Jump to content

Hacks/Aναβαθμίσεις/Βελτιώσεις για το Galaxy S

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπον επειδη θελω να ξαναπερασω την SH 3.5 παλι απο την αρχη γιατι προφανως δεν κολησε σωστα ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος?? Hard reset wipe dalvik/data και ξαναφλασαρω μεσω odin την stock και την SH 3.5 μετα ??

• Απαντήσεις 12,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

καλησπερα , πηγα να φλασαρω την 2.3.3 και μαλλον εκανα κατι λα8ος .

το αποτελεσμα ειναι να μου βγαζει το εικονιδιο '' τηλεφωνο-πορτοκαλι τριγωνο - υπολογιστης'' μηπως μπορει να με βοι8ησει καποιος?

Point taken.

Απόλυτες απαντήσεις(truckman) πέρνουνε ακόμα ποιο απόλυτες απαντήσεις; :lol:

Δεν νομίζω πάντως πως χρειάζεται να το πέρνουμε προσωπικά, απλά να διαφωτίσω λίγο την κατάσταση!

πχ εμένα προχθές η JVO μου έκανε επανεκκινήσεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ, δεν σημαίνει οτι είναι broken η ρομ

1. Αυτό με το Android system που τρώει την μπαταρία είναι bug του Android.

2. Δεν ξέρω αν η κατανάλωση μπαταρίας είναι στα θρυλικά επίπεδα της 2.2.1, είναι όμως σε αρκετά υψηλά επίπεδα(19h 67% σε μένα)

Λύνεται με Battery Calibration όμως

Άδειασμα μπαταρίας, wipe battery stats από CWM

το φορτίζεις κλειστό, αποφόρτιση πάλι και μετά το φορτίζεις άλλη μια με ανοιχτό το κινητό και τέλος.

Κι όλα αυτά για ποιον λόγο; Για να λέμε ότι έχουμε την 2.3.3; Κι αυτό που μερικοί λένε ότι τάχα οι 2.3.3 είναι για πιο "ψαγμένους" χρήστες δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή τι παραπάνω κάνει η 2.3.3 ουσιαστικά από την 2.2.1; Τι το ανεξιχνίαστο για τους κοινούς θνητούς έχουν όλες οι 2.3.3 που δε μπορούμε να το καταλάβουμε; Κι εγώ δοκίμασα JVH, JVO αλλά καμιά από τις 2 τους δε με ευχαρίστησε στη χρήση του κινητού όσο η JS8. Custom δε δοκιμάζω, μόνο stock, δεν πειραματίζομαι με μαγειρεμένες rom σε συσκευή που αγόρασα 545 ευρώ. Όλες τους έτρωγαν τη μπαταρία, στη JVO δεν έπιανε δορυφόρο, στη JVH η ram βρισκόταν μόνιμα σε αστρονομικά επίπεδα... Γιατί λοιπόν τέτοια πολεμική εναντίον της JS8; Είναι πραγματικά μια πολύ στρωτή rom και δε βρίσκω το λόγο να ψηνόμαστε τόσο πολύ να περνάμε διαρκώς διάφορες 2.3.3 rom στο κινητό. Θέλω κάποιος να μου απαντήσει σε τι υπερέχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οι 2.3.3 της JS8. Και μη μου πείτε ότι είναι ταχύτερη για μιλισεκόντ στο μενού και για smooth κτλ κτλ. Ούτε καν ο browser ήταν της προκοπής, μου τον έκλεινε και στην JVH και στην JVO ενώ πρώτα με προειδοποιούσε με δόνηση. Και το φλασάρισμα το έκανα πολύ σωστά και σύμφωνα με τις οδηγίες. Και έχω ξαναφλασάρει αρκετές φορές. Από τις 3-4 μέρες που μου κρατάει η μπαταρία με JS8, με την ίδια ακριβώς χρήση μου κρατούσε 1 μέρα με τις 2.3.3, άντε το πολύ μιάμιση μέρα με το ζόρι. Αν δε βγει εντελώς απροβλημάτιστη 2.3.3 χωρίς υπερκατανάλωση ram και μπαταρίας και χωρίς κανένα κόλλημα όπως ακριβώς είναι η JS8, δεν ξαναφλασάρω καμία 2.3.3. Και σε ό,τι αφορά την υπερκατανάλωση μπαταρίας, δεν έτρεχε καμία ενεργοβόρα εφαρμογή στο παρασκήνιο και έκανα και πριν και μετά hard reset.

Edited by rishi

1. Αυτό με το Android system που τρώει την μπαταρία είναι bug του Android.

Υπαρχει καποιο link με πληροφοριες για αυτο ? Με ενδιαφερει πολυ διοτι ειναι αρκετα εντονο και σε εμενα

Ευχαριστω

Λοιπον επειδη θελω να ξαναπερασω την SH 3.5 παλι απο την αρχη γιατι προφανως δεν κολησε σωστα ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος?? Hard reset wipe dalvik/data και ξαναφλασαρω μεσω odin την stock και την SH 3.5 μετα ??

ξέχασες το wipe cache :)

καλησπερα , πηγα να φλασαρω την 2.3.3 και μαλλον εκανα κατι λα8ος .

το αποτελεσμα ειναι να μου βγαζει το εικονιδιο '' τηλεφωνο-πορτοκαλι τριγωνο - υπολογιστης'' μηπως μπορει να με βοι8ησει καποιος?

δοκίμασες να βγάλεις μπαταρία για 2-3 λεπτάκια και να βάλεις το τηλέφωνο σε Download mode;

Κι όλα αυτά για ποιον λόγο; Για να λέμε ότι έχουμε την 2.3.3;

Και ναι και όχι, νομίζω οτι εγώ προσωπικά σε όλους όσους δεν θέλουνε να ασχοληθούνε προτείνω την JS8(πλέον την JSD)

Τουλάχιστον σε ταχύτητα η 2.3.3 είναι βελτιωμένη, τώρα για τα θεματάκια που λες όπως έγραψα και πιο πάνω κανείς δεν είναι τέλειος

και εγώ έκανα λάθος την εγκατάσταση και κοίτα τι έγινε, αν πάλι δεν θες να πειραματιστείς δεν σε αναγκάζει κανένας.

Η 2.2.1 είναι υπερπλήρης.

Υπαρχει καποιο link με πληροφοριες για αυτο ? Με ενδιαφερει πολυ διοτι ειναι αρκετα εντονο και σε εμενα

Ευχαριστω

Εγώ αυτά που λέω τα λέω εμπειρικά και εμπειρικά το battery drain είναι συχνό φαινόμενο του Android και λύνεται με battery calibration όπως έγραψα και πάνω!

Για περαιτέρω πληροφορίες πάντως θα χρειαστεί να το ψάξεις στο Google, ενημέρωσε μας αν βρεις κάτι ;)

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1039696
Οπως ειχε πει και ο Βασιλης(suspect21) πριν απο μερες,στο xda πλεον ποσταρει ο καθε ακυρος και η αξιοπιστια σε πολλα thread εκει μεσα παει περιπατο ;)

Anyway,για να μην τραβηξει αλλο αυτο το θεματακι και να το κλεισουμε εδω,αν εσυ νομιζεις οτι η 2.3.3 εχει προβλημα μπαταριας και θελεις να βαλεις 2.2.1 με γεια σου με χαρα σου,δικο σου ειναι το κινητο και οτι θελεις το κανεις.Εμεις που δεν εχουμε τετοια θεματα παραμενουμε στην 2.3.3 .:D

Edited by truckman

Οπως ειχε πει και ο Βασιλης(suspect21) πριν απο μερες,στο xda πλεον ποσταρει ο καθε ακυρος και η αξιοπιστια σε πολλα thread εκει μεσα παει περιπατο ;)

Anyway,για να μην τραβηξει αλλο αυτο το θεματακι και να το κλεισουμε εδω,αν εσυ νομιζεις οτι η 2.3.3 εχει προβλημα μπαταριας και θελεις να βαλεις 2.2.1 με γεια σου με χαρα σου,δικο σου ειναι το κινητο και οτι θελεις το κανεις.Εμεις που δεν εχουμε τετοια θεματα παραμενουμε στην 2.3.3 .:D

Πάρη καλήμερα, μετά από κάποιες μέρες χρήσης της JVO διαπίστωσες αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές από την JVH, τέτοιες τουλάχιστον που να αξίζουν τη φασαρία της μετάβασης και του στησίματος απ' την αρχή;

Μάκης

Πάρη καλήμερα, μετά από κάποιες μέρες χρήσης της JVO διαπίστωσες αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές από την JVH, τέτοιες τουλάχιστον που να αξίζουν τη φασαρία της μετάβασης και του στησίματος απ' την αρχή;
Καλημερα Μακη.Ναι αξιζει,εχει καλυτερη λειτουργια απο την jvh και περισσοτερο στην διαχειριση μνημης,ολο το συστημα δουλευει πλεον σωστα.Θα στην προτεινα ανεπιφυλακτα ;)

Ελα λιγο στο chat

Εγώ αυτά που λέω τα λέω εμπειρικά και εμπειρικά το battery drain είναι συχνό φαινόμενο του Android και λύνεται με battery calibration όπως έγραψα και πάνω!

Για περαιτέρω πληροφορίες πάντως θα χρειαστεί να το ψάξεις στο Google, ενημέρωσε μας αν βρεις κάτι ;)

Το θέμα με το android os δυστυχώς υφίσταται στις 2.3.3 και δυστυχώς δεν είναι θέμα αν γίνεται σωστή εγκατάσταση!!! Το έχω παρατηρήσει πάμπολλες φορές στο κινητό μου δυστυχώς και παρότι μερικές φορές αργεί να εμφανισθεί εμφανίζεται και ρουφάει τη μπαταρία με το καλαμάκι! Και το είχα σε όλες τις 2.3.3 που έχω δοκιμάσει (φλασάρισμα σε όλες με hard reset πριν-μετά πέρασμα ρομ με repartition, rom που δοκίμασα: JVK JVB JVH).

Σαφέστατα και δε λύνεται με battery calibration δυστυχώς, μακάρι να ήταν τόσο εύκολο! Απλά αν κάνεις wipe ceche, dalvik cache, reset battery calibration φαίνεται να αργεί λιγάκι περισσότερο να εμφανιστεί. Το τι ακριβώς το πυροδοτεί άγνωστο, μάλλον η παρατεταμένη χρήση CPU , μνήμης (βλ. παιχνίδια κυρίως) και ίσως και το wifi συμβάλλουν στο να ενεργοποιηθεί.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ: είναι απλά ένα loop που τρώει η διαδικασία suspend (να μπει το τηλ. σε αδράνεια δηλαδή), δεν μπορεί να μπει σε αδράνεια και προσπαθεί συνεχώς τρώγοντας τη μπαταρία.

Απλά είπα να το αναφέρω και εγώ οτι το πρόβλημα υφίσταται, αν και θα ήθελα πολύ να μάθω το γιατί δεν εμφανίζεται σε όλους (αν πχ τρέχουν τα ίδια πράγματα, χρησιμοποιούν το κινητό για παιχνίδια κλπ).

Βασίλης!

Το θέμα με το android os δυστυχώς υφίσταται στις 2.3.3 και δυστυχώς δεν είναι θέμα αν γίνεται σωστή εγκατάσταση!!! Το έχω παρατηρήσει πάμπολλες φορές στο κινητό μου δυστυχώς και παρότι μερικές φορές αργεί να εμφανισθεί εμφανίζεται και ρουφάει τη μπαταρία με το καλαμάκι! Και το είχα σε όλες τις 2.3.3 που έχω δοκιμάσει (φλασάρισμα σε όλες με hard reset πριν-μετά πέρασμα ρομ με repartition, rom που δοκίμασα: JVK JVB JVH).

Σαφέστατα και δε λύνεται με battery calibration δυστυχώς, μακάρι να ήταν τόσο εύκολο! Απλά αν κάνεις wipe ceche, dalvik cache, reset battery calibration φαίνεται να αργεί λιγάκι περισσότερο να εμφανιστεί. Το τι ακριβώς το πυροδοτεί άγνωστο, μάλλον η παρατεταμένη χρήση CPU , μνήμης (βλ. παιχνίδια κυρίως) και ίσως και το wifi συμβάλλουν στο να ενεργοποιηθεί.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ: είναι απλά ένα loop που τρώει η διαδικασία suspend (να μπει το τηλ. σε αδράνεια δηλαδή), δεν μπορεί να μπει σε αδράνεια και προσπαθεί συνεχώς τρώγοντας τη μπαταρία.

Απλά είπα να το αναφέρω και εγώ οτι το πρόβλημα υφίσταται, αν και θα ήθελα πολύ να μάθω το γιατί δεν εμφανίζεται σε όλους (αν πχ τρέχουν τα ίδια πράγματα, χρησιμοποιούν το κινητό για παιχνίδια κλπ).

Απο οτι διαβασα, οφειλεται στον wifi driver ο οποιος κολλαει κατα την διαδικασια suspend. Μια λυση για αυτο ισως ειναι να αφαιρεσει καποιος την μπαταρια για λιγο και μετα να μην ανοιξει ξανα το wifi βαζοντας και την ρυθμιση για suspend στο never. Δεν διαβασα ολοκληρο το thread παντως ειναι καθαρα προβλημα της samsung και των closed source drivers που δινει.

@Ironwolf Thanks for the link

@truckman ειστε τελειως ακυροι διοτι μεσα στο link υπαρχει απαντηση απο google developer που εξηγει τι συμβαινει σε καθε περιπτωση. Read before posting !!!!

ΥΓ : ο google dev λεει οτι fix is on the way. Καλα θα δουμε ποτε θα φτασει. Απο αυτα που αναφερονται παντως ειναι σε ολες τις περιπτωσεις θεμα misbehaving driver. Δεν μου φαινεται περιεργο διοτι στο θεμα του suspend η google εχει δικη της υλοποιηση (wakelocks) που διαφερει σημαντικα απο αυτη του stock linux kernel. Αυτο σημαινει οτι οι vendors πρεπει να υλοποιουν για 2 πλατφορμες. Not good. Αυτα εγιναν διοτι στις πρωτες εκδοσεις δεν υπηρχε automatic suspend μηχανισμος στο linux και εχει παραμεινει ετσι. Σαν συνεχεια του προηγουμενου, εχει προσθεσει και διαφοροποιησεις στο wifi stack οποτε δεν μπορει καποιος να κανει build εναν stock wifi driver στο android χωρις να αλλαξει εστω και λιγο κωδικα

Edited by chrissk_2

ευχαριστω για την βοη8εια , καταφερα και φλασαρα την XXJVO ... εχω μια απορια ομως διοτι δεν το κατεχω και πολυ... σε ολεσ τισ 2.3.3 με τον ιδιο τροπο γινομαι ροοτ?

Καλημερα Μακη.Ναι αξιζει,εχει καλυτερη λειτουργια απο την jvh και περισσοτερο στην διαχειριση μνημης,ολο το συστημα δουλευει πλεον σωστα.Θα στην προτεινα ανεπιφυλακτα ;)

Ελα λιγο στο chat

εχεις δει δηλαδη διαφορα στην διαχείριση μνημης.....?

τετοια που να αξιζει να φλασαρεις παλι κτλ κτλ κτλ.....

με "μπριζωνετε" τωρα και ειπα να κρατηθω...:p

ευχαριστω για την βοη8εια , καταφερα και φλασαρα την XXJVO ... εχω μια απορια ομως διοτι δεν το κατεχω και πολυ... σε ολεσ τισ 2.3.3 με τον ιδιο τροπο γινομαι ροοτ?

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς με "τον ιδιο τροπο γινομαι ροοτ?", ο γνωστός και διαδεδομένος τρόπος στις προηγούμενες 2.3.3 roms για root είναι με το πέρασμα νέου kernel, τρόπος ο οποίος ισχύει και για τη συγκεκριμένη rom.

π.χ. ο cf-root είναι ενας kernel που απλά προσθέτει CWM recovery, root, lagfix support και τίποτε άλλο!

Οπότε π.χ. κατέβασε τον kernel αυτόν (αρχείο CF-Root-XX_OXA_JVO-v3.2-CWM3RFS.zip),πέρασε τον με ODIN (το .tar αρχείο) και είσαι έτοιμος!

Βασίλης!

Απο οτι διαβασα, οφειλεται στον wifi driver.....

@truckman ειστε τελειως ακυροι διοτι μεσα στο link υπαρχει απαντηση απο google developer που εξηγει τι συμβαινει σε καθε περιπτωση. Read before posting !!!!....

Μαλον το δικο μου τηλεφωνο και πολλων εδω μεσα ειναι χαλασμενα και δεν εχουν battery drain,κατι τετοιο πρεπει να συμβαινει :lol: ελπιζω να σε καλυψα για το ποσο ακυροι ειμαστε!!Εσυ και πολλοι αλλοι επιμενετε στο battery drain που εχετε αντιθετα με πολλους αλλους που επιμενουμε οτι δεν υπαρχει απλα γιατι δεν το ειχαμε ποτε και σε καμια απο αυτες τις ρομ με οσα φλασαρισματα και να ειχαμε κανει(εκτος αν μας λετε ψευτες).Ο καθενας λοιπον ας βγαλει τα συμπερασματα του και καλο ειναι να το κλεισουμε εδω το θεμα,κρατωντας ο καθενας τις αποψεις του γιατι ξεφυγαμε και γεμισαμε το thread. Edited by truckman

Λοιπόν παιδιά ας παραθέσω και εγώ τις εντυπώσεις μου από τη JVO στην οποία πρόσφατα πέρασα από την πολυχρηστική JS8 2.2.1 :

- Καταρχήν προσωπικά "με χαλάει" να περνάω custom kernels για να μπορώ να βάλω Ελληνικά πληκτρολόγια (δεν ξέρω πείτε με συντηρητικό αλλά έτσι είμαι!! :lol:). Εννοείται ότι έχω απενεργοποιημένα όλα τα tweaks του Chain..

- Αυτονομία μπαταρίας χωρίς ακόμα ιδιαίτερη άποψη (πάντως με λίγο λιώσιμο χθες στο internet μου άδειασε σε 1 ημέρα ενώ κατά μέσο όρο η JS8 μου κρατούσε περίπου 3-4 μέρες...)

- Ταχύτητα / εναλλαγή στα menus στα ίδια επίπεδα με την JS8 αλλά παρατηρώ κάποια "σκαλώματα" στις εναλλαγές των menus (υπόψη έχω τα animations στο full όπως τα έχω και σε κάθε ROM που περνάω) που δεν τα είχα ποτέ στην JS8.

- Σήμερα συνδέθηκα σε WIFI καφετέριας που με την JS8 δεν μπορούσε ποτέ και με τίποτα να συνδεθώ (μου έγραφε συνέχεια obtaiing ip address και έμενε εκεί...). Άρα λογικά έχει αναβαθμιστεί το WIFI (drivers ή/και software)

- Η RAM πάντα σε υψηλά επίπεδα και πλέον ο Task Manager δεν έχει δυνατότητα για 2-level κλείσιμο εφαρμογών αλλά μόνο ένα που κατά μέσο όρο από reboot "σκοτώνει" 6-7 εφαρμογές και απελευθερώνει περίπου 30-40 mb

- Ομορφότερα εικονίδια στη notification bar.

Για έναν απλό χρήση δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο η εναλλαγή από 2.2.1 σε 2.3.3.

Και με την ευκαιρία μία ερώτηση για τους δικούς μας DEVS...:p :

Αν θέλουμε να φλασάρουμε πάλι κάποια καινούρια ROM χρειάζεται να κάνουμε κάτι με το custom kernel που έχουμε περάσει? Ή απλά περνάμε τη νέα έκδοση με τον συνήθη τρόπο μέσω ODIN?

Τάσος

Be strong where you are weak and weak, where you are strong.. :rocket:

Μαλον το δικο μου τηλεφωνο και πολλων εδω μεσα ειναι χαλασμενα και δεν εχουν battery drain,κατι τετοιο πρεπει να συμβαινει :lol: ελπιζω να σε καλυψα για το ποσο ακυροι ειμαστε!!Εσυ και πολλοι αλλοι επιμενετε στο battery drain που εχετε αντιθετα με πολλους αλλους που επιμενουμε οτι δεν υπαρχει απλα γιατι δεν το ειχαμε ποτε και σε καμια απο αυτες τις ρομ με οσα φλασαρισματα και να ειχαμε κανει(εκτος αν μας λετε ψευτες).Ο καθενας λοιπον ας βγαλει τα συμπερασματα του και καλο ειναι να το κλεισουμε εδω το θεμα,κρατωντας ο καθενας τις αποψεις του γιατι ξεφυγαμε και γεμισαμε το thread.

Για να απαντησω θα σου πω τρια πραγματα :

1. Το οτι ειστε ακυροι αναφερεται στο οτι ειπες οτι στο xda ποσταρει ο καθενας οτι θελει κλπ. Οντως μπορει να συμβαινει αλλα το συγκεκριμενο post ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ VALID. Δεν καταλαβαινω γιατι επρεπε να την πεις στον IronWolf αλλωστε εχουν απαντησει μεσα στο thread και απο την google κσι αναγνωριζουν το προβλημα.

2. Δεν συμφωνω οτι εχουμε καποιο συμπερασμα να βγαλουμε. Αντιμετοπιζω ενα προβλημα και το αναφερω. θεωρω οτι προβληματα - bugs ειναι απειρως σοβαροτερα απο το να γραφει καποιος για custom roms με χαζομαρες που αφορουν 5-10 ανθρωπους αντι να αναφερεται στο bug που αφορα τους παντες. Το οτι σε εσενα δεν συμβαινει δεν με ενδιαφερει διοτι α. δεν ξερω τι εχεις κανει στο τηλεφωνο με τα custom φλασαρισματα b. Το αναφερει ολοκληρος ο πλανητης και σε τελικη αναλυση συμβαινει και σε εμενα. Θεωρω οτι το thread πρεπει πρωτα να προσπαθει να λυσει προβληματα και μετα οτιδηποτε αλλο

3. Προφανως και δεν ειπα οτι εισαι ψευτης.

Τελος να αναφερω οτι μπορει να λυνεται με καποιο modem file ή kernel ή ακομα και με αλλη παρτιδα συσκευης. Κανεις δεν ξερει πως συμπεριγεφεται το hardware και το firmware που μπορει να εχει μεσα, σε σχεση παντα με τον driver του λειτουργικου.

Edited by chrissk_2

Παιδια για θυμίστε με λιγο με την 2.1.1 περιπου ποσο ελευθερη ραμ ειχε το κινητο.....?

πχ τον οπερα μπορουσες να τον κρατήσεις ανοιχτο η τον εκλεινε(οπως κανει τωρα) αν ανοιγες κατι αλλο...

εχει καιρο που την ειχα και δεν θυμαμαι....

Παιδια για θυμίστε με λιγο με την 2.1.1 περιπου ποσο ελευθερη ραμ ειχε το κινητο.....?

πχ τον οπερα μπορουσες να τον κρατήσεις ανοιχτο η τον εκλεινε(οπως κανει τωρα) αν ανοιγες κατι αλλο...

εχει καιρο που την ειχα και δεν θυμαμαι....

Στην 2.3.3 τα πραγματα ειναι χειροτερα. Η ram αναλογα με ποιες εφαρμογες θα ανοιξεις πεφτει πολυ χαμηλα, ομως το τηλεφωνο δεν εχει κανενα προβλημα performance. Ομως οντως στο back ground ξεφορτωνει εφαρμογες πχ gmail για να αδειασει χωρο.

Παντα ομως εξαρταται απο τις εφαρμογες. Σε εμενα οι live wallpapers την σκιζουν την μνημη οπως και ο browser βεβαια

Στην 2.3.3 τα πραγματα ειναι χειροτερα. Η ram αναλογα με ποιες εφαρμογες θα ανοιξεις πεφτει πολυ χαμηλα, ομως το τηλεφωνο δεν εχει κανενα προβλημα performance. Ομως οντως στο back ground ξεφορτωνει εφαρμογες πχ gmail για να αδειασει χωρο.

Παντα ομως εξαρταται απο τις εφαρμογες. Σε εμενα οι live wallpapers την σκιζουν την μνημη οπως και ο browser βεβαια

ναι ξερω την 2.3.3 εχω και εγω τωρα.....:)

ειναι λιγο σπαστικο αυτο που συμβαινει...

απλα δεν θυμαμαι αν γινοταν στη 2.1.1.....μολις ειχα παρει το κινητο τοτε και δεν τα προσεχα αυτα..:p

δεν μπορω να θυμηθώ αν πχ ο οπερα(που προσωπικά δεν τον αλλαζω με κανενα broswer ειναι οτι καλυτερο για το κινητο) εμενε ανοιχτος αν ανοιγες κατι αλλο..γιατι εδω παντα κλεινει..και πρεπει να ξαναφορτωσεις την σελιδα απο την αρχη....

επισης "καλουδια" οπως η ηχογράφηση συνομιλιας δεν υπαρχουν ακομη για την 2.3.3 και απορω γιατι....

ναι ξερω την 2.3.3 εχω και εγω τωρα.....:)

ειναι λιγο σπαστικο αυτο που συμβαινει...

απλα δεν θυμαμαι αν γινοταν στη 2.1.1.....μολις ειχα παρει το κινητο τοτε και δεν τα προσεχα αυτα..:p

δεν μπορω να θυμηθώ αν πχ ο οπερα(που προσωπικά δεν τον αλλαζω με κανενα broswer ειναι οτι καλυτερο για το κινητο) εμενε ανοιχτος αν ανοιγες κατι αλλο..γιατι εδω παντα κλεινει..και πρεπει να ξαναφορτωσεις την σελιδα απο την αρχη....

επισης "καλουδια" οπως η ηχογράφηση συνομιλιας δεν υπαρχουν ακομη για την 2.3.3 και απορω γιατι....

Νομιζω οτι ξεφορτωνει πρωτα τα cached data και μετα τα applications. Δηλαδη οι browsers δεν φευγουν απο την μνημη, πανε στο "swap"

Νομιζω οτι ξεφορτωνει πρωτα τα cached data και μετα τα applications. Δηλαδη οι browsers δεν φευγουν απο την μνημη, πανε στο "swap"

xmmm λετε τελικα ρε παιδια η 2.1.1 να καθεται καλυτερα στο κινητο.....?

θυμαμαι οταν ο saliez με ειχε βοηθησει(μολις ειχα παρει το κινητο) να βαλω την darky πανω(σε 2.1.1) το κινητο ηταν θαυμα...πετουσε.....

δεν θυμαμαι να ειχα ποτε προβληματα με την μνημη κτλ κτλ κτλ κτλ.....

και τωρα πεταει αλλα αυτο με την ραμ ειναι λιγο ενοχλητικό......

δεν θυμαμαι να γινοταν σε τετοιο βαθμο πριν ισως και να μην το ειχα προσεξει...οπως ειπα και πριν....

παιδια κατι αλλο παω να κανω hard format τωρα στο κινητο αλλα δεν κανει μου βγαζει fail κτλ καμια βοηθεια εδω...?

edit το εκανα απο recovery.....

Edited by freddaras

2. Δεν συμφωνω οτι εχουμε καποιο συμπερασμα να βγαλουμε. Αντιμετοπιζω ενα προβλημα και το αναφερω. θεωρω οτι προβληματα - bugs ειναι απειρως σοβαροτερα απο το να γραφει καποιος για custom roms με χαζομαρες που αφορουν 5-10 ανθρωπους αντι να αναφερεται στο bug που αφορα τους παντες. Το οτι σε εσενα δεν συμβαινει δεν με ενδιαφερει διοτι α. δεν ξερω τι εχεις κανει στο τηλεφωνο με τα custom φλασαρισματα b. Το αναφερει ολοκληρος ο πλανητης και σε τελικη αναλυση συμβαινει και σε εμενα. Θεωρω οτι το thread πρεπει πρωτα να προσπαθει να λυσει προβληματα και μετα οτιδηποτε αλλο

Απλα να σου πω για τις <χαζομαρες με τις custom rom> που αναφερεις παραπανω,οτι ολοι εδω μεσα,ξερουν οτι εγω βαζω <μονο stock> και πανω σε αυτες αναφερομαι!!! ;)

Εκτος αυτου,να σου πω οτι παρολο που κι εγω ειμαι fun των stock και μονο των stock,δεν μπορουμε και δεν ειναι σωστο να λεμε σε οποιον αναφερεται σε καποια custom οτι λεει χαζομαρες!!!!!

Μπορει καποιες φορες οι αποψεις μας να ειναι αντιθετες αλλα δεν παυει να ειμαστε ολοι μια παρεα και μαλιστα πολυ κσλη και πρεπει να σεβομαστε ο ενας τον αλλο.

φιλικα παντα.

Edited by truckman

- Καταρχήν προσωπικά "με χαλάει" να περνάω custom kernels για να μπορώ να βάλω Ελληνικά πληκτρολόγια (δεν ξέρω πείτε με συντηρητικό αλλά έτσι είμαι!! :lol:). Εννοείται ότι έχω απενεργοποιημένα όλα τα tweaks του Chain..

Αν θέλουμε να φλασάρουμε πάλι κάποια καινούρια ROM χρειάζεται να κάνουμε κάτι με το custom kernel που έχουμε περάσει? Ή απλά περνάμε τη νέα έκδοση με τον συνήθη τρόπο μέσω ODIN?

Όπως οι περισσότεροι ξέρουν, είμαι κι εγώ επιφυλακτικός στο να φλασάρω πράγματα που δε χρειάζονται, ειδικά αν δεν τα έχω φτιάξει εγώ και δε μπορώ να καταλάβω τι έχουν κάνει. Ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό απ'όσο χρειάζεται. Σ'αυτή την περίπτωση επειδή το έψαξα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να προσέχουμε με τον όρο "custom", γιατί μπορεί κάποιοι να φαντάζονται κάποιο φοβερό hack και ριζική αλλαγή του kernel ή της rom. Tον εν λόγω kernel δε θα τον χαρακτήριζα custom. Ο Chainfire απλά πήρε τον αυθεντικό kernel της JVO (και της κάθε rom που έχει κάνει, γι'αυτό άλλωστε δε μπορείς να βάλεις άλλο cf-root σε άλλη rom), δηλαδή το αρχείο zImage από το firmware, τον "άνοιξε", και πρόσθεσε τα αρχεία su, superuser.apk (για root), το cmw3 recovery (που όπως είδαμε στην 2.2 απλά αντικαθιστά το stock android recovery αλλάζοντας ένα αρχείο και προσθέτοντας ένα φάκελο), το οποίο έχει κάνει σύμβατο με rfs με ένα σκριπτάκι, καθώς και τις 2 εφαρμογές του, το cwm (για να χειρίζεται το cwm3 recovery, ακριβώς όπως έκανε το rom manager), και το tweaks. Τέλος έβαλε τη δυνατότητα να διαβάζει το init.d αρχείο και να περνάνε εντολές από κεί, πράγμα που στο linux γίνεται αυτόματα (ένα απλό text script). Μετά ξαναπακέταρε το zImage σε ένα tar, που είναι αυτό που φλασάρουμε.

Ουσιαστικά λοιπόν δεν αλλάζουμε απολύτως τίποτα στο τηλέφωνο, απλά προσθέτουμε το root και κάποιες extra δυνατότητες. Ο kernel είναι ο JVO, δεν είναι αλλαγμένος. Aπλά περιέχει αυτά τα extra αρχεία. Πίστεψέ με, αν δεν το είχα ψάξει εξαντλητικά το θέμα μαζί με ανταλλαγή pm με τον Jorrit (έτσι τον λένε) στο XDA, δε θα το πρότεινα στην πρώτη σελίδα...

Όσο για το tweaks, τις ίδιες σχεδόν λειτουργίες περιέχει ο autokiller, που υπάρχει στο market, στα advanced settings του. Eδώ μπορείς να βρεις μια αναλυτική περιγραφή του τί κάνει το κάθε tweak. To RAM: Min-free, είναι ακριβώς σαν την κύρια λείτουργία του autokiller (διάβασε το post μου στο πρώτο μήνυμα περί διαχείρισης μνήμης), και οι 3 τιμές που θέτει στο minfree είναι 68,76,92 (κάτι μεταξύ των preset "strict" και "aggressive" του autokiller. To έχω ενεργοποιήσει και πάει αρκετά καλα.

Όλα αυτά τα tweaks απλά αλλάζουν το κάθε ένα ένα αντίστοιχο αρχείο στο reboot. Αν τα απενεργοποιήσεις, και κάνεις reboot, τα αρχεία απλά δε γίνονται overwrite, και γυρνάν πάλι στις εργοστασιακές τους τιμές. Δεν υπάρχει δηλαδή κίνδυνος, αυτό θέλω να πω, δε γίνεται κάποια μόνιμη αλλαγή. Εγώ για την ώρα έχω ενεργά τα 3 πρώτα, καθώς και το VM:swappiness. Τα άλλα δε βρήκα να βελτιώνουν κάτι και τα απενεργοποίησα. Επίσης επειδή δοκιμάζω τη μπαταρία με και χωρίς, δεν έχω ενεργοποιήσει ακόμα τον conservative governor, όπως κάναμε με το setcpu (μόλις ολοκληρώσω καναδυό κύκλους ακόμα, θα το κάνω, αν είναι η διαφορά όπως ήταν στο froyo για τη μπαταρία, είναι μεγάλη διαφορά).

Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί "σοβαρή" αλλαγή, είναι αν χρησιμοποιήσεις την extra εφαρμογή του chainfire (εγώ δεν το έχω κάνει ακόμα), η οποία δεν περιέχεται στον kernel - είναι στη σελίδα του στο xda - για να αλλάξεις το σύστημα αρχείων σε ext4 (το γνωστό πια lagfix). To oποίο κι αυτό αντιστρέφεται. Κατά τ'αλλα ο kernel είναι stock, απλά με πρόσθετα. Xρησιμοποίησέ τον εντελώς άφοβα.

Και φυσικά για να απαντήσω την τελευταία σου ερώτηση, αν δεν έχεις κάνει lagfix, δεν υπάρχει καμία διαφορά από οποιαδήποτε άλλη rom, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα, απλά φλασάρεις από πάνω ό,τι θες.

Ελπίζω να σε καθησύχασα λίγο :)

ΕDIT: Να προσθέσω ότι μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα ούτε με τη μνήμη, ούτε με τη μπαταρία. Είμαι φαίνεται κι εγώ από τους τυχερούς.. :p

Edited by Tyxerakias
- Alex

1. Το οτι ειστε ακυροι αναφερεται στο οτι ειπες οτι στο xda ποσταρει ο καθενας οτι θελει κλπ.......... Κανεις δεν ξερει πως συμπεριγεφεται το hardware και το firmware που μπορει να εχει μεσα, σε σχεση παντα με τον driver του λειτουργικου.

Απλα να σου πω για τις <χαζομαρες με τις custom rom> .......

Μπορει καποιες φορες οι αποψεις μας να ειναι αντιθετες αλλα δεν παυει να ειμαστε ολοι μια παρεα και μαλιστα πολυ κσλη και πρεπει να σεβομαστε ο ενας τον αλλο.

φιλικα παντα.

Φιλοι μου ειναι προφανες οτι εχετε αντιθετες αποψεις:) Η μπαταρια του SGS ειναι ενα μπελάλιδικο θεμα που εχει απασχολησει πολλες γενιες χρηστων και η αντιπαραθεση σας δεν νομιζω να οδηγησει πουθενα. Επισης φιλε chrissk_2 ας αφησουμε τον καθενα να χρησιμοποιησει οτι ρομ, κερνελ και tweak θελει χωρις να σχολιαζουμε αρνητικα. Στο κατω κατω οπως ειπε και ο Παρης σκοπος ολων μας εδω μεσα ειναι να ανταλλαξουμε τις γνωσεις μας σχετικα με το τηλεφωνο και να βελτιστοποιησουμε τη χρηση και τη λειτουργια του.

Edited by red_herring

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Στο ζήτημα της μπαταρίας που συζητάτε, όλοι σας γνωρίζετε πολύ περισσότερα πράγματα από μένα για τη συσκευή. Απλά επειδή παρακολουθώ και το θέμα του SGS2 γιατί μ' ενδιαφέρει, μην αποκλείετε την περίπτωση κάποιες συσκευές να μην είναι ακριβώς "ίδιες" με κάποιες άλλες.

Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές, είτε λόγω προμηθευτών είτε λόγω κάποιων προβλημάτων που παρατηρούν είτε για διάφορους άλλους λόγους, πολλές φορές προχωρούν σε silent hardware revisions των συσκευών τους.

Πχ στο θέμα του SGS2 που παρακολουθώ, είναι ολοφάνερο ότι πχ σίγουρα οι Κορεάτες έχουν κάνει revision στην κάμερα του SGS2. Δηλαδή κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή συσκευές SGS2 πιθανόν με διαφορετικά camera modules. Μπορεί να έχει γίνει κάτι τέτοιο και με τον ελεγκτή του wifi των SGS1 πχ. Οπότε παρόλο που σε δύο "ίδιες" φαινομενικά συσκευές μπορεί να φορτώσουμε το ίδιο λογισμικό, αυτές υπάρχει μια πιθανότητα να μην συμπεριφέρονται "ακριβώς" το ίδιο λόγω διαφορετικού revision.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που γίνεται στα mobo's που ο κατασκευαστής δίνει διαφορετικούς drivers ανάλογα το revision. Οπότε μην αποκλείετε το γεγονός σε κάποιον να συμβαίνει κάτι και σε κάποιον άλλο να μη συμβαίνει. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να έχει δίκιο και κάποιος άδικο. Μπορεί κι οι δύο να έχουν δίκιο...

Το τι πραγματικά συμβαίνει σε κάποια "περίεργα" ζητήματα, μόνο οι τεχνικοί της Samsung είναι σε θέση να το γνωρίζουν ή να το ψάξουν να το βρουν.

-edit επίσης αυτός είναι ο λόγος που κάποιος πρέπει να είναι υπομονετικός και να μην παίρνει από τις πρώτες παρτίδες συσκευών που κυκλοφορούν. Φαντάζομαι σε όλους έχουν πέσει στην αντίληψή σας διάφορες περιπτώσεις όλων των κατασκευαστών, οι συσκευές που κυκλοφορούν αργότερα στο εμπόριο να μην παρουσιάζουν κάποια από τα προβλήματα που παρουσίαζαν οι πρώτες. Αυτό δε συμβαίνει τυχαία.

Edited by karlesg

• The topic was unlocked