Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παντως ειναι λιγο καλυτερη απο την wind .... με wind στα φλογητα ουτε καν στο δικτυο ειμαι οταν ειμαι σε κτιριο.. μονο στην παραλια εχει σημα...

Αυτό σίγουρα :) Απλά είναι λάθος της βόνταφον να έχει σήμα καμπάνα σε κάτι χωριά 100-200 κατοίκων και σε τουριστικό μέρος που ΣΚ μαζεύει τουλάχιστον 10.000 άτομα (και στα Πλάγια) να μην έχει σήμα..

Το καλοκαίρι δεν μπορούν να βάζουν καμια κεραία για κανά 3μηνο έστω;

Αυτό σίγουρα :) Απλά είναι λάθος της βόνταφον να έχει σήμα καμπάνα σε κάτι χωριά 100-200 κατοίκων και σε τουριστικό μέρος που ΣΚ μαζεύει τουλάχιστον 10.000 άτομα (και στα Πλάγια) να μην έχει σήμα..

Το καλοκαίρι δεν μπορούν να βάζουν καμια κεραία για κανά 3μηνο έστω;

Πώς το συμπέρανες αυτό? Έκανες βόλτα σε όλα τα τουριστικά μέρη? Πού είδες απουσία σήματος?

Για το τελευταίο τι να πω?

καλησπερα καθως εψαχνα στο ιντερνετ βρηκα δυο ενυσχητες σηματος πολυ οικονομικους http://www.wap5.gr/index.php?cPath=3_42 εναν για το ιδιο το κινητο -2bm και εναν αλλον που μπορεις να το βαλεις στο αυτοκινητο σου ή στο σπιτι σου ή οπουδηποτε το χρειαζεσαι.

Τους εχει χρησιμοποιησει κανενας;. στην περιοχη της κηφισιας υπαρχει προβλημα με ολα τα δικτυα και σκεφτομουνα το παρω θα εχει αποτελεσμα; . γνωριζει κανενας;. αυτο το δευτερο που ειναι κεραια τι ακριβωσ κανει;. και πωσ αυξανει το σημα μεσα στο αυτοκινητο/σπιτι που καταλαβαινει τι δικτυο εχει ο χρηστησ;. και επισης το -2db ποσο αυξανει δηλαδη το σημα; ειναι πολυ ; . ευχαριστω εκ των προτερων .

Τα έχει παίξει εδώ και μερικές μέρες το δίκτυο, ή είναι ιδέα μου;

Αναφέρομαι σε νούμερα συμβολαίου και το πρόβλημα είναι τόσο προφανές και εκτενές, όσο αυτό της What's Up - πριν 2 λεπτά δε μπορούσα καν να κάνω κλήση.

Μάλλον στην περιοχή σου.Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα χρόνια τώρα.Μήπως απενεργοποιήθηκε σταθμός βάσης;

Πώς το συμπέρανες αυτό? Έκανες βόλτα σε όλα τα τουριστικά μέρη? Πού είδες απουσία σήματος?

Για το τελευταίο τι να πω?

Αν δεις προηγούμενα ποστ λέω ότι η βόνταφον έχει μια χαρά σήμα.. Ακόμα και σε άκυρα μέρη.. Απλά έκανα το παράπονο μου για φλογητά γιατί πήγα εκεί και είχα πρόβλημα, ενώ δεν είχα πουθενά αλλού μέχρι στιγμής και πίστεψε με πάω σε αρκετά μέρη..

(Ας διάβαζες το ποστ που έκανες quote να μην έμπαινα στον κόπο να εξηγώ απλά πραματάκια..)

καλησπερα καθως εψαχνα στο ιντερνετ βρηκα δυο ενυσχητες σηματος πολυ οικονομικους http://www.wap5.gr/index.php?cPath=3_42 εναν για το ιδιο το κινητο -2bm και εναν αλλον που μπορεις να το βαλεις στο αυτοκινητο σου ή στο σπιτι σου ή οπουδηποτε το χρειαζεσαι.

Τους εχει χρησιμοποιησει κανενας;. στην περιοχη της κηφισιας υπαρχει προβλημα με ολα τα δικτυα και σκεφτομουνα το παρω θα εχει αποτελεσμα; . γνωριζει κανενας;. αυτο το δευτερο που ειναι κεραια τι ακριβωσ κανει;. και πωσ αυξανει το σημα μεσα στο αυτοκινητο/σπιτι που καταλαβαινει τι δικτυο εχει ο χρηστησ;. και επισης το -2db ποσο αυξανει δηλαδη το σημα; ειναι πολυ ; . ευχαριστω εκ των προτερων .

Κάνουν ένα τίποτα.

Χανιά, διαδρομή προς τοποθεσίες Μαράθι, Λουτράκι. VF σχεδόν φουλαρισμένη σε GSM, Cosmote σε αρκετά σημεία της διαδρομής εκτός δικτύου και όταν ήταν εντός, ασθενέστατο σήμα.Επίσης, στο Αρώνι νομού Χανίων, σε εσωτερικούς χώρους, VF σχεδον φουλαρισμένη σε 3G, Cosmote με το ζόρι.

Κάνουν ένα τίποτα.

τι εννοείς ; είναι τις πλάκας; .

Στην Κρυοπηγή, εκεί να δείτε σήμα. 1 μπάρα GSM και με το ζόρι. Είναι αστείο, γιατί η Cosmote, που θεωρείται κατώτερη (και μη μου πείτε ότι δε θεωρείται, ειδικά η What's Up σε σύγκριση με την καρτοκινητή Vodafone είναι μπάζο) έχει φουλ 3G, ειδικά σε iPhones, που πιάνουν δυσκολότερα σήμα.

Στην Κρυοπηγή, εκεί να δείτε σήμα. 1 μπάρα GSM και με το ζόρι. Είναι αστείο, γιατί η Cosmote, που θεωρείται κατώτερη (και μη μου πείτε ότι δε θεωρείται, ειδικά η What's Up σε σύγκριση με την καρτοκινητή Vodafone είναι μπάζο) έχει φουλ 3G, ειδικά σε iPhones, που πιάνουν δυσκολότερα σήμα.

Δεν εχει σχεση η χωρητικότητα δικτυου με την κάλυψη. Και δεν νομίζω η Cosmote να θεωρείτε κατώτερη σε κάλυψη (εστω με προβληματα χωρητικότητας),

Τα iPhones από που προκύπτει οτι πιάνουν δυσκολότερα σήμα; :wacko:

Samsung S21 Ultra

Και συνεχίζοντας προς Πολύχρονο και λίγο έξω και εκεί είναι λίγο προβληματική η voda...:(

Και δεν νομίζω η Cosmote να θεωρείτε κατώτερη σε κάλυψη (εστω με προβληματα χωρητικότητας),

Ε, δε θεωρείται και σημείο αναφοράς πάντα :p Υπάρχουν πάμπολλες περιοχές με προβλήματα κάλυψης, και σε απομακρυσμένα μέρη, που οι άλλες είναι φουλαρισμένες και η Cosmote βγαίνει ακόμη και εκτός δικτύου. Ίσως δε βοηθάει και το 1800άρι βέβαια.

Edited by kotsianis7

και στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, υπάρχει πρόβλημα, μέσα σε συγκεκριμένα κτήρια.ενώ αν βγεις στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής υπάρχει φουλ σήμα :/

Ψυρίζουμε λίγο τη μαϊμού.

Σε GSM/DCS Vodafone/Cosmote είναι περίπου στο 100%. Περιστασιακές δυσκολίες/κατεβάσματα κτλ πάντα υπάρχουν, αλλά δε νομίζω να έχουμε γενικότερο παράπονο κάλυψης από GSM στην Ελλάδα.

Εκεί που υπάρχουν μεγάλες διαφορές είναι στο 3G και στη χωρητικότητα.

Το πρώτο είναι θέμα τύχης (ποια εταιρεία θα βάλει πρώτη 3G κοντά σου), το δεύτερο είναι καμμένο χαρτί για την Cosmote με τόσο κόσμο που έχει, ειδικά στα αστικά κέντρα.

Το 1800άρι για την Cosmote δεν είναι θέμα γιατί έχει εδώ και αρκετά χρόνια άδεια 900MHz, οπότε μπορεί να βουλώσει τρύπες.

και στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, υπάρχει πρόβλημα, μέσα σε συγκεκριμένα κτήρια.ενώ αν βγεις στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής υπάρχει φουλ σήμα :/

Σε ποιο σημείο στην Ανω Πόλη;

Το 1800άρι για την Cosmote δεν είναι θέμα γιατί έχει εδώ και αρκετά χρόνια άδεια 900MHz, οπότε μπορεί να βουλώσει τρύπες.

Ναι, αλλά γιατί δεν το κάνει σε δυσκολες περιοχες;

Ψυρίζουμε λίγο τη μαϊμού.

Σε GSM/DCS Vodafone/Cosmote είναι περίπου στο 100%. Περιστασιακές δυσκολίες/κατεβάσματα κτλ πάντα υπάρχουν, αλλά δε νομίζω να έχουμε γενικότερο παράπονο κάλυψης από GSM στην Ελλάδα.

Εκεί που υπάρχουν μεγάλες διαφορές είναι στο 3G και στη χωρητικότητα.

Το πρώτο είναι θέμα τύχης (ποια εταιρεία θα βάλει πρώτη 3G κοντά σου), το δεύτερο είναι καμμένο χαρτί για την Cosmote με τόσο κόσμο που έχει, ειδικά στα αστικά κέντρα.

Με 2x5 EGSM φάσμα δεν πάει πουθενά στο 900άρι.

Με 2x5 EGSM φάσμα δεν πάει πουθενά στο 900άρι.

Δηλαδή θεωρείς ότι το 2x900MHz EGSM φάσμα της Cosmote δεν της φτάνει να βουλώσει τις τρύπες στο Νότιο Αιγαίο που έχω βαρεθεί να τις βλέπω στον χάρτη κάλυψης 10 χρόνια τώρα;

Σε ποιο σημείο στην Ανω Πόλη;

στις αρχές, κοντά στο παρκάκι Καλλιθέας!

Η vodafone συνεχιζει την επεκταση 3G....οπου υπαρχει κενο θα το καλυψει...μην ανησυχεις....

Δηλαδή θεωρείς ότι το 2x900MHz EGSM φάσμα της Cosmote δεν της φτάνει να βουλώσει τις τρύπες στο Νότιο Αιγαίο που έχω βαρεθεί να τις βλέπω στον χάρτη κάλυψης 10 χρόνια τώρα;

Και με 1800 καλυπτεις τη θαλασσα μια χαρα.....

Παντως η vodafone εχει δυναμωσει παρα πολυ και συνεχιζει να εχει το καλυτερο δικτυο,η wind με προβληματιζει,ειναι εδω και καμποσο καιρο παραμενει στα ιδια,αν δεν εχει λεφτα η wind να προσεχε αλλα κυριως την εκτοπισε η αγορα των καταστηματων γερμανος απο την cosmote,μεχρι τοτε μια χαρα πηγαινε και την προωθουσε παρα πολυ ο Γερμανος,μετα την αγορα των καταστηματων απο την cosmote αρχισε ο κατηφορος ο οικονομικος και ο πελατειακος.......

Η vodafone συνεχιζει την επεκταση 3G....οπου υπαρχει κενο θα το καλυψει...μην ανησυχεις....

Και με 1800 καλυπτεις τη θαλασσα μια χαρα.....

Παντως η vodafone εχει δυναμωσει παρα πολυ και συνεχιζει να εχει το καλυτερο δικτυο,η wind με προβληματιζει,ειναι εδω και καμποσο καιρο παραμενει στα ιδια,αν δεν εχει λεφτα η wind να προσεχε αλλα κυριως την εκτοπισε η αγορα των καταστηματων γερμανος απο την cosmote,μεχρι τοτε μια χαρα πηγαινε και την προωθουσε παρα πολυ ο Γερμανος,μετα την αγορα των καταστηματων απο την cosmote αρχισε ο κατηφορος ο οικονομικος και ο πελατειακος.......

εχω εταιρικο εδω και 5 χρονια εδω και ενα χρονο η ποιοτητα ηχου εχει πεσει καθως πολλες φορες εχει και παρασιτα ασε της αποτομες διακοπες η ο τερματισμος κλησης χωρις λογο .......καθε αλλο παρα δυναμωμα το λες αυτο (ειμαι εκτος αθηνας κανω σκληρη χρηση)

Edited by miltmaster3

εχω εταιρικο εδω και 5 χρονια εδω και ενα χρονο η ποιοτητα ηχου εχει πεσει καθως πολλες φορες εχει και παρασιτα ασε της αποτομες διακοπες η ο τερματισμος κλησης χωρις λογο .......καθε αλλο παρα δυναμωμα το λες αυτο (ειμαι εκτος αθηνας κανω σκληρη χρηση)

αναφερε το στο 13840 σαν προβλημα για να επιλυθει.

Εγω μόλις πριν λίγες μέρες έγινα Vodafone από cosmote. Πήρα σήμερα τηλ να ενεργοποιησω το internet. Μου έστειλαν ρυθμίσεις wap κάτι για vflive γράφει στο apn.

Το πρόβλημα ειναι ότι καράκεντρο στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη μου βγάζει μόνο G, εκεί που η cosmote μου έβγαζε H και πετούσε. Τόση διαφορά υπάρχει ή κατι έγινε λάθος με τις ρυθμίσεις?

Sent from my X10i using Tapatalk

.

Asteroshouse.gr ...................

Εγω μόλις πριν λίγες μέρες έγινα Vodafone από cosmote. Πήρα σήμερα τηλ να ενεργοποιησω το internet. Μου έστειλαν ρυθμίσεις wap κάτι για vflive γράφει στο apn.

Το πρόβλημα ειναι ότι καράκεντρο στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη μου βγάζει μόνο G, εκεί που η cosmote μου έβγαζε H και πετούσε. Τόση διαφορά υπάρχει ή κατι έγινε λάθος με τις ρυθμίσεις?

κανε μια χειροκινητη αναζητηση να δεις εαν σου βγαζει 3g δικτυο ή H (HSPA) ;. γενικοτερα εχω παρατηρησει οτι η κοσμοτε εχει πολυ καλο 3g δικτυο απο οποιασδηποτε αλλη εταιρεια στις περιοχες που εχω παει εχει παντα 3g σημα , αν και δεν την πηγαινω καθολου την κοσμοτε αλλα να πω και του στραβου το δικιο. παρε και μια φρογκ που υποστηριζεται απο την κοσμοτε και τωρα που θα βαζεις καρτα 5ευρω 'η 10 ευρω θα διπλασιαζεται το ποσο πιστευω οτι συμφερει να την εχεις μονο για ιντερνετ τωρα που ξερεις οτι εχει πολυ καλυτερο σημα 3g και εχει διπλασιασμο η φρογκ . εγω μαλλον βαλω και εγω φρογκ.

Εκανα χειροκινητη αναζήτηση και μου εβγαλε vf 3g, vf 2g και το ίδιο και για τος άλλες δύο εταιρείες. Επέλεξα vf 3g αλλα διαφορα καμια... Ασε που το 3g δεν ήταν σταθερό. Μετα απο 5 λεπτά στην χειροκινητη δεν υπηρχε δαν επιλογή. Δεν ξέρω.

Εδώ εχω 350mb το μήνα. Να βάλω και έξτρα internet δε λεει...

.

Asteroshouse.gr ...................

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις