Jump to content

Απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από 1η Ιουλίου

aimilios
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά: Ο μη καπνιστής (και όχι αντικαπνιστής όπως διατείνεσαι) δεν απειλεί την ζωή του καπνιστή.

Και κάπου εκεί τελειώνει η λίστα με τις υποχρεώσεις του.

όποιες θεμελιώδεις διαφορές (ή μη) κ να υπάρχουν τι θες να πείς?

οτι ο αντικαπνιστής δεν έχει υποχρεώσεις?

ευθύς εξαρχής,υποχρεώσεις βαραίνουν μόνο τον καπνιστή κι ο αντικαπνιστής έχει μόνο δικαιώματα??φοβερή λογική.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πες μας εσυ ποιες ειναι οι υποχρεωσεις του μη καπνιστη απεναντι στον καπνιστη.

εσύ έγραψες ολόκληρο διάγγελμα ως προς τον σεβασμό που θα πρέπει να έχει ο καπνιστής απέναντι σε καθε αντικαπνιστή κ κατακεράυνωσες τον εθισμό μας.

δεν μπορείς να καταλάβεις ή δεν ξέρεις ποιές είναι οι υποχρεώσεις του αντικαπνιστή??

κάποιος πιο πάνω είπε οτι οι αντικαπνιστές δεν έχουν υποχρεώσεις.συμφωνείς?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πες μας εσυ ποιες ειναι οι υποχρεωσεις του μη καπνιστη απεναντι στον καπνιστη.

Έλα μου ντε.

εσύ έγραψες ολόκληρο διάγγελμα ως προς τον σεβασμό που θα πρέπει να έχει ο καπνιστής απέναντι σε καθε αντικαπνιστή κ κατακεράυνωσες τον εθισμό μας.

δεν μπορείς να καταλάβεις ή δεν ξέρεις ποιές είναι οι υποχρεώσεις του αντικαπνιστή??

Γιατί δεν λες? Μυστικό είναι?

Για τους αντικαπνιστές δεν ξέρω, για τους μη καπνιστές, ειλικρινά, αδυνατώ να φανταστώ τι υποχρεώσεις έχω εγώ απέναντι σε κάποιον που μου προκαλεί βλάβη στην υγεία μου.

Για αυτό σου λέω, γιατί δεν μας διαφωτίζεις? Πού ξέρεις, μπορεί και να μας εκπλήξεις...

μυστικό δεν είναι

απλά περίμενα οτι όπως ξέρετε τα δικαιώματα του αντικαπνιστή έτσι θα ξέρατε κ τα δικαιώματα του καπνιστή.

όταν εξετάζετε εσείς ενα γεγονός πάντοτε μονομερώς το αντιμετωπίζετε?

ταυτίζεστε με μια συγκεκριμένη πλευρά κ κατηγορείτε μετά τους πάντες για έλλειψη παιδείας,κ κριτικάρετε το καθετί που δεν σας αρέσει κ εξυπηρετεί?

ενδιαφέρουσα αντιμετώπιση κ αυτή-γιατί κάτι μου λέει οτι έτσι αντιμετωπίζουν τα γεγονότα μόνο φανατισμένα κ δογματισμένα άτομα,που όντως στερούνται παιδείας?????

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τελικά ποιες είναι οι υποχρεώσεις των μη καπνιστών? Τόσο δύσκολα είναι να το εκφράσεις με λόγια?

Εντέλει, έχεις πήξει ένα μήνυμα στις γενικότητες και επί της ουσίας δεν λες τίποτα. Π.χ. Αρνείσαι ότι η συνήθειά σου είναι βλαβερή ΚΑΙ για τρίτους?

Φίλε alfiegen, το δικαίωμα που έχουν οι καπνιστές είναι ένας δικός τους χώρος, διαφορετικός από τον χώρο των μη-καπνιστών!

Για να μπορούν να καπνίζουν, χωρίς να ενοχλούν!

