Jump to content

Nokia N900 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτό είχε και το δικό μου, για κανα μήνα... εμένα για να φορτίσει απο τον γνήσιο φορτιστή, έπρεπε να κουνήσω λίγο το καλώδιο πάνω ή κάτω για να κάνει καλύτερη επαφή. Μετά φόρτιζε. Το περίεργο ήταν οτι μου το έκανε μόνο με ένα απο τους 3 φορτιστές που είχα, οπότε θεώρησα οτι εφταιγε ο συγκεκριμένος...

Τελικά την παρασκευή μου έμεινε στο χερι το usb και τελικά κατάλαβα τι εφταιγε! :p

Απο την Nokia μου είπαν οτι θα το στείλουν στο εξωτερικό, αλλα ίσως να μην καλύπτεται απο εγγύηση λόγω "κακής χρήσης"...

Έχω δεί οτι και άλλοι στο nokia forum είχαν το ίδιο πρόβλημα, και λένε οτι είναι κατασκευαστικό θέμα, καθότι το usb στηρίζεται μόνο στο καλάι που το ενώνει με την πλακέτα... εικόνα

Αha...

Οποτε , να το περιμενω και γω το δικο μου απο μερα σε μερα... thanks φιλος για την βοηθεια!

Το μονο περιεργο ειναι (οπως προειπα) οτι απο to καλωδιο για το pc φορτιζει πακονικοτατα:wacko:

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Guys, το συγκεκριμένο πρόβλημα με την θύρα του usb είναι γνωστό από τότε που κυκλοφόρησε το Ν900 και ήταν ο βασικός λόγος που καθυστέρησα ένα μήνα να το αγοράσω.

Χρείαστηκε η ΝΟΚΙΑ να δώσει επίσημη απάντηση μιας και αφορούσε ένα συγκεκριμένο πλήθος Ν900.

Προσωπικά είμαι αρκετά genteel όταν αποσυνδέων το Ν900 από το φορτιστή από την πρώτη μέρα....

Nokia regarding the micro-USB port of the Nokia N900:

---------------------------

We are aware of reports that under certain conditions, the micro-USB port of a very limited amount of Nokia N900 devices can be detached. Product quality is of utmost importance to Nokia and we are investigating this issue further. Consumers who experience this issue should contact their local Nokia customer care. The same warranty applies to the Nokia N900 as with any other Nokia device. We apologize for any inconvenience this may cause.

http://discussions.europe.nokia.com/t5/Maemo-Devices/Nokia-responds-to-reports-about-the-N900-micro-usb-port-getting/td-p/629019

Αν κοιτάξετε τις ημερομηνίες στο ΝOKIA Support Discussions είναι ένα χρόνο πριν.....

Edited by stsdema28

6610 --> 7610(RH-51) --> (Legendary) N900 --> Galaxy SIII --> HTC 10 --> Pixel 2 XL --> Xperia 1 ii

HP Touchpad (dual boot: webOS and Android)

Και εγω απο τη πρωτη μερα ειδα μια μικρη δυσκολια στο να βαλω το Usb ειμαι αρκετα ευγενικος και δεν το ζοριζω. Αρα οπως λες στο αρθρο ηταν για καποιες παρτιδες πριν ενα χρονο. Αληθεια ολα τα Ν900 της Ελληνικης αγορας ειναι Made in Korea;

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Το μονο περιεργο ειναι (οπως προειπα) οτι απο to καλωδιο για το pc φορτιζει πακονικοτατα:wacko:

Και εμένα φορτιζε κανονικά απο τον φορτιστή αυτοκινήτου, τον 2ο φορτιστή που εχω και με το pc συνδεόταν και φόρτιζε κανονικά μέχρι την τελευταία μέρα...

@stsdema28: Thanx, ελπίζω αυτή η ανακοίνωση να σημαίνει οτι θα με καλύψει η εγγύηση...

καλημερα ΣΟΣ ας με βοηθησει καποιος αν ξερει

χθες κατεβασα μια βλ@κια απο το app manager ->network δεν θυμαμαι καν το ονομα του κατι για να συνδεεται κ να κατεβαζει data το εικονιδιο ηταν 4πρασινες τελιες κ μια κιτρινη στο κεντρο αν θυμαμαι καλα εμοιαζε σαν ,ατομο, καπως ετσι ηταν 64mb

το κιν εκανε ρισταρτ κ απο χθες οταν παω να το ανοιξω βγαινει το logo nokia αλλα κατω αριστερα μου λεει "installing software update. please do not interrupt" κ ειναι κολλημενο στο 3%

πηγα να το φλασαρω αλλα τπτ δεν ανταποκρινεται ουτε το "U" για να ξεκινησω να κανω φλασαρισμα

Όταν λες ότι δεν ανταποκρίνεται το U? Όταν το συνδέσεις με το pc δεν σου εμφανίζει καμία ένδειξη?
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Όταν λες ότι δεν ανταποκρίνεται το U? Όταν το συνδέσεις με το pc δεν σου εμφανίζει καμία ένδειξη?

οχι βαζω το usb παταω το "U" για να ξεκινησω φλασαρισμα κ το μονο που βλεπω ειναι το logo κ κατω αριστερα στην οθονη

"installing software update.

please do not interrupt."

κολλημερνο στο 3% απο χθες

Δοκίμασε να περάσεις το VANILLA

http://tablets-dev.nokia.com/nokia_N900.php

οχι βαζω το usb παταω το "U" για να ξεκινησω φλασαρισμα κ το μονο που βλεπω ειναι το logo κ κατω αριστερα στην οθονη

"installing software update.

please do not interrupt."

κολλημερνο στο 3% απο χθες

Δεν βαζεις το καλωδιαο με ανοιχτο το κινητο και πατας το U!

Κλεινεις τη συσκευη, και με πατημενο το U τοτε συνδεεις το καλωδιο! Θα δειξει το λογοτηπο της νοκια (χωρις φωτεινοτητα στην οθονη) και πανω δεξια το σημα της usb συνδεσης!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Δεν βαζεις το καλωδιαο με ανοιχτο το κινητο και πατας το U!

Κλεινεις τη συσκευη, και με πατημενο το U τοτε συνδεεις το καλωδιο! Θα δειξει το λογοτηπο της νοκια (χωρις φωτεινοτητα στην οθονη) και πανω δεξια το σημα της usb συνδεσης!

το κινητο απο οταν εκανα αυτη την βλ@κι@ ουτε ανοιγει ουτε τιποτα μαυρη οθονη οταν βαζω το usb τοτε βγαινει το logo και αυτο που λεω κατω αριστερα δεν μπορω να κανω κατι αλλο

μαλλον ειναι για κανονικο servise τωρα :)

Edited by stendor
Απαγορεύεται η γραφή τύπου SMS.

Μισο, αυτο που λες οτι σου γραφει κατω αριστερα στο λεει στην φορτωσει το λειτουργικο; δηλαδη εκει που εχει το λογοτυπο νοκια;;

ακουλουθησε αυτον τον οδηγο

http://thenokiaguide.com/2010/01/11/how-to-hard-reset-the-n900-resets-all-data/

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Σας ευχαριστω ολους αλλα το κινητο κουτσουρο τελειως δεν μπορω καν να το ανοιξω να κανω κατι μονο οταν του βαζω το usb τοτε αναβει το logo λεει αυτο που γραφω στην λευκη οθονη κ τπτ αλλο δεν κανει μαλλον ειναι για φουντο

Δοκίμασε και το τελευταίο. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει μου έχουν πει ότι ισχύουν τα ίδια και για το Ν900 :O

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3487729#post3487729

@blade2

Δοκίμασε αυτό που λέει ο gianpithio και κοίτα την περίπτωση του να είναι τελείως ξεφόρτιστη η μπαταρία σου(φόρτισε την κάπου και ξαναδοκίμασε). Αφού το κάνεις αυτό βγάλε τη μπαταρία και βάλτην πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία. Για μένα μη το πας ακόμα για service.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Δοκίμασε και το τελευταίο. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει μου έχουν πει ότι ισχύουν τα ίδια και για το Ν900 :O

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3487729#post3487729

το κατεβασα το φοινικα ακολουθω το βιντεο αλλα οταν παταω το tools-->data package download με το που ανοιγει το παραθυρο μου πεταει αυτο το μην σε παραθυρο με τιτλο

FiReDownloadUI:

{FATAL: No contact to the ECL library or ECL wrapper

HRESULT 0x80070002 (-2147024894)

This means:

The system cannot find the file specified.}

παταω το οκ βαζω το code αλλα δεν μου δεινει την δυνατοτητα να κανω check availability

To Swappolube, μπορει να αντικαταστησει ενα overclocking?

Σκεφτομαι να γυρισω στο μαμισιο Kernel και να βαλω το προγραμματακι αυτο.

To Swappolube, μπορει να αντικαταστησει ενα overclocking?

Σκεφτομαι να γυρισω στο μαμισιο Kernel και να βαλω το προγραμματακι αυτο.

Γιατί δεν τα βάζεις παράλληλα; Δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο enhanced kernel, το αντίθετο μάλιστα.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

ναι... ειμαι ηδη υπερχρονισμενος στα 500/900Mhz αλλα σκεφτομουνα μπας και ειναι υπερβολη να εχω και το Swappolube εγκατεστημενο.

Θα τα αφησω και τα δυο.

Η αληθεια ειναι πως εχοντας "πειραξει" πολυ το transition control και μετα την εγκατασταση του swappolube....παει πολυ καλα το κινητο.

ειδηκα τα email...τα ανοιγει σφαιρα.

σε ευχαριστω anapostaste!

κατι τελευταιο. οταν και αν θελησω να γυρισω στο stock kernel... θα χασω ολα τα προγραμματα και τα plugins που εχω βαλει στο Ν900?

Όχι δε θα χάσεις κάτι..όπως όταν έβαλες τον power kernel..βέβαια αν έχεις εφαρμογές που βασίζονται σε αυτόν τον kernel, τότε απλά δε θα δουλεύουν (πχ h-e-n, air*****ing-ng κλπ..)

Να ρωτήσω και εγώ κάτι, είναι καλύτερο να έχουμε (στον power kernel) συχνότητες όπως ο φίλος από πάνω 500-950-1000 ή 125-1000;; Μήπως στην δεύτερη περίπτωση που έχει κάνει πολλά scalings καταναλώνει περισσότερη μπαταρία; Ενώ στην πρώτη θα έχει 2-3 διαφορετικές συχνότητες και θα χρησιμοποιεί το ανάλογο ποσοστό χρήσης και συνεπώς καλύτερη διαχείρηση μπαταρίας..

Εγώ όταν το είχα από 125-1000 είχα μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας ενώ με stock kernel και ίδια προγραμματ και ρυθμίσεις έχω σαφώς καλύτερη!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Καλά είναι πιστεύω η μικρότερη συχνότητα να είναι τα 500mhz γιατί εκτελεί τις απλές εργασίες καταναλώνοντας πχ 20% του επεξεργαστή ενώ με min τα 250 για τις ίδιες εργασίες θα χρησιμοποιούσε ας πούμε 40%. Βέβαια εξαρτάται και από τα profiles γιατί το καθένα δίνει διαφορετικά voltages.

Moλις εβαλα το Community SSU update.

Tα πρωτα που διεκρινα ειναι το πολυ καλυτερο scrolling στα menu, δεν ειδα να γυριζει σε portrait mode, το camkeyd δεν λειτουργει.

Αυτα για αρχη

edit: camkeyd δουλευει. ηθελε μαλλον ενα restart!

το status menu δουλευει σε portrait mode!!:)

Edited by paidi_8auma

Καλά είναι πιστεύω η μικρότερη συχνότητα να είναι τα 500mhz γιατί εκτελεί τις απλές εργασίες καταναλώνοντας πχ 20% του επεξεργαστή ενώ με min τα 250 για τις ίδιες εργασίες θα χρησιμοποιούσε ας πούμε 40%. Βέβαια εξαρτάται και από τα profiles γιατί το καθένα δίνει διαφορετικά voltages.

Και εγω αυτο πιστευω..και το σιαπιστωσα και σημερα..

Σημερα κατεληξα σε ULV με 500-750 για να εχω και ενεργοποιημενο το SmartFlex που απ'οτι διαβασα δεν λειτουργει για συχνοτητες πανω απο 750..

Προς το παρων παει πολυ καλα η μπαταρια ενω παλαιοτερα που το ειχα δοκιμασει με Ideal και 125-1000 ηταν πολυ χαλια..και δεν ηταν οτι το πιεζα για να ειναι πολυ ωρα στο 1gh.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Το Smartreflex είναι μεγάλη ιστορία γιατί μπορεί μεν σε κάποιους να δουλεύει και να "βοηθάει" στη διάρκεια της μπαταρίας και σε άλλους όπως και σε μένα να φέρνει τη συσκευή σε reboot loop.

Moλις εβαλα το Community SSU update.

Tα πρωτα που διεκρινα ειναι το πολυ καλυτερο scrolling στα menu, δεν ειδα να γυριζει σε portrait mode, το camkeyd δεν λειτουργει.

Αυτα για αρχη

edit: camkeyd δουλευει. ηθελε μαλλον ενα restart!

το status menu δουλευει σε portrait mode!!:)

μολις την εβαλα και εγω στο n900 μου!!!!! ουαουυυ το κινητο πραγματικα εχει διαφορα τοσο στην αισθηση της αφης(πραγματικα αυτο το κινητο σε αφηνει αφωνο σε αυτο το θεμα εστω και αν η οθονη ειναι παλιας σχολης) οσο και στην ταχυτητα!!!!! δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα και οσες εφαρμογες ειχα δουλευουν ρολοι!! α ρε n900 κινηταρα αθανατη:)