Jump to content

Sony Ericsson Xperia X10

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εψαχνα τις προαλλες εναν οδηγο για το rooting της συσκευης και χαθηκα.

..... χαχαχα και γω χαθηκα, εμενα ο μονος οδηγος που μπορει να με σωσει ειναι καμια εφαρμογή που να το κανει root αλλιως δε το βλέπω χαχαχαχαχα :lol::lol::lol:

Ναι. Αν έκανες μέσω pc-companion τότε περάστηκε η branded έκδοση του firmware που είναι για την χώρα προέλευσης του κινητού σου και πιθανώς διαμορφωμένη και από τον πάροχο σου αν το πήρες π.χ. από Vodafone κλπ. Αν το πήρες από Ελλάδα (τυπικά όλα βέβαια) θα πρέπει να είναι Balkania/Greece ή κάπως έτσι. Οπότε περάστηκε η αντίστοιχη R2BA026 - Balkania/Greece.

Αν το πήρες από Ελλάδα και ΕΙΔΙΚΑ από Vodafone τότε θα περαστεί η αντίστοιχη R2BA026 - VODAFONEGR Generic (στο περίπου τα γράφω να πιάσεις το νόημα).

Η διαδικασία των xda-developers από την άλλη προϋποθέτει το flash-αρισμα ενός generic-firmware , δηλαδή μη κατοχυρωμένου σε κανένα region (France , Germany , Balkania/Greece κλπ.) τέρμα καθαρό και original όπως το έβγαλε η μαμά Σόνυ , την αναβάθμιση του στο πιο πρόσφατο "δικό τους πειραγμένο" (τώρα μη με ρωτάς και πολλές λεπτομέριες ακόμα παλεύω για να καταλάβω τα βασικά) και τέλος την εγκατάσταση της εφαρμογής superuser.apk η οποία σου παρέχει root access στην συσκευή και σου δίνει "άλλες" δυνατότητες.

Όπως καταλαβαίνεις μετά από όλο αυτό το pc-companion δε μπορεί να σε βοηθήσει σε επόμενη αναβάθμιση γιατί έχεις μια "καρα-πειραγμένη" συσκευή οπότε πρέπει να περιμένεις από τους xda να φτιάξουν μια εξίσου "καρα-πειραγμένη" αναβάθμιση!!! Και συνήθως αυτή η αναβάθμιση περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν με συγκεκριμένη σειρά γιατί αλλιώς αν τα θαλασσώσεις πας να ξεκινήσεις την συσκευούλα και ... δεν ξεκινάει ποτέ! :O

Ελπίζω να μην σε κούρασα!

α ευχαριστώ κάτι κατάλαβα...

Sent from my X10i using Tapatalk

@SniFiSniF: Αν για μια κ#^*αναβαθμιση μας το καθυστερει τοσο τι θα γινει κατα την μεταβαση απο την 1.6 στη 2.1??? :O

Χμμ... Μην τα ρωτάς καλύτερα! :O

Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά από το λίγο που παρακολουθώ τα rss-feeds διαφόρων μεγάλων τεχνολογικών site , δεν έχω δει τίποτα για επερχόμενη αναβάθμιση μας (πέρα από αυτά που έχει υποσχεθεί αόριστα η SE για Οκτώβρη-Νοέμβρη). Τώρα όλοι ασχολούνται με την αναβάθμιση του Desire σε 2.2 κι εμείς απλά παρακολουθούμε και "ζηλεύουμε" ... :cool:

@Υπευθυνους του forum: Εψαχνα τις προαλλες εναν οδηγο για το rooting της συσκευης και χαθηκα. Μηπως θα μπορουσαμε κατι τετοιους οδηγους να τους σπασουμε σε ξεχωριστο topic ωστε να ειναι ευκολα εντοπισιμοι??? Εεε φανταστικοι αδμινιστρατορες/μοδερατορες...

Δεν είμαι admin ούτε mod αλλά θα μπορούσα ίσως σε συνεργασία με την Lillifee ή/και τον freco να βγάλουμε ένα καλό ελληνικό guide ή κανένα youtube video για αναβάθμιση και rooting της συσκευής μας με τις μεθόδους των xda-developers πάντα! :worry:

@Υπευθυνους του forum: Εψαχνα τις προαλλες εναν οδηγο για το rooting της συσκευης και χαθηκα. Μηπως θα μπορουσαμε κατι τετοιους οδηγους να τους σπασουμε σε ξεχωριστο topic ωστε να ειναι ευκολα εντοπισιμοι??? Εεε φανταστικοι αδμινιστρατορες/μοδερατορες...

Δεν είμαι admin ούτε mod αλλά θα μπορούσα ίσως σε συνεργασία με την Lillifee ή/και τον freco να βγάλουμε ένα καλό ελληνικό guide ή κανένα youtube video για αναβάθμιση και rooting της συσκευής μας με τις μεθόδους των xda-developers πάντα! :worry:

Όπως έχω πει και στη Lillifee η παρούσα περίοδος είναι αρκετά ζόρικη για μένα από θέμα χρόνου. Για αυτό άλλωστε και περιορίζομαι μόνο στο moderating του forum κι όχι στο ανέβασμα οδηγών όπως έκανα στο παρελθόν.

Η Lillifee είχε εκδηλώσει την προθυμία της, τώρα βλέπω και τον SniFiSniF οπότε παιδιά συντονίστε το κι από την πλευρά μου θα έχετε ότι επιπλέον βοήθεια χρειάζεστε. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Διάβασε λίγο εδώ δες και το βίντεο και πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα.

αυτο προσπαθω να σου πω, οταν επιλεγω στις ρυθμισεις "ηχος κλησης τηλεφονου" δεν μου δινει επιλογη για rings extended παρα μονο τους default ηχους του τηλεφωνου.

αυτο προσπαθω να σου πω, οταν επιλεγω στις ρυθμισεις "ηχος κλησης τηλεφονου" δεν μου δινει επιλογη για rings extended παρα μονο τους default ηχους του τηλεφωνου.

Για να το κάνεις αυτο απλά κανε play τους ήχους που θέλεις ,πατα μενου και κανε τους ορισμο ως ήχους κλήσης , τόσο απλα :)

Όντως παιδιά, ας φτιάξουμε έναν οδηγό όσοι θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτό, θα είναι πολύ χρήσιμο για όλους! Κι εγώ ήμουν λίγο πιεσμένη από θέμα χρόνου αλλά από αύριο θα είμαι πιο λάσκα, οπότε οποίος θέλει, pm ;-)

iRiD@k!

FB | Twitter | Email

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μήπως την 1η φορά που σου εμφάνισε το menu είχες τικάρει την επιλογή "χρήση από προεπιλογή για αυτήν την ενέργεια" και από τότε σαν default εφαρμογή πήρε το "Σύστημα Android"?

Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο τότε εάν πάς

Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Εφαρμογών > Διαχείριση Εφαρμογών > Σύστημα Android

η επιλογή "Εκκαθάριση προεπιλογών" στο πεδίο Εκκίνηση από προεπιλογή θα είναι ενεργό. Εάν το πατήσεις τότε στην επόμενη φορά στο pop up menu θα έχεις και την επιλογή του rings extended.

Για να το κάνεις αυτο απλά κανε play τους ήχους που θέλεις ,πατα μενου και κανε τους ορισμο ως ήχους κλήσης , τόσο απλα :)

Η κάνεις αυτό που λέει και ο Sotarts!

:)

Life is good with what you love !!!

Ευχαρίστως να βοηθήσω αλλά πήζω αφάνταστα στη δουλειά και αύριο είναι απλά αδύνατον.

Πάντως περιμένετε να βγάλει ο jeperlea την 26 και μετά ξεκινάτε (ή ξεκινάμε). Είπε πως την ετοιμάζει.

Κωνσταντίνος

Χμμ... Μην τα ρωτάς καλύτερα! :O

Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά από το λίγο που παρακολουθώ τα rss-feeds διαφόρων μεγάλων τεχνολογικών site , δεν έχω δει τίποτα για επερχόμενη αναβάθμιση μας (πέρα από αυτά που έχει υποσχεθεί αόριστα η SE για Οκτώβρη-Νοέμβρη). Τώρα όλοι ασχολούνται με την αναβάθμιση του Desire σε 2.2 κι εμείς απλά παρακολουθούμε και "ζηλεύουμε" ... :cool:

Τουλάχιστον δεν ζηλεύω το desire σαν συσκευή, γιατί όταν το X10 θα πάρει την αναβάθμιση, θα είναι ίσως η κορυφαία Android συσκευή ως συνδιασμός δυνατοτήτων και εμφάνισης (ειδικά το λευκό).

Less is more...

Μήπως την 1η φορά που σου εμφάνισε το menu είχες τικάρει την επιλογή "χρήση από προεπιλογή για αυτήν την ενέργεια" και από τότε σαν default εφαρμογή πήρε το "Σύστημα Android"?

Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο τότε εάν πάς

Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Εφαρμογών > Διαχείριση Εφαρμογών > Σύστημα Android

η επιλογή "Εκκαθάριση προεπιλογών" στο πεδίο Εκκίνηση από προεπιλογή θα είναι ενεργό. Εάν το πατήσεις τότε στην επόμενη φορά στο pop up menu θα έχεις και την επιλογή του rings extended.

Η κάνεις αυτό που λέει και ο Sotarts!

παιδια ολα οκ!!!!!!!!βρηκα ακρη τελικα.ευχαριστω πολυ και τους δυο για το χρονο σας.

Να ρωτήσω ρε παλικάρια. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα x10 από e-bay. Tο πρόβλημά μου όμως είναι ότι η συσκευή βρίσκεται στον Καναδά :p

Η απορία μου είναι αν θα λειτουργεί κανονικά στα δικά μας δίκτυα...

Όταν ο Bell εφήυρε το τηλέφωνο βρήκε δυο αναπάντητες από τον Chuck Norris...

Να ρωτήσω ρε παλικάρια. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα x10 από e-bay. Tο πρόβλημά μου όμως είναι ότι η συσκευή βρίσκεται στον Καναδά :p

Η απορία μου είναι αν θα λειτουργεί κανονικά στα δικά μας δίκτυα...

Έχω την εντύπωση ότι δεν θα δουλεύει. Δες αν είναι η έκδοση Χ10i. Αν δεν είναι και πρόκειται για Χ10a δεν θα δουλεύει μάλλον (με πατέντα γίνεται, αλλά θέλει διάβασμα και προσοχή). Δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο.

Κωνσταντίνος

Thanks, θα το έχω στα υπ'όψιν.
Όταν ο Bell εφήυρε το τηλέφωνο βρήκε δυο αναπάντητες από τον Chuck Norris...

Ευχαρίστως να βοηθήσω αλλά πήζω αφάνταστα στη δουλειά και αύριο είναι απλά αδύνατον.

Πάντως περιμένετε να βγάλει ο jeperlea την 26 και μετά ξεκινάτε (ή ξεκινάμε). Είπε πως την ετοιμάζει.

Την έχει βγάλει ήδη , παράλληλα με την OTA γνήσια αναβάθμιση του SEUS! :)

Την έχει βγάλει ήδη , παράλληλα με την OTA γνήσια αναβάθμιση του SEUS! :)

Την 26 την έχω περάσει ήδη τρεις φορές. Μια αποτυχημένη (κίτρινο τριγωνάκι), μια που στο ξήλωμα έφαγα και τις κλήσεις και μια επιτυχημένη. :lol:

Αυτό εννοούσα.

r2ba026 rooted rom (full update including system) is comming soon

thanks MarylandCookie for shipped files

Edited by freco
Κωνσταντίνος

Να σας ρωτήσω βρε παιδιά στο Χ10 το 3G από που το απενενεργοποιούμε?????

Εντελώς ή να απενεργοποιήσεις το 3G και να έχεις μόνο 2G ?

Για εντελώς πας νομίζω: Ρυθμίσεις - Στοιχεία Ελέγχου Ασύρματου - Δίκτυα Κινητής Τηλεφωνίας - MMS & Δεδομένα (βγάζεις το check).

Για να έχεις μόνο 2G σήμα νομίζω: Ρυθμίσεις - Στοιχεία Ελέγχου Ασύρματου - Δίκτυα Κινητής Τηλεφωνίας - Λειτουργία Δικτύου - Checkάρεις το "Μόνο GSM" .

Ας επιβεβαιώσει κάποιος για να είμαστε σίγουροι! :)

Για εντελώς πας νομίζω: Ρυθμίσεις - Στοιχεία Ελέγχου Ασύρματου - Δίκτυα Κινητής Τηλεφωνίας - MMS & Δεδομένα (βγάζεις το check).

Για να έχεις μόνο 2G σήμα νομίζω: Ρυθμίσεις - Στοιχεία Ελέγχου Ασύρματου - Δίκτυα Κινητής Τηλεφωνίας - Λειτουργία Δικτύου - Checkάρεις το "Μόνο GSM" .

Σωστότατος. ;)

Κωνσταντίνος

Με την καμερα τι θεμα υπαρχει.

Μου κανει reboot.

Εμένα δεν έχει πρόβλημα. Δουλεύει κανονικά με την 26.

Έφτιαξα οδηγούς για root και αφαίρεση εφαρμογών μέσω adb στα ελληνικά. Links στην υπογραφή μου.

Κωνσταντίνος

Οκ ευχαριστώ παρά πολύ

Εμένα δεν έχει πρόβλημα. Δουλεύει κανονικά με την 26.

Έφτιαξα οδηγούς για root και αφαίρεση εφαρμογών μέσω adb στα ελληνικά. Links στην υπογραφή μου.

Εμενα παλι , μολις ανοιγω την καμερα κανει reboot το τηλεφωνο.

Δεν θυμαμε ποια εκδοση εχω αλλα εχω κατεβασει τα απαραιτητα για root του τηλεφωνου.

Υπαρχει πουθενα Custom rom?

Κατ'αρχας ενα μεγαλο ευχαριστω:lol: στον φιλο freco για τον οδηγο που ανεβασε. Θα το δοκιμασω μολις φτασω σπιτι να πω εντυπωσεις!

@mobile2: Εχω την εντυπωση οτι για να περασουμε custom rom θα πρεπει να ξεκλειδωθει ο bootloader, πραγμα που δυστυχως δεν εχει γινει ακομα στο Χ10.

http://mowned.com/sig/don-fedon-kon.jpg

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia X10