Jump to content

Προτείνετε ένα βιβλίο

fatsoni
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton ( 7 Σεπ. 2004 , 01:50)

Επειδή μετά τον Κώδικα Ντα Βίντσι έχω μεγάλο ενδιαφέρον στο Άγιο Δισκοπότηρο μπορείς να μας πεις τι ακριβώς είναι αυτό;

Ναι θα είχε ενδιαφερον να μαθουμε λιγα περισσοτερα γι'αύτο το βιβλίο

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Για να το κάνουμε επισημασμένο για λίγο να δούμε τι θα γίνει :)
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Διαβάζω αυτόν τον καιρό το Deception Point του Brown στα αγγλικά (τρομάρα μου).

Αν κατάλαβα καλά το έγραψε μετά το Illuminati και πριν τον Κώδικα Ντα Βίντσι. Πάντως σεναριακή σχέση δεν έχει με κανένα από τα δύο, εκτός αν εμφανιστεί ξαφνικά ως guest star ο Ρόμπερτ Λάνγκντον (κάτι που δεν υπονοείται πουθενά).

Είμαι ακόμα στην αρχή αλλά μου αρέσει πολύ, όπως και τα άλλα 2 σε βάζει αμέσως σε εγρήγορση. Επίσης μου αρέσει το ότι και αυτό αγγίζει πράγματα που δεν τολμούν άλλοι συγγραφείς, εν προκειμένω τις (φανταστικές) προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Το κακό είναι ότι φοβάμαι να συνεχίσω παρακάτω γιατί δεν είμαι σίγουρος αν το λεξιλόγιό μου θα είναι αρκετό για να καταλάβω τι ακριβώς είναι η περιβόητη ανακάλυψη της NASA που "θα κάνει τη βόλτα στο φεγγάρι του Άρμστρονγκ να μοιάζει ασήμαντη".

Τεσπά, θα σας ενημερώσω όταν το τελειώσω.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton ( 7 Σεπ. 2004 , 14:44)

lewton Υπαρχει στα Ελληνικα;

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sakaflias ( 7 Σεπ. 2004 , 15:10)

lewton Υπαρχει στα Ελληνικα;

Όχι.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μόλις τελείωσα το "Μεγάλο μυστικό θέαμα" του Clive Barker (Εκδόσεις Bell). Μπορώ να πω ότι σε αντίθεση με τον "Υφαντόκοσμο" που είχα διαβάσει μονορούφι, με κούρασε αρκετά.

Για πρώτη φορά έφτασα σε σημείο να σκεφτώ να το παρατήσω.

Και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα, Η "αιώνια" μάχη του καλού με το κακό, με 2 αντιπάλους αυτή τη φορά που είναι γενετικά τροποποιημένοι, κάνοντας χρήση ενός σκευάσματος που εφεύρε ο καλός.

Αν και η ιδέα είναι καλή, στην υλοποίηση χάνει. :(

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif

MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα"

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton ( 7 Σεπ. 2004 , 14:44)

Επίσης μου αρέσει το ότι και αυτό αγγίζει πράγματα που δεν τολμούν άλλοι συγγραφείς , εν προκειμένω τις (φανταστικές) προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

1. Αν σου αρέσει ο Dan Brown, πήρε το μάτι μου ένα βιβλίο του ονόματι Digital Fortress, το οποίο δεν έχει βγει στα ελληνικά

2. Στο βιβλίο Απόλυτη Εξουσία που ανέφερα πριν (Ντέιβιντ Μπαλντάτσι, εκδόσεις Ωκεανίδα), ο πρόεδρος των Η.Π.Α. απατά την γυναίκα του με τη σύζυγο ενός φίλου και μέντορα του και υποστηρικτή της εκστρατείας του, την χτυπάει, προσπαθεί να την σκοτώσει και τελικά την εκτελούν οι πράκτορες της ασφάλειας του. Σου κέντρισα το ενδιαφέρον;

3. Όσο για το Άγιο Αίμα και το Άγιο Γκράαλ (εκδόσεις Εξάντας), ασχολείται με τις έρευνες των τριών συγγραφέων για την φώτιση ενός αινίγματος που αφορά έναν Γάλλο κληρικό ο οποίος φαίρεται να είχε ανακαλύψει σε ένα χωριό των Πυρηναίων το Άγιο Δισκοπότηρο, ιστορία η οποία αργότερα γίνεται αστυνομική έρευνα στην οποία εμπλέκονται μυστικιστικές εταιρείες, οι Ναϊτες Ιππότες, αιρετικοί, αποκρυφιστικές οργανώσεις κλπ.

4. Αν ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα για το Άγιο Δισκοπότηρο μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο "Οι φύλακες του Ιερού Γκράαλ" (Φράνιο Τέρχαρτ, εκδόσεις Κονιδάρη), το οποίο ασχολείται περαιτέρω με τους φερόμενους ως φύλακες του Ιερού Γκράαλ, δηλαδή τους Ιππότες του Ναού του Σολομώντα

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VeCo ( 8 Σεπ. 2004 , 02:09)

1. Αν σου αρέσει ο Dan Brown, πήρε το μάτι μου ένα βιβλίο του ονόματι Digital Fortress, το οποίο δεν έχει βγει στα ελληνικά

2. Στο βιβλίο Απόλυτη Εξουσία που ανέφερα πριν (Ντέιβιντ Μπαλντάτσι, εκδόσεις Ωκεανίδα), ο πρόεδρος των Η.Π.Α. απατά την γυναίκα του με τη σύζυγο ενός φίλου και μέντορα του και υποστηρικτή της εκστρατείας του, την χτυπάει, προσπαθεί να την σκοτώσει και τελικά την εκτελούν οι πράκτορες της ασφάλειας του. Σου κέντρισα το ενδιαφέρον;

3. Όσο για το Άγιο Αίμα και το Άγιο Γκράαλ (εκδόσεις Εξάντας), ασχολείται με τις έρευνες των τριών συγγραφέων για την φώτιση ενός αινίγματος που αφορά έναν Γάλλο κληρικό ο οποίος φαίρεται να είχε ανακαλύψει σε ένα χωριό των Πυρηναίων το Άγιο Δισκοπότηρο, ιστορία η οποία αργότερα γίνεται αστυνομική έρευνα στην οποία εμπλέκονται μυστικιστικές εταιρείες, οι Ναϊτες Ιππότες, αιρετικοί, αποκρυφιστικές οργανώσεις κλπ.

4. Αν ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα για το Άγιο Δισκοπότηρο μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο "Οι φύλακες του Ιερού Γκράαλ" (Φράνιο Τέρχαρτ, εκδόσεις Κονιδάρη), το οποίο ασχολείται περαιτέρω με τους φερόμενους ως φύλακες του Ιερού Γκράαλ, δηλαδή τους Ιππότες του Ναού του Σολομώντα

1. Το έχω υπόψη, αν καταφέρω να καταλάβω το Deception Point θα πάρω και αυτό.

2-3-4. Ευχαριστώ :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επειδή οι μέρες που διανύουμε είναι ...ποδοσφαιρικές :) , να προτείνω ένα βιβλίο που ασχολείται με αυτό. Λέγεται "Τα χίλια πρόσωπα του ποδοσφαίρου" και το έχει γράψει ο Ουρουγουανός Εδουάρδο Γκαλεάνο.

Απευθήνεται κυρίως σε λάτρεις του σπορ αλλά διαβάζεται άνετα και από κάποιον που θέλει να μάθει τι στο καλό του βρίσκουμε τόσα δις πιστοί ;) .

Βασικά, περιγράφει διάφορες άγνωστες στον πολύ κόσμο ιστορίες των πρωταγωνιστών, από το 1ο μουντιάλ ως το τέλος της δεκαετίας του 90.

..and you'll never walk alone...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Arky ( 8 Σεπ. 2004 , 09:22)

Επειδή οι μέρες που διανύουμε είναι ...ποδοσφαιρικές :) , να προτείνω ένα βιβλίο που ασχολείται με αυτό. Λέγεται "Τα χίλια πρόσωπα του ποδοσφαίρου" και το έχει γράψει ο Ουρουγουανός Εδουάρδο Γκαλεάνο.

Απευθήνεται κυρίως σε λάτρεις του σπορ αλλά διαβάζεται άνετα και από κάποιον που θέλει να μάθει τι στο καλό του βρίσκουμε τόσα δις πιστοί ;) .

Βασικά, περιγράφει διάφορες άγνωστες στον πολύ κόσμο ιστορίες των πρωταγωνιστών, από το 1ο μουντιάλ ως το τέλος της δεκαετίας του 90.

ayto nomizo exei kukloforhsei to 99-2000 h kano la8os? :wacko:
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Ποδοσφαιρικό επίσης και το "Οιδίπους σέντερ μπακ" του Κωνσταντίνου Καμάρα

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος FREAK_OF_NATURE ( 8 Σεπ. 2004 , 15:57)

ayto nomizo exei kukloforhsei to 99-2000 h kano la8os? :wacko:

Ναι, αλλά εγώ πριν από 5-6 μήνες το ανακάλυψα! :p

..and you'll never walk alone...

Έχει διαβάσει κανείς το " Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ" ;Πρόκειται για ένα Ιαπονέζικο μυθηστόρημα και ειναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας "ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΟΤΟΡΙ".Είναι γραμμένο απο την "Lian Hern" και το ανακάλυψα πρόσφατα.Έχει φανταστικό εξώφυλλο και αναμένω να έχει επίσης φανταστικό περιεχόμενο.Οι συστάσεις μιλανε για καταπληκτικό βιβλίο.

Επίσης : Παβλο κοέλιο : 11 ΛΕΠΤΑ.

Το έχει διαβάσει κανείς ; Σκέφτομαι να το κάνω δώρο σε μια κοπέλα..

Πληροφοριακά ο κοέλιο είναι ο συγγραφέας του αλχημιστή.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

gia an sou po thn alh8eia to exo diabasei..opos kai ton alxhmisth..de me en8ousiasan omos idiaitera...
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος FREAK_OF_NATURE ( 9 Σεπ. 2004 , 17:03)

gia an sou po thn alh8eia to exo diabasei..opos kai ton alxhmisth..de me en8ousiasan omos idiaitera...

Για πες μας περισσοτερα....γιατι μιλαει; στο στυλ αλχημιστη είναι;

Καλό θα ήταν ο καθένας που αναφέρει κάποιο βιβλίο να μας λέει και λίγα πράγματα για αυτό να ξέρουμε και εμείς τι παίζει! :)

Όχι απλώς να μας λέει ότι το διάβασε! :p

(Δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά,γενικά το λέω!)

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Daily Article - Το Καλύτερο Άρθρο της Ημέρας

@ALP:

Aπο οπισθόφυλλο:

"Όταν ακολουθείς το δρόμο της συνείδησής σου, τότε θα έρθει η ώρα που το σώμα και η ψυχή σου θα αναγεννηθούν."

Τα «Έντεκα Λεπτά» αφηγούνται την ιστορία της Μαρίας, μιας νεαρής Βραζιλιάνας από την επαρχία, που οι πρώτες αθώες, φευγαλέες επαφές της με τον έρωτα της ραγίζουν την καρδιά.

Σε τρυφερή ηλικία, είναι πλέον πεπεισμένη ότι δε θα βρει ποτέ την αληθινή αγάπη. Αντίθετα, είναι βέβαιη πως η αγάπη είναι κάτι τρομερό, που σε κάνει να υποφέρεις. Μια τυχαία συνάντηση με κάποιον στο Ρίο την οδηγεί στη Γενεύη να ονειρεύεται τη δόξα και τα πλούτη, καταλήγει όμως να γίνει πόρνη.

Η πεποίθηση της ότι αγάπη σημαίνει απελπισία και σπαραγμός θα τεθεί σε αμφισβήτηση, όταν γνωρίσει ένα γοητευτικό νεαρό ζωγράφο.

Σε αυτή την οδύσσεια αυτοεπίγνωσης, η Μαρία καλείται να διαλέξει: θα ακολουθήσει το μονοπάτι της σκοτεινής και στείρας σεξουαλικής απόλαυσης ή θα διακινδυνεύσει τα πάντα για να ανακαλύψει το προσωπικό της εσωτερικό φως και μαζί την πιθανότητα του ιερού σεξ, του έρωτα δύο σωμάτων που οι ψυχές τους αγαπιούνται;

Προσωπικά αυτό το βιβλίο με συγκλόνησε....

Μου άρεσε τόσο που έστειλα email στον Coelho για να του πω την αποψή μου και τα σχόλια μου....

Είναι στο ύφος (αλλά ΟΧΙ στο θέμα) του Αλχημιστή όπως και όλα τα βιβλία του...

Πιστέυω πως είναι καλό βιβλίο για δώρο...

Προτείνω ακόμα του ιδίου: "H Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει" και το "Ο διάβολος και η Δεσποινίδα Πριμ"....

Πάρα πάρα πολύ καλά.....

Φιλικά,

*Ιmela*

Y.Γ: Για αυτή την εβδομάδα προτείνω Αναλυτική Γεωμετρία.... :wacko: ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος imela ( 9 Σεπ. 2004 , 20:10)

Y.Γ: Για αυτή την εβδομάδα προτείνω Αναλυτική Γεωμετρία.... :wacko: ;)

σαν τους κινηματογραφους, :D καθε παρασκευη θα μας προτεινεις και απο ενα βιβλιο, συνοδευομενο βεβαια απο ενα review :D

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ALR ( 9 Σεπ. 2004 , 16:57)

Επίσης : Παβλο κοέλιο : 11 ΛΕΠΤΑ.

Το έχει διαβάσει κανείς ; Σκέφτομαι να το κάνω δώρο σε μια κοπέλα..

Πληροφοριακά ο κοέλιο είναι ο συγγραφέας του αλχημιστή.

Καλό βιβλίο, χαρακτηριστικό του Κοέλιο.

Όλα καλά.

Αν σας αρέσουν τα βιβλία τρόμου ο Πήτερ Στράουμπ (συγγραφέας των "Το Φυλαχτό" και "Το Μαύρο Σπίτι" με την Στήβεν Κινγκ), έχει γράψει ένα εξαιρετικό βιβλίο τρόμου, ονόματι "Ιστορία Φαντασμάτων".

Οπισθόφυλλο:

Όλοι κάποτε έχουμε φοβηθεί. Οι κάτοικοι του Μίλμπερν βλέπουν το κακό να εξαπλώνεται και καταδικάζονται να ζήσουν στην καρδιά του σκότους. Δεν μπορούν να ξεφύγουν ούτε και στα όνειρα τους. Όταν ασφαλίζουν τα παράθυρα και κλειδώνουν τις πόρτες, συναντούν πάντα τον ίδιο εφιάλτη. Στην έντρομη ερώτηση "Ποιός είσαι;" παίρνουν πάντα την ίδια απάντηση... "Εσύ"

Υπέροχο βιβλίο, η περιγραφή μπορεί να μην λέει πολλά αλλά είναι υπέροχο.

@lewton

Παρόλο που δεν σου αρέσει ο Αρτούρο Περέθ - Ρεβέρτε, ρίξε μια ματιά στο "Η Λέσχη Δουμάς ή Η σκιά του Ρισελιέ". Είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει και γυρίστηκε από τον Ρόμαν Πολάνσκι ταινία με τον Johny Depp και τίτλο "The Ninth Gate".

Michael Crichton - Pray / "Θήραμα" στα ελληνικά

Τι γίνεται όταν η "έξυπνη σκόνη" ξεφεύγει από τον έλεγχο των επιστημόνων; :alien:

Για όσους γουστάρουν τους υπολογιστές, τη νανοτεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη και τις συνέπειες όλων αυτών.

Δεν το έχω διαβάσει, αλλά πιστεύω οτι θα είναι πολύ καλό.

Review του έχει επίσης και στο RAM Ιουνίου 2004 (σελ 56)

Μου θύμησες παλιές καλές εποχές με τον Λιακέα...Τέσπα...

Καταπληκτικό βιβλίο : One Hundred Years of Solitude ( 100 Χρόνια Μοναξιά )

Gabriel García Márquez

The effort to understand the universe is one of the very few things that lifts human life a little above the level of farce, and gives it some of the grace of tragedy.

Steven Weinberg (1933 - )

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/32eppforum.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος voidjava (11 Σεπ. 2004 , 17:22)

Eisagwgei stin java Tou Giorgou Liakea..

Den 3erw alla biblia ektos apo auto kai ta tria gourounakia.. lol

Με αυτό έμαθα java!

Είχα απογοητευτεί γιατί δεν καταλάβαινα Χριστό από τον καθηγητή μας και το βιβλίο του (Κάβουρας :whistle: ) αλλά χάρη στον Λιακέα τελικά έγραψα 9,5! :D

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να μάθουν java, είναι στην αρχή τέλειο για τον αρχάριο και καλύπτει σε μεγάλο βάθος τη γλώσσα στα τελευταία κεφάλαια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΩΝ , δεν θυμάμαι συγγραφέα ελληνίδα ειναι πάντως (εμπειρία εκδοτική) διαβάστε το αξίζει.