Jump to content

Nokia N900 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπερα παιδια προσπαθω να κανω copy ενα αρχειο μεσω του file box συγκεκριμενα το python wifi public αλλα μου βγαζει ενα μυνημα You don t have permissions to proceed.ξερει να μου πει κανεις να μου πει τι να κανω?υπ οψιν οτι στα αγγλικα εκανα κοπανες συνεχεια.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εντολή cp ως root από το τερματικό ή να δοκιμάσεις ξεκινήσεις το filebox από το τερματικό γράφοντας μπροστα sudo

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εντολή cp ως root από το τερματικό ή να δοκιμάσεις ξεκινήσεις το filebox από το τερματικό γράφοντας μπροστα sudo

γραφω στο τερματικο sudo filebox και μου ζηταει ενα password.τι κανω τωρα?

υπαρχει καποιος αλλος file manager για να το κανω?

Edited by gaiosgf

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Απο τι γνωριζω αν μπεις στις ρυθμισεις του filebox και ενεργοποιησεις το root access και κλεισεις το filebox και ξαναμπεις θα το κανει
From N9

γραφω στο τερματικο sudo filebox και μου ζηταει ενα password.τι κανω τωρα?

υπαρχει καποιος αλλος file manager για να το κανω?

Με οποιονδήποτε file manager θα χρειαστείς root access. Πρέπει να έχεις εγκαταστήσει την εφαρμογή rootsh. Δοκίμασε να τρέξεις πρώτα την εντολή sudo gainroot και μετά το filebox από το τερματικό.

Για να ορίσεις τον κωδικό

sudo gainroot

passwd

Με οποιονδήποτε file manager θα χρειαστείς root access. Πρέπει να έχεις εγκαταστήσει την εφαρμογή rootsh. Δοκίμασε να τρέξεις πρώτα την εντολή sudo gainroot και μετά το filebox από το τερματικό.

sudo gainroot

passwd

ενταξει φιλε μου.καταφερα και αντεγραψα τα αρχεια που ηθελα αν και τελικα δεν εγινε η δουλεια μου.

κατι αλλο τωρα.το pymaemo python-wifi python shared ειναι μερος του συστηματος?

αν τα διαγραψω θα προκαλεσω βλαβη?ξερει κανεις?

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

sudo gainroot

passwd

ενταξει φιλε μου.καταφερα και αντεγραψα τα αρχεια που ηθελα αν και τελικα δεν εγινε η δουλεια μου.

κατι αλλο τωρα.το pymaemo python-wifi python shared ειναι μερος του συστηματος?

αν τα διαγραψω θα προκαλεσω βλαβη?ξερει κανεις?

τελικα ειμαι πολυ μ*****ς.επαιζα με το file box και διεγραψα ενα αρχειο απο καποια εφαρμογη.το αποτελεσμα ειναι να μην ανοιγει τωρα η συγκεκριμενη εφαρμογη.εκει που προσπαθει ν ανοιξει με πεταει στην αναμονη.μηπως ξερετε αν μπορω με καποια εντολη στο τερματικο να επαναφερω τα πακετα της εφαρμογης που λειπουν?

εχω κανει επανεγκατασταση της εφαρμογης αλλα τζιφος.

επισης δοκιμασα με apt-getq.παλι τιποτα

κι ενα screenshoot για να δειτε απο που το διεγραψα

Edited by gaiosgf

• 3 weeks later...
Παίδες, πήρα σήμερα το n900 από το nokia shop όπου έναντι 30Ε μου βάλανε τα ανταλλακτικά που αγόρασα και αλλάξανε ένα σπασμένο πλαστικό αλλά το πήρα με άδεια μπαταρία. Ακόμα δεν είμαι σπίτι αλλά όση ώρα και να το έχω στην φόρτιση δεν παίρνει μπρος. Έχουμε πρόβλημα με την φόρτιση, να το ξαναπάω πίσω; Ή να το αφήσω όλο το βράδυ μπας και έπιασε πολύ χαμηλό επίπεδο φόρτισης και πρέπει να "ξεκολλήσει";

αστο 10-20 λεπτα και μετα πισω

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Το έβαλα να φορτίζει με το usb καλώδιο και κάτι κάνει... Το σύνδεσα μετά στον φορτιστή (αφού είχε ανάψει) και έδειχνε πως φόρτιζε. Αλλά μετά από λίγο είχε σβήσει. O φορτιστής είναι σε καλή κατάσταση, τώρα φορτίζει το 2ο μου (Motorola V9). Μιας και έχω και 2η μπαταρία, βρίσκεται εδώ κανένας φορτιστής μπαταρίας μόνο; Edited by Nognir

δεν εχεις 2ο φορτιστη να δοκιμασεις η αυτοκινητου?

Αυτός είναι ο 2ος... Νόμιζα πως είχε χαλάσει κάτι στον πρώτο και πήρα 2ο, τα ίδια είχα και με τους 2. Όχι, αυτοκινήτου δεν έχω. Σημειωτέον πως κανείς απ'τους 2 δεν είναι επίσημος της Nokia, έχει σημασία; Ο 1ος είναι της Motorola αυτός που είχα του V8 και τώρα του V9

αφου φορτιζουν εκεινα, θεμα εχει το κινητο... τωρα η το γυρνας η θα φορτιζεις με usb που ειπες φορτιζει... μπας και εχεις usb φορτιστη ? να δεις αμα φορτονει με κεινο...

Τελικά δουλεύει έτσι, με usb καλώδιο και μετατροπέα για πρίζα. Να δούμε το αποτέλεσμα... Ευχαριστώ. Μια βασική διαφορά μεταξύ των 2 είναι ότι το καλώδιο usb δείχνει να πατάει καλά πάνω στην εσοχή ενώ των φορτιστών παίζουν.

οποτε μαλλον σε βλεπω για usb φορτισεις μονο...

Ναι... ή κανένα wall charger αν βρίσκεται εύκολα ελλάδα

Άλλο θέμα: υπάρχει κάποιο αρχείο να επεξεργαστώ τις ρυθμίσεις λήψης βίντεο; Βγαίνει πολύ μεγάλο το μέγεθος και για κάποιο λόγο όλες οι απόπειρες μετατροπής των βίντεο καταλήγουν σε βίντεο των 2-3fps...

Edited by gianpithio

Παίδες, πήρα σήμερα το n900 από το nokia shop όπου έναντι 30Ε μου βάλανε τα ανταλλακτικά που αγόρασα και αλλάξανε ένα σπασμένο πλαστικό αλλά το πήρα με άδεια μπαταρία. Ακόμα δεν είμαι σπίτι αλλά όση ώρα και να το έχω στην φόρτιση δεν παίρνει μπρος. Έχουμε πρόβλημα με την φόρτιση, να το ξαναπάω πίσω; Ή να το αφήσω όλο το βράδυ μπας και έπιασε πολύ χαμηλό επίπεδο φόρτισης και πρέπει να "ξεκολλήσει";

Βγάλε και ξαναβάλε τη μπαταρία στη θέση της και δοκίμασε να τη φορτίσεις. Μου έχει συμβεί και μένα το πρόβλημα και λύθηκε έτσι.

Nikomas

Παίδες, πήρα τον νέο φορτιστή και παρ'όλα αυτά το πρόβλημα εξακολουθεί. Θα το ξαναπάω στο nokia shop γιατί μάλλον κάτι πήγε στραβά στην συναρμολόγησή.

Ναι, κάτι σίγουρα πάει στραβά με το usb κύκλωμα, τώρα ούτε απ'το καλώδιο φορτίζει...

Edited by Nognir

Στο δικό μου πριν από μερικούς μήνες φαινόταν ότι ξεκόλλησε η "υποδοχή" που φορτίζει από την πλακέτα και δεν φόρτιζε. Την κολλήσαμε αλλά τίποτα και βάλαμε καινούρια υποδοχή.. Πήγαινε το για επισκευή δεν μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο :)
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Δεν το δέχονται για επισκευή, κάτι λένε πως η συσκευή είναι μαρκαρισμένη σαν "κατακρατημένη" απ'την nokia και πως αν πάει κεντρικά δεν θα επιστραφεί. Υπάρχει κάπου να το πάω που δεν θα το πάνε κεντρικά, ό,τι επισκευή γίνει να γίνει εκεί;

Καλύτερα γράψε το πρόβλημα σου στο : Εντυπώσεις από το επίσημο ελληνικό service της Nokia.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να μπορώ να μπω στο 0.facebook;

Nokia:5110->6150->3310->3330->5210|Sharp:gx20|Sony ericsson:W800|Nokia:N82->N900|HTC:EVO 3D|Nokia:101 Dual Sim|Samsung:Galaxy Note 4(exynos 32Gb Black)|LG:G2->V10LG Tablet:G pad 8.3 White|Huawei:Mate 10 Pro|Samsung:Galaxy S21 Ultra 256Gb

Aπορια σχετικα με το html5 test σε Ν900 και Ν8.

Κατεβασα σημερα τον Οpera 11.5 (ο οποιος ακομα σε Symbian ^3 δεν εχει βγει! wow, μπραβο αγαπη για το Ν900!)

ειπα λοιπον να κανω τα τεστ στον μαμισιο browser του Ν900 και στον νεο Opera.

To ιδιο εκανα και με το Ν8.

Η διαφορα στα αποτελεσματα ηταν συντριπτικη υπερ της Maemo συσκευης.

Αναλυτικοτερα:

N900

μαμισιος (ΜicroB)---> 161 points (and 1 bonus)

Οpera 11.5 ---> 244 points

N8

μαμισιος ---> 96 points

Opera 6.1 ---> 54 points

Opera 11.1 ---> 0 points (καποιο σκαλωμα τρωει, οσες φορες και αν εκανα το τεστ εδειξε "0")

Οπως βλεπετε η διαφορα μεγαλη.

το θεμα ομως ειναι πως οταν τα βαζω διπλα-διπλα και ανοιγω ψιλο-βαρια sites (myphone, gazzetta.gr κλπ) ειναι σχεδον ιδοσυναμα. Ισως το Ν900 να ειναι απειροελαχιστα γρηγοροτερο. αμελητεα ομως.

μηπως ρε παιδια ειναι ψιλο-μουφα το τεστ?

**ειμουν συνδεδεμενος με το wifi του σπιτιου μου με ποιοτητα σηματος γυρω στο 85%.

**ελεγα να το γραψω στο thread "αποριες-ερωτησεις του Ν8" αλλα ειπα καλυτερα εδω...

ισως εκει έπαιρνα πιο πολλες απαντησεις (?) , ομως δεν ηθελα να νομιζει κανεις πως τρολαρω κατα του Ν8.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

αυτο αφορα αποκλειστικα html5 οποτε δε νομιζω οτι εχει να κανει με την φορτωση σελιδων...