White_butter_fly Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω όσους το έχουν ήδη, αν το gps του λοκάρει εύκολα δορυφόρους ή αν πρέπει να περιμένει κανείς κανένα δεκάλεπτο μπας και πιάσει τίποτα. Μιλώντας για το δικό μου και μόνο... Δύσκολα λοκάρει και όχι πάντα. :( Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] It only ends once. Anything that happens before that is just progress. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rishi Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 Κατ'αλαβα, κλασική Νόκια! οπότε πάμε για htc και όχι μόνο γι' αυτόν το λόγο. Κρίμα, τόσο ακριβό κινητό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Watermelon Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 Μιλώντας για το δικό μου και μόνο... Δύσκολα λοκάρει και όχι πάντα. :( Ακόμα και με A-GPS αργεί να κλειδώσει; Γιατί με το Ν95 σε ένα λεπτό έχει κλειδώσει και έχει βρει δορυφόρους ( με a-gps πάντα....) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aliask_N Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω όσους το έχουν ήδη, αν το gps του λοκάρει εύκολα δορυφόρους ή αν πρέπει να περιμένει κανείς κανένα δεκάλεπτο μπας και πιάσει τίποτα. Φιλε μου το δικο μου δεν κανει ουτε 10 δευτερολεπτα να βρει δορυφορους (χωρις A-GPS) βρισκει αμεσως αψογα! Δεν υπαρχει καμια καθυστερηση. Αυτο ειναι κατι που με εντυπωσιασε θετικα. Ελπιζω να μην αντιμετοπισω στο μελλον προβλημα αν και ηδη εχω κανει μεγαλη χρηση στο GPS. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terrestial Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 τα καταφερς θηριο να στο αλλαξουν?μπραβο σου. στο αλλαξαν μετα απο πιεση και φασαρια η χωρις πολλα πολλα?τι προβλημα διεγνωσαν και στο αντικατεστησαν? Μου έκαναν τους δύσκολους στην αρχή, αλλά επέμενα πως είχε πρόβλημα και έπρεπε να αλλαχθεί, ευγενικά και χωρίς φασαρία, αλλά επίμονα. Τελικά, αφού περίμενα πάνω δύο ώρες όρθιος στο κατάστημα, με το κινητό στο φορτιστή, και αφού διαπίστωσε ο υπάλληλος ότι η φόρτιση δεν τελείωνε ποτέ (και να φανταστείς ότι η μπαταρία ήταν σχεδόν γεμάτη, στις 6 γραμμές και φορτισμένη φουλ το προηγούμενο βράδυ), παραδέχτηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα και μου το άλλαξαν. ;) Μιλώντας για το δικό μου και μόνο... Δύσκολα λοκάρει και όχι πάντα. :( Ρε παιδιά, τι λέτε; Μέσα σε 3 δευτερόλεπτα έχει βρει το στίγμα. Μήπως έχεις απενεργοποιημένο το AGPS; --- Από Ομάδα Διαχείρισης --- Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων. ΟΚ, με συγχωρείς. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 Μου έκαναν τους δύσκολους στην αρχή, αλλά επέμενα πως είχε πρόβλημα και έπρεπε να αλλαχθεί, ευγενικά και χωρίς φασαρία, αλλά επίμονα. Τελικά, αφού περίμενα πάνω δύο ώρες όρθιος στο κατάστημα, με το κινητό στο φορτιστή, και αφού διαπίστωσε ο υπάλληλος ότι η φόρτιση δεν τελείωνε ποτέ (και να φανταστείς ότι η μπαταρία ήταν σχεδόν γεμάτη, στις 6 γραμμές και φορτισμένη φουλ το προηγούμενο βράδυ), παραδέχτηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα και μου το άλλαξαν. ;) Ρε παιδιά, τι λέτε; Μέσα σε 3 δευτερόλεπτα έχει βρει το στίγμα. Μήπως έχεις απενεργοποιημένο το AGPS; --- Από Ομάδα Διαχείρισης --- Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων. ΟΚ, με συγχωρείς. :rolleyes: Και αλλοι εχουν φαει διωρα και τριωρα.αλλα τζιφος.ειχες δικιο που ηθελες αντικατασταση αλλα εισαι και πολυ τυχερος.ευχομαι να μην εχεις προβλημα με την νεα συσκευη. Σε μενα παντως βρισκει πολυ γρηγορα δορυφορους.δεν εχω κανενα προβλημα.εκτος απο την πρωτη πρωτη φορα που μπορει να εκανε κανενα τριλεπτο.σε καμια περιπτωση παντως δεκαλεπτο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosth Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 Κλείνουμε 1 εβδομαδα στη εταιρεία με τα 2 λευκα Ν97 και είμαστε πολυ ευχαριστημένοι μεχρι στιγμής. Εντυπωση κάνει και η αυτονομία της μπαταρίας που παρόλο που δεν έχει ''στρωσει'' εχει ξεπεράσει τις 3 ημέρες. Πολύ καλή κατασκευή, ταχύτατο, πολυ καλό σερφαρισμα και εξαιρετική οθόνη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 Κλείνουμε 1 εβδομαδα στη εταιρεία με τα 2 λευκα Ν97 και είμαστε πολυ ευχαριστημένοι μεχρι στιγμής. Εντυπωση κάνει και η αυτονομία της μπαταρίας που παρόλο που δεν έχει ''στρωσει'' εχει ξεπεράσει τις 3 ημέρες. Πολύ καλή κατασκευή, ταχύτατο, πολυ καλό σερφαρισμα και εξαιρετική οθόνη. 3 μερες με ποση ωρα σερφαρισμα και ποσο χρονο ομιλιας καθημερινα.ριγουρα εχει πολυ καλη αυτονομια,αλλα οχι και 3 μερες.προσωπικα για μενα μιλαω,που την εχω στρωσει κιολας. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
White_butter_fly Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 Ρε παιδιά, τι λέτε; Μέσα σε 3 δευτερόλεπτα έχει βρει το στίγμα. Μήπως έχεις απενεργοποιημένο το AGPS; Κατ' αρχάς, δε μου αρέσε πολύ το "ρε παιδιά τι λέτε;"... Λέμε αυτό που μας συμβαίνει. Και το A-GPS έχω ενεργοποιημένο και τον εντοπισμό βάσει δικτύου. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκει 1-2 φορές σήμα σχετικά γρήγορα και όλες τις υπόλοιπες ψάχνει για κανένα 10λεπτο μέχρι που βαριέμαι και το κλείνω. Τι να πω... :wacko: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] It only ends once. Anything that happens before that is just progress. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
danaos2000 Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 παιδια,ειμαι διακοπές και έχασα επεισοδια . 2η μερα με το κινητο. Είναι εξαιρετικο. Εαν διαβασεις τις οδηγίες ελαχιστα μενουν δισεπίλυτα. Οσον αφορα τα δικαιώματα του αγοραστή ο αστικός κώδικας προβλεπει με σαφήνεια για τις περιπτωσεις ελαττωμάτων.δενισχυει τιποτε για μια εβδομαδα ή για30 λεπτα ομιλιας.σε 10 μερες που γυρνάω οποιος θέλει περισσότερες διευκρινισεις ας στειλει pm Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Itchrist86 Δημ. July 24, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 οταν κατεβαινουν kb ενοειτε οτι τα πληρουμε αυτα? εμενα φενεται οτι εχουν κατεβει 194κβ,να περιμενω οτι αυτα τα χρεωνομαι? Αν δεν έχεις κάποιο προπληρωμένο πακέτο, φυσικά και τα χρεώνεσαι. Η χρέωση εξαρτάται από το δίκτυο. Δες την ιστοσελίδα του παρόχου σου για περισσότερες πληροφορίες. οταν εχω ανοιχτο το a-gps και λοκαρει και μετα παω στο μητρωο και πακετα δεδομενων μου εχει χρεωσει το πολυ 206 bytes!!! να δειχνει σωστα? :O Δεν θα πρέπει να σε προβληματίζει από τη στιγμή που κάνεις τη δουλειά σου. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά. ⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max ⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terrestial Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 Κατσε.. Αυτό που λες ειναι κάπως γενικό... Οταν λες google maps τι εννοείς? Λογικά θα αναφέρεσαι στην χρήση του μεσω iPhone. Σωστά? Ουσιαστικα το θεμα A-GPS δεν παει έτσι οπως τα λες.. Ισα ισα.. Το δίκτυο σου δινει την αρχικη τοποθεσία (χονδρικα μεσω των πληροφοριων απο τις γειτονικες κεραίες) ωστε να παραμετροποιησει το GPS τα κριτηρια ευρεσης δορυφορων και να μειώσει τον χρονο αναζητησης. Φαντασου πως τα παλια GPS lockαραν αφου είχαν συνεχες σήμα απο τουλαχιστον 3 δορυφόρους για παραπανω απο 45"... Λάθος. Αυτό που περιγράφεις είναι ο κατά προσέγγιση, network-based, υπολογισμός θέσης που κάνει το Google Maps. Παίρνει από το τηλεφωνικό δίκτυο τους κωδικούς των γειτονικών κεραιών, όμως δεν μπορεί να ξέρει σε ποιες γεωγραφικές συντεταγμένες αντιστοιχούν. Οπότε τις στέλνει σε κάποιον server στο internet, που ξέρει (έχοντας βάση δεδομένων με όλες τις κεραίες όλων των δικτύων), ο οποίος του επιστρέφει την κατά προσέγγιση θέση του, μέσα σε ένα κύκλο κέντρο (x,y) και ακτίνα R. To A-GPS λειτουργεί εντελώς διαφορετικά, και επίσης κάνει χρήση του internet, και μάλιστα περισσότερο απ' ό,τι το network-based localization (και πάλι όμως, περιορίζεται σε μερικά KB). Για να καταλάβεις πώς λειτουργεί το GPS, με το που ανοίγεις τη σχετική εφαρμογή, αυτό ψάχνει να βρει με ποιους δορυφόρους έχει οπτική επαφή. Οι δορυφόροι εκπέμπουν συνεχώς, οπότε τους βρίσκει ακαριαία. Ξέρει λοιπόν ότι βλέπει πχ τους δορυφόρους 5,7,12,15,19,20,21. Δεν ξέρει όμως την ακριβή θέση τους, γιατί φυσικά οι δορυφόροι κινούνται συνεχώς. Και γι' αυτό όμως υπάρχει λύση. Οι δορυφόροι εκπέμπουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε λίγα λεπτά) τις πληροφορίες θέσης τους, το almanac και το ephimeris. Αν λοιπόν το GPS διατηρήσει σταθερή επαφή με κάποιον από αυτούς κατά τη διάρκεια αυτής της εκπομπής, τότε κατεβάζει τις πληροφορίες αυτές και πλέον ξέρει την ακριβή θέση όλων των δορυφόρων του συστήματος. Αρκεί λοιπόν πλέον να διατηρεί οπτική επαφή με τουλάχιστον 4 από αυτούς (όχι απαραίτητα τους ίδιους), για να κάνει τον υπολογισμό της θέσης του. Γι' αυτό λένε πως όταν ανοίγουμε το GPS, και μέχρι αυτό να λοκάρει (να κατεβάσει δηλαδή το almanac και το ephimeris), πρέπει να είμαστε σε ανοιχτό χώρο και ακίνητοι, έτσι ώστε να διατηρήσουμε σταθερή επαφή με τουλάχιστον έναν δορυφόρο, για όσο χρόνο χρειάζεται να κατεβάσουμε τα προαναφερόμενα δεδομένα. Αν κινούμαστε μέσα στα στενάκια της πόλης, και αλλάζουν συνεχώς οι δορυφόροι που βλέπουμε, μπορεί να κάνουμε και αιώνες. Εδώ ακριβώς έρχεται να βοηθήσει το A-GPS (Assisted GPS). Δεν περιμένει να κατεβάσει τα almanac και ephimeris από τους δορυφόρους, αλλά συνδέεται με μια διεύθυνση στο internet που ενημερώνεται συνεχώς με αυτές τις πληροφορίες. Εξ ορισμού, αυτή είναι η supl.nokia.com (Ρυθμίσεις εφαρμογών / Εντοπισμός θέσης / Διακομιστής εντοπισμού θέσης / Διεύθυνση διακομιστή). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terrestial Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 ουαου.αυτο θα πει λεπτομερης ενημερωση,πραγματικα ωραιο ποστ.μαθαμε και την λειτουργια του gps. Γι' αυτό είμαστε εδώ, για να συνδυάζουμε τις γνώσεις μας. ;) Εμένα πάντως το GPS του N97 έχει βαλθεί να με τρελάνει!! Αυτή τη στιγμή είμαι μέσα στο σπίτι μου, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, και έχει στίγμα!!! :w00t: (Με ακρίβεια από 150-300m βέβαια, αλλά φυσικά δεν περιμένεις ακρίβεια 10m σε εσωτερικό χώρο.) Απίστευτο πραγματικά, πρώτη φορά συναντάω κάτι τέτοιο, τα τελευταία 3 χρόνια που ασχολούμαι με GPS. Το PDA μου δεν πιάνει με τίποτα, για να μη μιλήσω για το Ν95 που δεν έπιανε ούτε έξω, και που έπρεπε να έχεις μάλιστα το slider ανοιχτό (γιατί οι πανέξυπνοι έβαλαν την κεραία κάτω από το πληκτρολόγιο). Το GPS του N97 είναι καταπληκτικό!!!!!! (Βέβαια, βάζει το χεράκι του και το A-GPS, αλλά και πάλι, δεν παύει να είναι απίστευτο.) :clap::clap::clap: Πολύ χαίρομαι που το άλλαξα τελικά. Η μπαταρία του φαίνεται να κρατάει πολύ περισσότερο, και όταν τη φορτίζω δε ζεσταίνεται όπως στο προηγούμενο (μπορούσες άνετα να τηγανίσεις αυγά πάνω στο πίσω κάλυμμα :p). Είχε προφανώς πρόβλημα η μπαταρία ή το κύκλωμα που τη φορτίζει, και αυτό επιβεβαιώνεται και από τη σύγκριση. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν οι αντιπροσωπείες να αλλάζουν πρώτα τη μπαταρία σε παρόμοιες περιπτώσεις και μετά τη συσκευή. Γιατί αν ήταν απλά θέμα μπαταρίας, τους έμεινε η συσκευή στο χέρι (αν και μάλλον κάπου θα την πασάρουν :whistle:). Η πλάκα είναι πως τους ζήτησα να δοκιμάσουμε με αλλαγή μπαταρίας πρώτα αλλά ήταν ανένδοτοι, καθώς δεν «προβλέπεται». Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 Και επίσης, αυτό που έχω απορία είναι: έστω ότι δε δουλεύει το Α-GPS... Είναι λογικό το ενσωματωμένο GPS να μην βρίσκει σήμα, έστω και με λίγη καθυστέρηση;; Είναι λογικό μόνο στην περίπτωση που η μονάδα του N97 είναι A-GPS δίχως υποστήριξη λειτουργίας σε «απλό» GPS mode. Σε μια τέτοια περίπτωση η χρήση A-GPS δίχως ύπαρξη επίγειας DATA σύνδεσης είναι αδύνατη, αλλά για να είμαι ειλικρινής αμφιβάλλω ότι η Nokia τσιγκουνεύτηκε να προσφέρει ένα πλήρες (A)-GPS module στο κινητό της! Για να λυθεί το θέμα μια και έξω – όποιος το έχει ας το γυρίσει σε κατάσταση «εκτός σύνδεσης» και ας δοκιμάσει σε ανοιχτό χώρο να ενεργοποιήσει το GPS, αν τα καταφέρει τότε η συσκευή μπορεί να λειτουργεί και ως απλό GPS διαφορετικά (και εφόσον επιβεβαιωθεί και από άλλους χρήστες) όχι (επειδή μπορεί να υπάρχει ενδεχομένως cache των δεδομένων του A-GPS ας δοκιμάσει το ίδιο 24 με 48 ώρες από την τελευταία φορά που έκανε GPS connection). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι το A-GPS, σε τι flavors έρχεται κτλ, διαβάστε στο http://en.wikipedia.org/wiki/A-GPS. Το "μυστικό" είναι εδώ: A typical A-GPS-enabled cell phone will use a data connection (internet, or other) to contact the assistance server or a standard network connection for A-GPS information. If it also has functioning autonomous or standalone GPS, it may use standard GPS, which is sometimes slower on Time To First Fix, but does not lead to network dependent downsides, such as failure to work outside of network range, or charges for data traffic. Αυτά. Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terrestial Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 Δεν υφίσταται A-GPS χωρίς σκέτο GPS. Το A-GPS είναι απλά μία χείρα βοηθείας στο GPS (γι' αυτό και λέγεται Υποβοηθούμενο - Assisted - GPS), για να κατεβάζει πιο γρήγορα τα almanac (αν χρειάζεται) και ephimeris (που χρειάζεται πάντα). Αύριο θα κάνω δοκιμή χωρίς την υποβοήθηση και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 ευτυχως το gps δεν με απασχολησε ποτε ιδιαιτερα στο κινητο. παντως ειναι κριμα για μια τοσο ακριβη συσκευη να μην λειτουργουνε ολα τελεια. απο προσωπικη εμπειρια μετα απο ενα δυο χρησεις, λοκαρει πολυ ευκολα και γρηγορα δορυφορους Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terrestial Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 ευτυχως το gps δεν με απασχολησε ποτε ιδιαιτερα στο κινητο. παντως ειναι κριμα για μια τοσο ακριβη συσκευη να μην λειτουργουνε ολα τελεια. απο προσωπικη εμπειρια μετα απο ενα δυο χρησεις, λοκαρει πολυ ευκολα και γρηγορα δορυφορους Τα software bugs θα λυθούν κάποια στιγμή. Hardware faults να μην υπάρχουν... Παντώς αρκετά από τα bugs μπορεί να μην είναι καν bugs, αλλά να οφείλονται απλά σε λάθος χειρισμό. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους ****υς... :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kinitos Δημ. July 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2009 παιδια εχω 2 προβληματα με το ραδιο 1.παιζει κανονικα,το αναβω το σβηνω ολα οκ.ξαφνικα το αναβω και πιανει ενα σταθμο ασχετο που σινεχια αλλαζει.χωρις να μπορω να κανω κατι παρα μονο να σβησω το κινητο και παλι μετα απο την αρχη(μεχρι τωρα 3 φωρεσ σε 2 μερες) 2.εχω ραδιο ολη μερα.καποια στιγμη κανει ενα κρακ μεσα λες και ωαζεις το ακουστικο η λες και χανει το σταθμο.αυτο μπορει να γινετε ανα λεπτο (η σε 10 λεπτα να παιζει ο ρυθμος εμφανισης)αλες φωρες δεν κανει τιποτα απολυτος και παιζει τελεια. το εχει κανεις αυτο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. July 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2009 Δεν υφίσταται A-GPS χωρίς σκέτο GPS. Το A-GPS είναι απλά μία χείρα βοηθείας στο GPS (γι' αυτό και λέγεται Υποβοηθούμενο - Assisted - GPS), για να κατεβάζει πιο γρήγορα τα almanac (αν χρειάζεται) και ephimeris (που χρειάζεται πάντα). Υφίσταται όπως διάβασες (δεν είναι κάτι που το λέω μόνο εγώ.. - για το πως υφίσταται όμως -διότι GPS κύκλωμα φυσικά υπάρχει απλά λειτουργεί διαφορετικά- διάβασε το Υ.Γ. #2 μου και θα καταλάβεις "τι παίζει"), απλά είναι μια λεπτομέρεια που ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να κατανοήσει, ότι δηλαδή υπάρχουν διάφορες εκδοχές (με το ανάλογο οικονομικό κόστος) στην υλοποίηση του A-GPS. Αύριο θα κάνω δοκιμή χωρίς την υποβοήθηση και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Τώρα ποία εκδοχή υλοποιείται σε κάθε συσκευή εξαρτάται από τον κατασκευαστή της -- όπως είπα μου φαίνεται απίθανο η Nokia να έχει προτιμήσει λύση χαμηλού κόστους, όμως ποτέ δεν ξέρεις - περιμένω info λοιπόν!! :) Υ.Γ. 1. Όλοι μένουν απλά στην λέξη "Assisted" ερμηνεύοντας την προς το GPS θα μπορούσε όμως να ερμηνευτεί και ως προς την ανάγκη του GPS hardware για βοήθεια (το assist έχει και αυτή την εννοιολογική σημασία), ως ανάγκη δηλαδή ύπαρξης επίγειου δικτύου για να επιτευχθεί -και τούτο Assisted μπορεί να λογιστεί- .. αυτή την ερμηνεία δεν την σκέφτεται ο περισσότερος κόσμος.;) 2. Η εκδοχή του AGPS που απαιτεί πάντα επίγειο σταθμό για assistance ονομάζεται "AGPS-Only Receiver") και δεν λαμβάνει απλά το άλμανακ & στοιχεία εφημερισμού αλλά και αρκετά άλλα από τον επίγειο σταθμό ώστε να καταφέρει να κάνει Lock και Tracking -ουσιαστικά κάνει μόνο το δεύτερο, τα υπόλοιπα γίνονται από τον επίγειο σταθμό (server ή στην ορολογία του Symbian Location API "base station"). 3. Ανεξαρτήτως της υλοποίησης του N97 καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράματα γύρο από το A-GPS (αυτή την κουβέντα την κάνω από την εποχή του Χ1 όπου ο κόσμος ψαχνότανε για την σημασία του A-GPS), η διαμάχη ξεκινά πάντα διότι ο κόσμος αγνοεί τους AGPS-Only Receivers και φαίνεται ότι κάποιοι κατασκευαστές (προς Η.Π.Α. μεριά) απλά τους βαφτίζουν AGPS και δημιουργούν διχογνωμίες για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος. 4. Τέλος (για να μην μείνει τίποτε στο σκοτάδι), η μη "AGPS-Only Receiver" εκδοχή του A-GPS, ναι! Χρησιμοποιεί επικουρικά (..assisted) την σύνδεση δεδομένων των κινητών δίχως να απαιτεί οπωσδήποτε σύνδεση με επίγειους σταθμούς πληροφοριών οπότε μπορεί να λειτουργήσει και σαν κλασσικό GPS αν βρεθούμε σε περιοχή όπου δεν υπάρχει κάλυψη δεδομένων από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μας. Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_pav Δημ. July 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2009 Δεν χρειάζεται να μπείτε σε εκτός σύνδεσης για να δοκιμαστεί αυτό που λέει ο Directx. Απλά όταν ανοίξετε την εφαρμογή Χάρτες, μόλις σας ρωτήσει για σύνδεση, επιλέξτε Όχι. Εγώ το δοκίμασα και έκανε lock σε ~10 δευτερόλεπτα.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skiace Δημ. July 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2009 Και με ολα αυτα που διαβαζουμε να υποθεσω λοιπον πως τα PNA εχουν καλυτερης ποιοτητας GPS αφου δεν υπαρχει AGPS στο κυκλωμα τους και ομως λοκαρουν γρηγορα ? Αν κρινω απο τους χρνους του mio c520 που διαθετω ειναι αναμεσα στα 10 - 20 δλ. καθε φορα. Παράθεση Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terrestial Δημ. July 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2009 Δεν χρειάζεται να μπείτε σε εκτός σύνδεσης για να δοκιμαστεί αυτό που λέει ο Directx. Απλά όταν ανοίξετε την εφαρμογή Χάρτες, μόλις σας ρωτήσει για σύνδεση, επιλέξτε Όχι. Εγώ το δοκίμασα και έκανε lock σε ~10 δευτερόλεπτα.:) Η ερώτηση που σου κάνει αφορά το πρόγραμμα Χάρτες και μόνο (αν θα κατεβάσει updates της εφαρμογής, χάρτες, POIs κλπ), όχι τον υπολογισμό θέσης. Και όχι να τους πεις, πάλι θα χρησιμοποιήσει το A-GPS, αν έχει οριστεί έτσι στις ρυθμίσεις της Τοποθεσίας (Εντοπισμός θέσης / Μέθοδοι εντοπισμού θέσης / Υποβοηθούμενο GPS). Δες το Μητρώο και θα καταλάβεις (υπάρχει σύνδεση ακόμη και με το όχι). Υφίσταται όπως διάβασες (δεν είναι κάτι που το λέω μόνο εγώ.. - για το πως υφίσταται όμως -διότι GPS κύκλωμα φυσικά υπάρχει απλά λειτουργεί διαφορετικά- διάβασε το Υ.Γ. #2 μου και θα καταλάβεις "τι παίζει"), απλά είναι μια λεπτομέρεια που ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να κατανοήσει, ότι δηλαδή υπάρχουν διάφορες εκδοχές (με το ανάλογο οικονομικό κόστος) στην υλοποίηση του A-GPS. Τώρα ποία εκδοχή υλοποιείται σε κάθε συσκευή εξαρτάται από τον κατασκευαστή της -- όπως είπα μου φαίνεται απίθανο η Nokia να έχει προτιμήσει λύση χαμηλού κόστους, όμως ποτέ δεν ξέρεις - περιμένω info λοιπόν!! :) Υ.Γ. 1. Όλοι μένουν απλά στην λέξη "Assisted" ερμηνεύοντας την προς το GPS θα μπορούσε όμως να ερμηνευτεί και ως προς την ανάγκη του GPS hardware για βοήθεια (το assist έχει και αυτή την εννοιολογική σημασία), ως ανάγκη δηλαδή ύπαρξης επίγειου δικτύου για να επιτευχθεί -και τούτο Assisted μπορεί να λογιστεί- .. αυτή την ερμηνεία δεν την σκέφτεται ο περισσότερος κόσμος.;) 2. Η εκδοχή του AGPS που απαιτεί πάντα επίγειο σταθμό για assistance ονομάζεται "AGPS-Only Receiver") και δεν λαμβάνει απλά το άλμανακ & στοιχεία εφημερισμού αλλά και αρκετά άλλα από τον επίγειο σταθμό ώστε να καταφέρει να κάνει Lock και Tracking -ουσιαστικά κάνει μόνο το δεύτερο, τα υπόλοιπα γίνονται από τον επίγειο σταθμό (server ή στην ορολογία του Symbian Location API "base station"). 3. Ανεξαρτήτως της υλοποίησης του N97 καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράματα γύρο από το A-GPS (αυτή την κουβέντα την κάνω από την εποχή του Χ1 όπου ο κόσμος ψαχνότανε για την σημασία του A-GPS), η διαμάχη ξεκινά πάντα διότι ο κόσμος αγνοεί τους AGPS-Only Receivers και φαίνεται ότι κάποιοι κατασκευαστές (προς Η.Π.Α. μεριά) απλά τους βαφτίζουν AGPS και δημιουργούν διχογνωμίες για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος. 4. Τέλος (για να μην μείνει τίποτε στο σκοτάδι), η μη "AGPS-Only Receiver" εκδοχή του A-GPS, ναι! Χρησιμοποιεί επικουρικά (..assisted) την σύνδεση δεδομένων των κινητών δίχως να απαιτεί οπωσδήποτε σύνδεση με επίγειους σταθμούς πληροφοριών οπότε μπορεί να λειτουργήσει και σαν κλασσικό GPS αν βρεθούμε σε περιοχή όπου δεν υπάρχει κάλυψη δεδομένων από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μας. Είμαι κατηγορηματικός. Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο πράγμα. Τι πάει να πει Lock και Tracking; Δηλαδή ποιες άλλες πληροφορίες εκτός από το almanac και το ephimeris λαμβάνει μέσω των επίγειων σταθμών; Αν δε χρησιμοποιεί τις πληροφορίες χρονισμού των δορυφόρων, τότε απλά δεν είναι GPS, είναι κάτι άλλο (που προσομοιάζει τον τρόπο λειτουργίας του Google Maps, όταν δεν υπάρχει GPS ή αυτό δεν έχει σήμα). Εκτός βέβαια αν αναφέρεσαι στην περίπτωση εκείνη που χρησιμοποιούμε ειδικούς επίγειους σταθμούς (και όχι απλές κεραίες κινητής τηλεφωνίας) σε χώρους όπου δεν έχουμε πρόσβαση σε δορυφόρους (σε κλειστούς χώρους συνήθως). Εκεί, λαμβάνουμε τα δεδομένα των δορυφόρων με κάποια εξωτερική κεραία, και τα επανεκπέμπουμε με ειδικούς σταθμούς, κατάλληλα τοποθετημένους, στην ίδια πάντα συχνότητα, στο εσωτερικό του κτιρίου. Με αυτόν τον τρόπο, οποιαδήποτε συσκευή GPS νομίζει πως πήρε τα δεδομένα κατευθείαν από τους δορυφόρους, και κάνει κανονικά τον υπολογισμό της θέσης. Η συγκεκριμένη μέθοδος λειτουργεί φυσικά μόνο σε χώρους που έχουν την κατάλληλη υποδομή. Και πάλι όμως χρειάζονται συσκευές εξοπλισμένες με πλήρες κύκλωμα GPS. Μπορούμε βέβαια, αν θέλουμε, να χρησιμοποίησουμε κάποιο άλλο κύκλωμα RF (με την προϋπόθεση ότι και οι σταθμοί βάσης θα ακολουθούν το ίδιο πρότυπο), όμως τότε οι συσκευές εντοπισμού θέσης θα λειτουργούν μόνο στους ανάλογα εξοπλισμένους χώρους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. July 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2009 παιδια εχω 2 προβληματα με το ραδιο 1.παιζει κανονικα,το αναβω το σβηνω ολα οκ.ξαφνικα το αναβω και πιανει ενα σταθμο ασχετο που σινεχια αλλαζει.χωρις να μπορω να κανω κατι παρα μονο να σβησω το κινητο και παλι μετα απο την αρχη(μεχρι τωρα 3 φωρεσ σε 2 μερες) 2.εχω ραδιο ολη μερα.καποια στιγμη κανει ενα κρακ μεσα λες και ωαζεις το ακουστικο η λες και χανει το σταθμο.αυτο μπορει να γινετε ανα λεπτο (η σε 10 λεπτα να παιζει ο ρυθμος εμφανισης)αλες φωρες δεν κανει τιποτα απολυτος και παιζει τελεια. το εχει κανεις αυτο? σε μενα που το χρησιμοποιω συνεχεια το ραδιοφωνο δεν εχει εμφανισει κανενα προβλημα. παιζει αψεγαδιαστα Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skiace Δημ. July 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2009 σε μενα που το χρησιμοποιω συνεχεια το ραδιοφωνο δεν εχει εμφανισει κανενα προβλημα. παιζει αψεγαδιαστα Το ραδιοφωνο παιζει απο το μεγαφωνο της συσκευης η μονο με τα ακουστικα συνδεδεμενα οπως (νομιζω) σε ολες τις αλλες συσκευες ? Παράθεση Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
omegalos Δημ. July 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2009 και απο τα δυο μεσα παιζει μουσικη απλως πρεπει να ενωσεις τα ακουστικα αν θες ραδιο διοτι το καλωδιο παιζει και ρολο κεραιας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts