cu2goup Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου 9 minutes ago, r31134 said: Παιδες, για roaming στην Ε.Ε. καλυπτει αυτο το πακετο με τα 99€ ή θελει εξτρα αγορα κάποιου αλλου; Πρέπει να αγοράσεις έξτρα από τα πακέτα που έχει για να έχεις χρόνο στην ΕΕ. 6 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bedazzled Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου Αν πας εξωτερικό, καλύτερα συμφέρει μια 2η SIM από εκείνη τη χώρα... αν δεν βαριέσαι το βάλε - βγάλε το πορτάκι. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nif Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου για να ενεργοποηθεί το volte (ώστε να έχω ομιλία και δεδομένα μαζί) πρέπει να μιλήσω με το support? έχω ένα moto g84 και δε βγάζω άκρη από τις ρυθμίσεις. Ενδέχεται να μην υποστηρίζεται το κινητό από τη nova? 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου 3 minutes ago, nif said: για να ενεργοποηθεί το volte (ώστε να έχω ομιλία και δεδομένα μαζί) πρέπει να μιλήσω με το support? Ναι. Εάν βαριέσαι τηλεφωνικά μπαίνεις στο Chat και ζητάς ενεργοποίηση VoLTE και WiFi calling ,θα ζητηθεί ταυτοποίηση και μετά από λίγες ώρες θα ενεργοποιηθεί. Η διαδικασία είναι η ίδια και για την ενεργοποίηση του 5G εάν βλέπεις 4G+ και το κινητό είναι 5G. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nif Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου 2 minutes ago, elkons said: Ναι. Εάν βαριέσαι τηλεφωνικά μπαίνεις στο Chat και ζητάς ενεργοποίηση VoLTE και WiFi calling ,θα ζητηθεί ταυτοποίηση και μετά από λίγες ώρες θα ενεργοποιηθεί. Η διαδικασία είναι η ίδια και για την ενεργοποίηση του 5G εάν βλέπεις 4G+ και το κινητό είναι 5G. 5G βλέπω και έχει διαφορά και στην πράξη με το 4G. Κάνω speed test και βλέπω διαφορές στην ταχύτητα, Άρα με το 5G είμαστε οκ. Οπότε να μιλήσω με το support για το volte . Ελπίζω να μην έχω θέμα υποστήριξης με το μοντέλο του κινητού. Ευχαριστώ 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου (edited) 5 minutes ago, nif said: 5G βλέπω και έχει διαφορά και στην πράξη με το 4G. Κάνω speed test και βλέπω διαφορές στην ταχύτητα, Άρα με το 5G είμαστε οκ. Οπότε να μιλήσω με το support για το volte . Ελπίζω να μην έχω θέμα υποστήριξης με το μοντέλο του κινητού. Ευχαριστώ Εντάξει είσαι τότε από 5G. Για VoLTE μπες στο chat και γράψε ενεργοποίηση VoLTE,θα συνδεθεί ο εκπρόσωπος,θα γίνει η ταυτοποίηση και θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Το Chat είναι διαθέσιμο 24/7 με εκπρόσωπο ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Θα ενεργοποιηθεί μια χαρά, στη θεία μου ούτε που είχαν ζητήσει ποιο μοντέλο έχει και εκείνη με ένα Motorola 5G (μοντέλο δε θυμάμαι) μετά τη συνομιλία έκανε επανεκκίνηση και είχε VoLTE. Edited 22 Μαΐου by elkons 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bedazzled Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου Το VoLTE είναι μόνο για 4G ή και για 5G; Υποθέτω χωρίς αυτό σε κλήσεις σε γυρνάει σε 2G; 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου 2 minutes ago, bedazzled said: Το VoLTE είναι μόνο για 4G ή και για 5G; Υποθέτω χωρίς αυτό σε κλήσεις σε γυρνάει σε 2G; Και για τα δύο. Μπορείς να έχεις το κινητό σε 5G και λειτουργεί ακόμα το VoLTE. Απλά άμα έχεις ανοιχτό περνάει η κλήση μέσω 4G (LTE) με καθαρό καλό ήχο ενώ με κλειστό μόνο μέσω 2G. Μέσω 5G VoNR (Vo5G) δεν υπάρχει ακόμα να περνάνε οι κλήσεις μέσω αυτού. Συνοπτικά, κατά τη διάρκεια κλήσης τηλεφωνικής από 5G θα έχεις 4G ταχύτητες και όταν τερματίσει η κλήση συνεχίζει 5G. 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bedazzled Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου 1 minute ago, elkons said: Και για τα δύο. Μπορείς να έχεις το κινητό σε 5G και λειτουργεί ακόμα το VoLTE. Απλά άμα έχεις ανοιχτό περνάει η κλήση μέσω 4G (LTE) με καθαρό καλό ήχο ενώ με κλειστό μόνο μέσω 2G. Μέσω 5G VoNR (Vo5G) δεν υπάρχει ακόμα να περνάνε οι κλήσεις μέσω αυτού. Συνοπτικά, κατά τη διάρκεια κλήσης τηλεφωνικής από 5G θα έχεις 4G ταχύτητες και όταν τερματίσει η κλήση συνεχίζει 5G. Ωραίος, ευχαριστώ. Το Vo5G να υποθέσω δεν υποστηρίζεται από Nova ακόμα; Τα άλλα δίκτυα (Cosmote) το υποστηρίζουν; 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου Just now, bedazzled said: Ωραίος, ευχαριστώ. Το Vo5G να υποθέσω δεν υποστηρίζεται από Nova ακόμα; Τα άλλα δίκτυα (Cosmote) το υποστηρίζουν; Παρακαλώ Όχι, μόνο η Cosmote και μεμονωμένα αποκλειστικά σε συνδρομητές οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με 5G+ (5G SA) δίκτυο με επιλεγμένες συσκευές για την ώρα και όχι σε όλες τις περιοχές της χώρας. VoLTE άμα θες κατά τις τηλεφωνικές κλήσεις δεδομένα και στις τρεις εταιρείες. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nif Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου είναι πολύ βολικό. Μου έχει τύχει πολλές φορές να μιλάω και να χρειάζομαι την ίδια στιγμή δεδομένα. πχ μιλάω με κάποιον και θέλω να μου στείλει μια φωτογραφία, ένα mail, να βρω κάτι στο Internet 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου 2 minutes ago, nif said: είναι πολύ βολικό. Μου έχει τύχει πολλές φορές να μιλάω και να χρειάζομαι την ίδια στιγμή δεδομένα. πχ μιλάω με κάποιον και θέλω να μου στείλει μια φωτογραφία, ένα mail, να βρω κάτι στο Internet Συμφωνώ. Γενικά είναι μια χαρά δε θα έχεις μεν τις ταχύτητες 5G αλλά και του 4G είναι αποδεκτές εν ώρα κλήσης πόσες απαιτήσεις να υπάρχουν; σφαίρα πάει για browsing (με καλό σήμα). 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bedazzled Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου 13 minutes ago, elkons said: Παρακαλώ Όχι, μόνο η Cosmote και μεμονωμένα αποκλειστικά σε συνδρομητές οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με 5G+ (5G SA) δίκτυο με επιλεγμένες συσκευές για την ώρα και όχι σε όλες τις περιοχές της χώρας. VoLTE άμα θες κατά τις τηλεφωνικές κλήσεις δεδομένα και στις τρεις εταιρείες. Κατάλαβα, είναι λόγω 5G NSA (4G core δίκτυο). Ευχαριστώ και πάλι! 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου 2 minutes ago, bedazzled said: Κατάλαβα, είναι λόγω 5G NSA (4G core δίκτυο). Ευχαριστώ και πάλι! Ακριβώς! 🙂 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nif Δημ. 23 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 23 Μαΐου Μίλησα με support, έκανα κι ένα ρεσταρτ και πλέον εμφανίζει το εικονίδιο. Το κινητό πάντως δεν έχει κάποια επιλογή για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση. Μόνο για wifi calling έχει. Όχι ότι με απασχολεί αυτό. Άρα θεωρητικά όλα καλά. Να το δοκιμάσω κιόλας.. Εγώ το έχω μονίμως σε 4G. Με καλύπτουν οι ταχύτητες 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bedazzled Δημ. 23 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 23 Μαΐου Η αναμονή κλήσης μπαίνει με *43#, δεν χρειάζεται το customer care. Εντωμεταξύ μόλις παρατήρησα ότι οι ρυθμίσεις του APN στη SIM είναι ολόιδιες (gint-b.online.gr) με της Telestet πριν 22-23 χρόνια (εποχές παγίου €15/μήνα με απεριόριστο GPRS), απίστευτο blast from the past! 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kmpatra Δημ. 23 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 23 Μαΐου (edited) Σε συμβολαιο/f2g πάντα αυτό ήταν (και είναι). Τώρα πλέον στις καινούριες κάρτες της q που δεν εχουν roaming, έχουν καταργήσει το myq και βάζουν το ίδιο με τα υπόλοιπα. Μπαίνω μετά από καιρό σε κατάστημα, κοιτάω στην προθήκη του ταμείου, q πουθενά. Νεα νούμερα δεν είχαν, ουτε sim για φορητότητα. Και όπως έγραψα και στο θέμα του f2g, ισχυρίζονται ότι με νέο συμβόλαιο στο σταθερό, το q δεν μπαίνει στο buy more. Μια αλλεργία γενικώς.... Edited 23 Μαΐου by kmpatra 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George6633 Δημ. 23 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 23 Μαΐου (edited) 47 minutes ago, kmpatra said: Σε συμβολαιο/f2g πάντα αυτό ήταν (και είναι). Τώρα πλέον στις καινούριες κάρτες της q που δεν εχουν roaming, έχουν καταργήσει το myq και βάζουν το ίδιο με τα υπόλοιπα. Μπαίνω μετά από καιρό σε κατάστημα, κοιτάω στην προθήκη του ταμείου, q πουθενά. Νεα νούμερα δεν είχαν, ουτε sim για φορητότητα. Και όπως έγραψα και στο θέμα του f2g, ισχυρίζονται ότι με νέο συμβόλαιο στο σταθερό, το q δεν μπαίνει στο buy more. Μια αλλεργία γενικώς.... Τα περισσότερα καταστήματα(σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις) μια ζωή αλλεργία είχαν στην εξυπηρέτηση και αν ήθελες κάτι κάνανε ολόκληρο κύκλο μέχρι να στο κάνουν... Αχνοφαίνεται η Wind από κάτω. Edited 23 Μαΐου by George6633 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. 23 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 23 Μαΐου 1 minute ago, George6633 said: Τα περισσότερα καταστήματα(σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις) μια ζωή αλλεργία είχαν στην εξυπηρέτηση και αν ήθελες κάτι κάνανε ολόκληρο κύκλο μέχρι να στο κάνουν... Αχνοφαίνεται η Wind από κάτω. Θυμαμαι οταν πρωτοεγινε Νοβα, εαν δεν ηθελες συμβόλαιο, απλά αδιαφορούσαν. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George6633 Δημ. 23 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 23 Μαΐου 16 minutes ago, VIPdriver said: Θυμαμαι οταν πρωτοεγινε Νοβα, εαν δεν ηθελες συμβόλαιο, απλά αδιαφορούσαν. Ακριβώς αυτό... Αρκεί να πάει καλά το franchise με κάθε κόστος. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Steleon Δημ. 23 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 23 Μαΐου Καλησπέρα με καινουρία ερώτηση...!!! Έχω ένα τέτοιο το οποίο πάνω σε ένα ρούτερ της vodafone ZTE έπαιζε μια χαρά, και netflix βλέπαμε και ΕΟΝ και ότι αλλο θελαμε. Υπάρχει περίπτωση να το κάνω να δουλέψει με την κάρτα της Q??? Λογικά έχει κάποιες ρυθμίσεις επάνω του, ίσως κάποιο κλείδωμα για το δίκτυο της Vodafone. Έχει παίξει κανείς με κάτι τέτοιο??? Έχω κι ένα λίγο παλιότερο μοντέλο, δεν το έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή, αν παίξει με απαλλάσσει από το σταθερό χωρίς επιπλέον κόστη... 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George6633 Δημ. 23 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 23 Μαΐου 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cu2goup Δημ. 23 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 23 Μαΐου (edited) 2 ώρες πριν, Steleon said: Καλησπέρα με καινουρία ερώτηση...!!! Έχω ένα τέτοιο το οποίο πάνω σε ένα ρούτερ της vodafone ZTE έπαιζε μια χαρά, και netflix βλέπαμε και ΕΟΝ και ότι αλλο θελαμε. Υπάρχει περίπτωση να το κάνω να δουλέψει με την κάρτα της Q??? Λογικά έχει κάποιες ρυθμίσεις επάνω του, ίσως κάποιο κλείδωμα για το δίκτυο της Vodafone. Έχει παίξει κανείς με κάτι τέτοιο??? Έχω κι ένα λίγο παλιότερο μοντέλο, δεν το έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή, αν παίξει με απαλλάσσει από το σταθερό χωρίς επιπλέον κόστη... Αυτό αν το βάλεις στη usb του υπολογιστή, μπορείς να μπεις σε κάποιο interface; Αν μπορείς και υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις το apn, λογικά θα παίξει με οποία σιμ θέλεις. Edit: από αυτά που διαβάζω για το συγκεκριμένο Usb, θα δουλέψει. Edited 23 Μαΐου by cu2goup 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Steleon Δημ. 23 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 23 Μαΐου 5 minutes ago, cu2goup said: Αυτό αν το βάλεις στη usb του υπολογιστή, μπορείς να μπεις σε κάποιο interface Δεν ξέρω, θα το δοκιμάσω από Δευτέρα γιατί τα έχω στο γραφείο. Θα το ψάξω, θυμάμαι ότι κάποια στιγμή που το είχα βάλει στον υπολογιστή το έβλεπε και σαν μνήμη usb. Είχε μάλιστα μια εφαρμογή μέσα, την οποία δεν άνοιξα αλλά νομίζω ότι από αυτή μπορείς να του "μιλήσεις". Αν τα καταφέρω και μπω τι apn βάζω? 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cu2goup Δημ. 23 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 23 Μαΐου Just now, Steleon said: Δεν ξέρω, θα το δοκιμάσω από Δευτέρα γιατί τα έχω στο γραφείο. Θα το ψάξω, θυμάμαι ότι κάποια στιγμή που το είχα βάλει στον υπολογιστή το έβλεπε και σαν μνήμη usb. Είχε μάλιστα μια εφαρμογή μέσα, την οποία δεν άνοιξα αλλά νομίζω ότι από αυτή μπορείς να του "μιλήσεις". Αν τα καταφέρω και μπω τι apn βάζω? Η εφαρμογή πολύ πιθανόν να είναι οι drivers για εγκατάσταση. Από κει και πέρα λογικά θα δουλέψει από μόνο του. Στην περίπτωση που θέλει χειροκίνητη ρύθμιση apn, θα πρέπει να βάλεις το "gint.b-online.gr". Αλλά θα ξαναμιλήσουμε αν δεν δουλεύει 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts