Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

HDR+

Nexus 5 (ίδιο τοπίο με το Nexus 6, καθαρά για δοκιμή να δούμε διαφορές)

IMG_20150419_055935 by petkyrk, on Flickr[/img]

Και άλλες 2 HDR+ με Nexus 6

IMG_20150419_060032 by petkyrk, on Flickr[/img]

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Paok, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ μια φωτό που ανέβασες με 1020 κόντρα στον ήλιο με τις κόκκινες αντανακλάσεις, έχω βγάλει και με το 808 παρόμοιες με ποικίλα "εφέ" χρωμάτων από το φως του ήλιου και τα "παιχνίδια" του φακού και είναι πολύ εντυπωσιακές. Αυτά τα "ατυχήματα" είναι που δίνουν καμιά φορά την αξία στην φωτογραφία.

Συμφωνώ, το έχουμε ξανασυζητήσει, δεν το πολυ-χρειάζεται, μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις, που στις μισές τουλάχιστον απο αυτές, η φωτο χάνει τη φυσικότητά της με την επιβολή επεξεργασίας απο το HDR.

..........

Συμφωνώ επίσης, γι αυτό δεν ασχολούμαι και με την επεξεργασία, θεωρώ οτι η φυσικότητα μιας φωτογραφίας είναι ό,τι καλύτερο!

Παράδειγμα:

Αυτή τη φωτογραφία την έβγαλα γιατί μου άρεσαν οι τρεις "εμφανισεις" του ηλιου, πανω, κατω και στη μεση. Με το hdr θεωρω οτι θα χαλαγε η φυσικοτητα της φωτο...

Γούστα είναι αυτά...

17132529432_d32c84f159_b.jpg

WP_20150412_19_10_40_Pro by server96, on Flickr

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Όταν τραβάτε με hdr , δεν διατηρείται και η αρχική φωτογραφία?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

HDR+

Πολύ ωραίες φοτο το nexus 6 και το hdr+ κάνει παπάδες από τι βλέπω

Μια πανοραμικη απο Samsung galaxy alpha

https://farm8.staticflickr.com/7675/17196655931_895e722d42_o.jpg' alt='17196655931_895e722d42_o.jpg'>2015-04-18 19.13.23 by panagiotisfx, on Flickr[/img]

@keras

Κωστή η φωτογραφία αυτή είναι μια εξαίρεση. Πρόκειται για καλλιτεχνική φωτο.

Στις νορμάλ φωτογραφίες, το HDR είναι η πραγματικότητα και το ψεύτικο αυτό που βγάζει η κάμερα χωρίς HDR.

Το μάτι μας δεν βλέπει μια μαυρίλα στα σκιερά μέρη.

Θεωρώ υπερβολή αυτή την τάση που έχουν αναπτύξει οι κάτοχοι Nokia συσκευών να αποκηρυτουν κάθε ψηφιακή παρέμβαση λες και τραβάμε φωτογραφίες με απλές κάμερες και όχι μέσω υπολογιστών τσέπης.

Το ίδιο γίνεται και με την οξύτητα. Έχουν καταφέρει να διακρίνεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου κάνοντας zoom 100% και λέμε για ελαιογραφίες.

Τελικά καθένας διαμορφώνει τις προτιμήσεις του σύμφωνα με αυτό που έχει.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

@keras

Κωστή η φωτογραφία αυτή είναι μια εξαίρεση. Πρόκειται για καλλιτεχνική φωτο.

Στις νορμάλ φωτογραφίες, το HDR είναι η πραγματικότητα και το ψεύτικο αυτό που βγάζει η κάμερα χωρίς HDR.

Το μάτι μας δεν βλέπει μια μαυρίλα στα σκιερά μέρη.

Θεωρώ υπερβολή αυτή την τάση που έχουν αναπτύξει οι κάτοχοι Nokia συσκευών να αποκηρυτουν κάθε ψηφιακή παρέμβαση λες και τραβάμε φωτογραφίες με απλές κάμερες και όχι μέσω υπολογιστών τσέπης.

Το ίδιο γίνεται και με την οξύτητα. Έχουν καταφέρει να διακρίνεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου κάνοντας zoom 100% και λέμε για ελαιογραφίες.

Τελικά καθένας διαμορφώνει τις προτιμήσεις του σύμφωνα με αυτό που έχει.

Νομίζω ότι κάνετε ένα λάθος. Η διαφορά με το hdr βρίσκεται στο ότι τονίζει και επεξεργάζεται την φωτογραφία με διαφορετικούς φωτισμούς και στο τέλος τους ενώνει βγάζοντας την φωτογραφία που βλέπει τελικά το μάτι στην οθόνη. Δεν είναι η πραγματικότητα. Το ότι φαίνονται αντικείμενα που σε άλλη κάμερα θα ήταν σκιά είναι άλλο θέμα (που έχει πάλι να κάνει με την ψηφιακή επεξεργασία του φωτισμού). Απλά με τόση τεχνολογία χάνουμε την ουσία που λέει ότι η φωτογραφία είναι τέχνη. Γι' αυτό και στην nokia διατηρούν την επιλογή να βγάζουν και .dng ώστε να επεξεργάζεσαι την φωτογραφία όπως θέλει ο καθένας. Με την καταλληλη επεξεργασία μπορείς πολύ εύκολα να πετύχεις αποτελέσματα όπως του αυτόματου hdr (εντάξει, είναι λίγο πιο δύσκολο :lol: ). Προφανώς και είναι καλοδεχούμενο, αλλά στα samsung (σαν φωτογραφία λέω) το παρακάνουν στην επεξεργασία. Δεν υπάρχει μεγάλο βάθος πεδίου (χαρακτηριστικό ότι σε S5 χάνει τα χρώματα μετά απο ένα βάθος και τα κάνει όλα ίδια, και με hdr ενεργοποιημένο) αλλά η λεπτομέρεια που πετυχαίνουν με την όξυνση είναι μεγάλη. Και αυτή όμως έρχεται με ένα κόστος (ελαιογραφία).

edit: σαν κινητό και κάμερα ταυτόχρονα θεωρώ ότι είναι εξαιρετικό το S6 (και ένα απο τα καλύτερα αυτή τη στιγμή), και ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Απλά δεν είναι για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με φωτογραφία. Έτσι πιστεύω.

Edited by AgelosMo
SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Στην πρώτη είχες εστιάζει στον ήλιο;;;

Έκανε αυτόματα στο κέντρο

Όταν τραβάτε με hdr , δεν διατηρείται και η αρχική φωτογραφία?

Όχι, βγάζει εκείνη την στιγμή 3 και τις ενώνει σε χρόνο dt (η καλύτερα σε χρόνο TT όπως έλεγα μικρός :lol: χαχα)

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Πώς το κάνεις αυτό;

Γίνεται με τέτοιου είδους προγράμματα...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Nishant.Singh.DroidTimelapse

πολυ ωραιες φωτο απο το nexus 6, αν και δεν ειμαι φιλος του hdr, αυτο που βλεπω μου αρεσει, πολυ καλη υλοποιηση, του keras επισης φοβερη φωτογραφια

Παράδειγμα:

Αυτή τη φωτογραφία την έβγαλα γιατί μου άρεσαν οι τρεις "εμφανισεις" του ηλιου, πανω, κατω και στη μεση. Με το hdr θεωρω οτι θα χαλαγε η φυσικοτητα της φωτο...

Γούστα είναι αυτά...

17132529432_d32c84f159_b.jpg

WP_20150412_19_10_40_Pro by server96, on Flickr

Για Carl Zeiss φακο και Lumia 1020, αυτη η φωτογραφια ειναι κατω του μετριου.

Συγκεκριμμενα εχει 3 αρνητικα σημεια.

1.Απαραδεκτο Lens flare που οφειλεται σε κακο antireflective coating

2.Πολυ χαμηλη αντιθεση που δημιουργει μια θαμπαδα στη φωτογραφια.

3.το μπροστινο μερος εχει βγει σκοτεινο λογω ελλειψης HDR.

Μου έκανε πλάκα ένα G2 :(

G2

17172721976_dc558d63b2_c.jpg

LG G2

Z3 compact

17006004500_9292c7b4b5_c.jpg

DSC_0182

σε τι ακριβως; ετσι μικρες που τις βλεπω γιατι την δικια σου την εχεις πριβε μου φαινεται πιο καλη του sony

HDR+

Ειμαι συγκλονισμενος απλα...το HDR+ (καμια σχεση με το HDR Που ξερουμε) ειναι μια φοβερη τεχνολογια απο την Google που δουλευει ακομα και σε νυχτερινες φωτογραφιες μειωνοντας δραματικα το θορυβο και πολλα αλλα.Αυτη τη στιγμη μονο 2 κινητα στον κοσμο υποστηριζουν HDR+. To nexus 5 και 6.Στο μελλον θα ακολουθησουν κι αλλα.Φανταζομαι το S6 θα ειναι μεσα σε αυτα και τοτε θα πεσουν τα τσιμεντα.

σε τι ακριβως; ετσι μικρες που τις βλεπω γιατι την δικια σου την εχεις πριβε μου φαινεται πιο καλη του sony

Έχεις δίκιο, την έκανα public, βασικά την λεπτομέρεια κριναμε πίσω στα μπουκάλια

Έχεις δίκιο, την έκανα public, βασικά την λεπτομέρεια κριναμε πίσω στα μπουκάλια

και παλι πιο φυσικη μου φαινεται απο το sony απλα ειναι κουνημενη λιγο και γι αυτο χανει σε λεπτομερεια στο βαθος

Lumia 930

WP_20150417_23_33_14_Pro

WP_20150416_20_55_59_Pro

WP_20150416_20_55_59_Pro

WP_20150418_19_58_23_Pro

WP_20150417_17_00_20_Pro

WP_20150417_23_28_30_Pro

Πώς μπορώ να της κάνω να φαίνονται κατευθείαν εδώ να μήν χρειάζεται να μπεί στο flickr κάποιος?

Edited by asamoa1

Για Carl Zeiss φακο και Lumia 1020, αυτη η φωτογραφια ειναι κατω του μετριου.

Συγκεκριμμενα εχει 3 αρνητικα σημεια.

1.Απαραδεκτο Lens flare που οφειλεται σε κακο antireflective coating

2.Πολυ χαμηλη αντιθεση που δημιουργει μια θαμπαδα στη φωτογραφια.

3.το μπροστινο μερος εχει βγει σκοτεινο λογω ελλειψης HDR.

Οσο αφορα το 2 εμενα γιατι μου φαινεται οτι οσες εχω δει με τοπια και ηλιο απο 1020 μου κανουν μια θολουρα;Και λεω ετσι και το πω θα με κραξουν..

Οσο αφορα το 2 εμενα γιατι μου φαινεται οτι οσες εχω δει με τοπια και ηλιο απο 1020 μου κανουν μια θολουρα;Και λεω ετσι και το πω θα με κραξουν..

Κανεις δε προκειται να σε κραξει...ετσι συμπεριφερεται ο φακος κοντρα σε ηλιο.

Που στε ρει;

16986124617_08ea7f55ef_c.jpgDSC_0198

17192957731_3f822a184c_c.jpg

DSC_0237

17005805538_cdd104d39c_c.jpg

DSC_0258

πολυ καλες ειναι κατω απο εξαιρετικα δυσκολες συνθηκες...το Z3 ειναι?

\

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματα.

Edited by impreza_sti

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...