Jump to content

Nokia: Οι πραγματικοί λόγοι που την οδήγησαν στην «αγκαλιά» της Microsoft


colossus_r
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προφανώς κάτι δεν την ικανοποίησε στις συνομιλίες με την Google. Δεν νομίζω ότι μία μέρα πανικοβλήθηκαν και είπαν να κάνουν συμφωνία με την Microsoft χωρίς να κοιτάξουν τι επιλογές έχουν. Μάλλον το Android δεν εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους και η Google δεν αποδείχτηκε τόσο συνεργάσιμη όσο η Microsoft. Ίσως η MS να δέχτηκε περισσότερες παρεμβάσεις, λόγο του ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, ποντάροντας στην εμπειρία της NOKIA. Και πάνω από όλα, δεν γνωρίζουμε και τι λεφτά έπεσαν στο τραπέζι.

 

 

 

Για ένα κινητό με 1% μερίδιο αγοράς, οι 30.000 εφαρμογές είναι ένας ελπιδοφόρος αριθμός για το μέλλον. Μέχρι να βγει και το Mango, το marketplace θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις.

 

 

 

Και το 60% που έχει iPhone και Android, το είχαν από πριν; Όσο για την κατάργηση, είναι λίγο σχετικό. Το Android με τις τόσες αναβαθμίσεις που κάνει και την μη υποστήριξη των εκδόσεων από τις εταιρείες, αυτοκαταργείται από μόνο του. Τουλάχιστον με τα WP7 (και το iPhone) θα ξέρεις ότι για 2 τουλάχιστον χρόνια θα έχεις συνεχείς ενημερώσεις.

 

 

 

Μην ξεχνάς βέβαια ότι οι 2 πρώτοι αυτή τη στιγμή, ξεκίνησαν από το απόλυτο μηδέν. Σκέψου τι γέλιο θα έριχνες αν κάποιος σου έλεγε πριν 10 χρόνια, ότι αυτή η Google που κάνει search στο ίντερνετ, το 2011 θα είναι η 2η δύναμη στον κόσμο στα κινητά. Όποιος ποντάρει και κάνει προβλέψεις σε ότι αφορά την τεχνολογία, εκτείθεται. Δε σου λέω ότι η NOKIA με τα WP7 θα σαρώσει, αλλά δε θα μου έκανε εντύπωση να έβλεπα σε 3-4 χρόνια πρώτο λειτουργικό στον κόσμο κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει καν.

 

για τους 2 πρωτους που λες ειναι οι πρωτοι στην αγορα smartphone που πριν χρονια δεν υπηρχαν , η που ο ανταγωνισμος ηταν το να εχεις ενα μεγαλο κινητο με πληκτρολογιο που να βγαινει στο πισω μερος και να μπορεις να στελνεις εμαιλ ηταν κατι ΤΟ διαφορετικο.

οσο για το os δεν ηρθε απο πουθενα ηταν δημιουργημα της apple που αν θυμαμαι καλα οταν υπηρχε το ms-dos τα mac ειχαν ενα πιο φιλικο περιβαλλον απο μια μαυρη οθονη. ηρθε και το marketing που εκανε την apple να απογειωθει.οχι πως δεν το αξιζει φυσικα.βαλε και τον ποιοτικο μοδατο σχεδιασμο και το κοινο της apple το os ητανε σιγουρα ο ενας απο τους δυο πρωτους που υπαρχουν παντου οπως εγραψα. το θεμα ειναι να εκανε κινησεις καποια εταιρια να εδρεοθει σαν δευτερη.

οσο για το android θα μπορουσε πολυ πιο μπροστα η μικροσοφτ να πιασει κατασκευαστες (htc-ericsson-nokia-zte klp) να κανει μια συμφωνια μαζι τους να βγαζουν κινητα με windows mobile να ανοιξει το λειτουργικο ωστε να μπουν χιλιαδες εφαρμογες και να προλαβει το android.γιατι στην ουσια μπορει να εχει το ενα 300.000 αφαρμογες και το αλλο 20.000 μα δεν προκειτε κανεις να δουλεψει ουτε 200 εφαρμογες γενικα. απλα 'η ιδεα οτι μπορεις αν θελεις να επιλεξεις' ειναι που σε κανει να προτιμισεις ενα λειτουργικο με περισσοτερες εφαρμογες.

για να περασει μπροστα καποιο λειτουργικο το android (για το os δεν το συζηταμε ειναι σιγουρο οτι θα εχει κοινο οσο υπαρχει iphone) πρεπει να το βγαζουνε σε συσκευες πολλες εταιριες, να φτασει τις εφαρμογες του android και οταν θα εχεις το δικαιωμα επιλογης συσκευης με διαφορετικα λειτουργικα να φανει ποιο λειτουργικο ειναι καλυτερο.

Edited by nten
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το θεμα πιστευω ειναι κατα ποσο θα υποστηριξει η windows το λειτουργικο της. Εχει χρονο να προλαβει τους υπολοιπους, χωρις να ατονησει η αγορα αποκλειστικα λογω ονοματος.

 

Αν καταφερει να μεινει στο παιχνιδι, να κανει σωστες κινησεις προς την βελτιωση του λογισμικου τοτε ειναι σιγουρο οτι η νοκια εκανε την καλυτερη κινηση. Θα επανελθει σε χρονο dt. Διαφορετικα...

Link to comment
Share on other sites

Σαχλαμάρες. Αντί να δει ψύχραιμα την κατάσταση και να συνειδητοποιήσει ότι πλέον δεν είναι μονη της στην αγορά και να συνεχίσει την πορεία της σαν μια εταιρεία που είναι βασισμένη στο hardware και κατα δεύτερο λόγο στο λογισμικό άρχισε να κάνει την μια λάθος κίνηση μετά την άλλη.

Με την δυναμική που έχει η Nokia θα μπορούσε να κάνει ότι κάνουν και οι υπόλοιποι του χώρου και με καλύτερα αποτελέσματα. Να βγάζει δλδ συσκευές με android, symbian, meego και φυσικά windows και να παίζει παντού.

Τώρα πλέον είναι αργά. Κατάστρεψε την εικόνα της, χαντάκωσε την ονομαστική της αξία και δέθηκε σε ένα λειτουργικό που έχει συνεχή πτωτική πορεία και το μικρότερο μερίδιο στην αγορά.

Αλλά τα συμφέροντα του ellop είναι αλλού για να αφήσει να συμβεί κάτι άλλο.

 

Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου, νομίζω θα ήταν προτιμότερο να μπει ΚΑΙ στο android (όπως έκαναν ΟΛΟΙ οι άλλοι κατασκευαστές hardware, και να προλάβει να πιάσει λίγο απο το χαμένο μερίδιο με μια πολύ καλή συσκευή σε χαμηλή τιμή) και αν μπορούσε και στο WP7.... αλλά το οτι "δέθηκε" μόνο με το wp7 σημαίνει οτι έχει μπροστά της τουλάχιστον 3-4 χρόνια να κάνει κάποιο μπαμ....

Link to comment
Share on other sites

Όταν έχεις την πρωτιά για χρόνια και αναπαύεσαι χωρίς να βλέπεις μπροστά σου αυτά παθαίνεις.. Μπορούσε να δώσει από την αρχή περισσότερη βάση στο MeeGo.. Το Symbian είχε την πρωτιά αλλά ποια η εξέλιξη του; Όπως ήταν το 6600 ήταν και το 5800 αλλάξαν μόνο τα εικονίδια και έγινε πιο σταθερό, τίποτα περισσότερο.. ας έψαχναν νέους τρόπους να καινοτομήσουν.. Όταν οι άλλοι δημιουργούσαν η Nokia έψαχνε πως να κλειδώσει το Symbian.. Δυσκολεύτηκαν πολλά άτομα με τα πιστοποιητικά κ.λ.π. καλά κάναν και άρχισαν να στρέφονται άλλου.. Η πορεία της μπορεί να είναι επιτυχημένη με την Microsoft αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω.. Κρίμα στο MeeGo το έκαψαν..
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου, νομίζω θα ήταν προτιμότερο να μπει ΚΑΙ στο android (όπως έκαναν ΟΛΟΙ οι άλλοι κατασκευαστές hardware, και να προλάβει να πιάσει λίγο απο το χαμένο μερίδιο με μια πολύ καλή συσκευή σε χαμηλή τιμή) και αν μπορούσε και στο WP7.... αλλά το οτι "δέθηκε" μόνο με το wp7 σημαίνει οτι έχει μπροστά της τουλάχιστον 3-4 χρόνια να κάνει κάποιο μπαμ....

 

Αυτο λέγεται το συνδρομο του σουβλατζιδικου, του video club, του ... ότι κάνει ο πολύς κόσμος που δεν σκέπτεται στρατηγικά (μακροπρόθεσμα και διατηρησιμα) και καταλήγει στο γνωστό φαινόμενο με τα στριμωγμενα το ένα δίπλα στο άλλο μαγαζιά που κυνηγούν την ίδια ακριβώς πελατεια και πάντα καταλήγει σε ένα ανταγωνισμό τιμών (πρώτο πρώτο θέμα που βάζεις και εσυ είναι η χαμηλή τιμη) με ένα κατά βάση αδιαφοροποιητο προϊόν σε σχέση με τους άλλους ανταγωνιστές το οποίο είναι απόλυτα ευάλωτο στη διάθεση του κάθε "γείτονα" να ρίξει και άλλο τις τιμές για να "ξεστοκαρει".

 

Όσο για το μπαμ νομίζω ότι το 2012 θα έχουμε πολυ διαφορετικό τοπίο απο το σημερινό αν τηρηθεί μια συνεπής στρατηγική και δεν έχουμε "παλινωδιες".

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Link to comment
Share on other sites

εγω παιδια πιστευω οτι αμα η Νokia κατσει συγκεντρωμενη και σκεφτει θα αποφασισει σωστα....και πιστευω πως στα επομενα 2 με 3 χρονια θα δουμε συσκευες nokia που θα εχουν ανδροιδες επανω...ετσι θα παρει ξανα πελατες

επισης πιστευω οτι δεν ηταν η σωστη στιγμη να συνεργαστει με την microsoft η nokia γιατι τα 7αρια βρισκονται ακομα σε μια αναπτυξη

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω την αποψη μου για την συνεργασια NOKIA & MS που ειχα γραψει στο σχετικο θεμα οταν ανακοινωθηκε

 

"Εχω πολυ καιρο να γραψω καποιο post αλλα αυτη η συνεργασια της NOKIA με τη MS καθως και τα σχολια σε ολο το thread μου εχουν κανει πολυ μεγαλη εντυπωση.

Στο θεμα μας λοιπον,τη ΝΟΚΙΑ, που ολοι απο εμας που ημαστε καποιας ηλικιας,την εχουμε τιμησει ως πελατες, δυστυχως τα τεσσερα τελευταια χρονια την πηρε ο υπνος και εξηγουμαι γιατι το λεω αυτο,δυστυχως μετα το N95-N95 8G,N80 και Ν85 δεν μπορεσε να κανει τετοιο «ΜΠΑΜ» στην αγορα και σε δυο τομεις,στο hardware αλλα και στο UI,τα παραπανω τηλεφωνα ειχαν δυο potential customers:

1.Αυτους που τα αγοραζαν λογω του «ΜΠΑΜ» για καθαρη μοστρα χωρις να τους ενδιαφερουν οι δυνατοτητες της συσκευης –η μεγαλυτερη επιτυχια για την εταιρεια

2.Αυτους που ηταν γνωστες και ηθελαν τις συσκευες για να εκμεταλευτουν τις δυνατοτητες τους στο επακρο και που παντα ως tech freaks ηθελαν κατι παραπανω

Το θεμα ομως ειναι οτι οι πελατες της 1ης κατηγοριας ειναι το 70-80% της αγορας.

Οταν λοιπον εμφανιστηκε το μηλο στην αγορα τι αρχιζε να αλλαζει;

Λογω πολυ καλα στημενου τμηματος marketing (βλ. Αμερικανικη σχολη) το τηλεφωνο εκανε το «ΜΠΑΜ» και αρχισε να αποροφαει σιγα-σιγα αλλα σταθερα τους πελατες της 1ης κατηγοριας εχοντας ως κυριο πλεονεκτημα τη καλη αποκριση της οθονης και το απλο χρηστικα UI, γιατι για τους πελατες αυτους η «μοστρα» με το απλο-βολικο UI ηταν οτι επρεπε

Ξαφνικα ολα αλλαξαν και ολοι οι κατασκευαστες (εκτος της LG που ειχε κανει καποιες αποπειρες) προσπαθουσαν να βγαλουν τηλεφωνα με touch οθονες τρεχοντας να προλαβουν η μια την αλλη βγαζοντας τηλεφωνα που δεν μπορουσαν να φτασουν την αποκριση της οθονης του μηλου αλλα και την ευκολια του μενου και τοτε η NOKIA βγαζει το Ν97 ως ναυαρχιδα της εταιριας.......(δεν αναφερομαι στο Ν900 γιατι αυτο ειχε στοχο την 2η κατηγορια πελατων) μετα απο αυτο το τρενο ειχε φυγει στα high end κινητα και δυστυχως η ΝΟΚΙΑ δεν ειχε προλαβει να ανεβει.

Μετα εμφανιζεται η Google (Aμερικανικη και αυτη) και αρχιζει και μοιραζει software σε ολους, εκτος της ΝΟΚΙΑ, για να παρει market share φτιαχνοντας λειτουργικο ευχρηστο και δινοντας πολυ καλες επιλογες με high end κινητα αλλα και entry level

H Microsoft (Αμερικανικη και αυτη) απο την αλλη, που δεν ειχε δωσει ποτε ιδιαιτερη προσοχη στο mobile software, εβλεπε τη μετοχη της Apple απο τα 70$ που ηταν το 2007 να εχει φτασει τα 320$ και τα golden boys της Apple αλλα και της Google να περνουν ολο και καλυτερα bonus και τοτε ξεκινησε και αυτη να μοιραζει στους κορεατες και ταἲβανεζους που ειχαν αξιολογα hardware, αλλα ασχετο τμημα marketing τα wm7,δεν ηρθε ομως το αναμενο «ΜΠΑΜ» και τοτε βαζοντας εναν «πρακτορα» της στα ενδοτερα του «τειχους του Βερολινου-ΝΟΚΙΑ» ξεκιναει αλλη μια αποβαση στον μεγαλυτερο ευρωπαιο αλλα και παγκοσμιο κατασκευαστη κινητης τηλεφωνιας που πρεπει και αυτος να γινει αμερικανικος-λετε ολοι οι αναλυτες της MS αλλα και της ΝΟΚΙΑ να μην ηξεραν οτι με την ανακοινωση της συνεργασιας η μετοχη της ΝΟΚΙΑ θα επεφτε και θα ηταν ποιο ευκολη λεια για σταδιακη εξαγορα.

Τα αποτελεσματα θα τα δουμε στους επομενους μηνες,ελπιζω η ΝΟΚΙΑ να μεινει καθαρα ευρωπαικη αλλα και να δειξει την αναλογη αντισταση οπως αρμοζει σε μια εταιρεια τετοιου μεγεθους

Υ.Σ.Γιαυτο γουσταρω τους αμερικανους γιατι παντα εχουν backup σεναριο αλλα και βλεπουν 10 χρονια μπροστα για το πως θα ειναι για αιωνες αυτοκρατορια

Συγνωμη για το μεγαλο post αλλα τα ειπα και ξαλαφρωσα!!! ''

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω την αποψη μου για την συνεργασια NOKIA & MS που ειχα γραψει στο σχετικο θεμα οταν ανακοινωθηκε

 

"Εχω πολυ καιρο να γραψω καποιο post αλλα αυτη η συνεργασια της NOKIA με τη MS καθως και τα σχολια σε ολο το thread μου εχουν κανει πολυ μεγαλη εντυπωση.

Στο θεμα μας λοιπον,τη ΝΟΚΙΑ, που ολοι απο εμας που ημαστε καποιας ηλικιας,την εχουμε τιμησει ως πελατες, δυστυχως τα τεσσερα τελευταια χρονια την πηρε ο υπνος και εξηγουμαι γιατι το λεω αυτο,δυστυχως μετα το N95-N95 8G,N80 και Ν85 δεν μπορεσε να κανει τετοιο «ΜΠΑΜ» στην αγορα και σε δυο τομεις,στο hardware αλλα και στο UI,τα παραπανω τηλεφωνα ειχαν δυο potential customers:

1.Αυτους που τα αγοραζαν λογω του «ΜΠΑΜ» για καθαρη μοστρα χωρις να τους ενδιαφερουν οι δυνατοτητες της συσκευης –η μεγαλυτερη επιτυχια για την εταιρεια

2.Αυτους που ηταν γνωστες και ηθελαν τις συσκευες για να εκμεταλευτουν τις δυνατοτητες τους στο επακρο και που παντα ως tech freaks ηθελαν κατι παραπανω

Το θεμα ομως ειναι οτι οι πελατες της 1ης κατηγοριας ειναι το 70-80% της αγορας.

Οταν λοιπον εμφανιστηκε το μηλο στην αγορα τι αρχιζε να αλλαζει;

Λογω πολυ καλα στημενου τμηματος marketing (βλ. Αμερικανικη σχολη) το τηλεφωνο εκανε το «ΜΠΑΜ» και αρχισε να αποροφαει σιγα-σιγα αλλα σταθερα τους πελατες της 1ης κατηγοριας εχοντας ως κυριο πλεονεκτημα τη καλη αποκριση της οθονης και το απλο χρηστικα UI, γιατι για τους πελατες αυτους η «μοστρα» με το απλο-βολικο UI ηταν οτι επρεπε

Ξαφνικα ολα αλλαξαν και ολοι οι κατασκευαστες (εκτος της LG που ειχε κανει καποιες αποπειρες) προσπαθουσαν να βγαλουν τηλεφωνα με touch οθονες τρεχοντας να προλαβουν η μια την αλλη βγαζοντας τηλεφωνα που δεν μπορουσαν να φτασουν την αποκριση της οθονης του μηλου αλλα και την ευκολια του μενου και τοτε η NOKIA βγαζει το Ν97 ως ναυαρχιδα της εταιριας.......(δεν αναφερομαι στο Ν900 γιατι αυτο ειχε στοχο την 2η κατηγορια πελατων) μετα απο αυτο το τρενο ειχε φυγει στα high end κινητα και δυστυχως η ΝΟΚΙΑ δεν ειχε προλαβει να ανεβει.

Μετα εμφανιζεται η Google (Aμερικανικη και αυτη) και αρχιζει και μοιραζει software σε ολους, εκτος της ΝΟΚΙΑ, για να παρει market share φτιαχνοντας λειτουργικο ευχρηστο και δινοντας πολυ καλες επιλογες με high end κινητα αλλα και entry level

H Microsoft (Αμερικανικη και αυτη) απο την αλλη, που δεν ειχε δωσει ποτε ιδιαιτερη προσοχη στο mobile software, εβλεπε τη μετοχη της Apple απο τα 70$ που ηταν το 2007 να εχει φτασει τα 320$ και τα golden boys της Apple αλλα και της Google να περνουν ολο και καλυτερα bonus και τοτε ξεκινησε και αυτη να μοιραζει στους κορεατες και ταἲβανεζους που ειχαν αξιολογα hardware, αλλα ασχετο τμημα marketing τα wm7,δεν ηρθε ομως το αναμενο «ΜΠΑΜ» και τοτε βαζοντας εναν «πρακτορα» της στα ενδοτερα του «τειχους του Βερολινου-ΝΟΚΙΑ» ξεκιναει αλλη μια αποβαση στον μεγαλυτερο ευρωπαιο αλλα και παγκοσμιο κατασκευαστη κινητης τηλεφωνιας που πρεπει και αυτος να γινει αμερικανικος-λετε ολοι οι αναλυτες της MS αλλα και της ΝΟΚΙΑ να μην ηξεραν οτι με την ανακοινωση της συνεργασιας η μετοχη της ΝΟΚΙΑ θα επεφτε και θα ηταν ποιο ευκολη λεια για σταδιακη εξαγορα.

Τα αποτελεσματα θα τα δουμε στους επομενους μηνες,ελπιζω η ΝΟΚΙΑ να μεινει καθαρα ευρωπαικη αλλα και να δειξει την αναλογη αντισταση οπως αρμοζει σε μια εταιρεια τετοιου μεγεθους

Υ.Σ.Γιαυτο γουσταρω τους αμερικανους γιατι παντα εχουν backup σεναριο αλλα και βλεπουν 10 χρονια μπροστα για το πως θα ειναι για αιωνες αυτοκρατορια

Συγνωμη για το μεγαλο post αλλα τα ειπα και ξαλαφρωσα!!! ''

 

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με το θέμα του μπάμ και την πρώτη κατηγορία ... όντως ότι γινότανε με το Ν97 κάποτε, γίνετε τώρα με το iphone. Για τους μοστρατζήδες το iphone έχει γίνει must και έτσι θα παραμείνει για πολύ καιρό όπως πάμε ... δεν φαίνεται να το χτυπάει τίποτα αυτή τη στιγμή.

Για τους tech freaks η ψαλίδα ανάμεσα σε Nokia και iphone μεγάλωσε απελπιστικά ... και ήρθα τα φτηνά, ακόμα πιο ξεκλείδωτα andoιd phones με την τεράστια δύναμη του μάρκετ και την παραγκόνισαν τελείως την Nokia.

Αλλά δεν παύει να έχει τεράστια δύναμη όμως σε δύο κατηγορίες ... στα φτηνά καθημερινά τηλεφωνά και σε νομίζω ακόμα και σε όσοθυ θέλουν μόνο φωτογραφικά κινητά και multimedia (HDMI κτλ). Εκεί παραμένει πρώτη νομίζω, και εκεί έχει ΠΟΛΥ κόσμο, αλλά με μικρότερα ποσά δαπάνης για κάθε συσκευή και μεγαλύτερο χρόνο αλλαγής συσκευών. Το ζήτημα είναι ποιο είναι αυτό το μερίδιο αγοράς, αν της φτάνει και αν θα επανέλθει με ριζικές πλέον αλλαγές να χτυπήσει ότι έχασε ...

One Plus 5T 6gb/64gb Stock Stable Oreo
Link to comment
Share on other sites

Εκανα εγγραφη για να πω την γνωμη σου στο συγκεκριμενο θεμα. Ας αρχισω λοιπον... η αποψη μου ειναι οτι η νοκια επεσε θυμα συλλογικων αποφασεων διοικητικων συμβουλιων τα οποια ειναι πολυ διαδεμενα στην ευρωπη σε αντιθεση με τους αμερικανικους και ασιατικους τροπους διοικησης οπου βαζουν καποιον να διοικει και κανουν οτι τους λεει ακομα και να πηδηξουν απο τον γκρεμο (steve jobs, bill gates ktl). Ειναι πρακτικα αδυνατον ενα ολοκληρο συμβουλιο να δει το ιδιο οραμα για το μελλον με αποτελεσμα να μην μπορουν να ξεφυγουν απο το symbian και να μην μπορουν να αναπτυξουν τιποτα καινοτομο. Οτι υπηρχε χρονος να αντιδρασουν απο το πρωτο iphone υπηρχε αλλα η διαφορα ειναι οτι η google ειχε ενα ατομο να παρει αποφασεις ενω η νομια ειχε ενα ολοκληρο συμβουλιο υπερηλικων και βαθεια νυχτωμενων στην προβλεψη γεγονοτων. Οπως φανηκε απο την ιστορια το iphone δεν αλλαξε μονο τον τροπο εισαγωγης πληροφοριων (αφη) αλλα δημιουργησε τον ορο "οικοσυστημα" που πρακτικα σημαινει υποστηριξη της συσκευης απο μια στρατια προγραμματιστων οπου με εναν ευκολο τροπο μπορουσε ο χρηστης να μπει στο "μαγαζι" και να αγορασει η να κατεβασει δωρεαν καποια εφαρμογη. Η νοκια ποτε δεν καταλαβε οτι το κινητο απευθυνοταν σε χρηστες που οι περισσοτεροι δεν ειχαν γνωσεις υπολογιστων ωστε να μπαινουν σε εξειδικευμενα σαιτ να κατεβαζουν και να σπανε με το signing τις περιορισμενες εφαρμογες. Οταν αποφασισαν να σηκωσουν το μαγαζι τους "ovi store" που ηταν απο τις πιο απλες αντιδρασεις που θα μπορουσαν να κανουν οι αλλοι δυο ειχαν ξεφυγει αιωνες μπροστα. Και τελος εφτασαν στην χειροτερη αποφαση που θα μπορουσε καποια εταιρια να παρει... να συμφωνησουν με το χειροτερο λογισμικο απο πολλες αποψεις. Η microsoft αυτη τη στιγμη βγαζει περισσοτερα απο τα 5 δολλαρια που παιρνει για καθε HTC android που πουλιεται παρα απο το δικο της λογισμικο που παρα τις παρουσιασεις "χορηγιες" σε διαφορα site εχει μεινει σταθερα στο 1% και σε λιγο θα κλεισει χρονο. Το καλο με τα site ειναι οτι καταλαβαν οτι θα τους παρουν χαμπαρι ο κοσμος τι γινεται και σταματησαν να αναφερονται στο windows phone 7. Η πιο λογικη αποφαση -για μενα παντα- θα ηταν η νοκια να κανει αυτο που εκανε η samsung, δηλαδη να πουλαει android τηλεφωνα οπως οριζει η Google (χωρις μετατροπες), να πουλαει και windows phone (και αυτα χωρις μετατροπες) αλλα και να συνεχιζει την εξελιξη και των symbian και meego. Το αν αξιζει να παει μια εταιρια απο το 40% στο 1% για να κρατησει το Ovi Maps λες και ειναι κατι φοβερο και τρομερο μονο το διοικητικο συμβουλιο το ξερει αυτο. Τωρα οι κακες γλωσσες λενε οτι η νοκια εχει ξεπουληθει στη microsoft και οι διεργασιες ειναι καθαρα προ-αγορας δηλαδη να δωσουν στην αρχη σε τριτους κατασκευαστες την κατασκευη κινητων windows phone 7 ωστε να φαινεται οτι η νοκια δεν κατασκευαζει τηλεφωνα και να μην εχουν προβλημα με την εξαγορα και τις αντιμονοπωλιακες νομοθεσιες.

ΥΣ1. Το να συστρατευονται microsoft/nokia/apple εναντια στην google χτυπωντας το λινουξ με την περιφημη ιστορια του κλεμμενου κωδικα μονο φανατικους εχθρους μπορει να δημιουργησει. Η Sony καποια εποχη αποφασισε οτι πρεπει να πληρωνει ο κοσμος και τον αερα που αναπνεει (δικαιωματα απο τα πανακριβα memory stick, προστασιες sta CD μουσικης, στα DVD, υπερβολικα δικαιωματα sta BluRay, ασυμβατα συστηματα atrac3 και minidisc) με αποκορυφωμα να κλεισει στην φυλακη τον τυπο που χακαρε το PS3. H Sony τωρα ειναι στα προθυρα χρεοκωπιας και περιμενω πως και πως να της στειλω λουλουδια στον ταφο της.

ΥΣ2.Μετα απο 3 νοκια τηλεφωνα (τα 2 symbian) το επομενο θα ειναι android λογω συμπαθειας στη φιλοσοφια του λειτουργικου (που παλαιοτερα με εκπροσωπουσε το symbian) παρα στο αν κανει κατι καλυτερα απο καποιο αλλο. Η μονη περιπτωση να παρω νοκια ειναι να βρω το N9 σχετικα φτηνα καπου και να δω αν μπορω να του βαλω android :)

Link to comment
Share on other sites

Αυτο λέγεται το συνδρομο του σουβλατζιδικου, του video club, του ... ότι κάνει ο πολύς κόσμος που δεν σκέπτεται στρατηγικά (μακροπρόθεσμα και διατηρησιμα) και καταλήγει στο γνωστό φαινόμενο με τα στριμωγμενα το ένα δίπλα στο άλλο μαγαζιά που κυνηγούν την ίδια ακριβώς πελατεια και πάντα καταλήγει σε ένα ανταγωνισμό τιμών (πρώτο πρώτο θέμα που βάζεις και εσυ είναι η χαμηλή τιμη) με ένα κατά βάση αδιαφοροποιητο προϊόν σε σχέση με τους άλλους ανταγωνιστές το οποίο είναι απόλυτα ευάλωτο στη διάθεση του κάθε "γείτονα" να ρίξει και άλλο τις τιμές για να "ξεστοκαρει"

 

 

Ναι αλλά η νοοτροπία του σουβλατζίδικου που λες έχει αυξήσει θεαματικά τα έσοδα σε samsung( banda,android,windows7) σε htc(android,windows7).

Αν και τον τελευταίο καιρό από τι φαίνετε στην NOkia έχει ξεκινήσει μια εσωτερική διαμάχη και σίγουρα θα έχουμε εξελίξεις στο μέλλον. Κάτι δείχνει όταν από την μια βγαίνει ο Elop και μιλάει απαξιωτικά για το Ν9 και μετά από λίγο καιρό βγαίνει στέλεχος της Nokia και τον διαψεύδει.

Link to comment
Share on other sites

Ενα smartphone, ένα tablet, όλη τη γκάμα laptop / desktop, το apple TV και το "σύννεφο".

 

Αλλά είπαμε μην το κάνουμε και αυτό το θέμα apple, οι haters θα έχουν δίκιο!

 

οχι δεν ειχα τετοιο σκοπο. Απλα τα laptop/desktop προϋπήρχαν του "οικοσυστηματος" και το tablet ακολουθησε αυτου. Ουσιαστικα μονο με το iphone κατάφερε και το έχτισε και προσάρμοσε μετά και τις αλλες συσκευες της. Τωρα αν θα μπορουσε να το κανει αλλη εταιρια πλην της apple ειναι αλλο θεμα...

Link to comment
Share on other sites

... Άμα σκέφτεσαι σαν χρήστης meego, τότε δυστυχώς είσαι χαμένος όπως και να το δεις το θέμα. Η ΝΟΚΙΑ άμα δεν κοιτούσε το συμφέρον της, δεν θα πήγαινε πουθενά, διότι η πορεία της είναι πτωτική. Συνεπώς bye-bye meego, bye-bye symbian και ίσως bye-bye και ΝΟΚΙΑ. Και που κοίταξε το συμφέρον της, πάλι χάνεις, διότι αφήνει το meego πίσω της.

 

Aν σου είπε κανένας ότι είμαι χρήστης MeeGo, θα σου είπε ψέματα ... Όχι μόνο δεν το έχω αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ...

 

... Ίσως αυτό να δείχνει ότι τα ΝΟΚΙΑ WP7 θα έχουν περισσότερα καλούδια από όσα έχουν παρουσιαστεί στις beta εκδόσεις του Mango.

 

Αφού πριν λίγες μέρες είχε βγει είδηση που έλεγε πως ότι θα έχει η Nokia στα Windows Phone θα το αποκτάνε και οι άλλες εταιρίες ...

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

 

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά πιστευω ότι τα λάθη της nokia ειναι

α) μη ιοθέτιση και του android. τι θα πάθαινε να έβγαζε ένα τετοιο μοντέλο, απλά θα τσίμπαγε και από αυτήν την αγορά.

β) υιοθέτηση (αποκλειστικά) του wp7 ενός τελείως λάθος λειτουργικού με τους γνωστούς απαράδεκτους περιορισμούς (κλειδωμένο bt, όχι mp3 ringtones) που δεν ξερω γιατί το έκαναν ετσι. Τώρα μετά από καιρό με patches και αναβαθμίσεις προθέτουν copy paste, ελληνικά και αλλα που έπρεπε να είχαν εξ αρχής αφού ακομα και το γερασμένο WM6.X τα υποστήριζε. Ειναι πολύ κοντόφθαλμη η πολιτική της microsoft που πιστευε οτι θα κερδίσει από το DRM (Εκεί αποσκοπούν τα κλειδώματα) πιο πολλά από ότι από το λειτουργικό. Ομως πως θα φτιάξεις βάση πελατών όταν εχεις τετοιους περιορίσιμους. Ειναι και ψυχολογικό το θέμα. Αν ήθελε και wp ας εβγαζε απλά κανα μοντέλο και με αυτό το λειτουργικό. Νομιζω η εμμονή με την MS εχει να κάνει με καποια διευθυντική μεταγραφή από MS στην Nokia.

γ) Οταν ο τόπος βρομούσε με capacitive οθόνες (φθηνόπορο) αυτή τοτε παρουσίαζε τις πρώτες συσκευές της. Η εμονή της να χρησιμοποιεί αργά λειτoυργικά (symbian σε παλιότερο υλικό) με οθόνες resistive δεν ήταν καλό για την εικόνα της.

δ) Εχω χασει την μπάλα τι γίνεται με το symbian, πεθαίνει δεν πεθαίνει αφού βγαίνουν αναβαθμίσεις και καινουρια μοντέλα κανονικά.. Ποιος θα επενδύσει σε ενα σύστημα που ίσως δεν υπάρχει σε ένα χρόνο. Το ίδιο με το meego (η ms το έφαγες αυτό?). Λάθος τους που δεν εχουν ξεκάθαρη γραμμή πάντως.

 

Δεν ειμαι απαισιόδοξος πάντως. Προλαβαίνει να ανακάμψει αμα απολήσει καποιους εκεί μεσα και πάψει να είναι τσιράκι της MS. Αλλά πώς, αφού νομίζω λένε θα την αγοράσει.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

προσωπικά πιστευω ότι τα λάθη της nokia ειναι

α) μη ιοθέτιση και του android. τι θα πάθαινε να έβγαζε ένα τετοιο μοντέλο, απλά θα τσίμπαγε και από αυτήν την αγορά.

β) υιοθέτηση (αποκλειστικά) του wp7 ενός τελείως λάθος λειτουργικού με τους γνωστούς απαράδεκτους περιορισμούς (κλειδωμένο bt, όχι mp3 ringtones) που δεν ξερω γιατί το έκαναν ετσι. Τώρα μετά από καιρό με patches και αναβαθμίσεις προθέτουν copy paste, ελληνικά και αλλα που έπρεπε να είχαν εξ αρχής αφού ακομα και το γερασμένο WM6.X τα υποστήριζε. Ειναι πολύ κοντόφθαλμη η πολιτική της microsoft που πιστευε οτι θα κερδίσει από το DRM (Εκεί αποσκοπούν τα κλειδώματα) πιο πολλά από ότι από το λειτουργικό. Ομως πως θα φτιάξεις βάση πελατών όταν εχεις τετοιους περιορίσιμους. Ειναι και ψυχολογικό το θέμα. Αν ήθελε και wp ας εβγαζε απλά κανα μοντέλο και με αυτό το λειτουργικό. Νομιζω η εμμονή με την MS εχει να κάνει με καποια διευθυντική μεταγραφή από MS στην Nokia.

γ) Οταν ο τόπος βρομούσε με capacitive οθόνες (φθηνόπορο) αυτή τοτε παρουσίαζε τις πρώτες συσκευές της. Η εμονή της να χρησιμοποιεί αργά λειτoυργικά (symbian σε παλιότερο υλικό) με οθόνες resistive δεν ήταν καλό για την εικόνα της.

δ) Εχω χασει την μπάλα τι γίνεται με το symbian, πεθαίνει δεν πεθαίνει αφού βγαίνουν αναβαθμίσεις και καινουρια μοντέλα κανονικά.. Ποιος θα επενδύσει σε ενα σύστημα που ίσως δεν υπάρχει σε ένα χρόνο. Το ίδιο με το meego (η ms το έφαγες αυτό?). Λάθος τους που δεν εχουν ξεκάθαρη γραμμή πάντως.

 

Δεν ειμαι απαισιόδοξος πάντως. Προλαβαίνει να ανακάμψει αμα απολήσει καποιους εκεί μεσα και πάψει να είναι τσιράκι της MS. Αλλά πώς, αφού νομίζω λένε θα την αγοράσει.

 

Όλες οι απόψεις ωραίες...:)

Ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί η νόκια δεν κινήθηκε προς την προφανή λύση του android. Είμαι όμως σίγουρος ότι η λύση αυτή διερευνήθηκε. Πεοφανώς, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, απορρίφθηκε.

 

Τα κλειδώματα στα wp (και στο Ios) αποσκοπούν και στην σταθερότητα του λειτουργικού.

Δεν νομίζω πια ότι το 2011 είναι τόσο φοβερό το κλειδωμένο bt ή τα ringtones. Όταν από το κινητό σου μπορείς να κάνεις τα πάντα, ποιός ασχολείται με ringtones?!:wacko:

Το λογισμικό της ms θα γνωρίσει μεγάλη άνθιση, χάρη στη νόκια, η δε νόκια θα αναδείξει το hardware της, με ένα smooth , σύγχρονο και ελαφρύ λειτουργικό.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Aν σου είπε κανένας ότι είμαι χρήστης MeeGo, θα σου είπε ψέματα ... Όχι μόνο δεν το έχω αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ...

Σόρρυ, δεν είδα καλά το avatar σου.

Αφού πριν λίγες μέρες είχε βγει είδηση που έλεγε πως ότι θα έχει η Nokia στα Windows Phone θα το αποκτάνε και οι άλλες εταιρίες ...

Μπορεί να μην ενσωματωθούν αμέσως με την κυκλοφορία του Mango. Άλλωστε το γεγονός ότι θα τα έχουν και οι άλλες συσκευές, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ίσως η Google να της έθεσε περιορισμούς, όπως με τους χάρτες για παράδειγμα. Φαντάζεσαι Android με Ovi Maps όπως στο Symbian;

α) μη ιοθέτιση και του android. τι θα πάθαινε να έβγαζε ένα τετοιο μοντέλο, απλά θα τσίμπαγε και από αυτήν την αγορά.

Δεν θα πάθαινε κάτι, αλλά προφανώς κάτι δεν την συνέφερε στην συμφωνία. Who knows???

β) υιοθέτηση (αποκλειστικά) του wp7 ενός τελείως λάθος λειτουργικού με τους γνωστούς απαράδεκτους περιορισμούς (κλειδωμένο bt, όχι mp3 ringtones) που δεν ξερω γιατί το έκαναν ετσι.

H NOKIA θα βγάλει τα κινητά της μετά την κυκλοφορία του Mango, το οποίο κάνει τα WP7 ένα αρκετά πλήρες λειτουργικό. Το τι ήταν τα WP7 όταν κυκλοφόρησαν δεν την απασχολεί την ΝΟΚΙΑ. Αυτό που κοιτάει είναι πως θα είναι στο μέλλον.

γ) Οταν ο τόπος βρομούσε με capacitive οθόνες (φθηνόπορο) αυτή τοτε παρουσίαζε τις πρώτες συσκευές της. Η εμονή της να χρησιμοποιεί αργά λειτoυργικά (symbian σε παλιότερο υλικό) με οθόνες resistive δεν ήταν καλό για την εικόνα της.

Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα του Symbian. Το έχει φορτώσει σε συσκευές που το κάνει να σέρνεται. Ώρες-ώρες θέλω να το κάψω το κινητό μου, αλλά από την άλλη ας μην ξεχνάμε ότι το πήρα και 100€. Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να προσαρμόζουν τα λειτουργικά στην κάθε συσκευή, γιατί σε κινητά σαν το δικό μου, υπάρχουν στιγμές που γονατίζει.

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!
Link to comment
Share on other sites

Όλες οι απόψεις ωραίες...:)

Ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί η νόκια δεν κινήθηκε προς την προφανή λύση του android. Είμαι όμως σίγουρος ότι η λύση αυτή διερευνήθηκε. Πεοφανώς, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, απορρίφθηκε.

Αν ισχύουν τα λεγόμενα περί σχέσεως ms και nokia ειναι προφανείς σε εμενα οι λόγοι (λέγε με MS). Αυτοί εβαλαν το χεράκι τους

Τα κλειδώματα στα wp (και στο Ios) αποσκοπούν και στην σταθερότητα του λειτουργικού.

διαφωνώ. ειναι προφανές οτι δεν ειναι η σταθερότητα ο λογος.. δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω. Ειναι η πιο αφελής δικαιολογία που μονο η apple μπορεί να εχει ξεστομίσει. Αμα κόψουν και το wifi την ψηφιακή κάμερα και το 3G θα είναι ακόμα πιο σταθερά με αυτή τη λογική.. :lol:

Δεν νομίζω πια ότι το 2011 είναι τόσο φοβερό το κλειδωμένο bt ή τα ringtones. Όταν από το κινητό σου μπορείς να κάνεις τα πάντα, ποιός ασχολείται με ringtones?!:wacko:

ειναι ενα θέμα. Το υποτιμάς νομίζω. Πολύς κοσμος ασχολείτε. Ειναι σχεδόν βεβαιο ότι θα χρειαστείς και τα δύο (μεταφορά mp3 μεσω BT :lol::p)

Το λογισμικό της ms θα γνωρίσει μεγάλη άνθιση, χάρη στη νόκια, η δε νόκια θα αναδείξει το hardware της, με ένα smooth , σύγχρονο και ελαφρύ λειτουργικό.

μακάρι..

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Αν ισχύουν τα λεγόμενα περί σχέσεως ms και nokia ειναι προφανείς σε εμενα οι λόγοι (λέγε με MS). Αυτοί εβαλαν το χεράκι τους

 

διαφωνώ. ειναι προφανές οτι δεν ειναι η σταθερότητα ο λογος.. δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω. Ειναι η πιο αφελής δικαιολογία που μονο η apple μπορεί να εχει ξεστομίσει. Αμα κόψουν και το wifi την ψηφιακή κάμερα και το 3G θα είναι ακόμα πιο σταθερά με αυτή τη λογική.. :lol:

 

ειναι ενα θέμα. Το υποτιμάς νομίζω. Πολύς κοσμος ασχολείτε. Ειναι σχεδόν βεβαιο ότι θα χρειαστείς και τα δύο (μεταφορά mp3 μεσω BT :lol::p)

 

μακάρι..

 

Απαντώ γενικά, να μην πιάνω μια-μια λέξη τώρα..:)

Για τη σταθερότητα, μιλάω εκ πείρας. Τα παλιά win mobile, που ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε, είχαν πολύ σημαντικά προβλήματα σταθερότητας. Προβλήματα σταθερότητας (όχι σοβαρά, αλλά υπάρχουν σε ένα βαθμό) έχει και το "ανοιχτό" android.

Αντίθετα, ios και wphone (για το πρώτο ξέρω από προσωπική πείρα, για το δεύτερο διαβάζω) είναι πολύ σταθερά, χωρίς προβλήματα. Άρα, νομίχω ότι είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογία της άπλ...

 

Για τα BT και mp3,δεν τα υποτιμώ, αλλά μην τα υπερεκτιμούμε κιόλας. Δεν χάθηκε και ο κόσμος... Τόσοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι με τα καρακλειδωμένα iphone τους. Μπορείς κι εσύ!:p

 

Αυτό που λες για τη σχέση ms και νόκια, σύμφωνοι, αλλά πώς προέκυψε αυτή η σχέση? Προσωπικά, δεν βλέπω θεωρίες συνομοσίας....

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Για τα BT και mp3,δεν τα υποτιμώ, αλλά μην τα υπερεκτιμούμε κιόλας. Δεν χάθηκε και ο κόσμος... Τόσοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι με τα καρακλειδωμένα iphone τους. Μπορείς κι εσύ!:p

 

Κανεις δεν ειπε οτι στην χουντα ολοι οι ανθρωποι ειναι δυστυχισμενοι :P

Link to comment
Share on other sites

Κανεις δεν ειπε οτι στην χουντα ολοι οι ανθρωποι ειναι δυστυχισμενοι :P

Άν θές αγοράζεις, αν δεν θές δεν αγοράζεις. Πού είδες τη χούντα?

Και στο κάτω κάτω, από πότε η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων λέγεται χούντα?

Αλλά μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Για τη νόκια μιλάμε...

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Η NOKIA δεν ακολούθησε τον δρόμο του Android για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα μπορούσε να είναι κυρίαρχος, μιας και ήδη HTC, LG και Samsung φτιάχνουν απίστευτες Android συσκευές! Ουσιαστικά έμπαινε ως τελευταίος και καταϊδρωμένος σε ένα OS, που δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσει η Google να το πειράξει πολύ.

Το Meego δεν το ακολούθησαν γιατί πλέον καμία εταιρία δεν εμπιστευόταν τη ΝΟΚΙΑ(όλοι έχουν φύγει προς Android) και ουσιαστικά θα έπρεπε να το αναπτύξει για 1-2 χρόνια ακόμα (μόνη της) και μετά να το τρέξει πάλι μόνη της. Αν κρίνουμε κι από τα πρώτα δείγματα, δεν έχει τίποτα ουσιαστικά να προσφέρει απέναντι στα iOS και Android. Οπότε, με λίγα λόγια η NOKIA δεν είχε κάποιο δυνατό χαρτί για να πάρουν το ρίσκο οι μέτοχοι να δώσουν το ΟΚ για το Meego.

Η λύση της Microsoft ήταν η πιο λογική και για αυτό έγινε. Δεν ήταν ιδανική, αλλά σίγουρα προτιμότερη από τις 2 παραπάνω. Πατούσε σε ένα λειτουργικό με έτοιμες βάσεις, συνεργαζόταν με μια τεράστια εταιρία (Microsoft) και είχε και το περιθώριο να γίνει ο κυρίαρχος του λειτουργικού, αφού η MS της έδινε free pass να κάνει ότι αλλαγές θέλει.

 

Ουσιαστικά η NOKIA είχε να επιλέξει ανάμεσα στο να ρισκάρει και να ξαναγίνει η καλύτερη εταιρία κινητής, ή να τα παρατήσει και να βγάζει απλά και αυτή κινητά με Android. Η λύση του Meego ήταν ουσιαστικά γκρεμός οπότε την αποκλείω. Επέλεξαν να ρισκάρουν με τα WM και ο χρόνος θα δείξει αν θα πιάσει.

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά έμπαινε ως τελευταίος και καταϊδρωμένος σε ένα OS, που δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσει η Google να το πειράξει πολύ.

.

 

Το android είναι ανοιχτό λειτουργικό.Αυτό σημαίνει οως όποια εταιρεία θέλει το πέρνει και το κάνει ότι θέλει

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι περισσότερες εταιρίες αλλάζουν λίγο το μενού κτλ., αλλά κατά βάση το Android είναι το ίδιο σε όλες τις συσκευές. Το ότι θα κάνω το unlock με τα "μπιλάκια" και όχι σέρνοντας το δάχτυλο από τα αριστερά στα δεξιά, δε σημαίνει ότι έχω στα χέρια μου ένα διαφορετικό Android.
Link to comment
Share on other sites

Το android είναι ανοιχτό λειτουργικό.Αυτό σημαίνει οως όποια εταιρεία θέλει το πέρνει και το κάνει ότι θέλει

Σίγουρα τη νόκια θα την ενδιέφερε περισσότερο να πουλάει, παρά να πειράζει το android.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τους λόγους που δεν οδήγησαν σε συνεργασία.

Ίσως να μπορεί να ειπωθεί ότι στην παρούσα περίπτωση, η ms είχε περισσότερο ανάγκη τη νόκια, από ότι η google. Επομένως προσέφερε καλύτερους όρους συνεργασίας.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

μετα απο ολα αυτα αρχιζω και πιστευω οτι η νοκια με το να ανακοινωνει 6 μήνες πριν τις συσκευες που ΘΑ κυκλοφορήσουν και αν ΘΑ εχουν την καταλληλη υποστηριξη την φαγαν εδω και 3 χρονια....ενω ο jobs σου ψήνει το ψαρι στα χείλη....με το που ανακοινωνεται πουλιέται ταυτοχρονα....
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...