Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ] Τι λάστιχα φοράτε;

jog
 Κοινοποίηση

Τι λάστιχα έχετε?  

1.245 members have voted

1. 1. Τι λάστιχα έχετε?

• Pirelli
      120
    • Michelin
      418
    • Bridgestone
      243
    • Continental
      161
    • Toyo
      57
    • άλλο
      246

Recommended Posts

BFGoodrich Drag Radial 225/45/17 τα πέρασα χθές σε ένα evo9 ενός φίλου και πραγματικά το αμάξι κολλάει στην άσφαλτο πλέον.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

σε 215/55/r16 V θα βαζατε continental premium contact2 η michelin pilot primacy hp η goodyear f1.ποιο πολυ θελω να ειναι αθορυβα και μαλακα.τωρα φοραω τα goodyear eagle nct5 και ειναι αθλια

Προσωπικά κοιτάζω πάντα τα reviews των TCS/ADAC πριν αγοράσω λάστιχα. Δεν τεστάρουν ΚΑΘΕ χρόνο όλα τα μοντέλα και όλα τα μεγέθη πάντως... Φέτος τεστάραν τα 205/55 R 16 W (που δεν θα έχουν και μεγάλες διαφορές από τα V).

Τα Continental Premium Contact2 είναι 'very recommended' (το υψηλότερο rating), όπως επίσης και τα Michelin Primacy HP (ΔΕΝ είναι τα ίδια με τα Pilot). Για τα Goodyear δεν ξέρω...

Εγώ μόλις έβαλα τα Michelin Primacy HP και μου φαίνονται καλύτερα από τα Pirelli P7 που είχα πέρσι. Έχουν την ψηλότερη βαθμολογία με 92% (συγκριτικά με όλα τ'αλλα λάστιχα είναι τεράστιο νούμερο...) στην φθορά, όπως επίσης στην κατανάλωση και τον θόρυβο. Στο κράτημα υπερέχουν (ελαφρώς) τα Continental (μάλιστα έχουν το καλύτερο βαθμό σε στεγνούς δρόμους), αλλά εγώ διάλεξα τα Michelin κυρίως για τον πολύ ψηλό βαθμό της φθοράς (μεγαλύτερη ζωή) και τον θόρυβο (κάνω συχνά ταξίδια).

Βασικά η απάντηση είναι ότι τα Continental Premium Contact2 είναι από τα καλύτερα λάστιχα φέτος. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα τιμής. Αν βρίσκεις μεγάλη διαφορά στην τίμη του ενός από τα δύο (Premium Contact2 ή Primacy HP), χτύπα τα πιο φθηνά. Η διαφορές (εκτός από την φθορά) είναι μικρές και negligible.

Εγώ αγοράζω από το http://www.reifendirekt.ch που έχει και ελληνικό version (http://www.elastika-online.gr/). Continental στα 93.60 ευρώ και Michelin στα 100.90 ευρώ.

Το λινκ για τα αναλυτικά αποτελέσματα (είναι στα Γαλλικά, οπότε Google Translate αν δεν καταλαβαίνεις!).

Περίληπτικά οι κατάταξη:

Dimension 205/55 R 16 W

Très recommandé (highly recomended)

* Michelin Primacy HP

* Continental PremiumContact 2

* Nokian Z G2

* Bridgestone Turanza ER300

* Firestone TZ300 a

Recommandé (recommended)

* Dunlop SP Sport Fastresponse

* Maloya Futura Sport W

* Uniroyal Rain Sport 2

* Fulda Carat Exellero

* Semperit Speed-Lift

* Kumho Ecsta HM KH31

Non recommandé (faibles performances sur chaussées sèche et mouillée) (not recommended)

* Mabor Sport-Jet 2

* Syron Race 1

Υ.Γ. Είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν Pilot Primacy HP; Στο http://www.elastika-online.gr είδα μόνο κάτι Pilot Primacy ZP που είναι και πολύ πιο ακριβά γιατί είναι runflat (~140 ευρώ), όπως επίσης Pilot Primacy που (νομίζω) είναι assymetric (επίσης ελαφρώς ακριβότερα).

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

σε 165/65/14 τι συνιστάται; Clio 1.4

δεν σκεφτεσαι 185/60 R14? καθαρα για αισθητικους λογους... στο ιδιο αυτοκινητο φοραω Μichelin Energy στη διασταση που σου προτεινω... Πριν βαλω αυτα, φοραγα 165/70 R14...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Premium contact 2 continental.

προσωπική μου άποψη βέβαια ότι είναι από τα καλύτερα σε σχέση με τα toyo kai hankook που έχω δοκιμάσει1

ΑΜ: 9936 (ευτυχώς κάτω από 10.000)

Εγγραφή στον ΔΣΘ 22-2-2010

Παντως για τα semi που αναφερουν μερικοι, η συζητηση ειναι μεγαλη, καταρχας τα 8αρια δεν ειναι και ιδιαιτερα hardcore, ζεσταινονται γρηγορα και γενικα ειναι μια χαρα λαστιχο για το καλοκαιρι. Αλλα και παλι αν δεν εχεις την καταλληλη αναρτηση και γενικα το καταλληλο αμαξι δεν τα χρειαζεσαι, καλυτερα ενα high performance summer tire ακομα και για την πιστα.

Παντως για τα semi που αναφερουν μερικοι, η συζητηση ειναι μεγαλη, καταρχας τα 8αρια δεν ειναι και ιδιαιτερα hardcore, ζεσταινονται γρηγορα και γενικα ειναι μια χαρα λαστιχο για το καλοκαιρι. Αλλα και παλι αν δεν εχεις την καταλληλη αναρτηση και γενικα το καταλληλο αμαξι δεν τα χρειαζεσαι, καλυτερα ενα high performance summer tire ακομα και για την πιστα.

+1^^^ Όλα είναι μια συνάρτηση του τι αμάξι έχεις, τι θες να κάνεις με το αμάξι σου, αλλά και πόσα χρήματα και με τι συχνότητα θες/μπορείς να ρίχνεις…

εγω παιδια φοραω στο c230 continental sport contact 3!!!!! απλα τελεια σε ολους τους τομεις!!!
[sIGPIC][/sIGPIC]Live your life on 0-402m ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Σε CLK200 Goodyear Eagle F1 Asymmetric!

Σε 225/40/18 και 255/35/18!

Προσωπικά τα βρίσκω σε όλους του τομείς εκτός ίσως του θορύβου κύλισης που λίγο με απασχολεί, ανώτερα από τα SC3!

Γεια σας! Σκοπεύω να αλλάξω τα λάστιχα. Κατέληξα σε αυτά :

- Nokian Η (έχουν βάλει οι ταξιτζήδες και το ΞΑΝΑβάζουν!)

- Michelin Energy HP

- Continental Sport Contact 2

205/55/R16

θέλω να έχει μαλακό πέλμα, και πέραν 20.000 χλμ πάλι να έχει μαλακό πέλμα!

Τα πλαϊνά τοιχώματα να μην είναι μαλακά, άλλα και αν είναι (τα Continental Sport Contact 2) δεν το βλέπω μεγάλο "-" ...

Τι λέτε εσείς;

με βλεπω για Yokohama Sdrive...

μετα απο αρκετες μαρκες, πιστευω αυτη να αποδειχτει καταλληλη!

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

Αν είναι κάποιος αναγκασμένος να βάλει Pirelli σε 165/65/14, τι να προτιμήσει; κι αν αξίζουν;

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

δυστυχως τα dunlop sport A 225/45/17 μετα απο μολις 20000 χιλιομετρα δεν πιανουν με τιποτα, ακομα και σε αλλαγη απο τριτη σε τεταρτη σπιναρει.

παρολο που εχουν δεικτη ταχυτητας πολυ υψηλο, καταστραφηκαν πολυ γρηγορα. μαλον δε τα προσεχω καθολου με τον τροπο που οδηγω. απο την αλλη τα χειμωνιατικα michelin pilot alpine με τα ιδια χιλιομετρα ειναι μια χαρα.... ισως το χειμωνα οδηγω ποιο προσεκτικα; δε νομιζω.

τωρα σκεφτομαι να βαλω τα michelin pilot sport

για τα Yokoha®ma S drive εχουμε ακουσει κατι κακο??

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

παιδια ποιο λαστιχο ειναι καλο και οχι πολυ ακριβο?? δεν θελω να σπινιαρει το αυτοκινητο στην εκκινηση και να εχει καλο κρατιμα...

Αν είναι κάποιος αναγκασμένος να βάλει Pirelli σε 165/65/14, τι να προτιμήσει; κι αν αξίζουν;

michelin energy saver... ψαξε να δεις αν υπαρχουν

conti sport contact εχεις δοκιμασει;

σε διαφορα τεστ στο ιντερνετ βλεπω πως δινουν κορυφαια τα pilot sport

γιαυτο λεω να απρω αυτα.

βασικα νομιζω πως τα κορυφαια ελαστικα απο ολες τις μεγαλες εταιρειες εχουν παρομοια συμπεριφορα. ελεγα να βγαλω το καλοκαιρι και το χειμωνα βαζω τα χειμωνιατικα και να αγορασω την ανοιξη αλλα δεν παει αλλο. ακοαμ και σε στεγνο, εχω υποστροφη και ολο το αντισπιν μπαινει σε εκινησεις. εδω καταντησα τα 210 αλογα να φενονται 100....

DrYannisK Bridgestone potenza RE050 A (με το ασύμμετρο πέλμα) έχεις δοκιμάσει? Πολυ καλά και σε βρεγμένο....

δε με ενδιαφερει τοσο να πηγαινουν καλα σε βροχη αφου για τον χειμωνα εχω αλλα λαστιχα.

Γεια σας! Σκοπεύω να αλλάξω τα λάστιχα. Κατέληξα σε αυτά :

- Nokian Η (έχουν βάλει οι ταξιτζήδες και το ΞΑΝΑβάζουν!)

- Michelin Energy HP

- Continental Sport Contact 2

205/55/R16

θέλω να έχει μαλακό πέλμα, και πέραν 20.000 χλμ πάλι να έχει μαλακό πέλμα!

Τα πλαϊνά τοιχώματα να μην είναι μαλακά, άλλα και αν είναι (τα Continental Sport Contact 2) δεν το βλέπω μεγάλο "-" ...

Τι λέτε εσείς;

Μικρή διόρθωση - Michelin Primacy HP και Continental PremiumContact™ 2 !!!

Παιδιά, κανείς;;;; ;)

Έχω το Mazda 3 1.6 .... Τα Nokian Η έχει (είχε) κανείς;;;

για τα Yokoha®ma S drive εχουμε ακουσει κατι κακο??

Σε τι μεγεθος? Καλο ειναι αλλα να ξερεις εχει πολυ μαλακο σκελετο και παραλληλα σκληρη γομα που δεν ζεσταινετε ευκολα, δλδ με σκληρη αναρτηση θα εχεις προβλημα. Αλλα γενικα για νορμαλ καταστασεις και αν υπολογισεις οτι κοστιζει πιο λιγα και απο το michelin energy saver ειναι μια χαρα λαστιχο.

παιδια ποιο λαστιχο ειναι καλο και οχι πολυ ακριβο?? δεν θελω να σπινιαρει το αυτοκινητο στην εκκινηση και να εχει καλο κρατιμα...

καμια ιδεα???;)

Corsa 1.4 με μαμα αναρτηση (τα Sachs Advantage που φοραω δεν μετριουνται για sport αναρτηση) σε 195/50/15

γενικα οδηγω ηρεμα οταν ομως κατεβαινω στο χωριο (Ζαχαρω Ηλειας) στα στροφιλικια της μεγαλοπολης-αλλαγης το χωνω! τα Fulda Progresso που φοραω τωρα τα εχω πεθανει (σχεδον τα πλαινα εχουν εξαφανιστει)...