Jump to content

Τα πάντα για την Q card

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

9 minutes ago, r31134 said:

Παιδες, για roaming στην Ε.Ε. καλυπτει αυτο το πακετο με τα 99€ ή θελει εξτρα αγορα κάποιου αλλου;

Πρέπει να αγοράσεις έξτρα από τα πακέτα που έχει για να έχεις χρόνο στην ΕΕ.

για να ενεργοποηθεί το volte (ώστε να έχω ομιλία και δεδομένα μαζί) πρέπει να μιλήσω με το support?

έχω ένα moto g84 και δε βγάζω άκρη από τις ρυθμίσεις. Ενδέχεται να μην υποστηρίζεται το κινητό από τη nova?

3 minutes ago, nif said:

για να ενεργοποηθεί το volte (ώστε να έχω ομιλία και δεδομένα μαζί) πρέπει να μιλήσω με το support?

Ναι. Εάν βαριέσαι τηλεφωνικά μπαίνεις στο Chat και ζητάς ενεργοποίηση VoLTE και WiFi calling ,θα ζητηθεί ταυτοποίηση και μετά από λίγες ώρες θα ενεργοποιηθεί. Η διαδικασία είναι η ίδια και για την ενεργοποίηση του 5G εάν βλέπεις 4G+ και το κινητό είναι 5G.

2 minutes ago, elkons said:

Ναι. Εάν βαριέσαι τηλεφωνικά μπαίνεις στο Chat και ζητάς ενεργοποίηση VoLTE και WiFi calling ,θα ζητηθεί ταυτοποίηση και μετά από λίγες ώρες θα ενεργοποιηθεί. Η διαδικασία είναι η ίδια και για την ενεργοποίηση του 5G εάν βλέπεις 4G+ και το κινητό είναι 5G.

5G βλέπω και έχει διαφορά και στην πράξη με το 4G. Κάνω speed test και βλέπω διαφορές στην ταχύτητα, Άρα με το 5G είμαστε οκ.

Οπότε να μιλήσω με το  support για το volte . Ελπίζω να μην έχω θέμα υποστήριξης με το μοντέλο του κινητού.

Ευχαριστώ

5 minutes ago, nif said:

5G βλέπω και έχει διαφορά και στην πράξη με το 4G. Κάνω speed test και βλέπω διαφορές στην ταχύτητα, Άρα με το 5G είμαστε οκ.

Οπότε να μιλήσω με το  support για το volte . Ελπίζω να μην έχω θέμα υποστήριξης με το μοντέλο του κινητού.

Ευχαριστώ

Εντάξει είσαι τότε από 5G.

Για VoLTE μπες στο chat και γράψε ενεργοποίηση VoLTE,θα συνδεθεί ο εκπρόσωπος,θα γίνει η ταυτοποίηση και θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες. 

Το Chat είναι διαθέσιμο 24/7 με εκπρόσωπο ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Θα ενεργοποιηθεί μια χαρά,  στη θεία μου ούτε που είχαν ζητήσει ποιο μοντέλο έχει και εκείνη με ένα Motorola 5G (μοντέλο δε θυμάμαι) μετά τη συνομιλία έκανε επανεκκίνηση και είχε VoLTE.

Edited by elkons

2 minutes ago, bedazzled said:

Το VoLTE είναι μόνο για 4G ή και για 5G;

Υποθέτω χωρίς αυτό σε κλήσεις σε γυρνάει σε 2G;

Και για τα δύο. Μπορείς να έχεις το κινητό σε 5G και λειτουργεί ακόμα το VoLTE.

Screenshot_20250523_003911_Chrome.jpg.0921610d753fb48ca5ef371c8396b7f0.jpg

Απλά άμα έχεις ανοιχτό περνάει η κλήση μέσω 4G (LTE) με καθαρό καλό ήχο ενώ με κλειστό μόνο μέσω 2G.

Μέσω 5G VoNR (Vo5G) δεν υπάρχει ακόμα να περνάνε οι κλήσεις μέσω αυτού. 

Συνοπτικά, κατά τη διάρκεια κλήσης τηλεφωνικής από 5G θα έχεις 4G ταχύτητες και όταν τερματίσει η κλήση συνεχίζει 5G.

1 minute ago, elkons said:

Και για τα δύο. Μπορείς να έχεις το κινητό σε 5G και λειτουργεί ακόμα το VoLTE.

Screenshot_20250523_003911_Chrome.jpg.0921610d753fb48ca5ef371c8396b7f0.jpg

Απλά άμα έχεις ανοιχτό περνάει η κλήση μέσω 4G (LTE) με καθαρό καλό ήχο ενώ με κλειστό μόνο μέσω 2G.

Μέσω 5G VoNR (Vo5G) δεν υπάρχει ακόμα να περνάνε οι κλήσεις μέσω αυτού. 

Συνοπτικά, κατά τη διάρκεια κλήσης τηλεφωνικής από 5G θα έχεις 4G ταχύτητες και όταν τερματίσει η κλήση συνεχίζει 5G.

Ωραίος, ευχαριστώ.

Το Vo5G να υποθέσω δεν υποστηρίζεται από Nova ακόμα; Τα άλλα δίκτυα (Cosmote) το υποστηρίζουν;

Just now, bedazzled said:

Ωραίος, ευχαριστώ.

Το Vo5G να υποθέσω δεν υποστηρίζεται από Nova ακόμα; Τα άλλα δίκτυα (Cosmote) το υποστηρίζουν;

Παρακαλώ 

Όχι, μόνο η Cosmote και μεμονωμένα αποκλειστικά σε συνδρομητές οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με 5G+ (5G SA) δίκτυο με επιλεγμένες συσκευές για την ώρα και όχι σε όλες τις περιοχές της χώρας.

VoLTE άμα θες κατά τις τηλεφωνικές κλήσεις δεδομένα και στις τρεις εταιρείες. 

είναι πολύ βολικό. Μου έχει τύχει πολλές φορές να μιλάω και να χρειάζομαι την ίδια στιγμή δεδομένα. πχ μιλάω με κάποιον και θέλω να μου στείλει μια φωτογραφία, ένα mail, να βρω κάτι στο Internet

2 minutes ago, nif said:

είναι πολύ βολικό. Μου έχει τύχει πολλές φορές να μιλάω και να χρειάζομαι την ίδια στιγμή δεδομένα. πχ μιλάω με κάποιον και θέλω να μου στείλει μια φωτογραφία, ένα mail, να βρω κάτι στο Internet

Συμφωνώ. 

Γενικά είναι μια χαρά δε θα έχεις μεν τις ταχύτητες 5G αλλά και του 4G είναι αποδεκτές εν ώρα κλήσης πόσες απαιτήσεις να υπάρχουν; σφαίρα πάει για browsing (με καλό σήμα).

13 minutes ago, elkons said:

Παρακαλώ 

Όχι, μόνο η Cosmote και μεμονωμένα αποκλειστικά σε συνδρομητές οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με 5G+ (5G SA) δίκτυο με επιλεγμένες συσκευές για την ώρα και όχι σε όλες τις περιοχές της χώρας.

VoLTE άμα θες κατά τις τηλεφωνικές κλήσεις δεδομένα και στις τρεις εταιρείες. 

Κατάλαβα, είναι λόγω 5G NSA (4G core δίκτυο).

Ευχαριστώ και πάλι!

2 minutes ago, bedazzled said:

Κατάλαβα, είναι λόγω 5G NSA (4G core δίκτυο).

Ευχαριστώ και πάλι!

Ακριβώς! 🙂

Μίλησα με support, έκανα κι ένα ρεσταρτ και πλέον εμφανίζει το εικονίδιο.

Το κινητό πάντως δεν έχει κάποια επιλογή για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση. Μόνο για wifi calling έχει. Όχι ότι με απασχολεί αυτό. Άρα θεωρητικά όλα καλά. Να το δοκιμάσω κιόλας..

Εγώ το έχω μονίμως σε 4G. Με καλύπτουν οι ταχύτητες 

Η αναμονή κλήσης μπαίνει με *43#, δεν χρειάζεται το customer care.

Εντωμεταξύ μόλις παρατήρησα ότι οι ρυθμίσεις του APN στη SIM είναι ολόιδιες (gint-b.online.gr) με της Telestet πριν 22-23 χρόνια (εποχές παγίου €15/μήνα με απεριόριστο GPRS), απίστευτο blast from the past!

Σε συμβολαιο/f2g πάντα αυτό ήταν (και είναι). Τώρα πλέον στις καινούριες κάρτες της q που δεν εχουν roaming, έχουν καταργήσει το myq και βάζουν το ίδιο με τα υπόλοιπα.

Μπαίνω μετά από καιρό σε κατάστημα, κοιτάω στην προθήκη του ταμείου, q πουθενά. Νεα νούμερα δεν είχαν, ουτε sim για φορητότητα. Και όπως έγραψα και στο θέμα του f2g, ισχυρίζονται ότι με νέο συμβόλαιο στο σταθερό, το q δεν μπαίνει στο buy more. Μια αλλεργία γενικώς....

Edited by kmpatra

47 minutes ago, kmpatra said:

Σε συμβολαιο/f2g πάντα αυτό ήταν (και είναι). Τώρα πλέον στις καινούριες κάρτες της q που δεν εχουν roaming, έχουν καταργήσει το myq και βάζουν το ίδιο με τα υπόλοιπα.

Μπαίνω μετά από καιρό σε κατάστημα, κοιτάω στην προθήκη του ταμείου, q πουθενά. Νεα νούμερα δεν είχαν, ουτε sim για φορητότητα. Και όπως έγραψα και στο θέμα του f2g, ισχυρίζονται ότι με νέο συμβόλαιο στο σταθερό, το q δεν μπαίνει στο buy more. Μια αλλεργία γενικώς....

Τα περισσότερα καταστήματα(σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις) μια ζωή αλλεργία είχαν στην εξυπηρέτηση και αν ήθελες κάτι κάνανε ολόκληρο κύκλο μέχρι να στο κάνουν... Αχνοφαίνεται η Wind από κάτω. 

Edited by George6633

1 minute ago, George6633 said:

Τα περισσότερα καταστήματα(σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις) μια ζωή αλλεργία είχαν στην εξυπηρέτηση και αν ήθελες κάτι κάνανε ολόκληρο κύκλο μέχρι να στο κάνουν... Αχνοφαίνεται η Wind από κάτω. 

Θυμαμαι οταν πρωτοεγινε Νοβα, εαν δεν ηθελες συμβόλαιο, απλά αδιαφορούσαν.

16 minutes ago, VIPdriver said:

Θυμαμαι οταν πρωτοεγινε Νοβα, εαν δεν ηθελες συμβόλαιο, απλά αδιαφορούσαν.

Ακριβώς αυτό... Αρκεί να πάει καλά το franchise με κάθε κόστος.

Καλησπέρα με καινουρία ερώτηση...!!!

Έχω ένα τέτοιο το οποίο πάνω σε ένα ρούτερ της vodafone ZTE έπαιζε μια χαρά, και netflix βλέπαμε και ΕΟΝ και ότι αλλο θελαμε.

Υπάρχει περίπτωση να το κάνω να δουλέψει με την κάρτα της Q??? Λογικά έχει κάποιες ρυθμίσεις επάνω του, ίσως κάποιο κλείδωμα για το δίκτυο της Vodafone. Έχει παίξει κανείς με κάτι τέτοιο???

Έχω κι ένα λίγο παλιότερο μοντέλο, δεν το έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή, αν παίξει με απαλλάσσει από το σταθερό χωρίς επιπλέον κόστη...

images.jpeg.jpg

2 ώρες πριν, Steleon said:

Καλησπέρα με καινουρία ερώτηση...!!!

Έχω ένα τέτοιο το οποίο πάνω σε ένα ρούτερ της vodafone ZTE έπαιζε μια χαρά, και netflix βλέπαμε και ΕΟΝ και ότι αλλο θελαμε.

Υπάρχει περίπτωση να το κάνω να δουλέψει με την κάρτα της Q??? Λογικά έχει κάποιες ρυθμίσεις επάνω του, ίσως κάποιο κλείδωμα για το δίκτυο της Vodafone. Έχει παίξει κανείς με κάτι τέτοιο???

Έχω κι ένα λίγο παλιότερο μοντέλο, δεν το έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή, αν παίξει με απαλλάσσει από το σταθερό χωρίς επιπλέον κόστη...

images.jpeg.jpg

Αυτό αν το βάλεις στη usb του υπολογιστή, μπορείς να μπεις σε κάποιο interface;

Αν μπορείς και υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις το apn, λογικά θα παίξει με οποία σιμ θέλεις.

Edit: από αυτά που διαβάζω για το συγκεκριμένο Usb, θα δουλέψει.

Edited by cu2goup

5 minutes ago, cu2goup said:

Αυτό αν το βάλεις στη usb του υπολογιστή, μπορείς να μπεις σε κάποιο interface

Δεν ξέρω, θα το δοκιμάσω από Δευτέρα γιατί τα έχω στο γραφείο. Θα το ψάξω, θυμάμαι ότι κάποια στιγμή που το είχα βάλει στον υπολογιστή το έβλεπε και σαν μνήμη usb. Είχε μάλιστα μια εφαρμογή μέσα, την οποία δεν άνοιξα αλλά νομίζω ότι από αυτή μπορείς να του "μιλήσεις". Αν τα καταφέρω και μπω τι apn βάζω?

Just now, Steleon said:

Δεν ξέρω, θα το δοκιμάσω από Δευτέρα γιατί τα έχω στο γραφείο. Θα το ψάξω, θυμάμαι ότι κάποια στιγμή που το είχα βάλει στον υπολογιστή το έβλεπε και σαν μνήμη usb. Είχε μάλιστα μια εφαρμογή μέσα, την οποία δεν άνοιξα αλλά νομίζω ότι από αυτή μπορείς να του "μιλήσεις". Αν τα καταφέρω και μπω τι apn βάζω?

Η εφαρμογή πολύ πιθανόν να είναι οι drivers για εγκατάσταση.

Από κει και πέρα λογικά θα δουλέψει από μόνο του.

Στην περίπτωση που θέλει χειροκίνητη ρύθμιση apn, θα πρέπει να βάλεις το "gint.b-online.gr".

Αλλά θα ξαναμιλήσουμε αν δεν δουλεύει