Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ναι, παρακολουθώ και εγώ τις εξελίξεις... Μακάρι. Ξέρεις ε? Αν διορθωθεί αυτό, ξέρεις πόσες rom θα βγουν μετά? Developers υπάρχουν, απλά δεν έχουν την πρώτη ύλη...

Έτσι, υπομονή και βλέπουμε σύντομα... ;)

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το έφτιαξε!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο DZO πόσταρε working wifi για την 10.1 του ilyaaa299. Yea!!!!!!!!!!

Παω να δω και γω μακαρι να ξανασχοληθουν με το τηλ μας :happy:

Huawei Ideos x5 > Samsung ativ s > Iphone 4 > Nexus 4 > Huawei p8 lite > Xperia z2

Πλέον είμαι με CM 10.1. Το τηλέφωνο είναι απίστευτα γρήγορο.

Προβλήματα που εντόπισα και ελπίζω να λυθούν:

-Δεν βλέπω την εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου (βασικά δεν την βλέπει το ίδιο το κινητό).

-Bluetooth, Video Recording & GPS.

-Επίσης θα ήθελα το Radio της Aurora. Αυτό είναι προβληματικό σχετικά...

Πλέον είμαι με CM 10.1. Το τηλέφωνο είναι απίστευτα γρήγορο.

Προβλήματα που εντόπισα και ελπίζω να λυθούν:

-Δεν βλέπω την εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου (βασικά δεν την βλέπει το ίδιο το κινητό).

-Bluetooth, Video Recording & GPS.

-Επίσης θα ήθελα το Radio της Aurora. Αυτό είναι προβληματικό σχετικά...

To θέμα της εσωτερικής δεν είναι πρόβλημα της ρομ, αλλά προέρχεται από το repartitioning. Προφανώς χρησιμοποίησες το partitiion.zip το οποίο μεγαλώνει το /system αλλά πιθανότατα δε φορμάρει σωστά το διαμέρισμα που αποτελεί την εσωτερική μνήμη. Εγώ το έλυσα μέσω του gparted(linux), αν και μπορεί να είναι επικίνδυνο, μιας και μια από τις φορές που το χρησιμοποίησα(κυρίως η λειτουργία αυξομείωσης του διαμερίσματος data) μου κατέστρεψε το διαμέρισμα /data και η μόνη λύση ήταν η επαναφορά της συσκευής πάλι μέσω linux. Για να το κάνεις αυτό όμως πρέπει πρώτα να έχεις πάρει backup ολόκληρης της συσκευής(υπάρχει σχετικό θέμα στο XDA με τίτλο κάπως έτσι: full U8800 backup with linux).

Τελικά χρησιμοποίησα μια τροποποιημένη έκδοση/μίξη του παραπάνω αρχείου. Στην ουσία χρησιμοποίησα το αρχείο custpartition.bat που έχει εδώ και πολύ καιρό(εποχή froyo roms) ανεβάσει ο genocolar, μιας και ήθελα να είναι 2G το /data, και τροποποίησα το αρχείο partition απ' το partitiion.zip ώστε να μεγαλώσει και το system. Σε μένα πέτυχε αυτός ο τρόπος(χρειάστηκε να το φλασάρω 3 φορές όμως), αλλά επειδή δεν κατανοώ πλήρως τι κάνουν όλες οι εντολές που αναφέρονται στα παραπάνω αρχείο, δεν το έχω ανεβάσει πουθενά μιας και υπάρχει η πιθανότητα να κάνει ζημιά σε κάποιον. Αν κάποιος το θέλει πάντως(με δική του ευθύνη) μπορώ να το ανεβάσω. Το αποτέλεσμα είναι /system τόσο μεγάλο όσο αυτό του partitiion.zim(350ΜΒ αν θυμάμαι καλά), 1,8G /data, και το υπόλοιπο χώρος εσωτερικής μνήμης.

Βγήκε η 6η έκδοση με διορθωμένο το gps και το βίντεο, ενώ στην επόμενη έκδοση θα διορθωθεί το bluetooth και κάποια άλλα επιμέρους bugs.

Σε γενικές γραμμές είναι λειτουργική και πιο γρήγορη απ' την aurora(αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται και στις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες, μιας και στην aurora είχα γύρω στις 200, ενώ εδώ 50 λιγότερες αυτή τη στιγμή ενώ όλες είναι εγκατεστημένες καθαρά, απ' την αρχή). Υπάρχουν βέβαια κάποιες εφαρμογές που δε λειτουργούν(πράγμα που μπορεί να οφείλεται στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού βέβαια), αλλά η κατάσταση βελτιώνεται. Πάντως γενικά φαίνεται σταθερή, και από τη στιγμή που είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, οπότε θα υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις, προτείνεται. Edited by dancer_69

To θέμα της εσωτερικής δεν είναι πρόβλημα της ρομ, αλλά προέρχεται από το repartitioning. Προφανώς χρησιμοποίησες το partitiion.zip το οποίο μεγαλώνει το /system αλλά πιθανότατα δε φορμάρει σωστά το διαμέρισμα που αποτελεί την εσωτερική μνήμη. Εγώ το έλυσα μέσω του gparted(linux), αν και μπορεί να είναι επικίνδυνο, μιας και μια από τις φορές που το χρησιμοποίησα(κυρίως η λειτουργία αυξομείωσης του διαμερίσματος data) μου κατέστρεψε το διαμέρισμα /data και η μόνη λύση ήταν η επαναφορά της συσκευής πάλι μέσω linux. Για να το κάνεις αυτό όμως πρέπει πρώτα να έχεις πάρει backup ολόκληρης της συσκευής(υπάρχει σχετικό θέμα στο XDA με τίτλο κάπως έτσι: full U8800 backup with linux).

Τελικά χρησιμοποίησα μια τροποποιημένη έκδοση/μίξη του παραπάνω αρχείου. Στην ουσία χρησιμοποίησα το αρχείο custpartition.bat που έχει εδώ και πολύ καιρό(εποχή froyo roms) ανεβάσει ο genocolar, μιας και ήθελα να είναι 2G το /data, και τροποποίησα το αρχείο partition απ' το partitiion.zip ώστε να μεγαλώσει και το system. Σε μένα πέτυχε αυτός ο τρόπος(χρειάστηκε να το φλασάρω 3 φορές όμως), αλλά επειδή δεν κατανοώ πλήρως τι κάνουν όλες οι εντολές που αναφέρονται στα παραπάνω αρχείο, δεν το έχω ανεβάσει πουθενά μιας και υπάρχει η πιθανότητα να κάνει ζημιά σε κάποιον. Αν κάποιος το θέλει πάντως(με δική του ευθύνη) μπορώ να το ανεβάσω. Το αποτέλεσμα είναι /system τόσο μεγάλο όσο αυτό του partitiion.zim(350ΜΒ αν θυμάμαι καλά), 1,8G /data, και το υπόλοιπο χώρος εσωτερικής μνήμης.

Και εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε κανονικά η εσωτερική μνήμη. Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ήταν κάτι που ούτε καν δεν ήξερα!

Ρε παιδια θα τρελαθω. Παω να κανω εγκατασταση την cm10.1 και κανει μονο εγκατασταση την version 1. Mετα οταν παω να κανω την 7 μου λεει instalation aborted. Τι γινεται? Τωρα δεν ανοιγει καν το κινητο και μπαινει συνεχεια στο cwm

Ρε παιδια θα τρελαθω. Παω να κανω εγκατασταση την cm10.1 και κανει μονο εγκατασταση την version 1. Mετα οταν παω να κανω την 7 μου λεει instalation aborted. Τι γινεται? Τωρα δεν ανοιγει καν το κινητο και μπαινει συνεχεια στο cwm

Θέμα partition είναι λογικά. Σβήσε από το Zip μερικές εφαρμογές (apolo, es file manager κτλ) και ξαναδοκίμασε.

Άλλαξες το /data. Πρεπει να αλλαξεις το /system ομως.

Παιδια εαν δεν καταλαβαινετε τι κανετε μην το κανετε, θα χαλασετε τα κινητα σας!

Το repartition είναι η αναδιαμόρφωση των διαμερισμάτων της συσκευής. Η συσκευή έχει ένα διαμέρισμα με όνομα "system" που περιλαμβάνει τις εφαρμογές και τα αρχεία συστήματος(εκεί βρίσκεται η ρομ), ένα διαμέρισμα με όνομα "data" όπου εγκαθίστανται οι εφαρμογές από το χρήστη μέσω Google Play ή άλλων πηγών, ένα διαμέρισμα για την εσωτερική μνήμη που στο Χ5 είναι εξ' ορισμού 2GB και μερικά ακόμη που δε μας ενδιαφέρουν εδώ.

Επειδή οι νέες εκδόσεις του android έχουν μεγαλύτερο μέγεθος χρειάζονται περισσότερο χώρο, και έτσι πρέπει να μεγαλώσει το διαμέρισμα "system". Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μικρύνει το διαμέρισμα εσωτερικής μνήμης.

Το link που έδωσε ο Sizor δεν κάνει μιας και μεγαλώνει μόνο το διαμέρισμα data. Για να μεγαλώσετε το διαμέρισμα system θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αρχείο που υπάρχει εδώ(στο 2ο post):

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2264426