Jump to content

Nokia N9-00 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγω να συμπληρωσω για τις τιμες απο αμερικη κατι. Για ποιο λογο τα 100$ μεταφραζονται σε 100€. Οι τιμες στην αμερικη ειναι χωρις φπα γιατι αλλαζει απο πολιτεια και κομητεια. Ετσι μια τιμη 100$ ειναι προ φορων. Βαση ισοτιμιας αυτο ειναι 70€. Αν βαλεις και το φπα ειναι 86€ + εξοδα μεταφορας και προμηθειας. Ισως θα μπορουσε να ειναι λιγοτερο απο 100€ αλλα δεν ειναι και παραλογο.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Εγω να συμπληρωσω για τις τιμες απο αμερικη κατι. Για ποιο λογο τα 100$ μεταφραζονται σε 100€. Οι τιμες στην αμερικη ειναι χωρις φπα γιατι αλλαζει απο πολιτεια και κομητεια. Ετσι μια τιμη 100$ ειναι προ φορων. Βαση ισοτιμιας αυτο ειναι 70€. Αν βαλεις και το φπα ειναι 86€ + εξοδα μεταφορας και προμηθειας. Ισως θα μπορουσε να ειναι λιγοτερο απο 100€ αλλα δεν ειναι και παραλογο.

Επέτρεψέ με να συμπληρώσω και εγώ κάτι.

Ότι στην Αμερική το βασικό μεροκάματο (καθαρό και φορολογημένο) είναι 10$/ώρα. Που ανεβαίνει αναλογικά με τα χρόνια ή και ραγδαία αν είσαι καλός στη δουλειά σου!

Που σημαίνει πως 25 μέρες Χ 8 ώρες/ημέρα = 200 ώρες

Δηλαδή ο βασικός μισθός είναι 2 χιλιάρικα.

Και αν κάποιος έχει όρεξη να δουλέψει παραπάνω (που στην Ελλάδα σε υποχρεώνουν για να εξακολουθείς να παίρνεις τον βασικό) βγάζει και παραπάνω!

Δείτε και τιμές όλων των προϊόντων εκεί (ηλεκτρονικά και αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και βενζίνη κοκ) και ας σκεφτούμε μετά τι παραλογισμός είναι να έρχεται στην Ελλάδα ένα κινητό και να κοστίζει 700€.

Και πέρα από τα 700€ θα κληθείς να πληρώσεις extra και την προστασία οθόνης και το καλό bluetooth και τον φορτιστή αυτοκινήτου κοκ....

Και μετά από 1 μήνα, θα σκάσει το iphone5 ή το galaxy turboS (:p) με προδιαγραφές ικανές να κρατήσουν πάνω από 6μηνο!!

Και το Ν9 βγαίνει με μονοπύρηνο στο 1GHz την περίοδο που όλοι τον εγκαταλείπουν για να πάνε σε γρηγορότερους.

Και θα πρέπει κάθε φορά να λέμε (σε fora, σε φίλους κοκ) «ναι μεν είναι 1GHz αλλά κοίτα πόσο γρήγορο και βελούδινο είναι» και λοιπές χαζομάρες.

Λες και κάποιος μπορεί να «πιάσει» τα ms χειρότερης απόκρισης ή το μισό δευτερόλεπτο στην έναρξη.....

Γιάννης! :)

Λες οτι ο βασικος μισθος ειναι 2000$ αλλα σε καθε πολιτεια μπαινει φορος διαφοτερικος + φορο κομητειας στα προιοντα, που δεν αναγραφεται στο ραφι , αλλα στο ταμειο... Απο γνωστο μαλιστα γνωριζω οτι για ενα passat vw στην Νεα Υορκη πληρωνει καθε μηνα 400$ ασφαλεια(!!) και οχι οπως εδω ανα 6μηνο. Οποτε για αμερικη τα 2000 μου φαινονται λιγα πχ για την Νεα Υορκη, ισως να ειναι καλα για το Σακραμεντο... Και προσωπικα ποτε δεν με ενοιαξε αν ο αλλος εδωσε τα ιδια λεφτα με εμενα για να παρει ενα αυτοκινητο πχ με μεγαλυτερη μηχανη, αλλα εγω δεν ειχα προβλημα αποδοσης και ανεσης με το δικο μου. Ειναι σαν να μου λες οτι μια clk με 1800cc ειναι χαλια επιλογη οταν μπορεις να παρεις με τα ιδια λεφτα ενα evo. Περι ορεξεως. Δεν νομιζω οτι ο οδηγος της clk θα νιωσει αδικημενος για την επιλογη του. Edited by songless_bird

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Λες οτι ο βασικος μισθος ειναι 2000$ αλλα σε καθε πολιτεια μπαινει φορος διαφοτερικος + φορο κομητειας στα προιοντα, που δεν αναγραφεται στο ραφι , αλλα στο ταμειο...

Συμφωνώ αλλά έχεις δει και από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Με 550€ βασικό μισθό, με ΦΠΑ περίπου το 1/4 της τελικής τιμής κάθε προϊόντος και φορολόγηση στα πάντα και μάλιστα με τιμές στο θεό!!

Και με τις ευλογίες του κράτους να βλέπεις εκατοντάδες «αφεντικά» να απολύουν κόσμο στα 55 ή στα 50 και να σου λένε «δεν μπορώ 550, αν θέλεις 500 κάτσε, αλλιώς θα βρω άλλον»

Απο γνωστο μαλιστα γνωριζω οτι για ενα passat vw στην Νεα Υορκη πληρωνει καθε μηνα 400$ ασφαλεια(!!) και οχι οπως εδω ανα 6μηνο. Οποτε για αμερικη τα 2000 μου φαινονται λιγα πχ για την Νεα Υορκη, ισως να ειναι καλα για το Σακραμεντο...

Κοίτα, ΝΥ και Passat και 400$ ασφάλεια δεν σημαίνουν βασικό μισθό Αμερικής.

Αν ο φίλος σου καθαρίζει το μήνα κανένα 5 χίλιαρο δε νομίζω πως έχει θέμα.

Χώρια που τα 400$ μπορεί να οφείλονται σε σειρά ατυχημάτων ή «περίεργη» περιοχή ή έχει κάνει σειρά extra επασφάλιστρων (κλοπή, φωτιά, μεικτή, «δύσκολη» κατηγορία οχήματος κοκ).

Εξακολουθώ να πιστεύω, πως εν έτει 2011, τα 550€ είναι αναλογικά πολύ λιγότερα αν μιλάμε για Αθήνα.

Και προσωπικα ποτε δεν με ενοιαξε αν ο αλλος εδωσε τα ιδια λεφτα με εμενα για να παρει ενα αυτοκινητο πχ με μεγαλυτερη μηχανη, αλλα εγω δεν ειχα προβλημα αποδοσης και ανεσης με το δικο μου. Ειναι σαν να μου λες οτι μια clk με 1800cc ειναι χαλια επιλογη οταν μπορεις να παρεις με τα ιδια λεφτα ενα evo. Περι ορεξεως. Δεν νομιζω οτι ο οδηγος της clk θα νιωσει αδικημενος για την επιλογη του.

Συμφωνώ σε αυτά που λες.

Απλά στο θέμα μας μιλάμε για το ίδιο προϊόν!

Δεν συγκρίνω αυτόν που θα πάρει το C5 και αυτόν που θα πάρει Ν9.

Βασικά βλέπουμε από άλλη οπτική γωνία το θέμα.

Δε σου λέω πως κάνεις λάθος.

Η διαφοροποίηση δε σημαίνει απαραίτητα λάθος.

Θεωρείς λογικό όμως το κινητό να έρθει στην Ελλάδα σε τέτοια τιμή?

Γιατί εμένα τα 700€ δε μου φαίνονται λογική τιμή.

Και βεβαίως μένει να αποδειχθεί αν έχω δίκιο στην τιμή.....

(που βασικά θα ήθελα να κάνω λάθος και να έχω ξεφύγει πολύ από την πραγματικότητα ;))

Γιατί εμένα τα 700€ δε μου φαίνονται λογική τιμή.

φιλε ουτε εμενα μου φαινεται λογικη η τιμη των 700 ευρω.

πιθανοτατα να ακουγεται ως λογικη σε ανθρωπους που δεν εχουν βγαλει στη ζωη τους ποτε 700 ευρω ωστε να τα εκτιμησουν.

χλιδανεργους η Ελλαδα εχει πολλους.

τελος παντων το κινητο αξιολογειται παρα πολυ θετικα απο γνωστο site.

http://www.digitallife.gr/first-test-nokia-n9/

μακαρι η τιμη να ειναι προσιτη και να υπαρχει δυνατοτητα αγορας του...

Αν οι προδιαγραφές είναι ίσες ή χαμηλότερες άλλων αντίστοιχων προϊόντων, τότε είτε ψωνίζεις συναισθηματικά, είτε ρίχνεις νερό στο κρασί σου, είτε δεν ψωνίζεις.

Αυτό είναι το σφάλμα το μεγάλο λοιπόν .. ΄Οτι σκέφτεσαι λες και κοστολογείς κάθε υλικό ξεχωριστά, λες και σου χρέωσαν παραπάνω το 1Gb RAM και το 1Ghz CPU .. Μόνο που δεν μιλάμε τεχνικά, αλλά θα πρεπε να σκεφτόμαστε 700 ευρώ για την εμπειρία χρήσης και τις δυνατότητες .. Μου θυμίζει ένα παιδάκι στην έναρξη της εφηβικής του ηλικίας να παρακαλάει τον πατέρα του να του αγοράσει τον υπολογιστή με τα μεγαλύτερα νούμερα, χωρίς στην ουσία να ξέρει τι σημαίνουν ...

΄Ασε το πως βγαίνουν τα 700 ευρώ, ειδικά σε μένα, θα θελα να βγάζω 700 ευρώ μηνιαίως .. Είναι παράλογο να το συζητάμε για το αν αξίζει να χει ΄Ελληνας κινητό 700 ευρώ, ειδικά σε αυτό το φόρουμ .. Και πολύ ειδικότερα την στιγμή που τα μπουζούκια σφύζουν από ζωή .. ΄Εχω ρίξει πολύ νερό στο κρασί μου για να μπορώ να ικανοποιήσω την αγορά της επόμενης καλύτερης φορητής παιχνιδομηχανής και την αγορά του επόμενου καλύτερου κινητού, λεφτά που θα πιάσουν τόπο, βάσει δικών μου υπολογισμών .. Είναι το καλύτερο κινητό, αν δεν σου αρέσει, άστο ή περίμενε μέχρι να πέσει στα 550 ...

Αν και για μένα, η απόδοσή του θα δικαιολογεί μία χαρά την τιμή του, αδιαφορώ τι πρόκειται να κάνει η Nokia, αρκεί να έχει την εγγύησή του .. Αν κρίνεις και εσύ το ίδιο, ή αγόρασέ το, ή περίμενε να πέσει ... Αλλιώς πήγαινε σε άλλη πλατφόρμα ...

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

και εγώ αν έρθει με τέτοια τιμή στην Ελλάδα έχει φάει άκυρο. Μια χαρά είναι το n900 μου κάνω την δουλειά μου άψογα. Σιγά μην πάω να δώσω ένα μηνιάτικο για νέο κινητό.

Δεν αναφέρεται κάπου ξεκάθαρα, αλλά για την ιστορία το Nokia N9 διαδέχεται το Ν900. Που δεν διαφέρει μόνο στα δυο μηδενικά στο όνομα, αλλά έχει τόσα κοινά με τον προκάτοχο, όσο και η Ελλάδα με την Αυστρία που μοιράζονται το ίδιο νόμισμα. Αν είχες κανά φίλο που δεν τον συμπαθούσες και πολύ, το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν να του προτείνεις το Ν900. Πως είναι αυτό που λένε ότι η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική; Έ, με το συγκεκριμένο τηλέφωνο σχημάτιζες τη χειρότερη. Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο με αυτό που μου συνέβη όταν πρωτοείδα το Ν9.

Δεν έχει νόημα να σου αναλύσω τα τεχνικά του χαρακτηριστικά (θα τα βρεις άλλωστε σε δεκάδες sites με ένα search στο Google), αλλά θα σου πω το πιο σημαντικό: μετά το iPhone 2G δεν έχω ξανανιώσει έτσι για κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα, «νιώσει». Το ξέρω ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ψυχή, το ξέρω ότι κινδυνεύω να χαρακτηριστώ σεξουαλικά στερημένος, αλλά θα μου επιτρέψεις για την περίσταση να εκφραστώ με ανθρώπινα συναισθήματα. Να πω; Αν το iPhone 2G έμοιαζε να ρίχνει σφαλιάρα στον ανταγωνισμό το 1997, το Nokia N9 εν έτει 2011 του ρίχνει μπουνιά στο στομάχι.

Το interface είναι επαναστατικό, λειτουργεί σαν φυσική συνέχεια του τρόπου σκέψης μου (και του δικού σου επίσης), γενικά κάνει τα πάντα να μοιάζουν προκλητικά απλά. Και να έχουν συνέπεια μεταξύ τους. Πέρα από το γεγονός ότι το multitasking του σκοτώνει (έτρεξα ταυτόχρονα 20 εφαρμογές στο background και το κινητό δεν έπαιρνε χαμπάρι), έχει εξαιρετική απόκριση, και ταχύτητα που παρά τον μονοπύρηνο επεξεργαστή, θυμίζει τα κορυφαία Android τηλέφωνα.

Με 1GB μνήμης, με φανταστική από κάθε άποψη OLED οθόνη (καλύτερη από του Galaxy S II) και ένα απίθανο καμπυλωτό gorilla γυαλί να την καλύπτει, το Ν9 σε κάνει να αισθάνεσαι ένας μικρός Θεός στον πλανήτη των κινητών τηλεφώνων. Δεν έχω πιάσει συσκευή με καλύτερο λειτουργικό σύστημα από το Nokia Ν9. Συμπεριλαμβανομένου του webOS που για εμένα κρατούσε πάντα τα ηνία. Επίσης δεν έχει καμία σχέση με το Android, που πλέον η διαδικασία του να εξασφαλίσεις μια έκδοση του από την Google, θυμίζει ψώνια σε μπακάλικο: «πιάσε μου μισό κιλό 2,1» ή αν τύχει και είσαι μεγάλος κατασκευαστής και ξέρεις ότι θα πουλήσεις τότε το ζητάς σε ποσότητες: «πιάσε δυο τόνους 2,3».

Το MeeGo λοιπόν είναι το καλύτερο interface από όλα. Με διαφορά. Και μερικές κλάσεις ανώτερο από τα Windows Phone 7 που υποτίθεται ότι θα σώσουν τη Nokia. Γενικά αυτό που συμβαίνει με το Ν9 είναι περίπτωση case study: την έχουν στα σεμινάρια για το πως σχεδιάζεις το καλύτερο λειτουργικό του πλανήτη, μια ευτραφή αγελάδα από την οποία μπορείς να αρμέξεις χρήμα και καταλήγεις να τη σκοτώνεις γιατί ένας ηλίθιος Αμερικάνος (sorry Elop) έχει χαράξει τη δική του φανταστική πορεία. Το N9 είναι εξαιρετικά κατασκευασμένο (καλύτερο και από το iPhone 4), έχει κορυφαία multimedia χαρακτηριστικά, που εκτός του ότι τυγχάνει να είναι πανέμορφο τεχνολογικό αντικείμενο είναι και ένα απολαυστικό στη χρήση smartphone. Υπερβολές είπατε; Σε ότι αφορά στην ανωτερότητα του, ας είναι καλά τα γεγονός ότι δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμη.Και σε όσους προσπαθούν να με πείσουν ότι τα Windows Phone 7 είναι το λειτουργικό του μέλλοντος, απλά περαστικά...

Δες τώρα και το βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα ο ενθουσιασμός μου. Θυμίσου τον όταν θα παίρνεις και εσύ στα χέρια σου το Ν9 :

Πηγή: digitallife.gr by Άγγελος Σφακιανάκης

http://www.pcnetworks.gr Κατασκευή ιστοσελίδων Pc Net Works

"Αν το iPhone 2G έμοιαζε να ρίχνει σφαλιάρα στον ανταγωνισμό το 1997"

"το ξέρω ότι κινδυνεύω να χαρακτηριστώ σεξουαλικά στερημένος"

" θυμίζει τα κορυφαία Android τηλέφωνα"

"η διαδικασία του να εξασφαλίσεις μια έκδοση του από την Google, θυμίζει ψώνια σε μπακάλικο"

"μια ευτραφή αγελάδα από την οποία μπορείς να αρμέξεις χρήμα"

Σημείωσα μερικές αστείες φράσεις του παραπάνω κειμένου.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Αυτό είναι το σφάλμα το μεγάλο λοιπόν .. ΄Οτι σκέφτεσαι λες και κοστολογείς κάθε υλικό ξεχωριστά, λες και σου χρέωσαν παραπάνω το 1Gb RAM και το 1Ghz CPU .. Μόνο που δεν μιλάμε τεχνικά, αλλά θα πρεπε να σκεφτόμαστε 700 ευρώ για την εμπειρία χρήσης και τις δυνατότητες .. Μου θυμίζει ένα παιδάκι στην έναρξη της εφηβικής του ηλικίας να παρακαλάει τον πατέρα του να του αγοράσει τον υπολογιστή με τα μεγαλύτερα νούμερα, χωρίς στην ουσία να ξέρει τι σημαίνουν ...

΄Ασε το πως βγαίνουν τα 700 ευρώ, ειδικά σε μένα, θα θελα να βγάζω 700 ευρώ μηνιαίως .. Είναι παράλογο να το συζητάμε για το αν αξίζει να χει ΄Ελληνας κινητό 700 ευρώ, ειδικά σε αυτό το φόρουμ .. Και πολύ ειδικότερα την στιγμή που τα μπουζούκια σφύζουν από ζωή .. ΄Εχω ρίξει πολύ νερό στο κρασί μου για να μπορώ να ικανοποιήσω την αγορά της επόμενης καλύτερης φορητής παιχνιδομηχανής και την αγορά του επόμενου καλύτερου κινητού, λεφτά που θα πιάσουν τόπο, βάσει δικών μου υπολογισμών .. Είναι το καλύτερο κινητό, αν δεν σου αρέσει, άστο ή περίμενε μέχρι να πέσει στα 550 ...

Αν και για μένα, η απόδοσή του θα δικαιολογεί μία χαρά την τιμή του, αδιαφορώ τι πρόκειται να κάνει η Nokia, αρκεί να έχει την εγγύησή του .. Αν κρίνεις και εσύ το ίδιο, ή αγόρασέ το, ή περίμενε να πέσει ... Αλλιώς πήγαινε σε άλλη πλατφόρμα ...

Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που βλέπω στα μηνύματά σου.

Δεν μπορώ να καταλάβω το επιθετικό σου ύφος και ιδιαίτερα τους χαρακτηρισμούς.

Νόμιζα πως κάναμε κουβέντα και καταθέταμε τις απόψεις μας.

Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς και να διαχειριστείς διαλόγους σε ένα forum, μη μπαίνεις στη διαδικασία παραθέσεων (quote). Κάνε μονόλογους.

Επίσης καλό είναι να αντιλαμβανόμαστε πως οι κανόνες της αγοράς λειτουργούν με σαφείς όρους και προϋποθέσεις.

Έχω κατ' επανάληψιν γράψει πως δεν με χαλάει το 1G επεξεργαστής ή η κάμερα των 8Mp από τη στιγμή που δείχνει πως συνολικά δουλεύει άριστα.

Μένει να αποδειχθεί και στα χέρια μας!

Με χαλάει που καλούμαστε να πληρώσουμε 700€ για ένα άριστο λειτουργικό που όμως δε θα έχει υποστήριξη αφού ο Elop θα το στείλει στην αγορά με...κηδειόχαρτο!!

Που σημαίνει πως θα είναι ένα πολύ καλό κινητό ως προς το hardware και με ένα λειτουργικό άριστο που όμως δε θα έχει ικανό αριθμό προγραμμάτων για να υποστηρίξουν το εύρος των λειτουργιών που απαιτείται να έχει ένα smartphone από το κουτί του....

Και επιμένω στο απλό γεγονός πως: ναι, με καλύπτει ως προς τις προδιαγραφές (hardware) αλλά σκέψου πως οι συγκεκριμένες προδιαγραφές θα ήταν άριστες αν το κινητό έβγαινε πριν από 10 μήνες.

Τον Σεπτέμβρη θα βγει με «γερασμένες» προδιαγραφές αλλά με τιμή «νιάτο»

Και μετά από ένα μήνα, στην ίδια τιμή, θα βγει το iphone5 με 2πύρηνο και ακόμα καλύτερη οθόνη (και διάφορα άλλα) αλλά με ένα ακόμα σημαντικότερο δεδομένο: τεράστια υποστήριξη εφαρμογών για κάθε γούστο.

Και δεν μιλάω για αστείες εφαρμογές.

Πως θα δικαιολογούμε πως θα έχουμε μια άριστη συσκευή, με ποιότητα χρήσης στην κορυφή αλλά:

• δεν θα έχει εφαρμογές των τραπεζών που παίζουν σε android & iOS
  • δεν θα υποστηρίζει εφαρμογές online περιοδικών και εφημερίδων/χρηματιστηρίου
  • δεν θα υποστηρίζει ebooks
  • δεν θα υποστηρίζει «γαργαλιστικά» για πολλά αγοράκια (εφαρμογές του f1.com, uefa.com, imdb.com)
  • δεν θα υποστηρίζει χρήσιμες εφαρμογές (yellow pages, QR code, πλήρη υποστήριξη και επεξεργασία word/excel/powerpoint κοκ)

Ίσως κάποιες να τις υποστηρίξει (σε βάθος χρόνου) αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο για το meego, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε τι ποσοστά πωλήσεων θα κάνει (και αν κρίνουμε από το maemo5 πάλι για γέλια θα είναι το ποσοστό).

Ναι, θα είμαστε λίγοι και καλοί!

Αλλά οι εταιρίες δημιουργίας και υποστήριξης λογισμικού τα κοιτούν τα ποσοστά!!

Δικαιολογείται να ζητήσουν 600 ή 700€ χωρίς υποστήριξη σε βάθος χρόνου?

Δικαιολογείται να κληθούμε να πληρώσουμε χοντρά, να παίξουμε 1 βδομαδούλα και μετά να είμαστε στο περίμενε για το ΑΝ θα προχωρήσει η εξέλιξη της πλατφόρμας ή απλά θα μας βάλουν στον καταψύκτη?

Ποπο, με "ξενέρωσες" με το Ν9 τώρα αλλά δυστυχώς έχεις μεγάλο δίκιο και με έκανες να σκεφτώ πράγματα που δεν είχα σκεφτεί... Πολύ ωραία όλα αλλά με την υποστήριξη εφαρμογών τι θα γίνει;... Μακάρι να υπάρξουν αρκετές και καλές σε μικρό βάθος χρόνου μπας και το πάρω γιατί δεν δίνω τόσα λεφτά (ακόμη και τα 500) για να παίζω απλά με το φοβερό multitasking της συσκευής :(...

Πόσο δίκιο έχεις :\...

Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Ποπο, με "ξενέρωσες" με το Ν9 τώρα αλλά δυστυχώς έχεις μεγάλο δίκιο και με έκανες να σκεφτώ πράγματα που δεν είχα σκεφτεί... Πολύ ωραία όλα αλλά με την υποστήριξη εφαρμογών τι θα γίνει;... Μακάρι να υπάρξουν αρκετές και καλές σε μικρό βάθος χρόνου μπας και το πάρω γιατί δεν δίνω τόσα λεφτά (ακόμη και τα 500) για να παίζω απλά με το φοβερό multitasking της συσκευής :(...

Πόσο δίκιο έχεις :\...

Συνονόματε, πίστεψέ με.

Μου αρέσει πάρα πολύ το Ν9.

Η συσκευή είναι άκρως ερωτεύσιμη και ειλικρινά δεν έχω μάτια για άλλη συσκευή!

Και πιστεύω πως θα είναι ένας άξιος αντικαταστάτης του Ν900 σε κάθε επιμέρους τομέα.

Από την άλλη, με τις επιδοτήσεις που θα πάρω τον Οκτώβρη και ελάχιστο ποσό επιπλέον θα μπορέσω άνετα να το αγοράσω.

Αλλά δυστυχώς δε θα το κάνω.

Θα κρατήσω πιστωτικό το ποσό των επιδοτήσεων και ΑΝ δω πως εξελίσσεται σωστά το meego θα πάω να το πάρω.

Ή θα πάρω Ν9 ή θα παραμείνω με το Ν900.

Αλλά πρέπει ο Elop και κάθε (ανευθυνο)υπεύθυνος αποφάσεων στη Nokia να καταλάβουν πως έχουν περάσει προ πολλού οι εποχές που μπορούσαν να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!

Είναι ντροπή και αίσχος να έχουν στα χέρια τους το καλύτερο software (maemo5 & meego) και όλες τους οι αποφάσεις να οδηγούν προς αύξηση των εσόδων στις τσέπες του Elop από τις μετοχές του στην microsoft.

Είναι απαράδεκτο να βγαίνει ένας ceo, οποιασδήποτε εταιρίας, και να θάβει ένα προϊόν πριν καλά καλά βγει στην αγορά, για να προωθήσει τι?

Προσωπικά θεωρώ πως τα W7 θα είναι η ταφόπλακα της Nokia.

Και καλά θα κάνει γιατί εκεί στην Φινλανδία κάνουν την μία πατάτα πίσω από την άλλη.

Και μου κάνει τρομερή εντύπωση που ο Elop εξακολουθεί να βρίσκεται στην θέση του....

Ιδιαίτερα μετά από αυτά:

In June 1, 2011 Nokia shares dropped to their lowest in more than 13 years. Nokia shares fell as much as 10 percent, extending their previous day's by 18 percent fall.

For fiscal Q2 2011 ending in June 2011, Nokia reported a net loss of 492 million EUR, despite a 430 million EUR payment from Apple. Nokia cited decline in its mobile phone business as the primary cause of the loss.

Καλό ύπνο κύριοι και κυρίες:

Stephen Elop (Chairman), b. 1963

President, CEO and Group Executive Board Chairman of Nokia Corporation since September 21, 2010

Joined Nokia on September 21, 2010

Esko Aho, b. 1954

Executive Vice President, Corporate Relations and Responsibility

Joined Nokia 2008, Group Executive Board member since 2009

Former Prime Minister of Finland (1991–1995)

Jerri DeVard, b. 1958

Executive Vice President, Chief Marketing Officer

Joined Nokia 2011, Group Executive Board member since 2011

Timo Ihamuotila, b. 1966

Executive Vice President, Chief Financial Officer

With Nokia 1993–1996, rejoined 1999, Group Executive Board member since 2007

Mary T. McDowell, b. 1964

Executive Vice President, Mobile Phones

Joined Nokia 2004, Group Executive Board member since 2004

Dr. Tero Ojanperä, b. 1966

Executive Vice President, Services, Mobile Solutions

Joined Nokia 1990, Group Executive Board member since 2005

Niklas Savander, b. 1962

Executive Vice President, Markets

Joined Nokia 1997, Group Executive Board member since 2006

Alberto Torres, b. 1965

Executive Vice President, MeeGo Computers, Mobile Solutions

Joined Nokia 2004, Group Executive Board member since 2009

Juha Äkräs, b. 1965

Executive Vice President, Human Resources

Joined Nokia 1993, Group Executive Board member since 2010

Dr. Kai Öistämö, b. 1964

Executive Vice President, Chief Development Officer

Joined Nokia 1991, Group Executive Board member since 2005

Κύριε Torres, μακάρι να «σου περνούσε» περισσότερο στα συμβούλια.... :(

Nokia N9 is the first bluetooth 4.0 mobile device (?)

https://www.bluetooth.org/tpg/QLI_viewQDL.cfm?qid=18246

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Η συσκευη απο οτι βλεπω στα video και απο αυτα που διαβαζω φαινεται εκπληκτικη! κανει πολλα και διαφορα...αυτο στην παρουσιασει δηλαδη με τα ακουστικα μαρεσε παρα πολυ...γενικα κατι τετοια παραξενα ειναι πολυ ωραια...αλλα δεν μπορει να κανει 700 ευρω...οχι γιατι δεν τα αξιζει η οτιδηποτε τετοιο...απλα και μονο για τον ανταγωνισμο..ναι και εγω ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι το meego ειναι το καλυτερο λειτουργικο..αλλα οχι τοσα πολλα για μια μονο συσκευη! να πεις οτι υπηρχαν και αλλες συσκευες..και γενικα το λειτουργικο υπηρχε στην αγορα να πω ναι..θα εκανε τοσα σαν ναυαρχιδα για παραδειγμα..αλλα οχι ετσι σαν την apple. και εξαλλου η apple εχει και το ονομα να το κανει αυτο.. η Nokia το ειχε! δεν το εχει πια οπως πριν λιγα χρονια και για να το ξαναποκτησει χρειαζονται τετοιες συσκευες αλλα οχι σε τετοιες τιμες..Μονο και μονο για αυτο το λογο θα πρεπει να ειναι πιο φτηνο. Αν και λογικα ο καταπληκτικος CEO το βγαζει με τοσα..για να βγαλει μετα πιο φτηνα τα wp7 και να πουλησουν εκεινα.

... Πως θα δικαιολογούμε πως θα έχουμε μια άριστη συσκευή, με ποιότητα χρήσης στην κορυφή αλλά:

• δεν θα έχει εφαρμογές των τραπεζών που παίζουν σε android & iOS
  • δεν θα υποστηρίζει εφαρμογές online περιοδικών και εφημερίδων/χρηματιστηρίου
  • δεν θα υποστηρίζει ebooks
  • δεν θα υποστηρίζει «γαργαλιστικά» για πολλά αγοράκια (εφαρμογές του f1.com, uefa.com, imdb.com)
  • δεν θα υποστηρίζει χρήσιμες εφαρμογές (yellow pages, QR code, πλήρη υποστήριξη και επεξεργασία word/excel/powerpoint κοκ)

Την λογική σου την καταλαβαίνω αλλά πιστεύω ότι δεν έχει επίδραση σε μένα τα αυξημένα έσοδα της εταιρίας επειδή θα βάλουν μονοπύρηνο επεξεργαστή και όχι διπύρηνο ... Το κινητό φυσάει, πίριοντ ... Μπορούσε η Nokia καλύτερα ???? Όχι, δεν μπορούσε ... Για 1 χρόνο, δεν θα βρεθεί τηλέφωνο να το περάσει σε όλα τα χαρακτηριστικά του ... Και δεν θα ναι από Android η "προσπέραση", αυτό είναι σίγουρο ...

Και να σου κάνω και μία ερώτηση συννονόματε, γιατί πολλοί Γιάννηδες μαζεύτηκαν εδώ :p, πως είσαι σίγουρος πως δεν θα μπορεί να τα κάνει αυτά το κινητό σε 2 μήνες από το λανσάρισμά του ???

Και τι στο καλό σημαίνει κηδειόχαρτο ????? Μήπως τα παραλέμε λίγο ?????

Edited by kaluas

Την λογική σου την καταλαβαίνω αλλά πιστεύω ότι δεν έχει επίδραση σε μένα τα αυξημένα έσοδα της εταιρίας επειδή θα βάλουν μονοπύρηνο επεξεργαστή και όχι διπύρηνο ...

Γιάννη (όντως πολλοί μαζευτήκαμε :lol: ) ούτε εγώ θα χάσω από τα μειωμένα έσοδα της Nokia.

Αλλά μειωμένα χαρακτηριστικά απαιτούν και χαμηλότερη τιμή στο ράφι.

Όταν ζητάς top χρήμα, πρέπει να είσαι top και στα χαρακτηριστικά σου.

Ένα Leon 1.4TSi δεν μπορεί να κοστίζει τα ίδια χρήματα με ένα Golf TSi

(όχι TSi γιατί εκ των πραγμάτων είναι ακριβότερο)

Και παρόλο που τελικά είναι καλύτερο στο δρόμο το Leon, αν έβγαινε στην αγορά στην ίδια τιμή, δεν θα πουλούσε....

Και το Ν9 είναι κορυφή στον...δρόμο.

Αλλά αν βγει στην αγορά στα ίδια χρήματα με το Iphone5 (που θα έχει σίγουρα καλύτερες προδιαγραφές και πολύ πολύ καλύτερη υποστήριξη σε εφαρμογές που οφείλει να έχει ένα smartphone του 2011-2012), δεν θα πουλήσει....

Και ίσως να είναι μέρος του παιχνιδιού του Elop για προώθηση των W7 mobiles....

Το κινητό φυσάει, πίριοντ ...

Συμφωνώ και με το παραπάνω.

Οι πρώτες δοκιμές το λένε σαφέστατα.

Μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Που θα βγει το Iphone5 και θα πέσει στράβωμα.

Γιατί πιστεύω πως το iOS5 θα δουλεύει επίσης πολύ γλυκά και ομαλά και ραφιναρισμένα αλλά υπάρχει ένα πολύ σημαντικό αλλά: με το που θα το πάρεις στα χέρια θα μπορείς να βρεις εφαρμογές για ό,τι γουστάρεις.

Από όλα όσα ανέφερα μέχρι και γελοία παιχνιδάκια και κλ@νιές....

Και πριν με παρεξηγήσεις, ποτέ δεν υποστήριξα προϊόντα της Apple γιατί δεν συμβαδίζει η λογική μου με την λογική εκείνης.

Αλλά κάποια αντικειμενικά πράγματα τα βλέπω (παρόλο που θα μπορούσε άνετα κάποιος να με χαρακτηρίσει Nokia Fan boy)

Μπορούσε η Nokia καλύτερα ???? Όχι, δεν μπορούσε ...

Μπορούσε.

Σαφέστατα μπορούσε.....

Θα έβαζε το υπέροχο meego σε μια συσκευή με ένα-δύο κλικ καλύτερες προδιαγραφές hardware.

Και ξέρεις γιατί Γιάννη?

Γιατί με αυτό τον τρόπο θα έκλειναν το στόμα και θα έδεναν τα χέρια κάθε reviewer σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όφειλε η Nokia, μετά από τόσα λάθη, να βγάλει ένα κινητό που δεν θα έχανε σε κανέναν απολύτως τομέα.

ΌΦΕΙΛΕ, στον εαυτό της και την ιστορία της, να σπάσει πλευρά και κόκαλα σε όλους τους ανταγωνιστές της.

Και είμαι βέβαιος ότι μπορούσε.....

Και θα γίνω για άλλη μια φορά «μάντης»

Θα δεις πως μέσα στο Φθινόπωρο ο Elop θα παρουσιάσει μέσα σε γέλια και χειροκροτήματα συσκευή Nokia, W7 και ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά σε hardware και με πραγματικά ραφιναρισμένο software και πλήρη υποστήριξη εφαρμογών που οφείλει να έχει ένα smartphone.

Για 1 χρόνο, δεν θα βρεθεί τηλέφωνο να το περάσει σε όλα τα χαρακτηριστικά του ... Και δεν θα ναι από Android η "προσπέραση", αυτό είναι σίγουρο ...

Εγώ δε θα μιλήσω για ένα χρόνο.

Μέχρι τον Σεπτέμβρη 2011 δίνω προθεσμία, μέχρι να μιλήσει ο Jobs.

Και μέχρι τον Νοέμβρη περίμενε Samsung kαι htc (και μάλλον και Motorola) να δεις πως θα προσπεράσουν....

Και να σου κάνω και μία ερώτηση συννονόματε, γιατί πολλοί Γιάννηδες μαζεύτηκαν εδώ :p, πως είσαι σίγουρος πως δεν θα μπορεί να τα κάνει αυτά το κινητό σε 2 μήνες από το λανσάρισμά του ???

Και τι στο καλό σημαίνει κηδειόχαρτο ????? Μήπως τα παραλέμε λίγο ?????

Η μέχρι τώρα ιστορία της Nokia θα με δικαιώσει.....

Μακάρι να βγω ψεύτης.

Μακάρι....

Αλλά τα ίδια ακριβώς έγιναν και παλιότερα.

Όταν έφερνε νέα λειτουργικά.

7710 και Ν900 είναι δύο καλές περιπτώσεις.

Που τα λειτουργικά δεν προχώρησαν (S90 & maemo5).

Αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά.

Τα κινητά είχαν κυκλοφορήσει κανονικότατα, με δάφνες και παλαμάκια, αλλά τα λειτουργικά εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους 5+ μήνες μετά.

Στην περίπτωση του meego στην Nokia μιλάμε για λειτουργικό που έχει ήδη εγκαταλειφθεί ΠΡΙΝ καλά καλά δούμε και πιάσουμε το κινητό στα χέρια....

Γιάννη, μακάρι να είμαι υπερβολικός και να τα παραλέω.

Με συμφέρει να βγω λάθος γιατί το Ν9 το γουστάρω πολύ και θέλω να γίνει το επόμενό μου κινητό.

Όπως έγραψα παραπάνω, αν δεν πάρω το Ν9, θα παραμείνω στο Ν900 για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα (ή εκτός κι αν βγει κάτι αντίστοιχα εντυπωσιακό)

Καλημερα και καλο μηνα. Τα πραγματα ειναι οπως ακριβως τα λεει ο ksino1100. Δεν θα μπορουσε να περιγραφει η κατασταση καλυτερα.

Χωρις υποστηριξη εφαρμογων δεν πας πουθενα την σημερινη εποχη...

Εγώ πάλι περιμένω να ακούσω τα ίδια από τους iPhonάκηδες και τους Androidάκηδες ...

Kαι τι σύμπτωση, όντως τα ακούω ....

Και για να πω μία σοβαρή κουβέντα που ελπίζω να σας φανεί εποικοδομητική, με εξαίρεση τον Γιάννη που τα ξέρει και από την καλή και από την ανάποδη (αν έχω καταλάβει καλά), το MeeGo πρώτον, αναμένεται να υποστηρίζει εφαρμογές τόσο Symbian αλλά και Maemo, δεύτερον, να δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό και, όπως συνεπάγεται, τρίτον να έχει την υποστήριξη της κοινότητας ....

Και μία δική μου υπόθεση, δεν νομίζω να κάνει η Nokia τα ίδια λάθη, εκτός και αν γίνουν σκόπιμα .... :shifty:

Εγώ πάλι περιμένω να ακούσω τα ίδια από τους iPhonάκηδες και τους Androidάκηδες ...

Kαι τι σύμπτωση, όντως τα ακούω ....

Και για να πω μία σοβαρή κουβέντα που ελπίζω να σας φανεί εποικοδομητική, με εξαίρεση τον Γιάννη που τα ξέρει και από την καλή και από την ανάποδη (αν έχω καταλάβει καλά), το MeeGo πρώτον, αναμένεται να υποστηρίζει εφαρμογές τόσο Symbian αλλά και Maemo, δεύτερον, να δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό και, όπως συνεπάγεται, τρίτον να έχει την υποστήριξη της κοινότητας ....

Και μία δική μου υπόθεση, δεν νομίζω να κάνει η Nokia τα ίδια λάθη, εκτός και αν γίνουν σκόπιμα .... :shifty:

Φιλε μου χωρις παρεξηγηση αλλα πρεπει να φωρας γυαλια ΝΟΚΙΑ. Το παλικαρι πιο πανω εκανε μια αναλυση με δεδομενα και στοιχεια που δεν δεχοναι αμφισβητηση. Δεν ειπε "το Ν9 θα αποτυχει γιατι το ειδα στον υπνο μου". Μιλησε με συγκεκριμενα στοιχεια.

Πρεπει δηλαδη οποιος λεει αντιθετη γνωμη απο εσενα να ειναι iPhonάκης ή Androidάκης?? Εγω εχω το τελευται 3μηνο ενα ΝΟΚΙΑ C7 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Τα apps ομως του μαρκετ ειναι τα περισσοτερα τραγικα....Δες λιγο το μαρκετ των αλλων πλατφορμων και μετα πες μου.

Ημαρτο ρε παιδια καποιοι. Ειπαμε η συσκευη ειναι σουπερ, το ιδιο και το λειτουργικο. Αλλα δεν θα υποστηριχτει (τουλαχιστον με τα σημερινα δεδομενα) οπως πρεπει απο την ΝΟΚΙΑ. Πλεον πλατφορμα χωρις πολυ καλο app market δεν προχωραει.

Ολα η συζητηση εινα ι πλεον για το μαρκετ και οχι τοσο για τα specs....

Εγώ πιστεύω ότι οι συγκεκριμένες δύο ομάδες που ανέφερα μιλάνε για το market χωρίς στην ουσία να γνωρίζουμε τι θα γίνει με αυτό ... Αν θα δημουργηθεί ένα νέο ή αν θα τα παίζει όλα τα προηγούμενα ....

Εγώ πιστεύω ότι οι συγκεκριμένες δύο ομάδες που ανέφερα μιλάνε για το market χωρίς στην ουσία να γνωρίζουμε τι θα γίνει με αυτό ... Αν θα δημουργηθεί ένα νέο ή αν θα τα παίζει όλα τα προηγούμενα ....

Κοιτα το να παιζειολα τα προηγουμενα (Symbian 3) ειναι σιγουρα θετικο. Ομως ας μην κρυβομαστε τα καλα apps για Symbian3 ειναι ελαχιστα και κυριως δεν υπαρχει ποικιλια ενω υπαρχει και ελλειψη πολλων εφαρμογων που στις αλλες πλατφορμες ειναι παρα πολυ δημοφιλεις και χρησιμες.

Μακαρι να δημιουργηθουν νεες Meego εφαρμογες που να προσφερουν νεα εμπειρια εφαμιλλη αυτη του iOS (κυριως)....

Παιδια καλο το μαρκετ κι η ποικιλια εφαρμογων, αλλα αν υπαρχουν οι βασικες (οπως π.χ. στην ετερη "κορυφαια" κατ'εμε πλατφορμα, webos) θα ειναι αρκετο.

Τα ειδα και στα iphone που περασαν απο τα χερια μου. Απο τις 80+ εφαρμογες που ειχα εγκατεστημενες ειναι ζητημα αν χρησιμοποιουσα πανω απο 10 σε τακτικη βαση...

Ανετα οι προγραμματιστες που εφτιαξαν τις εφαρμογες για maemo μιας και δεν αλλαξε ο package manager, με τη βοηθεια της Qt το Ν9 θα κανει μια καλη αρχη με κοντα 1000 εφαρμογες. Οταν λεμε εφαρμογες δεν βαζουμε μεσα themes wallpappers κτλ. Οσο για τα παιχνιδια και να μην βγουν για το Ν9 επισημα, παντα οσο βγαζουν για πλατφορμες οπως το webOs και android το Ν9 θα τα παιζει με emulator ή και πακεταρισμενα σε deb για κανονικη εγκατασταση απο ipk. Και αν κρινω απο την αποδοση στο Ν900, το Ν9 θα πεταει.

Στο Ν900 εχω εγκατεστημενες πανω απο 100 εφαρμογες και ζητημα να χρησιμοποιω τις 10 σε καθημερινη βαση. Απορω γιατι εχω εγκατεστημενα 10 παιχνιδια...

Είναι λίγο αστείο το θέμα με τον αριθμό των εφαρμογών. Οι περισσότερες αφορούν πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ένας σοβαρός browser.

Για παράδειγμα ένας φίλος που έχει μηλοτηλέφωνο κατέβασε εφαρμογή για να βλέπει τον καιρό στο windguru. Εγώ με το n900 απλά έκανα bookmark τη σχετική ιστοσελίδα.:lol: