Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

@PAOK

Κώστα ελπίζω να μην θες να μας παρουσιάσεις το Ρ8 σαν καλύτερο του S6, γιατί από τα δείγματα που ανεβαζεις δεν πείθομαι.

Ειδικά αν τραβήξεις πρόσωπα σε auto θα γελάσουμε με τα 1/17 και ISO 1000. Από την προσπάθεια να εξαλείψει τον θόρυβο δεν θα διακρίνονται τα χαρακτηριστικά. Ελπίζω να μην έδωσες το S6 για να πάρεις αυτό.

Μαλλον σε παρέσυρε η τελευταια παράγραφος :)

The camera is generally good, in terms of exposure and colours, which are the things most important for a nice photo for Facebook. Those scenic beach shots or sunsets over the city will no doubt come out very nicely, but it is disappointing that there's such a lack of quality when zoomed in. When deciding if the camera is good enough for you, think back to when you've ever wanted to heavily crop into a picture or print it in large format -- if you've pretty much never done it, the P8's camera will be fine.

Huawei's claim that the P8 is a skilled low-light shooter certainly has some truth to it -- the brightness and lack of image noise on the low-light example is impressive for a midpriced phone and the night-time trail function is a novel addition and certainly one that's worth experimenting with when the sun goes down.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν ειμαι φαν της wikipedia..Σπανια καταφευγω εκει περα..

Αναφερομαι σε αλλα αρθρα..οπως εδω...

http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/201201/12-010E/

Και αν ψαξω καπου στο history μου θα βρω ακριβως αυτο το 0.9μm για τον σενσορα σε αλλο link

(αλλα δεν ειναι και τιποτα να κανεις μια διαιρεση -3,2mm εχει πλατος ο σενσορας με ας πουμε 3500 pixels απο τα οποια "χρησιμοποιουνται" τα 3160)

Edited by xteacher

@PAOK

Κώστα ελπίζω να μην θες να μας παρουσιάσεις το Ρ8 σαν καλύτερο του S6, γιατί από τα δείγματα που ανεβαζεις δεν πείθομαι.

Ειδικά αν τραβήξεις πρόσωπα σε auto θα γελάσουμε με τα 1/17 και ISO 1000. Από την προσπάθεια να εξαλείψει τον θόρυβο δεν θα διακρίνονται τα χαρακτηριστικά. Ελπίζω να μην έδωσες το S6 για να πάρεις αυτό.

Μαλλον σε παρέσυρε η τελευταια παράγραφος :)

The camera is generally good, in terms of exposure and colours, which are the things most important for a nice photo for Facebook. Those scenic beach shots or sunsets over the city will no doubt come out very nicely, but it is disappointing that there's such a lack of quality when zoomed in. When deciding if the camera is good enough for you, think back to when you've ever wanted to heavily crop into a picture or print it in large format -- if you've pretty much never done it, the P8's camera will be fine.

Huawei's claim that the P8 is a skilled low-light shooter certainly has some truth to it -- the brightness and lack of image noise on the low-light example is impressive for a midpriced phone and the night-time trail function is a novel addition and certainly one that's worth experimenting with when the sun goes down.

Κοιτα η καμερα του S6 για τον μεσο χρηστη ειναι πολυ καλη.Στο αυτοματο ειναι πολυ δυνατη και στο HDR.

Για εναν απαιτητικο χρηστη ομως σαν και μενα...που θελει να παιξει μπαλλιτσα....δε τον καλυπτει.

Γιατι οχι το lg τοτε?

(καλα, να μη ρωτησω γιατι οχι καμμια mirrorless/hiend compact)

Ναι, έλα ντε... ο απαιτητικός χρήστης δεν παίζει μπάλα με τις καμερούλες των κινητών γιατί αποκλείεται να τον καλύψουν.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Ναι, έλα ντε... ο απαιτητικός χρήστης δεν παίζει μπάλα με τις καμερούλες των κινητών γιατί αποκλείεται να τον καλύψουν.

Να που συμφωνούμε που και που :)

Σίγουρα η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις μαζί σου όταν την χρειαστείς.

Δόξα τον θεό τα περισσότερα κινητά σήμερα τα πάνε καλά για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα όταν πάρεις τα βουνά και τα λαγκάδια κάνεις δουλειά με κάμερες αφού βγαίνεις για φωτογράφιση.

Ένα ηλιοβασίλεμα θα στο δώσει όποιο κινητό και να χεις απ αυτά που αναφέρονται στο thread.

@PAOK

Κώστα δεν πιστεύω ότι θα βγάλει καλύτερες φώτο σε πρόσωπα ότι ρυθμίσεις και να του δώσεις.

Όταν ανεβάζει στο auto το iso στον θεό σημαίνει ότι και σε manual θα διψάει για φως.

Αν τα πήγαινε καλά δεν θα ήταν δύσκολο να δώσουν στο auto σαν στάνταρ 1/7 με iso 400 όπως κάνει η Samsung.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Σίγουρα η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις μαζί σου όταν την χρειαστείς.

Δόξα τον θεό τα περισσότερα κινητά σήμερα τα πάνε καλά για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα όταν πάρεις τα βουνά και τα λαγκάδια κάνεις δουλειά με κάμερες αφού βγαίνεις για φωτογράφιση.

Ένα ηλιοβασίλεμα θα στο δώσει όποιο κινητό και να χεις απ αυτά που αναφέρονται στο thread.

@PAOK

Κώστα δεν πιστεύω ότι θα βγάλει καλύτερες φώτο σε πρόσωπα ότι ρυθμίσεις και να του δώσεις.

Όταν ανεβάζει στο auto το iso στον θεό σημαίνει ότι και σε manual θα διψάει για φως.

Αν τα πήγαινε καλά δεν θα ήταν δύσκολο να δώσουν στο auto σαν στάνταρ 1/7 με iso 400 όπως κάνει η Samsung.

Θα κανω συγκριτικο το βραδυ στο αυτοματο.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αφηστε τις μηχανες απεξω...μιλαμε για καμερες κινητων τωρα.

Μπορεις δηλαδη να βγεις εξω σαββατο Βραδυ με μια DSLR να κρεμεται απο το λαιμο σου και ν'αρχισεις να τραβας τον κοσμο μεσα σε club?

Oxi...ενω με το κινητο μπορεις.

τωρα ειναι που λειπει ο montoya :p

(δεν ειναι αναγκη να πας με dslr. (pana lx100 και αλλες)..Αλλα οκ καταλαβαινω το σκεπτικο σου...)

Edited by xteacher

Θα κανω συγκριτικο το βραδυ στο αυτοματο.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αφηστε τις μηχανες απεξω...μιλαμε για καμερες κινητων τωρα.

Μπορεις δηλαδη να βγεις εξω σαββατο Βραδυ με μια DSLR να κρεμεται απο το λαιμο σου και ν'αρχισεις να τραβας τον κοσμο μεσα σε club?

Oxi...ενω με το κινητο μπορεις.

Αν πας σε ένα club για να διασκεδάσεις, τότε δεν πας με dslr, πας με το κινητό σου και φυσικά βγάζεις μέτριες έως κακές φωτογραφίες, απλά αναμνηστικές. Γιατί μέσα σε ένα club, με χαμηλό φωτισμό , που μάλιστα εναλλάσσεται ακανόνιστα και με αντικείμενα που κουνιούνται, χωρίς τρίποδο δεν θα βγάλεις παρά χαζοφωτογραφίες. Το ωραίο είναι ότι και με dslr, θα έχεις παρόμοια αποτελέσματα. λόγω των παραπάνω συνθηκών....:rolleyes:

Μόνο στημένες φώτο μπορείς να βγάλεις και να είναι αξιοπρεπείς.

αναλαμβανουμε γαμους-βαπτισεις :p

18598466572_b34c52083e.jpgP50607-135418 by saleakos, on Flickr

18415198368_abee207e26.jpgP50607-135906 by saleakos, on Flickr

17982262203_e3c9411ca9.jpgP50607-140417 by saleakos, on Flickr

18416664359_47418f7817.jpgP50607-142250 by saleakos, on Flickr

17982151483_86290b4f2f.jpgP50607-142815 by saleakos, on Flickr

18604880201_38e07a9ed2.jpgP50607-142839 by saleakos, on Flickr

18416535799_29593283b0.jpgP50607-142848 by saleakos, on Flickr

Καλή διάθεση να υπάρχει και σημεία σύγκλισης πάντα θα υπάρχουν. :)

Άσχετο, αλλά έκανες πολύ καλά και γύρισες σε νότε, είναι το μόνο που πιστεύω ότι σε καλύπτει.;)

παιζει να ειναι και η καλυτερη καμερα σε ευκρινεια μετα το 1020...

Edited by paok4270

18598466572_b34c52083e.jpgP50607-135418 by saleakos, on Flickr

18415198368_abee207e26.jpgP50607-135906 by saleakos, on Flickr

17982262203_e3c9411ca9.jpgP50607-140417 by saleakos, on Flickr

18416664359_47418f7817.jpgP50607-142250 by saleakos, on Flickr

17982151483_86290b4f2f.jpgP50607-142815 by saleakos, on Flickr

18604880201_38e07a9ed2.jpgP50607-142839 by saleakos, on Flickr

18416535799_29593283b0.jpgP50607-142848 by saleakos, on Flickr

(αναλαμβανουμε γαμους-βαπτισεις)χεχε ...ωραίες φωτογραφίες ..

ΥΓ. Βρε παιδιά πως το κάνουμε να φαίνονται οι φωτογραφίες κατευθείαν όπως του φίλου saleakos..? Όταν βάζω το σύνδεσμο και μετά ποστάρω δεν μου την βγάζει την εικόνα ..Τι κάνω λάθος?

Edited by vagosvts7

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

μισο λεπτο μισο λεπτο γιατι αυτες οι φωτο του @saleakos ειναι συγκλονιστικες.

Ποιο galaxy S6 Και lg g4? εδω μαλλον εχουμε να κανουμε με τη καλυτερη καμερα ολων των εποχων.

Και ρωταω εγω τωρα....τι λειπει απο το MX4 για να θεωρηθει η καλυτερη καμερα ever?

Ποιο galaxy S6 Και lg g4? εδω μαλλον εχουμε να κανουμε με τη καλυτερη καμερα ολων των εποχων.

Και ρωταω εγω τωρα....τι λειπει απο το MX4 για να θεωρηθει η καλυτερη καμερα ever?

Επειδή έχω το pro, προσωπικά μου λείπει ois. Αν είχε και αυτό θα ήταν τέλειο

Επειδή έχω το pro, προσωπικά μου λείπει ois. Αν είχε και αυτό θα ήταν τέλειο

δε νομιζω να το χρειαζεται...γιατι βλεπω κατι φωτο με 1/5 που δεν εχουν καθολου Motion blur

Απορώ κάθε μέρα είσαι εδώ στο νήμα και τώρα παρατήρησες ότι το meizu βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες ?

Αλλά ποτέ δεν είναι αργά φίλε μου .. Μπορείς να κανείς το άλλο ..Να πουλήσεις το Huawei p8 και με τα χρήματα που θα βγάλεις, παίρνεις άνετα ένα meizu mx4 και ένα z9 mini (να καλύψεις και το φίλο xteacher), να μας κανείς και τα συγκριτικά σου , αφού το έχεις περί φωτογραφίας και θα είσαι άρχοντας :p

ΥΓ. Σίγουρα το meizu mx4 είναι VFM συσκευή για τα χρήματα που κοστίζει και σε specs και σε κάμερα ..Αν ήταν και dual sim με επέκταση εξωτερικής κάρτας θα μιλάγαμε για την απόλυτη συσκευή που δεν της λείπει τίποτα..Ας είναι και έτσι όμως , σε αυτά τα χρήματα που έχει πατάει αρκετά ακριβότερα κινητά στο θέμα κάμερας ..

Edited by vagosvts7

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

βαλε και το λινκ σε αυτη που αναφερεσαι με το 1/5 να δουμε τι και πως, γιατι εικαζω οτι η εξηγηση ειναι αλλου και οχι στο οτι δεν το χρειαζεται.

Το "καλυτερη ολων των εποχων" προσωπικα δεν θα το ελεγα για καμμια καμερα και κανενα σενσορα. Σε ολα ενας συμβιβασμος ειναι. Ακομα και αυτη που θα κανει το καλυτερο συμβιβασμο θα υστερει απο τα δυο ακρα σε καποια σημεια που καποιος μπορει να τα χρειαζεται περισσοτερο απο ενα καλο συμβιβασμο.

Το ζητημα ειναι οτι δεν υστερει ιδιαιτερα ωστε να φυγει καποιος απο εκει και να παει οπουδηποτε αλλου.

Αν το G4 δινει dng ..και εχει real time hdr ειναι δυο καλα feature μαζι με το ois και το οποιο κλειστρο παραπανω απο το φ/2.2 που εχει το mx4. (αναλογα με τα curves θα εχει σιγουρα αλλο κλειστρο που δεν αντιστοιχει μονο στο διαφραγμα).

Θα προσφερουν στο χρηστη το κατι παραπανω, εφοσον μπορει να το παρει.(και ειναι διατεθιμενος να δουλευει dng..μιας και μονο αυτο ειναι που μπορει να δωσει το (πολυ) κατι παραπανω.

Aν δεν εχει dng ..τοτε ακομα και τα αλλα προσωπικα δε με συγκινουν ακομα και για 500€ αν παει το g4.

Καλά βρε Paok θα μας τρελάνεις τελείως! Κάθε φορά επιλέγεις μια κάμερα και λες ότι είναι η καλύτερη κάμερα όλων των εποχών! :lol:

Καταστάλλαξε επιτέλους! :p

Εγώ λέω π.χ. ότι τα 808, 1020 αλλά και CM1 (να μην ξεχνιόμαστε :rolleyes:) είναι οι τρεις καλύτερες κάμερες με τη μέγιστη λεπτομέρεια και καθαρότητα (ιδιαίτερα το 808)... :)

Το MX4 με τους αλγορίθμους του με πολύ ήπια όξυνση, τείνει στο στυλ του 808, αλλά υστερεί σαφώς σε αισθητήρα και ανάλυση για να το φτάσει. Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου από τα κινέζικα και το 2ο αγαπημένο μου στα ανδροειδή μετά το CM1...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Βασικά οι φωτογραφίες του φίλου εμένα μου φάνηκαν πάρα πολύ καλές. Λίγο ξεθωριασμένες στον εσωτερικό χώρο μου φάνηκαν, αλλά κατά τα άλλα κορυφή.

Δεν ειμαι φαν της wikipedia..Σπανια καταφευγω εκει περα..

Αναφερομαι σε αλλα αρθρα..οπως εδω...

http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/201201/12-010E/

Και αν ψαξω καπου στο history μου θα βρω ακριβως αυτο το 0.9μm για τον σενσορα σε αλλο link

(αλλα δεν ειναι και τιποτα να κανεις μια διαιρεση -3,2mm εχει πλατος ο σενσορας με ας πουμε 3500 pixels απο τα οποια "χρησιμοποιουνται" τα 3160)

Ωραιο τα αρθρακι αν και παλιο, η wikipedia δεν ξερω γιατι σε χαλασε για την συγκεκριμενη περιπτωση, μια χαρα τους εχει και χωρισμενους τους xmor και ποιες συσκευες φορανε ποιους κτλ. θελει ανανεωση βεβαια, δεν εχει τους πολυ προσφατους, αλλα δεν ειναι και ευκολο μερικες φορες, ουτε καν στην sony τους βρισκεις καπου σε καποιο site της, ουτε καν οι κατασκευαστες κανουν τον κοπο να ανακοινωνουν ποιον αισθητηρα ακριβως βαζουν στην συσκευη τους.

Τωρα για τους rgbw αισθητηρες, μενει να επαληθευσουμε αν οντως εχει 1/4 αισθητηρα το p8 για να βγαλουμε ενα ασφαλες συμπερασμα, οι φωτογραφιες του ειναι αρκετα καλες, αν ειναι και 1/4 μιλαμε για βηματα μπροστα οχι αστεια, αν και ενα το exif, ενα οτι εχει τελειως flat πλατη με μολις 6.4mm παχος, αυτο δειχνουν, αλλα ποτε δεν ξερεις.

Ωραιο τα αρθρακι αν και παλιο, η wikipedia δεν ξερω γιατι σε χαλασε για την συγκεκριμενη περιπτωση, μια χαρα τους εχει και χωρισμενους τους xmor και ποιες συσκευες φορανε ποιους κτλ. θελει ανανεωση βεβαια, δεν εχει τους πολυ προσφατους, αλλα δεν ειναι και ευκολο μερικες φορες, ουτε καν στην sony τους βρισκεις καπου σε καποιο site της, ουτε καν οι κατασκευαστες κανουν τον κοπο να ανακοινωνουν ποιον αισθητηρα ακριβως βαζουν στην συσκευη τους.

Τωρα για τους rgbw αισθητηρες, μενει να επαληθευσουμε αν οντως εχει 1/4 αισθητηρα το p8 για να βγαλουμε ενα ασφαλες συμπερασμα, οι φωτογραφιες του ειναι αρκετα καλες, αν ειναι και 1/4 μιλαμε για βηματα μπροστα οχι αστεια, αν και ενα το exif, ενα οτι εχει τελειως flat πλατη με μολις 6.4mm παχος, αυτο δειχνουν, αλλα ποτε δεν ξερεις.

to μονο που εχω βρει για το φακο του P8 ειναι αυτο

focal length/2.38mm

Δεν καταφευγω στη wikipedia γενικα oχι μονο για το συγκεκριμενο.

Δεν διαφερει απο την λογικη του " καποιος μου ειπε οτι ακουσε καποιος αλλους μπλα μπλα μπλα.."

Καποια εχουν βαση ...καποια οχι. Προτιμω να ανατρεχω ειτε στη πηγη ειτε σε πιο αξιοπιστες πηγες.

Θεωρω οτι δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο (το P8) ωστε να ειπωθει οτι εχουν γινει βηματα μπροστα. Ειναι κατι συγχρονο οπως και πολλα αλλα που κυκλοφορουν.

Δεν ειναι το μονο με rgbw ..και σιγουρα oυτε το ποιος αναλαμβανει το processing δεν αποτελει ουτε κριτηριο ουτε "hiendιλα" ωστε να χρηζει διαφημισης (απο πλευρας huawei).

Το 1/3.06" με 1/4" απεχουν οσο ενας aps-c σενσορας με μια FF .

Δλδ ενα στοπ.

Το οτι εχει λιγοτερα mpx ..8 εναντι 13 το φερνει ελαφρως σε πλεονεκτικοτερη θεση απο το αν ειχε περισσοτερα.

Αν ειχε 6mpx θα ηταν ακριβως το ιδιο πραμα με τα 13μπχ σε καποιον 1/3.06".

Σαν να λεμε δλδ d7000 με d800 ..ή στο πιο συγχρονο ..μια 70d/7d2 με την 5ds.

Την ιδια "ικανοτητα" σε θορυβο θα εχουν για pixel peeping που αρεσκομαστε να χαζευουμε full αναλυσεις.

(σε σμικρυνσεις/εκτυπωσεις τα "πολλα" κερδιζουν)

Edited by xteacher

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...