Kostadinho Δημ. January 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2013 (edited) Μετά τις γιορτές, γράφω κι εγώ την εμπειρία μου με την αγορά του iPhone από το εξωτερικό, με ευτυχή κατάληξη. Γενικά τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα έχει γράψει ο φίλος Critter 1-2 post παραπάνω οπότε όποιος βαριέται μπορεί να μην διαβάσει το υπόλοιπο του δικού μου post (βγήκε λίγο μεγαλούτσικο...) :lol: Την Κυριακή, μαζί με τον κολλητό μου, κατέφθασε από ΝΥ και το μαύρο 32άρι 5άρι μου (Α1429 aka Verizon). Απ' ό,τι μου είπε δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στην αγορά από Apple Store. Μάλιστα ο υπάλληλος τον ρώτησε αν είναι από Ευρώπη και απλά του έδωσε τη συσκευή. Το δικό μου (32άρι θυμίζω) [μαζί με sales tax (σαν να λέμε ΦΠΑ) και τη μετατροπή σε συνάλλαγμα που χρέωσε (φυσικά) η εκδότρια τράπεζα της prepaid κάρτας που είχα δώσει στον φίλο μου αντί για μετρητά] κόστισε σύνολο 631 ευρώ. Απ' ό,τι του είπε ο υπάλληλος φυσικά και μας καλύπτει η εγγύηση αλλά φάντάζομαι, αν ο μη γένοιτο, χρειαστεί όντως θα μας περιμένει μια ταλαιπωρία. Δυστυχώς κουτί δεν έλαβα καν γιατί ο φίλος μου φοβήθηκε τυχών εκτελωνισμό και επειδή είχε αγοράσει 3 τηλέφωνα πέταξε τα δύο κουτιά και κράτησε μόνο το δικό του. :( Όταν μου έγραψες Critter, το είχε ήδη αγοράσει και δεν είχε προλάβει να με ειδοποιήσει και έτσι δεν τον προλάβα και εγώ με τη σειρά μου να του πω να ελέγξει επί τόπου το Hardware της συσκευής, παρά μόνο τυχόν εξωτερικά σημάδια. Ευτυχώς όλα καλά με το hardware, όχι όμως και με το Bezel το οποίο μάλιστα φέρει και ένα γερό σημάδι γρατζουνιά. Εντάξει δεν βγάζει και μάτι αλλά ψιλοφαίνεται και έχει και 1-2 άλλα μικρά που φαίνονται με πολύ προσοχή. Εδώ βγαίνω λίγο off topic και απλά λέω ότι το scuffgate εν ολίγοις είναι πραγματικό. Την ίδια μέρα με μένα άνοιξε και η κοπέλα μου το δικό της μαύρο ελληνικό και είχε και αυτό 1-2 μικρά όμως σημαδάκια. Με εμένα για κάτοχο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολύ σύντομα θα αποκτήσει και άλλα πολλά σημάδια αλλά κατ' εμέ είναι κρίμα ένα τόσο ακριβό προϊόν να έρχεται από το κουτί του με έστω και αμελητέα ελαττώματα. Κατά τ' άλλα, κανένα πρόβλημα με ενεργοποίηση κλπ, όλα τέλεια. Δύο τελευταία σημεία που απλά μου έκαναν εντύπωση είναι ότι η συσκευασία του αμερικάνικου Α1429 (λόγω του ότι απευθύνεται πρωτίστως στο CDMA δίκτυο της Verizon φαντάζομαι) δεν περιλαμβάνει καν το pin εξαγωγής του sim tray. Αυτό με παραξένεψε αφού το τηλέφωνο είναι unlocked και έχει - σε αντίθεση με παλιότερα - sim tray. Δεύτερο και πιο ανούσιο είναι ότι πάνω στο sim tray όταν πήγα να βάλω την νέα μου nano sim βρήκα να κάθεται μια sim της Verizon! Αυτά γενικά, δεν ξέρω αν ξεχνάω κι εγώ κάτι. Καλή χρονιά σε όλους. Edited January 3, 2013 by Kostadinho Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nowone Δημ. January 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2013 Να προσέχεις τους φίλους σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kostadinho Δημ. January 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2013 Να προσέχεις τους φίλους σου. Χαχα... :lol: Εντάξει, μου έφερε το 5άρι €230 λιγότερα απ' όσο το έχουν εδώ. Δεν θα τα χαλάσουμε στο κουτί. Μπορεί να του πάρω το δικό του την επόμενη φορά που θα πάω σπίτι του... :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nowone Δημ. January 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2013 Χαχα... :lol: Εντάξει, μου έφερε το 5άρι €230 λιγότερα απ' όσο το έχουν εδώ. Δεν θα τα χαλάσουμε στο κουτί. Μπορεί να του πάρω το δικό του την επόμενη φορά που θα πάω σπίτι του... :) Φτηνό, σημαδεμένο και με κάρτα SIM μέσα. Απόδειξη αγοράς με αναγραφή των στοιχείων της συσκευής υπάρχει; ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kostadinho Δημ. January 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2013 Φτηνό, σημαδεμένο και με κάρτα SIM μέσα. Απόδειξη αγοράς με αναγραφή των στοιχείων της συσκευής υπάρχει; ;) 1) Φτηνό: Ναι, φθηνότερο. Πού είναι το κακό σε αυτό; 2) Σημαδεμένο: Ναι, σημαδεμένο. Είναι μαύρο και το πρόβλημα είναι γνωστό. Αν ξαναδιάβαζες το μήνυμα μου θα έβλεπες ότι και της κοπέλας μου το σφραγισμένο, μάυρο, ελληνικό 5άρι ήρθε επίσης με γρατζουνιές. 3) Με κάρτα SIM: Και εγώ το ανέφερα ως περιέργο. δίνοντας όμως και την πιθανή απάντηση. Στην τελική δεν με νοιάζει κιόλας... Τέλος, φυσικά και υπάρχει απόδειξη αγοράς με το ΙΜΕΙ της συσκευής. Όταν γράφω φίλος μου ξέρω τί εννοώ. Δεν καταλαβαίνω τις αμφιβολίες σου. Καλό βράδυ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
big Δημ. January 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2013 Ναι είναι γνωστό ότι όλα τα αμερικάνικα iPhone που τα παίρνεις με πάροχο στην Αμερική έρχονται με την κάρτα sim ήδη μέσα και ενεργοποιείς τον αριθμό που θα έχει η κάρτα sim με την αγορά του κινητού. Εμένα ήρθε με sim της at&t ήδη μέσα και είχα ρωτήσει από πριν τον πωλητή αν έχει κάρτα sim για να το ενεργοποιήσω απλά και μου είπε ότι δεν του είχαν δώσει! Να φανταστείτε ούτε καν ήξερε ότι έχει sim μέσα! Παράθεση Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
inactiveaccount54432 Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Το eBay είναι γεμάτο με bad ESN iPhone 5,δουλεύουν με τις ελληνικές Sim; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
big Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Το eBay είναι γεμάτο με bad ESN iPhone 5,δουλεύουν με τις ελληνικές Sim; Αν μιλας για Verizon iphone τοτε ναι, θα δουλεψουν κανονικα, το bad esn σημαινει πως το κινητο δεν μπορει να διυλεψει στην Verizon! Αν μιλας για Sprint iphone τοτε δεν θα δουλεψει γιατι αυτα ειναι κλειδωμενα απο τον παροχο! Παράθεση Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
inactiveaccount54432 Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Αν μιλας για Verizon iphone τοτε ναι, θα δουλεψουν κανονικα, το bad esn σημαινει πως το κινητο δεν μπορει να διυλεψει στην Verizon! Αν μιλας για Sprint iphone τοτε δεν θα δουλεψει γιατι αυτα ειναι κλειδωμενα απο τον παροχο! Σε ευχαριστώ που το τόνισες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
slash7 Δημ. January 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2013 Γεια σας παιδια. Βρηκε ενας φιλος μια αγγελια που δινει το 5αρι στα 530. Τον πηρε τηλεφωνο και εν τελει ειναι χονδρεμπορας και τα φερνει απο Ολλανδια. Αυτο ειναι και το site απο οπου τα φερνει. Ειναι πιστευετε αξιοπιστο; Στην Ολλανδια ειναι ακριβως η ιδια συσκευη που προμηθευομαστε κι εμεις εδω; Και σε περιπτωση ζημιας τι γινεται; Συγνωμη αλλα δεν τα ξερω και δεν θελω ο φιλος μου να παει καμια στραβη. Παράθεση :D Άρης Follow me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovass Δημ. January 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2013 Γεια σας παιδια. Βρηκε ενας φιλος μια αγγελια που δινει το 5αρι στα 530. Τον πηρε τηλεφωνο και εν τελει ειναι χονδρεμπορας και τα φερνει απο Ολλανδια. Αυτο ειναι και το site απο οπου τα φερνει. Ειναι πιστευετε αξιοπιστο; Στην Ολλανδια ειναι ακριβως η ιδια συσκευη που προμηθευομαστε κι εμεις εδω; Και σε περιπτωση ζημιας τι γινεται; Συγνωμη αλλα δεν τα ξερω και δεν θελω ο φιλος μου να παει καμια στραβη. Χλωμό το βλέπω.. θέλει πολύ προσοχή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snake04 Δημ. January 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2013 καλημερα παιδια..... θελο να γινω iphoneακιας και θελω να κανω αγορα απο καποιο μεγαλο ηλεκτρονικο καταστημα. ξερω μονο το amazon. γνωριζεται μηπως καποια αλλα να μου προτεινεται? επισεις αν γινεται να δεχονται πληρωμη με moneybookers. ευχαριστω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. January 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2013 Παιδιά καλησπέρα. Κάνω αυτό το ποστ για να κατατοπίσω όσους σκέφτονται να αγοράσουν iphone 5 απο Αμερική καθώς εχθές παρέλαβα το νέο μου iphone με τον παραπάνω τρόπο απο φίλο που πήγε ταξίδι στη Νέα Υόρκη. 1. Μιλάμε πάντα για την Έκδοση της Verizon και όχι για την απλή unlocked συσκευή που έχει το apple store καθώς ναι μεν θα παίζει αλλα δεν θα υποστηρίζει 4G όταν έρθει η ώρα. 2. Η συσκευή αυτή μπορεί να αγοραστεί χωρίς να δώσετε κανένα λογαριασμό στον υπάλληλο για το αν είστε συνδρομητής verizon ή όχι. Ούτως ή αλλως η apple στο site της γράφει για την έκδοση της verizon "Existing Verizon Wireless customers who do not qualify for a carrier-subsidized discounted iPhone pricing can also purchase a full-price phone activated to their existing contract without extending their contract duration.". Πράγμα που σημαίνει οτι μπορείτε να το αγοράσετε χωρίς συμβόλαιο και χωρίς να δώσετε το υποτιθέμενο verizon νούμερο σας στον υπάλληλο κτλ . 3. Η τιμή του απο Νέα Υόρκη είναι 649+taxes = 706,6$=535€ με την τρέχουσα ισοτιμία. Αν κάποιος το αγοράσει πχ απο το oregon που είναι tax free, το παίρνει 495€. 4. Βασικό που εγώ όταν έψαχνα δεν βρήκα σχετική πληροφορία : Δεν χρειάζεται η πρώτη ενεργοποίηση να γίνει με κάρτα Verizon. Εγώ όπως το έβγαλα απο το κουτί του στην Ελλάδα, του κούμπωσα κατευθείαν πάνω την κάρτα cosmote και έπαιξε κανονικότατα. Πρίν το κάνω αυτό μου ελεγε "Please activate your iphone...if the problem persists call verizon κτλ". Επομένως κομπλέ και με αυτό. 5. Με το ρεύμα δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Εγώ του έβαλα τον φορτιστή απο το iphone 4 με το καλώδιο του iphone 5 και φορτίζει κανονικότατα. Άλλωστε αν διαβάστε να ηλεκτρονικά στοιχεία των φορτιστών, είναι ακριβώς τα ίδια και στους αμερικανικούς και στους ευρωπαικούς. Για να μην πάει χαμένος ο αμερικανικός φορτιστής, με ένα απλο ανταπτοράκι κάνετε δουλεια. 6. Με το τελωνείο δεν έπαιξε κανένα πρόβλημα και γενικότερα στο αεροδρόμιο είναι πολύ δύσκολο να παίξει πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν πλέον απευθείας πτήσεις για ΝΥ με αποτέλεσμα η επιστροφή να γίνεται απο ευρωπαϊκούς προορισμούς σε gates εντός Σένγκεν που δεν υπάρχουν τελωνειακοί. Ακόμα και αν υπάρχουν, το μόνο που πρέπει να προσέξετε, είναι μόλις παραλάβετε τις βαλίτσες να βγάλετε τα αυτοκόλλητα που δείχνουν οτι έρχεστε απο Αμερική και να αφήσετε αυτα απο Γαλλία. Επομένως σε ενδεχόμενη ερώτηση "απο που έρχεστε", απαντάτε απο Γαλλία κια τελειώνει το παραμύθι. 7. Επειδη παρέλαβα τη συσκευή τη μέρα των Χριστουγέννων και δεν είχα nano sim, ακολούθησα αυτον τον για να κάνω τη μετατροπή της micro sim σε nano sim επιτυχώς. Αύριο θα παραλάβω και την επίσημη nano μιας και θα πάω στην cosmote. Αυτά για την ώρα, ερωτήσεις δεκτές και φυσικά αν θυμηθώ οτιδήποτε άλλο θα το προσθέσω. Γιατί να μην λειτουργεί το LTE στην Ελλάδα με το Αμερικάνικο unlocked? Οι παραπάνω μπάντες που έχει είναι η 13 και η 25, καμία από τις οποίες δεν έχει χρησιμοποιήθεί ποτέ στην Ευρώπη. Γνωρίζεις κάτι διαφορετικό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos667 Δημ. January 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2013 Καλησπέρα, ζω στο εξωτερικό (κεντρική Ευρώπη) και είμαι στην T-mobile. Αν αγοράσω iphone από ebay.co.uk το οποίο είναι κλειδωμένο στην T-mobile Αγγλίας η sim μου θα δουλέψει; Αν όχι μπορεί να ξεκλειδώσει κινητό κλειδωμένο σε πάροχο Αγγλίας και με τι κόστος; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agid Δημ. January 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2013 Δεν θα δουλεψει. Να παρεις iPhone απο apple store στην Αγγλια ή στην Ελβετια που ειναι φθηνο. Μην μπλεκεις με κλειδωμενα. Παράθεση Take five.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos667 Δημ. January 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2013 Ok σε ευχαριστώ για την απάντηση :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
starnik Δημ. January 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2013 θα ήθελα να αγοράσω το iphone από το ebay θα ήθελα να με βοηθήσετε. Αυτό που είναι στο link θα είναι ξεκλείδωτο?θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω κανονικά στην Ελλάδα?? thanx! http://viewitem.eim.ebay.gr/Sprint-WORLDWIDE-Apple-Iphone-4s-16-GB-BRAND-NEW-AND-SEALED-CLEAN-ESN-/181072320903/item Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
steGR Δημ. February 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2013 κολαση με τα τελωνιακά εξοδα αν πάρεις iphone από αμερική.. δεν συμφέρει καθόλου τελικά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ggazas Δημ. February 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2013 κολαση με τα τελωνιακά εξοδα αν πάρεις iphone από αμερική.. δεν συμφέρει καθόλου τελικά... Πες μας την προσωπική σου εμπειρία. Αν στο στείλει ιδιώτης σαν δώρο με μικρή αξία, δεν πληρώνεις τελωνείο. Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
steGR Δημ. February 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2013 εμένα μου είπαν ότι όλοι "δώρα βάζουν ότι τα στέλνουν" και ότι είναι "παλίο το κόλπο" και με χρέωσαν 145 ευρω και κατι ψιλα για ενα iphone 4S... καλυτερα να το επαιρνα από ελλάδα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
slash7 Δημ. February 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2013 εμένα μου είπαν ότι όλοι "δώρα βάζουν ότι τα στέλνουν" και ότι είναι "παλίο το κόλπο" και με χρέωσαν 145 ευρω και κατι ψιλα για ενα iphone 4S... καλυτερα να το επαιρνα από ελλάδα! Καπως ετσι την επαθε κι ενας γνωστος μου με το 5αρι που του το εστειλε ο αδερφος του απο Αμερικη. Παλιο το κολπο και ο ιδιος αυτο μου ειπε οτι εν τελει τζαμπα κοπος. Μου λεει γλυτωσα 40 ευρω περιπου στην τελικη αλλα αμα βαλεις τον κοπο στο τελωνειο, την αναμονη κοκ προτιμουσα να το παρω κατευθειαν απο εδω και να δωσω +40. Παράθεση :D Άρης Follow me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
big Δημ. February 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2013 Καπως ετσι την επαθε κι ενας γνωστος μου με το 5αρι που του το εστειλε ο αδερφος του απο Αμερικη. Παλιο το κολπο και ο ιδιος αυτο μου ειπε οτι εν τελει τζαμπα κοπος. Μου λεει γλυτωσα 40 ευρω περιπου στην τελικη αλλα αμα βαλεις τον κοπο στο τελωνειο, την αναμονη κοκ προτιμουσα να το παρω κατευθειαν απο εδω και να δωσω +40. Το πηρα απο ιδιωτη μεσω ebay ο οποιος το εστειλε με courier ασφαλισμενο για 100€ και οχι 700 που ηταν η αξια του και δηλωμενο ως δωρο αλλα και οτι ειναι για ανταλλακτικα και οχι καινουριο! Παράθεση Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos667 Δημ. February 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2013 Το πηρα απο ιδιωτη μεσω ebay ο οποιος το εστειλε με courier ασφαλισμενο για 100€ και οχι 700 που ηταν η αξια του και δηλωμενο ως δωρο αλλα και οτι ειναι για ανταλλακτικα και οχι καινουριο! Πόσο σου βγήκε τελική σε €; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
big Δημ. February 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2013 Πόσο σου βγήκε τελική σε €; 750€ το μαυρο 32αρι, αλλα το πηρα την πρωτη εβδομαδα κυκλοφοριας του Παράθεση Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Angelos1983 Δημ. February 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2013 Πάει ένας φίλος Νέα Υόρκη τον επόμενο μήνα. Αξίζει τον κόπο λέτε να του πω να φέρει ένα από κάποιο Apple Store; Θα είναι το Α 1429; Και μια τελευταία ερώτηση. Η τιμή του είναι αυτή που αναγράφαται στο site της Apple ή έχει και επιπλέον φόρο (ΦΠΑ κτλ); Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=33852&dateline=1200936946 Εντάξει,το ξέρω οτι είμαι πολύ ωραίο παιδί.Αλλά ηρεμήστε και εσείς λίγο,κορίτσια.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts