Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

για να σου δωσω να καταλαβεις.Μιλαμε για βραδυ τωρα την κλασσικη σκηνη με την εκκλησια, Galaxy S6.

Στο αυτοματο θα την βγαλει με iso 1000 και 1/10...και φυσικα η σκηνη θα εχει περισσοτερο φως απο το κανονικο.

Δεν θα επιλεξει δηλαδη 1/7 που ειναι η χαμηλοτερη ταχυτητα.

Το Lumia 1020 Βγαζει την σκηνη με 1/4 kai iso 400,manual για σωστο exposure

Galaxy S6 θελει ταχυτητα 1/7, iso 400

Ακριβως. Το θεμα ειναι να παρει επιτελους το s6 κλειστρο. Eκει θα αλλαξουν πολλα..Γιατι αν παρει πιστευω οτι θα ακολουθησει σιγουρα και το note 4. Αν και κατι μου λεει οτι δυστυχως δεν θα το κανουν...Μακαρι να βγω λαθος.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καταρχας θα επικαλεστω την κουβεντα του razor που την εχω ακουσει πολλες φορες να στην λεει...Δυστυχως κρατας και απαντας σε αυτα που θες.

Εγω δεν ειμαι απολυτος σε τιποτα στη ζωη μου, οχι τουλαχιστον για κατι το οποιο δεν το εχω δει με τα ματια μου.

Και το να απαντας με ερωτηση στην ερωτηση καταλαβαινεις οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Απλα δεν δεχομαι την ισοπεδωτικη αποψη σου οτι κανενα κινητο δεν εχει carl zeiss, οπως και ναι το λεω και το πιστευω οτι τα Νοκια φορανε carl zeiss χωρις ομως να ειμαι απολυτος.

Οπως και η Νοκια η Η χ νοκια κοροιδευει τον κοσμο επειδη το λεμε εμεις εδω στο φορουμ και στο καθε φορουμ...

Πες οτι εγω ειμαι ο χαζος καταναλωτης και οτι πιστευω πως εχει carl zeiss γιατι ετσι γραφει....Εσυ που υποστηριζεις το αντιθετο, πως το ξερεις??

Aν παρατηρησεις τα προηγουμενα αναγραφομενα μου θα δεις οτι και εγω αναφερω οτι δεν παιζει καταλυτικο ρολο ο φακος στο τελικο αποτελεσμα. Παιζει ρολο κυριως σε μεγαλες μηχανες και οχι τοσο στα κινητα.

Το mx4 και το meizu που κολλανε?? ειπε κανεις οτι δεν τραβανε καλες φωτο? εκτος αν μου τα συγκρινεις με το 1020-808 οτι εχουν ισαξιο αποτελεσμα...Πραγμα το οποιο δεν θελω καν να το σχολιασω...:X

Eπικαλεσε οποιον θελεις..Σε ολα απανταω .

Εκεινο που γραφω και δεν φαινεται να γινεται αντιληπτο ειναι οτι δεν εχει σημασια απο ποιον ειναι ο εκαστοτε φακος στα κινητα. Ενα ματσο πλαστικο ειναι. Ισοπεδωτικο ναι..Mου ειναι αδιαφορο αν παρω στο λαιμο μου καποιον φακο που αξιζει κατιτις παραπανω μιας και αυτος δεν θα μπορεσει να κανει την διαφορα.

Το 1020 (και το 808) δεν παιζουν στην ιδια κατηγορια με το 930 και μχ4, εκτος αν αρεσκεσαι να γραφεις εσυ τα δικα σου ασχετως τι γραφω εγω.

(να ξαναπω αλλη μια -αν απορεις- οτι μαζι με τον φακο κρινουμε και τον σενσορα αλλα και αλλα πραματα )

Και φωναξε πλεον οποιον θελεις ..Ποσο πιστευεις οτι θα σου κανει τη διαφορα καποιος otus των 4000€ εναντι ενος sigma art 50mm φ1.4 (~800€) και οι δυο @φ2 στον ιδιο σενσορα??

Ουτε το ονομα ουτε η τιμη κανουν τη "χαρη" ..Και οι δυο ειναι πολυ ποιοτικοι φακοι (οι δυο καλυτεροι βασικα) αλλα ουτε η διαφορα στην τιμη ουτε στην αξια θα σου προσφερει το παραμικρο. Ακομα και διπλα διπλα να εχεις τις εικονες.

Και οχι δεν προκειται να αερολογησω οτι καποιοι θα πληρωσουν το κατιτις παραπανω για αυτο το κατιτις παραπανω που θα παρουν καπου καπως καποτε σε μια τυχαια εικονα. Εχω χρησιμοποιησει αρκετους φακους στη δικια μου μηχανη και ξερω τη διαφορα ..οχι μεταξυ κορυφαιων στη πραξη (αν και εχω δει αρκετες εικονες απλα οχι δικες μου) αλλα μεταξυ "κακιστου"-"χαλια"-"μετριου"-"καλου" ειτε κανει 50€ ειτε 1000€.

Eπικαλεσε οποιον θελεις..Σε ολα απανταω .

Εκεινο που γραφω και δεν φαινεται να γινεται αντιληπτο ειναι οτι δεν εχει σημασια απο ποιον ειναι ο εκαστοτε φακος στα κινητα. Ενα ματσο πλαστικο ειναι. Ισοπεδωτικο ναι..Mου ειναι αδιαφορο αν παρω στο λαιμο μου καποιον φακο που αξιζει κατιτις παραπανω μιας και αυτος δεν θα μπορεσει να κανει την διαφορα.

Το 1020 (και το 808) δεν παιζουν στην ιδια κατηγορια με το 930 και μχ4, εκτος αν αρεσκεσαι να γραφεις εσυ τα δικα σου ασχετως τι γραφω εγω.

(να ξαναπω αλλη μια -αν απορεις- οτι μαζι με τον φακο κρινουμε και τον σενσορα αλλα και αλλα πραματα )

Και φωναξε πλεον οποιον θελεις ..Ποσο πιστευεις οτι θα σου κανει τη διαφορα καποιος otus των 4000€ εναντι ενος sigma art 50mm φ1.4 (~800€) και οι δυο @φ2 στον ιδιο σενσορα??

Ουτε το ονομα ουτε η τιμη κανουν τη "χαρη" ..Και οι δυο ειναι πολυ ποιοτικοι φακοι (οι δυο καλυτεροι βασικα) αλλα ουτε η διαφορα στην τιμη ουτε στην αξια θα σου προσφερει το παραμικρο. Ακομα και διπλα διπλα να εχεις τις εικονες.

Και οχι δεν προκειται να αερολογησω οτι καποιοι θα πληρωσουν το κατιτις παραπανω για αυτο το κατιτις παραπανω που θα παρουν καπου καπως καποτε σε μια τυχαια εικονα. Εχω χρησιμοποιησει αρκετους φακους στη δικια μου μηχανη και ξερω τη διαφορα ..οχι μεταξυ κορυφαιων στη πραξη (αν και εχω δει αρκετες εικονες απλα οχι δικες μου) αλλα μεταξυ "κακιστου"-"χαλια"-"μετριου"-"καλου" ειτε κανει 50€ ειτε 1000€.

Εχει ξεκινησει απο αλλου η κουβεντα και εχει καταληξει αλλου..

"Ισοπεδωτικο ναι..Mου ειναι αδιαφορο αν παρω στο λαιμο μου καποιον φακο που αξιζει κατιτις παραπανω μιας και αυτος δεν θα μπορεσει να κανει την διαφορα."

Κατα πρωτον, λυπαμαι αλλα και να θες δεν μπορεις να παρεις κατι στο λαιμο σου, εκτος αν εισαι ενας απο τους μεγαλυτερους κρητικους στον κοσμο οπου τα review τους παιζουν σημαντικο ρολο στην πωληση-πορεια του Χ φακου. Εδω ανταλλαζουμε αποψεις τιποτα αλλο.

Επισης αναφερεις οτι δεν εχει διαφορα στην φωτογραφια και στο αποτελεσμα (στο οποιο δεν συμφωνω απολυτα-πιστευω οτι ολα εχουν τον ρολο τους και ειδικα ο φακος των 50 και των 1000 ευρω).

Αυτο ομως τι σχεση εχει με το οτι κανενα κινητο δεν φοραει carl zeiss οπως ειπες απολυτα πριν λιγο?? καμια. Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

Και συνεχιζεις να μου αναλυεις περι φακων ειτε sigma art ειτε opus ειτε οτιδηποτε, ξεχνοντας οτι βρισκεσαι σε FORUM ΚΙΝΗΤΩΝ και οχι σε φωτογραφικο φορουμ. Αναφερομαστε σε καμερες κινητων τηλεφωνων και σε αισθητηρες στο μεγεθος καρφιτσας...

Και για να τελειωνουμε, σταματαω εγω, γιατι κουραζουμε ολο το νημα χωρις ιδιαιτερο λογο και δεν νιωθω καλα με αυτο.

Μπορει να πιστευεις οτι carl zeiss δεν φοραει κανενα κινητο, οτι ολα ειναι ενα ματσο πλαστικουρα, οτι ολα ειναι marketing και οτι αλλο θες. Ειναι δικαιωμα σου. Εγω απλα δεν συμφωνω και δεν προκειται να μπω στη διαδικασια να σε πεισω για κατι, γιατι πολυ απλα δεν χρειαζεται. Ουτε και εσυ εμενα φυσικα. Οσο για τα οπτικα μερη του 1020 και του 808, θα σου προτεινα να το ψαξεις λιγο...ισως να μην τα ξερεις τοσο καλα οσο νομιζεις...

Φιλικα

Γιωργος

Edited by demon2411

αδυνατεις να καταλαβεις μου φαινεται με τις υπεκφυγες σου

("παει η κουβεντα αλλου" ,"αλλο κινητα αλλο φακοι" ,"ας επικαλεστω τον ραζορ που στη λεει"κλπ..)

Τελικα αλλος απανταει σε αυτα που θελει οποτε θελει και εχει ορεξη..

Για τους υπολοιπους ..Δεν με ενδιαφερει καν αν φοραει carl zeiss φακο το κινητο σου/μου/του. Ειναι αδυνατον να κρινεις φακο κινητου μεμονωμενα.

Καιρος περασε ...ωρα να βρουμε ενα review που να εκθειαζει το 1020 και το 808 ..

(και η πλακα ειναι οτι ειναι ωραια κινητα αλλα δεν χρειαζεται να ψαχνετε να βρειτε καποιον απλα για να συμφωνειτε).

Παλικάρια be cool ..Μια παρέα είμαστε ..δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ..

Πάντως το νόημα που έβγαλα από αυτά που λέτε παρά πάνω ..είναι ότι με τα πολλά και τα λίγα ,το nubia z7 mini έχει την καλύτερη κάμερα :lol::dance:

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Παλικάρια be cool ..Μια παρέα είμαστε ..δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ..

Πάντως το νόημα που έβγαλα από αυτά που λέτε παρά πάνω ..είναι ότι με τα πολλά και τα λίγα ,το nubia z7 mini έχει την καλύτερη κάμερα :lol::dance:

οχι ακριβως...αλλα κοντα επεσες

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

αδυνατεις να καταλαβεις μου φαινεται με τις υπεκφυγες σου

("παει η κουβεντα αλλου" ,"αλλο κινητα αλλο φακοι" ,"ας επικαλεστω τον ραζορ που στη λεει"κλπ..)

Τελικα αλλος απανταει σε αυτα που θελει οποτε θελει και εχει ορεξη..

Για τους υπολοιπους ..Δεν με ενδιαφερει καν αν φοραει carl zeiss φακο το κινητο σου/μου/του. Ειναι αδυνατον να κρινεις φακο κινητου μεμονωμενα.

Καιρος περασε ...ωρα να βρουμε ενα review που να εκθειαζει το 1020 και το 808 ..

(και η πλακα ειναι οτι ειναι ωραια κινητα αλλα δεν χρειαζεται να ψαχνετε να βρειτε καποιον απλα για να συμφωνειτε).

Το 1020 φοραει zeiss φακο...that's a fact.

Zeiss φακο ομως φοραει και η Sony Rx100...και κεινο δεν ειναι πλαστικο σιγουρα.

@xteacher:

Κοίτα να δεις, άλλο να αναλύεται η ποιότητα του φακού για το κατά πόσο παίζει ρόλο κλπ, και άλλο να γράφονται σαχλαμάρες του τύπου οτι "κανένα κινητό δεν φοράει Carl Zeiss" όταν μάλιστα αναγράφεται και διαφημίζεται απο τις εταιρίες, ξέρεις καλά οτι αυτό είναι απάτη, δεν θα λέμε τώρα που είναι μεσημέρι οτι είναι βράδυ, μην τρελαθούμε, εκτός αν έχεις συγκεκριμένες αποδείξεις γι αυτό. Μην πετάς τη σκούφια σου για αντιπαραθέσεις, τόσο καιρό σε διαβάζουμε και σεβόμαστε τις γνώσεις σου, κι ας κουράζουν πολλές φορές, αλλά υπάρχουν και όρια, κανένας δεν είναι παντογνώστης, και αν έχει αυτό το ύφος μόνο τιμητικό δεν είναι γι αυτόν. Ούτε η ειρωνεία παίζει, την έχουμε βαρεθεί.

Και στην τελική: Πιάσε πρώτα ένα 1020 ή ένα 808 στα χέρια σου, και μετά μίλα γι' αυτά.

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Μάγκες για να ξεφύγουμε λίγο από το κλίμα ..Να και ένα review φρέσκο για το LG G4 http://www.myphone.gr/d/lg/g4.505/review/page-2#c3

Έχει και ρυθμίσεις ταχύτητας κλείστρου , για τα πειραχτήρια :p

Edited by vagosvts7

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Μάγκες για να ξεφύγουμε λίγο από το κλίμα ..Να και ένα review φρέσκο για το LG G4 http://www.myphone.gr/d/lg/g4.505/review/page-2#c3

vago μην ξυνεις πληγες, καλα μερικες φωτο ειναι χαλια αλλα δεν φταιει το lg γι αυτο

Συμφωνώ με την άποψη να λήξει η στείρα αυτή τη φορά έντονη αντιπαράθεση. Κουράζει. Ας μείνουμε στην ωραία κριτική φωτογραφιών και πως κάποια δημοσιευμένη θα μπορούσε να είχε τραβηχτεί καλύτερα με 1-2 απλά και κατανοητά σχόλια. Δεν έχουν και άπειρες ρυθμίσεις τα κινητά (μέχρι τώρα) όση τεχνολογία και να κουβαλάνε.

Αυτό θέλουμε οι έχοντες κάποιο κινητό, αυτοί που ταλαντεύονται ποιο (καινούριο) να πάρουν και γενικά όσοι κάνουν τη "βόλτα τους" σε αυτό το topic..

Γνώμη μου πάντα φυσικά...

Πέτρος

Edit: Από τον reviewer του G4, θα ήθελα μια της νυχτερινής φωτιζόμενης Ακρόπολης από Θησείο / Μοναστηράκι...... Ούτε στο auto ούτε φυσικά και χειροκίνητα έχω καταφέρει να βγάλω μια της προκοπής με κανένα κινητό μέχρι τώρα....

Edited by babill2004
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

@xteacher:

Κοίτα να δεις, άλλο να αναλύεται η ποιότητα του φακού για το κατά πόσο παίζει ρόλο κλπ, και άλλο να γράφονται σαχλαμάρες του τύπου οτι"κανένα κινητό δεν φοράει Carl Zeiss" όταν μάλιστα αναγράφεται και διαφημίζεται απο τις εταιρίες, ξέρεις καλά οτι αυτό είναι απάτη,

.........................................................

