Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φιλε πιπινο δεν εχεις και πολλες επιλογες οπως βλεπω μιας και εισαι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.Η κανεις φορητοτητα και πας σε αλλο παροχο που ξερεις οτι εχει σημα στα σημεια που θες η μενεις και δεν εχεις σημα. Αν φυγεις τωρα απο το καρτοκινητο θα χασεις το bonus all που παιρνεις τα 400 λεπτα τα οποια εχω και εγω και τις επιλεκτικες προσφορες καθε μηνα ομιλιας η ιντερνετ.Τωρα στην δουλεια και φουλ σημα να παρεις θα πρεπει να συνθεθει με καλωδιο στο ρουτερ αλλα να το εχεις ηδη ενεργοποιησει.Η θα πρεπει να βαλει το αφεντικο σου την συσκευη φουλ σημα εφοσον του εξηγησεις οτι προκειται για ομιλια και φυσικα συμφωνησει.Για το χωριο κτλ κτλ εφοσον δεν εχεις wifi εκει και δεν εχεις και γειτονα κοντα ωστε να μπορει να χωσει για σενα πχ μια συσκευη φουλ σημα σου απομενουν 2 λυσεις ακομα...

1)Φορητοτητα και χανεις τις προσφορες που εχεις τωρα μια για παντα μιας και αν πας καρτοκινητος αλλου ολα αυτα τα πακετα εχουν καταργηθει.

2) να παρεις μια συσκευη MiFi (pocket wifi) και να βαλεις πχ καρτα cosmote η wind μεσα και να εχεις ενα πακετο ιντερνετ και να δινεις ιντερνετ ταυτοχρονα σε κινητα tablet etc. Στην θεση σου εγω αυτο και μονο θα εκανα θα επαιρνα για αυτες τις μερες μια καρτα sim cosmote και το wifi pocket και θα εκανα την δουλεια μου. Αυτο ειχα κανει πριν 2 χρονια και μπορω να πω οτι με βολεψε αρκετα η λυση αυτη.(Εγω απλα δεν ειχα ιντερνετ καθολου στο σπιτι μεχρι να ενεργοποιησει ο οτε την γραμμη και το τηλεφωνο επρεπε να περιμενω 4 μηνες)

πληροφοριες εδω...

http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HDV&sku=20286111

http://www.vodafone.gr/portal/eShop/Vodafone-Mobile-Wi-Fi-R207

Καλη τυχη

Δημήτρη εγω που εχω την συσκευή ''τελειο σήμα'' της cosmote μου είπανε οτι είναι δηλωμένη για την συγκεκριμένη δ/νση και με τους συγκεκριμένους δηλωμένους αριθμούς, δηλαδή αν θελήσω για παράδειγμα να την χρησιμοποιήσω σε άλλη δ/νση απο αυτή που εχω δηλωμένη δεν θα μου δουλέψει , ισχύει το ίδιο και στην voda?

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Δημήτρη εγω που εχω την συσκευή ''τελειο σήμα'' της cosmote μου είπανε οτι είναι δηλωμένη για την συγκεκριμένη δ/νση και με τους συγκεκριμένους δηλωμένους αριθμούς, δηλαδή αν θελήσω για παράδειγμα να την χρησιμοποιήσω σε άλλη δ/νση απο αυτή που εχω δηλωμένη δεν θα μου δουλέψει , ισχύει το ίδιο και στην voda?

Κωστα ναι ετσι ειναι απλα στην vodafone πχ εγω στο my account μπορω να δηλωσω μεσα απο το interface αν θελω να δηλωθει αλλου σε καινουργια διευθυνση.Σιγουρα πιστευω οτι μπορει να γινεται και στην κοσμοτε.Δεν νομιζω οτι σφραγιζεται για παντα η συσκευη στην πρωτη διευθυνση που θα δηλωθει.

Άλλο τι λένε και άλλο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα παιδιά... Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές και αλλού :-)

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Οι νέες συσκευές έχουν GPS

η μόνη περίπτωση να το χρησιμοποιήσεις αλλου είναι σε υπόγειο που να μην ποιάνει το GPS

Άλλο τι λένε και άλλο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα παιδιά... Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές και αλλού :-)

Δηλαδή,,,,,,?

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

δεσ εδω http://www.cosmote.gr/content/el/attached_files/Personal/teleiosima_teliosima.pdf στην σελιδα 8 , παραγραφος 4 το απανταει , οτι μπορεις να αλλαξεις διευθυνση ειτε μεσω cosmote my account επιλεγοντας κοσμοτε τελειο σημα , ειτε μεσω κατστηματων ειτε μεσω του τμηματος εξυπηρετησης πελατων , παντως η συσκευη που εμοιαζε με την τις βονταφον εχει αλλαξει σχημα ! και εχει 2 θυρες ethernet για να μην χασεις την μια θυρα ethernet απο το ρουτερ σου! .

Καλησπέρα σας, Μένω εδώ και δύο χρόνια στις Συκιές, δίπλα από το Πολιτιστικό Κέντρο Νεάπολης - Συκεών για όσους γνωρίζουν. Είμαι 10' από το κέντρο δηλαδή, με το αυτοκίνητο. Μέσα στο σπίτι έχω μία γραμμή από τις 5 με το ζόρι και δεν μπορώ να μιλήσω αν δε βγω στο μπαλκόνι, όπου και πάλι δεν ακούγομαι καλά. Το G2 έχω και δε φταίει το κιν (παρόλο που έχει κάποια θέματα με το σήμα) γιατί έχω δοκιμάσει και με άλλα, πιο απλά...ΚΑι δε μιλάω για 3g, μιλάω για απλό GSM!!! Τους έστειλα email το καλοκαίρι και μου απάντησαν ότι "ελέγξαμε τη διεύθυνση που μας δώσατε, και δεν προκύπτει πρόβλημα κάλυψης 2G ή 3G εσωτερικού χώρου. Παρακαλούμε διευκρινίστε πότε ξεκίνησε το πρόβλημα, ποια συσκευή χρησιμοποιείτε, εάν έχετε δοκιμάσει σε άλλη συσκευή ή αν υπάρχει κι άλλος συνδρομητής Vodafone στον ίδιο χώρο που έχει το ίδιο πρόβλημα. Πιθανόν το πρόβλημα να οφείλεται στη συσκευή ή στην κάρτα sim, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε τις δοκιμές αυτές για να καταλάβουμε από πού προέρχεται."

Τώρα έχω αρχίσει να τους ξαναζαλίζω είτε με email είτε μέσω facebook, είπαν ότι το έχουν προωθήσει στο τεχνικό τμήμα και εδώ και 10 μέρες δεν έχω καμία απάντηση. Έχω καρτοκινητό βέβαια, για αυτό μπορεί να μην ασχολούνται...Θέλω να βάλω full σήμα, αλλά δεν πρόκειται να δώσω φράγκο για ένα θέμα που είναι υποχρέωσή τους να το έχουν λυμένο!!!Στη Θεσσαλονίκη μένω, όχι στα Ρίζια!!! Παρεμπιπτόντως, η Cosmote έχει λίγο καλύτερο σήμα (τουλάχιστον μπορείς να μιλήσεις) και η Wind έχει πολύ καλό σήμα (κουλό, το ξέρω...) Εάν έχετε κανέναν γνωστό μέσα στη Vodafone, πάρ'τε τον κανένα τηλεφωνάκι... :-) :-)

Ή τυχαίνει να είσαι σε τυφλό σημείο (αν υπάρχει σταθμός κοντά) ή απλά δεν υπάρχει σταθμός λόγω αφαίρεσης από τους συμπολίτες σου :p

Γενικά, Νεάπολη -Συκιές είναι λίγο πονεμένη ιστορία με τους σταθμούς σε όλες τις εταιρίες χρόνια τώρα,ανάλογα το μέρος..

Απλά πήγαινε σε άλλη εταιρία, αν δεν επιλυθεί το θέμα

Με βολεύει πάρα πολύ ένα πακέτο CU combo 600 που έχουν και καμία άλλη εταιρεία δεν το φτάνει δυστυχώς...Αλλά δεν πρόκειται να δώσω λεφτά για full σήμα, αν θέλουν ας μου το δώσουν δωρεάν! Edited by klainmein

Παιδια δοκιμαστε και twitter εμενα εκει με εξυπηρετησαν αμεσα.(Φουλ σημα δωρεαν και ειμαι καρτοκινητος!)Δεν ξερω αν τα ιδια ατομα διαχειριζονται ολους τους λογαριασμους αλλα δοκιμαστε απο παντου !!! social whatsapp skype δεν μπορει καπου θα πετυχετε καποιον με φιλοτιμο!!!

Μετά από δημόσιο κράξιμο σε twitter, μου είπαν ότι θα κάνουν μετρήσεις σήμερα την ώρα που κάνω κλήσεις...Υπάρχει δεδομένο πρόβλημα, οπότε να δούμε την επόμενη κίνησή τους...

Τελικά μου έκαναν κι εμένα δώρο το vodafone full σήμα, αφού τους έπρηξα στο Twitter και επιτέλους κάναν μετρήσεις και ειδανε οτι το σημα μου είναι άθλιο στο σπίτι...Το προγραμμάτισαν να ελέγξει το σύστημα μια ωρα που τους ειπα οτι θα μιλάω και ειδαν οτι δεν ειχα καθόλου σήμα...Εν τω μεταξύ το καλοκαιρι μου ελεγαν οτι "μετά από ελέγχους που καναμε το σημα στην οδο σας είναι άριστο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους"...Θα φταίω εγώ αν ξεμπροστιασω αυτόν/-ή που μου έστειλε το mail και τους κάνω ρεζίλι δημόσια σε όλα τα social networks?Τέλος καλό όλα καλά...Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Σήμερα εμφανίστηκε σήμα 4G στην Παιανία! :D

Τόσο καιρό υπήρχε μόνο 3G, και τις 2 τελευταίες μέρες το κινητό έπιασε 1 γραμμή 4G η οποία όμως δεν είχε δύναμη να δώσει καθόλου ταχύτητα... (0.20Mbps download)

Σήμερα το κινητό έπιασε 3/5 4G και η ταχύτητα είναι περίπου 25Mbps! :)

Και εις ανώτερα! :)

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Τελικά μου έκαναν κι εμένα δώρο το vodafone full σήμα, αφού τους έπρηξα στο Twitter και επιτέλους κάναν μετρήσεις και ειδανε οτι το σημα μου είναι άθλιο στο σπίτι...Το προγραμμάτισαν να ελέγξει το σύστημα μια ωρα που τους ειπα οτι θα μιλάω και ειδαν οτι δεν ειχα καθόλου σήμα...Εν τω μεταξύ το καλοκαιρι μου ελεγαν οτι "μετά από ελέγχους που καναμε το σημα στην οδο σας είναι άριστο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους"...Θα φταίω εγώ αν ξεμπροστιασω αυτόν/-ή που μου έστειλε το mail και τους κάνω ρεζίλι δημόσια σε όλα τα social networks?Τέλος καλό όλα καλά...Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Η συμβουλη μου ειναι εφοσον λυθηκε το προβλημα σου ολα καλα μην ασχοληθεις αλλο.

Απλα θα επαναλαβω οτι στο twitter ειναι σιγουρα πολυ πιο εξυπηρετικοι γενικοτερα σε αυτο το θεμα μιας και γω απευθυνθηκα και λυθηκε το προβλημα αμεσως μετα απο 3-4 αποτυχημενες προσπαθειες στην εξυπηρετηση πελατων 13830 εξηγωντας το προβλημα που ειχα.Με λιγα λογια ... θες φουλ σημα? @vodafonegreece στο Twitter ! Καλες γιορτες :)

Ε ναι ΟΚ, δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο...Ευχαριστώ και πάλι την κοινότητα κι εσένα προσωπικά για τις συμβουλές!Καλές γιορτές σε όλους!

Να χαίρεται την κάλυψη της η Vodafone. Να είμαι στην Ερμού και να έχει G. Να μην μπορώ να ανοίξω δυο εικόνες που καιγόμουν.

Σε όλο το μήκος της Ερμού.

Ε ρε μαύρο που θέλουν.

Πάρα πολύ καλή κάλυψη 4G στην Λάρισα...αρκετοί σταθμοί και καλό σήμα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους :happy:

Σε Κολωνάκι και Εξάρχεια έχω 3G σήμα στο δρόμο και μόλις μπαίνω στα μαγαζία μηδενικό 2G και 3G σήμα. Δοκιμασμένο σε παρέα με όλους Vodafone και 3 διαφορετικά κιμητά ( HTC M7, M8 και iphone5). Ταυτόχρονα οι υπόλοιποι στην παρέα με Cosmote να έχουν μια χαρά 3G σήμα... Πραγματικά τραγικά ασθενές σήμα . Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα βόρεια προαστια...

Παρακαλάω να με πάρουν τηλεφώνο από Cosmote για να σηκωθώ και να φύγω από την Vodafone μπας και χαρώ τις πλήρεις λειτουργίες τους smartphone μου...

Τώρα που το σκέφτομαι αυτό που δεν έχω δοκιμάσει είναι να εχω ανοιχτό και το 4G... Λες να έχουν έχουν δώσει προτεραιότητα στο 4G και να ψιλοεγκαταλείπουν το 2G/3G ;;;

Θα ξεκινήσω δοκιμές! :)

Edited by Nippon

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι μάλλον έχουν σταματήσει να προσθέτουν 3G κεραίες και ασχολούνται μόνο με το 4G. Στις πιο πολλές περιοχές έχω μόνο 2-3 'νταμάκια' 4G σήμα ή πλήρες 2G σήμα. Το 3G σήμα είναι τραγικο! Ενώ δείχνει πως έχω 3G σήμα, είναι εικονικό με αποτέλεσμα να μου τρώει τρελή μπαταρία ψάχνοντας να στείλει δεδομένα και μου το γυρνάει πάντα σε 2G ή 4G... Το 4G σήμα είναι επαρκές για να κάνεις τα πάντα αλλά μου τρώει 10 με 12 % της συνολικής μπαταρίας μόνο και μόνο με το να είναι το κινητό με κλειστή οθόνη.... Τραγικά πράγματα... Κάποτε με Cosmote είχα το πολύ 3% κατανάλωση μπαταρίας με τις ίδιες συνθήκες...

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι μάλλον έχουν σταματήσει να προσθέτουν 3G κεραίες και ασχολούνται μόνο με το 4G. Στις πιο πολλές περιοχές έχω μόνο 2-3 'νταμάκια' 4G σήμα ή πλήρες 2G σήμα. Το 3G σήμα είναι τραγικο! Ενώ δείχνει πως έχω 3G σήμα, είναι εικονικό με αποτέλεσμα να μου τρώει τρελή μπαταρία ψάχνοντας να στείλει δεδομένα και μου το γυρνάει πάντα σε 2G ή 4G... Το 4G σήμα είναι επαρκές για να κάνεις τα πάντα αλλά μου τρώει 10 με 12 % της συνολικής μπαταρίας μόνο και μόνο με το να είναι το κινητό με κλειστή οθόνη.... Τραγικά πράγματα... Κάποτε με Cosmote είχα το πολύ 3% κατανάλωση μπαταρίας με τις ίδιες συνθήκες...

Εφοσον ολες οι κεραιες ειναι 2g/3g, προσθέτουν νέες οπου χρειάζεται. Αλλα εκεί που χρειάζεται, δεν θα εχεις και 2G.

Οποτε τωρα που βαζουν 4G στις υπαρχουσες, και στα 800, θα ειναι το ιδιο και καλυτερο με το 2G.

Οποτε θα περασει και η φωνη απο εκει και ολα μια χαρα και θα υπαρχει και λιγοτερο battery drain

Το βάζω και εδώ μήπως είναι πιο κατάλληλο το topic:

Φίλος που μετακόμισε πρόσφατα έχει ένα θέμα με το σήμα στο νέο διαμέρισμα βρίσκει μία γραμμή μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο ενός δωματίου κοντά στο παράθυρο. Δεν ξέρω τί είναι και πως δουλεύει αυτό το full σήμα. Σημειωτέον δεν έχει γραμμή για σταθερό μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Υπάρχει κανένα κολπάκι να αυξήσει την λήψη του και για να μην αναγκάζεται να μιλάει συνέχεια σε εκείνο το συγκεκριμένο σημείο?

Το βάζω και εδώ μήπως είναι πιο κατάλληλο το topic:

Φίλος που μετακόμισε πρόσφατα έχει ένα θέμα με το σήμα στο νέο διαμέρισμα βρίσκει μία γραμμή μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο ενός δωματίου κοντά στο παράθυρο. Δεν ξέρω τί είναι και πως δουλεύει αυτό το full σήμα. Σημειωτέον δεν έχει γραμμή για σταθερό μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Υπάρχει κανένα κολπάκι να αυξήσει την λήψη του και για να μην αναγκάζεται να μιλάει συνέχεια σε εκείνο το συγκεκριμένο σημείο?

είτε θα πάρει ένα repeater και θα βάλει εξωτερικά την κεραία και εξωτερικά την κεραία στο σημείο που θέλει. Είτε θα βάλει τό κινητό στο σημείο αυτό και θα έχει συνδέμενο bluetooth και θα μπορεί να μιλάει έως δέκα μέτρα από τό κινητό του με τό bluetooth handsfree . Και άμα σε αυτό τό σημείο έχει 3g κάνει και τό κινητό του wifi hotspot και μπαίνει ίντερνετ από λαπτοπ ή ταμπλετ !. Επίσης ένας άλλος τροπος για να έχεις μόνο ομιλία σε ολο τό σπίτι είναι ο εξής παίρνεις ένα voice box βγάζεις τό πίν και βάζεις και φραγη εισερχομένων μυνηματων και βαζεις την κάρτα σήμ εκεί και μετά συνδέεις ένα ασύρματο τηλέφωνο ή όλα τα σταθερά σου τηλέφωνα σε ολο τό σπίτι και έχεις τηλέφωνο σε ολο τό σπίτι. Εγώ είχα πάρει τό voice box διότι είχα προβλημα με βοήθησε παρά πολύ αλλά είναι σπαστικο τό βγάλε την σήμ από τό κινητό και βγάλε τό πίν και βάλε φραγη εισερχομένων μυνηματων και μετά βγάλτην στο voice box . δεν είχα δοκιμάσει τό bluetooth handsfree ως ακουστικό αλλά είχα συνδέσει τό κινητό με bluetooth με τό mp3. Αλλά άμα μετακίνηνοσουνα μετά από δέκα μέτρα κοβοτανε η γραμμή. Είχα πάρει μετά ένα repeater και μεταφέρα τό σήμα από μέσα εξω στο σπίτι και είχα 3g από ολες τις εταιρείες με αυτό αλλά μόνο σε ένα δωμάτιο μετά χάνονταν τό σήμα. Αλλά και πάλι με είχε βολεψει διότι τό είχα βάλει στο δωμάτιο μου και είχα 3g και μπορούσα να μιλήσω στο τηλέφωνο και να μπω και στο ίντερνετ. Αν και παρατηρούσα να τελειώνει αρκετα γρήγορα η μπαταρία. Εγώ πιστευω ότι δοκίμασε τό bluetooth και μετά βλέπεις !. Τό vodafone full σήμα δημιουργεί σήμα από τό ίντερνετ ένω τό repeater δεν δημιουργεί σήμα αλλά μεταφέρει τό σήμα από μέσα έξω !

είτε θα πάρει ένα repeater και θα βάλει εξωτερικά την κεραία και εξωτερικά την κεραία στο σημείο που θέλει. Είτε θα βάλει τό κινητό στο σημείο αυτό και θα έχει συνδέμενο bluetooth και θα μπορεί να μιλάει έως δέκα μέτρα από τό κινητό του με τό bluetooth handsfree . Και άμα σε αυτό τό σημείο έχει 3g κάνει και τό κινητό του wifi hotspot και μπαίνει ίντερνετ από λαπτοπ ή ταμπλετ !. Επίσης ένας άλλος τροπος για να έχεις μόνο ομιλία σε ολο τό σπίτι είναι ο εξής παίρνεις ένα voice box βγάζεις τό πίν και βάζεις και φραγη εισερχομένων μυνηματων και βαζεις την κάρτα σήμ εκεί και μετά συνδέεις ένα ασύρματο τηλέφωνο ή όλα τα σταθερά σου τηλέφωνα σε ολο τό σπίτι και έχεις τηλέφωνο σε ολο τό σπίτι. Εγώ είχα πάρει τό voice box διότι είχα προβλημα με βοήθησε παρά πολύ αλλά είναι σπαστικο τό βγάλε την σήμ από τό κινητό και βγάλε τό πίν και βάλε φραγη εισερχομένων μυνηματων και μετά βγάλτην στο voice box . δεν είχα δοκιμάσει τό bluetooth handsfree ως ακουστικό αλλά είχα συνδέσει τό κινητό με bluetooth με τό mp3. Αλλά άμα μετακίνηνοσουνα μετά από δέκα μέτρα κοβοτανε η γραμμή. Είχα πάρει μετά ένα repeater και μεταφέρα τό σήμα από μέσα εξω στο σπίτι και είχα 3g από ολες τις εταιρείες με αυτό αλλά μόνο σε ένα δωμάτιο μετά χάνονταν τό σήμα. Αλλά και πάλι με είχε βολεψει διότι τό είχα βάλει στο δωμάτιο μου και είχα 3g και μπορούσα να μιλήσω στο τηλέφωνο και να μπω και στο ίντερνετ. Αν και παρατηρούσα να τελειώνει αρκετα γρήγορα η μπαταρία. Εγώ πιστευω ότι δοκίμασε τό bluetooth και μετά βλέπεις !. Τό vodafone full σήμα δημιουργεί σήμα από τό ίντερνετ ένω τό repeater δεν δημιουργεί σήμα αλλά μεταφέρει τό σήμα από μέσα έξω !

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τι εννοείς όταν λες ότι το repeater μεταφέρει το σήμα από μέσα έξω? Δεν θέλουμε να αυξήσουμε το σήμα που πιθανόν υπάρχει έξω και να το φέρουμε μέσα για να πιάνει το κινητό?

Τώρα όσον αφορά το bt νομίζω δεν θα τον βολέψει γιατί θα πρέπει να έχει μακριά μόνιμα την συσκευή και άρα θα είναι μόνο για κλήσεις. Πιο λογική λύση εμένα μου φαίνεται το repeater.

Edited by FJ_12

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις