Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Huawei p7

ΥΓ. Παύλο που είναι το συγκριτικό ? :p

ΥΓ2. Γιώργο έμαθα ότι πήρες το G4 :p

Καταρχας "Χατζηγιαννη" (στην φωτο μοιαζεις πολυ κατα την γνωμη μου οποτε απο δω και στο εξης θα σε φωναζω Χατζηγιαννη) :lol::p θα προτιμησω του nubia αν και λιγο κουνημενη, ειναι καλυτερη απο του p7.

Κατα δευτερον οχι καμια σχεση, η αληθεια ειναι ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΛΩ το g4 αλλα ειμαι σε φαση αγορας-μετακομισης και τα εξοδα δεν μου επιτρεπουν με τιποτα να το παρω στην παρουσα φαση. (το mx4 εγινε παραβολο για την συμβολαιογραφο):blink:

----- προσθήκη μηνύματος 82 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Z3c manual mode

Φιλε μου δοκιμασε open camera και βαλε night mode καθως και best camera παλι night mode. ;)

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τωρα αυτα κανεις και θα βαλεις τον demon σε εξοδα...

Γιαυτο θα μου το παρεις εσυ δωρο!!! :rolleyes:

----- προσθήκη μηνύματος 56 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

.... και δέρνει το G4!

Ενδιαφέρει κανέναν συγκριτικό μεταξύ 930, 1020 και ΝΟΤΕ 4 ? :blink: για να μη φορτώνω τσάμπα φωτός

Σε indoor συνθήκες από τέρμα σκοτάδι (σβηστά φώτα) μέχρι και φώτα χωρίς φλας... ε? :cool:

Απο μεριας μου δεν χρειαζεται να τα ρωτας καν αυτα φιλε μου...Μεσα απο τα συγκριτικα μαθαινουμε και βοηθαμε ο ενας τον αλλο + οτι ειναι πολυ ενδιαφεροντα..

Εμεις εδω μπορουμε να βγαλουμε πολυ πιο αξιοπιστα ενα πορισμα για μια καμερα παρα ενα Χ site το οποιο εχει συμφεροντα...Και μιλαμε για επιτελειο οχι αστεια!! :D

Εχουμε τον paok που τραβαει φοβερες βραδυνες και οχι μονο φτανοντας στα ορια την καμερα και εχει αλλαξει και τοσες συσκευες, (οκ η καλυτερη συσκευη ειναι η τελευταια παντα αλλα δεν εχει σημασια, :) το θεμα ειναι οτι βλεπουμε πως αποδιδει το κινητο που εχει καθε φορα στα μεγιστα.

Τον xteacher & razor που με τις γνωσεις του περι καμερας γενικοτερα οχι μονο στο κινητο, μπορουν να αναλυσουν τεχνικα την καμερα και την φωτογραφια, και φυσικα ολοι εμεις που το ματι μας "κοβει" πλεον κατευθειαν μια καλη απο μια κακη φωτο οπως και αν επιδεχεται βελτιωση η οχι.

@saleakos Εξαιρετικο το συγκριτικο σου φιλε μου μπραβο. Σε ευχαριστουμε για τον χρονο που διεθεσες για εμας. Θα προτιμησω το lg...

Επισης κουκλος ο γιος σου που μαλωνει με το ψεκαστηρι οπως και οι υπολοιπες φωτο. Εχει πολυ εξυπνο noise reduction, παρα τα μεγαλα iso. Μεχρι στιγμης θεωρω στο συνολο το G4 την καλυτερη καμερα σε android. Με εχει πεισει ομολογω να το αγορασω μολις τα καταφερω...

Θα ηθελα σαν τρελλος μια συγκριση με το 1020 αν και πιστευω οτι το 1020 εξακολουθει να βγαζει πιο ποιοτικη φωτογραφια.(εκτος xenon φυσικα).

Το lg ομως με τα modes που εχει+ ολα τα αλλα καλα, με μεγαλυτερο ατου την καλη φωτογραφια στο αυτοματο, σε κερδιζει και αξιζει να κανεις μια μικρη παραχωρηση στην ποιοτητα και να το αποκτησεις.

Στην δευτερη θεση θα εβαζα s6, τριτη θεση mx4 + nubia z9 και τεταρτη το note 4 που εχει εξαιρετικη καμερα και αυτο. (το z7 mini στην 15η θεση με το ζορι) :p (5η θεση μετα το note 4).

@paok η φωτο με τις μπυρες ειναι για wallpaper..εξαιρετικη μπορω να πω.

Edited by demon2411

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

@demon τετοια να λες στον paok το s6 πανω απο το nubia :p που ακουστηκε, εχω και μια προταση να σου κανω, να βρεθουμε για ενα συγκριτικο καποια στιγμη που θα ειμαι πιο λασκα 1020 vs g4 μετα καφε φυσικα :p και οποιος αλλος θελει μπορει να παρεβρεθει φυσικα

@Demon

Γιώργο πολύ σωστός.

1. Καλά κάνεις και δεν παρασύρεσαι. Μια χαρά κάνεις την δουλέια σου με το 1020.

2. Σωστή και η κατάταξη. Εχω κάποια σχολια ομως.

Για τους λάτρεις της βραδινής φωτογραφίας το f1.8 είναι απαραιτητο.

Δυστυχώς χωρίς manual ρυθμίσεις σε κάποιες απο τις συσκευές δεν μπορούμε να εκμεταλευτούμε τις δυνατοτητες του αισθητήρα.

Τωρα που είδα περισσότερες φωτο του G4, πιστευω οτι είναι μεν το Νο1 αυτή την στιγμή σε ολες τις συνθηκες εκτός ημερησιων.

Με ανησυχούν ομως δυο πράγματα.

Η εξαλειψη του θορυβου και το πολύ υψηλό iso σε καποιες περιπτώσεις χαλάνε το αποτελεσμα και οι φωτο χρειαζονται επεξεργασια για να συνελθουν. contrast, οξυτητα, κλπ

Δεν ξέρω τι θα εκανε με manual οπου δεν θα δουλευει η εξάλειψη και έχοντας πιο φυσιολογικές ρυθμίσεις. Πχ να βγει ο μικρός με 1/10 και iso 400 που με το 1.8 θα είναι σαν εχεις σε αλλή συσκευή 600 η 800.

Ειμαι περιεργος να δω συγκριτικό του G4 με το S6 αλλά με καμερα FV5 αφου παρει την 5.1.1 για πληρεις manual ρυθμίσεις.

Το 1020 σίγουρα κερδίζει σε βαθος πεδιου, αντίθεση, λεπτομερεια. Οχι στο αυτοματο φυσικά.

Για το Note να πω οτι εχει πολύ καλή κάμερα που με ρυθμίσεις θα γινονταν πολύ ανωτερη. Ειμαι ικανοποιημενος για το στιλ που τραβαω. Κάνει το S4 zoom να χρειαζεται μονο για κοντινες με xenon η για μεγαλα optical zoom.

Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις είναι καλύτερο το Note. Για να πλησιάσει το S4 θα πρεπει να παλαιψω με πολύ ακραιες manual ρυθμίσεις τυπου 1" - 1.6" και iso 100 την ιδια στιγμή που το note δινει παρομοιο αποτελεσμα με auto και 1/10 iso 320. Αιτία το διαφραγμα στο Σ4 ζουμ που είναι f3.1

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

@demon τετοια να λες στον paok το s6 πανω απο το nubia :p που ακουστηκε, εχω και μια προταση να σου κανω, να βρεθουμε για ενα συγκριτικο καποια στιγμη που θα ειμαι πιο λασκα 1020 vs g4 μετα καφε φυσικα :p και οποιος αλλος θελει μπορει να παρεβρεθει φυσικα

Καταρχας να τονισω οτι στην καταταξη τα κινητα ειναι αρκετα κοντα, αλλα οπως και να το κανουμε καποιο ειναι καλυτερο απο το αλλο.

Ο λογος που βαζω το s6 πανω απο το z9 ειναι η ευκολια του αυτοματου και το αποτελεσμα που εχει. Κατα τα αλλα αν μου ελεγες να διαλεξω μια απο τις 2 θα διαλεγα του nubia γιατι εχει manual. Αλλα δεν κρινω με βαση τα δικα μου θελω, αλλα την συνολικα καλυτερη καμερα.

Μολις παρει το s6 manual τοτε θα πρεπει να ξανακανουμε την ιδια κουβεντα.

Οσο για το συγκριτικο, σε τρωει να φας την σκονη του 1020?? :lol::lol:

Αστειευομαι φυσικα, εννοειται οποτε θελεις ειμαι στη διαθεση σου. :)

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@Demon

Γιώργο πολύ σωστός.

1. Καλά κάνεις και δεν παρασύρεσαι. Μια χαρά κάνεις την δουλέια σου με το 1020.

2. Σωστή και η κατάταξη. Εχω κάποια σχολια ομως.

Για τους λάτρεις της βραδινής φωτογραφίας το f1.8 είναι απαραιτητο.

Δυστυχώς χωρίς manual ρυθμίσεις σε κάποιες απο τις συσκευές δεν μπορούμε να εκμεταλευτούμε τις δυνατοτητες του αισθητήρα.

Τωρα που είδα περισσότερες φωτο του G4, πιστευω οτι είναι μεν το Νο1 αυτή την στιγμή σε ολες τις συνθηκες εκτός ημερησιων.

Με ανησυχούν ομως δυο πράγματα.

Η εξαλειψη του θορυβου και το πολύ υψηλό iso σε καποιες περιπτώσεις χαλάνε το αποτελεσμα και οι φωτο χρειαζονται επεξεργασια για να συνελθουν. contrast, οξυτητα, κλπ

Δεν ξέρω τι θα εκανε με manual οπου δεν θα δουλευει η εξάλειψη και έχοντας πιο φυσιολογικές ρυθμίσεις. Πχ να βγει ο μικρός με 1/10 και iso 400 που με το 1.8 θα είναι σαν εχεις σε αλλή συσκευή 600 η 800.

Ειμαι περιεργος να δω συγκριτικό του G4 με το S6 αλλά με καμερα FV5 αφου παρει την 5.1.1 για πληρεις manual ρυθμίσεις.

Το 1020 σίγουρα κερδίζει σε βαθος πεδιου, αντίθεση, λεπτομερεια. Οχι στο αυτοματο φυσικά.

Για το Note να πω οτι εχει πολύ καλή κάμερα που με ρυθμίσεις θα γινονταν πολύ ανωτερη. Ειμαι ικανοποιημενος για το στιλ που τραβαω. Κάνει το S4 zoom να χρειαζεται μονο για κοντινες με xenon η για μεγαλα optical zoom.

Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις είναι καλύτερο το Note. Για να πλησιάσει το S4 θα πρεπει να παλαιψω με πολύ ακραιες manual ρυθμίσεις τυπου 1" - 1.6" και iso 100 την ιδια στιγμή που το note δινει παρομοιο αποτελεσμα με auto και 1/10 iso 320. Αιτία το διαφραγμα στο Σ4 ζουμ που είναι f3.1

Κωστα δεν ειναι θεμα να παρασυρθω, θεωρω εξαιρετικη την αγορα του G4 κοστος-αποδοση ακομα και τωρα στα χρηματα του σε σχεση με αλλα κινητα.

Το 1020 εχει κατι που δεν μπορω να στο περιγραψω ακριβως..θα πρεπει να τις δεις απο μονος σου για να καταλαβεις. Eιναι πιο φωτογραφια καμερας παρα κινητου. Ισως λογω βαθους πεδιου, αντιθεσης και λεπτομερειας που ειδικα το τελευταιο λογω bining ειναι κορυφη.

Στο αυτοματο το 1020 στην πλειοψηφια τα παει πολυ καλα, αλλα οχι παντα. Θεωρω μια μικροπαρεμβαση απαραιτητη αν θες να παρεις τα μεγιστα. Οποτε ισως εδω το g4 εχει πιο σωστο αυτοματο.

Στο θεμα note 4 εχει μια απο τις καλυτερες καμερες σε συνδιασμο με το ποσο εκπληκτικη συσκευη ειναι. Σαν συσκευη και μονο, το note 4 στα ματια μου ειναι το καλυτερο ολων. Στο θεμα καμερας οχι, αλλα θεωρω οτι ο συνδιασμος του με το s4 zoom σε καλυπτει απολυτα.

@demon Όχι και Χατζηγιάννης ρε Γιώργο.. Χαχα άκου τι είπε... Συμφωνώ απόλυτα για αυτά που λες ,ότι εδώ στο νήμα βγάζουμε πιο σωστά συμπεράσματα από τις φωτογραφικές δυνατότητες του κάθε κινητού.. Ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε πλέον και κινέζικα κινητά να τα πηγαίνουν καλά στα περί φωτογραφίας.. Ακόμα και για την κατάταξη που έκανες συμφωνώ απόλυτα.. Αν και με ριξες λίγο :-P χαχα..

Με το καλό να χτυπήσεις το G4 ,δείχνει εξαιρετικό στη κάμερα και πάνω από όλα να δούμε συγκριτικό με το 1020, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον..

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

@Demon Γιώργο συμφωνώ για το 1020 ότι είναι πολύ κοντά σε ψηφιακή κάμερα και το είχα γράψει όταν κυκλοφόρησε.

Σαφώς και μου αρέσουν περισσότερο οι φωτογραφίες του.

Άλλωστε αν η κάμερα του είχε φορεθεί σε Android δεν θα υπήρχε άλλο τηλέφωνο στο thread.

Το συγκριτικό που έχει κάνει το Gsmarena μεταξύ G4 & S6 είναι κατατοπιστικό.

Αυτό που παρατήρησα εγώ στις περισσότερες φώτο το G4 χρειάζεται αύξηση +2 του κοντράστ και +1 στον κορεσμό.

Δηλαδή έρχονται πολύ εύκολα οι φωτογραφίες εκεί που τις θέλεις.

Το θετικό που βλέπω σε όλες τις συσκευές που παίζουν εδώ, είναι ότι δεν υπάρχει παραμόρφωση όπως στους παλιότερους αισθητήρες της Sony που κυρίως σε φωτισμό δωματίου είχαν την τάση να κάνουν τα κεφάλια όσων βρίσκονταν στα άκρα του πλάνου να μοιάζουν με Αλιεν. Θυμάμαι το galaxy S4 το έκανε πολύ έντονα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

@moralas...πριν 5 σελιδες δεν υπηρχε LG G4. Και παρεπιμπτοντως εγω εχω Nubia z9

Όχι για πολύ ακόμη... Το G4 έρχεται! ;)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Δεν χρειαζεται να βγαζετε πιτσιρικια με 1/10 .

Το g4 αφου σηκωνει iso ας παει και 1/20.. (ομοιως και το nubia )

Kαλυτερη μια καθαρη απο κουνημα φωτογραφια παρα μια κουνημενη.

16mpx εχουν την ευχαιρεια να κρυψουν καμποσο θορυβο ποσο μαλλον το g4 που δεν εχει προβλημα -σε σχεση με αλλα- ακομα και με iso 2200. Ουτε premium compact δεν βρισκεις με τετοια αποδοση (ιδιο αισθητητα.. αντε μεχρι και 1/1,7)

Kαι λιγο θορυβο και καθολου noise reduction και τερμα sharp εικονα με οτι ρυθμισεις κατσουν δεν γινεται.

@saleakos..μιας και ο μπομπιρας αποτελει ιδανικο μοντελο "ανησυχου" ανθρωπου, αν δεν σε πειραζει τραβα μερικες manual iso800 και iso1600 με κλειστρο kατω απο 1/20..(1/30 κλπ..οτι εχεις απο φωτεινοτητα στο σπιτι σου). Σωστα φωτισμενες παντως. Αν χρειαστει 1/20 ..βαλε και αυτο.

@demon Όχι και Χατζηγιάννης ρε Γιώργο.. Χαχα άκου τι είπε... Συμφωνώ απόλυτα για αυτά που λες ,ότι εδώ στο νήμα βγάζουμε πιο σωστά συμπεράσματα από τις φωτογραφικές δυνατότητες του κάθε κινητού.. Ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε πλέον και κινέζικα κινητά να τα πηγαίνουν καλά στα περί φωτογραφίας.. Ακόμα και για την κατάταξη που έκανες συμφωνώ απόλυτα.. Αν και με ριξες λίγο :-P χαχα..

Με το καλό να χτυπήσεις το G4 ,δείχνει εξαιρετικό στη κάμερα και πάνω από όλα να δούμε συγκριτικό με το 1020, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον..

Η αληθεια ειναι οτι οι Κινεζοι σε πολλες περιπτωσεις εβαλαν τα γυαλια στις μεγαλες εταιριες στον τομεα φωτογραφιας αλλα και γενικοτερα σαν συσκευη...(βλεπε 1+1 - oppo find 7 απο τα παλια).

Βεβαια βλεπω οτι αυξανουν τις τιμες τους οσο περναει ο καιρος γιατι προφανως καταλαβαν οτι πουλανε..

Οσο για το g4 το εχω αποφασισει απλα στην προκειμενη φαση δεν μπορω να το παρω μιας και εχουν προταιρεοτητα αλλα πραγματα...

Το συγκριτικο οντως θα ειναι πολυ ενδιαφερον.!

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@Demon Γιώργο συμφωνώ για το 1020 ότι είναι πολύ κοντά σε ψηφιακή κάμερα και το είχα γράψει όταν κυκλοφόρησε.

Σαφώς και μου αρέσουν περισσότερο οι φωτογραφίες του.

Άλλωστε αν η κάμερα του είχε φορεθεί σε Android δεν θα υπήρχε άλλο τηλέφωνο στο thread.

Το συγκριτικό που έχει κάνει το Gsmarena μεταξύ G4 & S6 είναι κατατοπιστικό.

Αυτό που παρατήρησα εγώ στις περισσότερες φώτο το G4 χρειάζεται αύξηση +2 του κοντράστ και +1 στον κορεσμό.

Δηλαδή έρχονται πολύ εύκολα οι φωτογραφίες εκεί που τις θέλεις.

Το θετικό που βλέπω σε όλες τις συσκευές που παίζουν εδώ, είναι ότι δεν υπάρχει παραμόρφωση όπως στους παλιότερους αισθητήρες της Sony που κυρίως σε φωτισμό δωματίου είχαν την τάση να κάνουν τα κεφάλια όσων βρίσκονταν στα άκρα του πλάνου να μοιάζουν με Αλιεν. Θυμάμαι το galaxy S4 το έκανε πολύ έντονα.

Εχει αλλη φιλοσοφια το 1020 ακομα και αν το δεις μεσα πως ειναι (στο καρουμπαλο)...Το πηγα προσφατα για service και το ειδα...Ολοκληρο μηχανοστασιο εχει, ολα μα ολα ειναι μηχανικα στον φακο...

Ειναι συγκεκριμενη η χρηση του ομως. Βγαζει καταπληκτικες φωτογραφιες + video. Το g4 κανει τα πολλαπλασια σε σχεση με ενα 1020 στον τομεα συσκευης-λειτουργικου.

Οχι οτι εχω ιδιαιτερο παραπονο με το 1020, τα βασικα τα κανω.

Anyway, Εχε το νου σου για καμια modded camera στο note 4 μηπως και εχει βγει κατι, αρκει να μην χρειαζεται root και χασεις εγγυηση.

Και τελος το εχω ξαναπει αλλα αυτο που με χαροποιει ιδιαιτερα, ειναι οτι εχει ανεβει το επιπεδο φωτο απο τις συσκευες ολων εδω, αισθητα..! ;)

----- προσθήκη μηνύματος 85 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Όχι για πολύ ακόμη... Το G4 έρχεται! ;)

Κ εγω το πιστευω, αλλα απο την αλλη θα το σκεφτομουν λιγο αν ειχα το nubia στην θεση του...

Φίλοι μου νομίζω πως η ψαλίδα έχει (σχεδόν) κλείσει... Και λέω σχεδόν, διότι υπό προυποθέσεις το 1020 ήδη έχανε (έβγαινε 2ο δηλαδή) ακόμη και από παλαιότερα του G4. Το πιο ενοχλητικό του ΝΟΚΙΑ είναι το white balance που ακόμη και αν στην κάμερα φαίνεται μια χαρά λευκό κάποιο φόντο, μόλις τραβηχτεί η φωτογραφία και πέσει το ΧΕΝΟΝ γεμίζει κιτρινίλα σε μεγάλο βαθμό εκεί που δεν υπάρχει. Χωρίς ΧΕΝΟΝ μια χαρά λευκά πιάνει... Τέσπα διορθώνεται εύκολα (ακόμη και μέσω του Lumia Creative Studio), αλλά είναι ρε παιδί μ, σαν να έχεις Μ5 π.χ. με τον κόφτη στα 250 και ένα Megane να σου έχει κολλήσει από πίσω στην autobahn :blink: ... Μιλάω αποκλειστικά για την φωτογραφία.

Στο βίντεο έχει ήδη φάει ξύλο το 1020. Το NOTE 4 ακόμη, το έχει εξαφανίσει από το χάρτη...

Mιλάμε για UHD 3840X2160 (16:9) - αλλά προσωπικά προτιμώ το FHD 60FPS στα 1920Χ1080 (16:9) που κάνει την κίνηση πιο ομαλή... Πιο 3d ρε παιδί μ. ΕΙΔΙΚΆ σε ΒΡΑΔΥΝΟ ΒΙΝΤΕΟ το 1020 με το LEDάκι του δε φτάνει ούτε για 1 μέτρο απόσταση να φωτίσει...Έπρεπε να φωτίζει με το ΧΕΝΟΝ :wacko: στο βίντεο....

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

Σωστα ολα αυτα που γραφτηκαν αλλα δε συμφωνω με την καταταξη.

Πρωτο το lg g4

Δευετερη θεση εγω θα εβαζα μαζι meizu mx4 και Nubia z9.

To S6 ειναι πολυ καλο σε ημερησιες εξωτερικες σε hdr και σε αυτοματο τη μερα.

Σε εσωτερικους χωρους και σε βραδυνες πεφτει πολυ η αποδοση του.Οι υφες εμφανιζονται χοντροκομμενες δεν υπαρχει λεπτομερεια και τα χρωματα μοιαζουν σαν ενα ενιαιο καφε χρωμα.

Το Nubia εχει τα καλυτερα χρωματα που εχω δει σε κινητο ...ακομα και σε δυσκολες φωτο διατηρει τα χρωματα...και εχει φοβερη διαχειριση θορυβου.

Xαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι αυτη η φωτο...νομιζεις ειναι τραβηγμενη με iso 100 αλλα ειναι με iso 800.

Απιστευτη καμερα απο την Nubia με τους Κινεζους να ανεβαινουν πολυ επικινδυνα.

18504504183_a186262a83_c.jpg

Edited by paok4270

Λοιπόν θα μαζευτούμε μια μέρα οι κυνηγοί-φωτογράφοι και θα φέρω για "θήραμα" τον μικρό Νικόλα. Εκεί θα δούμε πόσα απίδια πιάνουν οι σάκοι G4, MX4, 1020 κλπ :p Edited by babill2004
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Λίγη σημασία έχει η σειρά κατάταξης. Γιατί παίζουν και άλλα πράγματα όπως κόστος, επιδόσεις κλπ.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές πλέον.

Λοιπόν, χθές μαζευτήκαμε με τα παιδιά απ' τη μπάντα και επι ευκαιρία, είπαμε να τις βγάλουμε έξω να τις μετρήσουμε! :lol: Τις κάμερες.... ;)

Το δικό μ 1020, της γυναίκας μ Νοτε 4 και του άλλου κιθαρίστα (οέο...) το 930 που μετά από προτροπή δική μ αγόρασε και πραγματικά δεν το μετάνιωσε!)

Παρακάτω οι φωτό. Δεν παίζαμε με ρυθμίσεις εκτός από φλας ΟΝ/OFF. Επίσης προσπαθούσαμε στο τύφλα σκοτάδι να πάρουμε από την ίδια γωνία, ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ, εμείς παραλίγο να γκρεμίσουμε το σπίτι αφού πατούσαμε ο ένας τον άλλο! 3 προσπάθειες σε κάθε φωτό (κυρίς για να βρούμε την ίδια γωνία). Επιλέξαμε τις καλύτερες. Τέλος τα τελευταία 2 θέματα (μετά το πιάνο) είναι από σήμερα το πρωί που ξαναπήγαμε σπίτι τους για λίγο πριν τη πρόβα.

https://www.flickr.com/gp/132295163@N03/Tv31k5

Λοιπόν, χθές μαζευτήκαμε με τα παιδιά απ' τη μπάντα και επι ευκαιρία, είπαμε να τις βγάλουμε έξω να τις μετρήσουμε! :lol: Τις κάμερες.... ;)

Το δικό μ 1020, της γυναίκας μ Νοτε 4 και του άλλου κιθαρίστα (οέο...) το 930 που μετά από προτροπή δική μ αγόρασε και πραγματικά δεν το μετάνιωσε!)

Παρακάτω οι φωτό. Δεν παίζαμε με ρυθμίσεις εκτός από φλας ΟΝ/OFF. Επίσης προσπαθούσαμε στο τύφλα σκοτάδι να πάρουμε από την ίδια γωνία, ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ, εμείς παραλίγο να γκρεμίσουμε το σπίτι αφού πατούσαμε ο ένας τον άλλο! 3 προσπάθειες σε κάθε φωτό (κυρίς για να βρούμε την ίδια γωνία). Επιλέξαμε τις καλύτερες. Τέλος τα τελευταία 2 θέματα (μετά το πιάνο) είναι από σήμερα το πρωί που ξαναπήγαμε σπίτι τους για λίγο πριν τη πρόβα.

Ωραίο το συγκριτικό! Γενικά θα έλεγα το 1020, αλλά αμάν αυτή η κιτρινίλα! Το Note4 είναι υπερβολικά sharp και κουράζει, το 930 έχει καλές ισορροπίες γενικά, αλλά δεν πλησιάζει το 1020 σε λεπτομέρεια.

Υ.Γ. το 11-12, θυμάμαι που ακόμη ήταν η μάχη των μεγαπίξελ στις κάμερες. Είχανε πει λοιπόν να τις μετρήσουνε... :rolleyes:

Η Apple παίνευε την καλή της κάμερα των 5MP και το τι μπορούσες να καταφέρεις με αυτά!

Η Samsung έλεγε για την κορυφαία κάμερα των 8MP και πόσο ανώτερη ήταν από το iphone!!!

Έρχεται λοιπόν και η Nokia και βγάζει την κάμερα του 808 και λέει 41MP! :cool: Πολύ είναι? :X Γατάκια... :shifty: Χεχεχε...

Υ.Γ. 2. Η ανάλυση και η λεπτομέρεια του 808 ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί από κανένα... :ninja:

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Έπρεπε να φωτίζει με το ΧΕΝΟΝ :wacko: στο βίντεο....

Δεν παιζει ποτε να χρησιμοποιηθει xenon για video.. (προφανως δεν μιλαω για μια εκφορτιση-φλασια).

Ειναι τελειως διαφορετικος ο τροπος λειτουργιας και δεν παιζει να ειναι μονιμα αναμενο οπως ενα led.

εδιτ

O πολεμος των mpx ειναι για αυτους που μενουν στους αριθμους και μονο.

Αν ειχαν το μεγεθος του 808 ολα τα κινητα στα 40φευγα mpx θα παιζαν.

Αν το ειχε βγαλει με πχ 16mpx θα ηταν το cm1 πριν της εποχης του -κυριολεκτικα ομως- και δεν θα υπηρχε καν περιπτωση να το φτανει κινητο σημερα..(με εξαιρεση το που πεφτει το wb μιας και για το 1020 τουλαχιστον ειναι ψιλολαχειο η υποθεση).

Edited by xteacher

Δεν παιζει ποτε να χρησιμοποιηθει xenon για video.. (προφανως δεν μιλαω για μια εκφορτιση-φλασια).

Ειναι τελειως διαφορετικος ο τροπος λειτουργιας και δεν παιζει να ειναι μονιμα αναμενο οπως ενα led.

εδιτ

O πολεμος των mpx ειναι για αυτους που μενουν στους αριθμους και μονο.

Αν ειχαν το μεγεθος του 808 ολα τα κινητα στα 40φευγα mpx θα παιζαν.

Αν το ειχε βγαλει με πχ 16mpx θα ηταν το cm1 πριν της εποχης του -κυριολεκτικα ομως- και δεν θα υπηρχε καν περιπτωση να το φτανει κινητο σημερα..(με εξαιρεση το που πεφτει το wb μιας και για το 1020 τουλαχιστον ειναι ψιλολαχειο η υποθεση).

τα 41 τα έβγαλε η Νοκια τότε γιατί μπορούσε. Όχι για τις τρελές πωλήσεις, αλλά κάτι σαν επίδειξη δύναμης. Μαγκιά της που έβαλε δυνατό φλας ξένου, το μεγαλύτερο αισθητήρα, την υψηλότερη ανάλυση και μαζί, την τεχνολογία Pureview για πρώτη φορά. Δεν ήταν απλοί αριθμοί...

Σήμερα, ΝΑΙ, τα 13/16/20άρια που βλέπω, είναι απλοί αριθμοί καθώς αρκετά από αυτά έχουν μικρό αισθητήρα, Ledάκια και δεν ξεπερνουν ούτε το N8. Λίγα από αυτά έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, κυρίως λόγω αλγορίθμων και άλλων συνεπικουρικών παραμέτρων...

Υ.Γ. Το 1020 δεν είναι ψιλολαχείο η υπόθεση, είναι μαθηματικά βέβαιο, πως δεν την γλιτώνεις την κιτρινίλα... Δυστυχώς... Ευτυχώς υπάρχει το post-processing βέβαια στο PC...

Συμπαθατε με αλλα εχω διαφορετικη αποψη.

Αν εβλεπα να χρησιμοποιειτε τα 41( 38 ή 34mpx σε οποια αναλογια σας βολευει) θα συμφωνουσα μαζι σου για ποιο λογο το εβγαλε.

υ.γ

Τη κιτρινιλα την εχει εξαρχης το 1020 ή σαν καινουριο εχει νορμαλ wb και κιτρινιζει μετα απο καμποσο καιρο?

Edited by xteacher

Το 930 έχει πολύ θόρυβο! Με iso 500 και φαίνεται έντονα.. Από την άλλη στο 1020 η κιτρινίλα σε μερικές φωτογραφίες ξεφεύγει αρκετά. Το note πολύ οξύτητα.

@mivas

Με το συμπάθιο άλλα κουράζουν όχι η οξύτητα του Note που είναι μια χαρά και δεν είναι τεχνίτη αφού φαίνεται και όταν τραβάς πρόσωπα επιτρέποντας να διακρινονται οι λεπτομέρειες του προσώπου.

Σαφώς προτιμότερη από την θολούρα άλλων συσκευών.

Τέλος πάντων είναι άποψη σου η οποία δεν ισχύει.

Μια χαρά φώτο είναι όλες του Ν4.

Αυτό που θα ήθελα είναι το βάθος πεδίου του 1020 κάτι που δεν υπάρχει σε κάμερα κινητού.

Τέλος πάντων είναι άποψη σου η οποία δεν ισχύει.

Άποψή σου να πιστεύεις ότι θέλεις για την άποψή μου. Αντικειμενικά το Note4 έχει από τις μεγαλύτερες οξύτητες σε κινητό. Δεν είμαι ο μόνος που το λέει. Το αν το προτιμάς έναντι άλλων, είναι διαφορετικό θέμα...

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συμπαθατε με αλλα εχω διαφορετικη αποψη.

Αν εβλεπα να χρησιμοποιειτε τα 41( 38 ή 34mpx σε οποια αναλογια σας βολευει) θα συμφωνουσα μαζι σου για ποιο λογο το εβγαλε.

υ.γ

Τη κιτρινιλα την εχει εξαρχης το 1020 ή σαν καινουριο εχει νορμαλ wb και κιτρινιζει μετα απο καμποσο καιρο?

Προσωπικά εναλλάσω στο 808 τις 8άρες που είναι απλές και γρήγορες λήψεις, με τις πλήρεις 41.5MP, που δεν τις φτάνει καμία συσκευή και είναι ιδανικές όταν θέλεις τη μέγιστη λεπτομέρεια/ανάλυση. Το 1020 δεν το έχει αυτό.

Όσο για την κιτρινίλα, χειροτερεύει και καλυτερεύει ανάλογα με την έκδοση του λογισμικού. Πρώτα κίτρινο χωρίς φλας (λευκό με φλας), μετά ψιλοέφτιαξε λευκό και τώρα κίτρινο με φλας! 'Ισως στα 10άρια να το φτιάξουν...

Το 930 έχει πολύ θόρυβο! Με iso 500 και φαίνεται έντονα.. Από την άλλη στο 1020 η κιτρινίλα σε μερικές φωτογραφίες ξεφεύγει αρκετά. Το note πολύ οξύτητα.

Όντως και εγώ αυτό παρατήρησα στο Note. Στο 930 υπάρχει πρόβλημα στην επεξεργάσια του προγράμματος στα jpeg (μετά απο την τελέυταια ενημέρωση της lumia camera). Στα raw είναι διαφορετικά. Χαρακτηριστικά στα win10, με την νέα αναβάθμιση είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Προσωπικά δε με ενοχλεί η οξύτητα του ΝΟΤΕ 4. Με ενοχλεί η ασπρίλα όταν βγάζεις πρόσωπα...(σαν κάσπερ φαντασματάκι γίνονται). Απ την άλλη φτιάχνεται πολύ εύκολα με επεξεργασία όπως και το κίτρινο στο 1020 φτιάχνεται πιο εύκολα απ' οτιδήποτε άλλο ακόμη και μέσα από το κινητό. Επίσης, προσωπικά, στο 1020 συνήθως μέσω Lumia Creative Studio αυξάνω την οξύτητα +10 με +15 και έχω ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα (για τα δικά μου γούστα) που εφαρμόζεται και στη μικρή ε! την 5άρα.

Δεν το έκανα στο συγκριτικό μη παρεξηγηθώ! Τα αφήσαμε όλα όπως ήταν για πιο αληθινά/αντικειμενικά αποτελέσματα. Επίσης αν παίζαμε με ρυθμίσεις, δεν υπήρχε τύχη για τα 930 και ΝΟΤΕ 4... :cool:

Πάντως με τις φωτό του 1020 και τις παρεμβάσεις που μπορείς να κάνεις αν ξέρεις, μπορείς να αγγίξεις το τέλειο (γιατί οι φωτό οι ίδιες είναι που σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ναι, οι DNG!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...