tsipfi Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 αν κατάλαβα σωστά θα δούμε MeGoo εντός 2011 σε smartphone αν ναι τότε περιμένω με ανυπομονησία:happy: Σε 2 σελιδες το μοναδικο ποστ που εχει σχεσει με το θεμα. Και εγω αυτο περιμενω αν και νομιζω οτι επιτελους και το σιμπιαν εκανε αλματα προς τα εμπρος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Γιατί η Νokia να βάλει άλλα λειτουργικά? Για να περιμένει πότε αυτοί θα βγάλουν κάποια ενημέρωση ή θα διορθώσουν κάποιο bug? Το κάνει μόνη της. Προσωπικά έχω το 5800 εδω και ένα χρόνο περίπου. Ποτέ δεν ζήλεψα κανένα IPhone για παράδειγμα. Είναι κινητό 2 χρονών και τότε που το πήρα εγώ δεν είχε να ζηλέψει τίποτα απο IPhone. Αντιθέτως το Iphone είχε να ζηλέψει απ' το 5800. Ναι η Νokia δεν είναι αυτή που ήταν πριν 6 χρόνια. Αλλά ούτε οι άλλοι κατασκευαστές είναι (κάποιοι δεν υπήρχαν). Σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές σήμερα είναι πρώτη. Μπορεί επειδή προσφέρει φθηνά κινητά. Μπράβο της που δίνει στους καταναλωτές αυτό που θέλουν (value for money). Δεν είμαι κολλημένος με την Nokia. Απλά με έχει κερδίσει σαν καταναλωτή με την συμπεριφορά της. Παράθεση :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Χαίρομαι που κάνω τον κόσμο να γελάει αλλά δεν είμαι clown. Λυπάμαι για το επίπεδο της συζήτησης,πραγματικά. Αν θεωρείς ότι μία συζήτηση όπως αυτή που γίνεται στο forum του Ν8 είναι για γέλια τότε πρέπει να κάνεις τον εαυτό σου να αναρρωτηθεί για την έννοια "forum". Δηλαδή, εσύ θεωρείς μία συζήτηση σοβαρή μόνο αν αφορά cooking n jb; Δεν είμαστε ούτε μάγειρες ούτε φυλακισμένοι... Και βέβαια σε πείραξε που το Symbian έχει υποστήριξη απλά έπρεπε να βγει κάποιος από τη ΝΟΚΙΑ να σας το κολλήσει στη μάπα προκειμένου να σταματήσετε να μας προίζετε με τις κηδείες του Symbian. Ως κάτοχοι της ΝΟΚΙΑ ξέρουμε πολύ καλά ότι θα υπήρχε υποστήριξη,αλλά απ'ό,τι φαίνεται,κάποιοι χωρίς να έχουν περάσει καν από την εταιρεία έχουν και άποψη επί παντώς του επιστητού...:lol: :) :p :D Δεν θα απαντήσω γιατί όταν γίνομαι εγώ "επιθετικός" οι διαχειριστές διαγράφουν τα post μου. Αυτό που έχω να πω είναι οτι το symbian είναι το καλύτερο λειτουργικό και η ΝΟΚΙΑ η καλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία με υποδειγματική ποιότητα κατασκευής και ασύγκριτο hardware. Η δε Ν8 είναι η συσκευή που πάντα ονειρευόμουνα. :rolleyes: Παράθεση iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 :) :p :D Δεν θα απαντήσω γιατί όταν γίνομαι εγώ "επιθετικός" οι διαχειριστές διαγράφουν τα post μου. Αυτό που έχω να πω είναι οτι το symbian είναι το καλύτερο λειτουργικό και η ΝΟΚΙΑ η καλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία με υποδειγματική ποιότητα κατασκευής και ασύγκριτο hardware. Η δε Ν8 είναι η συσκευή που πάντα ονειρευόμουνα. :rolleyes: Με το να συνεχίζεις την ειρωνία δε καταλαβαίνω που θέλω να καταλήξεις... Στο ότι έχεις δίκιο; οκ... το forum του Ν8 είναι να μπαίνει και να γελάει ο κόσμος. Αν είναι να το βάλουμε στο Chat and Fun. Δε το συνεχίζω,δεν έχει νόημα. Προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις που δεν υπάρχουνε : φαίνεσαι να είσαι έκπληκτος που η ΝΟΚΙΑ υποστηρίζει το Symbian (το Ε66 παίρνει ακόμη αναβαθμίσεις από ΝΟΚΙΑ,το ίδιο και το 5800) λες και η ΝΟΚΙΑ είναι σα τη Samsung που κόβει μαχαίρι υποστήριξη για μοντέλα. Ειλικρινά εξήγησέ μου γιατί γελάς και γιατί είσαι τόσο έκπληκτος που υποστηρίζεται το Symbian από τη ΝΟΚΙΑ,που τόσες φορές έχει κρεμάσει τους πελάτες της:shifty: Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lied Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Μπραβω στη Νοκια και μακαρι να δουμε εναν αξιο ανταγωνιστή στα λειτουργικα. Οπως προιπαν πολλοι ο ανταγωνισμός μονο καλο θα κανει. Και πλεον απο Hardware ολα λιγο πολυ τα ιδια ειναι. Το implementation του software, της κατασκευής και της υποστήριξης κανει τη διαφορά, και η Nokia εχει να δείξει πάνω σε αυτο. Η ιδια η Nokia περναει απο S60 σε ^3 μετα σε ^4 και τωρα παμε κατευθειαν σε Meegoo. Αυτο και μονο διχνει οτι κανενα απο τα προηγούμενα 3 καλυπτει την νοκια σε αυτο που θελει να κανει. ΑΡΑ ειναι αντικρουομενο αυτη τη στιγμη και μετα απο τοσες ανακαταταξεις στην εταιρια, να υποστηρίζουμε οτι δεν εκανε τιποτα λαθος ή οτι το S^3 ειναι καλη επενδυση για το μελλον. Ελπιζω το N8 να παρει Meegoo οταν βγει και να μη μείνει απλα συμβατο στις εφαρμογες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisgr38 Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 ενα πραγμα πρεπει να κρατησουμε: προ iOS & Android εποχη, η Νοκια ζουσε στον δικο της κοσμο, με τους δικους της ρυθμους. Τωρα τι βλεπουμε? Αλλαζουμε UI, αλλαζουμε CEOs, αλλαζουμε target groups, ανακαλυψαμε το Social Networking & to Browsing, (που ηταν ξεχασμενο στις ηρωικες εποχες του S60 v3). Κι ολα αυτα ωφειλονται στον ανταγωνισμο που αντιμετωμισε. Αυτο κανει καλο στους χρηστες Symbian γιατι παιρνουν καλυτερο προιον και μελλοντικα οταν βγαλει πραγματικα κατι ανταγωνιστικο στην Α εθνικη, (γιατι αργα ή γρηγορα θα βγαλει), θα ωφεληθω εγω, γιατι θα σπρωξει το Android πιο μπροστα. Ειδες τελικα που ο Καπιταλισμος δουλευει και προς ωφελος μας? LoL Παράθεση Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
songless_bird Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Μπραβω στη Νοκια και μακαρι να δουμε εναν αξιο ανταγωνιστή στα λειτουργικα. Οπως προιπαν πολλοι ο ανταγωνισμός μονο καλο θα κανει. Και πλεον απο Hardware ολα λιγο πολυ τα ιδια ειναι. Το implementation του software, της κατασκευής και της υποστήριξης κανει τη διαφορά, και η Nokia εχει να δείξει πάνω σε αυτο. Η ιδια η Nokia περναει απο S60 σε ^3 μετα σε ^4 και τωρα παμε κατευθειαν σε Meegoo. Αυτο και μονο διχνει οτι κανενα απο τα προηγούμενα 3 καλυπτει την νοκια σε αυτο που θελει να κανει. ΑΡΑ ειναι αντικρουομενο αυτη τη στιγμη και μετα απο τοσες ανακαταταξεις στην εταιρια, να υποστηρίζουμε οτι δεν εκανε τιποτα λαθος ή οτι το S^3 ειναι καλη επενδυση για το μελλον. Ελπιζω το N8 να παρει Meegoo οταν βγει και να μη μείνει απλα συμβατο στις εφαρμογες.Αυτα που σημειωσα στα bolt που τα ειδες; Η nokia συνεχιζει να υποστηριζει το symbian πιο σωστα απο ποτε. Το ΜeeGo Θα ερθει να καλυψει την highend και αλλες κατηγοριες συσκευων. Το N8 δεν θα παρει MeeGo (επισημα) γιατι πολυ απλα θα παρει την επομενη εκδοση/εις symbian. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078 Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lied Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Πολυ κατακερματισμος στα λογισμικα εαν ειναι ετσι. Και το N8 δεν το λες με Middle End για να μη δικαιουτε αναβάθμισης. Προσωπικα και χωρις να ξερω τι θα γινετε στα Dev Centers της εταιριας μου ακουγετε λιγοτερο inefficient να τρεχουν τοσες εκδοσεις μαζι. Και υποθετο οτι το S^3/^4 δε θα μπει σε κινητα τυπου 6700. Αρα θα συνεχισει και το S40? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
songless_bird Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Πολυ κατακερματισμος στα λογισμικα εαν ειναι ετσι. Και το N8 δεν το λες με Middle End για να μη δικαιουτε αναβάθμισης. Προσωπικα και χωρις να ξερω τι θα γινετε στα Dev Centers της εταιριας μου ακουγετε λιγοτερο inefficient να τρεχουν τοσες εκδοσεις μαζι. Και υποθετο οτι το S^3/^4 δε θα μπει σε κινητα τυπου 6700. Αρα θα συνεχισει και το S40? Δεν υπαρχει πια 3^ και 4^. Πλεον ειναι μονο ενα symbian με εκδοσεις. Οποια συσκευη εχει σημερα νεα εκδοση symbian που υποστηριζει Qt θα παρει και μελλοντικες αναβαθμισεις. Εχουμε δυο "εξυπνα" λειτουργικα για smartphones και το s40 για τις feature συσκευες. Το N8 ειναι high end για την Nokia και φυσικα δικαιουτε symbian αναβαθμισης. Το MeeGo δεν ειναι αναβαθμιση για symbian συσκευη... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078 Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lied Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Δεν υπαρχει πια 3^ και 4^. Πλεον ειναι μονο ενα symbian με εκδοσεις. Οποια συσκευη εχει σημερα νεα εκδοση symbian που υποστηριζει Qt θα παρει και μελλοντικες αναβαθμισεις. Εχουμε δυο "εξυπνα" λειτουργικα για smartphones και το s40 για τις feature συσκευες. Το N8 ειναι high end για την Nokia και φυσικα δικαιουτε symbian αναβαθμισης. Το MeeGo δεν ειναι αναβαθμιση για symbian συσκευη... Αχααα ευχαριστω για τη διευκρινηση. Μολις βρηκα και ενα chart που ξεκαθαριζει λιγο οτι θα τρεχει η εταιρια S40/Symbian/Meego αναλογα με τις δυνατότητες τις συσκευής. Παντος κριμα που δε θα μπορει το N8 να παρει Meego γιατι ειναι πραγματικα αστερι με πολυ ομορφο UI και απ οτι μπορεσα να καταλάβω, ποιο ευχρηστο απο το symbian. Αυτο παντος που ειναι το δύσκολο στο ολο εγχείρημα ειναι να το βγάλουν τοσο πληρες οσο τα αλλα 2 λογισμικά εκει εξω. Σε θεμα ωριμότητας περισοτερο οχι λειτουργικότητας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terrestial Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Θεωρώ ότι είναι λάθος να κατηγορούμε την Nokia συνεχώς, σίγουρα έχει την μεγαλύτερη γκάμα κινητών συσκευών που απευθύνεται για όλα τα γούστα. Μην ξεχνάμε ότι όλοι πρωτοξεκινήσαμε με ένα Symbian κινητό και εκεί αντιληφθήκαμε για πρώτη φορά πως είναι να δουλεύεις με κάποια πιο εξειδικευμένα προγράμματα. Για κάποιον που αναζητά απλό σερφάρισμα στο διαδίκτυο, φόρτωση μερικών χαρτών και μερικές ακόμη βασικές εφαρμογές, τότε σίγουρα θα τον καλύψει το symbian και το meego χωρίς να έχει κανένα παράπονο. Δηλαδή εσύ τι παραπάνω κάνεις με το Android σου που δεν μπορώ να το κάνω εγώ με το Symbian; Σε τι υπερτερεί το δικό σου κινητό απ' το δικό μου, τόσο σε hardware όσο και σε software; Για hardware δεν το συζητάμε καν, εδώ τα Android έχουν ακόμη κάμερες 1MP χωρίς φλας. FM radio, transmitter, HDMI, USB-OTG είναι λέξεις άγνωστες. Κι ερχόμαστε στο software. Μας λες ότι το Symbian είναι καλό «για φόρτωση μερικών χαρτών». Όλα τα Nokia κινητά έχουν από τη μάνα τους το καταπληκτικό Ovi Maps, με χάρτες για ολόκληρο τον κόσμο, δωρεάν πλοήγηση για πάντα και πολλά ακόμη έξτρα. Τη στιγμή που εσύ με το Android χρειάζεται να έχεις σήμα για να χρησιμοποίσεις το GPS και χρεώνεσαι για να κατεβάζεις τους χάρτες με το Google Maps. Για να μη μιλήσουμε για multitasking, native εφαρμογές, διαχείριση ενέργειας κλπ. Μ' αρέσει που συγκρίνεις το Android και με το MeeGo. :lol: Μπραβω στη Νοκια και μακαρι να δουμε εναν αξιο ανταγωνιστή στα λειτουργικα. Οπως προιπαν πολλοι ο ανταγωνισμός μονο καλο θα κανει. Και πλεον απο Hardware ολα λιγο πολυ τα ιδια ειναι. Το implementation του software, της κατασκευής και της υποστήριξης κανει τη διαφορά, και η Nokia εχει να δείξει πάνω σε αυτο. Η ιδια η Nokia περναει απο S60 σε ^3 μετα σε ^4 και τωρα παμε κατευθειαν σε Meegoo. Αυτο και μονο διχνει οτι κανενα απο τα προηγούμενα 3 καλυπτει την νοκια σε αυτο που θελει να κανει. ΑΡΑ ειναι αντικρουομενο αυτη τη στιγμη και μετα απο τοσες ανακαταταξεις στην εταιρια, να υποστηρίζουμε οτι δεν εκανε τιποτα λαθος ή οτι το S^3 ειναι καλη επενδυση για το μελλον. Ελπιζω το N8 να παρει Meegoo οταν βγει και να μη μείνει απλα συμβατο στις εφαρμογες. Λάθος το κατάλαβες, το Symbian παραμένει στη μεγάλη πλειοψηφία των smartphones, γιατί είναι αποδοτικό, ισχυρό, ελαφρύ και δοκιμασμένο. MeeGo θα έχουν μόνο τα κορυφαία μοντέλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Φίλε μου η αλήθεια είναι ότι με το android μπορείς να βρείς αμέτρητες εφαρμογές για κάθετι που σε ενδιαφέρει, για αυτό υπερέχει από το symbian. Όσο για κάμερες, τα περισσότερα android έχουν 5άρες και με φλας. Παράθεση 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terrestial Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Φίλε μου η αλήθεια είναι ότι με το android μπορείς να βρείς αμέτρητες εφαρμογές για κάθετι που σε ενδιαφέρει, για αυτό υπερέχει από το symbian. Όσο για κάμερες, τα περισσότερα android έχουν 5άρες και με φλας. Εξακολουθείς να μην αναφέρεις παραδείγματα. Περιμένω να μου πεις συγκεκριμένα τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ένα Android κινητό και δεν μπορεί να το κάνει ένα Symbian. Εγώ σου έφερα μερικά παραδείγματα των τομέων όπου επικρατεί το Symbian. Όσο για τις κάμερες, τα 5MP (με Carl Zeiss, κι όχι φακούς της πλάκας) τα έχει το Symbian από το 2007 (N95). Σήμερα δε έχει 12MP, με τον μεγαλύτερο αισθητήρα που έχει ποτέ μπει σε κινητό, Xenon φλας, και ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο που ξεπερνάει τις περισσότερες compact φωτογραφικές μηχανές. Μιλάω φυσικά για το N8. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. October 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2010 Παντος κριμα που δε θα μπορει το N8 να παρει Meego γιατι ειναι πραγματικα αστερι με πολυ ομορφο UI και απ οτι μπορεσα να καταλάβω, ποιο ευχρηστο απο το symbian. Θα υπάρξουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα σε σχέση με το Ν8 στο μέλλον, που θα τρέχουν MeeGo αντί για Symbian. Απλά ίσως αργήσει λίγο να βγει σε σύντομο χρονικό διάστημα το επόμενο κορυφαίο φωτογραφικό κινητό. Σε αυτό ίσως κρατήσει τα πρωτεία το Ν8 για κάποιο χρονικό διάστημα. ;) Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Moralas Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 Για κάποιον που αναζητά απλό σερφάρισμα στο διαδίκτυο, φόρτωση μερικών χαρτών και μερικές ακόμη βασικές εφαρμογές, τότε σίγουρα θα τον καλύψει το symbian και το meego χωρίς να έχει κανένα παράπονο. Αν κάποιος αναζητάει "τι περισσότερο?" , ΔΕΝ τον καλύπτει το symbian ή το meego.... ? Παράθεση monthly top 10 house mix set on video Anastasio@soundcloud Anastasio@mixcloud Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arpa Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 (edited) Ως κάτοχος συσκευής NOKIA και έχοντας περάσει από 6150,6310,6230,E70,E71 ως κύριες συσκευές και έχοντας χρησιμοποιήσει και αλλες Νοκια και μή, είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την Νοκια για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει σαν πελάτες και ελπίζω να το συνεχίσει και στο μέλλον. Όποιος έχει περάσει από την σειρά Ε και έχει κάνει χρήση των εργαλείων που έχει ενσωματωμένα η Νοκια στα τηλεφωνά της, πολύ δυσκολα θα πάει σε κάτι άλλο. Εγώ προσωπικά επειδή αλλάζω κάθε 2 χρόνια συσκευή σε εταιρικά πακέτα, δεν σκέφτομαι τίποτα διαφορετικό από την σειρά Ε (εν αναμονή το Ε7) και ελπίζω η ΝΟΚΙΑ να μην μας εγκαταλείψει, όλους εμάς τους ευχαριστημένους πελάτες. Γιατί όταν εγώ στα Νοκια μου είχα WiFi , IMAP/POP3, VoIP (πολλαπλά SIP account), Skype, FTP, telnet (με Putty), GPS (με δωρεάν πλοήγηση), scanner (μέσω κάμερας), multi IM client, εκτύπωση σε δικτυακό εκτυπωτή, PDF reader, Word-Excel-Powerpoint (quickoffice), zip, VPN, FM radio, BarCode reader , πολλαπλό ρολόι-ξυπνητήρια, Bluetooth (εννοείται ξεκλείδωτο) και ένα σωρό άλλα καλούδια που για μας θεωρούνται αυτονόητα, αλλοι ούτε που θα μπορούσαν να τα φανταστούν ή μάλλον θα πρέπει να ψάξουν να κατεβάσουν ανεξάρτητο app από το αντίστοιχο κατάστημα. Δεν αντιλέγω οτι το I-phone έφερε επανάσταση στον χώρο των του user interface των κινητών τηλεφώνων με την αφή, αλλά όχι και να μας λανσάρει την βιντεοκλήση και μέσω WiFi σαν καινοτομία ένα κινητό που κάνει πολλά πράγματα αλλά δεν κατάφερε ακόμα να λύσει το antennagate και να βγάλει λευκό χρώμα στο καπάκι του, την στιγμή που εδω και χρόνια βιντεοκλήση γίνεται οχι μόνο σε Νοκια, επειδή θυμήθηκε ο Jobs να βάλει στη τέταρτη εκδοσή του τηλεφώνου του μπροστινή κάμερα ... Edited November 1, 2010 by arpa Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trexed Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 Δυστυχως για πολλους power users :baby: ο προεδρος ειπε ΟΧΙ βαζοντας τελος στις φημες...δηλαδη στη λαιλαπα του android :lol:. Καλημερα και καλη τυχη .:respect: Παράθεση NowDoThis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nokpos Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 Ως κάτοχος συσκευής NOKIA και έχοντας περάσει από 6150,6310,6230,E70,E71 ως κύριες συσκευές και έχοντας χρησιμοποιήσει και αλλες Νοκια και μή, είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την Νοκια για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει σαν πελάτες και ελπίζω να το συνεχίσει και στο μέλλον. Όποιος έχει περάσει από την σειρά Ε και έχει κάνει χρήση των εργαλείων που έχει ενσωματωμένα η Νοκια στα τηλεφωνά της, πολύ δυσκολα θα πάει σε κάτι άλλο. Εγώ προσωπικά επειδή αλλάζω κάθε 2 χρόνια συσκευή σε εταιρικά πακέτα, δεν σκέφτομαι τίποτα διαφορετικό από την σειρά Ε (εν αναμονή το Ε7) και ελπίζω η ΝΟΚΙΑ να μην μας εγκαταλείψει, όλους εμάς τους ευχαριστημένους πελάτες. Γιατί όταν εγώ στα Νοκια μου είχα WiFi , IMAP/POP3, VoIP (πολλαπλά SIP account), Skype, FTP, telnet (με Putty), GPS (με δωρεάν πλοήγηση), scanner (μέσω κάμερας), multi IM client, εκτύπωση σε δικτυακό εκτυπωτή, PDF reader, Word-Excel-Powerpoint (quickoffice), zip, VPN, FM radio, BarCode reader , πολλαπλό ρολόι-ξυπνητήρια, Bluetooth (εννοείται ξεκλείδωτο) και ένα σωρό άλλα καλούδια που για μας θεωρούνται αυτονόητα, αλλοι ούτε που θα μπορούσαν να τα φανταστούν ή μάλλον θα πρέπει να ψάξουν να κατεβάσουν ανεξάρτητο app από το αντίστοιχο κατάστημα. Δεν αντιλέγω οτι το I-phone έφερε επανάσταση στον χώρο των του user interface των κινητών τηλεφώνων με την αφή, αλλά όχι και να μας λανσάρει την βιντεοκλήση και μέσω WiFi σαν καινοτομία ένα κινητό που κάνει πολλά πράγματα αλλά δεν κατάφερε ακόμα να λύσει το antennagate και να βγάλει λευκό χρώμα στο καπάκι του, την στιγμή που εδω και χρόνια βιντεοκλήση γίνεται οχι μόνο σε Νοκια, επειδή θυμήθηκε ο Jobs να βάλει στη τέταρτη εκδοσή του τηλεφώνου του μπροστινή κάμερα ... και ρωταω εγω ολα αυτα που λες για το ι phone μηπως απλα ειναι θεμα μαρκετινκ ? και να απαντησω κιολας σε ατομα που μπορει να λενε και να υποστιριζουν αυτα που λες περι βιντεοκληση wifi κτλπ... πως θα πρεπει να μην ξερουν πολυ απλα απο κινητα για να τα υποστιριξουν γτ οταν η νοκια εβγαζε κινητα οπως 3650 με τα μισα απο αυτα που λεμε να τα εχει εν ετη 2003 !! και φτανοντας το 2005 με το ν95 να κανει τα παντα ! που το phone ακομα και τωρα δεν μπορει να πουμε με σιγουρια οτι ειναι καλητερο!οποτε γνωμη μου πρωτα να ψαξουμε λιγο και μετα να μιλαμε και να λεμε διαφορα! η νοκια απο το 2002 ειχε smartphone που ηταν το ανδροιδ ? που ηταν το iphone τοτε ? ειπαμε ειχε ενα κενο στης hi end σησκευες τα τελυετα 3 χρονια... το θηριο ξυπνησε ξανα :) φιλικα παντα . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 Εξακολουθείς να μην αναφέρεις παραδείγματα. Περιμένω να μου πεις συγκεκριμένα τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ένα Android κινητό και δεν μπορεί να το κάνει ένα Symbian. Εγώ σου έφερα μερικά παραδείγματα των τομέων όπου επικρατεί το Symbian. Όσο για τις κάμερες, τα 5MP (με Carl Zeiss, κι όχι φακούς της πλάκας) τα έχει το Symbian από το 2007 (N95). Σήμερα δε έχει 12MP, με τον μεγαλύτερο αισθητήρα που έχει ποτέ μπει σε κινητό, Xenon φλας, και ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο που ξεπερνάει τις περισσότερες compact φωτογραφικές μηχανές. Μιλάω φυσικά για το N8. Κοίτα δεν απαξιώ τις symbian συσκευές, θεωρώ πως σαν δυνατότητες έρχονται τρίτες στην λίστα ( σύμφωνα με τις δικές μου εμπειρίες και απόψεις) και αυτό γιατί πολύ απλά στο android market μπορώ να βρώ από προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών (photoshop, κ.ά) μέχρι προγράμματα που μπορούν να με υπολογίζουν τις αποστάσεις μεταξύ δυο περιοχών και πόσα λίτρα καύσιμα χρειάζομαι για να τις διανύσω με το αμάξι μου. Για αυτό επέλεξα και android, υπάρχει το android market που πραγματικά συνεχώς γεμίζει με νέες εφαρμογές και έχει ήδη ξεπεράσει τις 100.000 , πολλές επιλογές. Παράθεση 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vezyro Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 και ρωταω εγω ολα αυτα που λες για το ι phone μηπως απλα ειναι θεμα μαρκετινκ ? και να απαντησω κιολας σε ατομα που μπορει να λενε και να υποστιριζουν αυτα που λες περι βιντεοκληση wifi κτλπ... πως θα πρεπει να μην ξερουν πολυ απλα απο κινητα για να τα υποστιριξουν γτ οταν η νοκια εβγαζε κινητα οπως 3650 με τα μισα απο αυτα που λεμε να τα εχει εν ετη 2003 !! και φτανοντας το 2005 με το ν95 να κανει τα παντα ! που το phone ακομα και τωρα δεν μπορει να πουμε με σιγουρια οτι ειναι καλητερο!οποτε γνωμη μου πρωτα να ψαξουμε λιγο και μετα να μιλαμε και να λεμε διαφορα! η νοκια απο το 2002 ειχε smartphone που ηταν το ανδροιδ ? που ηταν το iphone τοτε ? ειπαμε ειχε ενα κενο στης hi end σησκευες τα τελυετα 3 χρονια... το θηριο ξυπνησε ξανα :) φιλικα παντα . δηλαδή να κατηγορήσουμε την apple και το android που δεν υπήρχαν το 2002?? εάν δεν έχεις σιγουριά για το εάν το iphone είναι καλύτερο από το n95 μην λες την άποψη σου γιατί εκτίθεσαι όταν όλα τα site παγκόσμιος ότι και να βγει με το iphone 4 το συγκρίνουν. το κενό της νοκια τα τελευταία 3 χρονια στα hi-end κινητα μήπως λέω μήπως είναι επειδή έφερε την εξέλιξη το iphone??? η νοκια ξεκινησε δυναμικα αλλα εχασε την μπαλα καπου στην μεση. μακαρι να ξαναμπει στο παιχνιδι γιατι ο ανταγωνισμος στης εταιριες σε εμας κανει καλο!! μακαρι να ξυπνησει το θηριο και να δουμε μια δυναμικη νεα νοκια που να μην σβηνει της hi end συσκευες της. παντα φιλικα.. Παράθεση KNIGHT RIDER One man can make a difference Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 Αυτό που εμένα μου λείπει από το symbian είναι εφαρμογές για το dropbox και το evernote , που χρησιμοποιώ καθημερινά στη δουλειά μου και μου είναι χρήσιμες. Αντίθετα, για το android υπάρχουν. Και δεν είναι κάτι πολύ ειδικό. Πρόκειται για δημοφιλείς εφαρμογές στα pc. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisgr38 Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 (edited) Σιγα σιγα θα ερθουν καποια στιγμη κι αυτα, γιατι πολυ απλα εκει χανει κ πρεπει να ανταγωνιστει. Δεν γινεται ομως να μπαινουμε σε μια απολυτη συγκριση, ποιο ειναι καλυτερο. Ειναι τι αναγκες εχει ο καθενας. Εμενα με ενδιαφερει παρα πολυ το browsing και δεν μπορει κανεις να αμφισβητησει οτι τα Νοκια τρωνε σκονη σ αυτον τον τομεα. Οπως επισης μ αρεσει η πληθωρα εφαρμογων που μου χρειαζονται κιολας, οπως πχ. DropBox, PayPal, Eurobank, Wifi Hotspot & USB Tethering, Swype. Σε καποιους ολα αυτα ειναι τελειως αχρηστα κ τους αρεσει το οτι τα Νοκια ειναι πληρη Out of the Box. και δεν γουσταρουν να κατσουν να στησουν το κινητο με ολες τις εφαρμογες, οπως χρειαζεται σ ενα Android Γουστα ειναι αυτα Edited November 1, 2010 by chrisgr38 Παράθεση Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
songless_bird Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 @chrisgr38 wi-fi hotspot εφαρμογη υπαρχει για symbian και λεγεται joikuspot. Τωρα τι εννοεις με το usb tethering; Να δινεις internet στο pc απο το κινητο με usb; Αυτο νομιζω το εκανε ακομη και το 3230 που εχω. Εκτος αν ειναι κατι αλλο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078 Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 @chrisgr38 wi-fi hotspot εφαρμογη υπαρχει για symbian και λεγεται joikuspot. Τωρα τι εννοεις με το usb tethering; Να δινεις internet στο pc απο το κινητο με usb; Αυτο νομιζω το εκανε ακομη και το 3230 που εχω. Εκτος αν ειναι κατι αλλο. Αυτό εννοεί. Και όλα αυτά βέβαια γίνονται στο symbian χρόνια τώρα. Το πρόβλημα δεν έιναι στο λειτουργικό, αλλά στις εφαρμογές πλέον, οι οποίες έχουν μείνει λίγο πίσω. Και όπως είπα και πιο πάνω, πού είναι η εφαρμογή για το dropbox? Πού είναι η εφαρμογή για το evernote? Όταν εγώ, και μαζί με εμένα, μερικά ακόμα εκατομμύρια χρήστες, έχουμε διαλέξει 2-3 εφαρμογές για να κάνουμε τη δουλειά μας και το σύμπιαν δεν τις υποστηρίζει (ενώ τα άλλα λειτουργικά το κάνουν αυτό, ειδικά το evernote το γνώρισα από τα wm) πώς να συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε? Πέραν αυτού βέβαια, μεταξύ μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα, είναι η έλλειψη συσκευών. Έστω ότι κάποιος έχει όλη την καλή θέληση να δώσει 600 ευρώ στη νόκια, ποιά συσκευή να πάρει? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisgr38 Δημ. November 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2010 Α ναι!!! το JoikuSpot, εχεις δικιο. Και εντωμεταξυ την δουλευα κιολας αυτην την εφαρμογη. Οντως πολυ καλη!! εφαρμογες ομως οπως το DropBox, Paypal, Eurobank, θα μου ελλειπαν πολυ. Παράθεση Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts