Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

[/color]

Για τα Γιάννενα έχω να πω ότι έχει απ τις χειρότερες καλύψεις drop calls όσο δεν πάει και ασταθές σήμα η μετάπτωση από 4G σε Edge είναι συχνό φαινόμενο. Ενώ η 4G ταχύτητες είναι απλά κάκιστες και έχει κάλυψει πιο πολύ κέντρο και λίγο πιο έξω από την πόλη.Αντιθετα με το 3G που μπουκωμένο μεν αλλά παντού δε. Έχει χαλάσει πολύ σε κάλυψη ενώ ήταν κορυφαία στην περιοχή έχει φτάσει να είναι τριτη. Παραθέτω και μετρήσεις που έκανα με Vodafone cu

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/i/1941247849

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/i/1940789805

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/i/1940733241

Όπως ακριβώς το περιέγραψες. Έτσι είναι στο 90% των περιπτώσεων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Δεν ξέρω κάνουν οικονομία και δεν προσθέτουν ούτε σταθμούς ούτε backbone bandwidth.

Εύχομαι να το κοιτάξουν.

Send by Doogee Y6 Max 6.5" using Tapatalk.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Κι εγώ βλέπω ότι η Vodafone ακόμα και με 15-20 MHz bandwidth, συνήθως πιάνει μέχρι 15-20 Mbps, πολύ χαμηλότερα από οποιονδήποτε άλλο πάροχο... :blink:

[/color]

Για τα Γιάννενα έχω να πω ότι έχει απ τις χειρότερες καλύψεις drop calls όσο δεν πάει και ασταθές σήμα η μετάπτωση από 4G σε Edge είναι συχνό φαινόμενο. Ενώ η 4G ταχύτητες είναι απλά κάκιστες και έχει κάλυψει πιο πολύ κέντρο και λίγο πιο έξω από την πόλη.Αντιθετα με το 3G που μπουκωμένο μεν αλλά παντού δε. Έχει χαλάσει πολύ σε κάλυψη ενώ ήταν κορυφαία στην περιοχή έχει φτάσει να είναι τριτη. Παραθέτω και μετρήσεις που έκανα με Vodafone cu

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/i/1941247849

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/i/1940789805

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/i/1940733241

Όπως ακριβώς το περιέγραψες. Έτσι είναι στο 90% των περιπτώσεων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Δεν ξέρω κάνουν οικονομία και δεν προσθέτουν ούτε σταθμούς ούτε backbone bandwidth.

Εύχομαι να το κοιτάξουν.

Το καλοκαίρι που πέρασα από Γιάννενα είχα μια χαρά φουλ σήμα (από 1800 μπάντα Μάλιστα) & μέσα στην πόλη και πέριξ αυτής.

Τώρα για τις υπόλοιπες περιοχές που λέει ο cmvr ίσως και να είναι έτσι, πάντως εγώ αυτά τα χάλια που περιγράφει δεν τα έχω δει πουθενά. Επίσης, μια παρέμβαση: άλλος πάροχος χρειάζεται να τοποθετήσει σταθμούς γιατί έχει πιο αραιό δίκτυο, όχι η Vodafone. Αλλά ξέχασα:αλλού πετάνε 800 MHz και κάλυψαν όλον τον νομό με ένα πέρασμα:rolleyes:

Το τι θα γίνει στη συνέχεια όταν θα απαιτούνται ταχύτητες και indoor κάλυψη είναι αδιευκρίνιστο

Κι εγώ βλέπω ότι η Vodafone ακόμα και με 15-20 MHz bandwidth, συνήθως πιάνει μέχρι 15-20 Mbps, πολύ χαμηλότερα από οποιονδήποτε άλλο πάροχο... :blink:

Εγώ πάλι βλέπω ότι με 15 MHz bandwidth έχει σίγουρα από 30 και πάνω,όπου έχω μετρήσει. Πιθανώς Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία να είναι καλύτερα,δεν ξέρω.

Το καλοκαίρι που πέρασα από Γιάννενα είχα μια χαρά φουλ σήμα (από 1800 μπάντα Μάλιστα) & μέσα στην πόλη και πέριξ αυτής.

1800 μπάντα εκτός πόλης δεν παίζει 800 μόνο. Το ζω καθημερινά και παρέθεσα τα αποτελέσματα. Φουλ σήμα μπορεί να είχες αλλά οι ταχύτητες της είναι κακιστες.Δεν επιτρέπεται να κάνω σύγκριση αλλά η indoor κάλυψη με τους άλλους που στήνουν μαζί δίκτυο είναι καλύτερη και σε 3ή και 4η γενια καθώς και σε ταχύτητες.

Edited by alexm26

1800 μπάντα εκτός πόλης δεν παίζει 800 μόνο. Το ζω καθημερινά και παρέθεσα τα αποτελέσματα. Φουλ σήμα μπορεί να είχες αλλά οι ταχύτητες της είναι κακιστες.Δεν επιτρέπεται να κάνω σύγκριση αλλά η indoor κάλυψη με τους άλλους που στήνουν μαζί δίκτυο είναι καλύτερη και σε 3ή και 4η γενια καθώς και σε ταχύτητες.

Εξαρτάτε την περιοχή στην επαρχία. Έτσι και αλλιώς αργά ή γρήγορα θα τα ενώσουν και τα 2 δίκτυα μπας και καταφέρουν κάτι απέναντι στον ανταγωνισμό....

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Κανένας στην περιοχή της πτολεμαιδας να μα πει κάποιο νεότερο με την 4g κάλυψη και γενικά αν έγινε αισθητή μέσα στην πόλη αναβάθμιση δικτιου?

Κοίτα...με κλειδωμένο το κινητό σε 3G πουθενά δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα εντός πόλεως (εντός και εκτός κτηρίων) και εδώ και ένα μήνα που μπήκε και το 4G έχει ξεμπουκωσει το 3G και πιάνει ταχύτητες 17 κατέβασμα και 5 ανέβασμα. Το 4G δεν έχω εντοπίσει κάποιο σημείο στην πόλη που να μην έχει σήμα (εξωτερικό χώρο)ικανοποιητικό. Αν δεν κάνω λάθος έχουν ανοίξει δυο κεραίες 4G οπότε η κάλυψη θα είναι καλή, οι ταχύτητες του είναι μέσο όρο 28 κατέβασμα και 18 ανέβασμα. Έχω παρατηρήσει ότι έχει 3G σε χωριά που δεν είχε πριν (Καρυοχώρι, Ερμακιά) αλλά και 4G! Τους πρόλαβε όμως η κακοκαιρία εδώ και ένα μήνα οπότε οι εξελίξεις πάγωσαν μαζί με τον καιρό.

Επειδή αναφέρθηκαν τα Γιάννενα πιο πάνω, θα ήθελα να αναφέρω ότι στη γειτονική Άρτα η κατάσταση με το 3G είναι τραγική. Δυστυχώς δεν έχω συσκευή με υποστήριξη 4G για να το δοκιμάσω.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Κοίτα...με κλειδωμένο το κινητό σε 3G πουθενά δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα εντός πόλεως (εντός και εκτός κτηρίων) και εδώ και ένα μήνα που μπήκε και το 4G έχει ξεμπουκωσει το 3G και πιάνει ταχύτητες 17 κατέβασμα και 5 ανέβασμα. Το 4G δεν έχω εντοπίσει κάποιο σημείο στην πόλη που να μην έχει σήμα (εξωτερικό χώρο)ικανοποιητικό. Αν δεν κάνω λάθος έχουν ανοίξει δυο κεραίες 4G οπότε η κάλυψη θα είναι καλή, οι ταχύτητες του είναι μέσο όρο 28 κατέβασμα και 18 ανέβασμα. Έχω παρατηρήσει ότι έχει 3G σε χωριά που δεν είχε πριν (Καρυοχώρι, Ερμακιά) αλλά και 4G! Τους πρόλαβε όμως η κακοκαιρία εδώ και ένα μήνα οπότε οι εξελίξεις πάγωσαν μαζί με τον καιρό.

Να σε καλα σουλι βοηθησες αρκετα αρα απο οτι καταλαβα στρωνει το δυκτιο σιγα σιγα. Αν και τωρα ξανα ανανεωσα cosmote τελικα λογο αντιπροσφορας οταν με το καλο ληξη το συμβολαιο πιστευω θα ειναι ολα πολυ καλυτερα

Σύνταγμα τώρα.

eccdd210be1987bd7ea7a69ff5cc0397.jpg

Στάλθηκε από το VFD 900 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 14 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πλατεια Αμερικής σε κινηση 700e35b2217673e821a349c3bbb58820.jpg

Στάλθηκε από το VFD 900 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πως βλέπουμε την συχνότητα που είναι συνδεμένο το κινητό στο δίκτυο;

Lenovo κινητό έχω

Κατέβασε την εφαρμογή και πήγαινε εκεί που λέει Lte Information> επίλεξε το EL1 > κλικ στις 3 γραμμές πάνω δεξιά > κλικ στο παράθυρο που θ' ανοίξει (check info).

Κάπου στη μέση που λέει Cell Info, από κάτω λέει Band και δίπλα θα γράφει 3 (για 1800), 7 (για 2600) και 20 (για 800). :)

για γράψε στον dialer *#*#3646633#*#*

Aν σου βγάζει κάποιο κρυφό μενού, κάπου εκεί μέσα είναι. Με προσοχή γιατί μπορεί να χαλάσεις πράγματα αν πας και πειράξεις τίποτα που δεν πρέπει.

Πρέπει να*άλλαξε ο εξοπλισμός στο ύψωμα Καρδαρά, στα Άνω Λεχώνια Πηλίου. Αλλά ρε σεις, τις παλιές τις κεραίες τι τις αφήσατε εκει;:p

Πρέπει να*άλλαξε ο εξοπλισμός στο ύψωμα Καρδαρά, στα Άνω Λεχώνια Πηλίου. Αλλά ρε σεις, τις παλιές τις κεραίες τι τις αφήσατε εκει;:p

Το ερώτημα είναι αν ενεργοποιήθηκαν οι νέες. Αλλιώς δε μπορούν να κλείσουν τις παλιές :p

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αύριο βράδυ θα γνωρίζω που θα κάνω αυτοψία :p Θα σου πω Μιχάλη. Αν ενεργοποιηθεί εκεί LTE @800 έχει καλύψει απίστευτες περιοχές και χωριά.*

Αύριο βράδυ θα γνωρίζω που θα κάνω αυτοψία :p Θα σου πω Μιχάλη. Αν ενεργοποιηθεί εκεί LTE @800 έχει καλύψει απίστευτες περιοχές και χωριά.*

Αυτή η θέση θα δώσει εξαιρετική κάλυψη σε πολλές περιοχές του Πηλίου. Άνω/Κάτω λεχωνια, Αγριά, Άγιο Γεώργιο. Αν μας φτιάξουν και τα Καλά Νερά θα είμαστε κύριοι :)

Sent from my LON-L29 using Tapatalk

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κατέβασε την εφαρμογή και πήγαινε εκεί που λέει Lte Information> επίλεξε το EL1 > κλικ στις 3 γραμμές πάνω δεξιά > κλικ στο παράθυρο που θ' ανοίξει (check info).

Κάπου στη μέση που λέει Cell Info, από κάτω λέει Band και δίπλα θα γράφει 3 (για 1800), 7 (για 2600) και 20 (για 800). :)

Ευχαριστώ! Πολύ καλή εφαρμογή.

Πτολεμαΐδα band 20!

Έτσι γκρεμίζεται λίγο ο "μύθος" ότι η 20αρα χρησιμοποιείται μόνο από την μπλε.. Ειδικά για όσους είμαστε επαρχία.

Στάλθηκε από το WOLDER_34 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτσι γκρεμίζεται λίγο ο "μύθος" ότι η 20αρα χρησιμοποιείται μόνο από την μπλε.. Ειδικά για όσους είμαστε επαρχία.

Στάλθηκε από το WOLDER_34 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και η πράσινη αρχισε να πεταει επαρχια.... Η Voda κατα κόρον πλέον μαζί με την μπλε.