ΤΕΛΟΣ!

Αυτό είναι το δικαίωμά τους!

Τώρα, αναφέρθηκες σε υποχρεώσεις μη-καμπιστών!

Αυτό θα σε παρακαλούσα να το ξεκαθαρίσεις, γιατί ούτε κι' εγώ κατάλαβα!

Τι εννοείς;

Εγώ, σαν μη-καπνιστής τι υποχρέωση έχω απέναντι σε έναν καπνιστή;

ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ;

'Η ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΤΟΥ;

:mad:

Ομολογω πως δεν ξερω.Τι υποχρεωση εχω εγω απεναντι στον καπνιστη????Να φυγω απο διπλα του???Να κραταω την αναπνοη μου????Η μηπως να φοραω αντιασφυξιογονο μασκα σαν τους πυροσβεστες????Πες μου τι υποχρεωση εχω εγω που δεν κανω κατι που να τον ενοχλει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φιλε μου κι εγω δε καταλαβαινω τι υποχρεωσεις εχω ως μη καπνιστης απεναντι σε εναν καπνιστη!!! Ειμαι περιεργος κι εγω να καταλαβω τι εννοεις.....
Hello !

Φιλε μου κι εγω δε καταλαβαινω τι υποχρεωσεις εχω ως μη καπνιστης απεναντι σε εναν καπνιστη!!! Ειμαι περιεργος κι εγω να καταλαβω τι εννοεις.....

Μην τον πιεζετε παιδια.Τωρα ψαχνει να βρει τις υποχρεωσεις του αντικαπνιστη και να μας τις γραψει.Το καλο πραγμα αργει να γραφτει.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Περιμένουμε όλοι λοιπόν με αγωνία να διαβάσουμε τις υποχρεώσεις των μη καπνιστών απέναντι στους καπνιστές. Προσωπικά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος ότι θα λάβουμε απάντηση (σε τόσα και τόσα άλλα δεν πήραμε).

Άλλωστε όταν έχεις βάλει μια κασέτα να παίζει είναι δύσκολο να απαντάς σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Απλά πας στο επόμενο άκυρο, μετά στο επόμενο κ.ο.κ.

Μάλλον να τον σακατέψεις στο ξύλο αμα δεν σε ακούει και καπνίζει μπροστά σου.... :lol:

Apart from that, δνε μπορώ να σκεφτώ άλλη υποχρέωση για τον αντι-καπνιστή!

111s

Σπίτι σου τότε, δεν θα με δολοφονείς εμένα επειδή θέλεις να πίνεις τον καφέ σου καπνίζοντας.

Αρχίζω (και εγώ) να θαυμάζω το κουράγιο μου που απαντάω, αλλά δεν θα αφήσω τους ασχετολόγους (και δεν αναφέρομαι μόνο στον παραπάνω χρήστη) να βολοδέρνουν σε ένα σοβαρότατο θέμα...

φιλε αιμιλιε καταρχην δεν θελω να σε δολοφονησω:)καταδευτερον σε παρακαλω να λειπουν οι χαρακτηρισμοι του τυπου ΑΣΧΕΤΟΛΟΓΟΙ και ΒΟΛΟΔΕΡΝΟΥΝ οπως για εσενα ετσι και για εμενα το ζητημα της απαγορευσης του καπνισματος ειναι εξισου ΣΟΒΑΡΟ αρα μπορω να εκφραζω ελευθερα την γνωμη μου.δεχομαι το δικαιωμα σου να μην εισπνεεις τον καπνο μου,δεξου και`συ το δικαιωμα μου να καπνιζω.γιατι εχω δικαιωμα να καπνιζω απο την στιγμη που ειμαι ΚΑΤ`ΕΠΙΛΟΓΗΝ καπνιστης χωρις να σε ενοχλω.και δεν χρειαζομαι το κρατος να ερθει και να μου πει πως αυτο που κανω ειναι κακο η βλαβερο.ουτε θελω να κατσω σπιτι μου να πιω τον καφε μου,θελω να παω σε καφετερια που θα ειναι για καπνιζοντες μονο.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ:)