.......................................................

Και στην τελική: Πιάσε πρώτα ένα 1020 ή ένα 808 στα χέρια σου, και μετά μίλα γι' αυτά.

Πειραξε περισσοτερο το "δεν εχετε καν cz" απο το "δεν προσφερει κατι παραπανω απο αλλον φακο"?

Προφανως και δεν ξερω αν ειναι made by cz ή αν απλα υπογράψαν καποια χαρτια εναντι αμοιβης για να φερουν το ονομα της εταιριας και απλα "πιστοποιησαν" τον φακο. Αδυνατω να πιστεψω οτι ασχοληθηκαν να φτιαξουν φακο απο πλαστικο. Αλλα ακομα και αν αυτο οντως εκαναν μου ειναι παντελως αδιαφορο μιας και δεν προσφερει κυριολεκτικα κατι ιδιαιτερο στη κατηγορια που κοιταμε.

Τα περι απατης φανταζομαι δεν δαιφερει απο καποια note 4 δεν φορανε imx240 αλλα καποιον samsung?

Bεβαια εκεινα δεν διαφημιζονται για τον ιμχ240 οποτε απλα ας δεχθουν να μεινουν με χειροτερο σενσορα.

Για το τελευταιο εχεις δικιο..και δεν παιζει να πιασω ουτε το 1020 ουτε το 808 (αν και δεν θα με χαλαγε το 1020)..αλλα εχω πιασει cz σε σονυ μηχανες. Ακομα και οντας κρυσταλλο δεν κανουν τη διαφορα εναντι αλλης αντιστοιχης μηχανης . (μη μου συγκρινεται παλι 1 ιντσα σενσορα με 1/2.3")

οκ..τελευταιο ποστ ηταν...

vago μην ξυνεις πληγες, καλα μερικες φωτο ειναι χαλια αλλα δεν φταιει το lg γι αυτο

Σε κόβω σε καμία βδομάδα να μας κανείς συγκριτικά με το Meizu mx4 :p , ή λες να σε προλάβει ο paok(Κώστας) και να μας κάνει πρώτος αυτός συγκριτικά ?

αναμένουμε :happy:

για να σου δωσω να καταλαβεις.Μιλαμε για βραδυ τωρα την κλασσικη σκηνη με την εκκλησια, Galaxy S6.

Στο αυτοματο θα την βγαλει με iso 1000 και 1/10...και φυσικα η σκηνη θα εχει περισσοτερο φως απο το κανονικο.

Δεν θα επιλεξει δηλαδη 1/7 που ειναι η χαμηλοτερη ταχυτητα.

Το Lumia 1020 Βγαζει την σκηνη με 1/4 kai iso 400,manual για σωστο exposure

Galaxy S6 θελει ταχυτητα 1/7, iso 400

Θα προσπαθήσω να τραβήξω σήμερα κάποιες βραδινές να δούμε στα σίγουρα πως αντιδρά το note 4.

Βέβαια υπάρχει η επιλογή να πας εσύ σε Iso 400 έστω με 1/8. Πιστεύω ότι εκεί το f1.9 θα κάνει δουλειά.

Μεγάλο λάθος να ανεβάζει τόσο το ISO.

Έτσι καίνε ακόμα και τα σωστά φωτισμένα σημεία ενώ τα σκοτεινά γίνονται πραγματικό ψηφιδωτό. Μετά πάει να καλύψει τον θόρυβο και χάνει την οποία λεπτομέρεια.

Βεβαίως και το P8 δεν πάει πολύ πίσω.

Ανέβασε στα 1000.

Για μένα στις εξωτερικες βραδινές έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να πιάσεις σοβαρή ευκρίνεια, οπότε το υψηλό ISO εκτός από θόρυβο τονίζει και την ασαφεια.

Σίγουρα αν δοθούν οι manual ρυθμίσεις θα βελτιωθεί πολύ. Όμως ούτε κι εγώ πιστεύω ότι θα το κάνουν.

Η Samsung κρατά ότι καινούργιο για την νεότερη ναυαρχίδα. Αν αποφασίσουν να δώσουν manual και RAW θα το κάνουν στο Note 5.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Εδώ ένας μικρός φίλος που για να τον απαθανατισω με κούρασε λιγάκι. Σε τραπέζι επάνω ανέβηκα και πάλι δεν πλησιασα αρκετα:)

18714064871_12342b98c7_z.jpgP50611-194050 by sakis88888

Edited by sakis88888

Δυστηχως demon Θα συμφωνησω για τους φακους στα κινητα, ολοι ειναι πλαστικοι, τιποτα το ιδιαιτερο, για την ακριβεια το μεγαλυτερο προβλημα των κινητων, σιγα μην καθονται να κοβουν γυαλι σε τοσο μικρο μεγεθος δεν συμφερει, καλουπι και πλαστικο πολυ πιο φθηνο, στο 1020 γυαλι ειναι μονο το μπροστινο κομματι πιο πολυ για τις γρατζουνιες. Απο εκει και περα, παιζουν διαφορες, παιζουν τι επιστρωσεις χρησιμοποιουν, εαν καποιο ειναι ld κτλ. Επι αυτου δεν εχεις ιδεα τι βαζουν στα κινητα, εκ του αποτελεσματος βλεπεις π.χ. αν υπαρχουν εντονες μωβ πρασινες παρεκλινσεις κυριως σε δεντρα κοντρα στον φωτεινο ουρανο ή σε αντανακλασεις εντονου φωτος πανω σε νερο, επισης πως διαχειριζετε ο φακος εντονο κοντρα φως, αλλα και εντονο φως απο τα πλαγια. Το εχουμε συζητησει ξανα για το 1020, κυριως απο flares εχει εντονο προβλημα και βγαζει ενα περιεργο μωβ χρωμα κυριως σε indoor low light οταν εχεις εντονο φως απο τα πλαγια απο πανω κτλ, επισης και κοντρα ηλιο δεν το καλο-διαχειριζετε βγαζει εντονο flare, δεν εχει να κανει τοσο με την ποιοτητα του φακου, αλλα του μεγαλυτερου αισθητηρα και με τον φακο οσο το δυνατον πιο slim και κοντα στον αισθητηρα αυτα γινονται. Απο θεμα αναλυτικοτητας, συνηθως οι φακοι που προοριζονται για μεγαλυτερους αισθητηρες εχουν καλυτερη αναλυτικοτητα απο τους φακους που προοριζονται για μικροτερους, δεδομενο οτι μιλαμε για prime φακους, παρομοιας φιλοσοφιας.

Οσο για την zeiss γενικα ειναι η apple των φακων, αλλα ειδικα για τον otus γιατι δεν παυει να ειναι ο καλυτερος prime και το καλυτερο πληρωνεται αδρα, θα περιμενα και τις συγκρισεις πανω στην 5dsr που να δω με τι φακο θα την δουλευουν για να παρουν τα μεγιστα και οχι στις παλιοτερες 5d, εδω ο otus βγαζει καλυτερη αναλυτικοτητα στις crop της nikon, δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα οι δεινοσαυροι της canon.

Οσο για την zeiss γενικα ειναι η apple των φακων, αλλα ειδικα για τον otus γιατι δεν παυει να ειναι ο καλυτερος prime και το καλυτερο πληρωνεται αδρα, θα περιμενα και τις συγκρισεις πανω στην 5dsr που να δω με τι φακο θα την δουλευουν για να παρουν τα μεγιστα και οχι στις παλιοτερες 5d, εδω ο otus βγαζει καλυτερη αναλυτικοτητα στις crop της nikon, δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα οι δεινοσαυροι της canon.

Αν μου επιτρεπετε να προσθεσω κατι στα λεγομενα του/σου ..

..η αναλυτικοτητα του εκαστοτε φακου που βλεπουμε σε μετρησεις ειναι αυτη που μπορει να αποδωσει ο αισθητηρας με αυτον τον φακο.

Κοινως τα mpx παιζουν υπερβολικα μεγαλο ρολο καθως και ποσο ισχυρο η μη ειναι το ΑΑ filter (αν υπαρχει κιολας).

Οποτε παντα 24mpx ειναι πιο αναλυτικα απο 20-22mpx..

Το πιο σωστο ειναι να βλεπουμε την αναλυτικοτητα σαν ποσοστο. Πχ αν ο otus μπορει να δωσει το 95% της αναλυτικοτητας σε ενα σενσορα το πιο πιθανο ειναι να δωσει αντιστοιχο ποσοστο σε αλλον σενσορα.(αναλογα και το AA φιλτερ..και αν στο παραπανω "95%" υπηρχε ηδη φιλτρο).

Αν κρινεις τον otus πανω σε δ7100 + d750 +d4 +d800 +δ810 θα δεις οτι παλι εχει διαφοροποιησεις και οτι ο συνδιασμος δ7100 με otus ειναι πιο αναλυτικος απο d4+otus.

(Αρκετα εντονοτερη διαφορα αν τον "βαλεις" πανω σε d700 για τη συγκριση).

Edited by xteacher

Δυστηχως demon Θα συμφωνησω για τους φακους στα κινητα, ολοι ειναι πλαστικοι, τιποτα το ιδιαιτερο, για την ακριβεια το μεγαλυτερο προβλημα των κινητων, σιγα μην καθονται να κοβουν γυαλι σε τοσο μικρο μεγεθος δεν συμφερει, καλουπι και πλαστικο πολυ πιο φθηνο, στο 1020 γυαλι ειναι μονο το μπροστινο κομματι πιο πολυ για τις γρατζουνιες. Απο εκει και περα, παιζουν διαφορες, παιζουν τι επιστρωσεις χρησιμοποιουν, εαν καποιο ειναι ld κτλ. Επι αυτου δεν εχεις ιδεα τι βαζουν στα κινητα, εκ του αποτελεσματος βλεπεις π.χ. αν υπαρχουν εντονες μωβ πρασινες παρεκλινσεις κυριως σε δεντρα κοντρα στον φωτεινο ουρανο ή σε αντανακλασεις εντονου φωτος πανω σε νερο, επισης πως διαχειριζετε ο φακος εντονο κοντρα φως, αλλα και εντονο φως απο τα πλαγια. Το εχουμε συζητησει ξανα για το 1020, κυριως απο flares εχει εντονο προβλημα και βγαζει ενα περιεργο μωβ χρωμα κυριως σε indoor low light οταν εχεις εντονο φως απο τα πλαγια απο πανω κτλ, επισης και κοντρα ηλιο δεν το καλο-διαχειριζετε βγαζει εντονο flare, δεν εχει να κανει τοσο με την ποιοτητα του φακου, αλλα του μεγαλυτερου αισθητηρα και με τον φακο οσο το δυνατον πιο slim και κοντα στον αισθητηρα αυτα γινονται. Απο θεμα αναλυτικοτητας, συνηθως οι φακοι που προοριζονται για μεγαλυτερους αισθητηρες εχουν καλυτερη αναλυτικοτητα απο τους φακους που προοριζονται για μικροτερους, δεδομενο οτι μιλαμε για prime φακους, παρομοιας φιλοσοφιας.

Καμια αντιρρηση για τους φακους οτι μπορει να μην εχουν διαφορα. Πιστευω οτι μια μικρη υπαρχει αλλα σιγουρος δεν ειμαι γιαυτο λεω "πιστευω".

Οσο για το 1020, δεν εχω προβλημα σε αυτο, μπορει να εχει μπορει cz μπορει και οχι. Ξερω τα θεματα του αλλα εγω εξακολουθω να πιστευω οτι εχει cz ολη η σειρα της lumia, (μεχρι το 930), αλλα απο κει και επειτα δεν μου αρεσει το υφος η ειρωνεια και να ειμαστε απολυτοι σε κατι που απλα υποθετουμε επειδη εχουμε Χ γνωσεις περισσοτερες η λιγοτερες, δεν εχει σημασια. Εχω λαθος σε αυτο? Η Nokia δηλωνει οτι εχει carl zeiss, εγω ειμαι καταναλωτης χαζος και το πιστευω. Ειμαι 100% σιγουρος? Οχι. Το ιδιο ισχυει ομως και για την αντιθετη αποψη. Και θες να σου πω την αληθεια? Δεν με ενδιαφερει καθολου αν εχει η δεν εχει το κινητο cz. Πραγματικα δεν με νοιαζει. Δεν το πηρα γιατι αναγραφει carl zeiss. Με ενδιαφερει να μπορω να παρω την καλυτερη δυνατη φωτογραφια απο κινητο τηλεφωνο.

Και ξερεις και εσυ και ολοι εδω μεσα το ποσο αντικειμενικος ειμαι και το ποσο αντι-fanboy ειμαι σε οποιο κινητο εχω. Ειτε ειναι 1020 ειτε g2 ειτε οτιδηποτε απο τις 15+ συσκευες που εχω αλλαξει. Οποιος εχει αντιθετη αποψη ας μου στειλει ενα pm και ευχαριστως να τον ακουσω.

@xteacher Δεν θα σου απαντησω γιατι οπως σου ειπα σεβομαι το νημα και η αντιπαραθεση μας εχει κουρασει. Απο οτι καταλαβες το τηρω.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εδώ ένας μικρός φίλος που για να τον απαθανατισω με κούρασε λιγάκι. Σε τραπέζι επάνω ανέβηκα και πάλι δεν πλησιασα αρκετα:)

Ομορφη φωτογραφια, αλλα δεν με τρελλαινει σαν αναλυση και ποιοτητα. Δεν εχει πολυ καλη λεπτομερεια και εχει και λιγο θορυβο παραπανω. Ισως επειδη ειναι ελαχιστα κουνημενη. Για μενα ξαναδοκιμασε μπορεις να παρεις κατι πολυ καλυτερο απο αυτο. ;)

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Θα προσπαθήσω να τραβήξω σήμερα κάποιες βραδινές να δούμε στα σίγουρα πως αντιδρά το note 4.

Βέβαια υπάρχει η επιλογή να πας εσύ σε Iso 400 έστω με 1/8. Πιστεύω ότι εκεί το f1.9 θα κάνει δουλειά.

Μεγάλο λάθος να ανεβάζει τόσο το ISO.

Έτσι καίνε ακόμα και τα σωστά φωτισμένα σημεία ενώ τα σκοτεινά γίνονται πραγματικό ψηφιδωτό. Μετά πάει να καλύψει τον θόρυβο και χάνει την οποία λεπτομέρεια.

Βεβαίως και το P8 δεν πάει πολύ πίσω.

Ανέβασε στα 1000.

Για μένα στις εξωτερικες βραδινές έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να πιάσεις σοβαρή ευκρίνεια, οπότε το υψηλό ISO εκτός από θόρυβο τονίζει και την ασαφεια.

Σίγουρα αν δοθούν οι manual ρυθμίσεις θα βελτιωθεί πολύ. Όμως ούτε κι εγώ πιστεύω ότι θα το κάνουν.

Η Samsung κρατά ότι καινούργιο για την νεότερη ναυαρχίδα. Αν αποφασίσουν να δώσουν manual και RAW θα το κάνουν στο Note 5.

Ναι αλλα ξεχνας κατι...τους xda. ;)

Βεβαια μπορει να χασεις εγγυηση αν χρειαστει να ρουταρεις, αλλα επειδη οι drivers πανω κατω ειναι ιδιοι, θα τους κανουν port στο note 4.

Οσο για τις βραδυνες δοκιμασε με 200-400 iso στην fv5 και δες ποσο σου δινει μεγιστα σε κλειστρο. (στο manual mode εννοειται).

Kαταρχας η καμερα του z7 mini ειναι εξαιρετικα καλη ειδικα για τα χρηματα του σαν τηλεφωνο, απλα το δικο σου ειναι χαλια. :p

Κατα δευτερον ωραιο το review, αλλα μερικες φωτο οπως ειπε και ο saleakos ειναι χαλια. Ας πουμε αυτη με το συντριβανι με hdr η βραδυνη ειναι απαραδεκτη για μενα.

----- προσθήκη μηνύματος 99 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Edit: Από τον reviewer του G4, θα ήθελα μια της νυχτερινής φωτιζόμενης Ακρόπολης από Θησείο / Μοναστηράκι...... Ούτε στο auto ούτε φυσικά και χειροκίνητα έχω καταφέρει να βγάλω μια της προκοπής με κανένα κινητό μέχρι τώρα....

Δεν νομιζω στο auto να κανει κατι φοβερο ρε συ Πετρο...Οι βραδυνες θελουν πειραγμα, αλλα στην περιπτωση του g4 αν δεν το πιασω δεν μπορω να εχω αποψη. Το οτι εχει κλειστρο ειναι το Νο1 οποτε εχει ελπιδες.

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

εδω παιδια ανεβασα μερικα φοτο ενα vs στην ουσια το g2(xcam) vs s6 ολα ειναι στο αυτοματο χωρις να εχω πειράξει τιποτα!!!αυτα ειναι παιδες περιμενω τα σχολεια σας!!

γιωργο περιμενω το σχόλιο σου φιλε !!:D (το παλιο g2 στέκεται δυνατα ακομα!!) σκεφτομουν και εγω να παρω το mx4 πρεπει να εχει καλη καμερα εχω δει αρκετα vs!!!αλλα αυτο που με εκανε και δεν το πήρα τελικα ηταν τα αρκετα προβληματα που βγαζει γενικα στην καθημερηνοτητα!!(και μην πεσετε να μου πειτε το αντίθετο απλα μπειτε στο νημα του my phone και διαβαστε της τελευταιες 15 σελιδες!!;))

https://www.dropbox.com/s/k458aeqnd3n9k0b/20150609_195510.jpg?dl=0

https://app.box.com/s/vlzb65kly5gcrkg70rb5cvntnvzg6ixu

https://www.dropbox.com/s/82n6xnwkifw7b0f/20150610_132737.jpg?dl=0

https://app.box.com/s/w5fgtydaph9xcz6an3sctb85v5uxzfuf

https://www.dropbox.com/s/ihp1nidtdts4zn6/20150610_133643.jpg?dl=0

https://app.box.com/s/pmwo342hlhfxjcrlp3fyq4221ydnev09

https://www.dropbox.com/s/cw17wejt48jwka8/20150611_131043.jpg?dl=0

https://app.box.com/s/0b2cjvmebfbi02sj679qo4oh8agjcc7z

https://www.dropbox.com/s/8zdg28ybyhy2ua1/20150611_131057.jpg?dl=0

https://app.box.com/s/7bzq4uxraf97n88zsrfoi60wgj4uppsv

https://www.dropbox.com/s/l2w1kdlg6qaitpb/20150611_131115.jpg?dl=0

https://app.box.com/s/whyywfpiqpwpa20hwbur4v7vjhegfnz6

Edited by manthosffvll

εδω παιδια ανεβασα μερικα φοτο ενα vs στην ουσια το g2(xcam) vs s6 ολα ειναι στο αυτοματο χωρις να εχω πειράξει τιποτα!!!αυτα ειναι παιδες περιμενω τα σχολεια σας!!

γιωργο περιμενω το σχόλιο σου φιλε !!:D (το παλιο g2 στέκεται δυνατα ακομα!!) σκεφτομουν και εγω να παρω το mx4 πρεπει να εχει καλη καμερα εχω δει αρκετα vs!!!αλλα αυτο που με εκανε και δεν το πήρα τελικα ηταν τα αρκετα προβληματα που βγαζει γενικα στην καθημερηνοτητα!!(και μην πεσετε να μου πειτε το αντίθετο απλα μπειτε στο νημα του my phone και διαβαστε της τελευταιες 15 σελιδες!!;))

https://app.box.com/s/vlzb...b5cvntnvzg6ixu

https://www.dropbox.com/s/...95510.jpg?dl=0

https://app.box.com/s/w5fg...sctb85v5uxzfuf

https://www.dropbox.com/s/...32737.jpg?dl=0

https://app.box.com/s/pmwo...fyq4221ydnev09

https://www.dropbox.com/s/...33643.jpg?dl=0

https://app.box.com/s/0b2c...9qo4oh8agjcc7z

https://www.dropbox.com/s/...31043.jpg?dl=0

https://app.box.com/s/7bzq...foi60wgj4uppsv

https://www.dropbox.com/s/...31057.jpg?dl=0

https://app.box.com/s/whyy...ur4v7vjhegfnz6

https://www.dropbox.com/s/...31115.jpg?dl=0

Τα links (τουλάχιστον σε μένα) δεν ανοίγουν...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Χεχε κορόιδευε φίλε George :-P.. Σε κόβω και εσένα σε λίγο καιρό να μας ανεβάζεις δείγματα από κινεζακι..

Πάντως για το LG G4 πιστεύω ότι οι βραδυνές φωτογραφίες του review το αδικούν.. Όλα τα κινητά κωλώνουν το βράδυ στο αυτόματο.. Το καλό είναι ότι έχει ρυθμίσεις κλείστρου και έτσι μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου..

ΥΓ. Γιώργο κατεληξες κάπου? Η θα μας κάνεις ντου με κανένα LG G4?

Edited by vagosvts7

Προς deamon

Έχεις δίκιο, γι αυτό και έλεγα πως μου λείπει το ois. Είχα τεντωμενα χέρια για να πλησιασω όσο περισσότερο μπορούσα συν ότι δεν έχω και τα πιο σταθερά χέρια. Πιστεύω επίσης πως αν ήταν σε σουρουπο ή με λιγότερο γενικά ήλιο θα ήταν καλύτερη.

Στις φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού οι κατασκευαστές έχουν πρόβλημα στους αλγόριθμους του auto γιατί πρέπει να επιλέξουν μεταξύ φωτογραφιών σε εσωτερικούς χώρους με φωτισμό δωματίου και σε εξωτερικούς όπου το φως είναι ελάχιστο και υπάρχουν πολλά εντελώς σκοτεινά σημεία.

Η επιλογή νύχτα δεν καλύπτει το δεύτερο σενάριο χρειάζονται οπωσδήποτε manual ρυθμίσεις.

Για μένα θα πρέπει να δώσουν βάρος στο σενάριο των φωτογραφιών εντός κλειστών χωρών γιατί το συντριπτικό ποσοστό χρηστών χρησιμοποιεί το κινητό για να τραβά φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων.

@Demon

Γιώργο δυστυχώς χθες δεν είχα ευκαιρία να τραβήξω εξωτερικες βραδινές. Το πάρκο εμπρός από το σπίτι μου είναι θεοσκοτεινο και δεν προσφέρεται.

Μέσα στο σπίτι απ όσο είδα στην οθόνη του κινητού η FV5 βγάζει θόρυβο επίσης. Θα τις δω στο macbook για λεπτομέρειες.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Χεχε κορόιδευε φίλε George :-P.. Σε κόβω και εσένα σε λίγο καιρό να μας ανεβάζεις δείγματα από κινεζακι..

Πάντως για το LG G4 πιστεύω ότι οι βραδυνές φωτογραφίες του review το αδικούν.. Όλα τα κινητά κωλώνουν το βράδυ στο αυτόματο.. Το καλό είναι ότι έχει ρυθμίσεις κλείστρου και έτσι μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου..

ΥΓ. Γιώργο κατεληξες κάπου? Η θα μας κάνεις ντου με κανένα LG G4?

G4?? no money no honey...

Αν πανε ολα καλα σημερα, θα εχω στα χερια μου ενα mx4...Οποτε θα εχω πληρη εικονα τι παιζει (αν και την εχω ηδη απο αρκετα μελη εδω) και φυσικα θα το κρινει και ο δικαστης ο Κος Λουμιας 1020...:lol:

Οποτε θα εχετε αμεσα συγκριτικο αν σας ενδιαφερει φυσικα... ;)

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στις φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού οι κατασκευαστές έχουν πρόβλημα στους αλγόριθμους του auto γιατί πρέπει να επιλέξουν μεταξύ φωτογραφιών σε εσωτερικούς χώρους με φωτισμό δωματίου και σε εξωτερικούς όπου το φως είναι ελάχιστο και υπάρχουν πολλά εντελώς σκοτεινά σημεία.

Η επιλογή νύχτα δεν καλύπτει το δεύτερο σενάριο χρειάζονται οπωσδήποτε manual ρυθμίσεις.

Για μένα θα πρέπει να δώσουν βάρος στο σενάριο των φωτογραφιών εντός κλειστών χωρών γιατί το συντριπτικό ποσοστό χρηστών χρησιμοποιεί το κινητό για να τραβά φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων.

@Demon

Γιώργο δυστυχώς χθες δεν είχα ευκαιρία να τραβήξω εξωτερικες βραδινές. Το πάρκο εμπρός από το σπίτι μου είναι θεοσκοτεινο και δεν προσφέρεται.

Μέσα στο σπίτι απ όσο είδα στην οθόνη του κινητού η FV5 βγάζει θόρυβο επίσης. Θα τις δω στο macbook για λεπτομέρειες.

Ναι Κωστα μην το ζοριζεις πολυ σε πολυ σκοτεινα σημεια...εξαλλου δεν υπαρχει λογος. Για να δουμε τα ορια της καμερας πολλες φορες φωτογραφιζουμε σε πολυ κακες συνθηκες, αλλα ουσιαστικα δεν προκειται να το κανουμε ποτε για να παρουμε μια φωτο.

Η χτεσινη με τα καταστηματα ηταν καλη, αλλα βρες ενα μερος με λιγο περισσοτερο φως και δοκιμασε τα προγραμματα..

Επισης καλο προγραμματακι ηταν και η open camera με night mode. Eιχα τα καλυτερα αποτελεσματα στο xperia z3 με αυτο το προγραμμα. Αλλα πεφτει τρελλο μπλεξιμο με τα τοσα προγραμματα που κυκλοφορουν...Παντως ριξτου ενα βλεφαρο, ειναι μικρο και free.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...