Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είχες κάνει αναβάθμιση πριν στην επίσημη 2.3? Αν όχι τότε αυτό φταίει

Sent from my msm7630_surf

Όχι δεν είχα κανει αναβάθμιση σε επίσημη 2.3,μαλλον αυτό θα έφταιγε,θα το δοκιμάσω,ευχαριστω!

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Όχι δεν είχα κανει αναβάθμιση σε επίσημη 2.3,μαλλον αυτό θα έφταιγε,θα το δοκιμάσω,ευχαριστω!

Αυτό έφταιγε τελικά,τώρα δουλεύει κανονικά,ευχαριστώ

Παιδιά, υπάρχει κάποιος οδηγός στα Ελληνικά για την Aurora ICS ...και δεν τον είδα;

Δεν τα καταλαβαίνω όλα στο Installation του: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1492957

Μετα απο μερικες μερες δοκιμης με την συγκεκριμενη rom,εχω να πω πως εχει βελτιωθει παρα πολυ σε σχεση με τις αρχικες της εκδοσεις! σχεδον καθε βραδυ ο dzo ανεβαζει και ενα update!! Γενικα μπορει να χαρακτηριστει λειτουργικη,με τα περισσοτερα προβληματα λυμενα.

Για μενα το βασικο μειον που εχει ακομα (καλα μην φανταζεστε οτι ειναι και τοσο τραγικη η κατασταση) ειναι η καπως πιο αργη αποκριση που εχει γενικα σε ολη της την λειτουργεια....οσοι εχετε δοκιμασει cm7 και oxygen θα το καταλαβετε αμμεσως!

Γενικα εχει λιγο πιο αργη αποκριση στο να <γραφει> να <διαβαζει> δεδομενα,αρχεια, και να εκτελει τις εντολες του χρηστη της!

Σημερα περασα μετα απο backup αρχεια text και html, και συγκεκριμενα καμια 800 sms εισερχομενων,και logs κλησεων,και ενω σε αλλες ρομ τα διαβαζε μεσα σε 1-3 λεπτα....εδω φτασαμε το δεκαλεπτο... ισως ειναι θεμα drivers και I/O...

Ακομα ενα θεμα που εχει ειναι η Μπαταρια! Σε σχεση με αλλες custom αλλα και official rom η μπαταρια με ics Aurora αδειαζει 1-2 κλικ πιο γρηγορα...μια μερα παντως με λογικη χρηση κραταει ανετα! Ας ελπισουμε σε νεα fix update ο dzo να τα διορθωσει.

Για να δουμε...

p.s. :

Για τον φιλο πιο πανω που ρωτησε για οδηγο εκγαταστασης σε γενικες γραμμες περιλιπτικα, πρεπει να εχεις περασμενη την επισημη GB 2.3.5 της huawei,μετα κατεβαζεις στην sd card το τελευταιο update της Aurora, στην συνεχεια να κανεις το απαραιτητο root (σχετικος οδηγος στο xda),επομενη κινηση ειναι να εγκαταστησεις το custom recovery που χρειαζεται , και αφου εχεις κανει τα απαραιτητα wipe μεσα απο το μενου του recovery που αναφερονται στον οδηγο, επιλεγεις το αρχειο zip απο την sd και ...κατα 99% εχεις ICS.

Αν δεν εχεις εμπειρια στο modding, δεν θα σου προτεινα να να προχωρισεις στα παραπανω βηματα,ειδικα τωρα που ακομα η rom αναπτυσεται ακομα... αν ομως θελεις να παιξεις και να πειραματιστεις....τοτε οκ!

Edited by georgekap1
ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! :)

Για τον φιλο πιο πανω που ρωτησε για οδηγο εκγαταστασης σε γενικες γραμμες περιλιπτικα, πρεπει να εχεις περασμενη την επισημη GB 2.3.5 της huawei,μετα κατεβαζεις στην sd card το τελευταιο update της Aurora, στην συνεχεια να κανεις το απαραιτητο root (σχετικος οδηγος στο xda),επομενη κινηση ειναι να εγκαταστησεις το custom recovery που χρειαζεται , και αφου εχεις κανει τα απαραιτητα wipe μεσα απο το μενου του recovery που αναφερονται στον οδηγο, επιλεγεις το αρχειο zip απο την sd και ...κατα 99% εχεις ICS.

Αν δεν εχεις εμπειρια στο modding, δεν θα σου προτεινα να να προχωρισεις στα παραπανω βηματα,ειδικα τωρα που ακομα η rom αναπτυσεται ακομα... αν ομως θελεις να παιξεις και να πειραματιστεις....τοτε οκ!

georgekap1, σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Είμαι σε 2.3.5 και root. το CWM νομίζω ότι κατάλαβα πως θα το εγκαταστήσω.

Δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφεις... "και αφου εχεις κανει τα απαραιτητα wipe μεσα απο το μενου του recovery που αναφερονται στον οδηγο".

Επίσης το aurora_1.8a.zip, δεν το ξεζιπαρω? Απλά το βάζω στον root της SD?

Μπορώ να κρατήσω backup εφαρμογές ρυθμίσεις κλπ με το HiSuite?

To radio spirit λειτουργεί σε Aurora όπως διαβάζω?

Πράγματι δεν έχω εμπειρία στο modding, αλλά θέλω κάποια στιγμή να αποκτήσω... :)

Για να είμαι σίγουρος για τις κινήσεις μου κάνε ένα ... κόπο ακόμη...

georgekap1, σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Είμαι σε 2.3.5 και root. το CWM νομίζω ότι κατάλαβα πως θα το εγκαταστήσω.

Δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφεις... "και αφου εχεις κανει τα απαραιτητα wipe μεσα απο το μενου του recovery που αναφερονται στον οδηγο".

Επίσης το aurora_1.8a.zip, δεν το ξεζιπαρω? Απλά το βάζω στον root της SD?

Μπορώ να κρατήσω backup εφαρμογές ρυθμίσεις κλπ με το HiSuite?

To radio spirit λειτουργεί σε Aurora όπως διαβάζω?

Πράγματι δεν έχω εμπειρία στο modding, αλλά θέλω κάποια στιγμή να αποκτήσω... :)

Για να είμαι σίγουρος για τις κινήσεις μου κάνε ένα ... κόπο ακόμη...

Λοιπον εφ οσον εισαι σε 2.3.5 και μαλιστα root εκγατεστησε τον root explorer (δεν ειναι δωρεαν) η τον es explorer,μαζι με το Remount app απο μαρκετ. πρεπει να περασεις το custom recovery CWM μεσα στον φακελο cust_backup/image. το recovery που υπαρχει εκει μετονομασε το σε π.χ. σε recovery.img.backup και το CWM αν δεν ειναι ηδη, ονομασε το recovery.img

το wipe που αναφερω ειναι μεσα απο το μενου του CWM και πριν βαλεις οποιοαδηποτε custom rom πρεπει να κανεις wipe data και wipe cache και wipe dalvik cache επιλεγοντας advance για το τελευταιο! αφου κανεις τα παραπανω, επιλεγεις το ζιπ αρχειο οπως ειναι απο την sd πηγαινοντας τον επιλογεα πανω κατω με το volume,επιλεγοντας <instal zip from sd card>

επιμενω και ξαναλεω πως δεν ειναι κατι απλο αν δεν εχεις εμπειρια,υπαρχει μεγαλη περιπτωση να brickareis ( χαλασεις) την συσκευη σου αν σβησεις-περασεις κατι που δεν πρεπει.Προσοχη μεγαλη λοιπον!!:!:

οσο για τις εφαρμογες εχει αναφερθει πως δεν επαναφερονται με hi suite,χρησημοποιησε,titanium backup για εφαρμογες,τις επαφες καντες εξαγωγη στην sd card σου,ικαι για τα sms κατεβασε το sms backup. μολις περασεις την καινουρια rom τα ξανα κατεβαζεις κανεις restore και εισαι οκ

διαβασε τα παρακατω λινκ

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1420728

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1343276

οτι κανεις με δικη σου ευθυνη!

καλη τυχη!

Edited by georgekap1

Παιδιά βοήθεια...Έκανα restore μια ρομ και το κινητο δεν ανοίγει,βγαζει το log της huawei και μετα μαύρη οθόνη και άμα το συνδέσω στο ρεύμα ή στο pc κάνει επανακινήσεις μετά το log της huawei...

προσπαθησε να μπεις αρχικα σε custom recovery mode, με power και volume + και - ταυτοχρονα, και αν καταφερεις να μπεις κανε wipe data για αρχη....μηπως και σου ανοιξει

προσπαθησε να μπεις αρχικα σε custom recovery mode, με power και volume + και - ταυτοχρονα, και αν καταφερεις να μπεις κανε wipe data για αρχη....μηπως και σου ανοιξει

Με power kai volume + kai - με βγαζει στην μωβ οθόνη,με power kai volume + δεν κάνει τίποτα μου βγάζει το log της haiway και μετα τίποτα.:(

κρατημένα "+" και "power" εννοεί. απο ποια ρομ σε ποια θες να γυρίσεις?

-το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο

-οχι πάντα...

-πάντα!!! ψάξτο στο google και θα δεις!

κρατημένα "+" και "power" εννοεί. απο ποια ρομ σε ποια θες να γυρίσεις?

Ναι το κατάλαβα,αλλά δεν μπαίνει στο recovery, μετά το σήμα της huawei μου βγάζει μαύρη οθόνη,είχα την official 2.3.5 και μάλλον πάτησα restore tin oxygen 2.3.7 που είχα πριν.

Ναι το κατάλαβα,αλλά δεν μπαίνει στο recovery, μετά το σήμα της huawei μου βγάζει μαύρη οθόνη,είχα την official 2.3.5 και μάλλον πάτησα restore tin oxygen 2.3.7 που είχα πριν.

αν ξέρει κάποιος άλλος καλύτερα ας απαντήσει.

εγώ θα ξαναφλάσαρα την official 2.3 μετά root>cwm και μετα wipe τα πάντα και restore την oxygen...

-οχι πάντα...

Φιλε εγω μονο εναν τροπο γνωριζω:

βγαλε την καρτα μνημης σου απο το κινητο,περασε την σε card reader, και περασε μεσα τον φακελο dload της 2.3.5 (μπορεις αν θελεις να περασεις και την 2.2 για να περασεις oxygen μετα απο πανω αν θελεις)

Τοποθετησε την καρτα στο κιν σου και προσπαθησε με power volume up και volume down ταυτοχρονα να κανεις αναβαθμιση ξανα.

Αν σε βγαζει στην ροζ οθονη , τοποθετησε και το καλωδιο usb και πατα τον συνδιασμο πληκτρων που σου ειπα.

Δυστυχως αν δεν εχεις κρατησει bakup χανονται ολα...

Αν κανεις αλλος εχει να προτεινει κατι αλλο ας το πει...

Edited by georgekap1

Φιλε εγω μονο εναν τροπο γνωριζω:

βγαλε την καρτα μνημης σου απο το κινητο,περασε την σε card reader, και περασε μεσα τον φακελο dload της 2.3.5 (μπορεις αν θελεις να περασεις και την 2.2 για να περασεις oxygen μετα απο πανω αν θελεις)

Τοποθετησε την καρτα στο κιν σου και προσπαθησε με power volume up και volume down ταυτοχρονα να κανεις αναβαθμιση ξανα.

Αν σε βγαζει στην ροζ οθονη , τοποθετησε και το καλωδιο usb και πατα τον συνδιασμο πληκτρων που σου ειπα.

Δυστυχως αν δεν εχεις κρατησει bakup χανονται ολα...

Αν κανεις αλλος εχει να προτεινει κατι αλλο ας το πει...

Πέρασα στην κάρτα μνήμης το dload kai 2.3.5 πατάω τα κουμπιά και μου βγάζει ροζ οθόνη,το συνδέω και στο pc βγάζει το logo της huawei και μετα πάλι ροζ οθόνη και μετά τίποτα.

ok ευχαριστώ ,τελικά έγινε.Εγκατέστησα ξανά την 2.3.5 official,μάλλον δεν είχε μπαταρία για αυτό δεν ξεκινούσε το update και ξεκίνησε ενώ το συνέδεσα στον υπολογιστή.:)

-Ομάδα Διαχείρισης- Μην κάνεις συνεχόμενα posts. Χρησιμοποίησε την τροποποίηση αν θέλεις να διορθώσεις κάτι ή την πολλαπλή παράθεση αν θέλεις να απαντήσεις σε περισσότερα από ένα άτομα.

Edited by navi55

Παιδιά καλησπέρα.Πέρασα την ics αλλά δεν μπορώ να κάνω με τπτ restore τους χάρτες.. Ξέρει κανείς τι φταίει; Edited by tziminhio

Γεια σας και από μένα, με λένε Βασίλη και είμαι νέος στην παρέα σας. Έχω το εξής θέμα με το τηλέφωνό μου:

Είχα, με την αγορά του κινητού, την 2.2.1 η οποία πριν ενάμιση μήνα ξαφνικά άρχισε να κάνει επανεκκινήσεις και με τα πολλά, αφού με τη βοήθεια του αδερφού μου την κάναμε να λειτουργήσει ξανά.. αποφάσισα να δοκιμάσω άλλες Rom. Αφού «περάσαμε» τον clockworkmod 5.0.2.6, τέσταρα τις: cyanogenmod 7, MIUI, Oxygen 2.3.2 με android 2.3.7 κατέληξα στην τελευταία η οποία δουλεύει άψογα εκτός από τρεις λειτουργίες: α)δεν «βλέπει» καθόλου την εσωτερική SD β)δεν δουλεύει το tether, ούτε το usb ούτε το wifi hotspot(μου απενεργοποιεί εντελώς το wifi) και γ)δεν ακούω οποιοδήποτε ήχο ειδοποίησης από το ηχείο όταν έχω κουμπώσει ενσύρματο handsfree.

Λοιπόν..

Έχω αντιγράψει, με αντάπτορα (microSD to USB), στην κάρτα SD τον κατάλογο dload και μέσα του το αρχείο update.app που βρίσκεται μέσα στην έκδοση HUAWEI_U8800_Android 2.3 V100R001C00B526G001(Normal), έσβησα τη συσκευή, έβαλα την SD, κράτησα τα volume-/volume+ και πάτησα το power για να μπω στη διαδικασία αναβάθμισης..αμ δε!! Μου εμφανίζει την οθόνη της αναβάθμισης(ό,τι θα διαρκέσει περίπου 2 λεπτά), αλλά μου λέει επίσης "update failed". Για ποιό λόγο μου κάνει τη ζωή δύσκολη; Γνωρίζει κανείς ή είχε κανείς το ίδιο θέμα;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.. συγνώμη αν σας κούρασα :) , έχω ξοδέψει ώρες πάνω από τον η/υ από τις 12/01/12 που γίνανε οι επανεκκινήσεις και με έχει εκνευρίσει το όλο θέμα..κάτι δεν κάνω σωστά και θέλω να δοκιμάσω την ICS.

Edited by Vassilis_u8800
Πρόσθεση στοιχείων

Lenovo K3 Note

Samsung Note3 MagMa UX9.5 gugu0das

έχω miui με cwm 5.0.2.6 και μια εξωτερική sd 8gb επειδή τώρα τελευταία μου πετάει μηνύματα ότι έχω λίγο χώρο (στην εσωτερική sd) μιας και εγκαθιστώ πολλές εφαρμογές , ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνω partition (να κλέψω χώρο απο την 8άρα για εφαρμογές) για να μην έχω αυτό το θέμα και να μην αναγκαστώ να σβήνω εφαρμογές?

Ας πούμε αν κάνω partion sd card από cwm: ext 2gb, swap 32mb τότε θα μου "τσιμπίσει" 2γιγα απο την εξωτερική sd για να μπορώ να εγκαθιστώ εκεί εφαρμογές? θα χρειαστώ link2sd?

-οχι πάντα...

......... αλλά μου λέει επίσης "update failed". Για ποιό λόγο μου κάνει τη ζωή δύσκολη; Γνωρίζει κανείς ή είχε κανείς το ίδιο θέμα;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.. συγνώμη αν σας κούρασα :) , έχω ξοδέψει ώρες πάνω από τον η/υ από τις 12/01/12 που γίνανε οι επανεκκινήσεις και με έχει εκνευρίσει το όλο θέμα..κάτι δεν κάνω σωστά και θέλω να δοκιμάσω την ICS.

Συνήθως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γράψει σε κάποιο διαμέρισμα της συσκευής. Αρχικά μπες σε ροζ οθόνη και έλεγξε το διαμέρισμα που περιέχει το φάκελο Image με τον έλεγχο δίσκου των windows, έλεγξε επίσης και την κάρτα στην οποία έχεις βάλει το φάκελο dload. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα στα παραπάνω, τότε ίσως υπάρχει πρόβλημα με το διαμέρισμα data. Δοκίμασε λοιπόν από recovery να κάνεις αρχικά ένα wipe dalvic cache. Αν και με αυτό δε γίνει τίποτα, δοκίμασε τέλος από recovery, τα format data/system(η τελευταία ενέργεια θα διαγράψει -αν επιτύχει, τη ρομ που έχεις, οπότε προετοιμάσου να την ξαναφλασάρεις αν η αναβάθμιση σε επίσημη αποτύχει και πάλι)

Συνήθως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γράψει σε κάποιο διαμέρισμα της συσκευής. Αρχικά μπες σε ροζ οθόνη και έλεγξε το διαμέρισμα που περιέχει το φάκελο Image με τον έλεγχο δίσκου των windows, έλεγξε επίσης και την κάρτα στην οποία έχεις βάλει το φάκελο dload. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα στα παραπάνω, τότε ίσως υπάρχει πρόβλημα με το διαμέρισμα data. Δοκίμασε λοιπόν από recovery να κάνεις αρχικά ένα wipe dalvic cache. Αν και με αυτό δε γίνει τίποτα, δοκίμασε τέλος από recovery, τα format data/system(η τελευταία ενέργεια θα διαγράψει -αν επιτύχει, τη ρομ που έχεις, οπότε προετοιμάσου να την ξαναφλασάρεις αν η αναβάθμιση σε επίσημη αποτύχει και πάλι)

Σ' ευχαριστώ dancer, αλλά τίποτα! Δεν έχω λόγια..απλά για την ICS μάλλον θα περιμένω μήπως την κάνουν port χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως εγκατάσταση της official. Καλό βράδυ..

Lenovo K3 Note

Samsung Note3 MagMa UX9.5 gugu0das

καλημέρα παιδιά. Στο xda, ένας τύπος δοκίμασε το CPUBoostLite και λέει πως βελτειώνει αρκετά τη μπαταρία του κινητού. Μολις το εγκατέστησα. Θα σας πω εντυπώσεις σε κανα 2 μέρες...

Λινκ

Με την ics οταν συνδεω το κινητο στο pc και παταω ενεργοποιηση χωρου αποθηκευσης usb μου βγαζει μονο την εξωτερικη sd 16gb και οχι και την εσωτερικη των 2gb.ξερει κανεις τι φταιει?

Με την ics οταν συνδεω το κινητο στο pc και παταω ενεργοποιηση χωρου αποθηκευσης usb μου βγαζει μονο την εξωτερικη sd 16gb και οχι και την εσωτερικη των 2gb.ξερει κανεις τι φταιει?

Δεν ξέρω, απλά να πω ότι το ίδιο συμβένει και με εμένα με την 1.06. Τώρα θα βάλω την 1.11 και θα σου πω αν διορθώθηκε..

καλημέρα παιδιά. Στο xda, ένας τύπος δοκίμασε το CPUBoostLite και λέει πως βελτειώνει αρκετά τη μπαταρία του κινητού. Μολις το εγκατέστησα. Θα σας πω εντυπώσεις σε κανα 2 μέρες...

Λινκ

Παιδιά, κάνει δουλειά... Πρώτα ήμουν στην μία ημέρα τώρα φτάνει στις 1,5 με 2... Σίγουρα δουλεύει...

Τελικά πέρασα σε Aurora ICS 4.03 1.9 ---> 1.10 ---> 1.11

Ευχαριστώ georgekap1...

Πολύ καλό και το νέο Huawei_FMRadio... παίζει τέλεια!

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23097159&postcount=383

Ερώτηση:

Σε αναβάθμιση σε μια νέα έκδοση χρειάζεται να κάνουμε wipe?

Ερώτηση:

Σε αναβάθμιση σε μια νέα έκδοση χρειάζεται να κάνουμε wipe?

προσωπικά κάνω wipe cache και wipe dalvik cache