MAD 13 Δημ. February 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2010 Δεν το έπιασα αυτο. Τι σημασια εχει αν του παρεις το δελτιο παραγγελίας; ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δεινουν δελτιο παραγγελιας στο τραπεζι! Το τραπεζι πρεπει να εχει μονο αποδειξεις επανω. Σε οποιαδηποτε εφορεια το εμφανισεις φαγανε τεραστειο προστιμο!:lol::p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. February 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2010 Πάντως αν εφαρμοστεί πλήρως το πώθεν έσχες, δεν θα υπάρχει λόγος να ζητάμε απόδειξη. Ο επαγγελματίας θα μας την κόβει απο μόνος του. Αν ενα εστιατόριο έχει 10 άτομα προσωπικό και ταυτόχρονα παρουσιάζει ετήσια έσοδα 10.000 ευρώ, δε θα τον τσιμπίσει η εφορία; Άρα θα αναγκαστεί να κόβει όλες του τις αποδείξεις για να δικαιολογήσει πώς πληρώνει το προσωπικό και τα έξοδά του... Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ladybirda Δημ. March 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2010 Γνωρίζει κανείς αν τα εισιτήρια από θέατρα και κινηματογράφους και τις αποδείξεις από χώρους στάθμευσης αν μπορούμε να τις βάλουμε στη φορολογική δήλωση; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariel19 Δημ. March 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2010 Πάντως αν εφαρμοστεί πλήρως το πώθεν έσχες, δεν θα υπάρχει λόγος να ζητάμε απόδειξη. Ο επαγγελματίας θα μας την κόβει απο μόνος του. Αν ενα εστιατόριο έχει 10 άτομα προσωπικό και ταυτόχρονα παρουσιάζει ετήσια έσοδα 10.000 ευρώ, δε θα τον τσιμπίσει η εφορία; Άρα θα αναγκαστεί να κόβει όλες του τις αποδείξεις για να δικαιολογήσει πώς πληρώνει το προσωπικό και τα έξοδά του... Ναι αλλά πότε θα γίνει αυτό; γιατί προχτές πήρε μια κατοστάρα ο υδραυλικός κι έγινε κάπνος ... ! βρώμικα λεφτά! Παράθεση Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012) Xiaomi Redmi Note 2 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2010 Αλήθεια τώρα, με ΦΠΑ στο 21% , προτιμάτε να πληρώτε την τιμή μιας υπηρεσίας + 1/5 επιπλέον (και κάτι παραπάνω) για να παίρνετε απόδειξη? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. March 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2010 Ναι αλλά πότε θα γίνει αυτό; γιατί προχτές πήρε μια κατοστάρα ο υδραυλικός κι έγινε κάπνος ... ! βρώμικα λεφτά! Aν εχει ενα σπιτι 150τμ + 1 ΙΧ + 1 επαγγελματικο αυτοκινητο που μαζεύουν τεκμήριο γύρω στα 10.000 ευρω, πως θα τα καλυψει; :worry: Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soka Δημ. April 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2010 Αυτο το κακο διαιωνιζεται: δουλειες χειρωνακτικες που ο ελληνας απο τη μια προσπαθει για καποιο απροσδιοριστο λογο να αποφυγει κ απο την αλλη αυτος που τη διατελει, να ζηταει για μια ηλιθιοτητα κατοσταρια, πενηνταρια κ παει λεγοντας. Η μονη λυση ειναι κατι αναλογο με τις βενζινες οπου ενας ανεξαρτητος απο επιχειρησεις φορεας (υπουργειο) να λεει αυτος κ αυτος εχουν χαμηλες τιμες οριστε... Κ αποδειξεις εννοειται παιρνουμε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konv Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Η ερώτησή μου είναι η εξής. Επειδή αυτόν τον καιρό κάνω ανακαίνιση στο σπίτι μου, όλοι όσοι έρχονται να δουλέψουν μου λένε την τιμή κι αν θέλω απόδειξη θα πρέπει να τους πληρώσω το ΦΠΑ. Δηλ.πχ για γυψοσανίδες μου είπαν 1000 ευρώ κι αν θελήσω απόδειξη, για το ποσό που θα τους ζητήσω θα πρέπει να πληρώσω το ΦΠΑ. Το θέμα είναι ότι αν εγώ ζητήσω απόδειξη πληρώνοντας το ΦΠΑ θα κερδίσω κάτι δηλώνοντάς την απόδειξη στην φορολογική δήλωση που θα κάνω σαν μισθωτός ή χαμένα χρήματα θα δώσω; Συνολικά θα πληρώσω γύρω στις 4.000 ευρώ για εργασίες που αυτό σημαίνει ότι αν πάρω αποδείξεις θα πρέπει να πληρώσω επιπλέον 1.000 περίπου για ΦΠΑ. Το κυριότερο είναι ότι αυτοί που δεν θα μου κόψουν απόδειξη θα φοροδιαφύγουν γι'αλλη μια φορά, το κράτος δεν θα έχει έσοδα και τέλος θα συνεχιστεί και θα διαιωνίζεται η σημερινή κατάσταση. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ Ο χρήστης konv είναι συνδεδεμένος Αναφορά Επεξεργασία/Διαγραφή Μηνύματος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 αν η διαφορα που θα κερδισεις μη πληρωνοντας φπα ειναι μεγαλυτερη απο προστιμο τεκμηριων(100ε ανα 1000ε) εσενα σε συμφερει...το κρατος οχι αλλα ας σκεφτοντουσαν !!! πραγματικα πιστευει καποιος οτι το προβλημα ειναι το φπα? τοσα μυρια φευγουν σε μιζες/λαμογιες/υπερχρεωσεις/ χρηματιστηριο και τελος καθε μηνα το 70% ειναι για πληρωμες δημοσιου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsa1967 Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 καλο ειναι να κοβουν ολοι αποδειξεις. δηλαδη εμεις που πληρωνουμε φορο τι ειμαστε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 και μη ξεχνάτε...''μη πατάτε το search!!...δαγκώνει..''!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
corkala Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 καλο ειναι να κοβουν ολοι αποδειξεις. δηλαδη εμεις που πληρωνουμε φορο τι ειμαστε? AYTH ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! Στην τελικη θα πληρωσουν το φορο τους και ολοι αυτοι των οικοδομων που δεν κοβουν ουτε ευρω! Ζητα αποδειξεις, στην τελικη κανεις αυτο που πρεπει γιατι τοσο καιρο που ολοι ειμασταν στην λαμογια απολαμβανουμε το κερδος αυτα τα χρονια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 καλο ειναι να κοβουν ολοι αποδειξεις. δηλαδη εμεις που πληρωνουμε φορο τι ειμαστε? Και αυτοί που διαχειρίζονται τους φόρους τι είναι? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ermis1975 Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 Αν οι έξυπνοι που φτιάχνατε το μέτρο αποδείξεων ήταν πραγματικά έξυπνοι, τότε δε θα χρειαζότανε να μαζεύουμε αποδείξεις απο όσους δίνουν πάντα! Τι κι αν μαζεύω αποδείξεια απο supermarket, βενζινάδικα, μεγάλα καταστήματα, που έτσι κι αλλοιως θα έδιναν απόδειξη ? Σκοπός είναι να πιάσουν και να αναγκάσουν και τους επαγγελματίες που δεν έκοβαν ποτέ απόδειξη να κόβουν (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ). Αυτοί βγάζουν σε 1 επίσκεψη 50-100ευρώ και δε τους βρίσκεις και σου κάνουν και τους δύσκολους. 1-2 φορές να ζητήσεις απόδειξη εκτός του ότι θα σε γδάρουν, δε θα ξανάρθουν! Και μη μου πείτε οτι θα τους πιάσουν απο το τεκμήριο. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δε θα το καλύπτουν. Ολοι στο όριο θα είναι. Οι μεγαλοκαρχαρίες ξέρουν να τα μπαλώνουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 Αν οι έξυπνοι που φτιάχνατε το μέτρο αποδείξεων ήταν πραγματικά έξυπνοι, τότε δε θα χρειαζότανε να μαζεύουμε αποδείξεις απο όσους δίνουν πάντα! Τι κι αν μαζεύω αποδείξεια απο supermarket, βενζινάδικα, μεγάλα καταστήματα, που έτσι κι αλλοιως θα έδιναν απόδειξη ? Σκοπός είναι να πιάσουν και να αναγκάσουν και τους επαγγελματίες που δεν έκοβαν ποτέ απόδειξη να κόβουν (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ). Αυτοί βγάζουν σε 1 επίσκεψη 50-100ευρώ και δε τους βρίσκεις και σου κάνουν και τους δύσκολους. 1-2 φορές να ζητήσεις απόδειξη εκτός του ότι θα σε γδάρουν, δε θα ξανάρθουν! Και μη μου πείτε οτι θα τους πιάσουν απο το τεκμήριο. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δε θα το καλύπτουν. Ολοι στο όριο θα είναι. Οι μεγαλοκαρχαρίες ξέρουν να τα μπαλώνουν. Μεγαλοκαρχαρίες οι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, φαναρτζίδες κλπ? Φίλε μου, οι περισσότεροι από αυτούς, αν φορολογούνταν όπως λένε οι νόμοι, δεν θα επιβίβωναν.... Επιπλέον, αν μου ζητάς να μαζεύω αποδείξεις, αλλά όχι από σούπερ μάρκετ, μεγάλα καταστήματα κλπ, τότε πώς περιμένεις να μαζέψω τόων χιλιάδων ευρώ αποδείξεις??? Θα ψωνίζω δηλαδή μόνο και μόνο για να παίρνω απόδειξη? Στο κάτω κάτω, τους ελέγχους είναι υποχρεωμένο να τους κάνει το κράτος, που έχει και συμφέρον. Όχι εγώ και εσύ να παίζουμε το ρόλο του φοροεισπράκτορα. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 Μεγαλοκαρχαρίες οι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, φαναρτζίδες κλπ? Φίλε μου, οι περισσότεροι από αυτούς, αν φορολογούνταν όπως λένε οι νόμοι, δεν θα επιβίβωναν.... +1 ! Σε αντίθεση με τους δημοσίους υπαλλήλους που -ενώ κλαίγονται- ο μισθός είναι στάνταρ κάθε μήνα. *Και ο μισθός δεν είναι αυτό που λένε όλοι "παίρνω 1000 ευρώ το μήνα". Γιατί οι μισθοί είναι 14, άρα το χρόνο παίρνει 14.000 και όχι 12.000. Η πλάκα θα είναι να έρθει τώρα το ΔΝΤ στην ελλάδα και να πεί "απολύω 300.000 δημοσίους υπαλλήλους". Ε ρε γλέντια... :lol: Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
odontiatros1986 Δημ. April 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2010 Οι οποίοι, από την άλλη, είναι αυτοί που (θέλοντας και μη) σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της φορολογίας. Υ.Γ.: Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και ούτε θέλω να γίνω, αλλά καλό είναι να μπαίνουμε καμιά φορά και στη θέση του άλλου... Παράθεση http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg Automagic * Automation @ Google Play Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. April 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2010 Οι οποίοι, από την άλλη, είναι αυτοί που (θέλοντας και μη) σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της φορολογίας. Υ.Γ.: Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και ούτε θέλω να γίνω, αλλά καλό είναι να μπαίνουμε καμιά φορά και στη θέση του άλλου... Προσωπικα, δεν εχω τιποτα εναντιον των δημοσιων υπαλληλων. Δεν ειμαι απο αυτους που τους κατηγορουν για διαφορα. Ομως αυτο που λες , σχετικα με το οτι σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της φορολογίας, προκυπτει απο καπου; Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
odontiatros1986 Δημ. April 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2010 Ομως αυτο που λες , σχετικα με το οτι σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της φορολογίας, προκυπτει απο καπου; Δες πχ τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης. Κυρίως αυτούς πήρε η μπάλα. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να αναφέρω και το γεγονός ότι δε μπορούν να φοροδιαφύγουν... :rolleyes: Παράθεση http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg Automagic * Automation @ Google Play Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johntfsi Δημ. April 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2010 Ο δημόσιος υπάλληλος δε μπορεί να αποκρύψει τα εισοδήματά του. Εν αντιθέση με την πλειοψηφία των τεχνιτών. Δε νομίζω ότι αν φορολογόντουσαν σωστά, δε θα επιβιώναν. Απλά δε θα είχαν τα κέρδη που έχουν τώρα. Αν γίνει ακόμα μεγαλύτερη περικοπή στα μισθολογία των δημοσιών υπαλλήλων, τότε θα πέσει πολύ η αγορά. Και τότε πολλοί τεχνίτες θα δουν μείωση της πελατείας τους. Μη ξεχνάμε ότι μεγάλα καταστήματα, όπως Praktiker, Lerou-Merlin, κα έχουν κέρδη εν μέσω κρίσης. Ο λόγος είναι ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να επισκευάζον μόνοι τους πολλά πράγματα σπίτι (μιλάμε για κατί απλό, όπως να αλλάξεις μία βρύση, δε λέμε να περάσουν καινούριους σωλήνες). Γιατί δε θέλουν να πληρώσουν κάποιο μάστορα. Γιατί δε βγαίνουν. Και πολλές φορές βρίσκουν και παράλογες τις τιμές που ζητούν οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες. Κι όταν αυτοί οι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν πολλές υπηρεσίες που απολαμβάνουν από το κράτος τις πληρώνον άλλοι, που δε μπορούν να φοροδιαφύγουν (όπως δημόσιοι υπάλληλοι). Να λέμε και λίγο τα πράγματα πως είναι. Παράθεση Hello ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. April 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2010 Ξεφεύγουμε από το θέμα μας νομίζω... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adi32 Δημ. October 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2010 Το φπα για τις δουλειες αυτες παραμενει 19 η εχει παει 23? Παράθεση Κουβεντούλα για τα πάντα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2010 Το φπα για τις δουλειες αυτες παραμενει 19 η εχει παει 23? Οπουδήποτε το φπα ήταν 19, έχει πλέον πάει στο 23. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adi32 Δημ. October 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2010 Δεν ξερω τι θα αλλαξει απο του χρονου αλλα για αποδειξεις απο υπηρεσιες, μαστορες κλπ βλεπω απο το προγραμμα υπολογισμου του RAM οτι αν βαλεις εξοδα 5000ε+23% =6150 σου δινει ωφελεια 1334ε αρα κερδιζεις 1334-1150=184ε Οποτε αν σου πει ο μαστορας 5000 χωρις αποδειξη ή 6150 με αποδειξη σε συμφερει η αποδειξη εκτος και σου κοψει αλλα 200ε και πληρωσεις 4800 Ειναι ετσι η κανω λαθος ? Παράθεση Κουβεντούλα για τα πάντα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_1987 Δημ. October 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2010 Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Ο καθένας επιλέγει αυτό που τον συμφέρει οικονομικά στο θέμα της απόδειξης. Εμείς φέραμε υδραυλικό 2 φορές για προβλήματα σε παλιές σωληνώσεις πληρώσαμε την μια 300ευρώ και την άλλη 400ευρώ χωρίς απόδειξη,αργότερα κάναμε μια μετακόμιση επίπλων και διαπραγματευθήκαμε τιμή 700ευρώ χωρίς απόδειξη και εκεί,άμα όλα αυτά ήταν με απόδειξη θα πληρώναμε επιπλέον 322ευρώ χρήματα τα οποία τα έχουμε ανάγκη και εκτός από αυτό ήδη έχουμε μαζέψει 400 αποδείξεις από καταστήματα/φαγάδικα/supermarkets που ξεπερνάν τα 4000 ευρώ,βαρέθηκα και σταμάτησα να κρατάω και απο εκεί. Οπότε,οτιδήποτε και να σχεδιάζει το κράτος για το θέμα το αποδείξεων σε ελεύθερους επαγγελματίες με πρόστημα τιμωρίες κτλπ είναι ανώφελο. Το μόνο σίγουρο από αυτή την κατάσταση είναι οτι στο τέλος θα μπούνε επιπλέον αυστηρά τεκμήρια στους ελ.επ όπως έγινε για όλους από τα τετραγωνικά του ακινήτου κτλπ και θα πληρώσουνε προφανώς την νύφη οι ελάχιστοι που κόβουν απόδειξη και δεν φοροδιαφεύγουνε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts