Jump to content

Συλλήψεις για «πειρατεία» μαμούθ


johnthegreek
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ιωάννης Μητσιόπουλος σε βάρος των Μ. Ζ. του Κ. 32 ετών, κάτοικο Ρόδου, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης και κατά του Μ. Π. Π. Κ. του Δ. 23 ετών, φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.

 

Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ήταν διαχειριστές ιστοχώρου-κοινότητας μελών με την επωνυμία http://www.***********com τα μέλη της οποίας είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum αυτής να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών.

 

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε "πειρατικά" αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων (ΕΠΟΕ).

 

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης ο κ. Θεόδωρος Πετσίνης εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ υπέβαλε μήνυση κατά των ανωτέρω κατηγορούμενων.

 

Στη μήνυση της ΕΠΟΕ αναφέρεται ότι οι ανωτέρω διαχειριστές της ιστοσελίδας με την επωνυμία http://www.***********com συγκέντρωναν με ίδια πρωτοβουλία και ειδικό προς τούτο σχεδιασμένο ηλεκτρονικό σύστημα στην ως άνω ιστοσελίδα, παράνομα και χωρίς την εκ του νόμου προβλεπόμενη προηγούμενη γραπτή άδεια των δικαιούχων εταιρειών μελών της ΕΠΟΕ διαδικτυακούς συνδέσμους που αντιστοιχούν και παραπέμπουν σε οπτιακουστικά έργα πάσης φύσεως. Καταγγέλθηκαν παραπέρα ότi μεσολαβούν ώστε να καθίστανται προσιτά στο κοινό, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας οπτιακουστικά έργα ενώ προτρέπουν τρίτους να παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

Σύμφωνα με την ίδια έγκληση οι μηνυόμενοι αλλά και άλλοι που αναζητούνται είχαν συστήσει με ίδια πρωτοβουλία μια κλειστή κοινότητα (Forum) η οποία λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό τη χωρίς δικαίωμα ανταλλαγή μεταξύ των μελών χρηστών του forum αρχείων που περιέχουν οπτιακουστικά έργα.

 

Στη συγκεκριμένη κοινότητα έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου μόνον χρήστες μέλη οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.

 

Αναφέρεται παραπέρα ότι οι χρήστες μέλη του forum χωρίς δικαίωμα και γι' αυτό παρανόμως ανεβάζουν και αποθηκεύουν οπτιακουστικά έργα στους υπολογιστές εξυπηρέτησης του δικτύου του παγκοσμίως γνωστού ιστότοπου με την ονομασία rapidshare ενώ παρέχουν μέσω του forum οδηγίες στους χρήστες μέλη.

 

Η ΕΠΟΕ ισχυρίζεται παραπέρα ότι οι μηνυόμενοι καλούσαν τους χρήστες μέλη του forum να καταβάλουν σ' αυτούς υπό το μανδύα της δήθεν δωρεάς συγκεκριμένα χρηματικά ποσά και μάλιστα απαιτώντας ελάχιστη καταβολή από 15 έως 45 ευρώ υποσχόμενοι, σε κάθε περίπτωση, να παράσχουν, σε αντάλλαγμα, συγκεκριμένα οφέλη και πλεονεκτήματα, που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της διαδικασίας της παράνομης διακίνησης και ανταλλαγής αρχείων.

 

Αναφέρεται παραπέρα ότι ο αριθμός των χρηστών μελών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανέρχεται σε 285.000.

 

Από την έρευνα που διεξήγαγε η EΠΟΕ, όπως τονίζεται στην έγκληση οι μηνυόμενοι χρησιμοποιούσαν για τις ως άνω πληρωμές τη γνωστή διαδικτυακή εταιρεία PAYPAL.

 

Eπισημαίνεται παραπέρα ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα http://www.***********com και μέσω του forum αυτής υπήρχαν προς διάθεση 14.000 οπτιακουστικά έργα εκ των οποίων 5.500 περίπου ανήκαν σε εταιρείες μέλη της EΠΟΕ.

 

Περαιτέρω από την έρευνα προέκυψε ότι η παράνομη διακίνηση ή και ανταλλαγή των 14.000 οπτιακουστικών έργων συντελέστηκε περίπου 200.000 φορές εκ των οποίων 90.000 φορές περίπου αφορούσαν σε οπτιακουστικά έργα τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν σε εταιρείες μέλη της ΕΠΟΕ.

 

Η ΕΠΟΕ υπολογίζει την οικονομική ζημία που υπέστη με την ίδια μήνυση στο εξωφρενικό ποσό του 1.800.000 ευρώ!!!

 

Ο κ. Πετσίνης της ΕΠΟΕ επεσήμανε ότι από την έρευνα που έγινε στον επίμαχο ιστοχώρο η διαχείριση αυτού γινόταν από τρία άτομα με τα ψευδώνυμα "Εvi", "Lionheart" και "Μat".

 

Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο "Εvi" η ΕΠΟΕ δεν κατόρθωσε να συλλέξει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που αφορά την ταυτότητα του. Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο "Lionheart" διαπιστώθηκε ότι στο προφίλ που έχει καταχωρημένο αναφέρει ότι είναι γεννημένος στη Ρόδο το 1977 και στην ίδια σελίδα είχε έναν σύνδεσμο (link) που παραπέμπει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στον ιστοχώρο Facebook. Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του στο Facebook διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε άλλο link για την ιστοχώρο http://www.***********com ενώ δηλώνει διαχειριστής της ιστοσελίδας αυτής.

 

Σε ότι αφορά τον διαχειριστή με το κωδικό όνομα "Mat" διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του είναι αυτή που προβάλλεται στο http://www.***********com ενώ διαπιστώθηκε ότι διαφήμιζε και άλλες ιστοσελίδες. Από τον έλεγχο των διαφημιστών διαπιστώθηκε έτσι η ταυτότητα και του δεύτερου κατηγορούμενου.

 

Εν πάση περιπτώσει εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο πρώτος κατηγορούμενος πατέρας δύο παιδιών αρνήθηκε κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο "Mat" τον οποίο έχει δει μόνο μια φορά πριν από 4 περίπου χρόνια και πήγε για καφέ μαζί του στη Ρόδο. Αφού τόνισε ότι η μόνη επικοινωνία που έχει μαζί του είναι μέσω του διαδικτύου τόνισε ότι έχει μπει στην ιστοσελίδα http://www.***********com και έχει δώσει συνδέσμους με κάποια τραγούδια τα οποία και έχουν ανεβεί και διατίθενται από την ιστοσελίδα. Τόνισε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν πωλούνται και είναι παραγωγές δικές του καθώς εργάζεται και ως disc jokey.

 

Eπεσήμανε ακόμη ότι δεν έχει ανεβάσει ποτέ ταινίες στην ιστοσελίδα αλλά και ότι δεν έχει κωδικούς πρόσβασης στο server του http://www.***********com και καμία οικονομική απολαβή.

 

Τόνισε ότι έχει κωδικό για να μπαίνει στο forum και ότι είχε ζητήσει να διαγραφεί ο κωδικός του αυτός. Επεσήμανε ότι ο "Mat" τον είχε χαρακτηρίσει διαχειριστή στην ιστοσελίδα χωρίς όμως αυτός να ασκεί την οποιαδήποτε διαχείριση.

 

Σημειώνεται ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που κατασχέθηκε δεν βρέθηκαν ταινίες παρά μόνο ορισμένα comics που έβλεπαν τα παιδιά του.

 

Εν πάση περιπτώσει θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή του Β' Τμήματος Ρόδου κ. Θ. Δουκάκη την Παρασκευή.

 

Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Μεϊμάρης.

Link to comment
Share on other sites

εχει κλεισει εντελώς και η εν λογω σελίδα βλέπω...ουτε μηνυμα ουτε τιποτα..απλά δεν εμφανίζεται καθολου

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

Link to comment
Share on other sites

Κλείσανε άλλο ένα μεγάλο site που είχε τα πάντα για κατέβασμα.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

από τα 4 μεγάλα sites λειτουργεί μονο το ένα τα αλλα 3 έχουν αποσύρει όλα τα links και το ένα έχει κλεισει.:mad::mad::mad:
Link to comment
Share on other sites

Νομιζω πως μονοι τους κλεισαν τα site επειδη φοβηθηκαν γι αυτο που εγινε και δεν πιστευω να τα ξαναανοιξουν και να ειναι με το φοβο μηπως τους πιασουν,αλλα δεν πειραζει λυσεις για κατεβασμα παντοτε υπαρχουν.:devil:
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω πως η πειρατεια πεθανε στην Ελλάδα οπότε πιστεύω πως θα ανοίξουνε όλα τα site και τίποτα δεν θα τα ξανακλείσει!!

Yamaha Crypton R 2006

Fiat Stilo 1.2 2004

Link to comment
Share on other sites

δεν φτάνει που πληρώνανε την ράπιντ, πληρώνανε και το φόρουμ?

ΕΛΕΟΣ!

 

Ένα φόρουμ έκλεισε, 5 νέα θα πεταχτούν :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Φίλοι μου τελικα εγινε χαμός. Εκλεισε το gamato.

Είχε σταματησει στο τελος του 2009 αλλα ξαναλειτουργησε το φεβρουαριο του 2010..... τωρα..!!!

 

 

 

Στη σύλληψη των διαχειριστών της ιστοσελίδας gamato.info, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούσαν παράνομα να κατεβάζουν δωρεάν αρχεία ήχου και εικόνας προχώρησαν οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλλήψεις σημειώθηκαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελία εταιρίας, που ζήτησε την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων της.

πηγη:http://www.tanea.gr

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.
Link to comment
Share on other sites

Κριμα ...! Και εγω χθες το εμαθα ...!!! Μακαρι να βγω ψευτης αλλα νομιζω οτι αυτο θα ειναι το οριστικο κλεισιμο του gamato.info ....:(
Πωλειται lg gt505...Pm me....
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω ... όλα έγιναν για μια τσόντα???:p

Βασικά ο "Σειρήνας" έκανε την μήνυση και ξεκίνησαν όλα!!!

Link to comment
Share on other sites

Big Deal.

 

Ένα κλείνει, 10 ανοίγουν.

Σ' αυτή την ιστορία νικητής μόνο ένας μπορεί να είναι

στο τέλος, ο χρήστης.

 

Κάποτε και για το Kazaa στεναχωριόμασταν και λέγαμε από που θα

βρίσκουμε τραγούδια τώρα... :p

 

Δεν το σταματάς το ίντερνετ και να πω και κάτι άλλο...σε περιπτώσεις που κάποιος "μάγκας" βγάζει και λεφτά από αυτό την πειρατεία, καλά κάνουν και τον πιάνουν, δεν θα στεναχορηθώ.

Link to comment
Share on other sites

Ειπαν στις ειδησεις οτι τους επιασαν. Ηταν απο πολλα μερη τις Ελλαδας. Δυο ξεφυγαν στο εξωτερικό...

Τελικά...

 

Ανακοίνωση της αστυνομίας για τις συλήψεις στο gamato.info

 

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού για την πάταξη του φαινομένου της «πειρατείας μέσω Διαδικτύου», διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη όπου σχηματίστηκαν δικογραφίες για ένδεκα (11) ημεδαπούς εκ των οποίων συνελήφθησαν οι...

έξι (6) κατηγορούμενοι για τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

 

Στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» και υπέβαλλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας οι οποίοι από κοινού εκτός των άλλων ανέβαζαν (upload) και στην συνέχεια διαμοίραζαν χωρίς την προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιρειών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες και παιχνίδια) στην ιστοσελίδα http://www.gamato.info την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.

 

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσ/νίκης την 9-3-2010 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα http://www.gamato.info είτε ως διαχειριστές (MODERATOR) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια) είτε ως επίσημα μέλη (VIP member) και προέβαιναν εξίσου στο διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).

 

Παράλληλα μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές Ευρωπαϊκής χώρας για τις δικές τους ενέργειες καθόσον δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή.

 

Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις όπου ήταν το δημοφιλέστερο Ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού Κινηματογραφικών Ταινιών ,Μουσικών κομματιών, Λογισμικού, Παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρείες εμπορίας αυτών παράλληλα με την φοροδιαφυγή.

 

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι επτά (27) σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων οι δύο (2) εξωτερικοί, πέντε (5) φορητοί υπολογιστές, εξακόσιοι τέσσερις (604) οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι.

 

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από διεθνή εταιρεία ερευνών παρ’ όλο που πραγματοποιείται σημαντική πρόοδος στην καταπολέμηση της πειρατείας στη χώρα μας, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με το υψηλότερο ποσοστό πειρατείας, με 57%, ενώ τις άλλες δύο θέσεις καταλαμβάνουν η Βουλγαρία (68%) και η Ρουμανία (66%).

 

Η λιανική αξία μόνο για παράνομο λογισμικού –που αντιπροσωπεύει το απολεσθέν εισόδημα για την παγκόσμια βιομηχανία λογισμικού- ξεπέρασε το όριο των $50 δισ. για πρώτη φορά το 2009.

 

Με εξαίρεση τις απώλειες από τις ισοτιμίες, οι οικονομικές απώλειες για την Ελλάδα ανέρχονται σε €171 εκατομμύρια μόνο για παράνομο λογισμικό ενώ αν προσθέσουμε και τα Πνευματικά δικαιώματα από τις Κινηματογραφικές ταινίες ,μουσικά τραγούδια, παιχνίδια κ.α συνολικά οι απώλειες τα τελευταία 7 έτη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών πλησιάζουν το 1 δις ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερες θέσεις εργασίας και μειωμένη ανταγωνιστικότητα για τον εγχώριο κλάδο της Πληροφορικής, μουσικής και θεαμάτων.

 

Την εποπτεία όλων των ερευνών είχε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Σακελλάκος Ιωάννης παράλληλα με την αρμόδια Εισαγγελέα για την Δίωξη των Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων κ. Ράικου Ελένη. Οι συλληφθέντες μαζί με τις σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

πηγη:http://kosmosnews.blogspot.com/2010/03/gamatoinfo_10.html

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.
Link to comment
Share on other sites

μαλλον παει το gamato οριστικα πια..

 

οχι μαλλον...σιγουρα παει οριστικα...εγιναν και συλλήψεις...

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

 

Follow me on Twitter

Link to comment
Share on other sites

οχι μαλλον...σιγουρα παει οριστικα...εγιναν και συλλήψεις...

 

και δυσυτυχως συμπαρασυρθηκε ακομα ενας - εξαιρετικος- τρακερ, το μπλε ασπρο τζι τι :(

Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

Oλα τα γνωστά είναι εκτός λειτουργίας σήμερα,φοβήθηκαν.:X

 

Πάντως όταν κλείνει κάποιο,ανοίγει αλλο είναι κανόνας,αν και νομίζω ότι θα επανέρθουν όλοι σύντομα από άλλους server στο εξωτερικό,όπως εκανε και το pirate bay.Απλά υπομονή μεχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα από κάποιες διαδικασίες.

 

Να σκεφτούν πάντως κάποιοι ότι οι κλέφτες είναι αλλού ,και ο κόσμος δεν έχει λεφτα για να αγοράζει ....

Link to comment
Share on other sites

μου θυμιζει λιγο εποχη napster που οταν το κλεισανε εγινε χαμος και σε λιγο καιρο

ανοιξαν καμια δεκαρια...παλι ετσι θα γινει ενα θα κλεινουν 10 θα ανοιγουν....αν νομιζουν πως ετσι λυνετε το οικ.προβλημα ειναι βαθια νυχτωμενοι....εκτος και αν πιστευουν πως ο κοσμος θα αρχισει παλι να πηγαίνει στα βίντεο κλαμπ και στα δισκοπωλεία.....ας αλαξουν πλευρο....

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

 

Follow me on Twitter

Link to comment
Share on other sites

Άντε, με το γαμάτο τα μάθαμε, ξέρουμε πολύ καλά τι παίχτηκε! Γνώμη μου, οι admin τον παίζανε. Δε πα να έχεις τον σέρβερ στην Τανγκανίκα; Εάν ο admin είναι στην Ελλάδα... Μα να μην χρησιμοποιούν καμία ασφάλια; Σαν τα γιουρούκια κάνανε login από το σπίτι τους με την ip που τους έδινε ο ελληνικός πάροχος για να κάνουν administration στο site; Ε τι περιμένανε μετά;

 

Δεν ήμουν όμως μεγάλος χρήστης του gamato εγώ. Επειδή ήταν λίγο χυμαδιό και ο καθένας έκανε ότι ήθελε είτε στο θέμα του ratio είτε στο θέμα του uploading δεν μου πολυάρεζε. Εξυπηρετούσε όμως τεράστιο αριθμό Ελλήνων που ούτε γνώσεις είχαν για να υποστηρίξουν torrents ούτε και τη διάθεση να ασχοληθουν. Με πείραξε που έκλεισε γιατί όλο αυτό που γίνεται το θεωρώ πόλεμο και ιδεολογικά είμαι με το μέρος των πειρατών.

 

Αυτό που με κακοφάνηκε πολύ όμως ήταν η εξαφάνιση του γαλανόλευκου. Αυτόν τον εκτιμούσα ιδιαίτερα γιατί είχε κανόνες, ήταν συμμαζεμένος και είχε ελληνικό υλικό που δεν είχαν άλλοι. Κάποιος admin ή κανένας άλλος γνωστός κανενός admin ας μας ενημερώσει για τις προθέσεις που υπάρχουν γιατί κυκλοφορεί η φήμη ότι και αυτός έβαλε λουκέτο για πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Άντε, με το γαμάτο τα μάθαμε, ξέρουμε πολύ καλά τι παίχτηκε! Γνώμη μου, οι admin τον παίζανε. Δε πα να έχεις τον σέρβερ στην Τανγκανίκα; Εάν ο admin είναι στην Ελλάδα... Μα να μην χρησιμοποιούν καμία ασφάλια; Σαν τα γιουρούκια κάνανε login από το σπίτι τους με την ip που τους έδινε ο ελληνικός πάροχος για να κάνουν administration στο site; Ε τι περιμένανε μετά;

 

Δεν ήμουν όμως μεγάλος χρήστης του gamato εγώ. Επειδή ήταν λίγο χυμαδιό και ο καθένας έκανε ότι ήθελε είτε στο θέμα του ratio είτε στο θέμα του uploading δεν μου πολυάρεζε. Εξυπηρετούσε όμως τεράστιο αριθμό Ελλήνων που ούτε γνώσεις είχαν για να υποστηρίξουν torrents ούτε και τη διάθεση να ασχοληθουν. Με πείραξε που έκλεισε γιατί όλο αυτό που γίνεται το θεωρώ πόλεμο και ιδεολογικά είμαι με το μέρος των πειρατών.

 

Αυτό που με κακοφάνηκε πολύ όμως ήταν η εξαφάνιση του γαλανόλευκου. Αυτόν τον εκτιμούσα ιδιαίτερα γιατί είχε κανόνες, ήταν συμμαζεμένος και είχε ελληνικό υλικό που δεν είχαν άλλοι. Κάποιος admin ή κανένας άλλος γνωστός κανενός admin ας μας ενημερώσει για τις προθέσεις που υπάρχουν γιατί κυκλοφορεί η φήμη ότι και αυτός έβαλε λουκέτο για πάντα.

 

 

Συμφωνω μαζι σου σε ολα! Ο ασπρο-μπλε μας ειχε κακομαθει σε ποιοτητα και ποσοτητα! Πραγματικα κριμα να ισχυει αυτο που λες!

Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

Δε προκειται να σου πει κανένας γιατί απαγορεύεται από τους κανόνες του φόρουμ. Εκτός αυτού το gamato.info αφορούσε όλους τους ημιμαθείς και αδιάβαστους. Και άντε, το να είσαι αδιάβαστος είναι ανεκτό μέχρι ένα σημείο αλλά το να βαριέσαι να διαβάσεις πέντε πράγματα για να ξεστραβωθείς και να καταλάβεις τη φιλοσοφία του διαδικτυακού πάρε-δώσε και να θες μόνο να καρπώνεσαι αγαθά στη ζούλα είναι μαγκιά μόνο του Ελληναρά. Άλλο site σαν το gamato που να απευθύνεται σε τεχνολογικά αμόρφωτους Έλληνες, όχι δεν υπάρχει. Sites που απευθύνονται σε σοβαρούς file sharers υπάρχουν κάμποσα, δύο εκ των οποίων πιο δημοφιλή. Απο αυτά το ένα είναι το γαλανόλευκο το οποίο μάλλον έκλασε μέντες και έπεσε προληπτικά (έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον αν και φοβάμαι τα χειρότερα) και υπάρχει κι ακόμη ένα δεύτερο που, δόξα τω Θεω, συνεχίζει ακάθεκτο.

 

Γενικά θα προτιμούσα ένα σύστημα χωρίς τους σκληρούς κανόνες που έχουν οι γνωστοί private trackers, ποιό πολύ σε στυλ gamato αλλά να είναι τέτοιο που και πάλι οι χρήστες να είναι συνειδητοποιημένοι για το πως λειτουργεί και το τι οφείλουν να κάνουν έστω όσο μπορούν. Γουστάρω να μπορεί κάποιος να κατεβάζει και με ratio 0,4 και ο άλλος με 15 αλλά να ξέρουν και οι δύο ότι πρέπει να seedaroun όσο μπορούν και να το κάνουν! Δυστυχώς πολλοί χρήστες του gamato δεν ήξεραν καν τι σημαίνει seed και ούτε ήθελαν να μάθουν. Δεν τους ενδιέφερε ο "μαγικός" τρόπος με τον οποίο το ταινιάκι έφτανε στο δίσκο τους, μόνο το ότι θα είχαν να δουν κάτι με το γκομενάκι αγκαλιά το βράδυ. Γι αυτό λέω ότι είχε καταντήσει κωλοχανείο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που το άκουσες; Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας άλλα λέει...

 

 

 

Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω ... όλα έγιναν για μια τσόντα???:p

Βασικά ο "Σειρήνας" έκανε την μήνυση και ξεκίνησαν όλα!!!

Όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Δε προκειται να σου πει κανένας γιατί απαγορεύεται από τους κανόνες του φόρουμ. Εκτός αυτού το gamato.info αφορούσε όλους τους ημιμαθείς και αδιάβαστους. Και άντε, το να είσαι αδιάβαστος είναι ανεκτό μέχρι ένα σημείο αλλά το να βαριέσαι να διαβάσεις πέντε πράγματα για να ξεστραβωθείς και να καταλάβεις τη φιλοσοφία του διαδικτυακού πάρε-δώσε και να θες μόνο να καρπώνεσαι αγαθά στη ζούλα είναι μαγκιά μόνο του Ελληναρά. Άλλο site σαν το gamato που να απευθύνεται σε τεχνολογικά αμόρφωτους Έλληνες, όχι δεν υπάρχει. Sites που απευθύνονται σε σοβαρούς file sharers υπάρχουν κάμποσα, δύο εκ των οποίων πιο δημοφιλή. Απο αυτά το ένα είναι το γαλανόλευκο το οποίο μάλλον έκλασε μέντες και έπεσε προληπτικά (έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον αν και φοβάμαι τα χειρότερα) και υπάρχει κι ακόμη ένα δεύτερο που, δόξα τω Θεω, συνεχίζει ακάθεκτο.

 

Γενικά θα προτιμούσα ένα σύστημα χωρίς τους σκληρούς κανόνες που έχουν οι γνωστοί private trackers, ποιό πολύ σε στυλ gamato αλλά να είναι τέτοιο που και πάλι οι χρήστες να είναι συνειδητοποιημένοι για το πως λειτουργεί και το τι οφείλουν να κάνουν έστω όσο μπορούν. Γουστάρω να μπορεί κάποιος να κατεβάζει και με ratio 0,4 και ο άλλος με 15 αλλά να ξέρουν και οι δύο ότι πρέπει να seedaroun όσο μπορούν και να το κάνουν! Δυστυχώς πολλοί χρήστες του gamato δεν ήξεραν καν τι σημαίνει seed και ούτε ήθελαν να μάθουν. Δεν τους ενδιέφερε ο "μαγικός" τρόπος με τον οποίο το ταινιάκι έφτανε στο δίσκο τους, μόνο το ότι θα είχαν να δουν κάτι με το γκομενάκι αγκαλιά το βράδυ. Γι αυτό λέω ότι είχε καταντήσει κωλοχανείο.

Μια ερώτηση έκανα

Link to comment
Share on other sites

έγινε σύλληψη των διαχειριστών του gamato.info. :(
"..είναι οι άνθρωποι, μου έλεγες πουλιά..σαν χειμωνιάσει πάντα μακρυά πετάνε..κ έρχονται ίσως να σε δουν κάποια βραδιά..αν έχουν σπάσει τα φτερά τους..ή αν πεινάνε.."
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...