Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις


Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επαγγελματιας δεν ειναι αυτος που βλεπεις στον δρομο με το σακακι και το tablet.Αυτος ειναι ο αργοσχολος.Εγω δεν θυμαμαι ποτε στην ζωη μου να ειπα σε πελατη μου θα τα πουμε με εμειλ η στο skype."θα σας τηλεφωνησω" λεω.

 

Δεν νομίζω ότι με τον όρο επαγγελματίας καλύπτεις όλα τα επαγγέλματα. Και σίγουρα δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες. Ένας δικηγόρος δεν χρειάζεται το 3G, ένα στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας το χρειάζεται για πολλούς λόγους. Ένας ιατρός δεν το χρειάζεται, ένας συντηρητής ιστοσελίδων το χρειάζεται. Μην γενικεύουμε.

 

Και στη τελική είναι δικαιολογία για μια εταιρία το ότι αφου ακόμα δεν είναι απόλυτη ανάγκη το 3G για όλους τους επαγγελματίες δεν επενδύω σε αυτό? Τότε να μην συμπεριλαμβάνει υποχρεωτικά data στα προγράμματα της και να μην πουλάει smartphones (πόσο μάλλον σε πόλεις που δεν έχει 3G). Kαι ξαναλέω πως δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες. Και το 17χρονο που θέλει να λιώνει στο facebook από το κινητό από τη στιγμή που πληρώνει το internet η εταιρία οφείλει να του το παρέχει, μας αρέσει δεν μας αρέσει.

Link to comment
Share on other sites

Επαγγελματιας δεν ειναι αυτος που βλεπεις στον δρομο με το σακακι και το tablet.Αυτος ειναι ο αργοσχολος.Εγω δεν θυμαμαι ποτε στην ζωη μου να ειπα σε πελατη μου θα τα πουμε με εμειλ η στο skype."θα σας τηλεφωνησω" λεω.

 

Αυτο που καταλαβαίνω είναι ότι όσοι χρησιμοποιούν tablets και smartphones ως εργαλεία στη δουλειά τους είναι ... αργόσχολοι;

 

Λυπάμαι που θα προσφέρω ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα αλλα οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σχεδόν όλες στο εξωτερικό έχουν υιοθετήσει αυτο τον τροπο εργασίας.

 

Κατ' επέκταση όποιος δεν χρησιμοποιεί email δεν θεωρείται σοβαρός επαγγελματίας.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Link to comment
Share on other sites

Οκ,απο αυριο δηλαδη αφου θελω να θεωρουμε σοβαρος επαγγελματιας θα δινω εμειλ οχι τηλεφωνο,και για τους απαιτητικους skype.
Link to comment
Share on other sites

Οκ,απο αυριο δηλαδη αφου θελω να θεωρουμε σοβαρος επαγγελματιας θα δινω εμειλ οχι τηλεφωνο,και για τους απαιτητικους skype.

 

Προφανώς όλοι οι συνεργάτες σου είναι εντός Ελλάδος και προτιμούν να τους διακόπτεις με τηλεφωνήματα την ώρα που δουλεύουν.

Κάθε μέσο έχει τη χρήση του. Εάν κάτι είναι εξαιρετικά επείγον, προφανώς θα πάρεις τηλέφωνο. Εάν θες απλά να ενημερώσεις ή να προτείνεις κάτι το θεωρώ αγένεια να μην το στείλεις γραπτώς (email, fax, επιστολη) ώστε να δώσεις στον άλλον την ησυχία και τον χρόνο να το σκεφτεί.

Link to comment
Share on other sites

Η WIND κάθε άλλο παρά σωσμένη είναι... Και η κίνηση με τη Vodafone θα είναι η σανίδα σωτηρίας της.

Το μοναδικό ατού που έχει η WIND είναι η wholy owned Tellas.

Ποιός; Όλοι!

 

η Wind δεν έχει επιθετική εμπορική πολιτική. Από τότε που έφυγε ο Βαρσάκης έρχονται ο ένας μετά τον άλλον και κάνουν λάθη επί λαθών... Ποτέ δεν αποτελούσε πρόβλημα για τη Wind το δίκτυο. Ούτε το 3G ούτε το 2G.

H Vodafone αντιθέτως έχει πολύ επιθετική πολιτική στα εταιρικά και δεν είναι το δίκτυο που τη σώζει.

 

@bored01,ποιες πόλεις δεν καλύπτει η WIND με 3G; Γιατί δημιουργείτε εντυπώσεις που δεν υπάρχουν; Οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας έχουν 3G από WIND και μάλιστα σε αυτές που κινούμαι έχει καλύτερη 3G κάλυψη και από Cosmote και από Vodafone (εκτός Σοφάδων που είναι καλύτερη η Cosmote).

 

Επιπλέον, η χρήση e-mail θέλει 3G για κάποιο λόγο; Πχ σε blackberry συσκευές δεν έχω ανοικτό σχεδόν πότε το 3G (για ποιο λόγο...?) :blink: Εκτός του e-mail που είναι όντως επαγγελματικό εργαλείο ποια άλλη υπηρεσία data θεωρείτε απαραίτητη στα κινητά για ένα επαγγελματία;

Τα VOIP υπάρχουν γιατί η κινητή τηλεφωνία δεν έχει προσιτές τιμές, το ίδιο και τα messengers ως αντικαταστάτες του SMS. Στην Αγγλία ποιος χρησιμοποιεί VoIP και ΙΜ όταν με 40 λίρες έχεις 1500' και 1500 sms προς όλα τα δίκτυα; Μόνο γι'αυτούς λοιπόν που έχουν συνεργάτες στο εξωτερικό...

Και όλα γίνονται με EDGE μια χαρά! :p

 

Μου φαίνεται το έχετε κάνει 2G vs 3G το θέμα :lol:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούμε ότι η VF έχει, ίσως, το πιο επιθετικό marketing από κάθε άλλη εταιρία του χώρου των τηλεπικοινωνιών(κινητές και σταθερές). Αυτό αποτελεί μείον της Wind, όμως σοβαρά, δε θα έπρεπε η Wind να είχε ασχοληθεί ΚΑΙ με αυτό το κομμάτι τόσα χρόνια;

 

Από κει και έπειτα, ας υποθέσουμε ότι η Wind είναι κατά πολύ ανώτερη σε διάφορα θέματα που αφορούν το δίκτυο: γιατί ανέκαθεν είχε τους λιγότερους συνδρομητές; Αν όντως είχαν βελτιωθεί τόσο πολύ τα πράγματα ώστε να είναι ανώτερη σε όλα από VF(ραδιοκάλυψη, ποιότητα, ταχύτητες κλπ) για ποιον λόγο δεν της έφυγε η ρετσινιά μέχρι και σήμερα; Και αν το θέμα κάλυψης ήταν όντως ρετσινιά που πλέον δεν υφίσταται σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο παλιότερα (και πραγματικά έτσι είναι), τότε γιατί δεν την επιλέγουν περισσότεροι από VF και Cosmote? Στην τελική, όσο καλές τιμές και αν δώσουν οι άλλες 2, αν δεν μείνεις ικανοποιημενος από το δίκτυο φεύγεις(κυρίως τα συμβόλαια). H VF δηλαδή πουλάει μόνο εικόνα τόσα χρόνια; Πόσο θα σε πάει μπροστά η "εικόνα" αν υστερείς σε ουσιαστικά θέματα, όπως το δίκτυο; Και η Cosmote φυσικά, αν όντως δεν είχε τόσο καλή κάλυψη δεν θα μπορούσε να πάει τόσο μπροστά. Το μόνο φάουλ στην Cosmote ήταν παλιότερα (εποχές 2006-2008) η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο στις διαφημίσεις, με το ότι πιάνει παντού. Θα προτιμούσα να έλεγε ότι ότι έπιανε σε περισσότερα σημεία από τους ανταγωνιστές, παρά παντού. Με αυτό το..."παντού", ε, λογικό είναι να την κράζεις, επειδή όντως δεν έπιανε και δεν πιάνει παντού.

 

Όσον αφορά τις VF και Κοσμοτέ, μην κρίνεις μόνο από τον νομό Καρδίτσας. Εκεί μπορεί όντως να είναι καλύτερη η Wind, αν και όσες φορές έχω βρεθεί σε περιοχή του ν. Καρδίτσας δεν αντιμετώπισα πρόβλημα κάλυψης με VF. Ξέχασες παλιότερα που ήμουν επί 2 χρόνια στην Wind? Γιατί ήμουν; Διότι τότε, η μόνη ουσιαστική διαφορά από VF(προς το καλύτερο) ήταν η κάλυψή της στην πλειονότητα των περιοχών που έκανα χρήση του κινητού - οι τιμές και των 3 ανέκαθεν ήταν καρτέλ άλλωστε, δεν αποτελεί λόγο επιλογής δικτύου. Προφανώς όμως, μετά την βελτίωση που έκαναν η VF και η Cosmote τα τελευταία 2.5 χρόνια συνολικά σε 2G και UMTS, φαίνονται οι διαφορές υπέρ τους. Ok, μπορεί σε κάποιους νομούς ή περιοχές η Wind να μην είναι υποδέεστερη, αλλά σε ίσα επίπεδα, και σε ορισμένα μέρη νομών να είναι ελαχιστα καλύτερη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ποτέ της δεν είχε πρόβλημα το δίκτυο σε κάλυψη ή ότι είναι καλύτερη των άλλων 2 στο σύνολο.

 

Τώρα τα υπόλοιπα περί τι χρειάζεται το 3G τα αφήνω ασχολίαστα. Ας το φτιάξει η Wind σε κάλυψη και μετά ας το συζητήσουμε αν χρειάζεται. Τα χοντρά έσοδα παίζονται στις υπηρεσίες data εδώ και κάποια χρόνια. Data με GPRS ή EDGE είναι ψιλο-άχρηστα, ιδίως όταν μιλάμε για χρήση από υπολογιστή. Αλλά ακόμη και ένα απλό attachment 2-3 MB να χρειαστεί να κατεβάσεις από mail, πόση ώρα θα κάνει με UMTS και πόση με GPRS? Χώρια ο χρόνος φόρτωσης των ιστοσελίδων που φυσικά δεν συγκρίνεται. Αυτό με το UMTS μου θυμίζει τις δικαιολογίες των iphone fanboys σχετικά με το τι χρειάζεται η αποστολή με bluetooth αφού υπάρχει το e-mail :p

Edited by kotsianis7
Link to comment
Share on other sites

ας μη μιλησουμε για τη καταναλωτικη παιδεια του ελληνα καλυτερα... Θελετε αποδειξεις; Πολυ ευκολο: Αυτη τη στιγμη, το πιο ακριβο πακετο καρτοκινητης ειναι το what's up, αλλά η πλειοψηφια παραμενει εκει... Θελετε και αλλη αποδειξη; Πολυ ευκολο: Εχει i-phone και η κουτση (και ασχετη) μαρια...

 

εαν υπηρχαν και οι 3 εταιριες μας στην π.χ. Αγγλια, ολοι θα πηγαιναν wind, γιατι πολυ απλα ειναι η φτηνοτερη...

Link to comment
Share on other sites

thespecialist μην επιμενεις για το τιμολογιο της wind,πολυ απλα δεν πειθεις γιατι ολοι εδω μεσα ειναι ψαγμενοι...

 

Mixtri οι δυο φραγκατοι ειναι σε πλεονεκτηκοτερη θεση αυτη τη στιγμη κι ομως το 3G δικτυο επειδη ειναι ξεχωριστο δικτυο μπορει να λυσει καποια μικροπροβληματα καλυψης γιατι εχει πιο δυνατο σημα στο μηκος κυμματος που εκπεμπει.....ο βαρσακης μπορεσε και κατορθωσε σε συντομο χρονικο διαστημα να ανεβασει την telestet και δεν τον διωξανε,μονος του εφυγε για να κανει δικη του εταιρια...αν εμενε μεχρι σημερα ισως να μην ειχε αυτο το χαλι η wind σημερα...κι απο τις τρεις ονομασιες το telestet ηταν το καλυτερο

Edited by Picard
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούμε ότι η VF έχει, ίσως, το πιο επιθετικό marketing από κάθε άλλη εταιρία του χώρου των τηλεπικοινωνιών(κινητές και σταθερές). Αυτό αποτελεί μείον της Wind, όμως σοβαρά, δε θα έπρεπε η Wind να είχε ασχοληθεί ΚΑΙ με αυτό το κομμάτι τόσα χρόνια;

 

Εκεί είναι golden boys. Κανείς δε τους αγγίζει. Τον υπάλληλο του cs τον εξαφανίζουν στο άψε σβήσε, τις πολιτικές τους δε τις κοιτάνε... που χάνουν ένα σωρό πελάτες από χαζαμάρες.

 

Από κει και έπειτα, ας υποθέσουμε ότι η Wind είναι κατά πολύ ανώτερη σε διάφορα θέματα που αφορούν το δίκτυο: γιατί ανέκαθεν είχε τους λιγότερους συνδρομητές; Αν όντως είχαν βελτιωθεί τόσο πολύ τα πράγματα ώστε να είναι ανώτερη σε όλα από VF(ραδιοκάλυψη, ποιότητα, ταχύτητες κλπ) για ποιον λόγο δεν της έφυγε η ρετσινιά μέχρι και σήμερα; Και αν το θέμα κάλυψης ήταν όντως ρετσινιά που πλέον δεν υφίσταται σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο παλιότερα (και πραγματικά έτσι είναι), τότε γιατί δεν την επιλέγουν περισσότεροι από VF και Cosmote?

 

Η ρετσινιά παραμένει από ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν χρησιμοποιήσει Wind. Ξέρω πολλά τέτοια άτομα που λένε "η WIND? Πιάνει?" και την ίδια στιγμή προσπαθούν να βγάλουν κλήση με το What's up τους ή ψάχνουν το σήμα 2G της Vodafone :wacko: (το δεύτερο μου έτυχε χθες σε καφετέρια της Καρδίτσας)

Ρετσινιά για εμένα δεν ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ σήμερα ό,τι και να λένε κάποιοι. Οι χρήστες της Wind στην πλειονότητά τους ήταν είναι και θα είναι ευχαριστημένοι από το δίκτυο. Τώρα μεμονωμένες περιπτώσεις για τρύπες κάλυψης υπάρχουν παντού. Αλλά σκιές έχουν όλες οι εταιρείες :!:

 

Στην τελική, όσο καλές τιμές και αν δώσουν οι άλλες 2, αν δεν μείνεις ικανοποιημενος από το δίκτυο φεύγεις(κυρίως τα συμβόλαια). H VF δηλαδή πουλάει μόνο εικόνα τόσα χρόνια;

 

Επειδή ασχολούμαι με τα κλεφο-εταιρικά πακέτα εδώ και πολλά χρόνια η Vodafone πουλάει προσφορές σε εταιρείες. Και καλά κάνει αφού εκεί είναι το πολύ το ψωμί (και όχι τα data που λες παρακάτω). Ούτε το what's up,ούτε το f2g ούτε τα WIND XL. Οι εταιρικοί πελάτες ξέρεις πως αποφασίζουν για σύνδεση; Καταθέτουν αίτηση στις εταιρείες κινητής για προσφορά. Απαντούν οι εταιρείες κινητής και η πιο συμφέρουσα γίνεται αποδεκτή. Ξέρεις πόσες περιπτώσεις ξέρω στις οποίες εταιρικοί πελάτες επέλεξαν Vodafone που δεν είχε σήμα στις επιχειρήσεις και τοποθέτησαν Σ.Β. προκειμένου να εξυπηρετούνται; (και σε αυτό τον τομέα είναι επιθετική)

 

Πόσο θα σε πάει μπροστά η "εικόνα" αν υστερείς σε ουσιαστικά θέματα, όπως το δίκτυο;

 

Πολύ. Η εμπορική πολιτική καθορίζει το πελατολόγιο. >50% του πληθυσμού ζει σε πόλεις όπου η κάλυψη είναι από όλες πάρα πολύ καλή. Αν οι Έλληνες είχαν καταναλωτική συνείδηση (γιατί κακά τα ψέμματα εκεί που ζούμε χρησιμοποιούμε το κινητό μας,εκτός από εξαιρέσεις-διακοπές, θέματα δουλειάς) θα έπρεπε να μην υπήρχαν ιδιωτικά συμβόλαια Vodafone/Cosmote και what's up γιατί η WIND είναι φθηνότερη. :p

 

Και η Cosmote φυσικά, αν όντως δεν είχε τόσο καλή κάλυψη δεν θα μπορούσε να πάει τόσο μπροστά. Το μόνο φάουλ στην Cosmote ήταν παλιότερα (εποχές 2006-2008) η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο στις διαφημίσεις, με το ότι πιάνει παντού. Θα προτιμούσα να έλεγε ότι ότι έπιανε σε περισσότερα σημεία από τους ανταγωνιστές, παρά παντού. Με αυτό το..."παντού", ε, λογικό είναι να την κράζεις, επειδή όντως δεν έπιανε και δεν πιάνει παντού.

 

Η Cosmote αυτή τη στιγμή αποτελείται από δύο δίκτυα: Cosmote και What's Up. Cosmote δε παίρνει πλέον ο κόσμος για την κάλυψη αλλά γιατί έχει όλος ο κόσμος και "συμφέρει"-δε συμφέρει δηλαδή αλλά λέμε τώρα... Πολύ σπάνια επιλέγει ο κόσμος Cosmote πλέον για κάλυψη.

 

Όσον αφορά τις VF και Κοσμοτέ, μην κρίνεις μόνο από τον νομό Καρδίτσας. Εκεί μπορεί όντως να είναι καλύτερη η Wind, αν και όσες φορές έχω βρεθεί σε περιοχή του ν. Καρδίτσας δεν αντιμετώπισα πρόβλημα κάλυψης με VF. Ξέχασες παλιότερα που ήμουν επί 2 χρόνια στην Wind? Γιατί ήμουν; Διότι τότε, η μόνη ουσιαστική διαφορά από VF(προς το καλύτερο) ήταν η κάλυψή της στην πλειονότητα των περιοχών που έκανα χρήση του κινητού - οι τιμές και των 3 ανέκαθεν ήταν καρτέλ άλλωστε, δεν αποτελεί λόγο επιλογής δικτύου.

 

Δε κρίνω μόνο από Ν.Καρδίτσας. Πως σου ήρθε αυτό; Υπάρχει άτομο που ταξιδεύει περισσότερο από εμένα εδώ μέσα στο myphone; :lol:

Επιπλέον, μη συγκρίνεις την εμπειρία που έχει από το δίκτυο ένας επισκέπτης και ένας κάτοικος. Καμία σχέση. Σαν επισκέπτης μπορείς να δεις καλή λειτουργία. Ο μόνιμος κάτοικος μπορεί να δει κακής ποιότητας κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους, αδυναμία πραγματοποίησης κλήσης, κακή ποιότητα ήχου, downtimes κτλ... Καμία σχέση. Κάποιος ο οποίος για παράδειγμα κινείται στην Ε.Ο. στο Ν.Λάρισας δε θα καταλάβει πόσο προβληματική είναι μια εταιρεία (ονόματα δε λέμε...) στα χωριά πλησίον της Ε.Ο.

 

Προφανώς όμως, μετά την βελτίωση που έκαναν η VF και η Cosmote τα τελευταία 2.5 χρόνια συνολικά σε 2G και UMTS, φαίνονται οι διαφορές υπέρ τους. Ok, μπορεί σε κάποιους νομούς ή περιοχές η Wind να μην είναι υποδέεστερη, αλλά σε ίσα επίπεδα, και σε ορισμένα μέρη νομών να είναι ελαχιστα καλύτερη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ποτέ της δεν είχε πρόβλημα το δίκτυο σε κάλυψη ή ότι είναι καλύτερη των άλλων 2 στο σύνολο.

 

Και η Wind έκανε βελτιώσεις τα τελευταία 2 χρόνια. Μάλιστα πολύ περισσότερες από τα προηγούμενα 10 χρόνια. Προσωπικά, δε βλέπω αυτή τη στιγμή διαφορές υπέρ των Cosmote/Vodafone στο 2G. Στο 3G βλέπω ξεκάραθα ότι η WIND έχει καλύψει τις πόλεις, πολύ τουριστικές περιοχές και τώρα άρχισε να βάζει σαν τρελή 3G. Αλλά το 3G δεν είναι βασικό κριτήριο επιλογής δικτύου. Πόσοι πια ενδιαφέρονται για υπηρεσίες 3G σε αυτή τη χώρα; Περιοχές που είναι ενδιαφέρουσες για κάλυψη 3G είναι αυτές που ο ΟΤΕ δεν προσφέρει adsl σωστά. Για παράδειγμα στην Αργαλαστή Πηλίου (αυτήν έχω εντοπίσει κι αυτήν λέω) η WIND έδινε 3.6Mbps και ο ΟΤΕ 2Mbps με το ζόρι. Εκεί ναι, άξιζε κανείς να ασχοληθεί με τη 3G κάλυψη.

 

Τώρα τα υπόλοιπα περί τι χρειάζεται το 3G τα αφήνω ασχολίαστα. Ας το φτιάξει η Wind σε κάλυψη και μετά ας το συζητήσουμε αν χρειάζεται. Τα χοντρά έσοδα παίζονται στις υπηρεσίες data εδώ και κάποια χρόνια.

Δε νομίζω. Τα χοντρά τα έσοδα έρχονται από κρυφές χρεώσεις και από τις κλήσεις φωνής. Τα Data δε μπορούν να θεωρηθούν σοβαρό έσοδο ακόμη. Δεν υπάρχει αυτό που λες... Το what's up είναι η πιο δημοφιλής σύνδεση στην Ελλάδα. Πόσοι παίζουν με data; Πόσες ενεργές συνδέσεις data υπάρχουν στην Ελλάδα;

 

Data με GPRS ή EDGE είναι ψιλο-άχρηστα, ιδίως όταν μιλάμε για χρήση από υπολογιστή. Αλλά ακόμη και ένα απλό attachment 2-3 MB να χρειαστεί να κατεβάσεις από mail, πόση ώρα θα κάνει με UMTS και πόση με GPRS?

Και με edge με 22kb/sec δε νομίζω να με χαλάσει το κατέβασμα attachment. Το 3G ψιλοάχρηστο μου φαίνεται και το έχω ψιλοεγκαταλείψει, μόνο όταν πάω για δουλειά ενεργοποιώ υπηρεσίες data για 2 βδομάδες και πάλι στοπ.

Σε εσωτερικούς χώρους έχει συνήθως θέματα και πολλές φορές το κλείνω γιατί τυχαίνει να κάνει εναλλαγές το κινητό και να χάνω κλήση.

Περιμένω LTE το οποίο φαίνεται ΣΟΒΑΡΟ σαν τεχνολογία. Το WCDMA είναι πολύ πατάτα απ'ό,τι φαίνεται.

 

Δε δικαιολογώ καμιά εταιρεία για τη 3G κάλυψη. Απλά κάνετε εδώ μέσα σαν να μην υπάρχει 3G από τη WIND. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχει και μάλιστα σε πάρα πολλές περιοχές. Δε θεωρείται η κάλυψη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ. Σαφώς. Αλλά υπερβολές του στυλ "Δεν υπάρχει πουθενά 3G" κτλ είναι ουτοπία. Θεσσαλονίκη ήμουν τις προάλλες (ούτε ένας μήνας πριν) στην Καλαμαριά. Η WIND χτυπούσε τέρμα 3G σε εσωτερικό χώρο ενώ η Vodafone είχε 1-2 γραμμές με το ζόρι και έκανε συνεχώς εναλλαγές το Ν8... Και γενικά όπου βρέθηκα Θεσσαλονίκη τέρμα το 3G(είδες πόση διαφορά έχει η άποψη του...επισκέτη?) Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο οι Συκιές. Επίσης ούτε μπορείς να θεωρήσεις κάλυψη δικτύου το VAG:blink: Το VAG είναι για να μπορέσεις να εξυπηρετηθείς λόγω ανεπαρκούς κάλυψης δικτύου. Βέβαια, είναι τρελή μαγκιά αλλά μόνο αν η Vodafone σου πλήρωνε το πάγιο της ADSL γραμμή σου και επέτρεπε σε όλους τους συνδρομητές να συνδεθούν θα θεωρούνταν κάλυψη δικτύου.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

thespecialist μην επιμενεις για το τιμολογιο της wind,πολυ απλα δεν πειθεις γιατι ολοι εδω μεσα ειναι ψαγμενοι...

 

οι πραγματικα 'ψαγμενοι', εχουν ψαξει τις χρεωσεις και των τριων εταιριων και (πιστεψε με) ειναι ηδη στη wind και δεν την αλλαζουν με τιποτα... Οπως λεει και ο φιλος mixti, οι περισσοτεροι της wind ειναι ικανοποιημενοι.. Πριν 5-7 χρονια περιπου, που τα εταιρικα προγραμματα ειχαν φοβερη προωθηση και απο τους 3, η wind ειχε με διαφορα τους περισσοτερους συνδρομητες εταιρικων... μετά ηρθε η vodafone με τις υπερ-επιδοτησεις και αρχισε να κλεβει τους 'επαγγελματιες' οι οποιοι νοιαζοντουσαν να παρουν το τοτε gold-nokia απο το συνολο των 15 εταιρικων γραμμων για τον κακομαθημενο γιο τους...

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως με όσα έχω διαβάσει εδώ κατα καιρούς, συγκεκριμένα η wind στα συμβόλαια, μου έχει δώσει την εντύπωση ότι είναι η εταιρεία που μπορεί καμία μέρα να σου έρθει λογαριασμός-ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ με τρελλές χρεώσεις λόγω ίντερνετ....:( Μόνο σε καρτοκινητό θα την εμπιστευόμουν με όσα έχω διαβάσει εδώ!:blink:
Link to comment
Share on other sites

οι πραγματικα 'ψαγμενοι', εχουν ψαξει τις χρεωσεις και των τριων εταιριων και (πιστεψε με) ειναι ηδη στη wind και δεν την αλλαζουν με τιποτα... Οπως λεει και ο φιλος mixti, οι περισσοτεροι της wind ειναι ικανοποιημενοι.. Πριν 5-7 χρονια περιπου, που τα εταιρικα προγραμματα ειχαν φοβερη προωθηση και απο τους 3, η wind ειχε με διαφορα τους περισσοτερους συνδρομητες εταιρικων... μετά ηρθε η vodafone με τις υπερ-επιδοτησεις και αρχισε να κλεβει τους 'επαγγελματιες' οι οποιοι νοιαζοντουσαν να παρουν το τοτε gold-nokia απο το συνολο των 15 εταιρικων γραμμων για τον κακομαθημενο γιο τους...

 

Διαφωνω.

Απλα η vodafone εχει το πιο οργανωμενο business sales απο τις υπολοιπες 2. Βασικά παιζει μονη της.

Link to comment
Share on other sites

Είναι γεγονός ότι πριν 2 χρόνια η κοσμοτέ είχε σοβαρότατο πρόβλημα ειδικά στην Αθήνα λόγω προσφορών στα καρτοκινητά. Εκείνη την περίοδο με voda ήσουν OK. Τώρα τελευταία όμως έχω βαρεθεί να τρώω τριτονικά και πεσμένες κλήσεις με τη vodafone μέσα στην Αθήνα σε πολλά και διάφορα μέρη. Μάλιστα το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο σε κεντρικότατα σημεία. Αναρωτιέμαι τί ακριβώς έχει συμβεί. Για μένα η ποιότητα δικτύου της vodafone στην Αθήνα έχει πέσει πολύ και μάλιστα ΜΕΤΑ τις εκλογές οπότε δεν μπορώ να βρω μια λογική εξήγηση...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Link to comment
Share on other sites

1. Επειδή ασχολούμαι με τα κλεφο-εταιρικά πακέτα εδώ και πολλά χρόνια η Vodafone πουλάει προσφορές σε εταιρείες. Και καλά κάνει αφού εκεί είναι το πολύ το ψωμί (και όχι τα data που λες παρακάτω). Ούτε το what's up,ούτε το f2g ούτε τα WIND XL. Οι εταιρικοί πελάτες ξέρεις πως αποφασίζουν για σύνδεση; Καταθέτουν αίτηση στις εταιρείες κινητής για προσφορά. Απαντούν οι εταιρείες κινητής και η πιο συμφέρουσα γίνεται αποδεκτή. Ξέρεις πόσες περιπτώσεις ξέρω στις οποίες εταιρικοί πελάτες επέλεξαν Vodafone που δεν είχε σήμα στις επιχειρήσεις και τοποθέτησαν Σ.Β. προκειμένου να εξυπηρετούνται; (και σε αυτό τον τομέα είναι επιθετική)

 

 

 

2. Πολύ. Η εμπορική πολιτική καθορίζει το πελατολόγιο. >50% του πληθυσμού ζει σε πόλεις όπου η κάλυψη είναι από όλες πάρα πολύ καλή. Αν οι Έλληνες είχαν καταναλωτική συνείδηση (γιατί κακά τα ψέμματα εκεί που ζούμε χρησιμοποιούμε το κινητό μας,εκτός από εξαιρέσεις-διακοπές, θέματα δουλειάς) θα έπρεπε να μην υπήρχαν ιδιωτικά συμβόλαια Vodafone/Cosmote και what's up γιατί η WIND είναι φθηνότερη. :p

 

 

3. Και η Wind έκανε βελτιώσεις τα τελευταία 2 χρόνια. Μάλιστα πολύ περισσότερες από τα προηγούμενα 10 χρόνια. Προσωπικά, δε βλέπω αυτή τη στιγμή διαφορές υπέρ των Cosmote/Vodafone στο 2G. Στο 3G βλέπω ξεκάραθα ότι η WIND έχει καλύψει τις πόλεις, πολύ τουριστικές περιοχές και τώρα άρχισε να βάζει σαν τρελή 3G. Αλλά το 3G δεν είναι βασικό κριτήριο επιλογής δικτύου. Πόσοι πια ενδιαφέρονται για υπηρεσίες 3G σε αυτή τη χώρα; Περιοχές που είναι ενδιαφέρουσες για κάλυψη 3G είναι αυτές που ο ΟΤΕ δεν προσφέρει adsl σωστά. Για παράδειγμα στην Αργαλαστή Πηλίου (αυτήν έχω εντοπίσει κι αυτήν λέω) η WIND έδινε 3.6Mbps και ο ΟΤΕ 2Mbps με το ζόρι. Εκεί ναι, άξιζε κανείς να ασχοληθεί με τη 3G κάλυψη.

 

 

4. Δε νομίζω. Τα χοντρά τα έσοδα έρχονται από κρυφές χρεώσεις και από τις κλήσεις φωνής. Τα Data δε μπορούν να θεωρηθούν σοβαρό έσοδο ακόμη. Δεν υπάρχει αυτό που λες... Το what's up είναι η πιο δημοφιλής σύνδεση στην Ελλάδα. Πόσοι παίζουν με data; Πόσες ενεργές συνδέσεις data υπάρχουν στην Ελλάδα;

 

 

5. Και με edge με 22kb/sec δε νομίζω να με χαλάσει το κατέβασμα attachment. Το 3G ψιλοάχρηστο μου φαίνεται και το έχω ψιλοεγκαταλείψει, μόνο όταν πάω για δουλειά ενεργοποιώ υπηρεσίες data για 2 βδομάδες και πάλι στοπ.

Σε εσωτερικούς χώρους έχει συνήθως θέματα και πολλές φορές το κλείνω γιατί τυχαίνει να κάνει εναλλαγές το κινητό και να χάνω κλήση.

Περιμένω LTE το οποίο φαίνεται ΣΟΒΑΡΟ σαν τεχνολογία. Το WCDMA είναι πολύ πατάτα απ'ό,τι φαίνεται.

 

6. Δε δικαιολογώ καμιά εταιρεία για τη 3G κάλυψη. Απλά κάνετε εδώ μέσα σαν να μην υπάρχει 3G από τη WIND. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχει και μάλιστα σε πάρα πολλές περιοχές. Δε θεωρείται η κάλυψη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ. Σαφώς. Αλλά υπερβολές του στυλ "Δεν υπάρχει πουθενά 3G" κτλ είναι ουτοπία. Θεσσαλονίκη ήμουν τις προάλλες (ούτε ένας μήνας πριν) στην Καλαμαριά. Η WIND χτυπούσε τέρμα 3G σε εσωτερικό χώρο ενώ η Vodafone είχε 1-2 γραμμές με το ζόρι και έκανε συνεχώς εναλλαγές το Ν8... Και γενικά όπου βρέθηκα Θεσσαλονίκη τέρμα το 3G(είδες πόση διαφορά έχει η άποψη του...επισκέτη?) Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο οι Συκιές. Επίσης ούτε μπορείς να θεωρήσεις κάλυψη δικτύου το VAG:blink: Το VAG είναι για να μπορέσεις να εξυπηρετηθείς λόγω ανεπαρκούς κάλυψης δικτύου. Βέβαια, είναι τρελή μαγκιά αλλά μόνο αν η Vodafone σου πλήρωνε το πάγιο της ADSL γραμμή σου και επέτρεπε σε όλους τους συνδρομητές να συνδεθούν θα θεωρούνταν κάλυψη δικτύου.

 

1. Αυτό θεμιτό ειναι. Ας κάνει καλύτερη προσφορά η Wind ή/και ας ενισχύσει την κάλυψη σε όσες επιχειρήσεις υπάρχουν πρόβλημα. Έτσι είναι αυτά. Όποιος προλάβει με την καλύτερη προσφορά.

 

2. Λάθος. Κοίτα τις χρεώσεις μετά την προπληρωμένη χρήση των προγραμμάτων για ιδιώτες. Φθηνότερες είναι οι Cosmote/Vodafone. Στα βασικά είναι ίδιες πλέον και οι 3(πάγια και προγράμματα). Οι διαφορές εντοπίζονται μετά την κατανάλωση της προπληρωμένης χρήσης. Για εταιρικά δεν γνωρίζω. Άλλωστε εκεί υπάρχουν περισσότερες κατηγορίες προγραμμάτων με πολλές διαφοροποιήσεις και στις 3.

 

3. Στο 2G δεν είπε κανείς ότι έχει διαφορές τρελές σε σχέση με τις άλλες 2(αν και απ'την προσωπική μου εμπειρία υπάρχουν περισσότερες προβληματικές περιοχές πλέον στην Wind απ'ότι στις άλλες. Αυτό βλέπω, αυτό λέω. Προφανώς ο καθένας έχει την εμπειρία του κατά τόπους.). Το ότι η UMTS ραδιοκάλυψή της είναι πολύ πίσω αναφορικά με τον ανταγωνισμό δεν νομίζω πως είναι δικαιολογία σε σχόλια τύπου: Ποιος κάνει χρήση αυτών των υπηρεσιών; Ακόμη και η απλή φόρτωση μιας ιστοσελίδας σε GPRS γίνεται με ρυθμό χελώνας. Δεν είπαμε ότι όλοι οι Έλληνες χρησιμοποιούν μέρα-νύχτα σαν τους τρελούς υπηρεσίες data. Όμως για αυτές τις στιγμές που θα τις χρειαστούν, καλό είναι να τις έχουν με όσο το δυνατόν υψηλότερες ταχύτητες, σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη.

 

4. Σίγουρα η φωνή αποτελεί το κύριο έσοδο όλων των παρόχων, όμως τα έσοδα από υπηρεσίες data συνεχώς αυξάνονται εδώ και κάποια χρόνια. Όχι μόνο εδώ, σε όλες τις χώρες.

 

5. Ναι, σε κλειστούς χώρους το UMTS έχει θέματα, επειδή δεν έχει η Wind καλή κάλυψη :p:lol: Ok, σοβαρά τώρα: ναι, έχει μεγάλα θέματα σε εσωτερικούς χώρους, ιδίως πυκνοκατοικημένων περιοχών. Ωστόσο, αν η ραδιοκάλυψη είναι επαρκής μια χαρά είναι το σήμα και σε εσωτερικούς χώρους. Στην τελική, μια χαρά θα εξυπηρετήσει αυτούς τους δύσκολους χώρους το 900άρι στο UMTS πλέον.

 

6. Ήσουν μήπως προς αρχή Σοφούλη - τέρμα Ποσειδωνίου (στο ύψος του Βασιλόπουλου) ή προς το γήπεδο του Απόλλωνα; Νομίζω μόνο εκεί πιανει τέρμα η Wind στην Καλαμαριά(ok, δεν φταίει τόσο πολύ η ίδια βασικά.). Και πάλι βέβαια, καλύτερες σε κάλυψη είναι οι άλλες 2 στην Καλαμαριά.

Υ.Γ.: Έφυγα από Συκιές :p Γενικά όμως στην Θεσσαλονίκη, άστο, είναι η μέρα με την νύχτα σε ραδιοκάλυψη (UMTS κυρίως) η Wind με τις άλλες 2, ενώ εντοπίζονται αρκετά κενά και στο GSM. Μιλάω και για περιφερειακούς δήμους, όχι μόνο για Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά τα femto των Cosmote και Vodafone, τα δίνουν κυρίως είτε με γερή έκπτωση ή και δωρεάν και σπάνια θα τα πληρώσεις στην αρχική τους τιμή. Συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο να τα πληρώνεις γενικά, αλλά αν δεν θες να πληρώσεις δεκάρα τσακιστή κάνε φορητότητα και πήγαινε αλλού. Αν όμως είναι η μόνη λύση και δεν καλύπτεσαι από άλλη εταιρία, θα τα πληρώσεις και θα πεις κι ένα τραγούδι. Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά έτσι είναι δυστυχώς. Στην τελική, ας τα έδινε και η Wind για να λυθεί το πρόβλημα σε εσωτερικούς χώρους για κάποιους. Θα ήταν μία λύση ανάγκης. Μην ξεχνάς ότι οι άλλες τα έδωσαν πρωτίστως για να λυθεί το προβλημα των κατεβασμένων σταθμών και δεν σταμάτησαν την επέκταση.

 

Άσχετο: τις τελευταίες μέρες, παρατηρώ ότι οι κλήσεις μέσω UMTS VF συνδέονται σχεδόν άμεσα. Εννοώ ότι με το που πατήσω το πλήκτρο κλήσης, σε 2 δευτερόλεπτα έχει συνδεθεί και χτυπάει ο αριθμός που καλώ. Το παρατηρώ γενικά, με αριθμούς διαφόρων παρόχων. Έγινε κάποιου είδους βελτίωση στο δίκτυο ή το νέο modem του GS 2 είναι σφαιράτο;

Edited by kotsianis7
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το ρημάδι το handover από GSM σε UMTS κατά την διάρκεια της κλήσεις έχουν σκοπό να το κάνουν εκεί στην VF? :mad:

 

Εξηγούμαι: στην Ε.Ο. και με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Κατερίνη, ακριβώς πριν από το τούνελ της Κατερίνης, αν ξεκινήσεις κλήση με GSM, μπαίνοντας στο τούνελ χάνεται το GSM και υπάρχει μόνο UMTS. Μια χαρά θα σκεφτεί κανείς... Ναι, αλλά μόνο αν γίνει handover σε UMTS, ΕΝΩ ΜΙΛΑΣ... Κάτι το οποίο δεν γίνεται και οδηγεί σε 100% dropped call. Ήμαρτον δηλαδή, να υπάρχει σήμα full και να τερματίζει η κλήση, επειδή δεν έκατσαν να ασχοληθούν... Έριξα και ένα ξέχεσμα με e-mail, θα ενημερώσω όταν μου απαντήσουν:p

 

Οι άλλες 2 το υιοθετούν αυτό ή θεωρούν εν έτη 2011 ότι το handover γίνεται GSM --> GSM και UMTS --> GSM μόνο;:rolleyes:

 

Επίσης, θέλει επειγόντως τοποθέτηση σταθμού βάσης λίγο έξω από την Κατερίνη (στην κατεύθυνση Θεσσαλονίκη προς Αθήνα), επειδή με το κόψε-ράψε-ξήλωσε των σταθμών παλιότερα, σε ορισμένα σημεία η κάλυψη GSM καταντά οριακή. Δεν υπάρχει χοντρό πρόβλημα και οι dropped calls είναι ελάχιστες και όχι πάντα, αλλά συνήθως παρατηρούνται κάτι διακοπές λίγων δευτερολέπτων, καθαρά και μονο από χαμηλό σήμα.

 

Αυτά:p

Link to comment
Share on other sites

@bored01,ποιες πόλεις δεν καλύπτει η WIND με 3G; Γιατί δημιουργείτε εντυπώσεις που δεν υπάρχουν; Οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας έχουν 3G από WIND και μάλιστα σε αυτές που κινούμαι έχει καλύτερη 3G κάλυψη και από Cosmote και από Vodafone (εκτός Σοφάδων που είναι καλύτερη η Cosmote).

 

Mε ρώτησες και σε άλλο topic και σου απάντησα. Κομοτηνή. Πρωτεύουσα νομού χωρίς 3G (αν και ο ψευτοχάρτης της Wind θέλει να μας βγάλει τρελούς). Aργοστόλι. Πρωτεύουσα Ν.Κεφαλληνίας. 1 εβδομάδα ήμουν το καλοκαίρι 3G δεν είχε. Τώρα αν ήταν βλάβη δεν ξέρω (και πάλι δεν τη τιμάει). Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις αλλά δεν θέλω να πω κάτι το οποίο δεν ισχύει. Δεν έχω κάποιο λόγο να δημιουργώ εντυπώσεις. Γιατι δυστυχώς για κάποιους δεν είναι εντυπώσεις αλλά απτή πραγματικότητα.:O

 

Όσο για το αν η Wind συμφέρει, οk όταν κάποιος στους 10 αριθμούς που θα καλέσει οι 7 είναι Cosmote πραγματικά δεν το συμφέρει το unlimited, πρέπει να πάει στη Wind!!! Που τα είδατε τα οικονομικότερα προγράμματα στη Wind? Μεγαλύτερη ποικιλία ναι, πιο οικονομικά δεν νομίζω.

 

Όσο για το 3G, πράγματι δεν έχει και τόση σημασία η κάλυψη. Όταν θα σκάσω τόσα λεφτά για να πάρω το iPhone ή το Galaxy S2 ή το Lumia και θα πληρώνω και πάγιο για ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει internet δεν έχω λόγο να το χρησιμοποιήσω. Τι λέτε?:blink:

 

Για το θέμα της κάλυψης. Ας ηρεμήσουμε λίγο. Ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά ότι τουλάχιστον στο 85-90% των περιπτώσεων κατοικιμένων περιοχών και οι 3 έχουν το ίδιο σήμα (και πάλι φειδωλός είμαι). Και πραγματικά πιστεύω ότι το 2G της Wind είναι μια χαρά, όπως και της Vodafone και της Cosmote. Και ακόμα και αν τα κενά της (γιατι κενά έχουν και οι τρεις) είναι περισσότερα (που εγώ το πιστεύω, άλλοι όχι) μιλάμε σίγουρα για υπερβολικά μικρή διαφορά που αντισταθμίζεται από το γεγονός ότι σε συγκεκριμένους νομούς της χώρας έχει πολύ καλή κάλυψη. Ανάλογα που κινείται ο καθένας θα έχει και τις ανάλογες εντυπώσεις. Εγώ π.χ που κινούμαι σε Αττική, Θράκη, Πελοπόννησο και Κρήτη είναι λογικό να είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη Vodafone (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με έχει δυσαρεστήσει αλλού ή χωρίς να σημαίνει ότι π.χ στην Αθήνα ή στη Κρήτη δεν είναι καλή π.χ η Wind).

 

Όσο για τη ποιότητα θεωρώ πως η μόνη που έχει προβλήματάκια με τις κλήσεις αλλά και πάλι όχι στο βαθμό που παρουσιάζονται εδώ μέσα είναι η Cosmote λόγω όγκου συνδρομητών. Kαι προβλήματα στα συμβόλαια θα δεις πολύ σπάνια έως και καθόλου. Η Vodafone είναι σχεδόν άψογη στη λειτουργία του δικτύου της και η Wind συνήθως είναι επίσης οκ με καλή ποιότητα συνομιλίας και πάρα πολύ σπάνια dropped ή failed calls.

 

Για το 3G (κάλυψη και ταχύτητα data) δεν μιλάω καν. Πολύ πίσω η Wind.

 

Και όσο για τους "ψαγμένους" (γελάω) ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει το δίκτυο που τον εξυπηρετεί καλύτερα και που θεωρεί περισσότερο value for money για τις ανάγκες του. Σημασία είναι να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και να κάνουμε τη δουλειά μας ανενόχλητοι!:) Το τι ανάγκες και το τι εξυπηρετεί καλύτερα τον άλλον είναι κάτι που στη τελική δεν χρειάζεται και να μας ενδιαφέρει. Ψυχραιμία λοιπόν!

 

 

 

 

 

ας μη μιλησουμε για τη καταναλωτικη παιδεια του ελληνα καλυτερα... Θελετε αποδειξεις; Πολυ ευκολο: Αυτη τη στιγμη, το πιο ακριβο πακετο καρτοκινητης ειναι το what's up, αλλά η πλειοψηφια παραμενει εκει... Θελετε και αλλη αποδειξη; Πολυ ευκολο: Εχει i-phone και η κουτση (και ασχετη) μαρια...

 

εαν υπηρχαν και οι 3 εταιριες μας στην π.χ. Αγγλια, ολοι θα πηγαιναν wind, γιατι πολυ απλα ειναι η φτηνοτερη...

Σωστά. Η O2 στην Αγγλία είναι πρώτη επειδή είναι η πιο φθηνή...

 

 

@kotsianis: η Wind νομίζω ότι γυρνάει από GSM σε UMTS κατα τη διάρκεια της κλήσης. Αλλά εγώ με Vodafone μια χαρά μίλαγα στο τουνελ με κλήση που είχα ξεκινήσει πολύ πριν μπω. Για μικροδιακοπές στο σημείο που λες συμφωνώ. Αν και δεν έχει τύχει να πέσει η κλήση.

 

Επίσης κάτι που ξέχασα, τώρα που η Wind έχει μπει σε φάση φρεσκαρίσματος του δικτύου ας δει και λίγο το θέμα της συντήρησης, είναι κρίμα από κάτι χαζοβλάβες και μικροdowntimes να εκνευρίζουν τόσο κόσμο.

Edited by bored01
Link to comment
Share on other sites

1. Αυτό θεμιτό ειναι. Ας κάνει καλύτερη προσφορά η Wind ή/και ας ενισχύσει την κάλυψη σε όσες επιχειρήσεις υπάρχουν πρόβλημα. Έτσι είναι αυτά. Όποιος προλάβει με την καλύτερη προσφορά.

 

Δεν είπα το αντίθετο, θεμιτότατο. Αλλά τα εταιρικά του στρατού και των κομμάτων πόνεσαν λίγο τη Vodafone η οποία δε κατέθεσε λογική προσφορά γιατί είχε μικρό κέρδος. Βέβαια τώρα που η WIND έχει απίστευτη κερδοφορία από αυτά τα εταιρικά η Vodafone έχει σπαστεί πολύ άσχημα. Τι να πεις, αυτά λόττο είναι. Η WIND πήρε ρίσκο για μεγάλα εταιρικά προγράμματα και μια χαρά της πάει τελικά... Έτσι και η Vodafone. Έχει πιάσει μεγάλους ομίλους τη στιγμή που η WIND δεν έχει πάρει μυρωδιά τι παίζει. Όλες κάποια στιγμή ξυπνάνε.

 

2. Λάθος. Κοίτα τις χρεώσεις μετά την προπληρωμένη χρήση των προγραμμάτων για ιδιώτες. Φθηνότερες είναι οι Cosmote/Vodafone. Στα βασικά είναι ίδιες πλέον και οι 3(πάγια και προγράμματα). Οι διαφορές εντοπίζονται μετά την κατανάλωση της προπληρωμένης χρήσης. Για εταιρικά δεν γνωρίζω. Άλλωστε εκεί υπάρχουν περισσότερες κατηγορίες προγραμμάτων με πολλές διαφοροποιήσεις και στις 3.

 

Η Cosmote είναι φθηνότερη γιατί έχεις προπληρωμένο χρόνο προς Cosmote, όπου είναι και οι περισσότεροι συνδρομητές. Για κανένα άλλο λόγο. Η Vodafone πάλι με "λάθη συστήματος", ένα σωρό κρυφές χρεώσεις (μερικές φορές μου φέρνουν λογαριασμούς της Vodafone για να εξηγήσουμε χρεώσεις) και καλές επιδοτήσεις μόνο σε συσκευές που τα σκας χοντρά ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Επιπλέον, τα μεγάλα εταιρικά της είναι συνήθως τα ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ. Έχω συγκρίνει τιμές από ΑΓΕΤ και ΜΕΤΚΑ και η WIND δίνει εώς και 50% χαμηλότερες τιμές στα εταιρικά της ενώ δεν είναι πουθενά ακριβότερη.

 

3. Στο 2G δεν είπε κανείς ότι έχει διαφορές τρελές σε σχέση με τις άλλες 2(αν και απ'την προσωπική μου εμπειρία υπάρχουν περισσότερες προβληματικές περιοχές πλέον στην Wind απ'ότι στις άλλες. Αυτό βλέπω, αυτό λέω. Προφανώς ο καθένας έχει την εμπειρία του κατά τόπους.). Το ότι η UMTS ραδιοκάλυψή της είναι πολύ πίσω αναφορικά με τον ανταγωνισμό δεν νομίζω πως είναι δικαιολογία σε σχόλια τύπου: Ποιος κάνει χρήση αυτών των υπηρεσιών; Ακόμη και η απλή φόρτωση μιας ιστοσελίδας σε GPRS γίνεται με ρυθμό χελώνας. Δεν είπαμε ότι όλοι οι Έλληνες χρησιμοποιούν μέρα-νύχτα σαν τους τρελούς υπηρεσίες data. Όμως για αυτές τις στιγμές που θα τις χρειαστούν, καλό είναι να τις έχουν με όσο το δυνατόν υψηλότερες ταχύτητες, σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη.

 

Το UMTS ήταν μια περίεργη υπόθεση για τη WIND. Αρχικά επέλεξε εξοπλισμό Nokia, μετά Ericsson και μετά Κινέζο. Αψυχολόγητες κινήσεις που την καθυστέρησαν πολύ και έφταιγαν οι managers από πάνω (ποιος είπε ότι στις ιδιωτικές δε παίζουν μίζες; )

Βέβαια η προοπτική της εταιρείας είναι για LTE (συμπίπτει με τους στόχους της Vodafone,τίποτα δεν είναι τυχαίο :lol:), το οποίο είναι σοβαρή τεχνολογία, και όχι το τσίρκο το WCDMA το οποίο απεδείχθη επιεικώς κακό για κόστος επένδυσης/απόσβεσης με τους πολλούς περιορισμούς που θέτει.

Καλό θα ήταν βέβαια να καλυφθεί όλη η Ελλάδα από 3G αλλά αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα να παίξει LTE στα 2100. Καμία σχέση και σε ποιότητα σήματος και σε διάμορφωση σήματος.

 

4. Σίγουρα η φωνή αποτελεί το κύριο έσοδο όλων των παρόχων, όμως τα έσοδα από υπηρεσίες data συνεχώς αυξάνονται εδώ και κάποια χρόνια. Όχι μόνο εδώ, σε όλες τις χώρες.

 

Τα data σε χώρες όπως η Ολλανδία είναι must υπηρεσία. Αλλά δεν είναι πανάκεια για όλες τις χώρες. Η βασική υπηρεσία της κινητής τηλεφωνίας ήταν, είναι και θα είναι η φωνή. Τώρα αν αυτή γίνεται με VC ή με VOIP είναι άλλο θέμα.

 

5. Ναι, σε κλειστούς χώρους το UMTS έχει θέματα, επειδή δεν έχει η Wind καλή κάλυψη :p:lol: Ok, σοβαρά τώρα: ναι, έχει μεγάλα θέματα σε εσωτερικούς χώρους, ιδίως πυκνοκατοικημένων περιοχών. Ωστόσο, αν η ραδιοκάλυψη είναι επαρκής μια χαρά είναι το σήμα και σε εσωτερικούς χώρους. Στην τελική, μια χαρά θα εξυπηρετήσει αυτούς τους δύσκολους χώρους το 900άρι στο UMTS πλέον.

 

Το ήξερα ότι θα το πεις το πρώτο. Αλλά πίστεψέ με, δεν είχα τη WIND στο μυαλό μου όταν έλεγα για εσωτερικούς χώρους. Γενικά μιλάω. Δε θα έχεις τύχει καταστάσεις που το κινητό σου κάνει handover συνεχώς και χάνεις κλήσεις,σωστά; Ε αυτές είναι πολλές. Το 900άρι UMTS δε θα κάνει αισθητή διαφορά μιας και το RSSI δεν είναι η αχίλλειος πτέρνα του UMTS. Αντιθέτως, θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Είναι κρίμα να χαλάνε φάσμα 900Mhz για 3G/LTE. Δεν έχει νόημα.

 

6. Ήσουν μήπως προς αρχή Σοφούλη - τέρμα Ποσειδωνίου (στο ύψος του Βασιλόπουλου) ή προς το γήπεδο του Απόλλωνα; Νομίζω μόνο εκεί πιανει τέρμα η Wind στην Καλαμαριά(ok, δεν φταίει τόσο πολύ η ίδια βασικά.). Και πάλι βέβαια, καλύτερες σε κάλυψη είναι οι άλλες 2 στην Καλαμαριά.

Προς το γηπεδο το Απόλλωνα. Αν δε φταίει η ίδια λοιπόν για την κατάσταση που λες με τον νέο νόμο ας γεμίσει παράνομες κεραίες την περιοχή και μετά από 4 μήνες θα τις νομιμοποιήσει.

 

Τέλος, το Femto είναι τρελή μαγκιά, το είπα. Αλλά δε μπορώ να θεωρήσω ότι είναι κάλυψη του ίδιου του δικτύου. Είναι απλά ένα τρικ για να έχω σήμα. Σε αντίθεση πχ με το repeater και τα micro το femto απαιτεί υποδομή adsl/vdsl και δεν επιτρέπει να συνδέονται και άλλοι συνδρομητές. Επομένως αποτελεί ένα wireless lan παρά δίκτυο της Vodafone/Cosmote/Wind.

 

Mε ρώτησες και σε άλλο topic και σου απάντησα. Κομοτηνή. Πρωτεύουσα νομού χωρίς 3G (αν και ο ψευτοχάρτης της Wind θέλει να μας βγάλει τρελούς). Aργοστόλι. Πρωτεύουσα Ν.Κεφαλληνίας. 1 εβδομάδα ήμουν το καλοκαίρι 3G δεν είχε. Τώρα αν ήταν βλάβη δεν ξέρω (και πάλι δεν τη τιμάει). Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις αλλά δεν θέλω να πω κάτι το οποίο δεν ισχύει. Δεν έχω κάποιο λόγο να δημιουργώ εντυπώσεις. Γιατι δυστυχώς για κάποιους δεν είναι εντυπώσεις αλλά απτή πραγματικότητα.:O

 

3 πρωτεύουσες νομών δεν είχαν 3G μέχρι πριν ένα μήνα: Σπάρτη, Κομοτηνή και Αργοστόλι. Καλύφθηκαν όλες πριν ένα μήνα με single ran huawei. Αν είναι βλάβη καλώς τα δεχτήκανε τα κινέζικα...

Άσε το χάρτη κάλυψης, λέει ό,τι θέλει. Περιοχές που καλύπτει και δε τις δείχνει και το αντίστροφο :wacko: Αυτό που σου λέω είναι εκ των έσω :)

Όσο για το αν η Wind συμφέρει, οk όταν κάποιος στους 10 αριθμούς που θα καλέσει οι 7 είναι Cosmote πραγματικά δεν το συμφέρει το unlimited, πρέπει να πάει στη Wind!!! Που τα είδατε τα οικονομικότερα προγράμματα στη Wind? Μεγαλύτερη ποικιλία ναι, πιο οικονομικά δεν νομίζω.

πρέπει να το κυνηγάς και λίγο. Έχουμε καταφέρει στο εταιρικό να πετύχουμε 50%-60% έκπτωση σε όλες τις υπηρεσίες. Στα ατομικά συμβόλαια το παζάρι είναι εφικτό.

 

Όσο για το 3G, πράγματι δεν έχει και τόση σημασία η κάλυψη. Όταν θα σκάσω τόσα λεφτά για να πάρω το iPhone ή το Galaxy S2 ή το Lumia και θα πληρώνω και πάγιο για ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει internet δεν έχω λόγο να το χρησιμοποιήσω. Τι λέτε?:blink:

πόσοι είναι αυτοί που σκάνε χρήματα για τέτοιες συσκευές; Δε ξέρω πόσα χρήματα έχετε αλλά πλέον και 200Ε συσκευή ακριβή είναι όταν ο μισθός φτάνει τα 600-700 σε πολλές περιπτώσεις. Αν τη Vodafone/Wind τους συμφέρει να επενδύουν για τόσους λίγους συνδρομητές στην Ελλάδα μπράβο τους... Δεν είμαστε Β. Ευρώπη που αγοράζουν για την πλάκα τους iPhone και Lumia.

 

Για 3G κάλυψη είναι μονόδρομος η Vodafone. Κάποιος ο οποίος παίρνει το laptop του και σαρώνει από άκρη σε άκρη όλη την Ελλάδα δε θα πάρει WIND. Ωστόσο, αν κάποιος δίνει 15Ε/μήνα για datacard της Wind και 40Ε/μήνα για datacard της Vodafone δε νομίζω ότι θα σκεπτεί ιδιαίτερα αν πέφτει σε GPRS που και που :p Συνολικά να μου έχει τύχει 1-2 φορές να χρησιμοποιήσω data από laptop και να μην έχω HSDPA με WIND. Μια σε κάτι κατσάβραχα στη Φλώρινα και άλλη μια φορά στη Σάμο στη δυτική πλευρά. Αλλά και εκεί δεν υπήρχε 3G από τις άλλες εταιρείες (καλοκαίρι 2010) άρα τι να πω!

Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η Wind έχει τη μικρότερη 3G γεωγραφική κάλυψη.

Edited by mixtri

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

 

 

3 πρωτεύουσες νομών δεν είχαν 3G μέχρι πριν ένα μήνα: Σπάρτη, Κομοτηνή και Αργοστόλι. Καλύφθηκαν όλες πριν ένα μήνα με single ran huawei. Αν είναι βλάβη καλώς τα δεχτήκανε τα κινέζικα...

Άσε το χάρτη κάλυψης, λέει ό,τι θέλει. Περιοχές που καλύπτει και δε τις δείχνει και το αντίστροφο :wacko: Αυτό που σου λέω είναι εκ των έσω :)

 

πρέπει να το κυνηγάς και λίγο. Έχουμε καταφέρει στο εταιρικό να πετύχουμε 50%-60% έκπτωση σε όλες τις υπηρεσίες. Στα ατομικά συμβόλαια το παζάρι είναι εφικτό.

 

 

πόσοι είναι αυτοί που σκάνε χρήματα για τέτοιες συσκευές; Δε ξέρω πόσα χρήματα έχετε αλλά πλέον και 200Ε συσκευή ακριβή είναι όταν ο μισθός φτάνει τα 600-700 σε πολλές περιπτώσεις. Αν τη Vodafone/Wind τους συμφέρει να επενδύουν για τόσους λίγους συνδρομητές στην Ελλάδα μπράβο τους... Δεν είμαστε Β. Ευρώπη που αγοράζουν για την πλάκα τους iPhone και Lumia.

 

Για 3G κάλυψη είναι μονόδρομος η Vodafone. Κάποιος ο οποίος παίρνει το laptop του και σαρώνει από άκρη σε άκρη όλη την Ελλάδα δε θα πάρει WIND. Ωστόσο, αν κάποιος δίνει 15Ε/μήνα για datacard της Wind και 40Ε/μήνα για datacard της Vodafone δε νομίζω ότι θα σκεπτεί ιδιαίτερα αν πέφτει σε GPRS που και που :p Συνολικά να μου έχει τύχει 1-2 φορές να χρησιμοποιήσω data από laptop και να μην έχω HSDPA με WIND. Μια σε κάτι κατσάβραχα στη Φλώρινα και άλλη μια φορά στη Σάμο στη δυτική πλευρά. Αλλά και εκεί δεν υπήρχε 3G από τις άλλες εταιρείες (καλοκαίρι 2010) άρα τι να πω!

Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η Wind έχει τη μικρότερη 3G γεωγραφική κάλυψη.

 

Στη Κομοτηνή πριν δυομισι-τρεις εβδομάδες δεν είχε 3G πάντως.

 

Όσο για τα συμβόλαια τέτοιες εκπτώσεις πλέον δύσκολο να πετύχεις σε συνδέσεις ιδιωτών. Και πάλι άλλο να έχεις 1500' να μιλάς με το μεγαλύτερο ποσοστό των επαφών σου πληρώνοντας ένα κανονικό πάγιο και άλλο να έχεις π.χ 400'. Εγώ που έχω δύο συσκευές, μια Cosmote και μια Vodafone με unlimited και στα δύο ξεχνάω πραγματικά να το κλείσω!

 

Τέλος για τις συσκευές, κοίτα λίγο γύρω σου να δεις πόσα smartphones κυκλοφορούν. Και πολλά είναι ακριβά (π.χ iPhone). Οι περισσότεροι με επιδότηση τα παίρνουν ανεξαρτήτως μισθού. Και οι εταιρίες τις σπρώχνουν πολύ.

 

Και κάτι άλλο, που είδες τόσο μεγάλη διαφορά στις τιμές της Vodafone και της Wind στις data cards?

Link to comment
Share on other sites

@kotsianis: η Wind νομίζω ότι γυρνάει από GSM σε UMTS κατα τη διάρκεια της κλήσης. Αλλά εγώ με Vodafone μια χαρά μίλαγα στο τουνελ με κλήση που είχα ξεκινήσει πολύ πριν μπω. Για μικροδιακοπές στο σημείο που λες συμφωνώ. Αν και δεν έχει τύχει να πέσει η κλήση.

 

Μίλαγες με UMTS ενώ ήσουν μέσα στο τούνελ; Γιατί λογικά, αν ξεκίνησες την κλήση πριν μπεις στο τούνελ(με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα), το πιο πιθανό είναι να γύρισες σε GSM(για να μην πω 100% σίγουρο) και κανονικά έπρεπε να πέσει η κλήση, επειδή δεν κάνει handover σε UMTS. Το θέμα είναι ότι δεν συνέβη μόνο σε μένα, αλλά με όσους έχουν Vodafone και με διαφορετικές συσκευές. Τέλος πάντων, θα δούμε τι θα μου πουν από το τεχνικό τμήμα.

 

Υ.Γ.: Προς την αντίθετη κατεύθυνση(Αθήνα προς Θεσσαλονίκη) δεν υπάρχει dropped call αν ξεκινήσεις την κλήση με UMTS, απ'τον σταθμό που βρίσκεται ακριβως πριν μπεις στο τούνελ, διότι διατηρεί το UMTS μέσα σε όλο το τούνελ. Όμως, αν και πάλι η κλήση ξεκινήσει για κάποιο λογο με GSM, πάλι θα έχει drop μέσα στο τούνελ, επειδή δε γίνεται handover.

Edited by kotsianis7
Link to comment
Share on other sites

Μίλαγες με UMTS ενώ ήσουν μέσα στο τούνελ; Γιατί λογικά, αν ξεκίνησες την κλήση πριν μπεις στο τούνελ(με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα), το πιο πιθανό είναι να γύρισες σε GSM(για να μην πω 100% σίγουρο) και κανονικά έπρεπε να πέσει η κλήση, επειδή δεν κάνει handover σε UMTS. Το θέμα είναι ότι δεν συνέβη μόνο σε μένα, αλλά με όσους έχουν Vodafone και με διαφορετικές συσκευές. Τέλος πάντων, θα δούμε τι θα μου πουν από το τεχνικό τμήμα.

 

Υ.Γ.: Προς την αντίθετη κατεύθυνση(Αθήνα προς Θεσσαλονίκη) δεν υπάρχει dropped call αν ξεκινήσεις την κλήση με UMTS, απ'τον σταθμό που βρίσκεται ακριβως πριν μπεις στο τούνελ, διότι διατηρεί το UMTS μέσα σε όλο το τούνελ. Όμως, αν και πάλι η κλήση ξεκινήσει για κάποιο λογο με GSM, πάλι θα έχει drop μέσα στο τούνελ, επειδή δε γίνεται handover.

Kατεύθυνση Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω καθόλου τι και πως, απλώς μιλούσα.

Link to comment
Share on other sites

Προστακτική είναι προφανώς. Τόνος στο έψιλον.

 

Και για του λογου το αληθες... οποιος εχει my account θα το δει οτι ερχεται.

Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρω ότι στα Άνω Ιλίσια κάπου πρέπει να έχει μπει κάποια κεραία. Φουλ σήμα και 3g και gsm. Μέχρι τώρα έβγαινες μπαλκόνι για να μιλήσεις.
Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρω ότι στα Άνω Ιλίσια κάπου πρέπει να έχει μπει κάποια κεραία. Φουλ σήμα και 3g και gsm. Μέχρι τώρα έβγαινες μπαλκόνι για να μιλήσεις.

 

Το μάτιασα. Την κατέβασαν την κεραία μάλλον και είναι πάλι όπως παλιά. Μου είπαν από τη Vodafone για βλάβη στην κεραία αλλά είναι κάτι μέρες έτσι. Δε φαντάζομαι να φτιάξει οπότε πήρα πίσω την αίτηση για φορητότητα που είχα κάνει.

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...