Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Σας παρακολουθώ που τρωγεστε και θέλω να πω τα εξής:

Την λόξα του ΠΑΟΚ την ξέρουμε. Εδώ γράψει παλιότερα ότι όποια συσκευή και να αγοράσει, φωτογραφικά θα πάρει το maximum απ αυτήν.

Πιστεύω ότι για να επιμένει σε κάποια σημεία υπέρ του 930 κάτι θα έχει δει.

Άλλωστε δεν είναι δύσκολο να το δώσει και να επιστρέψει στο 1020.

Από εκεί και πέρα είναι γνωστό ότι τα φωτογραφικά του 1020 είναι άπαιχτα, όχι όμως τέλειο το σύνολο. Απαιτούνται manual παρεμβάσεις, αργή κάμερα που δεν την βοηθά το hardware κλπ κλπ.

Για μια ακόμα φορά θα ξαναπώ ας επικεντρωθούμε σε νεότερα τηλέφωνα που ενδιαφέρουν όσους ψάχνουν αγορά συσκευής με καλή κάμερα.

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να κάνει το Ν4 σε μη ιδανικές συνθήκες όπως ο φωτισμός δωματίου.

Το S5 πάντως είναι απογοήτευση όπως παραδέχθηκε φίλος όταν τραβήξαμε φωτο σε γιορτή που είμαστε καλεσμένοι και οι δύο. Σε συνθήκες κακού φωτισμού και αποστάσεις εντός σαλονιού, δηλαδή 2-5 μέτρα οι φωτογραφίες του Μ8 ήταν πολύ καλύτερες.

Προσωπικά θα αποφασίσω για μελλοντική συσκευή μόνο αν τα καταφέρνει στις παραπάνω συνθήκες καλύτερα από το Μ8.

Σε landscape με φυσικό φωτισμό όλα τα πάνε μια χαρά. Θέλω το ίδιο και όταν τραβάω την παρέα μου στην ταβέρνα η τα παιδιά μου στο σαλόνι.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Την λόξα του ΠΑΟΚ την ξέρουμε. Εδώ γράψει παλιότερα ότι όποια συσκευή και να αγοράσει, φωτογραφικά θα πάρει το maximum απ αυτήν.

Από εκεί και πέρα είναι γνωστό ότι τα φωτογραφικά του 1020 είναι άπαιχτα, όχι όμως τέλειο το σύνολο. Απαιτούνται manual παρεμβάσεις, αργή κάμερα που δεν την βοηθά το hardware κλπ κλπ.

Για μια ακόμα φορά θα ξαναπώ ας επικεντρωθούμε σε νεότερα τηλέφωνα που ενδιαφέρουν όσους ψάχνουν αγορά συσκευής με καλή κάμερα.

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να κάνει το Ν4 σε μη ιδανικές συνθήκες όπως ο φωτισμός δωματίου.

Το S5 πάντως είναι απογοήτευση όπως παραδέχθηκε φίλος όταν τραβήξαμε φωτο σε γιορτή που είμαστε καλεσμένοι και οι δύο. Σε συνθήκες κακού φωτισμού και αποστάσεις εντός σαλονιού, δηλαδή 2-5 μέτρα οι φωτογραφίες του Μ8 ήταν πολύ καλύτερες.

Προσωπικά θα αποφασίσω για μελλοντική συσκευή μόνο αν τα καταφέρνει στις παραπάνω συνθήκες καλύτερα από το Μ8.

Σε landscape με φυσικό φωτισμό όλα τα πάνε μια χαρά. Θέλω το ίδιο και όταν τραβάω την παρέα μου στην ταβέρνα η τα παιδιά μου στο σαλόνι.

Βασικά ο καθένας μπορεί να επικεντρωθεί όπου θέλει. Εσύ πχ θέλεις τα σύγχρονα ενώ εγώ θέλω τα φωτοκινητά (όπως "προστάζει" και το θέμα...). Αν κάποιος "ψάχνεται" για αγορά τότε μπορεί να ανοίξει ένα θέμα στη σχετική ενότητα. Επίσης είχαν ζητήσει πολλοί να ανοίξει θέμα με φωτογραφίες μόνο στο αυτόματο. Η επιθυμία πραγματοποιήθηκε αλλά topic ερήμωσε....

Δεν "σου την λέω" απλά λέω την άποψή μου που είναι αντίθετη από την δική σου.

Υ.Γ. Το "αρχαίο" 1020 κάνει μια χαρά την δουλειά του, απροβλημάτιστα και χωρίς το παραμικρό κόλλημα. Παίρνει και τις αναβαθμίσεις του (περιμένουμε τα WINDOWS 10) και πωλείται σε πολύ ελκυστική τιμή (ειδικά για κορυφαίο φωτοκινητό);)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Κώστα ξέρεις ότι εκτιμώ την αποψη σου, αλλά δεν έχεις δίκιο. Δεν μπορεί ο καθένας όπως του τη βαράει να κάνει το θέμα μπάχαλο.

Υπάρχουν και τρόποι συμπεριφοράς και συζήτησης. Απλά πράγματα, και κανόνες του φόρουμ.

Μην μου λες για το Μ8, θεωρώ αποτυχημενη τη θεωρία ultrapixel (δυστυχώς). Αν σου αρέσει πάω πάσο, αλλά όχι ότι συναγωνίζεται κανένα από τα κορυφαία φωτογραφικά, απέχει πολύ. Κι εμένα μου αρέσει να φωτογραφιζω τα παιδιά μου και τους φίλους μου, αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά τοπία και σκηνες για φωτογράφηση.

Κώστα (Montoya) συμφωνώ.

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Κώστα ξέρεις ότι εκτιμώ την αποψη σου, αλλά δεν έχεις δίκιο. Δεν μπορεί ο καθένας όπως του τη βαράει να κάνει το θέμα μπάχαλο.

Υπάρχουν και τρόποι συμπεριφοράς και συζήτησης. Απλά πράγματα, και κανόνες του φόρουμ.

Μην μου λες για το Μ8, θεωρώ αποτυχημενη τη θεωρία ultrapixel (δυστυχώς). Αν σου αρέσει πάω πάσο, αλλά όχι ότι συναγωνίζεται κανένα από τα κορυφαία φωτογραφικά, απέχει πολύ. Κι εμένα μου αρέσει να φωτογραφιζω τα παιδιά μου και τους φίλους μου, αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά τοπία και σκηνες για φωτογράφηση.

Κώστα (Montoya) συμφωνώ.

Το Μ8 τα πάει καλά μόνο σ ενα τομέα. Σε ανοικτό πεδίο είναι ανύπαρκτο.

Όπως ανύπαρκτα είναι ως τώρα σε χαμηλό φωτισμό πολλά κορυφαία smartphones.

Ανέφερα ότι περιμένω την συσκευή που θα είναι το ίδιο καλή παντού.

Όσο για το θέμα δεν λέγεται 1020.

Έχουν όλοι αποτανθει για την υπέροχη του συγκεκριμενου φωτογραφικού κινητού. Κάποια στιγμή πρέπει να πάμε παρακάτω. Το έκανε ήδη η ιδια η MS.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Όσο για το θέμα δεν λέγεται 1020.

Έχουν όλοι αποτανθει για την υπέροχη του συγκεκριμενου φωτογραφικού κινητού. Κάποια στιγμή πρέπει να πάμε παρακάτω. Το έκανε ήδη η ιδια η MS.

Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή σου για το 1020. Πραγματικά όμως. Έχεις γράψει το παραπάνω και παλιότερα. Δηλαδή τι προτείνεις? Να μην μιλάμε για το 1020? Αφού είναι το σημείο αναφοράς. Ή μήπως να ανοίξουν ένα θέμα "ποιο κινητό εκτός του 1020 βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες"? Ή ακόμα καλύτερα να εξαιρέσουμε οκ τα Nokia μιας και η ψηφοφορία ξεκαθάρισε πως είναι κορυφαία? Επίσης να σου πω πως παρα την ηλικία του, η ms δεν το ξέχασε (αφού το υποστηρίζει ακόμα) και κυρίως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΔΟΧΟ.

Και το κυριότερο, τι ειδους συζητήσεις θα γίνονται απόντος του κορυφαίου? Τι συζητήσεις τα γίνονται για super cars αν εξαιρέσουμε πχ την Ferrari ή τι συζητήσεις θα γίνονται για την F1 αν εξαιρέσεις τον Schumacher?

Αντί λοιπόν να προσπαθεις να εξαιρέσεις τον ηγέτη θα σου πρότεινα να τον δοκιμάσεις. Είδες τι πάθαμε εμείς που τον δοκιμάσαμε. ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ.....;)

Υ.Γ. Οδό για το θέμα που τείνει να γίνει 1020, ε λογικό είναι. Όλοι για τον πρώτο μιλάνε μιας και αυτός είναι το μετρο σύγκρισης. Σε κάθε θέμα. Εδω τυχαίνει να είναι το 1020 και αλλού το Note 4. Η μήπως να ζητήσω στα θέματα που υπερέχει το Note 4 να το εξαιρεσουν απο την συζήτηση. Προσεγγίζεις λανθασμένα το θέμα. Κι εγώ μπορεί να δείχνω αλαζόνας. Απλά είναι μια πραγματικότητα.

Μήπως να κοιτάξεις την δική σου-σας εμμονή?

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν οι συσκευές του 2015 κι εσείς θα συνεχίσετε να παρουσιάζετε τα προτερήματα του 1020.

Το θέμα αυτό φτιάχτηκε για παρουσίαση και συγκριση των φωτογραφικών δυνατοτήτων νέων συσκευών ώστε να επιλέξουν την καλύτερη όσοι ενδιαφέρονται πρωτίστως για την κάμερα του κινητού τους.

@Te_salat συμφωνώ σε όλα όσα σου έχει απαντήσει ο montoya_42.

Ήσουν από τα άτομα που επέμενε με έντονο τρόπο για δημιουργία ξεχωριστού θέματος για αυτόματες ρυθμίσεις φωτογραφιών. Δημιουργήθηκε νέο θέμα αλλά δεν έκανες τίποτα.

Αναφέρεις να μην ανεβαίνουν φωτογραφίες από το "αρχαίο" 1020 και να βλέπουμε συγκρίσεις από νέα μοντέλα, αλλά και πάλι σε αυτή την περίπτωση δεν κάνεις τίποτα.

Δεν σου επιβάλει κανένας να κάνεις κάτι, αλλά μην επιβάλεις και εσύ στους άλλους τι να κάνουν. Δεν θα πετάξουν τα κινητά τους να πάρουν καινούργια επειδή το θες εσύ. Με ότι συσκευές υπάρχουν και γίνονται συγκρίσεις πάντα είναι καλοδεχούμενες. Επαναλαμβάνεσαι για πράγματα τα οποία τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές και τα έχουμε ξεκαθαρίσει.

Συμπεραίνω ότι όλες οι φωτογραφίες είναι καλές, από τα τοπ κινητά, στις οθόνες που τις βλέπουμε. Δηλαδή μέχρι 5''. Αν πάμε σε full hd tv's ή και σε 4k είναι που αρχίζουν οι ζωγραφιές.

Moralas, ξέχασες το 1520 με οθόνη 6 ιντσών! :) (αυτό θα πει παντόφλα...) :blink:

Σε υπολογιστή ή οθόνη γενικά υψηλής ανάλυσης, αρχίζουν να φαίνονται οι ελαιογραφίες ειδικά στις περιπτώσεις όπου υπάρχει αυξημένη επεξεργασία. Γι αυτό προτιμώ προσωπικά φυσικούς αλγορίθμους που να μην αλλοιώνουν την εικόνα και τις λεπτομέρειες, και όπου χρειάζεται να μπορώ να εφαρμόσω εκ των υστέρων λίγη όξυνση, αντίθεση κλπ, χωρίς να χάσω την αρχική πληροφορία. Οι lossless jpg του 808, αν και δεν είναι raw, έχουν την δυνατότητα επεξεργασίας χωρίς σημαντικές απώλειες και μάλιστα σε 41,5 MP όπως αναφέρεις.

Να παραθέσω το τελικό συμπέρασμα, του έμπειρου Marc Wielaert, από το τελευταίο συγκριτικό του κόντρα στο νέο και πανάκριβο Panasonic Lumix DMC-CM1:

"In general I must admit I'm still amazed by the output of the Nokia 808 PureView (and it's been amazing me for years now). Its output - colour rendition, detail - is natural and "pure": the brand name coudln't have been chosen better. Ease of use is fantastic too, while it has a very complete and versatile settings menu. I think this comparison again has shown the 808 PureView still is the gold standard of smartphone photography when it comes to imaging quality."

Για μια συσκευή 3 ετών, το να παραμένει σημείο αναφοράς, αυτό τα λέει όλα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Τέλος πάντων, η νέα φουρνιά δείχνει υποσχόμενη. Η lenovo με αυτό το vibe shot αλλά και η samsung με την πανέξυπνη κάμερα στο s6 (που εμένα με φοβίζει λίγο αυτός ο όρος...). Προσωπικά αναμένω περισσότερο το lenovo αν και είναι εκτός μεγέθους της αρεσκείας μου. Πάντως είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν τα παλιά "χοντρά" κινητά στο θέμα κάμερας μιάς και η φυσική δύσκολα νικιέται. Μένει να δούμε αν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο η τεχνολογία.

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν οι συσκευές του 2015 κι εσείς θα συνεχίσετε να παρουσιάζετε τα προτερήματα του 1020.

Το θέμα αυτό φτιάχτηκε για παρουσίαση και συγκριση των φωτογραφικών δυνατοτήτων νέων συσκευών ώστε να επιλέξουν την καλύτερη όσοι ενδιαφέρονται πρωτίστως για την κάμερα του κινητού τους.

Θα κυκλοφορησουν οι συσκευες του 2015 και καμια δεν θα εχει 1/1.5'' αισθητηρα τουλαχιστον οι πρωτοκλασατες, αυτο ειναι το μονο σιγουρο και αυτο που πρακτικα κοντραρουν οι κατασκευαστες κινητων ειναι οι compact καμερες, εκει εχουν βαλει το ταβανι για πολλους και διαφορους λογους και οι περισσοτεροι πρακτικοι, ετσι και αλλιως τουλαχιστον το 90% θα μεινει ευχαριστημενο απο επιδοσεις compact καμερας και αν εχει θα την πεταξει.

Αν κυκλοφορησει καινουριο 1020 με 5.5'' οθονη και συγχρονα specs (snapdragon 810 4gb ram, τουλαχιστον fhd οθονη) εγω θα το βαλω στην λιστα μου, αλλα μαλλον και η ms θα μεινει μεχρι τις 1/2.3'' σενσορα.

Λάθος. Το θέμα είναι για ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες. Όχι για το ποιο ΝΕΟ κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες. Αν θες φτιάξε άλλο θέμα γι αυτό το σκοπό.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Ευχαριστώ παιδιά για τα σχόλια θα επανέλθω με μιά καινούργια φωτογραφία(η προηγούμενη ηταν οντώς τσιμπημένη σε αρκέτα σημέια λόγω απειρείας) θα προσπαθήσω να την φέρω σε πιο νορμάλ επίπεδα και θα περιμένω να ακούσω γνώμες ! :)

Θα κυκλοφορησουν οι συσκευες του 2015 και καμια δεν θα εχει 1/1.5'' αισθητηρα τουλαχιστον οι πρωτοκλασατες, αυτο ειναι το μονο σιγουρο και αυτο που πρακτικα κοντραρουν οι κατασκευαστες κινητων ειναι οι compact καμερες, εκει εχουν βαλει το ταβανι για πολλους και διαφορους λογους και οι περισσοτεροι πρακτικοι, ετσι και αλλιως τουλαχιστον το 90% θα μεινει ευχαριστημενο απο επιδοσεις compact καμερας και αν εχει θα την πεταξει.

Αν κυκλοφορησει καινουριο 1020 με 5.5'' οθονη και συγχρονα specs (snapdragon 810 4gb ram, τουλαχιστον fhd οθονη) εγω θα το βαλω στην λιστα μου, αλλα μαλλον και η ms θα μεινει μεχρι τις 1/2.3'' σενσορα.

O μεγαλος αισθητηρας εχει και μειονεκτηματα...σε macro ειναι κλαφτα Χαραλαμπε...

Κωστα να σου πω και εγω την αποψη μου. Μετα απο τις συζητησεις που εχουμε κανει ξερεις πολυ καλα οτι λεω τα πραγματα με το ονομα τους οπως και καποια μελη εδω.

Η αληθεια ειναι οτι εδω εξεταζουμε την καλυτερη καμερα σε κινητο. Αυτη τη στιγμη την εχει (κατα την γνωμη μου για να μην αρχισουμε τις ιστοριες) το 1020 και το 808, ακομα και σε σχεση με τα νεα συγχρονα κινητα. Δυστυχως.

Και λεω δυστυχως γιατι κανω αρκετους συμβιβασμους σε σχεση με το 1+1 που ειχα η το g3-s5 η οποιαδηποτε αλλη ναυαρχιδα.

Ολα βεβαια καπου πονανε οπως το 1020 εχει ενα θεμα με τα macro λογω μεγαλου φακου,(διορθωνεται με το lossless zoom) 1080p video αντι για 4k και εχει πιο αργη καμερα απο τις snapshots των νεων κινητων. Αλλο ο 2πυρηνος snapdragon και αλλο ο 800-801-805.

Και σε ημερησιες-εσωτερικου χωρου και νυχτερινες οφειλω να παραδεχτω μετα απο οσα κινητα αλλαξα οτι η καμερα του ειναι απεριγραπτα καλη. Και δεν μπορω να σου περιγραψω ποσο καλο ειναι να εχεις xenon flash μιας και μπορεις να παγωσεις τα πραγματα και δυσκολες αλλα και καθημερινες συνθηκες.

Εχω βγαλει πανω απο 60 φωτογραφιες και δεν εχω βγαλει ουτε μια θολη ουτε μια κουνημενη σε εσωτερικο χωρο, ενω με ολα τα αλλα κινητα λογω Led flash οσο δυνατο και να ηταν, παντα ειχα θεμα.

Επισης βασικο πολυ ο σταθεροποιητης, που με xenon και χωρις δουλευει αψογα.

Κατι αλλο βασικο που σε ενδιαφερει και το εχουμε συζητησει πολλες φορες και μεταξυ μας αλλα και δημοσια ειναι η αποδοση στο auto.

Μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι πραγματικα, περνοντας χτες την denim αλλα και με την cyan, δεν ασχολουμαι καθολου με τις ρυθμισεις.

Αποδιδει τοσο καλα στο αυτοματο που δυσκολευομαι να το πιστεψω.! Ειλικρινα ειναι ενα τηλεφωνο που θα το προτεινα για την καμερα του και σε αρχαριο αλλα και σε προχωρημενο. (ΑΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΚΥΡΙΩΣ Η ΚΑΜΕΡΑ).

Οσο για το συγκριτικο που ανεβασα με το Note 4, δεν εχω νικητη. Το note 4 ειναι αισθητα πιο γρηγορο στο νεταρισμα αλλα και στην ληψη φωτο, εχει ομορφα χρωματα αν και λιγο ψευτικα και oversaturated, αλλα εχει τοσο εξυπνους αλγοριθμους (οπως ειπωθηκε και πιο πριν) που δινει εξαιρετικο αποτελεσμα με το sharpness που εχει χωρις το παστελιασμα που εχουν τα υπολοιπα αλλα και χωρις τον θορυβο. Μπραβο στην samsung και μπραβο στην sony για τον imx 240.

Ξερω απο τωρα οτι αν το βαλω σε νυχτερινες θα εχει θεμα διπλα στο 1020, και με φλας και χωρις φλας.

Αλλα σε γενικες γραμμες ισως ειναι απο τις πιο αξιολογες καμερες και κινητα. Θα το επαιρνα με κλειστα τα ματια κανοντας βεβαια συμβιβασμους στην καμερα διπλα στο 1020, αλλα θα μου εδινε ολα αυτα που δεν μου δινει το 1020 λογω νεας τεχνολογιας. Δυστυχως ομως ακριβο στην παρουσα φαση για μενα και επειδη το βαρος μου ειναι πολυ στην καμερα, δεν μπορω να κοιταξω πισω μετα το 1020. Οσο για αυτο που ανεφερες με το s5 (εξαιρετικα καλο σε ημερησιες), αν δεις το 1020 θα δεις την διαφορα.

Οποτε κλεινοντας να σου πω ειναι το τι θες απο ενα κινητο...

ΑΝ και δεν βλεπω διαδοχο του 1020 δυστυχως...Προφανως γιατι ο μεσος καταλανωτης-χρηστης δεν θελει την super καμερα αλλα μια απλα καλη φωτογραφια. Ετσι το βαρος εχει πεσει στα specs παρα στην καμερα.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ευχαριστώ παιδιά για τα σχόλια θα επανέλθω με μιά καινούργια φωτογραφία(η προηγούμενη ηταν οντώς τσιμπημένη σε αρκέτα σημέια λόγω απειρείας) θα προσπαθήσω να την φέρω σε πιο νορμάλ επίπεδα και θα περιμένω να ακούσω γνώμες ! :)

Θα περιμενουμε φιλε μου :)

@demon

Γιώργο δεν αμφιβάλλω για τις ικανότητες του 1020. Μάλιστα προ ημερών σκεφτόμουν να αγοράσω του Μάνου έτσι για να υπάρχει.

Η διαφωνία μου είναι στην εμμονή και στην απαξίωση οτιδήποτε αλλού.

Δεν ξέρω τι θα κάνει η MS για διάδοχο. Δυστυχώς το κοινό δεν αγοράζει κινητά με ογκώδεις φακούς.

O μεγαλος αισθητηρας εχει και μειονεκτηματα...σε macro ειναι κλαφτα Χαραλαμπε...

Θεμα φακου ειναι βασικα αλλα οκ, ετσι και αλλιως μπορεις να κανεις crop και μαλιστα πολυ περισσοτερο λογο ευκρινειας. Δυστηχως η μονη προσεγγιση ειναι της nokia θα μπορουσαμε να δουμε και καλυτερες υλοποιησεις απο την μετρια ως κακη του 1020.

@demon

Γιώργο δεν αμφιβάλλω για τις ικανότητες του 1020. Μάλιστα προ ημερών σκεφτόμουν να αγοράσω του Μάνου έτσι για να υπάρχει.

Δεν ξέρω τι θα κάνει η MS για διάδοχο. Δυστυχώς το κοινό δεν αγοράζει κινητά με ογκώδεις φακούς.

Σαφως και εγω ειμαι κατα της εμμονης οπως και στην απαξιωση.

Οσο για τον ογκωδη φακο εχεις ενα δικιο αλλα στο 1020 δεν ειναι τοσο αντιαισθητικο. Να μου ελεγες για το galaxy s4 zoom οκ, ειναι λιγο, αλλα εχει και το οπτικο. Θυμιζει πιο πολυ φωτογραφικη μηχανη με κολλημενο ενα κινητο πανω της. Το οπτικο ομως ειναι οπτικο. Eιναι ενας απο τους συμβιβασμους που πρεπει να κανεις με αυτου του ειδους κινητα.

Οσο για τον διαδοχο, δεν νομιζω να βγαλει αν και το 1020 πουλησε καλα.

Παντως επειδη βρισκεις πλεον με 180-200 ευρω θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα να το δοκιμασεις αν μπορεις... ;)

----- προσθήκη μηνύματος 86 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Θεμα φακου ειναι βασικα αλλα οκ, ετσι και αλλιως μπορεις να κανεις crop και μαλιστα πολυ περισσοτερο λογο ευκρινειας. Δυστηχως η μονη προσεγγιση ειναι της nokia θα μπορουσαμε να δουμε και καλυτερες υλοποιησεις απο την μετρια ως κακη του 1020.

Θεωρεις κακη την υλοποιηση του 1020? Απο φακο ειδικα ειναι απο τους καλυτερους zeiss...Αν νεταρεις απο τα 15cm βγαζει πολυ καλες Macro. Παντως εγω με τις 5αρες που βγαζει βαζει κατω πολλες 16αρες...Οσο για το crop που αναφερεις, το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο. Ειναι σαν μια πολυ καλη 13αρα αυτο που παιρνεις.

Edited by demon2411

Σε ένα συγκριτικό που είχα δει το φθινόπωρο με 11 συσκευές για κοντινές, το χειρότερο ήταν σαφώς το 808 και ακολουθούσε το 1020. Με το pureview zoom διορθώνεται η κατάσταση για να κάνεις την δουλειά σου, αλλά δεν μπορείς να δεις την λεπτομέρεια της λεπτομέρειας με αυτά τα καμεροτηλέφωνα. Το καλύτερο νομίζω ήταν το G2, παρεμπιπτόντως. Αλλά μιλάμε σα να έχεις μεγεθυντικό φακό! Κάτι που πρακτικά δεν το χρειάζεσαι σε μια κάμερα σε τέτοιο βαθμό...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

@demon

Αν και απάντησαν άλλοι, θα το κάνω κι εγώ.

1. Δείξε μου δυο απαξιωτικά μου σχόλια.

2. Δεν είναι έμμονη. Απλά λέμε αυτό που και εσύ τελικά παραδέχτηκες. Την ανωτερότητα στο συγκεκριμένο τομέα του 1020. Αλλα μιας και ανέφερες εμμονές, εγω θυμάμαι την εμμονή σου να μας πείσεις για την ανωτερότητα του k zoom. Τελικά αν και είναι πιο συγχρονο και με το κορυφαίο λειτουργικό, δεν περπάτησε και εσυ ο ίδιος το εγκατέλειψες.

3. Νούμερο ένα κριτήριο αγοράς συσκευής για μένα είναι οι φωτογραφικές δυνατότητες. Τι μου προτείνεις εσυ??? Υπόψιν ότι η ηλικία δεν με πολυαπασχολει και γι αυτό έμεινα χρόνια με το Ν8. Και εφόσον εδω το θέμα ειναι ΜΟΝΟ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, λογικό είναι ο λόγος να γίνεται γύρο από την κορυφαία συσκευή. Σήμερα είναι το 1020. Αύριο κάποιο άλλο.

4. Του Μάνου είναι άριστο απ' όλες τις απόψεις. Μη το χάσεις;)

Υ.Γ. Πραγματικά δεν τα λέω επιθετικά (αν και ξέρω πως έτσι φαίνονται).

Edited by montoya_42

@demon

Το να κρίνουμε με βάση το καλύτερο δεν είναι απαξίωση. Εδώ είμαστε να αξιώσουμε όποιο τα ξεπεράσει και μάλιστα να τα σκάσουμε για να το αποκτήσουμε...

Το να κρίνουμε με βάση το καλύτερο δεν είναι απαξίωση. Εδώ είμαστε να αξιώσουμε όποιο τα ξεπεράσει και μάλιστα να τα σκάσουμε για να το αποκτήσουμε...

Αυτό το τελευταίο είναι που με τρομάζει......:lol:

Αν και απάντησαν άλλοι, θα το κάνω κι εγώ.

1. Δείξε μου δυο απαξιωτικά μου σχόλια.

2. Δεν είναι έμμονη. Απλά λέμε αυτό που και εσύ τελικά παραδέχτηκες. Την ανωτερότητα στο συγκεκριμένο τομέα του 1020. Αλλα μιας και ανέφερες εμμονές, εγω θυμάμαι την εμμονή σου να μας πείσεις για την ανωτερότητα του k zoom. Τελικά αν και είναι πιο συγχρονο και με το κορυφαίο λειτουργικό, δεν περπάτησε και εσυ ο ίδιος το εγκατέλειψες.

3. Νούμερο ένα κριτήριο αγοράς συσκευής για μένα είναι οι φωτογραφικές δυνατότητες. Τι μου προτείνεις εσυ??? Υπόψιν ότι η ηλικία δεν με πολυαπασχολει και γι αυτό έμεινα χρόνια με το Ν8. Και εφόσον εδω το θέμα ειναι ΜΟΝΟ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, λογικό είναι ο λόγος να γίνεται γύρο από την κορυφαία συσκευή. Σήμερα είναι το 1020. Αύριο κάποιο άλλο.

4. Του Μάνου είναι άριστο απ' όλες τις απόψεις. Μη το χάσεις;)

Υ.Γ. Πραγματικά δεν τα λέω επιθετικά (αν και ξέρω πως έτσι φαίνονται).

Εαν κριτηριο σου ειναι οι επιδοσεις της καμερας...σου προτεινω το Lumia 930.

Εαν κριτηριο σου ειναι οι επιδοσεις της καμερας...σου προτεινω το Lumia 930.

Μπα εγώ νομίζω ότι έχει ήδη το καλύτερο που κυκλοφορεί. Θα πάρει και win10 άλλωστε και αυτό, οπότε δε θα του λείψει τίποτα. Ποντάρω σε z4compact και σε κάνα θαύμα... :lol:

Μπα εγώ νομίζω ότι έχει ήδη το καλύτερο που κυκλοφορεί. Θα πάρει και win10 άλλωστε και αυτό, οπότε δε θα του λείψει τίποτα. Ποντάρω σε z4compact και σε κάνα θαύμα... :lol:

απο τη Sony δε περιμενω τιποτα πλεον...μονο η Samsung Μπορει να κανει κατι με το Galaxy S6

Κώστα (montoya) του Μάνου το πήρα εγώ :) Το έγραψα πρωτύτερα...

Κώστα (te_Salat) θεωρώ ότι έχεις άδικο με τις αναφορές σου περί απαξίωσης, όλα τα εξετάζουμε εδώ, απλά εκ των πραγμάτων η μοναδικοτητα του 1020 δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, ίσως κάποιες φορές να γίνεται και κουραστικό, δεν αμφιβάλλω, εδώ είμαστε να τα λέμε, μακάρι να υπάρξουν ισάξιες τουλάχιστον συσκευές να τις δούμε και να τις πάρουμε να τις δοκιμασουμε όπως αναφέρθηκε. Το ψάχνουμε συνέχεια, νομίζω όλοι...

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...