Jump to content

Nokia N900 - Part I & II

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σας παιδιά ύστερα από καιρό. Είδα πως βγήκε καινούργιο update το οποίο όταν πήγα να το εγκαταστήσω μου λέει ότι πρέπει να το κάνω μέσω NSU. Διάβασα τα προηγούμενα post και αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι σου πετάει αυτό το μήνυμα όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο roots. Εγώ ανοίγοντας την εφαρμογή conky βλέπω το εξής

rootfs 36.57 MiB | 227.76 MiB οπότε από ότι καταλαβαίνω έχω πολύ χώρο στο rootfs. Γιατί συνεχίζει να μου πετάει το μύνημα ότι πρέπει να κάνω Update μέσω NsU ?

Να σε διορθώσω σε κάτι που στις αρχές σχεδόν όλους μας μπέρδεψε....

Ο ελεύθερος χώρος στην roofs είναι είναι 36.57ΜΒ

Και πρέπει να ανέβει τουλάχιστον στα 42ΜΒ (αν θυμάμαι καλά)

Απενεργοποίησε για αρχή όλα τα repositories στους Catalogues (άφησε μόνο το Nokia System Software Updates ενεργό, τα υπόλοιπα Disabled).

Κάνε μια επανεκκίνηση και θες από το conky πόσα ΜΒ έχεις στη rootfs

Γιάννης! :)

• Απαντήσεις 628
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να σε διορθώσω σε κάτι που στις αρχές σχεδόν όλους μας μπέρδεψε....

Ο ελεύθερος χώρος στην roofs είναι είναι 36.57ΜΒ

Και πρέπει να ανέβει τουλάχιστον στα 42ΜΒ (αν θυμάμαι καλά)

Απενεργοποίησε για αρχή όλα τα repositories στους Catalogues (άφησε μόνο το Nokia System Software Updates ενεργό, τα υπόλοιπα Disabled).

Κάνε μια επανεκκίνηση και θες από το conky πόσα ΜΒ έχεις στη rootfs

Λοιπόν απενεργοποίησα όλους τους καταλόγους εκτός από το Nokia System Software Update και ο ελεύθερος χώρος στην roots είναι αυτή τη στιγμή 66 MB. Παρόλα αυτά όταν πάω να κάνω το update πάλι μου ζητάει να το κάνω μέσω NSU.

Γιατί ? :confused:

Λοιπόν απενεργοποίησα όλους τους καταλόγους εκτός από το Nokia System Software Update και ο ελεύθερος χώρος στην roots είναι αυτή τη στιγμή 66 MB. Παρόλα αυτά όταν πάω να κάνω το update πάλι μου ζητάει να το κάνω μέσω NSU.

Γιατί ? :confused:

Για αρχή δοκίμασε το παρακάτω

Για Clear 'apt-cache' γράφετε

sudo gainroot [πατάτε enter]

apt-get clean [πατάτε enter]

Υ.Γ. Χρόνια σου πολλά.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

αφου εψαξα στο χαος του εργαλεια και εφαρμογες για maemo5 :P και δε βγαζω ακρη..ρωτω εδω..

υπαρχει προγραμμα που δειχνει το load του επεξεργαστη με %? το ιδιο και για τη μπαταρια?

ευχαριστω πολυ..

αφου εψαξα στο χαος του εργαλεια και εφαρμογες για maemo5 :P και δε βγαζω ακρη..ρωτω εδω..

υπαρχει προγραμμα που δειχνει το load του επεξεργαστη με %? το ιδιο και για τη μπαταρια?

ευχαριστω πολυ..

Μάλλον δεν έψαξες σωστά, Conky V1.6.1-0maemo5-1.1 για να βλέπεις πληροφορίες συστήματος. Αν θες να βλέπεις ποσοστό επεξεργαστή και ελύθερης RAΜ στο desktop πέρασε το Systeminfowidget V0.1.2-1 (είναι widget).

Για μπαταρία πέρασε ή το Battery Eye ή τοDesktop Command Execution Widget.

Για οσους εχουν προβλημα με το rootfts , περα απο τους τροπους που αναφερονται , μπορουν να εγκαταστησουν το προγραμμα storage usage , να επιλέξουν scan packages και μετα να δουν ποιες εφαρμογες ειναι εγκαταστημενες στο rootfts , (οσες ειναι με κοκκινο χρωμα) και στη συνεχεια να τις απεγκαταστησουν

Επιμενω παντως να γινει ενα επισημο section στο maemo guides για το συγκεκριμενο θεμα , γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα το ξαναρωτησουν πολυ χρηστες ακομα.

Επισης θα ηθελα να κανω μια αλλη σχετικη ερωτηση, εστω οτι εγκαταστω μια εφαρμογη απο τα extra devels , και η εφαρμογη αυτη μου κανει εγκατασταση στο rootfts καποια αρχεια, στην συνεχεια βγαινει μια επισιμη εκδοση της εφαρμογης αυτης (που δεν κανει εγκατασταση αρχειων στο rootfs), αμα κανω εγω update την εφαρμογη, θα σβηστουν τα αρχεια , που εγιναν εγκατασταση στο rootfs την πρωτη φορα?

Από την πρώτη μέρα που το πήρα φόρτωσα όλους τους καταλόγους και εγκαθιστώ υλικό κατά βούληση χωρίς να έχω βιώσει ούτε μία επανεκκίνηση ή περίεργες αποφορτίσεις της μπαταρίας του. Ότι εγκαθιστώ όμως, το κάνω κατόπιν έρευνας. Από την άλλη, όποιος εγκαθιστά ότι βρει, είναι λογικό να βιώσει πολλών ειδών προβλήματα καθώς στο extras-devel υπάρχουν άπειρες εφαρμογές σε στάδιο ανάπτυξης. Γι'αυτό και, προειδοποιούμε τους χρήστες στους οδηγούς που έχουμε δημιουργήσει.

Οπότε όλα είναι σχετικά. Αν πάρεις το Ν900 και προσέχεις τι του περνάς, δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα ή, ακόμα και αν εμφανιστεί κάτι, εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε. ;)

Καλησπέρα σας,

Παρόλο που ελευθέρωσα αρκετό χώρο στα rootfs (περίπου 70ΜΒ) μου ζητάει ακόμα να κάνω την αναβάθμιση μέσω NSU. Από ότι κατάλαβα προτείνεται να κανώ flasharisma της συσκευής. Η ερωτησή μου είναθι η εξής: Δεδομένου ότι έχουν κυκλοφορήσει τρεις αναβαθμίσεις μέχρι σήμερα μετά από το φλασάρισμα κάνω μια μια αναβάθμιση ή η τελευταία αναβάθμιση καλύπτει όλες τις προηγούμενες ?

Καλησπέρα σας,

Παρόλο που ελευθέρωσα αρκετό χώρο στα rootfs (περίπου 70ΜΒ) μου ζητάει ακόμα να κάνω την αναβάθμιση μέσω NSU. Από ότι κατάλαβα προτείνεται να κανώ flasharisma της συσκευής. Η ερωτησή μου είναθι η εξής: Δεδομένου ότι έχουν κυκλοφορήσει τρεις αναβαθμίσεις μέχρι σήμερα μετά από το φλασάρισμα κάνω μια μια αναβάθμιση ή η τελευταία αναβάθμιση καλύπτει όλες τις προηγούμενες ?

Υποτίθεται ότι μετά το flasharisma θα μπορέσεις να κάνεις αναβάθμισει μέσα από το app. manager της συσκευής. Οπότε ανάλογα με το ποια είναι η αρχικη έκδοση της συσκευής σου θα περάσεις τις ανάλογες αναβαθμίσεις μία μία μέχρι την τελευταία κάνοντας update..

Καλησπέρα σας,

Υποτίθεται ότι μετά το flasharisma θα μπορέσεις να κάνεις αναβάθμισει μέσα από το app. manager της συσκευής. Οπότε ανάλογα με το ποια είναι η αρχικη έκδοση της συσκευής σου θα περάσεις τις ανάλογες αναβαθμίσεις μία μία μέχρι την τελευταία κάνοντας update..

Δεν υπάρχει αυτό το μία-μία.

Απλά flash-άρεις και περνάς την τελευταία διαθέσιμη αναβάθμιση που είναι η 3.2010.02-8 :)

Δεν υπάρχει αυτό το μία-μία.

Απλά flash-άρεις και περνάς την τελευταία διαθέσιμη αναβάθμιση που είναι η 3.2010.02-8 :)

Δεν ξέρω την διαδικασία flash της συσκευής. Αλλά στη δική μου όταν την άνοιξα έκανα το πρώτο update και πέρασε την 1.2009.44-1, αμέσως μετά, καπάκι, μου δείχνει την ένδειξη για update και εμφανίζει διαθέσιμη την 2.2009.51-1. Και πριν μερικές ημέρες ήρθε και η τελευταία διαθέσιμη. Όπως διάβασα σε αρκετά sites η έκδοση 55-1 δεν μπορούσε να περάσει από το app. manager αν δεν είχες περάσει πρώτα την 44-1. Γινόταν μόνο μέσω υπολογιστή. Υποθέτω ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την τελευταία αναβάθμιση.

Δεν ξέρω την διαδικασία flash της συσκευής. Αλλά στη δική μου όταν την άνοιξα έκανα το πρώτο update και πέρασε την 1.2009.44-1, αμέσως μετά, καπάκι, μου δείχνει την ένδειξη για update και εμφανίζει διαθέσιμη την 2.2009.51-1. Και πριν μερικές ημέρες ήρθε και η τελευταία διαθέσιμη. Όπως διάβασα σε αρκετά sites η έκδοση 55-1 δεν μπορούσε να περάσει από το app. manager αν δεν είχες περάσει πρώτα την 44-1. Γινόταν μόνο μέσω υπολογιστή. Υποθέτω ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την τελευταία αναβάθμιση.

Αυτό λέω κι εγώ. Μόνη της η συσκευή ξεκίνησε τις αναβαθμίσεις από την 44-1. Δεν πήγε στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση.

Καλημέρα

Άλλη διαδικασία είναι όταν γίνονται οι αναβαθμίσεις μέσω Application manager εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες αναβαθμίσεις και άλλη διαδικασία είναι το flash-αρισμα.

Στο flash-αρισμα απλά περνάς την τελευταία διαθέσιμη αναβάθμιση που υπάρχει και μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ.

ξερει κανεις οταν κανουμε back up στη συσκευη, που γινεται save το αρχειο?

Καταρχήν εσύ διαλέγεις σε μια μνήμη θα το αποθηκεύσεις, είτε στην κάρτα μνήμης είτε στην 32αρα μνήμη.

Αν τα backups τα αποθηκεύεις στην κάρτα μνήμης τότε βρίσκονται στην διαδρομή File Manager > Memory card* > backups.

* Η όποιο άλλο όνομα έχεις δώσει στην κάρτα μνήμης σου.

Αν τα backups τα αποθηκεύεις στην 32άρα μνήμη τότε θα τα βρεις στο File Manager > N900 > backups.

thanks..:)

μου τα κανει save σε 5-6 διαφορετικα αρχεια αντι για 1... grrrrr!!!:P

Λογικό και πολύ καλύτερο από το να σώζονται όλα σε ένα αρχείο. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να επιλέξουμε εμείς ποια "κομμάτια" θα επαναφέρουμε από το backup.

Καλημερα παιδια... Εχω κανει ολα τα updates του maemo over the air αλλα στην τελευταια αναβαθμιση μου παρουσιαζει το εξης: "Speakers (still) screeching during an incoming call"

Υπαρχει τροπος αντιμετωπισης?? Εχει βρει κανεις κατι?:shifty:

ΜySmartphone: Oneplus 12 16/512

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

Καλημερα παιδια... Εχω κανει ολα τα updates του maemo over the air αλλα στην τελευταια αναβαθμιση μου παρουσιαζει το εξης: "Speakers (still) screeching during an incoming call"

Υπαρχει τροπος αντιμετωπισης?? Εχει βρει κανεις κατι?:shifty:

Τι εννοείς ότι σου το παρουσιάζει; Που δηλαδή; Αυτό που λες πάντως είναι το bug 6784.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Ενω τα κομμενα τραγουδια μου τα παιζει μια χαρα, οταν τα βαλω ringtone και χτυπισει το κινητο, τοτε κανει ενα γρατζουνισμα στον ηχο... Διορθωνεται αυτο?

Το παραπάνω bug είναι αυτό που λες.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Το παραπάνω bug είναι αυτό που λες.

Ωραια... εχει βγει τιποτα που να το βελτιωνει?

ΜySmartphone: Oneplus 12 16/512

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

Ωραια... εχει βγει τιποτα που να το βελτιωνει?

Όπως λέει το παλικάρι εδώ "I confirm that *****ling sound is due to poor internal convertion quality from mp3 to wav.

I replaced the automatically generated wav file with another 2 ch, 44100 Hz,

1411 kbit/s, 16 bit wav file and it was reproduced correctly with no *****ling."

Οπότε μπορείς να μετατρέψεις το τραγούδι που θέλεις για ήχο κλήσης στην παραπάνω μορφή και να ακούγεται μια χαρά.

Ελπίζω να βοήθησα;)

Οταν εκτελω ενα προγραμμα π.χ. mkdir εαν κλεισω - ανοιξω το τερματικο και πατησω το βελακι μια φορα επανω κανονικα το κελυφος πρεπει να ανακαλεσει οσα ειχα γραψει την προηγουμενη φορα κατι που δεν συμβαινει στην συσκευη μου. Το ιστορικο εχει κολλησει αλλα νομιζω οτι πριν λειτουργουσε κανονικα γιατι οταν κανω το βελακι επανω εμφανιζει αυτα που ειχα εκτελεσει πριν απο μερικες ημερες. Απο οσο γνωριζω αυτα καταγραφονται σε ενα ειδικο αρχειο του συστηματος. Γνωριζει κανεις ποιο ειναι αυτο το αρχειο? Στην συσκευη σας το ιστορικο λειτουργει κανονικα?

Ευχαριστω :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

τωρα εμαθα οτι το volume slider στο status ειναι για το browser...!!youtube κτλ...αρα δεν πρεπει να δουλευει σε κανεναν για ringning voume..

τωρα εμαθα οτι το volume slider στο status ειναι για το browser...!!youtube κτλ...αρα δεν πρεπει να δουλευει σε κανεναν για ringning voume..

για το ringing volume θα πας στα settings, profiles και θα βρεις το slider δίπλα απ'το ringing tone

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...