b_bil2 Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 επειδη μου εχεται και εμενα αυριο παιδια ,ποια ειναι η λυση με πληκρολογιο και 160 μην. στα ελληνικα ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 επειδη μου εχεται και εμενα αυριο παιδια ,ποια ειναι η λυση με πληκρολογιο και 160 μην. στα ελληνικα ? Resco Keyboard 5.11 Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arxetypo Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 υποστηριζει flash 3,δηλ. μπορεις να δεις you tube σε desctop version και οχι to mobile you tube? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Πές μου έναν λόγο για να δώσω για το ίδιο ακριβώς προϊόν 54 ευρώ παραπάνω ή ακόμη και 30 ή ακόμη και 10; Μιλάμε για το ίδιο προϊόν! Εμένα σαν καταναλωτή δε με ενδιαφέρει ούτε ποιός έχει λειτουργικά έξοδα, ούτε ποιός έχει περισσότερους υπαλλήλους, ούτε αν μπορεί να συντηρήσει ο καθένας το μαγαζί του. Με ενδιαφέρει να πάρω το προϊόν στην καλύτερη τιμή. ... Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Johner. Η σύγκριση ηλεκτρονικών καταστημάτων και καταστημάτων με φυσική υπόσταση είναι καθόλα λογική και έγκυρη. Η συσκευή αποτελεί προϊόν και όχι υπηρεσία, και η σχέση σου με το κατάστημα πώλησης τελειώνει τη στιγμή της αγοράς της συσκευής. Καθώς η συσκευή δεν περιλαμβάνει after-sales service, οι υποχρεώσεις του καταστήματος εξαντλούνται τη στιγμή της πώλησης. Σε περίπτωση που χρειαστεί επισκευή, το κατάστημα απλά θα σε παραπέμψει στην αντιπροσωπεία. Και αν χρειαστείς βοήθεια με τη χρήση της συσκευής, επειδή πρόκειται για κάτι αρκετά εξειδικευμένο, το ποιο πιθανό είναι ότι το κατάστημα και να ήθελε δεν θα μπορούσε να σε βοηθήσει. Μπορεί οι υπάλληλοι του καταστήματος να είναι πολύ εξυπηρετικοί, αλλά δεν νομίζω ότι έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει. Και ακόμα και αν υποτεθεί ότι όλη η διαφορά τιμής της συσκευής μεταξύ του φυσικού καταστήματος και του ηλεκτρονικού μαγαζιού οφείλεται στο διαφορετικό κανάλι πώλησης (και όχι σε αυξημένο περιθώριο κέρδους), το γεγονός αυτό είναι παντελώς αδιάφορο στον τελικό καταναλωτή ο οποίος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί το προϊόν από αυτόν που το διαθέτει στη χαμηλότερη τιμή. Και ακρογωνιαίος λίθος στην αποτελεσματική λειτουργία της ελεύθερης αγοράς είναι η ύπαρξη ανταγωνισμού, συνεπικουρούμενη όμως από ορθολογικές επιλογές των καταναλωτών (προτίμηση χαμηλότερης τιμή για το ίδιο αντικείμενο, ή καλύτερο προϊόν/υπηρεσία για υψηλότερη τιμή). Ο ανταγωνισμός δυστυχώς στην Ελλάδα δεν φαίνεται να λειτουργεί σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, με αποτέλεσμα πολλά προϊόντα να διατίθενται αρκετά ακριβότερα απ’ ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρόλο που το μισθολογικό κόστος στις ελληνικές επιχειρήσεις είναι σημαντικά χαμηλότερο. Αλλά η συγκεκριμένη αγορά της συσκευής δίνει μεγάλη ποικιλία επιλογών. Για ποιο λόγο να μην εξασκήσει κάποιος τις επιλογές σου? Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το expansys πουλάει το HD 645 ευρώ, συν 20 ευρώ τα ταχυδρομικά, σύνολο 665 ευρώ. Αν κάποιος δεν σκοπεύει να κάνει χρήση επιδότησης, γιατί να πληρώσει 700 στο vnp? Και δεν υπαινίσσομαι ότι είναι κακή επιλογή το να το αγοράσει κάποιος από το συγκεκριμένο μαγαζί, αλλά ειδικά η αγορά ηλεκτρονικών λόγω της ευρωπαϊκής ένωσης προσφέρει πολλές επιλογές η χρήση των οποίων θα ανάγκαζε και κάποιους άλλους εμπόρους να περιορίσουν τα εμφανώς υπερβολικά περιθώρια κέρδους τους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bujinkan Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Πές μου έναν λόγο για να δώσω για το ίδιο ακριβώς προϊόν 54 ευρώ παραπάνω ή ακόμη και 30 ή ακόμη και 10; Μιλάμε για το ίδιο προϊόν! Εμένα σαν καταναλωτή δε με ενδιαφέρει ούτε ποιός έχει λειτουργικά έξοδα, ούτε ποιός έχει περισσότερους υπαλλήλους, ούτε αν μπορεί να συντηρήσει ο καθένας το μαγαζί του. Με ενδιαφέρει να πάρω το προϊόν στην καλύτερη τιμή. Να σου το πω και διαφορετικά. Εγώ σαν ιδιώτης αγοράζω από expansys 50 κομμάτια και τα πουλάω μέσω internet στα 699. Δε θα με κράζατε τότε; Να σου εξηγησω λοιπον.Καταρχην και εγω εχω αγορασει απο εξωτερικο πολλες φορες πραγματα.κοιταω λοιπον και εγω την τιμη.Απο κει και περα κοιταω να εχει μια καλη διαφορα τιμης.Σε ενα προιον της ταξης των 650 ευρω,τα 50 δεν τα θεωρω μεγαλη διαφορα,διοτι για παραδειγμα αν σου παθει κατι,τα 50 θα τα φας στα μεταφορικα,ενω αν το επαιρνες εδω,δεν θα σου κοστιζε τιποτα. Δεν ειναι λοιπον μονο και μονο θεμα διαφορας πχ 10-20 ευρω αλλα συναρτηση πολλων. Και αλλο ενα παραδειγμα.Περσι ηθελα να αγορασω ενα ζευγαρι πεδιλα του σκι Παιρνω λοιπον καποια τηλ σε ελληνικα μαγαζια και τα βρισκω 400 ευρω. Στο ebay γερμανιας βρηκα τα ιδια πεδιλα με 250ευρω. Φυσικα και τα πηρα απο γερμανια διοτι 150 ευρω ειναι μεγαλη διαφορα. Αν τα εβρισκα πχ 350 ευρω στη γερμανια,για 50 ευρω θα ταπαιρνα απο εδω Τον καφε σου τον πινεις εκει που τον βρισκεις ποιο φτηνα η κοιτας να σου αρεσει και το περιβαλλον και προπαντων η εξυπηρετηση?? Ναι λοιπον στο να κοιταμε την τσεπη μας,αλλα εκει που οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες ας υποστηριζουμε και τα ελληνικα μαγαζια,καλο κανουμε και οχι κακο α και κατι αλλο που ειδα απο ποιο πανω ποστ εχει και 20 ευρω μεταφορικα το expansys οποτε η διαφορα ειναι κανα 30αρι.Ε ενταξυ μην τρελαθουμε κιολας.Χιλιες φορες να δωσω 30 ευρω παραπανω σε ελληνικο μαγαζι.Λες και θα φτωχεινω με 30 ευρω.Ημαρτον Παράθεση http://banner.ronin.gr/img/chuck.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolis1976 Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Βεβαιως και ειναι εξακριβομενα...Στο Xda developers,βγαζουν συνεχεια cooked ROM,που καλυτερευουν το performance...Αν εχεις το ελληνικο της ACE και αρχισεις τα "μαγειρεματα",χανεις την εγγυηση..(εκτος βεβαια αν το "επαναφερεις" στην ελληνικη ROM,πριν τους το πας αν παθει κατι) Επειδή δεν είμαι και κανένας power user (ψαγμένος ιδιαίτερα κτλ) εξηγήστε μου βρε παιδιά 1.Αφου δίνουν εγγυηση ξεχωριστά για software και hardware ενώ και τα αγορασμένα από expansys έχουν εγγύηση στη htc hellas απλά δεν έχουν για το λογισμικό γιατί να συμβαίνει αυτό 2.Εχω το qtek 9000 από τότε που ήρθε ελληνικό και δεν εχω αντιμετωπίσει κανενα πρόβλημα performance σε κανενα επίπεδο έχοντας χρησιμοποιήσει παρά πολλά προγράμματα βαρία,ελαφριά ,σπασμένα ,ασπαστα κτλ κτλ, αντίθετα με το qtek2020 (τηρουμένης πάντα της αναλογίας τεχνολογίας-εποχής )που είχα από πάρει από expansys αντε φτιαξε το sms αντε ο κατάλογος προβλημα με τα ελληνικά , αντε βάλε το resco (καλυτερο ειναι βεβαια), αντε το ενα αντε το αλλο ομως και δεν μπορεις και να τους βρίσεις και οποτε θελεις κιολας:O . 3.