Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχουν πολλά σχόλια για το συγκεκριμένο.

Γιατί δεν κάνεις μια αναζήτηση;

Αυτό θα το έκανα ούτως ή άλλως. Ρώτησα κι εδώ, για να έχω και κάποια σχόλια από χρήστες στην Ελλάδα.

Και έχει ένα μήνα δωρεάν δοκιμή

Στάλθηκε από το XT1068 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αλλά, ο χάρτης της Ελλάδας 20€. Κρίμα και με λίγη χρήση σε low-end συσκευή, έδειχνε πολύ ελαφρύ app, με πολύ πληροφορία στο χάρτη.

Huawei Nova 5T

• Απαντήσεις 23,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μονο τα απαραιτητα data που θα κατεβασει ειναι πανω απο 600 mb. Βαλε και το sound αλλα 450 mb, βαλε χαρτη, poi κλπ, μαζευονται δυστυχως πανω απο 1 giga. Οντως τεραστιο μεγεθος. Το κακο ειναι οτι απο το sound δεν μπορεις επειτα να αφαιρεσεις τα αρχεια που σου ειναι αχρηστα μειωνοντας το μεγεθος. Στην επομενη εκκινηση θα τα ξανακατεβασει. Παντως αν εχεις το κουραγιο και τα κατεβασεις τελικα προσεξε μετα στους χαρτες μην κατεβασεις της Γερμανιας που τον εχουν εξ ορισμου τσεκαρισμενο. Θα φορτωθεις αλλα 250 mb.

Από τον φάκελο sound, μπορούν να σβηστούν τα tts αρχεία από τις φωνές που δεν χρησιμοποιούμε, έτσι κι αλλιώς αυτά τα αρχεία είναι που πιάνουν όλο το χώρο. Εμένα όλος ο φάκελος Navigon είναι 693mb, με μόνο χάρτη της Ελλάδας και τα υπόλοιπα απαραίτητα αρχεία.

Από τον φάκελο sound, μπορούν να σβηστούν τα tts αρχεία από τις φωνές που δεν χρησιμοποιούμε, έτσι κι αλλιώς αυτά τα αρχεία είναι που πιάνουν όλο το χώρο. Εμένα όλος ο φάκελος Navigon είναι 693mb, με μόνο χάρτη της Ελλάδας και τα υπόλοιπα απαραίτητα αρχεία.

Το χα δοκιμάσει και μόλις άνοιγα την εφαρμογή, τα ξανακατέβαζε αλλιώς δεν άνοιγε

Το χα δοκιμάσει και μόλις άνοιγα την εφαρμογή, τα ξανακατέβαζε αλλιώς δεν άνοιγε

Μπορεί να διέγραψες κανένα αρχείο παραπάνω καταλάθος και να σου έβγαλε το μήνυμα. Σε μένα λειτουργεί κανονικά σε όλες τις εκδόσεις Navigon που είχα, και σε αυτήν του Amazon. Ξαναδοκίμασε να διαγραψεις μόνο τα tts, εκτός από τα ελληνικά. Τώρα μηπως είναι η γλώσσα του τηλεφώνου σου στα αγγλικά και αυτό να προσπαθεί να κατεβάσει την αγγλική φωνή default, απλά λέω μήπως παίζει και τίποτα τέτοιο.

Μπορεί να διέγραψες κανένα αρχείο παραπάνω καταλάθος και να σου έβγαλε το μήνυμα. Σε μένα λειτουργεί κανονικά σε όλες τις εκδόσεις Navigon που είχα, και σε αυτήν του Amazon. Ξαναδοκίμασε να διαγραψεις μόνο τα tts, εκτός από τα ελληνικά. Τώρα μηπως είναι η γλώσσα του τηλεφώνου σου στα αγγλικά και αυτό να προσπαθεί να κατεβάσει την αγγλική φωνή default, απλά λέω μήπως παίζει και τίποτα τέτοιο.

Διέγραψα μόνο τους φακέλους φωνών των γλωσσων εκτος απο των ελληνικων, κ το κινητο το χω στα ελληνικά. Τώρα την έχω σβήσει την εφαρμογή δεν ξανασχολούμαι

Ρε παιδιά εγώ δεν βρίσκω πουθενά τον φάκελο τού navigon από το Amazon. Πού είναι;

Εμένα κανονικά εμφανίζει τον φάκελο με όνομα Navigon στην κυρίως μνήμη.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Ρε παιδιά εγώ δεν βρίσκω πουθενά τον φάκελο τού navigon από το Amazon. Πού είναι;

Σε μενα ο φακελος ειναι στην εξωτερικη sd καρτα, οχι κρυφο αρχειο, φανερο. Σε android 4.4.2. Εξ αρχης εκει δημιουργηθηκε.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και σε μενα, μολις εσβηνα τις φωνες εκτος ελληνικων, στο επομενο ανοιγμα τις ξανακατεβαζε. Θα το ξαναπροσπαθησω παντως μια και το λες και θα ενημερωσω.

