Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5800 XpressMusic - Part 1

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εκτος απο αυτα τα bugs σε μενα και καποιους αλλους κρασαρει συνεχεια και ο browser...επισης θεωρω απαραδεκτο να κολλαει συνεχεια σε βαριες σελιδες το κινητο...

• Απαντήσεις 7,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

καλά αν αρχίσουμε την αρίθμηση των προβλημάτων του κινητού δεν θα τελειώσουμε ούτε αύριο...πάντως ένα καλό update μπορεί εύκολα να τα διορθώσει...εκτός και αν η νοκια πάψει να ασχολείται με το κινητό και αναπτύξει νέα project με επερχόμενες συσκευές, όπως στο 5530 όπου αν εξαιρέσουμε την μικρότερη οθόνη και το gps(και κάτι άλλες μικροαλλαγές) φαίνεται ως ο διάδοχός του 5800(εκ πρωτης οψεως πάντα)

Από την στιγμή που η ελεύθερη RAM δεν είναι αρκετή λογικό είναι να κλείνει ο browser σε πολύ βαριές σελίδες. Δεν είναι ατελείωτη η ελεύθερη RAM του 5800, ούτε είναι στα επίπεδα του Ν95 8GB, N82, E66, E71 κτλ. Όσο ελαττώνεται η RAM λογικό είναι κάποια στιγμή να μην έχει άλλους πόρους το σύστημα και να πρέπει να κλείσει κάποιες απαιτητικές εφαρμογές ώστε να ελευθερωθεί μνήμη για να λειτουργήσει σωστά.

καλά αν αρχίσουμε την αρίθμηση των προβλημάτων του κινητού δεν θα τελειώσουμε ούτε αύριο...πάντως ένα καλό update μπορεί εύκολα να τα διορθώσει...εκτός και αν η νοκια πάψει να ασχολείται με το κινητό και αναπτύξει νέα project με επερχόμενες συσκευές, όπως στο 5530 όπου αν εξαιρέσουμε την μικρότερη οθόνη και το gps(και κάτι άλλες μικροαλλαγές) φαίνεται ως ο διάδοχός του 5800(εκ πρωτης οψεως πάντα)

Το 5530 δεν ήρθε για να αντικαταστήσει το 5800. Βγήκε για να μεγαλώσει η γκάμα των συσκευών με S60 5th Edition. Δεν γίνεται μια συσκευή που δεν θα έχει GPS ή δεν θα είναι 3G να αντικαταστήσει μια συσκευή που έχει και τα 2. Θα βγουν πολλές συσκευές με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά καμία δεν θα είναι αντικαταστάτης κανενός. Για παράδειγμα δείτε πόσες συσκευές υπάρχουν στα E-Series με ίδια χαρακτηριστικά, ίδιο σχεδιασμό κτλ. Σκοπός κάθε εταιρίας είναι να δίνει πολλές επιλογές στους καταναλωτές για να αυξάνει τα κέρδη της και να "πιάνει" όσο γίνεται μεγαλύτερο μερίδιο από τους αγοραστές. Ακόμα και στα αυτοκίνητα το ίδιο γίνεται, υπάρχουν δεκάδες ίδια μοντέλα με διαφορετικό εξοπλισμό (π.χ. σκεφτείτε το Golf). Εν ολίγοις πρέπει να υπάρχουν κινητά για όλα τα γούστα και κυρίως για όλες τις τσέπες, όπως γίνεται με κάθε προϊόν στις μέρες μας.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Νομίζω αυτό δεν ισχύει πλέον με τη νέα αναβάθμιση. :)

Αληθεια? Δε το ξερω μιας και δεν πολυ ακουω μουσικη απο το κινητο..δεν θυμαμαι και ποια εκδοση ειχα οταν μου ειχε τυχει..;) Μακαρι να ειναι ετσι!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Παιδια , να ρωτησω κατι: Η οθόνη του 5800 γραντζουνιεται ευκολα; Υπαρχει περιπτωση δηλαδη χωρις screen protector να μην ζήσει;:lol:

Kαλύτερα να δώσεις 4 ευρώ για να πάρεις ένα προστατευτικό οθόνης και να έχεις την ησυχία σου. Στην αρχή ούτε και εμένα μου άρεσε η ιδέα αλλα τελικά όταν το έβαλα και είδα οτι δε φαίνεται και οτι δε χρειάζεται να ανησυχώ πιά για την οθόνη δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό.

Ok εσυ μπορεις να συμβιβαστεις και να τα αγνοεις αλλα εμενα με ενοχλουν! Το οτι εσυ δεν τα βλεπεις δεν παει να πει οτι δεν υπαρχουν! Από την στιγμη που μπορουν να λυθουν γιατι να μην γινει?

Ε οχι και δεν εχει κολληματα! Ο ιστος κολλαει συχνα αν τον πιεσεις λιγο! Η καρτα bugs δεν προκαλει, η μουσικη ναι ειναι απλα τελεια, το ιδιο και η πλοηγηση αλλα η καμερα του ειναι χαλια!

Τα bug υπάρχουν αλλά δεν είναι τα σημαντικά προβλήματα που θα κάνουν δύσκολη την χρήση της συσκευής (πχ επανεκκινήσεις, απώλεια σήματος, προβληματικό ακουστικό κτλ). Πολλά από αυτά δεν τα είχα εντοπίσει καν και κάποια άλλα, ενώ τα έχω δει, δεν τα θεωρώ καν άξια αναφοράς.

Αλλά, σαφώς και πρέπει να διορθωθεί ακόμα και το πιο μικρό και ασήμαντο bug. Αυτό έλειπε. :)

Όσο για την κάμερα, δεν είναι χάλια. Απλά είναι μέτρια. Σε δύσκολες συνθήκες ίσως απογοητευθείς, σε καλές ίσως εντυπωσιαστείς. έχω τραβήξει πάρα πολύ καλές φωτο και βίντεο. Δεν το πήρα για αυτό, άλλωστε.

Εκτος απο αυτα τα bugs σε μενα και καποιους αλλους κρασαρει συνεχεια και ο browser...επισης θεωρω απαραδεκτο να κολλαει συνεχεια σε βαριες σελιδες το κινητο...

Ακόμα και σε βαριές σελίδες, δεν κολλάει, απλά αργεί να φορτώσει. Το scrolling έχει βελτιωθεί θεαματικά και η υποστήριξη flash έχει φτάσει σε ένα πάρα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Φυσικά και υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης αλλά, ο browser κάθε άλλο παρά άχρηστος είναι.

Μπα στις βαριες σελιδες σε μενα τουλαχιστον μπορει να κολλησει και μετα αναγκαζομαι να κλεισω τον browser και να τον ξανανοιξω.δεν ξερω γιατι γινεται μονο σε μενα αυτο με τα κολληματα που τρωει...

Oκ η καμερα για 3.2 δεν ειναι και τοσο καλη αλλα σε καποια επιπεδα φωτος βγαζει τελεια(ετσι και αλλιως το κινητο για τη μουσικη του το πηραμε ολοι μας πιστευω,οχι οτι αυτο δικαιολογει την ποιοτητα της καμερας...........)

Μιας και το διάβασα και δεν το πίστευα μέχρι που το δοκίμασα.........

Βγάλτε το πίσω καπάκι και πάρτε φωτογραφία και δείτε διαφορά. Ο κόκος εξαφανίζεται σε τέτοιο σημείο που με κάνει να αναρωτιέμαι αν το τζαμάκι στο καπάκι έχει ή κάποιο φίλτρο που κόβει φως ή είναι πλαστικό που κοβει φως.

Πραγματικά η διαφορά είναι τραγική θα έλεγα σε σημείο που νομίζω ότι είναι απο άλλο κινητό η κάμερα.

@Mirror Ναι σε καμια περιπτωση δεν ειναι δυσκολη η χρηση της συσκευης, αυτο που ειπα ειναι οτι ακομα υπαρχουν bugs ασχετα απο το αν ειναι λιγοτερο ή περισσοτερο εχοχλητικα!

Αλλα οπως ειπες και εσυ, πρεπει να λυθει και το πιο μικρο bug!:)

Οσο για τον browser, ναι εχει βελτιωθει αρκετα αλλα θα συμφωνησω με τον dante οτι και εμενα κλεινει(σπανια βεβαια) σε βαριες σελιδες ή κρασαρει!

Επισης, για την καμερα με καλο φωτισμο ειναι απλα καλη-τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο. Γενικοτερα πιστευω ειναι χαλια(αντε μετρια)

Μια αλλη παρατηρηση. Το πηρε και ενας ξαδελφος μου (προσφατα) και η καμερα του ενω εχει καλυτερα, πιο εντονα και πιο ζωντανα χρωματα απο την δικια μου, εχει περισσοτερο θορυβο!:confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

όντως, οι φωτογραφίες είναι πολύ καλύτερες χωρίς το καπάκι....το τζαμάκι μάλλον είναι φτηνιάρικο γιατί η διαφορά είναι μεγάλη θα έλεγα σε χαμηλό φωτισμό.....

όντως, οι φωτογραφίες είναι πολύ καλύτερες χωρίς το καπάκι....το τζαμάκι μάλλον είναι φτηνιάρικο γιατί η διαφορά είναι μεγάλη θα έλεγα σε χαμηλό φωτισμό.....

Δοκιμάστε με φωτισμό δωματίου (εκεί πραγματικά είναι μαυρα χάλια) και δείτε διαφορά. Είναι λές και μπαίνει σε ψηλα iso με το καπάκι και χωρίς λές και μπαίνει σε μεσαία.

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι φτηνιάρικο ή έχει περασμένο κάποιο φίλτρο επάνω του.

Τη ζημιά την κάνει το φλας.

Όταν ανάβει, διαχέεται το φως στο "τζαμάκι", το οποίο όντως πρέπει να είναι τελείως της πλάκας.

Για το άτμισμα: http://vaping.gr

Samsung S5 (no root)

Τη ζημιά την κάνει το φλας.

Όταν ανάβει, διαχέεται το φως στο "τζαμάκι", το οποίο όντως πρέπει να είναι τελείως της πλάκας.

θα το δεχόμουν αλλά...... έχει διαφορά ακόμα και το πρωί σε εξωτερικό περιβάλλον που το φλας απλά δεν υπάρχει

Θα σταθω λιγο στο τελευταιο που ειπες μιας και το κινητο εχει ακομα αρκετα bugs κατα την γνωμη μου...

Πχ στον ιστο με πληρη οθονη οταν τον ελαχιστοποιησεις το βελακι κατω δεξια παραμενει.

Οταν ακους μουσικη και ερθει μηνυμα ακουγεται δυνατα απο τα ηχεια η μουσικη.

Αυτο που ειχα αναφερει και παλαιοτερα με την προβολη σε landscape mode στον φακελο των εφαρμογων που τα δειχνει κομμενα.

Το λαμπακι του μενου που αναβει οταν εχες ειδοποιηση και καποιες φορες συνεχιζει και αφου εχεις κοιταξει την αναπ/μηνυμα/email.

Το γνωστο με την Vodafone.

Τα γραμματα της αριθμομηχανης που ειναι θολα.

Κατι περιεργα που κανει το μητρωο και δεν βγαζει σωστα τις κινησεις σου (αναπαντητες,εισερχομενα/εξερχομενα κλπ) και 2-3 ακομα που δε τα θυμαμαι...;)

Σε αυτά πρόσθεσε οτι σχεδόν πάντα πρέπει να πατήσεις δύο φορές στο μενού το εικονίδιο "Εφαρμογές" για να πιάσει παρ'ολο που απο την πρώτη φορά που το πατάς γίνεται highlight και το οτι πολλές φορές δε λειτουργεί η περιστροφή οθόνης όταν ανάβεις το κινητό και πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση.

Η περιστροφή δεν μου έχει κολλήσει ποτε. Eίναι από τις λίγες συσκευές που μετά από αρκετές μέρες χρήσης, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και δεν με αναγκάζει να κάνω καθημερινώς επανεκκίνηση.

Κάπου διάβασα ότι μαζί με τις φίμες για το νέο Firmware V31, μεγαλώνουν και οι φίμες για home screen με widgets σαν του Ν97, ή contact bar σαν του 5530....

Αυτό διάβασα, και έλεγε ότι είναι απλά κάτι που ακούγεται χωρίς να είναι βέβαιο...

Μακάρι να γίνει μία τέτοια αλλαγή και μετά ποιος μας πιάνει..........

Κάπου διάβασα ότι μαζί με τις φίμες για το νέο Firmware V31, μεγαλώνουν και οι φίμες για home screen με widgets σαν του Ν97, ή contact bar σαν του 5530....

Αυτό διάβασα, και έλεγε ότι είναι απλά κάτι που ακούγεται χωρίς να είναι βέβαιο...

γιατι τοσος ντορος αν θα εχει τα widgets μπροστα? και τι εγινε? οσα widgets θελουμε, τα εχουμε στις εφαρμογες.... :)

εμενε παλι μου εκανε το εξης κουλο...στα καλα καθουμενα εχουν απεγκατασταθει ο opera mini και ενα παιχνιδι που τ αγορασα παρακαλω(pro 2009)..τρεχα γυρευε τωρα...λετε να φταιει η καρτα μνημης;

Αν τα έχεις εγκαταστήσει εκεί και ταυτόχρονα χρησιμοποιείς τη κάρτα που είχε η συσκευασία, πολύ πιθανό να ευθύνεται η κάρτα.

Στο θέμα των αξεσουάρ έχουν δοθεί πάρα πολλές προτάσεις για αγορά κάρτας μνήμης.

Ρίξε μια ματιά εκεί αν θέλεις να αγοράσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Έκανα και επαναφορά αλλά πάι τίποτα είτε έχω εγκατεστημένο το adobe flash lite είτε όχι το βιντεακι δεν παίζει!Ενω στη σελίδα του youtube παίζει!!Το adobe το εκανα εγκατάσταση από τις ενημερώσεις αφού όταν πάω να ανοιξω τη σελιδα με το βιντεο δεν μου λέει ότι χρειάζεται το flash lite! στη θέση του βιντεο έχει είτε άσπρη εικόνα είτε γκρ εικόνα με το σήμα του flash και ενα "9" κάτω του!!

Παίζει ρόλο κανενα προγραμματάκι απο αυτά που έβαλα;( accuweather, y-browser,ndrive κ κάτι παιχνιδάκια)

τι άλλο μπορώ να κάνω;

Η περιστροφή δεν μου έχει κολλήσει ποτε. Eίναι από τις λίγες συσκευές που μετά από αρκετές μέρες χρήσης, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και δεν με αναγκάζει να κάνω καθημερινώς επανεκκίνηση.

Δεν είπα οτι το κάνει συνέχεια, πάντως πρέπει να έχει σχέση με το απομακρυσμένο κλείδωμα τηλεφώνου γιατι συνήθως το κάνει όταν αυτό είναι ενεργό.

Πιο σημαντικό είναι το home screen σε landscape mode για αρχή

5800XM: are about to get the firmware 31.0.015

http://www.symbianplanet.net/2009/06/5800xm-sta-per-arrivare-il-firmware-31-0-015/

http://www.symbianplanet.net/wp-content/uploads/2009/06/firmware31-500x339.jpg

και άντε το v31 το είδαμε όλοι. Πότε είχε το κινητό V15? απο την 11 πήγαμε στην 20..

Some age, others mature...:lol:

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...