φιλε αιμιλιε καταρχην δεν θελω να σε δολοφονησω:)καταδευτερον σε παρακαλω να λειπουν οι χαρακτηρισμοι του τυπου ΑΣΧΕΤΟΛΟΓΟΙ και ΒΟΛΟΔΕΡΝΟΥΝ οπως για εσενα ετσι και για εμενα το ζητημα της απαγορευσης του καπνισματος ειναι εξισου ΣΟΒΑΡΟ αρα μπορω να εκφραζω ελευθερα την γνωμη μου.δεχομαι το δικαιωμα σου να μην εισπνεεις τον καπνο μου,δεξου και`συ το δικαιωμα μου να καπνιζω.γιατι εχω δικαιωμα να καπνιζω απο την στιγμη που ειμαι ΚΑΤ`ΕΠΙΛΟΓΗΝ καπνιστης χωρις να σε ενοχλω.και δεν χρειαζομαι το κρατος να ερθει και να μου πει πως αυτο που κανω ειναι κακο η βλαβερο.ουτε θελω να κατσω σπιτι μου να πιω τον καφε μου,θελω να παω σε καφετερια που θα ειναι για καπνιζοντες μονο.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ:)

Έλα όμως που όταν καπνίζεις δίπλα μου (και οποιουδήποτε άλλου) όχι μόνο ενοχλείς, αλλά και βλάπτεις την υγεία μου...

Έλα όμως που όταν καπνίζεις δίπλα μου (και οποιουδήποτε άλλου) όχι μόνο ενοχλείς, αλλά και βλάπτεις την υγεία μου...

Ε το είπε ότι θέλει να υπάρχουν και να πηγαίνει σε μαγαζιά ειδικά για καπνιστές ώστε ούτε να σε ενοχλεί, ούτε να σε βλάπτει. :)

Ωραια λοιπον,να απαγορευτει το καπνισμα σε ολα τα μαγαζια και να υπαρχουν μερικα τεκεδες ωστε να πηγαινουν οι καπνιστες και να ξεδινουν.
[sIGPIC][/sIGPIC]

φιλε αιμιλιε καταρχην δεν θελω να σε δολοφονησωκαταδευτερον σε παρακαλω να λειπουν οι χαρακτηρισμοι του τυπου ΑΣΧΕΤΟΛΟΓΟΙ και ΒΟΛΟΔΕΡΝΟΥΝ οπως για εσενα ετσι και για εμενα το ζητημα της απαγορευσης του καπνισματος ειναι εξισου ΣΟΒΑΡΟ αρα μπορω να εκφραζω ελευθερα την γνωμη μου.δεχομαι το δικαιωμα σου να μην εισπνεεις τον καπνο μου,δεξου και`συ το δικαιωμα μου να καπνιζω.γιατι εχω δικαιωμα να καπνιζω απο την στιγμη που ειμαι ΚΑΤ`ΕΠΙΛΟΓΗΝ καπνιστης χωρις να σε ενοχλω.και δεν χρειαζομαι το κρατος να ερθει και να μου πει πως αυτο που κανω ειναι κακο η βλαβερο.ουτε θελω να κατσω σπιτι μου να πιω τον καφε μου,θελω να παω σε καφετερια που θα ειναι για καπνιζοντες μονο.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ
Για εκατομμυριοστή τουλάχιστον φορά, το δικαίωμά σου να καπνίζεις δεν στο προσβάλλει κανείς. Το να με δολοφονείς όμως (θες δεν θες) το κάνεις καπνίζοντας δίπλα μου και αυτό δεν είναι δικαίωμά σου. Αυτή η λύση των μαγαζιών με καπνίζοντες μόνο μου φαίνεται ότι θα είναι αυτή που θα υιοθετηθεί με τον γελοίο νόμο περί τετραγωνικών και με την πίστη των μαγαζατόρων ότι οι καπνίζοντες πελάτες θα «τραβήξουν» και τους μη. Αλλά εμείς οι μη καπνίζοντες θα πρέπει για μια φορά να έρθουμε και σε ρήξη με τους καπνίζοντες φίλους μας και να μην δεχόμαστε να πηγαίνουμε σε τέτοια μαγαζιά.

Με εκείνες τις «υποχρεώσεις των μη καπνιστών απέναντι στους καπνιστές» τι γίνεται ρε παιδιά; :whistle: Κανα νέο έχουμε; :p

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

panosz75, νομίζω σου απάντησα, και άσε τις υστερίες οτι ολοι οι καπνιστές θέλουμε να σας γεμίσουμε καρκίνο, να σαπίσετε και άλλα τέτοια βαρύγδουπα. Είπαμε. Σε κάποιους χώρους δέν καπνίζουμε. Αλλα όχι και στα μπουζούκια και στις καφετέριες. Στο κάτω κάτω είμαστε πλειοψηφία. Σήμερα που πήγα για καφέ, κοίταξα απο περιέργια να δώ πόσοι δεν καπνίζουν. Δν βρήκα κανέναν στα 20 άτομα. Γιαυτό προτείνω στις καφετέριες να απαγορεύεται το κάπνισμα. Στα μπάρ το αλκοόλ και να γίνουν όλα oxygen bars όπως κάποια στο εξωτερικό, και οι ταβέρνες να σερβίρουν μόνο χόρτα και να απαγορέψουν το κρέας. Οταν αποστειρωθείτε εντελώς χαρείτε τη ζωή σας. Εγώ θέλω να περνάω καλά και ας ζήσω λιγότερο, δεν πειράζει

Το πως θα περνάς καλά εσύ και το πως και πόσο θα ζήσεις συγγνώμη αλλά εν προκειμένω ποσώς μας ενδιαφέρει.Δική σου είναι η ζωή και ότι θέλεις την κάνεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει και μας καίει μάλλον είναι εσύ συνειδητά να μην μειώσεις τον χρόνο ζωής κάποιου συνανθρώπου σου.Γιατί πολύ απλά δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις αυτό.

Όσο για τις πλειοψηφίες,αν στο ίδιο μαγαζί που μπήκες,έβλεπες και τα 20 άτομα να τρυπιούνται τι ακριβώς θα πρότεινες να κάνει ο νομοθέτης;

Το πως θα περνάς καλά εσύ και το πως και πόσο θα ζήσεις συγγνώμη αλλά εν προκειμένω ποσώς μας ενδιαφέρει.Δική σου είναι η ζωή και ότι θέλεις την κάνεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει και μας καίει μάλλον είναι εσύ συνειδητά να μην μειώσεις τον χρόνο ζωής κάποιου συνανθρώπου σου.Γιατί πολύ απλά δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις αυτό.

Όσο για τις πλειοψηφίες,αν στο ίδιο μαγαζί που μπήκες,έβλεπες και τα 20 άτομα να τρυπιούνται τι ακριβώς θα πρότεινες να κάνει ο νομοθέτης;

Εϊπαμε η λύση είναι να γίνουν ειδικά μαγαζιά για τους αντικαπνιστές. Πως γίνεται να περιθωριοποιήσεις την συντριπτική πλοιοψηφία των ανθρώπων για να χαρούν μερικοί που δεν καπνίζουν? Προτείνω κι εγώ ένα μέτρο για αυτούς που έχουν αυτοκίνητα και με σκοτώνουν με το καυσαέριο τους καθημερινά. Να απαγορευθεί η κυκλοφορία. Εγώ δεν έχω αμάξι. Αρα δεν με νοιάζει. Ετσι το πάτε μερικοί εδω μέσα

Εϊπαμε η λύση είναι να γίνουν ειδικά μαγαζιά για τους αντικαπνιστές. Πως γίνεται να περιθωριοποιήσεις την συντριπτική πλοιοψηφία των ανθρώπων για να χαρούν μερικοί που δεν καπνίζουν? Προτείνω κι εγώ ένα μέτρο για αυτούς που έχουν αυτοκίνητα και με σκοτώνουν με το καυσαέριο τους καθημερινά. Να απαγορευθεί η κυκλοφορία. Εγώ δεν έχω αμάξι. Αρα δεν με νοιάζει. Ετσι το πάτε μερικοί εδω μέσα

Το θέμα με τα καυσαέρια στα αυτοκίνητα,είναι ένα θέμα.Τα τσιγάρα είναι ένα άλλο.Τι σχέση μπορούν να έχουν στο πως θα αντιμετωπιστούν;

Πιστεύω θα ξέρεις πόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη στο θέμα των ρύπων στα αυτοκίνητα και τι νομοθεσίες έχουν θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια με σκοπό να μην ρυπαίνουν. Στο θέμα του καπνίσματος μπορείς να μου πεις κάτι που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με σκοπό να προστατέψει εμένα που δεν καπνίζω και θέλω να κυκλοφορώ χωρίς να κινδυνεύω;

Το θέμα με τα καυσαέρια στα αυτοκίνητα,είναι ένα θέμα.Τα τσιγάρα είναι ένα άλλο.Τι σχέση μπορούν να έχουν στο πως θα αντιμετωπιστούν;

Πιστεύω θα ξέρεις πόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη στο θέμα των ρύπων στα αυτοκίνητα και τι νομοθεσίες έχουν θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια με σκοπό να μην ρυπαίνουν. Στο θέμα του καπνίσματος μπορείς να μου πεις κάτι που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με σκοπό να προστατέψει εμένα που δεν καπνίζω και θέλω να κυκλοφορώ χωρίς να κινδυνεύω;

Α, μπράβο. Να βρεθεί λύση λοιπόν και όχι να απαγορευτεί το κάπνισμα

Α, μπράβο. Να βρεθεί λύση λοιπόν και όχι να απαγορευτεί το κάπνισμα

Τι λύση μπορεί να βρεθεί όταν 2 άνθρωποι είναι δίπλα δίπλα και ο ένας καπνίζει και ο άλλος όχι;Πρότεινε κάποια εφικτή εσύ γιατί όσες έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα καμία δεν απέδωσε. Και το κάπνισμα δεν απαγορεύεται γενικώς,απαγορεύεται σε χώρους όπου θα είσαι με άλλους και οφείλεις να τους σέβεσαι.

Τι λύση μπορεί να βρεθεί όταν 2 άνθρωποι είναι δίπλα δίπλα και ο ένας καπνίζει και ο άλλος όχι;Πρότεινε κάποια εφικτή εσύ γιατί όσες έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα καμία δεν απέδωσε. Και το κάπνισμα δεν απαγορεύεται γενικώς,απαγορεύεται σε χώρους όπου θα είσαι με άλλους και οφείλεις να τους σέβεσαι.

ειναι λιγοι οι καπνιστες που σεβονται τον διπλανο τους.ελαχιστοι.μιαω για τον ελληνα καπνιστη ;)

Μα είναι δυνατόν να είμαστε μια παρέα 10 άτομα καπνιστές και να μην καπνίσουμε γιατί ενοχλεί τον ένα? Ας κάνει παρέα με άτομα που δεν καπνίζουν

Μα είναι δυνατόν να είμαστε μια παρέα 10 άτομα καπνιστές και να μην καπνίσουμε γιατί ενοχλεί τον ένα? Ας κάνει παρέα με άτομα που δεν καπνίζουν

Μπορεί αυτό το ένα άτομο να είναι διπλανής παρέας

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή