Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δες αυτό.Here maps beta. Παρατήρησε τις δύο εναλλακτικές
Το Here είναι ακόμα beta και μέχρι να οριστικοποιηθεί ποιος ξέρει τι θα γίνει. Εγώ δεν έχω καταφέρει να κατεβάσω χάρτες για χρήση offline.

Με μια ματιά θα έλεγα ότι δίνει τη σωστή διαδρομή και μαζί δίνει και 2 εναλλακτικές που η λογική τους είναι η μέγιστη χρήση αυτοκινητοδρόμων.

Από τη στιγμή που δίνει εναλλακτικές προτάσεις (που ανάμεσά τους είναι και η καλύτερη) και ταυτόχρονα δίνει και σωστούς χρόνους και αποστάσεις, νομίζω ότι ο χρήστης κρίνει κι αποφασίζει.

Πάντως (οι εναλλακτικές) δεν είναι προτάσεις που θα διάλεγε κάποιος. Μόνο αν φοβάται την κίνηση εκτός αυτοκινητοδρόμων. Αν πρότεινε μόνο τις εναλλακτικές, θα το βάφτιζα κι αυτό ...

Το Here είναι ακόμα beta και μέχρι να οριστικοποιηθεί ποιος ξέρει τι θα γίνει. Εγώ δεν έχω καταφέρει να κατεβάσω χάρτες για χρήση offline.

Με μια ματιά θα έλεγα ότι δίνει τη σωστή διαδρομή και μαζί δίνει και 2 εναλλακτικές που η λογική τους είναι η μέγιστη χρήση αυτοκινητοδρόμων.

Από τη στιγμή που δίνει εναλλακτικές προτάσεις (που ανάμεσά τους είναι και η καλύτερη) και ταυτόχρονα δίνει και σωστούς χρόνους και αποστάσεις, νομίζω ότι ο χρήστης κρίνει κι αποφασίζει.

Πάντως (οι εναλλακτικές) δεν είναι προτάσεις που θα διάλεγε κάποιος. Μόνο αν φοβάται την κίνηση εκτός αυτοκινητοδρόμων. Αν πρότεινε μόνο τις εναλλακτικές, θα το βάφτιζα κι αυτό ...

Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει την διαδρομή από Ρίο Αντίρριο, που προφανώς είναι χάλια.

Για να κατεβάσεις χάρτες φτιάξε καινούριο λογαριασμό και κάνε sing in μέσα από την εφαρμογή.

θα ήθελα να κάνω μία πρόταση:

Στο αρχικό post να μπουν όλα τα λογισμικά που κυκλοφορούν , ποιες είναι οι τελευταίες εκδόσεις, ποια κινητά θέλουν ποια έκδοση (πχ IGO που ανάλογα με την οθόνη πρέπει να έχεις άλλη έκδοση), τιμές, αν μπορείς να κάνεις χρήση άλλων εκδόσεων χαρτών, αν οι αναβαθμίσεις είναι δωρεάν και για πόσο κτλ!

όλα αυτά σε ένα πίνακα όμορφα τακτοποιημένα!

πιστεύω θα είναι ένα καλό βήμα, για να μπορεί κάποιος να κάνει μια επιλογή.

τι λέτε?

Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει την διαδρομή από Ρίο Αντίρριο, που προφανώς είναι χάλια.

Για να κατεβάσεις χάρτες φτιάξε καινούριο λογαριασμό και κάνε sing in μέσα από την εφαρμογή.

Όσο χάλια και να είναι, δεν παύει να είναι κύρια διαδρομή και πολύ λογικώτερη από τις εναλλακτικές που προτείνει. Εγώ την βάζω σε αυτές που λέω αποδεκτές διαδρομές. Θα ταλαιπωρηθείς αρκετά παραπάνω, αλλά όταν φτάσεις, κανείς δεν θα σε πει ... που πήγες από 'κει.

Προφανώς έχεις ζητήσει διαδρομή για Περιβόλι Γρεβενών. Για κοίτα, για την διπλανή Βοβούσα Ιωαννίνων τα ίδια προτείνει;

Γιατί έχω δει ότι αρκετά προγράμματα, εντελώς παράλογα χρησιμοποιούν το νομό ως κριτήριο δρομολόγησης. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί δίνουν διαφορετικές διαδρομές για δύο προορισμούς που απέχουν μόλις 15 χλμ μεταξύ τους. Και δεκάδες χλμ κι από τις δύο μεριές με τους επόμενους μεγάλους οικισμούς ή διασταυρώσεις.

Για το λογαριασμό που λες, το έκανα αλλά οι χάρτες επιμένουν να μη κατεβαίνουν. Ίσως φταίει η κινέζικη ταμπλέτα μου.

EDIT Μόλις τσέκαρα την desktop έκδοση του here και μου δίνει και για τους δύο προορισμούς, ακριβώς τις ίδιες τρεις προτάσεις

Την καλύτερη από Ε65-Γρεβενά

Την διαδρομή από Ρίο (που απορείς γιατί δεν τη βγάζει το δικό σου)

Τη διαδρομή του φοβιτσιάρη (από ΠΑΘΕ-Εγνατία)

Νομίζω ότι είναι ακόμη beta και θα δούμε αλλαγές ακόμη. Πάντως αυτές οι τρεις, είναι οι καλύτερες δυνατές επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Edited by PANKAN

Όσο χάλια και να είναι, δεν παύει να είναι κύρια διαδρομή και πολύ λογικώτερη από τις εναλλακτικές που προτείνει. Εγώ την βάζω σε αυτές που λέω αποδεκτές διαδρομές. Θα ταλαιπωρηθείς αρκετά παραπάνω, αλλά όταν φτάσεις, κανείς δεν θα σε πει ... που πήγες από 'κει.

Προφανώς έχεις ζητήσει διαδρομή για Περιβόλι Γρεβενών. Για κοίτα, για την διπλανή Βοβούσα Ιωαννίνων τα ίδια προτείνει;

Γιατί έχω δει ότι αρκετά προγράμματα, εντελώς παράλογα χρησιμοποιούν το νομό ως κριτήριο δρομολόγησης. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί δίνουν διαφορετικές διαδρομές για δύο προορισμούς που απέχουν μόλις 15 χλμ μεταξύ τους. Και δεκάδες χλμ κι από τις δύο μεριές με τους επόμενους μεγάλους οικισμούς ή διασταυρώσεις.

Για το λογαριασμό που λες, το έκανα αλλά οι χάρτες επιμένουν να μη κατεβαίνουν. Ίσως φταίει η κινέζικη ταμπλέτα μου.

EDIT Μόλις τσέκαρα την desktop έκδοση του here και μου δίνει και για τους δύο προορισμούς, ακριβώς τις ίδιες τρεις προτάσεις

Την καλύτερη από Ε65-Γρεβενά

Την διαδρομή από Ρίο (που απορείς γιατί δεν τη βγάζει το δικό σου)

Τη διαδρομή του φοβιτσιάρη (από ΠΑΘΕ-Εγνατία)

Νομίζω ότι είναι ακόμη beta και θα δούμε αλλαγές ακόμη. Πάντως αυτές οι τρεις, είναι οι καλύτερες δυνατές επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα.[/quote ]

Βοβουσα είχα βάλει. Τέλος πάντων.

Εγώ είχα ένα χρόνο lumia και εμένα στα Windows Phone κυρίως για τους χάρτες.

Τώρα που είμαι αντροιντ ψάχνομαι για τον καλύτερο πλοηγό όσων αφορά την δρομολόγηση. Αγορασα το nlife αλλά το μετάνιωσα βλέποντας το αγαπημένο μου Here drive να βγαίνει για αντροιντ.

Όπως έχω ξαναπεί το θεωρώ το καλύτερο στις δρομολογήσεις.

Επιπλέον μέσω του λογαριασμού σου συγχρονίζει τα αγαπημένα σου κάτι που θα έπρεπε να έχουν όλοι οι σύγχρονοι πλοηγοι αλλά δεν....

Ή απλά κάνεις login μέσω Facebook.

Πάντως σε 2 κινητά και στο ταμπλετ που δοκίμασα, μια χαρά κατέβασε χάρτες.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Αυτο που με ανησυχει, ειναι οτι επιμενουν στο αθλιο interface, παρα το ασυστολο κραξιμο που τρωνε απο τους χρηστες.

Στο play γινεται του κραξιματος, και δικαίως.

Τωρα για να εξαναγκασουν τους χρηστες με το ζορι σε αθλιο interface, το βρισκω κομμάτι δυσκολο.

Ή θα το αλλαξουν, ή παμε για αλλες παραλίες.

Κι η microsoft ειχε βγαλει τα αθλια windows vista.

Εφαγε κραξιμο. Ο κοσμος εμεινε τοτε στα xp, δεν αναβαθμιστηκε. Μεχρι που η ms καταλαβε το λαθος, και εβγαλε τα win 7.

Αν στη sygic δουν να μειωνονται οι πωλησεις, αφου ο κοσμος κραζει αλλα αυτοι το χαβα τους, θα δεις για ποτε το αλλαζουν.

Αλλα ελπιζω γι'αυτους να μην ειναι αργα τοτε, γιατι με τον ανταγωνισμο, αμα χασεις τους χρηστες, τραβα μετα να τους μαζεψεις πισω....

Εγω προσωπικα, οσο παιζει καλα η 14.3.4 θα το εχω. Αν πχ αυριο βαλω android 5 και δεν παιζει, και το sygic εχει ακομη αυτο το αθλιο interface και πρεπει να βαλω νεα εκδοση sygic, θα αλλαξω gps προγραμμα.

Θα τους περιμενω λιγο, μπας και διορθωθουν.

Αλλα σιγουρα οχι για πολυ, ετσι πιστευω....

Εσυ που ειδες να τους κραζουν στο play που λες?:blink: Μην τρελαθουμε κιολας! Και απο την στιγμη που ακομα δεν υπαρχει τιποτα το επισημο στο play απο το sygic με το χαλια ui(που λετε) μπορει να υπαρχουν και αλλαγές...!

Λοιπόν έκανα μια μικρή δοκιμή στην πλοήγηση του HERE maps.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο ο χάρτης της Ελλάδας έχει σχεδόν 5 φορές το μέγεθος που έχει στο Sygic.

Ούτε 3d κτίρια έχει.

Ούτε γραφικά για τούνελ, έξοδο από Εθνική οδό ή επικίνδυνες στροφές.

Γενικά τα γραφικά του είναι πολύ απλά.

Έχει κανείς καμία ιδέα;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Παρακολουθώ το νήμα αυτό πολύ καιρό και έχω μάθει πάρα πολλά γύρω από τα προγράμματα πλοήγησης.

Από τότε που ξεκίνησε η συζήτηση μεταξύ των PANKAN και geobas αλλά και άλλων συμφορουμιτών, το ενδιαφέρον μεγάλωσε όχι μόνο γιατί μαθαίνουμε όλοι πολλά περισσότερα από τα "κρυφά" των προγραμμάτων και των χαρτών που αυτά συνεργάζονται, αλλά, κυρίως, κατά την ταπεινή μου άποψη, για τα σωστά ελληνικά που χρησιμοποιούν.

Επειδή είναι πολύ σπάνιο να διαβάζεις σωστά ελληνικά στη σημερινή εποχή, θέλω να συγχαρώ, τουλάχιστον, τους δύο προαναφερθέντες συμφορουμίτες, αλλά και κάθε άλλον με αυτό το χαρακτηριστικό, γιατί αποδεικνύουν καθημερινά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν, ακόμη και σήμερα, άξιοι χειριστές της ελληνικής γλώσσας ΚΑΙ στο γραπτό λόγο, όχι μόνο σε συγγράμματα και βιβλία αλλά και σε fora, όπως αυτό που μας φιλοξενεί.

Keep on ... writing ...

Παρακολουθώ το νήμα αυτό πολύ καιρό και έχω μάθει πάρα πολλά γύρω από τα προγράμματα πλοήγησης.

Από τότε που ξεκίνησε η συζήτηση μεταξύ των PANKAN και geobas αλλά και άλλων συμφορουμιτών, το ενδιαφέρον μεγάλωσε όχι μόνο γιατί μαθαίνουμε όλοι πολλά περισσότερα από τα "κρυφά" των προγραμμάτων και των χαρτών που αυτά συνεργάζονται, αλλά, κυρίως, κατά την ταπεινή μου άποψη, για τα σωστά ελληνικά που χρησιμοποιούν.

Επειδή είναι πολύ σπάνιο να διαβάζεις σωστά ελληνικά στη σημερινή εποχή, θέλω να συγχαρώ, τουλάχιστον, τους δύο προαναφερθέντες συμφορουμίτες, αλλά και κάθε άλλον με αυτό το χαρακτηριστικό, γιατί αποδεικνύουν καθημερινά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν, ακόμη και σήμερα, άξιοι χειριστές της ελληνικής γλώσσας ΚΑΙ στο γραπτό λόγο, όχι μόνο σε συγγράμματα και βιβλία αλλά και σε fora, όπως αυτό που μας φιλοξενεί.

Keep on ... writing ...

Τον ανόητο, τον εγκάθετο και τον κάτοχο της "απόλυτης αλήθειας" τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Αντιθέτως κάποιος που ψάχνετε πολύ πριν γράψει κάτι, πολύ εύκολα μπορεί να απογοητευτεί από ένα αρνητικό ή κακεντρεχές σχόλιο..

Συμπληρώνοντας λοιπόν έστω και λίγο διαφορετικά τα παραπάνω γραφόμενα,

(με τα οποία συμφωνώ 100%),

καταθέτω και εγώ την προσωπική ταπεινή μου γνώμη.

Sorry για το off topic

Λοιπόν έκανα μια μικρή δοκιμή στην πλοήγηση του HERE maps.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο ο χάρτης της Ελλάδας έχει σχεδόν 5 φορές το μέγεθος που έχει στο Sygic.

Ούτε 3d κτίρια έχει.

Ούτε γραφικά για τούνελ, έξοδο από Εθνική οδό ή επικίνδυνες στροφές.

Γενικά τα γραφικά του είναι πολύ απλά.

Έχει κανείς καμία ιδέα;

Δεν έχει νόημα να συγκρίνεις μέγεθος χάρτη ανάμεσα σε προγράμματα ή ακόμα και providers. Ακόμα και στο ίδιο το sygic ο χάρτης της navteq είναι 50% μεγαλύτερος απο τον αντίστοιχο της ΤΑ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο igo. Και δεν έχουν διαφορά στα περιεχόμενα, μάλλον διαφορά στη συμπίεση.

Εντελώς υποθετικά ίσως το μεγάλο μέγεθος να οφείλεται στο οτι ο χάρτης προορίζεται για streaming όπως στο google maps και δεν είναι συμπιεσμένος για όλη την Ελλάδα μαζί όπως οι χάρτες των offline προγραμμάτων.

Δεν έχει νόημα να συγκρίνεις μέγεθος χάρτη ανάμεσα σε προγράμματα ή ακόμα και providers. Ακόμα και στο ίδιο το sygic ο χάρτης της navteq είναι 50% μεγαλύτερος απο τον αντίστοιχο της ΤΑ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο igo. Και δεν έχουν διαφορά στα περιεχόμενα, μάλλον διαφορά στη συμπίεση.

Βλέπω ότι το sygic χρησιμοποιεί και χάρτες της Tele Atlas.

Όταν εγκατέστησα το Mireo Don't Panic επέλεξα να το εγκαταστήσω με χάρτες Tom-Tom. Παρόλα αυτά όταν μετά την εγκατάσταση πήγα να δω τους εγκατεστημένους χάρτες, το πρόγραμμα αναφέρει ότι οι χάρτες είναι Tele Atlas.

Θυμίζω ότι ο χάρτης Tom-Tom που χρησιμοποιεί το Don't Panic, είναι αυτός που έχει τον λάθος χαρακτηρισμένο χωματόδρομο. Το ίδιο λάθος το εντοπίσαμε σε άλλα 2 προγράμματα που χρησιμοποιούν χάρτες Tom-Tom (Route66, NLife).

Τι γίνεται; Το ίδιο πράγμα είναι Tom-Tom και Tele Atlas;

Βλέπω ότι το sygic χρησιμοποιεί και χάρτες της Tele Atlas.

Όταν εγκατέστησα το Mireo Don't Panic επέλεξα να το εγκαταστήσω με χάρτες Tom-Tom. Παρόλα αυτά όταν μετά την εγκατάσταση πήγα να δω τους εγκατεστημένους χάρτες, το πρόγραμμα αναφέρει ότι οι χάρτες είναι Tele Atlas.

Θυμίζω ότι ο χάρτης Tom-Tom που χρησιμοποιεί το Don't Panic, είναι αυτός που έχει τον λάθος χαρακτηρισμένο χωματόδρομο. Το ίδιο λάθος το εντοπίσαμε σε άλλα 2 προγράμματα που χρησιμοποιούν χάρτες Tom-Tom (Route66, NLife).

Τι γίνεται; Το ίδιο πράγμα είναι Tom-Tom και Tele Atlas;

Ναι φιλε PANKAN ειναι το ιδιο πράγμα η δυο εταιρείες:

On July 23, 2007, a €2 billion offer for the company by navigation system maker TomTom was accepted by the Tele Atlas board.[8] This was then trumped by a €2.3 billion offer from United States-based rival Garmin on October 31, 2007 initiating a bidding war for Tele Atlas.[9] TomTom responded by upping their bid to €2.9 billion, an offer which was again approved by the board of Tele Atlas.[10] Garmin had been expected to counterbid once again: with Tele Atlas' main global rival Navteq subject to a takeover bid from Nokia, the company had stated that it did not wish both companies to fall into the hands of rivals.[10] However, after striking a content agreement with Navteq through the year 2015, Garmin withdrew its takeover offer, clearing the way for TomTom.[11] On December 4, 2007, TomTom shareholders approved the takeover.[12] The European Commissioner for Competition cleared the takeover in May 2008,[13] and it closed in June.

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και εδώ κάτι ακόμα απλά για να μαθαίνουμε τι γίνεται:

Historically, Internet mapping providers have utilized map data from a variety of vendors. Given the growth in usage of Internet mapping portals, the map suppliers have competed fiercely for that business.

On 30 June 2008, Tele Atlas announced a five-year agreement to continue to supply data to Google Maps. Under the deal, Tele Atlas was to have access to corrections and updates to the data made by the Google Maps community.[14] Roughly a year later, in October 2009, Google discontinued using Tele Atlas maps in the United States and began collecting map feedback from consumers for their own use.[15] Shortly thereafter, Google announced Google Maps Navigation for Android, which provides turn-by-turn navigation, similar to the functionality provided by TomTom devices, for free as part of Android.[15]

In May 2008, Mapquest announced that it had expanded its agreement with Navteq to use Navteq map data in 73 countries.[16] In January 2009, Microsoft announced that it had expanded its agreement with Navteq to utilize its map data for 74 countries, in addition to licensing a variety of additional content.[17] As a result, consumers in the Internet segment are likely to be exposed to Tele Atlas data less frequently.

Άρα θα τον έχει και το sygic τον χωματόδρομο.

Πες μου την διαδρομή να την βαλω στο sygic να δουμε!

Και με η χωρις διοδια?

----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Άρα θα τον έχει και το sygic τον χωματόδρομο.

Που ειναι ο χωματόδρομος που λες?

Με διόδια περναει εξω απο μικρολιβαδο! Χωρίς διόδια περνάει απο μεσα!

Και για διαδρομή για βοβουσα με η χωρις διοδια και με η χωρις αυτοκινητόδρομους

Και εδω παλι για βοβουσα με συντομη τωρα διαδρομη με η χωρις διοδια:

Edited by kollatos

Με διόδια περναει εξω απο μικρολιβαδο! Χωρίς διόδια περνάει απο μεσα!

Επιβεβαιώνω με 14.3.0

Και εδω και τελος δες με την οικονομική διαδρομη με η χωρις διοδια οπου δεν περναει απο Μικρολίβαδο!

Πες μου την διαδρομή να την βαλω στο sygic να δουμε!

Και με η χωρις διοδια?

Που ειναι ο χωματόδρομος που λες?

Ψάξε τις διαδρομές Αθήνα-Περιβόλι Γρεβενών, Καλαμπάκα-Περιβόλι και Μηλιά Ιωαννίνων-Περιβόλι, τόσο σε fastest όσο και σε shortest. Τα διόδια δεν φαντάζομαι να παίζουν ρόλο.

Αν σε οποιαδήποτε από τις δρομολογήσεις πάει ευθεία από το Μικρολίβαδο, πάει κι αυτό από το χωματόδρομο. Ακόμη και τη διαδρομή Περιβόλι-Μικρολίβαδο, κανονικά πρέπει να την δίνει κύκλο από Μαυραναίους, Ζιάκα.

Πιστεύω ότι ανάλογα λάθη έχουν όλοι οι χάρτες. Και το να πέσεις πάνω τους είναι σχεδόν απίθανο αν σκεφτείς τον όγκο των πληροφοριών που περιέχουν αυτοί οι χάρτες.

Βέβαια στη συγκεκριμένη δρομολόγηση οι πιθανότητες αυξάνουν, μιας και το Περιβόλι είναι η πύλη εισόδου για τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα. Και ο ορεινός τουρισμός είναι σε συνεχή άνοδο. Όλο και περισσότεροι λοιπόν θα ψάχνουν το Περιβόλι, άρα όλο και περισσότεροι θα πέφτουν πάνω στο λάθος. Είναι σαν να ψάχνει ο τουρίστας τους Δελφούς, και να τον στέλνει το πρόγραμμα από την κορυφή του Παρνασσού.

Παρατηρώ ότι το ίδιο λάθος το έχει και το Google Maps. Ο κλέψας του κλέψαντος δηλαδή.

Τα προγράμματα με πολλαπλές προτάσεις δρομολόγησης, έχουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στα προγράμματα που προτείνουν μία μόνο διαδρομή, κι αυτή από τον χωματόδρομο (πχ Don't Panic).

Παρατηρώ επίσης ότι όσο πιο κοντά στο Περιβόλι είναι η αφετηρία, τόσο αυξάνει η πιθανότητα να μπει στη διαδρομή και ο χωματόδρομος. Δηλαδή ένα πρόγραμμα σε πάει από την Αθήνα στο Περιβόλι από την άσφαλτο, αλλά το ίδιο πρόγραμμα όταν του ζητήσεις τις πολύ πιο κοντινές διαδρομές Καλαμπάκα-Περιβόλι ή Μηλιά Ιωαννίνων-Περιβόλι, σε πάει από τον χωματόδρομο (Μικρολίβαδο).

Το πρόβλημα με τα προγράμματα που δεν πέφτουν στο λάθος στη μεγάλη διαδρομή από Αθήνα, είναι μήπως πλησιάζωντας στο Περιβόλι κάνουν επανυπολογισμό διαδρομής, αδιαφορώτας για την αρχική δρομολόγηση που επιλέξαμε. Και τελικά πέσουν κι αυτά στο χωματόδρομο. Αλλά αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε μόνο στη πράξη.

Edit

Είδα ότι στο μεταξύ απαντήθηκε και ότι και το sygic έχει το ίδιο πρόβλημα που οφείλεται σε λάθος του χάρτη Tom-Tom.

Μου φαίνεται βέβαια παράλογο να διαφοροποιεί το sygic μια διαδρομή σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν διόδια, ανάλογα με το αν επιλέξεις διαδρομή μέ ή χωρίς διόδια.

Edited by PANKAN

Και ο οδικός χάρτης της περιοχής με τους προς αποφυγήν χωματόδρομους . Δεν βάζω το χέρι μου στή φωτιά ότι είναι ενημερωμένος .

Αθηνα περιβολι Γρεβενών. Η αριστερη φωτο ειναι με ταχύτατη διαδρομή η δεξια με συντομότερη :

Και ο οδικός χάρτης της περιοχής με τους προς αποφυγήν χωματόδρομους . Δεν βάζω το χέρι μου στή φωτιά ότι είναι ενημερωμένος .

Πολύ ένδιαφέρων ο χάρτης που δίνει το sygic.

Αλλά βλέπω δύο προβλήματα:

1. Έχει να ενημερωθεί τουλάχιστον 7 χρόνια. Τόσο καιρό είναι άσφαλτος ο δρόμος Περιβόλι-Βοβούσα. Και είναι πια ο κύριος δρόμος πρόσβασης στη Βοβούσα για όσους έρχονται από Αθήνα. Μόνο και μόνο αυτό το λαθάκι, αρκεί για μια μεγάλη διαφορά στη δρομολόγηση.

2. Το κυριώτερο πρόβλημα όμως είναι πως παρότι δείχνει τον δρόμο ΜικρολίΒαδο-Περιβόλι να είναι χωματόδρομος, υπό κάποιες συνθήκες σε στέλνει σε αυτόν τον χωματόδρομο. Αυτό είναι μάλλον απαράδεκτο, εκτός κι αν χρησιμοποιεί για τις δρομολογήσεις άλλα δεδομένα από αυτά του οδικού χάρτη που μας έβαλες.

Έχει κι άλλα λάθη αλλά αναφέρω αυτά που συζητάμε.

Edited by PANKAN

Πολύ ένδιαφέρων ο χάρτης που δίνει το sygic.

Αλλά βλέπω δύο προβλήματα:

1. Έχει να ενημερωθεί τουλάχιστον 7 χρόνια. Τόσο καιρό είναι άσφαλτος ο δρόμος Περιβόλι-Βοβούσα. Και είναι πια ο κύριος δρόμος πρόσβασης στη Βοβούσα για όσους έρχονται από Αθήνα. Μόνο και μόνο αυτό το λαθάκι, αρκεί για μια μεγάλη διαφορά στη δρομολόγηση.

2. Το κυριώτερο πρόβλημα όμως είναι πως παρότι δείχνει τον δρόμο ΜικρολίΒαδο-Περιβόλι να είναι χωματόδρομος, υπό κάποιες συνθήκες σε στέλνει σε αυτόν τον χωματόδρομο. Αυτό είναι μάλλον απαράδεκτο, εκτός κι αν χρησιμοποιεί για τις δρομολογήσεις άλλα δεδομένα από αυτά του οδικού χάρτη που μας έβαλες.

Έχει κι άλλα λάθη αλλά αναφέρω αυτά που συζητάμε.

Ότι έχει μια αδυναμία το Sygic στους χωματοδρομους...την εχει!!! Απο Χαλκίδα-Λαμια χωρις διοδια διαδρομη, ντε και καλα να περασω και χωματοδρομο...τι να πεις!!! Απο την αλλη βλεπω προχθες το igo ενω ημουν στον παραλληλο της Αττικης οδου στο υψος του ασπροπυργου και του βαζω να με βγαλει στον δρομο για δερβενοχωρια (μια ευθεια για 3 χλμ και μια στροφη δεξια στο τερμα του δρομου ηταν ολη η υποθεση μια και ηξερα τον δρομο) να επιμενει να παω στην ελευσινα για αναστροφη και κατι αλλα κουλα μεσω μαγουλας και Μανδρας στις αλλες επιλογες της διαδρομης (το σιχτηρντισα εκεινη τη μερα) ενω το sygic μου εβγαλε τη σωστη διαδρομη αμεσως.

Αυτο που έχω διαπιστώσει με τα περισσότερα προγράμματα πλοήγησης που έχω δοκιμάσει ειναι οτι ενα αξιοπιστο για όλες τις περιστάσεις δεν εχω βρει. Πρέπει να έχει κάποιος 2-3 από αυτά στη συσκευή του και κάθε φορά να ψάχνεται ποιο από αυτά θα του δώσει την καλύτερη διαδρομή ανάλογα την περίσταση.

Πρέπει να έχει κάποιος 2-3 από αυτά στη συσκευή του και κάθε φορά να ψάχνεται ποιο από αυτά θα του δώσει την καλύτερη διαδρομή ανάλογα την περίσταση.

Και καλά να γνωρίζεις τη διαδρομή , όπως στη περίπτωσή σου . Αν δεν την γνωρίζεις ποιό θα εμπιστευθείς ;;;

Μήπως κάτι παραπάνω ήξερε η γιαγιά μου που σε τέτοιες περιπτώσεις έλεγε << παρ' τ' αυγό και κούρευτο >> :lol:

'Ασχετο ...

Χαίρομαι που βλέπω σε αυτή τη σελίδα όλοι οι φίλοι έχουν δηλωμένη περιοχή . Εκείνο το "Αγνωστη" δεν το κατάλαβα ποτέ .

Edited by geobas

Και καλά να γνωρίζεις τη διαδρομή , όπως στη περίπτωσή σου . Αν δεν την γνωρίζεις ποιό θα εμπιστευθείς ;;;

Μήπως κάτι παραπάνω ήξερε η γιαγιά μου που σε τέτοιες περιπτώσεις έλεγε << παρ' τ' αυγό και κούρευτο >> :lol:

Έτσι είναι.

Γι' αυτό λέω ότι τα προγράμματα που σου δίνουν ταυτόχρονα πολλές επιλογές, έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι σε άλλα προγράμματα της ίδιας ποιότητας, που σου δίνουν μία μόνο διαδρομή.

Τουλάχιστον σε υποχρεώνουν να το σκεφτείς λίγο, πριν πάρεις από πίσω στο άγνωστο, μια ηλεκτρονική φωνή.

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση