sot20 Δημ. February 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2012 Ωχ απογοητεύτηκα απ'την απάντηση... Είναι λόγο android ; Και τα υπόλοιπα smartphone που έχουν 8MP κάμερα το ίδιο είναι ; Πάντως το N95 βγάζει καλές φωτογραφίες αλλά το βίντεο δεν είναι καλό ιδιαίτερα το βράδυ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariodj Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 (edited) Ωχ απογοητεύτηκα απ'την απάντηση... Είναι λόγο android ; Και τα υπόλοιπα smartphone που έχουν 8MP κάμερα το ίδιο είναι ; Πάντως το N95 βγάζει καλές φωτογραφίες αλλά το βίντεο δεν είναι καλό ιδιαίτερα το βράδυ. Τι θέλεις να αγοράσεις, φωτογραφική μηχανή η τηλέφωνο με αρκετά καλούδια και ταχύτητα??? αν θες το δεύτερο! τότε παρ το και θα έχεις και μια καλή φωτογραφική μηχανή και ένα πολλή καλό video..! φυσικά μέσα στα καλούδια ειναι το ότι έχει και HDMI που μπορείς να προβάλεις photo και video (που μπορείς να κατεβάσεις από το YouTube) στην TV με πολύ καλή ανάλυση..! Εδώ μπορείς να δεις πως τραβά video το LG P990 2X...! LG Optimus 2X 1920x1080 video test HDMI που μπορείς να προβάλεις photo και video στην TV LG Optimus 2X HDMI output (HD) Edited February 2, 2012 by mariodj Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sot20 Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Ναι το έχω δεί το συγκεκριμένο βίντεο καιρό τώρα. Θέλω όμως την άποψη των ίδιων των χρηστών του lg γιατί αυτό είναι ποιό αντιπροσωπευτικό. Η φωτογραφία του είναι ποιοτική ; Επιπλέον υπάρχουν κάποια μεονεκτήματα που έχει ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariodj Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Ναι το έχω δεί το συγκεκριμένο βίντεο καιρό τώρα. Θέλω όμως την άποψη των ίδιων των χρηστών του lg γιατί αυτό είναι ποιό αντιπροσωπευτικό. Η φωτογραφία του είναι ποιοτική ; Επιπλέον υπάρχουν κάποια μεονεκτήματα που έχει ; Μα δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα (μια εικόνα 1.000 λέξεις) και θες την γνώμη απο εμάς που το έχουμε να σου πούμε παρ το η οχι..! καταρχήν αλλά στάνταρ έχω εγώ άλλα εσύ άλλα κάποιος άλλος..!!;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QQTilt Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Ναι, ναι και ...την τιμή. Η Εγγύηση είναι πανευρωπαϊκή. Αν το κατάστημα στην Αγγλία δεν κάνει...παραεισαγωγή από καμία Κορέα και το έχει ευρωπαϊκό είσαι οκ. Ελληνικά έχουν όλα τα android από μαμά. Το θέμα είναι ότι δεν έχει την απόδειξη αγοράς του καταστήματος στην Αγγλία απ όπου το πήρε. Αν του ζητήσω το ΙΜΕΙ μπορώ να πάρω στην LG τηλέφωνο ή να μπω στο site τους και να μου πουν από που και πότε είναι αγορασμένο και αν έχει εγγύηση ή πολλά ζητάω? 200Ε μου το πουλάει, λες να ναι φόλα? :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tsaglis Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 (edited) H ανακοινωση θελει εμας για το 2ο τριμηνο και το Black κτλ για το 3ο. Θα ελπισουμε απλα οτι εφοσον οι "απεναντι" βλεπε Samsung θα δωσουν πολυ γρηγορα τελικα το update στο SGS2 θα κυνηγησει και η LG τον ανταγωνισμο, το 2Χ ειναι το value for money που πρεπει να πουλησει. Δεύτερο ήθελα να γράψω, τυπογραφικό λάθος μου το "3" (έβαλα και τους μήνες του 2ου!) Το θέμα είναι ότι δεν έχει την απόδειξη αγοράς του καταστήματος στην Αγγλία απ όπου το πήρε. Αν του ζητήσω το ΙΜΕΙ μπορώ να πάρω στην LG τηλέφωνο ή να μπω στο site τους και να μου πουν από που και πότε είναι αγορασμένο και αν έχει εγγύηση ή πολλά ζητάω? 200Ε μου το πουλάει, λες να ναι φόλα? :p Καινούριο (σφραγισμένο κουτί) ή μεταχειρισμένο? Αν είναι καινούργιο η τιμή είναι καλή. Αν είναι μεταχειρισμένο τότε είναι ρίσκο (χωρίς να το δείς;) Edited February 2, 2012 by Tsaglis Παράθεση Αλέξανδρος, Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QQTilt Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Αν ήταν καινούριο δεν θα στα ρώταγα όλα αυτά ρε :p Ειδικά με τόσα φράγκα θα το χα πάρει ήδη. Μεταχειρισμένο είναι και εννοείται θα πάω να το δω από κοντά πριν το πάρω. Είναι αγορασμένο από εξωτερικό, αλλά έδωσα το S/N του στην LG και μου παν ότι έχει εγγύηση μέχρι 03/2013. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vlachaquito Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 ειχα νοκια Ν82 πριν απο το 2Χ. Το lg κατι τη γνωμη μου βγαζει μαπα φωτογραφιες και γι αυτο δεν τραβαω σχεδον ποτε. Ασε που δεν εχει καν dedicated κουμπι οπως ειχαν τα νοκια. Την ημερα παλευονται. Το ιδιο και το βιντεο. Για βραδυ ομως το ξεχνας. Αν εισαι τυχερος μπορεις να βγαλεις φωτο με το led για αποσταση εμχρι 1 1.5 μετρο φιλε μου σορρυ αλλα η απαντηση σου ειναι οτι ναναι. ελαχιστα android εχουν dedicated κουμπια. το ιδιο ισχυει και για το iphone, ουτε αυτο εχει. Οσο για το βραδυ, για πες μου ενα κινητο που βγαζει με το led σε αποσταση μεγαλυτερη του 1,5 μετρου?? αν ειναι δυνατον.. Οσο για τον αλλον φιλο, βιντεο και φωτο κυμαινονται στον χαρακτηρα του κινητου. value for money. μια χαρα ειναι οι φωτογραφιες του. δεν ειναι iphone η n8 αλλα ειναι μια χαρα φωτογραφιες και βιντεο. ετσι και αλλιως απο κινητο τραβας ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
inactiveaccount25012014 Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 ειχα νοκια Ν82 πριν απο το 2Χ. Το lg κατι τη γνωμη μου βγαζει μαπα φωτογραφιες και γι αυτο δεν τραβαω σχεδον ποτε. Ασε που δεν εχει καν dedicated κουμπι οπως ειχαν τα νοκια. Την ημερα παλευονται. Το ιδιο και το βιντεο. Για βραδυ ομως το ξεχνας. Αν εισαι τυχερος μπορεις να βγαλεις φωτο με το led για αποσταση εμχρι 1 1.5 μετρο Συγκρινεις δυο ανομοιες συσκευες. Το Ν82 προοριζοταν ως το καλυτερο φωτογραφικο κινητο, μεχρι που βγηκε το Ν8 απο τη Nokia και παλι. Οι φωτογραφιες που βγαζει το 2Χ σε συνθηκες καλου φωτισμου ειναι πολυ καλες, ειδικα στο κοντινο με ικανοποιησε πολυ. Στου χαμηλου φωτισμου πασχει ελαφρα, ισως λογω αδυναμου flash. Και φυσικα δεν υπαρχει hardware button για την καμερα, η φιλοσοφια τεινει στο να εξαφανιστουν εντελως τα πληκτρα απ τα κινητα android. Αρα μονο μαπα δεν ειναι στον τομεα αυτο και η αποψη σου κινειται στα ορια του ασχετου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sot20 Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Άρα βγάζει καλά απ'οτι λέτε. Σε φωτογραφίες δεν έχω τις απίστευτες απαιτήσεις. Απλά να είναι καλύτερες απ'του n95. Από προβλήματα σας έχει παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο και πώς τα παέι με τον ήχο του σε μουσική με και χωρίς ακουστικά ; Ευχαριστώ :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
The Ace Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Άρα βγάζει καλά απ'οτι λέτε. Σε φωτογραφίες δεν έχω τις απίστευτες απαιτήσεις. Απλά να είναι καλύτερες απ'του n95. Από προβλήματα σας έχει παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο και πώς τα παέι με τον ήχο του σε μουσική με και χωρίς ακουστικά ; Ευχαριστώ :) Mόνο κάποιος που είχε το Ν95 και τώρα έχει το 2Χ μπορεί να σου απαντήσει. Οι φωτογραφίες είναι καλές (με φως) εώς μέτριες (χωρίς φως). Το video αντιστοίχως είναι μέτριο γενικά, εκτός και αν δεν έχεις απαιτήσεις -όπως λες....Κοινώς για κινητό είναι μια χαρά η κάμερά του... Κανένα κινητό δεν βγάζει "καλές" φωτογραφίες, απλούστατα γιατί ούτε οπτικό zoom έχουν, ούτε καλά CCDs, ούτε προφανώς δυνατά και καθαρά flash (xenon ή μη). Άρα αν ψάχνεις για "καλές" φωτογραφίες, κακώς αναζητάς κινητό... Τέλος, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον ήχο του (με ή χωρίς ακουστικά) ΕΚΤΟΣ από όταν είμαι στο γήπεδο, οπότε εκεί χρειάζεται οπωσδήποτε ακουστικά αλλιώς δεν ακους τίποτα. Εκτός αυτού, απεχθάνομαι τα βλαμμένα παιδάκια που μπαίνουν στο metro και έχουν ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ το σκατοκινητό/MP3 τους, και αναγκάζομαι να ακούω -εγώ και οι υπόλοιποι- τη μουσική τους...όλα κουφά βγαίνουν πλέον ? Παράθεση Samsung Galaxy S8 LG G4 Asus Transformer T100 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariodj Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 (edited) Για να μην το ξαναγράφω..!!! Τι θέλεις να αγοράσεις, φωτογραφική μηχανή η τηλέφωνο με αρκετά καλούδια και ταχύτητα??? αν θες το δεύτερο! τότε παρ το και θα έχεις και μια καλή φωτογραφική μηχανή και ένα πολλή καλό video..! Edited February 2, 2012 by mariodj Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sot20 Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 :) Διευκρίνησα ότι δε περιμένω τα απίστευτα specs και την ουάου κάμερα. Να βγάζει απλά καλά !!!!!! Το ρωτάω γιατί με το Joy που έχω κι είναι android έχει φοβηθεί το μάτι μου. Επιπλέον αν το έχει κάποιος σε λευκό μπορεί να μου πεί αν στο καιρό ξεβάφει όπως πχ συνέβαινε σε κάποια xperia. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
inactiveaccount25012014 Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 :) Διευκρίνησα ότι δε περιμένω τα απίστευτα specs και την ουάου κάμερα. Να βγάζει απλά καλά !!!!!! Το ρωτάω γιατί με το Joy που έχω κι είναι android έχει φοβηθεί το μάτι μου. Επιπλέον αν το έχει κάποιος σε λευκό μπορεί να μου πεί αν στο καιρό ξεβάφει όπως πχ συνέβαινε σε κάποια xperia. Και παλι ανομοια συγκριση. Δεν εχω ναι μεν το λευκο αλλα θα σου πω μετα βεβαιοτητος ενα πραγμα : ειναι οτι πιο ποιοτικο εχω πιασει στο χερι μου εδω και χρονια. Στιβαρη συσκευη και τελος. Η SE αποφασισε εκπτωση υλικων και στα xperia της, οποτε απο ποιοτητα κατεντησε το λιγοτερο τραγικη (εκ πειρας ολα αυτα και μονο). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
The Ace Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Και παλι ανομοια συγκριση. Δεν εχω ναι μεν το λευκο αλλα θα σου πω μετα βεβαιοτητος ενα πραγμα : ειναι οτι πιο ποιοτικο εχω πιασει στο χερι μου εδω και χρονια. Στιβαρη συσκευη και τελος. Η SE αποφασισε εκπτωση υλικων και στα xperia της, οποτε απο ποιοτητα κατεντησε το λιγοτερο τραγικη (εκ πειρας ολα αυτα και μονο). Τα xperia (ακόμα και τα "μεγάλα") σε ποιότητα κατασκευής σε σχέση με το 2Χ θυμίζουν πλαστική σακούλα supermarket.... Παράθεση Samsung Galaxy S8 LG G4 Asus Transformer T100 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
inactiveaccount25012014 Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Ακριβως και λιγο χειροτερα, τρελαινονται ολοι με το Neo V αλλα κανεις δε σχολιαζει ποσο φτηνο πλαστικο κουβαλαει και ποσο κακη συναρμογη εχει. Κατι που δεν εχω δει σε κανενα σημειο του 2Χ, δεν τριζει τιποτα, δεν κουνιεται τιποτα, τα πλαστικα δειχνουν ποιοτικα, σου δινει και λιγο μεταλλο για να νιωθεις καλυτερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariodj Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Τα xperia (ακόμα και τα "μεγάλα") σε ποιότητα κατασκευής σε σχέση με το 2Χ θυμίζουν πλαστική σακούλα supermarket.... Εχω πάρει δώρο της Γυναίκας μου το SE X8 (200euro) και τα πλαστικά όντως τρίζουν μεταξύ τους....και μην μου πείτε οτι το κακομεταχειρίζεται, γιατί το έχει μονίμως μέσα σε ένα πάνινο σακουλάκι, και αν δεν της θυμίσω εγώ να το φόρτιση το ξεχνά.:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kprse Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Υπαρχει τροπος με τον stock launcher της Lg να φτιαξω φακελους μεσα στο μενου μου ? Μαλλον οχι ε ? Με τα led των κουμπιων να αναβοσβηνουν αν εχουμε μηνυμα η αναπαντητη υπαρχει κατι ? Παράθεση My third beast Xiaomi Mi 9 My second mini Sony Z3 Compact : stock Μy first android phone LG Optimus 2x Rom : CM10.1 - tonyp - T-Build 05 with kk M1 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sfortis Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Μαλλον οχι ε ? Με τα led των κουμπιων να αναβοσβηνουν αν εχουμε μηνυμα η αναπαντητη υπαρχει κατι ? https://market.android.com/details?id=com.martinborjesson.o2xtouchlednotifications Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimzan Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 φιλε μου σορρυ αλλα η απαντηση σου ειναι οτι ναναι. ελαχιστα android εχουν dedicated κουμπια. το ιδιο ισχυει και για το iphone, ουτε αυτο εχει. Οσο για το βραδυ, για πες μου ενα κινητο που βγαζει με το led σε αποσταση μεγαλυτερη του 1,5 μετρου?? αν ειναι δυνατον.. Οσο για τον αλλον φιλο, βιντεο και φωτο κυμαινονται στον χαρακτηρα του κινητου. value for money. μια χαρα ειναι οι φωτογραφιες του. δεν ειναι iphone η n8 αλλα ειναι μια χαρα φωτογραφιες και βιντεο. ετσι και αλλιως απο κινητο τραβας ;) Συγκρινεις δυο ανομοιες συσκευες. Το Ν82 προοριζοταν ως το καλυτερο φωτογραφικο κινητο, μεχρι που βγηκε το Ν8 απο τη Nokia και παλι. Οι φωτογραφιες που βγαζει το 2Χ σε συνθηκες καλου φωτισμου ειναι πολυ καλες, ειδικα στο κοντινο με ικανοποιησε πολυ. Στου χαμηλου φωτισμου πασχει ελαφρα, ισως λογω αδυναμου flash. Και φυσικα δεν υπαρχει hardware button για την καμερα, η φιλοσοφια τεινει στο να εξαφανιστουν εντελως τα πληκτρα απ τα κινητα android. Αρα μονο μαπα δεν ειναι στον τομεα αυτο και η αποψη σου κινειται στα ορια του ασχετου. Δε θα αναλυσω γιατι δεν ειμαι ασχετος, γιατι σιγουρα δεν ειμαι. Η καμερα που φορουσε το Ν82 ηταν η ιδια με του Ν95 απλα στο ν82 ειχαν προσθεσει ξενον φλασ. Τα οπτικα τους ηταν επισης τα ιδια (carz zeiss) προσφεροντας μικρες χρωματικες αποκλισεις. Ο αισθητηρας τους ηταν επιπεδου μετριας κομπακτ με μεγεθος 1/2.5" . Η καμερα του 2Χ φοραει πλαστικο φακο αγνωστης προελευσης ενω ο αισθητηρας ειναι μεγεθους 1/3.2" . Περισσοτερα πιξελς λοιπον σε μικροτερο αισθητηρα με χειροτερο φακο. Μεγαλυτερη πυκνοτητα δηλαδη πολυ λιγοτερο φως σε καθε πιξελ για τις ιδιες συνθηκες , αρα και φτωχοτερη πληροφορια. Ας ειναι καλα οι αλγοριθμοι μειωσης θορυβου που βελτιωνουν αποτελεσμα. Οσο ο φωτισμος ειναι καλος οι φτογραφιες ειναι καλες. Σε περιπτωσεις ομως εντονου κοντραστ τα πραγματα δυσκολευουν: Το μικρο δυναμικο ευρος του αισθητηρα ειτε καιει τα φωτεινα ειτε μαυριζει τα σκοτεινα σημεια. Πριν 1 μηνα στην παρνηθα δεν καταφερα να βγαλω φωτογραφια της προκοπης στο χιονι, οπου το εντονα κοντραστ στο καδρο μου κυριαρχουσε. Στο Ν82 δεν ειχα τετοιο θεμα. Στο θεμα της νυχτας ειανι χιλιοειπωμενα τα πραγματα. Το led φλας οσο δυνατο και να ειναι δε θα μπορεσει να δωσει ικανοποιητικο αποτελεσμα στην πλειονοτητα των περιπτωσεων. Για μενα η χρηση του ειναι μονο για φακος οταν πεφτει το ρευμα. Επισης η τεχνολογια αυτη (εναντι του ξενον) αναγκαζει το κλειστρο να ειανι αρκετη ωρα ανοιχτη ωστε να φωτιστει το αντικειμνο επαρκως, οποτε συχνα οι φωτογραφιες σας θα ειανι κουνημενες. Το ιδιο φυσικα ισχυει και για το Ν95. Παραθετω και μια φωτογραφια νυχτερινη οπου προσπαθησα να βγαλω τη μηχανη μου απο μικρη αποσταση (1 με 1.5 μετρο). Αν θελετε παραθετω και αντιστοιχη φωτο απο το παναρχαιο Ν82. Για το dedicated κουμπι οσοι δεν ειχατε δεν ξερετε τι χανατε. Επισης ειναι αδιανοητο η ναυαρχιδα της εταιρειας που κοστιζε ενα καρο λεφτα να μην εχει τετοιο κουμπι . Ας μην ηταν 2 σταδιων (ωστε να εχει και ελεγχο για την εστιαση). Ενα κουμπι ρε μαμωτο, ακομα και τα xperia εχουν. Στο θεμα βιντεο: Το 2Χ τραβαει πολυ καλα στα 720p την ημερα. Το βραδυ λιγο πολυ οπως ολα. Απο το Ν95 παντως ειανι καλυτερο και λογω αναλυσης και λογω πολυ υψηλοτερου bitrate. Ας μην ειμαστε ουτοπιστες λοιπον. Το lg 2x ειναι δυνατο και γρηγορο smartphone με τυπικη λειτουργια καμερας , αντιστοιχη των υπολοιπων android. Ξενον φλας και μεγαλους αισθητηρες δυστυχως δεν θα δουμε στα android κινητα (το μοτορολα με ξενον και ανδροιντ εινια πολυ αργο), οποτε και δε θα δουμε καμια ουσιαστικη βελτιωση στην ποιοτητα των φωτογραφιων. Τωρα ο αριθμος των megapixels ειναι μαρκετιστικο αποτελεσμα για να μετραμε ποιος την εχει μεγαλυτερη (την αναλυση). Το ποιος μαμαει καλυτερα ομως δεν ειναι αντιστοιχο... Συγγνωμη για τον επιθετικο τονο του λογου μου αλλα το ιδιο επιθετικοι εισασταν και εσεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
demis1980 Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 (edited) Συμφωνώ σε όλα με τον φίλο. Μικρος αισθητηρας Κακός φακός Έλλειψη xenon Πολλά mp Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα μια μέτρια απόδοση. Για να σώσω λίγο την κατάσταση μειωνα τα mp στις λήψεις... Απλά θα ήθελα να ρωτησω γιατί δεν πρόκειται να δούμε καλύτερη ποιότητα στα ανδροιδ; Έχει να κάνει με το λειτουργικό; Sent from my HTC Flyer P512 using Tapatalk Edited February 2, 2012 by demis1980 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sot20 Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Δε θα αναλυσω γιατι δεν ειμαι ασχετος, γιατι σιγουρα δεν ειμαι. Η καμερα που φορουσε το Ν82 ηταν η ιδια με του Ν95 απλα στο ν82 ειχαν προσθεσει ξενον φλασ. Τα οπτικα τους ηταν επισης τα ιδια (carz zeiss) προσφεροντας μικρες χρωματικες αποκλισεις. Ο αισθητηρας τους ηταν επιπεδου μετριας κομπακτ με μεγεθος 1/2.5" . Η καμερα του 2Χ φοραει πλαστικο φακο αγνωστης προελευσης ενω ο αισθητηρας ειναι μεγεθους 1/3.2" . Περισσοτερα πιξελς λοιπον σε μικροτερο αισθητηρα με χειροτερο φακο. Μεγαλυτερη πυκνοτητα δηλαδη πολυ λιγοτερο φως σε καθε πιξελ για τις ιδιες συνθηκες , αρα και φτωχοτερη πληροφορια. Ας ειναι καλα οι αλγοριθμοι μειωσης θορυβου που βελτιωνουν αποτελεσμα. Οσο ο φωτισμος ειναι καλος οι φτογραφιες ειναι καλες. Σε περιπτωσεις ομως εντονου κοντραστ τα πραγματα δυσκολευουν: Το μικρο δυναμικο ευρος του αισθητηρα ειτε καιει τα φωτεινα ειτε μαυριζει τα σκοτεινα σημεια. Πριν 1 μηνα στην παρνηθα δεν καταφερα να βγαλω φωτογραφια της προκοπης στο χιονι, οπου το εντονα κοντραστ στο καδρο μου κυριαρχουσε. Στο Ν82 δεν ειχα τετοιο θεμα. Στο θεμα της νυχτας ειανι χιλιοειπωμενα τα πραγματα. Το led φλας οσο δυνατο και να ειναι δε θα μπορεσει να δωσει ικανοποιητικο αποτελεσμα στην πλειονοτητα των περιπτωσεων. Για μενα η χρηση του ειναι μονο για φακος οταν πεφτει το ρευμα. Επισης η τεχνολογια αυτη (εναντι του ξενον) αναγκαζει το κλειστρο να ειανι αρκετη ωρα ανοιχτη ωστε να φωτιστει το αντικειμνο επαρκως, οποτε συχνα οι φωτογραφιες σας θα ειανι κουνημενες. Το ιδιο φυσικα ισχυει και για το Ν95. Παραθετω και μια φωτογραφια νυχτερινη οπου προσπαθησα να βγαλω τη μηχανη μου απο μικρη αποσταση (1 με 1.5 μετρο). Αν θελετε παραθετω και αντιστοιχη φωτο απο το παναρχαιο Ν82. Για το dedicated κουμπι οσοι δεν ειχατε δεν ξερετε τι χανατε. Επισης ειναι αδιανοητο η ναυαρχιδα της εταιρειας που κοστιζε ενα καρο λεφτα να μην εχει τετοιο κουμπι . Ας μην ηταν 2 σταδιων (ωστε να εχει και ελεγχο για την εστιαση). Ενα κουμπι ρε μαμωτο, ακομα και τα xperia εχουν. Στο θεμα βιντεο: Το 2Χ τραβαει πολυ καλα στα 720p την ημερα. Το βραδυ λιγο πολυ οπως ολα. Απο το Ν95 παντως ειανι καλυτερο και λογω αναλυσης και λογω πολυ υψηλοτερου bitrate. Ας μην ειμαστε ουτοπιστες λοιπον. Το lg 2x ειναι δυνατο και γρηγορο smartphone με τυπικη λειτουργια καμερας , αντιστοιχη των υπολοιπων android. Ξενον φλας και μεγαλους αισθητηρες δυστυχως δεν θα δουμε στα android κινητα (το μοτορολα με ξενον και ανδροιντ εινια πολυ αργο), οποτε και δε θα δουμε καμια ουσιαστικη βελτιωση στην ποιοτητα των φωτογραφιων. Τωρα ο αριθμος των megapixels ειναι μαρκετιστικο αποτελεσμα για να μετραμε ποιος την εχει μεγαλυτερη (την αναλυση). Το ποιος μαμαει καλυτερα ομως δεν ειναι αντιστοιχο... Συγγνωμη για τον επιθετικο τονο του λογου μου αλλα το ιδιο επιθετικοι εισασταν και εσεις Ευχαριστώ για το κατατοπιστικότατο post σου. Κατάλαβα πλήρως !!! Άρα λογικά θα κρατήσω το n95 και θα αλλάξω το joy μου που δε μου προσφέρει αυτά που θέλω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
inactiveaccount25012014 Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 OK παρεθεσες τις πλουσιες γνωσεις πανω στην φωτογραφια, αλλα το μηνυμα στο παληκαρι που θελει να αγορασει ποιο ειναι ; Μην το παιρνεις επειδη εχει καμερα οχι τοσο ανταξια του Ν82 ή του Ν95 που ειχες ; Οχι βεβαια, ουτε καν το υπερπολυδιαφημισμενο Ν8 με ικανοποιουσε προσωπικα, ειχε τα κλασσικα "κακα", θορυβο στις σκοτεινες ληψεις, προβληματα στα κοντινα κτλ. Συνεπως αυτο που πρεπει να πουμε αντικειμενικα ειιναι οτι το 2Χ διαθετει μια αξιοπρεπεστατη καμερα, σιγουρα οχι η καλυτερη του ειδους. Οποιος θελει ενα σκαλι ανωτερη, δινει αλλα 100 ευρω και παιρνει το SGS2. Τωρα σχετικα με το hardware button που σου λειψε, να σου πω εγω ποσο μου λειπει κι εμενα. Οταν πηγαινα να βγαλω στο Ν8 παλι φωτογραφια κι επειδη το πληκτρο ηθελε την ταδε κι οχι την αλλη πιεση χανοταν το ζουμ και θολωνε το συμπαν. Συνεπως γι αυτον που κουβαλαει παντοφλα και θελει να βγαλει γρηγορα μια καλη φωτογραφια, το πατημα της οθονης ειναι υπεραρκετο. Οι υπολοιποι χρειαζονται χειρουργικο χερι και μια καλη Nikon ή Pentax στην τελικη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariodj Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Τι θέλεις να αγοράσεις, φωτογραφική μηχανή η τηλέφωνο με αρκετά καλούδια και ταχύτητα??? αν θες το δεύτερο! τότε παρ το και θα έχεις και μια καλή φωτογραφική μηχανή και ένα πολλή καλό video..! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nektarios21 Δημ. February 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2012 Να πω και εγω πως ειμαι υπερευχαριστημενος απο τις φωτογραφιες που βγαζει ακομα και σε οχι τοσο φωτεινες συνθηκες...Οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω δεν εχει την τελεια καμερα αλλα ειναι αξιοπρεπεστατη για τα χαρακτηριστικα και την τιμη της συσκευης... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts