Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εκανα χειροκινητη αναζήτηση και μου εβγαλε vf 3g, vf 2g και το ίδιο και για τος άλλες δύο εταιρείες. Επέλεξα vf 3g αλλα διαφορα καμια... Ασε που το 3g δεν ήταν σταθερό. Μετα απο 5 λεπτά στην χειροκινητη δεν υπηρχε δαν επιλογή. Δεν ξέρω.

Εδώ εχω 350mb το μήνα. Να βάλω και έξτρα internet δε λεει...

Sent from my X10i using Tapatalk

Έχει ξηλωθεί κεραία στον Εύοσμο και μετά βίας πιάνει στην πλατεία 3g.

γενικοτερα εχω παρατηρησει οτι η κοσμοτε εχει πολυ καλο 3g δικτυο απο οποιασδηποτε αλλη εταιρεια στις περιοχες που εχω παει εχει παντα 3g σημα , αν και δεν την πηγαινω καθολου την κοσμοτε αλλα να πω και του στραβου το δικιο.

Μπάχαχαχαχα!

Μήπως κάνεις κάποιο λάθος? Γιατί έχει εδώ και λίγους μήνες που όλοι τα έχουν πάρει στο κρανίο με την cosmote.

Μπάχαχαχαχα!

Μήπως κάνεις κάποιο λάθος? Γιατί έχει εδώ και λίγους μήνες που όλοι τα έχουν πάρει στο κρανίο με την cosmote.

Ρε συ leosedf,

Από τότε που έγινε αναβάθμιση της κεραίας στον Κορύλοβο Δράμας, οι ταχύτητες είναι μετριότατες. Ενώ παλία ΟΠΟΥ επιανε ήταν σφαίρα, τώρα πιάνει σχεδόν παντού αλλά μέτριες ταχύτητες. :p

Samsung S21 Ultra

Τώρα έχεις πολύ σήμα και στο δίνουνε λίγο λίγο μη σε πειράξει...

Υπάρχουν κάποια προβλήματα με το RTWP και παρεμβολές, ενώ πήγε συνεργείο να το στρώσει τελικά το ψάχνουν απο το radio πρώτα να δούν τι παίζει.

Αν έχει και κανένα περίεργο link εκεί από τα ραδιοφωνικά θα πέσει δάχτυλο.

Επίσης θυμήθηκα έκεί έχει τρία Ε1 interfaces και 4 cell. Δηλαδή 6Μbit χμχμχ αν βάλεις και τη συμπίεση του ΙΜΑ πάει στα 6,00002Mbit... Καλά είναι.

Όπως και να έχει θα μπεί ethernet μέσω tellabs εκεί οπότε σίγουρα οι ταχύτητες κάποια στιγμή θα εκτοξευθούν.

Edited by leosedf

Τώρα έχεις πολύ σήμα και στο δίνουνε λίγο λίγο μη σε πειράξει...

Υπάρχουν κάποια προβλήματα με το RTWP και παρεμβολές, ενώ πήγε συνεργείο να το στρώσει τελικά το ψάχνουν απο το radio πρώτα να δούν τι παίζει.

Αν έχει και κανένα περίεργο link εκεί από τα ραδιοφωνικά θα πέσει δάχτυλο.

Επίσης θυμήθηκα έκεί έχει τρία Ε1 interfaces και 4 cell. Δηλαδή 6Μbit χμχμχ αν βάλεις και τη συμπίεση του ΙΜΑ πάει στα 6,00002Mbit... Καλά είναι.

Όπως και να έχει θα μπεί ethernet μέσω tellabs εκεί οπότε σίγουρα οι ταχύτητες κάποια στιγμή θα εκτοξευθούν.

Λοιπόν... Εγώ δεν κατάλαβα λέξη από αυτά που έγραψες :blink: αλλά αυτό που κατάλαβα από τη δική μου χρήση είναι ότι αν το τηλέφωνο δεν το βλέπει ο ουρανός και το βλέπει το ταβάνι μου σήμα Η με τη Vodafone δεν προκειται να πιάσω...

Με την cosmote δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Ήταν....Καμπάνα...:X

.

Asteroshouse.gr ...................

Στη Δράμα αυτά?

Για ποια περιοχή μιλάς?

Το ξέρω ότι λέτε για τη Δράμα αλλά εγώ μιλάω για μεγαλύτερο δράμα...

Εγώ για τη Θεσσαλονίκη λέω.

Ούτε στον Εύοσμο, ούτε στο Ωραιόκαστρο μπορώ να έχω το mobile internet που είχα με την cosmote.

Στη μια περίπτωση πρέπει να βγω στο πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί και στην άλλη στο μπαλκόνι του σπιτιού μου.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα είχε τόσο μεγάλη διαφορά....

.

Μπάχαχαχαχα!

οντως ειναι προβληματικη η κοτε , ουτε εγω θα την επελεγα εαν δεν εχει τον διπλασιασμο, κολλαει το δικτυο της αλλα απο καλυψη 3g οπου και να εχω παει εχει φουλ κατι που δεν εχει και η γουιντ και η βοντα. οκ καταλαβα εχεις πολυ ογκο για αυτο δεν εχει νοημα να μπαινεις απο αλλο κινητο στο ιντερνετ. δοκιμασε να καλεσεις στο 13840 να καταχωρησουνε το προβλημα σου και να σου πουνε τι συμβαινει ή εαν θα βελτιωθει ποτε αυτο.

π.χ. εγω στην κηφισια εδω και ποσο καιρο δεν θυμαμαι ποσο πανω κατω 2χρονια που εχει κατεβει ο σταθμος βασης της βοντα και της κοσμοτε και τις γουιντ που ητανε στο ιδιο κτηριο το σημα απο ολες τις εταιρειες ειναι αθλιο οποτε ειναι καθαρα θεμα περιοχης και εξωτερικων παραγοντων ( π.χ. ο δημος της κηφισιας ) .

Ούτε στον Εύοσμο, ούτε στο Ωραιόκαστρο μπορώ να έχω το mobile internet που είχα με την cosmote.

Στη μια περίπτωση πρέπει να βγω στο πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί και στην άλλη στο μπαλκόνι του σπιτιού μου.

Εκεί έχει ζουλού και δεν θέλουν κεραίες.

Μια λύση είναι να μετακομίσεις.

Γενικά στην Θεσσαλονίκη έχει πολύ πυκνό δίκτυο 3g η Vodafone και κλάσεις αποδοτικότερο της Κοσμοτε.Για να στο πω απλά,είσαι γκαντεμης :p γιατί στις περιοχές που αναφέρεις έχουν ξηλωθεί κεραίες απ'τους κατοίκους,οπότε...αν δε δωθεί άδεια εγκατάστασης μην περιμένεις σύντομα βελτίωση. Η Κοσμοτε πάλι έχει προβλήματα σε άλλες περιοχές(π.χ. Κάστρα,Επταπύργιο,Τριανδρία κλπ).

Εγω στον Ευοσμο μεχρι και σημερα που εφυγα 5/5 3G.

Σε ποια περιοχη του Ευοσμου?

200 μέτρα απο το δημαρχείο. Στο δρομο έξω έπιανε Η, μεσα στο μαγαζί (ισόγειο με τζαμαρίες όλο) 5 μετρα απο την πόρτα πιάνει G και με το ζόρι. Το ίδιο και στο σπίτι μου. Ειμαι ακριβώς δίπλα στο παράθυρο και μου δίνει G, βγαινω 2 μετρα στο μπαλκόνι και βγάζει Η.

Δεν μπορώ να καταλάβω...

Τοση διαφορα;

.

200 μέτρα απο το δημαρχείο. Στο δρομο έξω έπιανε Η, μεσα στο μαγαζί (ισόγειο με τζαμαρίες όλο) 5 μετρα απο την πόρτα πιάνει G και με το ζόρι. Το ίδιο και στο σπίτι μου. Ειμαι ακριβώς δίπλα στο παράθυρο και μου δίνει G, βγαινω 2 μετρα στο μπαλκόνι και βγάζει Η.

Δεν μπορώ να καταλάβω...

Τοση διαφορα;

προφανως το σπιτι σου δεν το βλεπει καλα η κεραια 3g η γωνια που ειναι τοποθετημενη η κεραια. και εγω το ειχα αυτο στην ταρατσα εποιανε 3g ενω στο σπιτι οχι . και επισης φταιει και ο τοιχος του σπιτιου και τα ντουβαρια αστα να πανε.........ουτε καλυψη EDGE δεν εχεις; . διοτι εχει επεκταθει η καλυψη 2,5g ( EDGE) αρκετα το εχω παρατηρησει σε αρκετα σημεια.

Δεν μπορώ να καταλάβω...

Τοση διαφορα;

Τα μαγικά των 2.1GHz....

Όταν η EETT θα δώσει το OK για 3G και στα 900MHz, τότε θα δούμε 3G κάλυψη της προκοπής...

Τα μαγικά των 2.1GHz....

Όταν η EETT θα δώσει το OK για 3G και στα 900MHz, τότε θα δούμε 3G κάλυψη της προκοπής...

τι; πλακα μου κανεις; για αυτο δεν ποιανει; τα 900 ειναι μονο για το απλο σημα; . η κοσμοτε εχει 900 στο δικο της 3g ; γιατι καλυπτει τις περισσοτερες απο περιοχες απο οτι τα αλλα 2 δικτυα το εχω παρατηρησει σε πολλα σημεια αλλα δεν την χωνευω την κοτε.

Τα μαγικά των 2.1GHz....

Καλά, στον Εύοσμο δε φταίει το 2100 ακριβώς, αλλά οι ζουλού που προανέφερε ο Leosedf... :p Στα σημεία που είναι πυκνό το δίκτυο μια χαρά διαπερνάει τοίχους το 2100, χωρίς μεταπτώσεις και λοιπά κόλπα. Απλά με το 900άρι θα αντιμετωπίζονται και οι ζουλού περιπτώσεις, εκτός από κάμπους, βουνά, πεδιάδες

τι; πλακα μου κανεις; για αυτο δεν ποιανει; τα 900 ειναι μονο για το απλο σημα; . η κοσμοτε εχει 900 στο δικο της 3g ; γιατι καλυπτει τις περισσοτερες απο περιοχες απο οτι τα αλλα 2 δικτυα το εχω παρατηρησει σε πολλα σημεια αλλα δεν την χωνευω την κοτε.

Όλες στα 2100 λειτουργούν. Μηπως η Κοτέ τσιτώνει την εκπομπή; Γιατί και μεσοπέλαγα στο Αιγαίο σήμα 3G έχω με την Κοσμοτέ, αλλά άχρηστο γιατί είναι εικονικό. Τσάμπα η χαρά :p Αν και για τις περισσότερες περιοχές που καλύπτει σε σχέση με VF, επίτρεψέ μου να έχω τις επιφυλάξεις μου

Καλά, στον Εύοσμο δε φταίει το 2100 ακριβώς, αλλά οι ζουλού που προανέφερε ο Leosedf... :p Στα σημεία που είναι πυκνό το δίκτυο μια χαρά διαπερνάει τοίχους το 2100, χωρίς μεταπτώσεις και λοιπά κόλπα. Απλά με το 900άρι θα αντιμετωπίζονται και οι ζουλού περιπτώσεις, εκτός από κάμπους, βουνά, πεδιάδες

Όλες στα 2100 λειτουργούν. Μηπως η Κοτέ τσιτώνει την εκπομπή; Γιατί και μεσοπέλαγα στο Αιγαίο σήμα 3G έχω με την Κοσμοτέ, αλλά άχρηστο γιατί είναι εικονικό. Τσάμπα η χαρά :p Αν και για τις περισσότερες περιοχές που καλύπτει σε σχέση με VF, επίτρεψέ μου να έχω τις επιφυλάξεις μου

ok

καταλαβα αρα ολες στο 2,1. τι να πω . οσο για την κοτε σιγουρα! το πιστευω οτι μπορει να αυξανει την εκπομπη λογω οτι εχει μεγαλο ογκο συνδρομητων. οσο για το δικτυο της κοτε και εγω εχω τις επιφυλλαξεις μου διοτι εχει πολλα κολληματα και προβληματα. το εχω παρατηρησει και στο ιντερνετ με το κινητο πρωτη φορα μου βγαζει κινητο'' οτι η συνδεση πακετων δεδομενων διακοπτηκε απο το δικτυο'' ενω εχω φουλ σημα και μετα δεν μπορει να συνδεθει στο ιντερνετ. τι να πω. ποτε δεν ειχα παρομοιο προβλημα με την γουιντ και την βονταφον στην απλη καλυψη .

Η Cosmote είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην υλοποίηση του 3g δικτύου.

Οι αρχικές της συχνότητες ήταν στα 1800MHz, και είχε αναγκαστικά εξ'αρχής πιο πυκνό δίκτυο (το οποίο παρεπιπτόντως της στοίχησε πολύ λιγότερο να το χτίσει, μιας και μπορούσε να βάζει κεραίες τζάμπα στις ταράτσες κτηρίων ΟΤΕ και λοιπών κρατικών).

Η πυκνότητα του 1800αριού δικτύου στην επαρχία λοιπόν της έδωσε την ευκολία απλά να βάζει 3G στοιχεία στις κεραίες και αυτομάτως να έχει πολύ καλή κάλυψη.

Οι άλλες έπρεπε να κάνουν catch up :)

Τα μαγικά των 2.1GHz....

Δεν παίζει να το δουλέψουν. Τουλάχιστον μέσα στην πόλη είναι πολύ καλύτερο το 2100.

Και τις τρείς μπάντες δουλεύει πλέον αλλα 3G μόνο στα 2100.

ok

καταλαβα αρα ολες στο 2,1. τι να πω . οσο για την κοτε σιγουρα! το πιστευω οτι μπορει να αυξανει την εκπομπη λογω οτι εχει μεγαλο ογκο συνδρομητων. οσο για το δικτυο της κοτε και εγω εχω τις επιφυλλαξεις μου διοτι εχει πολλα κολληματα και προβληματα. το εχω παρατηρησει και στο ιντερνετ με το κινητο πρωτη φορα μου βγαζει κινητο'' οτι η συνδεση πακετων δεδομενων διακοπτηκε απο το δικτυο'' ενω εχω φουλ σημα και μετα δεν μπορει να συνδεθει στο ιντερνετ. τι να πω. ποτε δεν ειχα παρομοιο προβλημα με την γουιντ και την βονταφον στην απλη καλυψη .

Αν αυξήσει την ισχύ δεν σημαίνει καλύτερο σήμα, σημαίνει χειρότερο.

Η Cosmote είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην υλοποίηση του 3g δικτύου.

Οι αρχικές της συχνότητες ήταν στα 1800MHz, και είχε αναγκαστικά εξ'αρχής πιο πυκνό δίκτυο (το οποίο παρεπιπτόντως της στοίχησε πολύ λιγότερο να το χτίσει, μιας και μπορούσε να βάζει κεραίες τζάμπα στις ταράτσες κτηρίων ΟΤΕ και λοιπών κρατικών).

Η πυκνότητα του 1800αριού δικτύου στην επαρχία λοιπόν της έδωσε την ευκολία απλά να βάζει 3G στοιχεία στις κεραίες και αυτομάτως να έχει πολύ καλή κάλυψη.

Οι άλλες έπρεπε να κάνουν catch up :)

Πολύ σωστά. Όχι ότι έχει σοβαρά μηχανήματα, απλά έχει την πολυτέλεια να βάζει παντού.

Γενικά στην Θεσσαλονίκη έχει πολύ πυκνό δίκτυο 3g η Vodafone και κλάσεις αποδοτικότερο της Κοσμοτε.Για να στο πω απλά,είσαι γκαντεμης :p γιατί στις περιοχές που αναφέρεις έχουν ξηλωθεί κεραίες απ'τους κατοίκους,οπότε...αν δε δωθεί άδεια εγκατάστασης μην περιμένεις σύντομα βελτίωση. Η Κοσμοτε πάλι έχει προβλήματα σε άλλες περιοχές(π.χ. Κάστρα,Επταπύργιο,Τριανδρία κλπ).

Στην οδο Βλαχάβα πάνω από την Κάσσανδρου (στο ύψος πίσω από την εκκλησιά αγίου Δημήτριου ) η κοσμοτε δεν εχει καθόλου σήμα μεσα στο Σπίτι ....ουτε καν 2g ...Αντίθετα η wind full hsdpa ..το ίδιο και η vodafone .

Η Βονταφον εκεί σε πιάνει από το σταθμό που είναι Αριστοτέλους με Εγνατία.Είναι εμφανέστατη.Η Γουιντ παίζει να έχει βάλει κάπου στην Κασσάνδρου με Αγίας Σοφίας σταθμό ή σε πιάνει από ένα θερμοσιφωνακι δίπλα από ένα δημοτικό επί της Ολυμπιάδος με Θεοτοκόπουλου -ο δρόμος που ανεβαίνει για Κάστρα. Γι'αυτόν το σταθμό πριν μερικούς μήνες ξεσηκώθηκαν μάλιστα οι κυρατσες και οι μπαρμπαδες της γειτονιάς και ήθελαν να κατέβει.Τώρα τι έγινε δεν ξέρω-αν απλά υπάρχει χωρίς να λειτουργεί ή αν όντως λειτουργεί. κανονικά.Αυτός πρέπει να είναι της Γουιντ.Κόσμο δεν ξέρω αν έχει κάπου εκεί κοντά σταθμό.

Πάντως, μη λέμε ότι η Vodafone έχει βελτιωθεί, κάθε άλλο.

Πλέον, οι φορές που τα μηνύματα αργούν να παραδοθούν είναι απελπιστικά πολλές και το σήμα στη Χαλκιδική δεν έχει βελτιωθεί καθόλου, εδώ και 5 χρόνια που πάω, ειδικά στην Κρυοπηγή.

Ε ναι. Σιγά μην έχει βελτιωθεί. Με 50 νέους σταθμούς 3g το μήνα δεν βελτιώνεται. Ίσως φταίει το ότι λέγεται vodafone. Αν είχε άλλο όνομα και με 3 σταθμούς το μήνα θα πετουσε.

#prokatalipsi

Πάντως, μη λέμε ότι η Vodafone έχει βελτιωθεί, κάθε άλλο.

Πλέον, οι φορές που τα μηνύματα αργούν να παραδοθούν είναι απελπιστικά πολλές και το σήμα στη Χαλκιδική δεν έχει βελτιωθεί καθόλου, εδώ και 5 χρόνια που πάω, ειδικά στην Κρυοπηγή.

Εκτός πραγματικοτητας :p Το ότι ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα στην Κρυοπηγή δε σημαίνει κάτι.Και στα μέρη μου η Κόσμο έχει να βάλει σταθμό βάσης εδώ και 5 χρόνια.Και; Δεν έχει βελτιωθεί πουθενά αλλού επειδή δε βελτιώθηκε στην περιοχή μου; Τώρα αυτό για τα μηνύματα πρώτη φορά το ακούω στα 3,5 χρόνια που είμαι συνδρομητής της.

Εκτός πραγματικοτητας :p Το ότι ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα στην Κρυοπηγή δε σημαίνει κάτι.Και στα μέρη μου η Κόσμο έχει να βάλει σταθμό βάσης εδώ και 5 χρόνια.Και; Δεν έχει βελτιωθεί πουθενά αλλού επειδή δε βελτιώθηκε στην περιοχή μου; Τώρα αυτό για τα μηνύματα πρώτη φορά το ακούω στα 3,5 χρόνια που είμαι συνδρομητής της.

μμμ,αυτό συμβαίνει και στο Βόλο. Αλλά ό,τι ισχύει στο Βόλο δεν είναι και κανόνας γι'αυτό δε το έχω αναφέρει :lol:,

Η Vodafone έχει βελτιωθεί ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Μη λέμε ό,τι θέλουμε. Ειδικά Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα που έχω γυρίσει στο HSDPA είναι χρόνια μπροστά. Τo GSM το συζητάμε.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις