Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εσύ δεν μου είπες οτι πιάνει 4g+ ; εαν δεν υποστηρίζει η συσκευή σου πως το ξέρεις;

Έχω δει την ένδειξη σε συσκευή γνωστού μου και σε δοκιμαστική συσκευή στο κατάστημα.

Προς Καλιφτέρι. Βασικά κάνει εναλλαγές σε διάφορα cells. Κάποια speedtests δίνουν κάπου στα 6 mbps κάποια κοντά στα 20. Ελπίζω με την Victus τώρα τον Αύγουστο να δούμε LTE και στο σταθμό στο ύψωμα Καρδαρα (Άνω Λεχώνια) & στον σταθμό της Κορώπης. Πολύ βασικοί σταθμοί αυτοί, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ενεργοποίησε και εκεί LTR

Καλιμερα! Αν και αφτη τη στιγμη δεν ειμαι ο ιδιοσ προσωπικα στην περιοχη, μιλησα με τους δικους μου απο Λαυκο μεχρη Αγιο Λαυρεντιο.

Λαυκος εχει ακομη προβλημα. Στα 13 λεπτα εξω απο το Λαυκο μας εκοψε. Στην συνεχεια 2 απανοτα κοψιματα. Το τραγηκο κοματι οπως αναφερθηκε κ ο Kotsianis ειναι απο Αφετες, Αφησο, Καλα Νερα, Κατω Γατζεα, Μαλακι. Tα πεσηματα απανοτα. Απο εκει κ μετα No Problems για 38 λεπτα.

Σε 10 μερες θα βρισκομαι στην περιοχη και θα μπορω να πω ο ιδιος.

Κοίτα, σε κάποια σημεία αυτών των διαδρομών που αναφέρεις, & η Cosmote έχει λίγα drop calls, που υποτίθεται ότι έχει και 2 σταθμούς παραπάνω. Είναι αναπόφευκτο αυτό. Αλλά η Vodafone χρόνια τώρα με 2 σταθμούς παραπάνω θα μπορούσε να είχε κάνει άψογη δουλειά σε αυτά τα σημεία, είναι κρίμα να τα αφήνει έτσι ενώ υπάρχουν άψογες τοποθεσίες για στήσιμο ιστού...

στο πολυχρονο Χαλκιδικης στην ακρη του οικισμου μεσα σπιτι δεν μπορεις ουτε απλη κληση να κανεις σε καποια σημεια πιανει hsdpa αλλα γενικως η καλυψη ειναι προβληματικη σε αντιθεση με cosmote που φυσαει εκει θα παρω τηλεφωνο να το αναφερω μηπωε και κανουν κατι
υπογραφή εκτός ορίων

Κοίτα, σε κάποια σημεία αυτών των διαδρομών που αναφέρεις, & η Cosmote έχει λίγα drop calls, που υποτίθεται ότι έχει και 2 σταθμούς παραπάνω. Είναι αναπόφευκτο αυτό. Αλλά η Vodafone χρόνια τώρα με 2 σταθμούς παραπάνω θα μπορούσε να είχε κάνει άψογη δουλειά σε αυτά τα σημεία, είναι κρίμα να τα αφήνει έτσι ενώ υπάρχουν άψογες τοποθεσίες για στήσιμο ιστού...

Άψογες τοποθεσίες υπάρχουν, άδειες δεν υπάρχουν. :lol:

Η Cosmote έχει πολλά drop calls στο Πήλιο. Ειδικά στο κομμάτι της Τσαγκαράδας κάθε χιλιόμετρο πέφτει η γραμμή.

Εγώ πάντως με Wind έχω κάνει τη διαδρομή Βόλο - Αργαλαστή χωρίς κανένα drop call. Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις που είχα 3-4...

Η Vodafone ειλικρινά δεν ήξερα ότι είναι τόσο προβληματική σε αυτή την περιοχή που αναφέρεστε αμφότεροι. Εντάξει, το σήμα δεν είναι πάντα τέρμα αλλά κάλυψη υπάρχει.

Φαντάζομαι ότι με τη Victus θα μπει σταθμός στα Καλά Νερά. Θα ρωτήσω για να είμαστε σίγουροι. :happy:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ενδιαφερον που κ η Cosmo πεφτει με παραπανω σταθμους. Εγω σινυθως το τηλεφωνο το εχω πανω σε βαση κ αποδιδει καλυτερα. Ειναι τουριστικες περιοχες και θα επρεπε να τις εχει καλυψει καλυτερα. Σε γενικες γραμμες δεν εχω προβληματα στην ευρυτερη περιοχη του Πηλιου και της Μαγνησιας.

Παιδια,η Vodafone λεμε δεν παιζεται στη Πιερια.Μεσα στη Λεπτοκαρυα εχει 4G και στην παραλια επισης.Προς τα ΚΑΑΥ και το Olympian Bay εχει καλο 3G.Αυτη τη στιγμη γραφω απο το χιαομι του πατερα μου(δεν εχει 800αρα).Ετοιμαζομαι να παρω κανα CU γιατι η αναλογια καλυψης-τιμων ειναι καλη.

Edit: Περι ταχυτητων δεν ειναι τοσο μεγαλες αλλα ειναι σφαιρα για να ανοιγεις φωτογραφιες,σελιδες.Παντως και το 3G ειναι αψογο,χωρις θεματα σε χωρητικοτητα.Σημερα Κυριακη,παρολο τον κοσμο που ηρθε αυθημερον δεν ειχα κανενα θεμα..

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Στο Πήλιο πάντως, από Καλά Νερά μέχρι και λίγο πριν το δέλτα Αργαλαστής,έχει πολύ ασθενές σήμα. Σταθμοί 0. Λίγο προς Αφέτες πιάνει κάτι ψιλά. Γενικά έχει αρκετά drop calls. Μιλάμε για αρκετά χιλιόμετρα.... Δεν είναι δυνατόν μετά τον σταθμό στην Κορώπη ο επόμενος να είναι Αργαλαστή!!!!

Πάντως από Αργαλαστή και μετά (Χόρτο,Μηλίνα κλπ) έχει καλή κάλυψη, 2G/3G/4G. Στο 3G Μάλιστα έχει και DC HSPA

Ξεχνάς τους σταθμούς Νεοχωρίου, Τρίκερι αλλά και απο Χάνια. Έχουν την περισσότερη ώρα οπτική επαφή με τη διαδρομή που λες. Μήπως έχει κάποια βλάβη το δίκτυο; Δε το εξηγώ αλλιώς.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Βλάβη και να την άφηνε η Vodafone όλο το καλοκαίρι;;; για Vodafone μιλάμε, δεν θα άφηνε το δίκτυο έτσι σε καμία περίπτωση. Βασικά δεν έχουν μάλλον οπτική επαφή αυτοί οι σταθμοί... δεν είπα ότι δεν έχει καθόλου σήμα, αλλά είναι χαμηλό και έχει κάποια drop calls.

Βλάβη και να την άφηνε η Vodafone όλο το καλοκαίρι;;; για Vodafone μιλάμε, δεν θα άφηνε το δίκτυο έτσι σε καμία περίπτωση. Βασικά δεν έχουν μάλλον οπτική επαφή αυτοί οι σταθμοί... δεν είπα ότι δεν έχει καθόλου σήμα, αλλά είναι χαμηλό και έχει κάποια drop calls.

Βλάβη μπορεί να είναι και μη σωστή ρύθμιση κεραιών (πολλές φορές συμβαίνει κάτι τέτοιο μετά από upgrades).

Εγώ θα σου πρότεινα να το καταχωρίσεις. Κάτι πάει στραβά.

Αναφέρεσαι και στο GSM;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τήνος από χώρα έως και Καρδιανη από h και πάνω, προσωπικά από Ραφήνα προς Τήνο και πίσω έμεινα ευχαριστημένος και στο πλοίο όπου είδα edge για κάνα λεπτό μαξιμουμ, δεν είχα κανένα θέμα στο browsing κτλ. Τα περίμενα πολύ χειρότερα τα πράγματα. Επιβεβαιώνω τις μετρήσεις του Mark k. Επίσης Μύκονος και εκεί πολύ καλά με 4g στη χώρα.

Sent from my OP3

Τήνος από χώρα έως και Καρδιανη από h και πάνω, προσωπικά από Ραφήνα προς Τήνο και πίσω έμεινα ευχαριστημένος και στο πλοίο όπου είδα edge για κάνα λεπτό μαξιμουμ, δεν είχα κανένα θέμα στο browsing κτλ. Τα περίμενα πολύ χειρότερα τα πράγματα. Επιβεβαιώνω τις μετρήσεις του Mark k. Επίσης Μύκονος και εκεί πολύ καλά με 4g στη χώρα.

Sent from my OP3

4G Η 4G+ ?

Παιδια,η Vodafone λεμε δεν παιζεται στη Πιερια.Μεσα στη Λεπτοκαρυα εχει 4G και στην παραλια επισης.Προς τα ΚΑΑΥ και το Olympian Bay εχει καλο 3G.Αυτη τη στιγμη γραφω απο το χιαομι του πατερα μου(δεν εχει 800αρα).Ετοιμαζομαι να παρω κανα CU γιατι η αναλογια καλυψης-τιμων ειναι καλη.

Edit: Περι ταχυτητων δεν ειναι τοσο μεγαλες αλλα ειναι σφαιρα για να ανοιγεις φωτογραφιες,σελιδες.Παντως και το 3G ειναι αψογο,χωρις θεματα σε χωρητικοτητα.Σημερα Κυριακη,παρολο τον κοσμο που ηρθε αυθημερον δεν ειχα κανενα θεμα..

Στον Πλαταμώνα πάντως αν μένεις στον δρόμο για το Κάστρο είναι σαν να μην υπάρχει. Με ανοικτό το τηλέφωνο σου έρχονται ξαφνικά τα sms για χαμένες κλήσεις. Και αν θες να μιλήσεις αξιοπρεπώς πρέπει να κατέβεις στο χωριό

Στον Πλαταμώνα πάντως αν μένεις στον δρόμο για το Κάστρο είναι σαν να μην υπάρχει. Με ανοικτό το τηλέφωνο σου έρχονται ξαφνικά τα sms για χαμένες κλήσεις. Και αν θες να μιλήσεις αξιοπρεπώς πρέπει να κατέβεις στο χωριό

Καταλαβα που λες,στο δρομο που παει για το καστρο και βγαινεις στην Εθνικη και τον Νεο Παντελεημονα,εξω απο το χωριο?Ξερω οτι η μπλε δεν επαιζε τοσο καλα και η πρασινη ηταν καλη,ολο αυτο ομως περυσι.Λεπτοκαρυα ομως η κοκκινη μια χαρα 3G/4G ειχε.

Sent from mTalk

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής προς Σωζόπολη. Εδώ και κάποιες ώρες που έχω έρθει δεν έχω δει άλλη ένδειξη στη συσκευή πέρα από το αθάνατο GPRS. Όσο σκέφτομαι ότι μέχρι το Πάσχα είχε 4G τόσο απορώ τι μπορεί να έγινε. Εμπρός πίσω η Vodafone στην περιοχή.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής προς Σωζόπολη. Εδώ και κάποιες ώρες που έχω έρθει δεν έχω δει άλλη ένδειξη στη συσκευή πέρα από το αθάνατο GPRS. Όσο σκέφτομαι ότι μέχρι το Πάσχα είχε 4G τόσο απορώ τι μπορεί να έγινε. Εμπρός πίσω η Vodafone στην περιοχή.

Κανει αναβαθμισεις στην περιοχη εδω και 2 εβδομαδες.

Κανει αναβαθμισεις στην περιοχη εδω και 2 εβδομαδες.

Ωπ. Μόλις βρήκε H+. Ταχύτητα download περίπου 7-9 Mbps.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Εγώ ενημερώνω πάντως ότι στην πόλη της Λάρισας η Cosmote πιάνει σχεδόν παντού 4g+ ενώ η Vodafone μόνο 4g !!!

Απλά για υπενθύμιση καλλικρατεια Χαλκιδική σκ πρέπει να έχεις μεγάλη τύχη για απλό gprs ενώ η Wind πάει αρκετά καλά. Μάλλον λόγω πολύ κόσμου δεν αντέχει το δίκτυο

Sent from my OP3

Απλά για υπενθύμιση καλλικρατεια Χαλκιδική σκ πρέπει να έχεις μεγάλη τύχη για απλό gprs ενώ η Wind πάει αρκετά καλά. Μάλλον λόγω πολύ κόσμου δεν αντέχει το δίκτυο

Sent from my OP3

Έχει αναφερθεί ότι γίνεται αναβάθμιση στην περιοχή αυτή τη στιγμή. Οι αναβαθμίσεις έχουν τα καλά και τα κακά τους (downtimes :worry:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχει αναφερθεί ότι γίνεται αναβάθμιση στην περιοχή αυτή τη στιγμή. Οι αναβαθμίσεις έχουν τα καλά και τα κακά τους (downtimes :worry:)

Όταν δουλεύω και παραπονιούνται (κλαίγονται σαν δεκάχρονα δηλαδή ότι τους χάλασε το κουβαδάκι) ότι για μισή ώρα η μια ώρα χάθηκε το 4G κλπ αρχίζω και χάνω τα λογικά μου.... Γίνομαι αυτιστικό rain man...

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις