Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και τώρα που έληξε το παιχνίδι :) στο link https://flic.kr/s/aHskacPEpf ανέβασα τη 2η μέρα φωτογράφισης, (πληρώθηκε καλά το μοντέλο ). Πανάκι για την κάμερα, τα πάντα στην εντέλεια. Είναι καλή σαφώς η κάμερα, αλλά με το MX4 στα χέρια μου, δε ζηλεύω, και παρακαλάω μόνο να είναι ποιοτική κατασκευή και να κρατήσει σε βάθος χρόνου.

Edit: το :) πάει στο αποτέλεσμα και όχι στο ότι τελείωσε το παιχνίδι, έτσι για τυχόν παρεξηγήσεις ..........

Edited by babill2004
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Και τώρα που έληξε το παιχνίδι :) στο link https://flic.kr/s/aHskacPEpf ανέβασα τη 2η μέρα φωτογράφισης, (πληρώθηκε καλά το μοντέλο ). Πανάκι για την κάμερα, τα πάντα στην εντέλεια. Είναι καλή σαφώς η κάμερα, αλλά με το MX4 στα χέρια μου, δε ζηλεύω, και παρακαλάω μόνο να είναι ποιοτική κατασκευή και να κρατήσει σε βάθος χρόνου.

Edit: το :) πάει στο αποτέλεσμα και όχι στο ότι τελείωσε το παιχνίδι, έτσι για τυχόν παρεξηγήσεις ..........

Νομίζω ότι του Meizou συνεχίζουν να δείχνουν καλύτερες.

Γενικά αποφεύγω να είμαι απόλυτος αν δεν έχω και τις δύο συσκευές στα χέρια μου.

Αλλά με όσα βλέπω αν η κάμερα ήταν το Νο1 κριτήριο, μάλλον θα δοκίμαζα το Meizou. Ακόμα και αν υπερτερούν τα S6 & G4, η διαφορά στην τιμή είναι τέτοια που δεν καλύπτει τα όποια συν όπως ois f1.8 κλπ.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

αν και θα εχει απαντηθει σιγουρα καπου, θα ηθελα μια βοηθεια. ψαχνω το κινητο με την καλυτερη φωτογραφικη μηχανη (βιντεο και φωτο) σε τιμη μεχρι 110-120 ευρω.

το κινητο ειναι για τη γυναικα μου, γι αυτο κατα 99% θα δουλευει με τις στανταρ ρυθμισεις (το πολυ πολυ να βαλω καποια εφαρμογη που θα μου προτεινετε και η οποια θα δουλευει κι αυτη με τις στανταρ ρυθμισεις). δεν με απασχολει το λειτουργικο και δεν εχω καμια απαιτηση ως προς τις αλλες λειτουργιες της συσκευης (αν ειναι dual sim θα ηταν καλυτερα αλλα δεν ειναι και σοβαρη προτεραιοτητα).

αν δεν παρω σωστη απαντηση απο εδω, δεν θα παρω απο πουθενα. γι αυτο παρακαλω βοηθειααααααα.

Edited by kots00

αν και θα εχει απαντηθει σιγουρα καπου, θα ηθελα μια βοηθεια. ψαχνω το κινητο με την καλυτερη φωτογραφικη μηχανη (βιντεο και φωτο) σε τιμη μεχρι 110-120 ευρω.

το κινητο ειναι για τη γυναικα μου, γι αυτο κατα 99% θα δουλευει με τις στανταρ ρυθμισεις (το πολυ πολυ να βαλω καποια εφαρμογη που θα μου προτεινετε και η οποια θα δουλευει κι αυτη με τις στανταρ ρυθμισεις). δεν με απασχολει το λειτουργικο και δεν εχω καμια απαιτηση ως προς τις αλλες λειτουργιες της συσκευης (αν ειναι dual sim θα ηταν καλυτερα αλλα δεν ειναι και σοβαρη προτεραιοτητα).

αν δεν παρω σωστη απαντηση απο εδω, δεν θα παρω απο πουθενα. γι αυτο παρακαλω βοηθειααααααα.

Σε αυτα τα λεφτα ειναι κομματακι δυσκολο.

Παρολαυτα δες μια και το coolpad f1 8297

http://www.minideal.net/coolpad-f1-8297-smartphone-mtk6592-octa-core-2gb-8gb-with-5-0-inch-gorilla-glass-ogs-screen.html

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=388832&page=973

Φοραει γνωστο σενσορα imx135 αλλα απο εκει και περα δε ξερω τι και πως. Δε ξερω αν μπορεις να βρεις κατι αλλο σε αυτα τα λεφτα.

Μονο σε παραπανω πλεον.

Αν και δεν ειναι και το καλυτερο μαγαζι μαλλον δες και απο fastcardtech το meizu m1 note στα -τελικη τιμη- 159€.

(αν και ειναι 5.5" και οχι 5" που μαλλον το 5αρι θα ειναι πιο βολικο σε γυναικεια χερια...χωρια τα 40€ παραπανω.)

@paok4270

Το s6 oντως το πουλησες/εδωσες?

Edited by xteacher

Αυτοματο...Huawei P8

18516353836_7e25df8138_c.jpg

18544858941_26cce4da01_c.jpg

καλες ειναι για auto, βλεπω οτι ειναι ψιλο agressive στην αφαιρεση θορυβου αλλα απο τα υψηλα iso εχουν καει οι λαμπες, θα ηθελα να δω κατι αντιστοιχο και με ρυθμισεις

αυτη μαλιστα ειναι μια χαρα η φωτογραφια, τις διαφορες τις βρισκω κυριως στην οξυνση σε σχεση με το meizu, μου αρεσουν και οι 2, τεινω λιγο προς το Lg αλλα οπως ειπες εχοντας το mx4 σιγουρα δεν ειναι να ζηλευεις, απλα πες μου κατι, του mx4 βεπω οτι ειναι σιγουρα στο αυτοματο, του lg την τραβηξες με ρυθμισεις;

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε αυτα τα λεφτα ειναι κομματακι δυσκολο.

Παρολαυτα δες μια και το coolpad f1 8297

http://www.minideal.net/coolpad-f1-8297-smartphone-mtk6592-octa-core-2gb-8gb-with-5-0-inch-gorilla-glass-ogs-screen.html

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=388832&page=973

Φοραει γνωστο σενσορα imx135 αλλα απο εκει και περα δε ξερω τι και πως. Δε ξερω αν μπορεις να βρεις κατι αλλο σε αυτα τα λεφτα.

Μονο σε παραπανω πλεον.

Αν και δεν ειναι και το καλυτερο μαγαζι μαλλον δες και απο fastcardtech το meizu m1 note στα -τελικη τιμη- 159€.

(αν και ειναι 5.5" και οχι 5" που μαλλον το 5αρι θα ειναι πιο βολικο σε γυναικεια χερια...χωρια τα 40€ παραπανω.)

εγω θα προτεινα και αυτο στον φιλο, http://www.vickmall.com/zte-nubia-z5s-mini-1280-720-pixels-snapdragon-600-quad-core-1-7ghz-smartphone-4-7inch-2gb-ram-16gb-rom-13-0mp-gps-otg.html

sony σενσορα εχει αλλα δεν ξερω λεπτομερειες

Δε γινεται να μη δε καουν οι λαμπες σε τετοιες φωτογραφιες.

Και 14 στοπ να εχεις δυναμικο ευρος στη διαθεση οι λαμπες απεχουν παραπανω απο κατι σκοτεινο μεσα στο καδρο.

(εκτος αν εχουν φυτεψει στη πλατεια κολωνες με λαμπες οπου και παλι καμενες θα βγουν απλα δεν θα εχεις πολλα σκοτεινα σημεια.).

Με παρεξενευει το "2.4mm" εστιακη αποσταση. Συνηθως για τα ισδυναμα 28mm οι 1/3" σενσορες εχουν 3.8mm ..

Τι σοι σενσορα φοραει? Η απλα γραφει οτι να 'ναι το exif ?

Edited by xteacher

αυτη μαλιστα ειναι μια χαρα η φωτογραφια, τις διαφορες τις βρισκω κυριως στην οξυνση σε σχεση με το meizu, μου αρεσουν και οι 2, τεινω λιγο προς το Lg αλλα οπως ειπες εχοντας το mx4 σιγουρα δεν ειναι να ζηλευεις, απλα πες μου κατι, του mx4 βεπω οτι ειναι σιγουρα στο αυτοματο, του lg την τραβηξες με ρυθμισεις;

Καλημέρα. Στο αυτόματο σε όλες. Εκανα μια απόπειρα με ρυθμίσεις στο G4, αλλά δεν μου πέτυχε. Βγήκαν θολές.

Δεν είχα και τόσο χρόνο (το μοντέλο τσινούσε, ζήταγε έξτρα αμοιβή, δε στέκοταν σε ένα μέρος), και πάλι καλά που είμαι καλός πελάτης και δε με παρεγηξούν. Σκέψου ότι για τη κάθε φωτογραφία έκανε τουλάχιστον 1,5 λεπτό η μεταφορά με bluetooth....

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Ψάχνεις στην οικονομική κατηγορία γενικά και πάντα για καινούργια συσκευή από κατάστημα να υποθέσω (μεταχειρισμένα βρίσκεις κορυφαία σε καλή τιμή μεν, αλλά για δώρο δεν θα το πρότεινα γενικά...). Για αξιόλογη κάμερα θα πρότεινα κάποιο Nokia ή Microsoft Lumia, που από την παράδοση της Νόκια έχουν τις καλύτερες κάμερες. Αν ανέβεις στα 160 περίπου, είναι το πολύ καλό σύγχρονο 4πύρηνο Nokia Lumia 735 με αξιόλογη κύρια κάμερα και μια από τις καλύτερες μπροστινές (για βιντεοκλήση ή αυτοπροσωπογραφία, κοινώς "selfie"!).

https://www.skroutz.gr/s/5536025/Nokia-Lumia-735-8GB.html

Λίγο πιο οικονομικά, 130-140, είναι τα νεότερα Microsoft Lumia 640 και 640 LTE, με 8άρες κάμερες και παρόμοιο hardware με το 735.

https://www.skroutz.gr/s/6487622/Microsoft-Lumia-640-3G-Dual-8GB.html

https://www.skroutz.gr/s/6487975/Microsoft-Lumia-640-LTE-8GB.html

Μετά ίσως κάποιο άλλο μέλος σου προτείνει κάποιο αξιόλογο μοντέλο της Samsung η οποία, όπως και η Nokia παλιότερα, καλύπτει όλο το οικονομικό φάσμα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Meizu mx4

*18555861802_2e61368224_z.jpgP50607-153200 by Kostas Krith, on Flickr

Edited by Dreamw
-> HTC Touch Cruise->Nokia 5310 ->HTC Desire ->LG optimus 4x ->Sony Xperia P -> HTC OneX-> iphone 4s -> Galaxy S4 -> lumina 1020 + Honor 6 -> Lumia 1020 + Meizu MX4 -> LG G4-> Galaxy S7 -> Galaxy S7 + Lumia950 -> Galaxy S7 + Nexus 5x -> HTC 10 -> S7Edge -> P20Pro -> S10 -> iPhone11

Δε γινεται να μη δε καουν οι λαμπες σε τετοιες φωτογραφιες.

Και 14 στοπ να εχεις δυναμικο ευρος στη διαθεση οι λαμπες απεχουν παραπανω απο κατι σκοτεινο μεσα στο καδρο.

(εκτος αν εχουν φυτεψει στη πλατεια κολωνες με λαμπες οπου και παλι καμενες θα βγουν απλα δεν θα εχεις πολλα σκοτεινα σημεια.).

Με παρεξενευει το "2.4mm" εστιακη αποσταση. Συνηθως για τα ισδυναμα 28mm οι 1/3" σενσορες εχουν 3.8mm ..

Τι σοι σενσορα φοραει? Η απλα γραφει οτι να 'ναι το exif ?

O σενσορας ειναι αυτος...Sony IMX278 RGBW sensor...και εχει και ξεχωριστο Image processor.

To focal Length ειναι 29mm

Edited by paok4270

με βαση το εστιακο μηκος του φακου ο σενσορας ειναι αρκετα μικρουλης. ....1/4" ..και με 13mpx?

Δεν κανεις ενα κοπο να τραβηξεις ιδια εικονα με μικροτερα mpx? Αν εχει 6 ή 8 ..δοκιμασετο μια και ανεβασε τις εικονες.( 6 ή 8 (ή και τα δυο) μαζι με την 13αρα).

με βαση το εστιακο μηκος του φακου ο σενσορας ειναι αρκετα μικρουλης. ....1/4" ..και με 13mpx?

Δεν κανεις ενα κοπο να τραβηξεις ιδια εικονα με μικροτερα mpx? Αν εχει 6 ή 8 ..δοκιμασετο μια και ανεβασε τις εικονες.( 6 ή 8 (ή και τα δυο) μαζι με την 13αρα).

1/4" μεγεθος φακου? που το ειδες αυτο?

αποκλειεται να ειναι τοσο μικρος

Πουθενα δεν το ειδα. Δεν υπαρχουν αρκετες πληροφοριες για τον σενσορα. (διαφημιστικες γενικοτητες ως συνηθως).

Αυτο λεω ..οτι με παραξενευει το εστιακο μηκος που αναφερεται στο exif . Γραφει 2.4μμ ενω θα επρεπε για -υποθετω σενσορα 1/3"- να ειναι 3.8mm.

To 2.4mm σε συνδιασμο με οτι ειναι 28-29mm σε ισοδυναμο 35αρι ..ανγκαστικα θα πρεπει ο σενσορας να ειναι 1/4" .(εκει ειναι η αντιστοιχια).

Αλλιως θα επρεπε να ειχε 18mm σε ισοδυναμο 35αρι..(που σιγουρα δεν εχει ..).

Εκτος αν εκανες κανενα update στο λειτουργικο στο "χαλασε" και σενα οπως και στον dreamw στο mx4.

(βασικα σε ολους οσους καναν update στο μχ4 ..απλα ετυχε να το δω πρωτα στον συγκεκριμενο χρηστη).

Edited by xteacher

btw οποιος γλυκοκοιταζει το lg g4 το εχει σε προσφορα το eshop στα 588€ αν και παιζει σε αλλα skroutzoμαγαζα στα 560€.

http://www.e-shop.gr/kinito-lg-g4-h815-32gb-grey-gr-p-TEL.009290

(απλα ετυχε να το δω στο crazy sunday..δεν ηξερα αν επαιζε εκει και πριν μια εβδομαδα πχ. Eiναι σε κατηγορια τιμης που δεν κοιτουσα ουτως η αλλως)

@demon2411.Συγνωμη που αργησα να απαντησω.Ειναι λογικο να μην καταλαβαινεις τι ειναι αυτα στις φωτο, το κινητο ειναι ενα Huawei Y540 που το μονο καλο που εχει ειναι οτι ειναι δικαρτο και φθηνο (85E) οποτε απο καμερα μην περιμενεις τιποτα ακομα και την ημερα.Λοιπον αυτο που βλεπεις και δεν καταλαβαινεις τι ειναι, ειναι το Παλαμηδι (Ναυπλιον) με πανσεληνο.Στην μια φωτο ειχα το τσιγαρο στο ενα χερι και ο καπνος εκανε το θαυμα του.Μολις το ειδα αλαξα χερι και εβγαλα χωρις καπνο.Βεβαια τα αποτελεσματα ειναι οχι απλως κατω του κακου (οχι απλως κατω του μετριου) αλλα κατι παρακατω ακομα.Οπως βλεπεις ακομα στις ημερησιες λιγο να αλαξεις την γωνια ληψης αλαζουν για πλακα τα χρωματα βλεπεις τα δεντρα και καταλαβαινεις τι εννοω.Θα μου γιατι αυτο το τηλ. οταν καποτε τραβαγα με το Ν8? long story anyway... Το κακομοιρο ειναι συνεργειο αλλα που θα παει θα ξαναρθει.Αυτα τα ολιγα,ελπιζω να βοηθησα.... Edited by gou

Αστα αυτα και προχωρα..!!! :p

Η 2η και η τριτη μου αρεσαν παρα πολυ. Χρωμα ευκρινεια στα ματια μου ειναι πολυ σωστα. Η πρωτη ειναι απλα καλη, και η τελευταια για καποιο λογο δεν με τρελλανε στον τομεα της ευκρινειας...Γενικοτερα ομως πολυ καλες!

Σ ευχαριστώ γενικά πιο πολύ στο αυτόματο τραβάω την μέρα μονο το iso ρυθμίζω στο 64 και το focus απο εκεί και πέρα καταφέρει η συσκευή!

Η 1η όντως ήταν πολύ βιαστική μιας και ειμουν επάνω στο ποδήλατο.

Bαλε μια ιδια και την 13αρα..

(επισης αν εχει 6αρα..θα θελα να δω και αυτην..Καπου πετυχα να μιλανε για 1.12μm ..oποτε παιζει να ειναι 6μπχ (παντα για την υποθεση οτι ισχυει το 2.4mm focal length)

edit

Τελικα παιζουν 8αρες και 13αρες απο sony..(με 1/4 και 1/3.06 αντιστοιχα μεγεθη). Το 1.12 αναφερεται στις 13αρες και ο 1/4" εχει 0.9μm

Tι εχει το p8 αγνωστο..Το ολο σκεπτικο με την υποθεση οτι ισχυει το 2.4mm εστιακης αποστασης στο φακο..

(διευκρινηση για οσους δεν διαβαζουν ολα τα ποστ).

Edited by xteacher

Πάντως εγώ επιμένω ότι από φώτο που είχα τραβήξει και μέρα και νύχτα , το S6 ήταν λίγο καλύτερο απο το P8.

Παιδια η καμερα του meizu mx4 βγαζει γρηγορες φοτο σαν το iphone?δηλαδη βλεπω κατι βγαζω κινητο και φωτογραφιζω ενα σκυλο εω τρεχει.Δειτε φωτο με iphone 5s[ATTACH]61718[/ATTACH]

Iphone είχα το 3gs οποτε δεν μπορώ να συγκρίνω...αλλα γρήγορες φώτο με γρήγορη εστίαση βγάζουν και το S6 και το P8.

Realme X2 pro/Sam Note 9/Mate 20 pro/ Sam s9 plus/Mate 10 pro/Sam s7 edge/ZTE Axon 7/Huawei P9 Plus/Xiaomi Note 3 Pro/Galaxy Note 5/Mate 8/Meizu Pro 5/Nokia 950 XL/Oppo R7 Plus/Meizu MX5/LeTV LE1 X600/Meizu M1 Note/Lenovo K3 Note/Asus ZenFone 2/Jiayu S3 Advanced/Huawei Honor 6 Plus/Huawei P8/Galaxy S6 Edge/Lenovo Vibe Z2 Pro/LG G3/Mate 7/Xperia Z3/Oppo Find 7/Oneplus One/Galaxy Note 3/Galaxy s3/Xperia S

Πάντως εγώ επιμένω ότι από φώτο που είχα τραβήξει και μέρα και νύχτα , το S6 ήταν λίγο καλύτερο απο το P8.

Iphone είχα το 3gs οποτε δεν μπορώ να συγκρίνω...αλλα γρήγορες φώτο με γρήγορη εστίαση βγάζουν και το S6 και το P8.

Σωστά. Αν δεν έχεις και τις δύο συσκευές οποιαδήποτε σύγκριση είναι άκυρη.

Το S6 θα δείξει το μπορεί να κάνει όταν δοθεί η δυνατότητα manual ρυθμίσεων.

Κάτι που δεν είναι σίγουρο αφού η Samsung ακολουθεί την τακτική της Apple και αδιαφορεί για το τι κάνουν οι ανταγωνιστές της στο Android.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Mε manual ρυθμισεις δεν βλεπεις τι κανει το κινητο αλλα ο χρηστης...το οποιο μπορει να ειναι ειτε θετικο ειτε αρνητικο για οτιδηποτε μπορει να συλλαβει φωτογραφια.

(οχι μονο κινητο δλδ)

(μου κανει μια α εντυπωση που ειναι υπο "εξεταση" το σ6. To μονο που θελει αρχικα ειναι μια ελευθερια στο χρονο (οχι το ελαχιστο 1/7" δλδ).

Απο κει και επειτα ο,τι δωσει καλο θα ειναι ...απλα οχι για ευρυ κοινο.(που αρεσκεται στο auto και ο,τι κατσει).

Bαλε μια ιδια και την 13αρα..

(επισης αν εχει 6αρα..θα θελα να δω και αυτην..Καπου πετυχα να μιλανε για 1.12μm ..oποτε παιζει να ειναι 6μπχ (παντα για την υποθεση οτι ισχυει το 2.4mm focal length)

edit

Τελικα παιζουν 8αρες και 13αρες απο sony..(με 1/4 και 1/3.06 αντιστοιχα μεγεθη). Το 1.12 αναφερεται στις 13αρες και ο 1/4" εχει 0.9μm

Tι εχει το p8 αγνωστο..Το ολο σκεπτικο με την υποθεση οτι ισχυει το 2.4mm εστιακης αποστασης στο φακο..

(διευκρινηση για οσους δεν διαβαζουν ολα τα ποστ).

Αν παραρησεις στο wikipedia ολοι οι exmor rs imx εχουν σχεδον 1.12x1.12 cell unit. Αυτο που αλλαζει ειναι η αναλυση τους αναλογικα με το μεγεθος αισθητηρα.

Επισης περα απο αυτα που σωστα γραφεις. Το p8 με τοσο λεπτο παχος δεν εχει καθολου καρουμπαλο οποτε καθολου περιεργο να ειναι οντως 1/4 αισθητηρας, αλλα λογικα θα επρεπε να ειναι 6mp οπως γραφεις οχι 13mp για να κρατησουν 1.12 cell unit size, βεβαια οι κινεζοι ειναι μαστορες στο interpolation, οποτε μπορει να την διαφημιζουν και ως 13mp.

Ενδεικτικα το iphone 6 με 1/3 13mp αισθητηρα εχει καρουμπαλο δεν ειναι flat.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...