Οταν λέτε performance μήπως εννοείτε διαφορές σε μετρήσεις μέσω λογισμικών για διαφορές νανοδευτερολεπτων σε κάποιες λειτουργίες ή σε απτά καθημερινά για τον χειριστή πράγματα (resets , memory usage , internet speed, κτλ) , γιατι εγω δεν θελω να το ξεζουμισω το PDA θελω 10 πραγματα που κανω να τα κανει σωστα χωρις κολήματα αν ομως ειναι να κερδισω (με πραγματικο κερδος) στα απτά που ανεφερα ΟΚ....:X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djdog Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Να σου το πω και διαφορετικά. Εγώ σαν ιδιώτης αγοράζω από expansys 50 κομμάτια και τα πουλάω μέσω internet στα 699. Δε θα με κράζατε τότε; Εγω προσωπικα ΔΕΝ θα σε εκραζα και για την ακριβεια θα γινομουνα και πελατης σου.. Μπορεις σε παρακαλω,το επομενο τηλεφωνο που θα θελω,να το παραγγειλεις ΕΣΥ(οσα κομματια νομιζεις οτι μπορεις να πουλησεις,γιατι αν σου μεινει εστω και ενα στην αποθηκη,η "πεσουν" οι τιμες θα πρεπει να το πουλησεις κατω απο το κοστος που αγορασες),με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ πιστωτικη καρτα,να μου το στειλεις σπιτι με αντικαταβολη (θα παρεις τα λεφτα σου σε 20 περιπου εργασιμες απο το courier) και αν εχει το οποιοδηποτε προβλημα (εστω και ενα καμμενο πιξελ) να μου το αντικαταστησεις ΑΜΕΣΑ ΕΣΥ,με ΔΙΚΑ ΣΟΥ εξοδα,να μου δωσεις 2 χρονια εγγυηση οτι αμα παθει το οτιδηποτε στο δινω εσενα για να "καθαρισεις" (και βεβαια να μου εκδοσεις και αποδειξη ωστε να αποδωσεις και το ΦΠΑ στην εφορια). Και για ολες αυτες σου τις υπηρεσιες θα σου δωσω 50 ευρω παραπανω απο την εκαστοτε τιμη του expansys... Ειμαστε ΟΚ? Παράθεση "Earth has its boundaries, but human stupidity is limitless” Gustave Flaubert Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolis1976 Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Να σου εξηγησω λοιπον.Καταρχην και εγω εχω αγορασει απο εξωτερικο πολλες φορες πραγματα.κοιταω λοιπον και εγω την τιμη.Απο κει και περα κοιταω να εχει μια καλη διαφορα τιμης.Σε ενα προιον της ταξης των 650 ευρω,τα 50 δεν τα θεωρω μεγαλη διαφορα,διοτι για παραδειγμα αν σου παθει κατι,τα 50 θα τα φας στα μεταφορικα,ενω αν το επαιρνες εδω,δεν θα σου κοστιζε τιποτα. Δεν ειναι λοιπον μονο και μονο θεμα διαφορας πχ 10-20 ευρω αλλα συναρτηση πολλων. Και αλλο ενα παραδειγμα.Περσι ηθελα να αγορασω ενα ζευγαρι πεδιλα του σκι Παιρνω λοιπον καποια τηλ σε ελληνικα μαγαζια και τα βρισκω 400 ευρω. Στο ebay γερμανιας βρηκα τα ιδια πεδιλα με 250ευρω. Φυσικα και τα πηρα απο γερμανια διοτι 150 ευρω ειναι μεγαλη διαφορα. Αν τα εβρισκα πχ 350 ευρω στη γερμανια,για 50 ευρω θα ταπαιρνα απο εδω Τον καφε σου τον πινεις εκει που τον βρισκεις ποιο φτηνα η κοιτας να σου αρεσει και το περιβαλλον και προπαντων η εξυπηρετηση?? Ναι λοιπον στο να κοιταμε την τσεπη μας,αλλα εκει που οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες ας υποστηριζουμε και τα ελληνικα μαγαζια,καλο κανουμε και οχι κακο α και κατι αλλο που ειδα απο ποιο πανω ποστ εχει και 20 ευρω μεταφορικα το expansys οποτε η διαφορα ειναι κανα 30αρι.Ε ενταξυ μην τρελαθουμε κιολας.Χιλιες φορες να δωσω 30 ευρω παραπανω σε ελληνικο μαγαζι.Λες και θα φτωχεινω με 30 ευρω.Ημαρτον Συμφωνω και εγω ετσι ακριβώς λειτουργώ και αν εχω ψωνισει απο το ιντερνετ(απο οικιακές συσκευες ,high tech , ποδήλατο , ρακέτες μεχρι καλτσες απο Αμερική εχω πάρει:lol:) αλλά παντα με το ιδιο σκεπτικό με τον φιλο bujinkan Μην ξεχναμε και κατι άλλο πολυ σημαντικό παιδια , ΝΑ ΤΗΜΩΡΟΥΜΕ τους αισχροκερδης εμπορους που εχουμε και πολλους αλλα να ενισχυουμε και την Ελληνική οικονομία (και τον ελληνα εμπορο που θα του κοστισει 20-30 ευρω παραπανω απο το expansys)οταν τα λεφτα βγαίνουν προς τα εξω χωρις λόγο στο τέλος εμείς θα την πληρώνουμε πάλι ....Λιγότερος τζίρος ελλ.μαγαζιων ...πληρωμη λιγοτερων φόρων ...λιγοτερα εσοδα στο κρατος ..επιπτωση ....μεγαλυτεροι φόροι σε εμας και πολλα άλλα βεβαια (ανεργία ,λιγοτερα χρήματα σε ασφαλιστικά ταμεια, μισθοί , μικροτερο ΑΕΠ κτλ) Δεν λεω οτι θα σωσουμε την Ελλαδα αλλά θελει λιγο πιο ωριμη σκεψη νομίζω αααα και μου αρεσει πολύ να εχω και εναν εμπορο να βριζω στα ελληνικά αν εχω προβλημα ξεσπας και το κοστολογω πανω απο 20 ευρω:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Εγω προσωπικα ΔΕΝ θα σε εκραζα και για την ακριβεια θα γινομουνα και πελατης σου.. Μπορεις σε παρακαλω,το επομενο τηλεφωνο που θα θελω,να το παραγγειλεις ΕΣΥ(οσα κομματια νομιζεις οτι μπορεις να πουλησεις,γιατι αν σου μεινει εστω και ενα στην αποθηκη,η "πεσουν" οι τιμες θα πρεπει να το πουλησεις κατω απο το κοστος που αγορασες),με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ πιστωτικη καρτα,να μου το στειλεις σπιτι με αντικαταβολη (θα παρεις τα λεφτα σου σε 20 περιπου εργασιμες απο το courier) και αν εχει το οποιοδηποτε προβλημα (εστω και ενα καμμενο πιξελ) να μου το αντικαταστησεις ΑΜΕΣΑ ΕΣΥ,με ΔΙΚΑ ΣΟΥ εξοδα,να μου δωσεις 2 χρονια εγγυηση οτι αμα παθει το οτιδηποτε στο δινω εσενα για να "καθαρισεις" (και βεβαια να μου εκδοσεις και αποδειξη ωστε να αποδωσεις και το ΦΠΑ στην εφορια). Και για ολες αυτες σου τις υπηρεσιες θα σου δωσω 50 ευρω παραπανω απο την εκαστοτε τιμη του expansys... Ειμαστε ΟΚ? Φίλε djdog Έστω ότι πρόκειται για ένα εντελώς εσφαλμένο επιχειρηματικό μοντέλο του εμπόρου που δέχεται για 50 ευρώ μόνο να πάρει όλα αυτά τα ρίσκα και τις υποχρεώσεις. Εμείς ως καταναλωτές, γιατί να πληρώσουμε 50 ευρώ παραπάνω εφόσον λαμβάνουμε το ίδιο προϊόν και τίποτα παραπάνω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Να σου εξηγησω λοιπον.Καταρχην και εγω εχω αγορασει απο εξωτερικο πολλες φορες πραγματα.κοιταω λοιπον και εγω την τιμη.Απο κει και περα κοιταω να εχει μια καλη διαφορα τιμης.Σε ενα προιον της ταξης των 650 ευρω,τα 50 δεν τα θεωρω μεγαλη διαφορα,διοτι για παραδειγμα αν σου παθει κατι,τα 50 θα τα φας στα μεταφορικα,ενω αν το επαιρνες εδω,δεν θα σου κοστιζε τιποτα. Δεν ειναι λοιπον μονο και μονο θεμα διαφορας πχ 10-20 ευρω αλλα συναρτηση πολλων. Εσύ σαν καταναλωτής δείχνεις τη δύναμή σου όταν εκμεταλεύεσαι τις επιλογές που σου δίνονται. Θεώρησε τον εαυτό σου σαν ένα μέρος του συνόλου των καταναλωτών και όχι σαν ανεξάρτητη μονάδα. Αν σου πάθει κάτι δεν το στέλνεις εξω, αλλά κάνεις ακριβώς αυτό που θα έκανες αν το είχες αγοράσει και από εδώ. Θα το πήγαινες στο εξουσιοδοτημένο service ελλάδας. Τον καφε σου τον πινεις εκει που τον βρισκεις ποιο φτηνα η κοιτας να σου αρεσει και το περιβαλλον και προπαντων η εξυπηρετηση?? Ο καφές είναι υπηρεσία και πληρώνω αυτόν που προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια. Όταν πάω στο super market να αγοράσω το προϊόν καφέ κοιτάζω ποιό έχει την καλύτερη τιμή. Ναι λοιπον στο να κοιταμε την τσεπη μας,αλλα εκει που οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες ας υποστηριζουμε και τα ελληνικα μαγαζια,καλο κανουμε και οχι κακο Ναι είναι καλύτερα να μας τα φάει ένας Έλληνας. Ας υποστηρίξουμε τα ελληνικά καταστήματα που προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις με κάθε είδος απατεωνίας. α και κατι αλλο που ειδα απο ποιο πανω ποστ εχει και 20 ευρω μεταφορικα το expansys οποτε η διαφορα ειναι κανα 30αρι.Ε ενταξυ μην τρελαθουμε κιολας.Χιλιες φορες να δωσω 30 ευρω παραπανω σε ελληνικο μαγαζι.Λες και θα φτωχυνω με 30 ευρω.ΗμαρτονΑυτό είναι άσχετο. Το θέμα είναι να κοιτάς την τιμή της συσκευής ώστε να αντιληφθείς το κέρδος του κάθε καταστήματος. Συνοπτικά αν αγοράσεις από expansys 1. Υποστηρίζεις ένα κατάστημα με καλές τιμές. 2. Υποστηρίζεις την DHL (δίνοντας δουλειά και χρήματα και σε αυτούς). 3. Σου μένουν 30 ευρώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djdog Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Φίλε djdog Έστω ότι πρόκειται για ένα εντελώς εσφαλμένο επιχειρηματικό μοντέλο του εμπόρου που δέχεται για 50 ευρώ μόνο να πάρει όλα αυτά τα ρίσκα και τις υποχρεώσεις. Εμείς ως καταναλωτές, γιατί να πληρώσουμε 50 ευρώ παραπάνω εφόσον λαμβάνουμε το ίδιο προϊόν και τίποτα παραπάνω? Μα εκει ειναι φιλε μου η διαφορα...ΔΕΝ λαμβανουμε το ιδιο προιον!! Με λιγα λογια θα σου εξηγησω γιατι ΕΓΩ εδωσα τα 50 ευρω παραπανω.Παρακολουθα τους διαλογους. Παιρνω τηλεφωνο στο PDA4U και τους ρωταω.."Το εχετε ΑΜΕΣΑ διαθεσιμο?".."Ναι" μου λενε..."Μα...ΠΡΙΝ και απο το expansys???!!"..."Ναι" μου λενε.."Αν εχει καμενο πιξελ τι κανουμε?".."Σου δινουμε αλλο επι τοπου" μου λενε και ισχυει για 1 μηνα,επειδη μπορει να μην στο εμφανισει αμεσως.."Απο εγγυηση τι γινεται?" τους ρωταω..."Αν παθει οτιδηποτε για 2 χρονια,το φερνεις απο εδω με την αποδειξη και αναλαμβανουμε ΕΜΕΙΣ με την Ace"... Ε...ΟΛΑ αυτα δεν αξιζουν 40-50 ευρω παραπανω? Για εμενα προσωπικα ΝΑΙ... Παράθεση "Earth has its boundaries, but human stupidity is limitless” Gustave Flaubert Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolis1976 Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Φίλε djdog Έστω ότι πρόκειται για ένα εντελώς εσφαλμένο επιχειρηματικό μοντέλο του εμπόρου που δέχεται για 50 ευρώ μόνο να πάρει όλα αυτά τα ρίσκα και τις υποχρεώσεις. Εμείς ως καταναλωτές, γιατί να πληρώσουμε 50 ευρώ παραπάνω εφόσον λαμβάνουμε το ίδιο προϊόν και τίποτα παραπάνω? Φίλε Νίκο Οπως ανέφερα και ποιο πάνω δίνεις 133 ευρω στο δημόσιο (19%) συν και την φορολογια εισοδήματος του εμπορου , δεν εχεις παρε δωσε μεταφορικά για να στείλεις την συσκευη πισω αν εχει πρόβλημα και εχεις και κάποιον να βρίσεις (αυτο είναι το σημαντικότερο και πιο διασκεδαστικό:lol:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Εγω προσωπικα ΔΕΝ θα σε εκραζα και για την ακριβεια θα γινομουνα και πελατης σου.. Μπορεις σε παρακαλω,το επομενο τηλεφωνο που θα θελω,να το παραγγειλεις ΕΣΥ(οσα κομματια νομιζεις οτι μπορεις να πουλησεις,γιατι αν σου μεινει εστω και ενα στην αποθηκη,η "πεσουν" οι τιμες θα πρεπει να το πουλησεις κατω απο το κοστος που αγορασες),με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ πιστωτικη καρτα,να μου το στειλεις σπιτι με αντικαταβολη (θα παρεις τα λεφτα σου σε 20 περιπου εργασιμες απο το courier) και αν εχει το οποιοδηποτε προβλημα (εστω και ενα καμμενο πιξελ) να μου το αντικαταστησεις ΑΜΕΣΑ ΕΣΥ,με ΔΙΚΑ ΣΟΥ εξοδα,να μου δωσεις 2 χρονια εγγυηση οτι αμα παθει το οτιδηποτε στο δινω εσενα για να "καθαρισεις" (και βεβαια να μου εκδοσεις και αποδειξη ωστε να αποδωσεις και το ΦΠΑ στην εφορια). Και για ολες αυτες σου τις υπηρεσιες θα σου δωσω 50 ευρω παραπανω απο την εκαστοτε τιμη του expansys... Ειμαστε ΟΚ? Αν μου στείλεις 699 ευρώ τώρα, μπορώ να σου δώσω ένα από τα 50 κομμάτια που έχω στην "αποθήκη" μου. Τα ενδιάμεσα (ποιού είναι η πιστωτική, με ποιού έξοδα θα αντικαταστήσω οποιοδήποτε πρόβλημα κτλ, μάλλον δεν σε αφορούν). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christou Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Μα εκει ειναι φιλε μου η διαφορα...ΔΕΝ λαμβανουμε το ιδιο προιον!! Με λιγα λογια θα σου εξηγησω γιατι ΕΓΩ εδωσα τα 50 ευρω παραπανω.Παρακολουθα τους διαλογους. Παιρνω τηλεφωνο στο PDA4U και τους ρωταω.."Το εχετε ΑΜΕΣΑ διαθεσιμο?".."Ναι" μου λενε..."Μα...ΠΡΙΝ και απο το expansys???!!"..."Ναι" μου λενε.."Αν εχει καμενο πιξελ τι κανουμε?".."Σου δινουμε αλλο επι τοπου" μου λενε και ισχυει για 1 μηνα,επειδη μπορει να μην στο εμφανισει αμεσως.."Απο εγγυηση τι γινεται?" τους ρωταω..."Αν παθει οτιδηποτε για 2 χρονια,το φερνεις απο εδω με την αποδειξη και αναλαμβανουμε ΕΜΕΙΣ με την Ace"... Ε...ΟΛΑ αυτα δεν αξιζουν 40-50 ευρω παραπανω? Για εμενα προσωπικα ΝΑΙ... καλο ειναι παντως να ακουγονται αυτα. εχω αγορασει και θα ξανααγορασω απο expansys αλλα ενα καταστημα που εχει τετοιες παροχες δεν μπορει παρα να μπει στην λιστα των επιλογων μου στο μελλον. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djdog Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Αν μου στείλεις 699 ευρώ τώρα, μπορώ να σου δώσω ένα από τα 50 κομμάτια που έχω στην "αποθήκη" μου. Τα ενδιάμεσα (ποιού είναι η πιστωτική, με ποιού έξοδα θα αντικαταστήσω οποιοδήποτε πρόβλημα κτλ, μάλλον δεν σε αφορούν). Πως δε νε αφορουν?Και αν εσυ μετα εξαφανιστεις?Ενω και το VNP και το PDA4U,ειναι αξιοπιστα μαγαζια που ειναι χρονια στο χωρο και μαλιστα εχουν και μια "οντοτητα".Εχουν και μια διευθυνση και ενα χωρο και καποιους υπευθυνους που μπορω ΑΝΑ ΠΑΣΑ στιγμη να διαμαρτυρηθω και να "καταγγειλω" αν συμβει κατι στραβο... Παράθεση "Earth has its boundaries, but human stupidity is limitless” Gustave Flaubert Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Πως δε νε αφορουν?Και αν εσυ μετα εξαφανιστεις?Ενω και το VNP και το PDA4U,ειναι αξιοπιστα μαγαζια που ειναι χρονια στο χωρο και μαλιστα εχουν και μια "οντοτητα".Εχουν και μια διευθυνση και ενα χωρο και καποιους υπευθυνους που μπορω ΑΝΑ ΠΑΣΑ στιγμη να διαμαρτυρηθω και να "καταγγειλω" αν συμβει κατι στραβο... Καλά και εγώ αν ασχολούμουν επαγγελματικά θα είχα κάποια φυσική υπόσταση. Anyway νομίζω κατάλαβες αυτό που ήθελα να πω και προφανώς η εικονική επιχείριση που "έστησα" ήταν για τη συνέχεια της συζήτησης. Με το pda4u έχω και εγώ ένα συναισθηματικό δέσιμο και τους προτιμώ, για να μη νομίζεις οτι τα ισοπεδώνω όλα στο βωμό του χρήματος.:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Μα εκει ειναι φιλε μου η διαφορα...ΔΕΝ λαμβανουμε το ιδιο προιον!! Με λιγα λογια θα σου εξηγησω γιατι ΕΓΩ εδωσα τα 50 ευρω παραπανω.Παρακολουθα τους διαλογους. Παιρνω τηλεφωνο στο PDA4U και τους ρωταω.."Το εχετε ΑΜΕΣΑ διαθεσιμο?".."Ναι" μου λενε..."Μα...ΠΡΙΝ και απο το expansys???!!"..."Ναι" μου λενε.."Αν εχει καμενο πιξελ τι κανουμε?".."Σου δινουμε αλλο επι τοπου" μου λενε και ισχυει για 1 μηνα,επειδη μπορει να μην στο εμφανισει αμεσως.."Απο εγγυηση τι γινεται?" τους ρωταω..."Αν παθει οτιδηποτε για 2 χρονια,το φερνεις απο εδω με την αποδειξη και αναλαμβανουμε ΕΜΕΙΣ με την Ace"... Ε...ΟΛΑ αυτα δεν αξιζουν 40-50 ευρω παραπανω? Για εμενα προσωπικα ΝΑΙ... Οι επιπλέον παροχές που αναφέρεις (διαθεσιμότητα, 1 month 0 pixel) μπορεί να αξίζουν τα 50 ευρώ (ή και παραπάνω), όχι μόνο για σένα αλλά και για πολλούς άλλους. Προφανώς όταν προσφέρεται κάτι επιπλέον, ο καθένας αξιολογεί το όφελος και το κατά πόσο δικαιολογείται η αυξημένη τιμή και κάνει την επιλογή του. To VNP όμως για το οποίο συζητούσαμε, δεν προσφέρει τίποτα απ' όσα αναφέρεις. Παρεμπιπτόντως, για αποφυγή σύγχισης, η 2ετής εγγύηση της HTC ισχύει και στην Ελλάδα στην τοπική αντιπροσωπία (ACE) για όλες τις ευρωπαϊκές συσκευές. Εγώ δεν γνωρίζω κάποιο προηγούμενο όπου η ACE να αρνήθηκε να επισκευάσει με κάλυψη εγγυήσεως κάποια ευρωπαϊκή συσκευή. Και η ACE προφανώς δεν επωμίζεται το κόστος, χρεώνει τα ανταλλακτικά, το κόστος εργασίας και κάποιο περιθώριο κέρδους στην HTC. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djdog Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Καλά και εγώ αν ασχολούμουν επαγγελματικά θα είχα κάποια φυσική υπόσταση. Anyway νομίζω κατάλαβες αυτό που ήθελα να πω και προφανώς η εικονική επιχείριση που "έστησα" ήταν για τη συνέχεια της συζήτησης. Με το pda4u έχω και εγώ ένα συναισθηματικό δέσιμο και τους προτιμώ, για να μη νομίζεις οτι τα ισοπεδώνω όλα στο βωμό του χρήματος.:p Φιλε Γιαννη,για να τελειωσει εδω η συγκεκριμενη συζητηση και κανοντας μια αυτοκριτικη...Νομιζω οτι το προβλημα ειναι περισσοτερο "ψυχολογικο"...Εμεις οι Ελληνες (περισσοτερο οι μεγαλυτεροι σε ηλικια-οπως εγω-και λιγοτερο η νεα γενια οπως εσυ),δεν εχουμε τοσο μεγαλη εξοικιωση στις αγορες μεσω ιντερνετ...Προτιμουμε να το "πιασουμε στα χερια μας" το προιον,πριν το αγορασουμε...Η τουλαχιστον αυτος που θα μας το πουλησει,να βρισκεται κοντα μας,ωστε σε καθε στραβη,να παμε να "ξηγηθουμε" επι τοπου... Βεβαια...ΟΛΑ τα πραγματα εχουν και τα ορια τους...Αν η διαφορα ηταν 100-150 ευρω,θα ημουνα μαζι σου...Και θα επαιρνα το ρισκο (οπως για 10αδες προιοντα που εχω παραγγειλει απο το νετ επειδη η διαφορα τιμης ειναι σκετη "ληστεια")...Αλλα για 50 ευρω...Εγω προσωπικα προτιμω να πληρωσω την "ατολμια μου" και να το παρω απο εδω,παρα απο ενα ηλεκτρονικο μαγαζι χωρις φυσικη υποσταση μεσα στη χωρα μου.. Φιλικα ΠΑΝΤΑ Γιαννης Παράθεση "Earth has its boundaries, but human stupidity is limitless” Gustave Flaubert Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Clouseau Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 παιδια με το καλο να την ευχαριστηθουμε την συσκευη που ειναι SUPER :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Btw τώρα που το θυμήθηκα, απ' ότι έχω δει στο φόρουμ της ACE, η εγγύηση της ACE (όχι της PDA4U) για 0 pixel, ακόμα και για την περίπτωση που υπάρχει καμένο πίξελ από την αρχή, καλύπτει επισκευή της συσκευής μέσω αντικατάστασης της οθόνης και όχι αντικατάσταση της συσκευής. Οπότε αν παραγγείλετε από ηλεκτρονικό μαγαζί, ανοίξτε προσεκτικά τη συσκευασία, βάλτε τη μπαταρία και σε περίπτωση που δείτε ότι έχει κάποιο καμένο πίξελ, επιστρέψετε τη συσκευή στο κατάστημα και ζητήστε πίσω τα χρήματα σας (και όχι επισκευή στην ACE). Βάση ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αν το προϊόν και η συσκευασία επιστραφεί σε άριστη κατάσταση εντός 10 ημερών, το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει τα χρήματα "with no questions asked" (προφανώς αυτό δεν ισχύει αν το αγοράσεις με φυσική παρουσία) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Φιλε Γιαννη,για να τελειωσει εδω η συγκεκριμενη συζητηση και κανοντας μια αυτοκριτικη...Νομιζω οτι το προβλημα ειναι περισσοτερο "ψυχολογικο"...Εμεις οι Ελληνες (περισσοτερο οι μεγαλυτεροι σε ηλικια-οπως εγω-και λιγοτερο η νεα γενια οπως εσυ),δεν εχουμε τοσο μεγαλη εξοικιωση στις αγορες μεσω ιντερνετ...Προτιμουμε να το "πιασουμε στα χερια μας" το προιον,πριν το αγορασουμε...Η τουλαχιστον αυτος που θα μας το πουλησει,να βρισκεται κοντα μας,ωστε σε καθε στραβη,να παμε να "ξηγηθουμε" επι τοπου... Βεβαια...ΟΛΑ τα πραγματα εχουν και τα ορια τους...Αν η διαφορα ηταν 100-150 ευρω,θα ημουνα μαζι σου...Και θα επαιρνα το ρισκο (οπως για 10αδες προιοντα που εχω παραγγειλει απο το νετ επειδη η διαφορα τιμης ειναι σκετη "ληστεια")...Αλλα για 50 ευρω...Εγω προσωπικα προτιμω να πληρωσω την "ατολμια μου" και να το παρω απο εδω,παρα απο ενα ηλεκτρονικο μαγαζι χωρις φυσικη υποσταση μεσα στη χωρα μου.. Φιλικα ΠΑΝΤΑ Γιαννης Σωστό αυτό και να συμπληρώσω αυτό που λέει ο Nikos2k5, οτι εσύ πήρες ένα πακέτο προϊόντος και υπηρεσιών. Δηλαδή μαζί με το HD πήρες και την 0 pixel warranty και τη δυνατότητα να το έχεις πριν το φέρουν οι περισσότεροι. Νομίζω, πράγματι, οτι κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει η -λίγο off-topic- συζήτησή μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos2k5 Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Φίλε Νίκο Οπως ανέφερα και ποιο πάνω δίνεις 133 ευρω στο δημόσιο (19%) συν και την φορολογια εισοδήματος του εμπορου , δεν εχεις παρε δωσε μεταφορικά για να στείλεις την συσκευη πισω αν εχει πρόβλημα και εχεις και κάποιον να βρίσεις (αυτο είναι το σημαντικότερο και πιο διασκεδαστικό:lol:) Γεια σου ρε Μανόλη Το βρίσιμο, το δέχομαι, έχει βάση ως επιχείρημα, είναι χρήσιμο να υπάρχει η δυνατότητα να βρίσεις κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο και στη γλώσσα σου :lol: Τα άλλα είναι επουσιώδη. Τον ΦΠΑ ο καταναλωτής θα τον πληρώσει, αλλά ο έμπορος το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τον αποδώσει στο κράτος καθώς θα τον συμψηφίσει με ΦΠΑ δαπανών. Το ίδιο και ο φόρος εισοδήματος ο οποίος είναι πολύ μικρός στους εμπόρους καθώς κατά μέσο όρο τα εισοδήματά τους είναι πολύ μικρότερα των μισθωτών :) Αν η συσκευή χρειαστεί επισκευή, δεν την στέλνεις έξω αλλά στην ACE. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bujinkan Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Συμφωνω και εγω ετσι ακριβώς λειτουργώ και αν εχω ψωνισει απο το ιντερνετ(απο οικιακές συσκευες ,high tech , ποδήλατο , ρακέτες μεχρι καλτσες απο Αμερική εχω πάρει:lol:) αλλά παντα με το ιδιο σκεπτικό με τον φιλο bujinkan Μην ξεχναμε και κατι άλλο πολυ σημαντικό παιδια , ΝΑ ΤΗΜΩΡΟΥΜΕ τους αισχροκερδης εμπορους που εχουμε και πολλους αλλα να ενισχυουμε και την Ελληνική οικονομία (και τον ελληνα εμπορο που θα του κοστισει 20-30 ευρω παραπανω απο το expansys)οταν τα λεφτα βγαίνουν προς τα εξω χωρις λόγο στο τέλος εμείς θα την πληρώνουμε πάλι ....Λιγότερος τζίρος ελλ.μαγαζιων ...πληρωμη λιγοτερων φόρων ...λιγοτερα εσοδα στο κρατος ..επιπτωση ....μεγαλυτεροι φόροι σε εμας και πολλα άλλα βεβαια (ανεργία ,λιγοτερα χρήματα σε ασφαλιστικά ταμεια, μισθοί , μικροτερο ΑΕΠ κτλ) Δεν λεω οτι θα σωσουμε την Ελλαδα αλλά θελει λιγο πιο ωριμη σκεψη νομίζω @johner Διαβασε λιγο αυτα που γραφει ο μανωλης(αν και τα γραφει πολυ απλα) και ισως καταλαβεις μερικα πραγματα Αν σου αναλυσω λιγο ποιο πολυ το θεμα,δεν ειμαι σιγουρος οτι θα το καταλαβεις Και μια υποθετικη ερωτηση Εαν για παραδειγμα ησουν σερβιτορος και χτυπαγες 5-6 πορτες για δουλεια,και δεν εβρισκες επειδη για παραδειγμα εγω ο εργοδοτης προτιμω αλλοδαπο σερβιτορο διοτι του δινω πχ 35 ευρω μεροκαματο αντι για 40 που θαθελες εσυ,ξερεις ποσες βρισιες θα ξεστομιζες στους εργοδοτες που δεν σε παιρνουν. Αλλα γιατι να σε παρω αφου ο αλλοδαπος μου ερχεται φτηνοτερος? Τεσπα ο καθενας κουβαλαει ενα μυαλο και δεν θα του το αλαξω εγω. Γιαυτο καταληξαμε εκει που καταληξαμε σαν χωρα Παράθεση http://banner.ronin.gr/img/chuck.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas_ku990 Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Παιδιά βγήκατε αρκετά off-topic. Μπήκα για να δω τι γίνεται και βλέπω μια off-topic συζήτηση η οποία δεν έχει τελειωμό. Κρίμα είναι να γεμίζουν οι σελίδες χωρίς κάτι το ουσιόδες. Φιλικά Αντρέας Παράθεση ~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miky7 Δημ. November 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Λοιπόν παιδιά για να σας επαναφέρω λίγο στην πραγματικότητα δείτε αυτό το Video από το XDA. Δεν υπάρχουν όρια. Παράθεση Twitter. [sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts