georgemv Δημ. May 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος murex (19 Μάι. 2004 , 14:13) Πώς μπορώ να κάνω τα Χ (gnome) να ξεκιναν αυτόματα στο gentoo? :p rc-update add xdm default ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. May 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2004 ερωτηση φωτια. Η εγκατασταση του Suse 9.0 ή του 9.1 αναγνωριζει δισκους που ειναι συνδεμενοι πανω σε controller με chipset Silicon Image (οχι απαραιτητα SATA)? Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. May 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2004 αναγνωριζει σιγουρα αυτους που ειναι πανω σε promise.... αλλα νομιζω οτι υποστηριζει και τη Sis Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. May 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2004 Με τους SATA controllers τι γίνεται? Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. May 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2004 Υπ΄όψιν: κυκλοφόρησε το Fedora Core 2 Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. May 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2004 Τι γίνεται με την υποστήριξη των SATA controllers στο Fedora Core 2? Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. May 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker (20 Μάι. 2004 , 15:14) Τι γίνεται με την υποστήριξη των SATA controllers στο Fedora Core 2? Χρησιμοποιεί πυρήνα 2.6, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με SATA, τσέκαρε την HCL Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. May 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2004 Τι το ήθελα και έβαλα FC2?????? Αρκετά προβλήματα (μικρά) μου παρουσιάστηκαν. Το λειτουργικό όμως είναι αρκετά καλό και πολύ σταθερό και γρήγορο. :whistle: Συγκεκριμένα: 1) Δεν έχει ήχο, ενώ βρίσκει την κάρτα (Sound Blaster- ALSA driver) δεν ακούγεται τπτ. Το volume είναι στο τέρμα. 2) Αυτό το ρημάδι το XF86Config του έχουν αλλάξει όνομα και δεν το βρίσκω για να κάνω τις αλλαγές που χρειάζονται για την Nvidia (σημ: υπάρχει driver για πυρήνα 2.6 στη σελίδα της Nvidia). 3) Κάθε φορά που κάνω log in δεν έχω ελληνικά, αλλάχω το keyboard σε greek και δουλεύει. Ξανακάνω log in και τα χάνω. Μήπως στη ανάπτυξη του distro δούλεψε ο Bill???? :blink: Δεν πτοούμε όμως, το παλεύω :wacko: (νέος στο χώρο γαρ). Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. May 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος murex (21 Μάι. 2004 , 19:10) 2) Αυτό το ρημάδι το XF86Config του έχουν αλλάξει όνομα και δεν το βρίσκω για να κάνω τις αλλαγές που χρειάζονται για την Nvidia (σημ: υπάρχει driver για πυρήνα 2.6 στη σελίδα της Nvidia). 3) Κάθε φορά που κάνω log in δεν έχω ελληνικά, αλλάχω το keyboard σε greek και δουλεύει. Ξανακάνω log in και τα χάνω. Μήπως στη ανάπτυξη του distro δούλεψε ο Bill???? :blink: Δεν πτοούμε όμως, το παλεύω :wacko: (νέος στο χώρο γαρ). Πλέον το Fedora Core δεν χρησιμοποιεί τον XFree αλλά το Xorg, οπότε το αρχείο με τις ρυθμίσεις είναι το xorg.conf αν δεν κάνω λάθος. Για το δεύτερο δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Που δεν δουλεύουν τα ελληνικά, σε κονσόλα ή στο γραφικό περιβάλλον? Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. May 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2004 Στην κονσόλα έχω το πρόβλημα, αλλά δεν είναι ότι δεν δουλεύουν τα ελληνικά' πρέπει κάθε φορά που κάνω login να ξαναδίνω greek keyboard. Αλλά φαντάζομαι τώρα που μου είπες (και ευχαριστώ) που είναι το conf file θα το κάνω manually και θα φτιάξουν τα πράγματα. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viator Δημ. May 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2004 Έχω την διανομή Suse Linux 9 Profetional και έχω εγκαταστήσει την Mysql και τον Apache2, ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο γραφικό περιβάλλον για να τα διαχειρίζομαι; όπως πχ έχει ο sql server της Microsoft; Ειδικά η Mysql ενώ την εγκατέστισα από το το cd, στο μενού δεν προστέθηκε τίποτα. Παράθεση "We don’t see things as they are, we see things as we are." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosk Δημ. May 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2004 Υπάρχει το phpmyadmin για την MySQL και ο COMANCE για τον apache. Για την πρώτη θα πρέπει να υπάρχει υποστήριξη την php απο τον apache. Παράθεση Imagine Imposible. We make It Visible. http://www.netmachine.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. May 24, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος viator (24 Μάι. 2004 , 11:44) Έχω την διανομή Suse Linux 9 Profetional και έχω εγκαταστήσει την Mysql και τον Apache2, ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο γραφικό περιβάλλον για να τα διαχειρίζομαι; όπως πχ έχει ο sql server της Microsoft; Ειδικά η Mysql ενώ την εγκατέστισα από το το cd, στο μενού δεν προστέθηκε τίποτα. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο θα ήθελε κάποιος γραφικό περιβάλλον για κάτι όπως η mySQL. Είτε γνωρίζεις, είτε δεν γνωρίζεις τι είναι και πως δουλεύει. Τι να το κάνεις το γραφικό περιβάλλον? Υποθέτω, ότι το πρόβλημα δεν είναι η διαχείρηση των βάσεων, αυτών καθ'αυτών, αλλά θέλεις να ξέρεις αν ξεκίνησε ή πώς να ξεκινήσεις την mysql. Στο documentation θα βρεις ότι θέλεις να ξέρεις και ακόμα πολλά πραγματάκια που δεν τα γνωρίζεις, αλλά θα σε βοηθήσουν αρκετά. Κοίταξε τις οδηγίες εγκατάστασης και θα βρεις απαντήσεις σε όλες σου τις απορίες. Τα ίδια ισχύουν και στην περίπτωση που θα θελήσεις και php support. Μην ψάχνεις να βρεις ευκολία στα GUIs, ψάξε τις οδηγίες και θα καταφέρεις όχι μόνο να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά και να καταλάβεις τη φιλοσοφία, ώστε την επόμενη φορά να μην νιώθεις τόσο χαμένος. Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosk Δημ. May 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2004 Φίλε συνμοτοσυκλετιστή, ο βασικότερος λόγος ύπαρξης γραφικού περιβάλοντος για την mySQL όπως τουλάχιστον το βλέπω εγώ, είναι για την διαχείρηση των βάσεων σε περιβάλον hosting... Συνήθως οι εταιρείες hosting δεν δίνουν telnet ή ssh access οπότε, αν θές να φορτώσεις μια καινούργια βάση στο site σου, ή να αλλάξεις την παλιά, απλά δεν μπορείς να το κάνεις... Κατα τα άλλα μίλησες πολύ σωστά.... ΔΙΑΒΑΣΜΑ πολύ διάβασμα για να ξέρουμε τι γίνετε και απο πίσω.... Παράθεση Imagine Imposible. We make It Visible. http://www.netmachine.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. May 24, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2004 Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά (πάντα υπάρχει ένα "αλλά"), θα παρατηρήσω τα εξης: Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikosk (24 Μάι. 2004 , 15:57)... για την διαχείρηση των βάσεων σε περιβάλον hosting... Συνήθως οι εταιρείες hosting δεν δίνουν telnet ή ssh access ... Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο. Ο viator μίλησε για δικό του σύστημα, όπου ο ίδιος πέρασε mySQL. Η εταιρεία hosting προφανώς θα σου δώσει κάποιο τρόπο για να δουλέψεις και πράγματι στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται μέσα από γραφικά εργαλεία. Το καλό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι υπάρχει κάποιος που πρέπει να λύνει τα προβλήματα των χρηστών. Αν όμως το σύστημα είναι δικό σου, η λύση "ζητήστε από τον διαχειριστή σας να ..." δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. ;) Από την άλλη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις php scripts που αναλαμβάνουν την επικοινωνία με τη βάση σου, τα οποία είτε γράφεις μόνος σου, είτε παίρνεις έτοιμα (βλ. διάφορα php based forums κλπ). Όταν λέμε ότι χρειάζεται διάβασμα, δεν εννοούμε ότι πρέπει να γίνουν όλοι gurus ή ΙΤ experts. Όσοι θέλουν όμως να το κάνουν μόνοι τους, πρέπει να διαβάσουν. Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imr Δημ. May 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2004 Wirelessly posted (siemens s55: SIE-S55/20 UP.Browser/6.1.0.5.c.6 (GUI) MMP/1.0) geia sas,exw egatestimeno to suse 7.2 professional kai eimai psiloasxetos apo linux! mporei kapoios na mou pei ti na kanw gia na emfanizontai ta onomata fakelwn kai arxeiwn pou einai gramena sta ellinika? (mou emfanizei erwtimatika) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. May 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος imr (24 Μάι. 2004 , 17:49) Wirelessly posted (siemens s55: SIE-S55/20 UP.Browser/6.1.0.5.c.6 (GUI) MMP/1.0) geia sas,exw egatestimeno to suse 7.2 professional kai eimai psiloasxetos apo linux! mporei kapoios na mou pei ti na kanw gia na emfanizontai ta onomata fakelwn kai arxeiwn pou einai gramena sta ellinika? (mou emfanizei erwtimatika) Πηγαινε απο το control panel στην καρτελα εμφανιση και αλλαξε τις γραμματοσειρες της επιφανειας εργασιας σε κατι με ελληνικα (arial greek η courier, helvetica κλπ) Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imr Δημ. May 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2004 Wirelessly posted (siemens s55: SIE-S55/20 UP.Browser/6.1.0.5.c.6 (GUI) MMP/1.0) Αρχικό Μήνυμα από princess Αρχικό Μήνυμα από το μέλος imr (24 Μάι. 2004 , 17:49) Wirelessly posted (siemens s55: SIE-S55/20 UP.Browser/6.1.0.5.c.6 (GUI) MMP/1.0) geia sas,exw egatestimeno to suse 7.2 professional kai eimai psiloasxetos apo linux! mporei kapoios na mou pei ti na kanw gia na emfanizontai ta onomata fakelwn kai arxeiwn pou einai gramena sta ellinika? (mou emfanizei erwtimatika) Πηγαινε απο το control panel στην καρτελα εμφανιση και αλλαξε τις γραμματοσειρες της επιφανειας εργασιας σε κατι με ελληνικα (arial greek η courier, helvetica κλπ) to dokimasa me arketes apo tis gramatoseires pou eixe alla den egine tipota! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. May 24, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2004 Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η απλή επιλογή της γραμματοσειράς δεν αρκεί. Δοκίμασε τις οδηγίες που θα βρεις σε αυτήν τη σελίδα Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. May 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2004 ουπς σορρι δεν προσεξα οτι ειναι το 7,2. Οντως δεν ειναι απλα τα πραγματα τοτε. Δες κι εδω. Δυστυχως δε βρισκω τωρα τις οδηγιες που τελικα ειχαν κανει δουλεια σε μενα... http://www.tldp.org/HOWTO/Hellenic-HOWTO.html#toc4 Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosk Δημ. May 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2004 να κανω μια γρήγορη ερώτηση, μήπως και κάποιος άλλος είχε το ίδιο πρόβλημα... Μου συμβαίνει πρώτη φορά, μετά απο τόσες εγκαταστάσεις και διανομές Linux που έχω δοκιμάσει... τώρα τρέχει το RHAS 3... Για την σύνδεση με το internet χρησιμοποιώ τον pppd (εννοείτε) με τα scripts ppp-on, ppp-off κτλ... Αμέσως μετά το handshaking αφου τελείώσει o dialer (που χρησιμοποιεί το chat) 9 στις 10 φορές μου κλείνει την γραμμή. Μερικές φορές τα καταφέρνει και συνδέεται, άλλες, τις περισσότερες, απλά κλείνει την γραμμή (pppd exited (SIGHUP))... Αν χρησιμοποιήσω το γραφικό περιβάλλον συνδέομαι κανονικά. Απο που παίρνει τις παραμέτρους ο pppd όταν εκτελείτε απο το γραφικό περιβάλον? οι παράμετροι που δίνω εγώ είναι: debug modem lock crtscts /dev/ttyS0 115200 noipdefault defaultroute name xxxxx (που υπάρχει και στο pap και στο chap secrets) connect name-of-script Το έχει ξαναπάθει κανείς??? Παράθεση Imagine Imposible. We make It Visible. http://www.netmachine.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. May 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2004 Fedora Core 2 συνέχεια: Τελικά αν κάνεις είτε εγκατάσταση πάνω στο FC1 είτε fresh θα έχεις προβλήματα. Τουλάχιστον εγώ (όπως και άλλοι) είχαν με διαφορετικά hardware ο καθένας. Αυτό που είναι πιο σίγουρο είναι φορμάτ με το dd και εκ νέου εγκατάσταση του FC2. Επίσης υπάρχει μια πιθανότητα το FC2 να καταστρέψει το boot partition των ΧΡ. Σε εμένα συνέβει. Δοκίμασα τα πάντα αλλά μάλλον πάει για φορματ το μηχάνημα της γυναίκας (και φυσικά αυτή θα μου κάνει φορμάτ τον κ*** :wacko: ) Οπότε προσοχή και διπλοπροσοχή αν είναι γυναίκας το pc..... Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. May 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikosk (25 Μάι. 2004 , 10:57) να κανω μια γρήγορη ερώτηση, μήπως και κάποιος άλλος είχε το ίδιο πρόβλημα... Μου συμβαίνει πρώτη φορά, μετά απο τόσες εγκαταστάσεις και διανομές Linux που έχω δοκιμάσει... τώρα τρέχει το RHAS 3... Για την σύνδεση με το internet χρησιμοποιώ τον pppd (εννοείτε) με τα scripts ppp-on, ppp-off κτλ... Αμέσως μετά το handshaking αφου τελείώσει o dialer (που χρησιμοποιεί το chat) 9 στις 10 φορές μου κλείνει την γραμμή. Μερικές φορές τα καταφέρνει και συνδέεται, άλλες, τις περισσότερες, απλά κλείνει την γραμμή (pppd exited (SIGHUP))... Αν χρησιμοποιήσω το γραφικό περιβάλλον συνδέομαι κανονικά. Απο που παίρνει τις παραμέτρους ο pppd όταν εκτελείτε απο το γραφικό περιβάλον? οι παράμετροι που δίνω εγώ είναι: debug modem lock crtscts /dev/ttyS0 115200 noipdefault defaultroute name xxxxx (που υπάρχει και στο pap και στο chap secrets) connect name-of-script Το έχει ξαναπάθει κανείς??? Στείλε το output του pppd όταν πάει να συνδεθεί και είναι σε debug mode. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Apatewna Δημ. May 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2004 μια γρήγορη απάντηση για το φίλο μας nikosk OXI :lol: :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2004 Προσπαθώ να κατεβάσω κάποια αρχεία σε ένα shell με την εντολή wget και σε όσα filenames περιέχουν τους χαρακτήρες "(" ")", μου βγάζει το error: -bash: syntax error near unexpected token `(' Τι να κάνω; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts