Jump to content

Τα πάντα για: 3G/HSDPA, GPRS, MMS, Vodafone Internet

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά διάβασα μια αναφορά πως το USB modemάκι είναι συμβατό με ότι κάρτα SIM και να του βάλεις.

Εγώ ενδιαφέρομαι να χρησιμοποιήσω το modem με μια κάρτα whatsup και με το πακέτο Internet On The Phone όπου πλέον έχεις πρόσβαση μέσω του internet APN και όχι μέσω του wap.

Πιστεύετε πως θα δουλέψει?

Ο φίλος με το F2G μπορεί να μας πει ποιο πακέτο χρησιμοποιεί?

Ευχαριστώ.

προφανως ο φιλος με το F2G χρησιμοποιει την προσφορα του 2010 με τα 1,5gb δωρεαν για ολο το 2010.

Μήπως ξέρεις κανείς, τι ακριβώς "χρεωνόμαστε" στα πακέτα internet της vodafone?

Προσωπικά, έχω βάλει στο συμβόλαιο το πακέτο medium (300mb internet per month) αλλά δεν έχει κάποια υπηρεσία η vodafone ώστε να σου λέει ακριβώς τα mb που απομένουν,υποχρεώνοντάς τον πελάτη ουσιαστικά να παίρνει τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών, να σκάει το 12λεπτο (που αν δεν κάνω λάθος διάβασα ότι θα γίνει 20λεπτο και βάλε) για να σου πούνε τι απομένει. οπότε, κάνω φιλότιμες προσπάθειες και υπολογίζω τι μου μένει από τα data counters του H1. Τι ακριβώς χρεώνομαι όμως; Το upload, το download ή το σύνολο και των δύο;:worry::worry:

επίσης, όταν συνδέομαι στο vodafone 360 και γίνεται το sync να φανταστώ ότι αφαιρούνται mb από το πακέτο σωστά; Το μόνο που μου έχουν πει είναι ότι όταν συνδέομαι στο myweb του 360, δεν υπάρχει κάποια χρέωση, αλλά και πάλι δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει!

Κοιτάς σύνολο(download και upload).

Για το 360, ό,τι και να κάνεις, δε χρεώνεσαι(πλην της χρήσης χρεώσιμων υπηρεσιών). Αλλά γενικά, για sync και τα συναφή με το 360 δε σου τραβάει mb απ'τον όγκο του πακέτου σου.

Κοιτάς σύνολο(download και upload).

Για το 360, ό,τι και να κάνεις, δε χρεώνεσαι(πλην της χρήσης χρεώσιμων υπηρεσιών). Αλλά γενικά, για sync και τα συναφή με το 360 δε σου τραβάει mb απ'τον όγκο του πακέτου σου.

σε ευχαριστώ πολύ! γιατί και μία τελευταία πληροφορία. δηλαδή, αφού δε χρεώνεσαι για sync και όλα τα σχετικά, δε χρεώνεσαι ούτε για το backup φωτογραφιών που κάνει το H1 από το κινητό στο pc? Γιατί μου φαίνεται κουλό να σ' αφήνει η vodafone να ανεβάζεις κάμποσα mb τζάμπα.

Αυτό δεν το γνωρίζω. Καλύτερα να πάρεις 13830 για να συνδέσουν με το αρμόδιο τμήμα και να σου απαντήσουν. Ή, ακόμη καλύτερα, μπορείς να τους στείλεις mail από ΕΔΩ ώστε να έχεις και γραπτά την απάντηση για να είσαι 100% καλυμμένος σε περίπτωση που έστω κατά λάθος συμβεί καμιά στραβή ;) Με τις χρεώσεις των προγραμμάτων δεδομένων δεν παίζουμε άλλωστε!

Μήπως ξέρεις κανείς, τι ακριβώς "χρεωνόμαστε" στα πακέτα internet της vodafone?

Προσωπικά, έχω βάλει στο συμβόλαιο το πακέτο medium (300mb internet per month) αλλά δεν έχει κάποια υπηρεσία η vodafone ώστε να σου λέει ακριβώς τα mb που απομένουν,υποχρεώνοντάς τον πελάτη ουσιαστικά να παίρνει τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών, να σκάει το 12λεπτο (που αν δεν κάνω λάθος διάβασα ότι θα γίνει 20λεπτο και βάλε) για να σου πούνε τι απομένει. οπότε, κάνω φιλότιμες προσπάθειες και υπολογίζω τι μου μένει από τα data counters του H1. Τι ακριβώς χρεώνομαι όμως; Το upload, το download ή το σύνολο και των δύο;:worry::worry:

επίσης, όταν συνδέομαι στο vodafone 360 και γίνεται το sync να φανταστώ ότι αφαιρούνται mb από το πακέτο σωστά; Το μόνο που μου έχουν πει είναι ότι όταν συνδέομαι στο myweb του 360, δεν υπάρχει κάποια χρέωση, αλλά και πάλι δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει!

θα αλλαξει η χρεωση για το 13830?. θα γινει ποσο δηλαδη;. που το διαβασεσ;

θα αλλαξει η χρεωση για το 13830?. θα γινει ποσο δηλαδη;. που το διαβασεσ;

θυμάμαι ότι ήταν σε εφημερίδα μια ολοσέλιδη ανακοίνωση ενώ βρισκόμουν στο καράβι και γυρνούσα από την Κρήτη. και αν δεν κάνω λάθος ήταν το Βήμα της 25ης Ιουνίου (αν έχω συνδέσει σωστά τα γεγονότα δλδ και μου ήρθε η σωστή ημερομηνία).

ευχαριστώ για το λινκ θα κοιτάξω απ' εκεί αν είναι να βρω άκρη! ;)

• 2 weeks later...

Παιδιά με ενδιαφέρει το εξής πράγμα από το mobile internet της vodafone:

Με ενδιαφέρει το upload.Δηλαδή...θελω για μια-δυο ωρες την ημέρα να στέλνω εικόνα μέσω ιντερνετ από την webcam του λαπτοπ μου. Μπορεί κανείς να μου πει τι upload εχεις σε 3G και σε 3G+ και αν είναι σταθερό; Επίσης θέλω να μου πείτε αν χρεώνεται από την εταιρεία το upload? Δεν με ενδιαφέρει να κατεβάζω...απλά με ενδιαφέρει να στελνω εικόνα - video μερικές ώρες σε οσο δυνατόν καλύτερη ποιότητα μέσω ιντερνετ....

Για συμβόλαια υπάρχουν πακέτα με

5 ευρώ για 100mb

10 ευρώ για 300

15 ευρώ για 750 και

20 ευρώ για μέχρι 3gb.

Για καρτοκινητά 3 ευρώ για 60 mb μόνο και για ενεργοποιήσεις μέχρι 31/8 στα διπλασιάζει σε 120mb

Αυτά είναι. δεν υπάρχουν άλλα.

http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=5661

Παιδιά να ξαναρωτήσω... τα mb που αφορούν τα προγράμματα αφορούν download μονο ή download kai upload; Δηλαδή το upload ειναι τσάμπα( κατα ένα τρόπο);

Οχι. Τα MB του πακέτου που αγοράζεις εννοεί το άθροισμα του download+upload.

Π.χ Αν πάρεις το πακέτο τον 100 mb σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις download-upload=100 mb

Edited by fotisk13
Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

Παιδιά με ενδιαφέρει το εξής πράγμα από το mobile internet της vodafone:

Με ενδιαφέρει το upload.Δηλαδή...θελω για μια-δυο ωρες την ημέρα να στέλνω εικόνα μέσω ιντερνετ από την webcam του λαπτοπ μου. Μπορεί κανείς να μου πει τι upload εχεις σε 3G και σε 3G+ και αν είναι σταθερό; Επίσης θέλω να μου πείτε αν χρεώνεται από την εταιρεία το upload? Δεν με ενδιαφέρει να κατεβάζω...απλά με ενδιαφέρει να στελνω εικόνα - video μερικές ώρες σε οσο δυνατόν καλύτερη ποιότητα μέσω ιντερνετ....

Upload και download συνυπολογίζονται πάντα στον προπληρωμένο όγκο. Οι ταχύτητες εξαρτώνται ανάλογα με την περιοχή σου και την ποιότητα/υπερφόρτωση/είδος του σήματος/δικτύου.

Πάντως η Vodafone, είναι χρόνια μπροστά στο 3G σε σχέση με τις άλλες δύο. Σε 2-3 περιοχές που χρησιμοποιώ mobile internet, έχω με Vodafone σταθερότατο upload 1.5-2Mbps, δηλ. σχεδόν διπλάσιο από το DSL. Με Wind και Cosmote έχω αντίθετα 0.3-0.4Mbps upload.

Πάντως η Vodafone, είναι χρόνια μπροστά στο 3G σε σχέση με τις άλλες δύο. Σε 2-3 περιοχές που χρησιμοποιώ mobile internet, έχω με Vodafone σταθερότατο upload 1.5-2Mbps, δηλ. σχεδόν διπλάσιο από το DSL. Με Wind και Cosmote έχω αντίθετα 0.3-0.4Mbps upload.

Νά ναι καλά η Huawei.

Νά ναι καλά η Huawei.

Νομίζω δεν είναι θέμα εξοπλισμού αλλά εξαρτάται το αν έχουν ενεργοποιημένο ή όχι το HSUPA... H wind νομίζω δε το έχει "ανοικτό"! Επιπλέον τα τερματικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο!

Αλλά μιας και μιλάμε για ταχύτητες upload είναι καθαρά θέμα δικτύου τι ρυθμίσεις έχει,συναρτήσει πάντα των δυνατοτήτων του. Η Vodafone έχει backbone και "την παίρνει" να έχει HSUPA ανοικτό,οι άλλες :O

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οι άλλες είχαν NOKIA και τελικά βγήκαν φόλες. Πλέον τις αλλάζουν. Η wind πλέον θα βάλει ericsson σειρά 6000.

Αυτό τον καιρό φυσικά προσπαθεί να περισώσει τα άσωτα βάζοντας repeater παντού.

Οι άλλες είχαν NOKIA και τελικά βγήκαν φόλες. Πλέον τις αλλάζουν. Η wind πλέον θα βάλει ericsson σειρά 6000.

κάθε πράγμα στην εποχή του... Τώρα,προφανώς οι σταθμοί βάσης της ΝΟΚΙΑ SIEMENS δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που έβαζε η Wind πριν 4 χρόνια... Μη ξεχνάς ότι η επιλογή της Vodafone στην αρχή ήταν siemens που αντικειμενικά,πιο προβληματικά μηχανάκια δεν υπήρχαν! Τα huawei ήταν ένα μεγάλο πακέτο σε καλή τιμή για τη vodafone και αντικειμενικά,αν στην ίδια τιμή είχε επιλογή για ericsson τι πιστεύεις ότι θα έκανε;

Η WIND έχει περίπου ένα χρόνο απ'όσο ξέρω που βάζει Ericsson κι αυτό λογικά λόγω τιμής... Δε νομίζω να έκανε στροφή στην ποιότητα :lol::p

Από σηματοδοσία ποια θεωρείς ότι είναι καλύτερα;

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

και ο Cote θα βάλει 6000 series...αλλά ο Aνεμος βασικά δε θα βάλει τίποτα αλλο εκτός απο τα πρώτα 30 Huawei...

;)

Πρώτα 30 Huawei???

Η huawei στην wind τέλος. Μάλλον μόνο Ericsson θα βάλει τελικά παντού. Ήδη έχει ξεκινήσει απο Έβρο και κατεβαίνει.

Απο σηματοδοσία μέχρι στιγμής φένεται οτι η huawei τους έχει φάει λάχανο και αυτό φένεται πολύ στη voda. Τα καινούρια ericsson δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα.

Αυτό που μου τη σπάει στους βόρειους κατασκευαστές είναι οτι κατασκευάζουν μηχανήματα περίπλοκα και βαριά γεμάτο με προβλήματα κατα την εγκατάσταση και αρχική λειτουργία ενώ οι κινέζοι έχουν κάνει fool proof μηχανήματα τελείως απλά και τρομερά αξιόπιστα.

παιδια συγνωμη αν ειμαι εκτος θεματος απλος θελω να κανω μια ερωτηση...την υπηρεσια της vodafone ειναι καλη περιπτωση να την παρεις στις διακοπες??οποιος την εχει χρησημοποιησει ας μου πει και γνωμες...ευχαριστω...:)

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Είναι πάρα πολύ καλή και αξιόπιστη . Αλλά πρέπει να είσαι σίγουρος ότι στην τοποθεσία που θα πάς έχει 3G κάλυψη. Τηλεφώνησε δωρεάν στο 1399 να σου πουν.

ευχαριστω πολυ φιλε μου...μπορω να το δω απο το κινητο αν εχει 3G????

Φιλικά Γιώργος

φυσικα αν το κινητο σου ειναι 3G!

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

ειναι...εχω το Μ1 το samsung 360 απο την vodafone...αυτο που εχω στο αβαταρ μου:);)

Φιλικά Γιώργος

τοτε εισαι οκ κανε δοκιμες και δες. θα σου προτεινα να γυρισεις το κινητο σου μονο σε 3G και να κανεις καμια κληση ωστε να δεις ποσο δυνατο σημα εχει αν και με μια γραμμη σημα που εχω σπιτι μου πιανω 2mbps!

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13