Το εκανα μολις αλλα δυστυχως τζιφος. Εσβησα ΜΟΝΟ τις tts φωνες (κοντα στα 350 mb) και οντως δεν προσπαθησε να τις ξανακατεβασει. Αλλα η εφαρμογη εγινε ασταθης και με πετουσε εξω μολις δοκιμαζα να δωσω διευθυνση ή να χρησιμοποιησω μια αποθηκευμενη. Εκανα επανεκκινηση το κινητο μηπως και(...) αλλα μπα, μια απο τα ιδια. Τελικα τα ξαναεβαλα παλι τα αρχεια και ολα καλα.

Κριμα :-/ Θα γλυτωνα ενα σωρο αχρηστα σε μενα mb.

Κρατησετε μαζι με τα Ελληνικα τα Αγγλικα και τα Αμερικανικα. Μια σκεψη κανω, δεν το εχω δοκιμασει.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Κρατησετε μαζι με τα Ελληνικα τα Αγγλικα και τα Αμερικανικα. Μια σκεψη κανω, δεν το εχω δοκιμασει.

Το δοκιμασα κι αυτο και παλι μια απο τα ιδια. Κρασαρε κανονικα η εφαρμογη. Ισως συμβαινει μονο στο δικο μου κινητο, τι να πω!

Ακούστε τι έπαθα. Μετά από επαναφορά στις εργοστασιακές το google maps είχε πάρει default ρύθμιση για αυτόματη εγκατάσταση χαρτών και μου κατέβασε χωρίς να κάνω κάτι τον χάρτη της περιοχής που κινούμαι κυρίως. Ημερομηνία λήξης χάρτη 1η Ιουλίου.
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Σε μενα ο φακελος ειναι στην εξωτερικη sd καρτα, οχι κρυφο αρχειο, φανερο. Σε android 4.4.2. Εξ αρχης εκει δημιουργηθηκε.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και σε μενα, μολις εσβηνα τις φωνες εκτος ελληνικων, στο επομενο ανοιγμα τις ξανακατεβαζε. Θα το ξαναπροσπαθησω παντως μια και το λες και θα ενημερωσω.

Εμένα δεν υπάρχει πουθενά φάκελος navigon! Ούτε φανερός ούτε κρυφός.

Πώς γίνεται τώρα αυτό;

Σε Android 5.1 τον φάκελο navigon τον βρίσκουμε αν ακολουθήσουμε την διαδρομή..... εξωτερικη sd καρτα - Android - data - com.navigon.navigator

Από την αρχή πάντως όταν εγκατέστησα το NAVIGON Europe το ``έριξα´´ στην εξωτερική κάρτα sd

Edited by alter100

Σε Android 5.1 τον φάκελο navigon τον βρίσκουμε αν ακολουθήσουμε την διαδρομή..... εξωτερικη sd καρτα - Android - data - com.navigon.navigator

Από την αρχή πάντως όταν εγκατέστησα το NAVIGON Europe το ``έριξα´´ στην εξωτερική κάρτα sd

Δεν ισχύει αυτό για όλους.

Και εγώ 5.1 έχω και στον φάκελο που λες υπάρχουν κάτι έξτρα στα 35kb.

Όπως, ανέφερα και πριν λίγα ποστ, ο κύριος φάκελος είναι με όνομα Navigon στην εξωτερική μνήμη.

Unleashed by my M1 NOTE

Amazon Fire stick 4k max

Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι αυτό δεν ισχύει για όλους....

Απλώς εγώ έψαξα για τον φάκελο Navigon και τον βρήκα στην διαδρομή που αναφέρω παραπάνω. Πάντως το πρόγραμμα λειτουργεί άψογα από εκεί που βρίσκεται !!:)

Edited by alter100

Σωστός. Κι εμένα εκεί βρίσκεται.

Sent from my iPad using Tapatalk

έχω αποθηκευμένη μία διαδρομή με ποδήλατο στην εφαρμογή ΄΄τα ίχνη΄΄ μου, σε ποιο φάκελο μπορώ να την βρω ώστε να την αντιγράψω σε μία άλλη συσκευή ?

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με μία δοκιμή μόνο που έκανα, μου έβγαλε την καλύτερη διαδρομή από όλα όσα έχω δοκιμάσει. Από το σπίτι στην δουλειά, όλα τα προγράμματα αγνοούσαν ένα κομμάτι δρόμου που κάνει την διαδρομή πολύ εύκολη. Μόνο το Waze το έλαβε υπόψη του!

Σίγουρα θέλει περισσότερες δοκιμές, απλά μου έκανε εντύπωση.

Έχω βάλει βέβαια διαδρομές προς αγαπημένους προορισμούς και όλες ήταν αυτές που ακολουθώ συνήθως. Δεν δοκίμασα όμως σε πραγματική πλοήγηση.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

το waze πως ειναι απο θεμα δρομολογησεων? και γενικα χαρτων?

Νταξ, δεν είναι και οι καλύτεροι χάρτες, στην περιοχή μου κάτι μικρές οδούς δεν τις έχει και π.χ το σπίτι μου το εμφανίζει στην μέση του πουθενά :lol:, αλλά έχει πολλές εναλλακτικές διαδρομές που έχω μπορέσει να δω μόνο στο Google Maps και όχι στο HERE Maps και στο Sygic.

Το Sygic, παρότι έχει ωραία γραφικά και off-line λειτουργία, δεν βγάζει εναλλακτικές διαδρομές στην διαδρομή που του ζητάς, πρέπει να περιηγηθείς στο Menu του και να αλλάξεις ρυθμίσεις (χωρίς διόδια, οικονομικότερη αντί ταχύτερη διαδρομή κ.ο.κ)

Το Waze δυστυχώς δεν έχει (ακόμα) τα όρια ταχύτητας στην Ελλάδα, προς το παρόν καλύπτονται 7 χώρες.

Πάντως είναι μακράν το πλέον "ζωντανό" και πλέον ενημερωτικό πρόγραμμα για την κυκλοφορία, όπως και το τι συμβαίνει μπροστά σου.

Νταξ, δεν είναι και οι καλύτεροι χάρτες, στην περιοχή μου κάτι μικρές οδούς δεν τις έχει και π.χ το σπίτι μου το εμφανίζει στην μέση του πουθενά :lol:, αλλά έχει πολλές εναλλακτικές διαδρομές που έχω μπορέσει να δω μόνο στο Google Maps και όχι στο HERE Maps και στο Sygic.

Το Sygic, παρότι έχει ωραία γραφικά και off-line λειτουργία, δεν βγάζει εναλλακτικές διαδρομές στην διαδρομή που του ζητάς, πρέπει να περιηγηθείς στο Menu του και να αλλάξεις ρυθμίσεις (χωρίς διόδια, οικονομικότερη αντί ταχύτερη διαδρομή κ.ο.κ)

Το Waze δυστυχώς δεν έχει (ακόμα) τα όρια ταχύτητας στην Ελλάδα, προς το παρόν καλύπτονται 7 χώρες.

Πάντως είναι μακράν το πλέον "ζωντανό" και πλέον ενημερωτικό πρόγραμμα για την κυκλοφορία, όπως και το τι συμβαίνει μπροστά σου.

Μην γράφεις ανακρίβειες.

Το Sygic μια χαρά βγάζει εναλλακτικές διαδρομές. Απλά κάποιες φορές δεν υπάρχουν για συγκεκριμένες διαδρομές. Πχ άμα του βάλεις αποφυγή διοδίων σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, τότε αν υπάρχει μόνο μια διαδρομή, τι εναλλακτική να σου βγάλει;

Unleashed by my M1 NOTE

Amazon Fire stick 4k max

Μην γράφεις ανακρίβειες.

Το Sygic μια χαρά βγάζει εναλλακτικές διαδρομές. Απλά κάποιες φορές δεν υπάρχουν για συγκεκριμένες διαδρομές. Πχ άμα του βάλεις αποφυγή διοδίων σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, τότε αν υπάρχει μόνο μια διαδρομή, τι εναλλακτική να σου βγάλει;

Unleashed by my M1 NOTE

Διάβασες τι έγραψα ;

Όταν του βάζεις μια διαδρομή (π.χ Αθήνα-Ιωάννινα) δεν σου βγάζει μόνο μία διαδρομή μέσω Πάτρας-Ρίου ;

Σου βγάζει επιλογές για άλλες ; Πρέπει να γυρίσεις στο μενού και να αλλάξεις ρυθμίσεις.

Στο GMaps και το Waze όταν επιλέγεις διαδρομή σου βγάζει ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ τις εναλλακτικές και πατώντας εσύ αυτή που θέλεις την επιλέγεις, άλλη είναι μακρύτερη, άλλη οικονομικότερη, πάντως ΣΤΙΣ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.

Να μην ξαναγκρινιάξω που για ορισμένες διαδρομές που βάζω αποφυγή διοδίων στο Sygic δεν με αφήνει, μου λέει "κάποια διόδια δεν γίνεται να τα αποφύγετε", προφανώς μόνο με GMaps μπορείς να το κάνεις αυτό.

Κοίτα και εμένα μου αρέσει το Sygic σαν interface, ταχύτητα, όριο ταχύτητας κτλ (το offline δεν με πολυενδιαφέρει) αλλά δεν θα κλείσω τα μάτια μου μπροστά σε τρανταχτές αδυναμίες.

Μην γράφεις ανακρίβειες.

Unleashed by my M1 NOTE

Βαση νομου,οπου εχει διοδια, εχει παντα μια εναλλακτικη λυση αλλιως ειναι παρανομα :p

oie_187028Bihdufbm.png.3d3976d11317e0e48874a77356b5ad14.png

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση