Jump to content

Apatewna

Members
  • Δημοσιεύσεις

    76
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Apatewna

  1. Πιθανώς να είναι πρόβλημα λοιπόν της ελληνικής έκδοσης knoppix 3.2 (knoppel 3.2 δηλαδή). Το εν λόγω cd με βοήθησε ήδη σε μία περίσταση που ήθελα να δω NTFS σε υπολογιστή ΝΤ4 που τα είχε παίξει (με ενδιέφερε και η υποστήριξη ελληνικών) οπότε... περι εγκαταστάσεως δεν κάιγομαι και τόσο.
  2. Στο παρελθόν δοκίμασα αυτή την εγκατάσταση (σε καθαρό δίσκο) και μετά, το knoppix (knoppel 3.2) κολλούσε κάθε τρεις και λίγο, έβγασε μυστήρια σφάλματα κλπ Αν όλα πάνε καλά στη δική σου εγκατάσταση θα ήθελα να το μάθουμε. Ευχαριστώ!
  3. το cd αυτό διατίθεται σε registered members του Mandrake Club ΜΟΝΟ! το Μandrake κάνει κανονικά εγκατάσταση και χωρίς το cd αυτό, απλά πατάς <Άκυρο> όταν σου το ζητήσει στην εγκατάσταση
  4. Δεν υπάρχει ακριβώς επιλογή εγκατάστασης στο δίσκο αλλά.... http://www.freenet.org.nz/misc/knoppix-install.html Εγώ το έκανα και μετά δεν δούλευε τίποτα :)
  5. να 'μαι κι εγω! Τελικά θα το παρατήσω το Mandrake Ήδη γύρισα πίσω στον παλιό πυρήνα (2.6.3-7mdk) και εξακολουθεί να μου κάνει κάτι απίστευτα χαζά όπως : α) εξακολουθεί να ανακατεύεται στο custom fstab που έχω ορίσει (σύνδεσα usb flash disk και αγνόησε παντελώς τις ρυθμίσεις που είχα ορίσει) β) έριξε την ταχύτητα της ADSL που έχω στα 128Κ αντι των 384Κ που έχω (κουφό) γ) το xmms δεν έπαιξε από την αρχή και δεν παίζει με καμία περίπτωση δ) προβλήματα με το μίκτη ήχου (η ένταση δεν διατηρείται σταθερή εκεί που την ορίζεις και πρέπει κάθε φορά που ακους κάτι να είσαι με το μίκτη στο χέρι) ε) ξαφνικά δεν μπορεί να αναπαράγει τον ήχο σε wmv αρχεία στ) τα video-plugin στο mozilla δεν δουλεύουν σωστά (εδώ μπορεί να φταίει και ο mozilla τον οποίο όμως δεν ακούμπησα μετά το αρχικό install κάτι μήνες πριν) και είναι και άλλα μικρότερης σημασίας που δεν τα θυμάμαι. Αξιόλογο από άποψης σταθερότητας όμως δεν μου έβγαλε κανένα κρίσιμο σφάλμα απλά βρίσκομαι συχνά σε καταστάσεις στις οποίες κάτι μικρό δεν δουλεύει. Αυτό με ενοχλεί προσωπικά και μιας και πήρα φόρα κατέβασα και το Gentoo 2004.1 το οποίο έβαλα να κάνω εγκατάσταση και κάνει compile εδώ και μία μέρα (κατεβάζοντας ενημερωμένα πακέτα από το Internet) Οσον αφορά το Suse κατέβασα το LiveCD 9.1 και δεν εντυπωσιάστηκα και δεν άκουσα και καλά σχόλια σε σχετικό googling που έκανα. Τείνει λένε και αυτό να ακολουθεί την λογική των windoze και δεν σε αφήνει να κάνεις αυτό που θέλεις εσύ. Τέλοσπάντων το Gentoo σε καμια ώρα τελειώνει το compile και θα σας πω τις πρώτες εντυπώσεις σε λίγες μέρες.
  6. αντε μιας και μετακομίσαμε σε νεο server βάλτε και κανένα link για mp3 της Πέγκυ Ζήνας ναούμ...
  7. Για μένα ήταν απαραίτητη η μετάβαση στον 2.6.7 - πες το και σαν εγκατάσταση ενός νέου service pack. Ακόμα ο Η/Υ δεν είναι φορτωμένος με κρίσιμες υπηρεσίες δικτύου οπότε πρακτικά έχω ελεύθερο πεδίο δράσης. Αρχίζουν να μην μου αρέσουν οι custom kernels που έρχονται με τα εκάστοτε distributions και θα προτιμώ απο εδώ και μπρος να κάνω compile το δικό μου πυρήνα. Προσωπικά είχα προβλήματα με το supermount που έκανε ότι γούσταρε με το fstab αγνοώντας τις δικές μου ρυθμίσεις. Ο vanilla kernel ευτυχώς δεν υποστηρίζει supermount οπότε γλίτωσα και πλέον είμαι ευτυχής με το automount το οποίο έχει ωριμάσει αρκετα. Μιας και δουλεύει έτσι λοιπόν δεν πρόκειται να το πειράξω μέχρι να βγει ο 2.8 ίσως, ποιός ξέρει...
  8. Δοκιμάζω τον kernel 2.6.7 (vanilla) στο Mandrake 10 και μέχρι τώρα όλα καλά, εκτός από τον driver της Nvidia (5336) ο οποίος κάνει compile (έχοντας εγκατεστημένα τα sources του kernel) αλλά κολλάει το σύμπαν μετά στο KDE με GF_Ti_4200
  9. System > Save config περιμένεις λίγο καθώς σου γράφει "saving to flash.." και μετά σου γράφει οτι ολοκληρώθηκε. Έχω το jetspeed 500 : Hardware revision JETBOARD 1.0 Software revision 8.2.3.0 (Dec 15 2003, 15:05:26) αλλά και με το προηγούμενο software δεν είχα πρόβλημα. Ανοίγω το Jetspeed κάθε απόγευμα που μπαίνω στό ΝΕΤ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα αστάθειας. Η καλύτερη λύση μετά το Jetspeed είναι router (se Zyxel έχω δει πρόβλημα σε μοντέλα over ISDN) αλλά πέφτει κομμάτι ακριβό για το καλοκαίρι (εεε να μην πιούμε καμια παγωμένη μέρες που είναι :))
  10. ρε παλληκάρια αφού απαγορεύεται το βρισίδι στο forum τι το ζαλίζετε... :) Δοκίμασα το rdesktop στο Mandrake 10 για συνδέσεις προς 2003 terminal server (virtual machine) σε διάφορες αναλύσεις και βάθος χρώματος και δουλεύει ΟΚ (Version 1.3.1)
  11. Είναι η άποψή μου όπως το είπες και πρέπει να τη σέβεσαι. Μετά από χρόνια στο Ρ2Ρ κατέληξα στα direct download και ησύχασα.
  12. όμως ο καλός emuler είναι ο leecher! δηλαδή τράβα data και μην δίνεις τίποτα στον αγώνα των dsl να ξέρετε οτι κορυφή είναι μόνο η Cisco. Έπεται η Zyxel κλπ
  13. τυπικά δεν θα έπρεπε να δουλέψει με crossover καλώδιο. ευτυχώς ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές σχεδιάζουν τα hub έτσι ώστε να κάνουν αυτόματη αντιστροφή του καλωδίου όπου αυτή χρειάζεται! Οπότε απλά δεν θα μάθουμε ποτέ τι καλώδιο χρειάζεται στην περίπτωση του φίλου μας. Ισχύει σαφώς το ρητό "αν δουλεύει μην το πειράζεις"! Καλό σερφάρισμα!
  14. ποιό μοντέλο έχεις? αν έχει θύρες διαθέσιμες φυσικά και θα συνδέσεις όλους τους υπολογιστές και με straight καλώδιο φυσικά
  15. tar zxvf opera-7.51-20040602.5-shared-qt.i386-en.tar.gz θα σου δημιουργήσει ένα φάκελο και πολλά αρχεία εκεί μέσα. μπαίνεις στο φάκελο και διαβάzεις κάποιο README σχετικά με την εγκατάσταση. Αυτό στο λέω διότι μπορεί να υπάρχει έτοιμο script για την εγκατάσταση πχ install.pl ή να χρειαστεί να κάνει κανονικά compile με ./configure , make, make install. Read The Freakin Manual !! :)
  16. Δουλεύω την έκδοση 10 official download (3 cd) και μέχρι στιγμης έχω δει μερικά κολλήματα στο Mandrake Control Center, και στο mount του πρώτου CD του Η/Υ. Γενικότερα θέματα αστάθειας πάντως δεν έχω. Είμαι ευχαριστημένος από την εκτενή υποστήριξη ελληνικών (ξεκινώντας από ελληνικά στην εγκατάσταση μέχρι τα μηνύματα της κονσόλας) και είναι ένας από τους λόγους που παράτησα επιτέλους την tsoutsou-$oft. Βέβαια το καο με το Linux είναι οτι η ολοκλήρωση της εγκατάστασης κρατάει μέρες ατελείωτες :) βάλε αυτό βγάλε εκείνο κλπ αλλά είναι μεγάλη χαρά που νιώθω με την κονσόλα να κρατάω ολόκληρο τον υπολογιστή. Μου θυμίζει τις παλιές καλές μέρες που έγραφα assembly :happy:
  17. apoelistiko αυτό διαπίστωσα κι εγώ φίλε, παρακολουθώ το Red Hat από την έκδοση 8 μεχρι την Fedora 2 και ακόμα δεν έχω βρει κάποιο εύκολο τρόπο για να γράψω και να διαβάσω ελληνικά σε όλο το μήκος και το πλάτος του λειτουργικού συστήματος (το κατάφερα μετά από πολύ ψάξιμο και δεν έμεινα ευχαριστημένος). Αυτός ήταν και ο λόγος που γύρισα στο Mandrake 9.2 και τώρα είμαι στην έκδοση 10. Αυτή η κατάσταση είναι κάτι το οποίο οι αγγλόφωνοι δεν το κατανοούν γιατί έτσι κι αλλιώς το linux υποστηρίζει τη γλώσσα τους ανεξάρτητα τη διανομή που χρησιμοποιούν. Για αυτό το λόγο μπορεί να ακούς κατά καιρούς ποικίλλα σχόλια σχετικά με την "καλύτερη διανομή" Προσωπικά ως Έλληνας επαγγελματίας των υπολογιστών με ενδιαφέρει κυρίως η υποστήριξη ελληνικών. Διάλεξα Mandrake για αυτό το λόγο. Τώρα, αν κάποιος από τους φίλους μας εδώ που έχει εγκαταστήσει το Suse (το οποίο δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα) μπορεί να μας διαφωτίσει στο θέμα υποστήριξης ελληνικών σε αυτή τη διανομή πολύ ευχαρίστως θα τον ακούσω. Θα ήταν πολύ χρήσιμο επίσης να κάνει ένα συγκριτικό ανάμεσα στην έκταση εξελληνισμού της εκάστοτε διανομής (όπως διαπιστώσαμε στο Redhat δεν είναι αρκετό να βλέπεις μόνο ελληνικά, αλλά και να γράφεις και να αλλάζεις πλητρολόγιο με Alt-Shift όχι με Ctrl-alt-shift-F12. Τελειώνοντας το post να υπενθυμίσω για τους επαγγελματίες φίλους μας οτι η διανομή Suse υποστηρίζεται στην Ελλάδα από γνωστή εταιρία της συμπρωτεύουσας (δεν πωλείται απλά , υποστηρίζεται!)
  18. αυτό λες εσύ οτι ξέρουν, όμως φοβού Δαναούς! :lol:
  19. φίλε fotisman η καλή ADSL είναι σαν τη γυναίκα... ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ !!! :cool:
  20. ----nickthegreek82---- γιατι χρησιμοποιείς την /dev/ttyS0 και όχι την /dev/modem ? έχεις κάνει το γνωστό symbolic link (ln -s /dev/ttyS0 /dev/modem) Επίσης σου συνιστώ να ψάξεις λίγο το θέμα μήπως τυχόν παίζει ρόλο το IPv6 που έρχεται default ενεργοποιημένο (έχει δημιουργήσει προβλήματα σε μερικές περιπτώσεις ήδη) αλλάζοντας θέμα : σε Mandrake 10 official (2.6.3-7mdk) και Vmware 4.5.1 αν εγκατασταθούν οδηγοί της NVIDIA (δοκίμασα 5336 και 5328) το Vmware σερνεται στην κυριολεξία! Θα συνεχίσω το post δοκιμάζοντας και άλλες εκδόσεις Nvidia οδηγών.
  21. Επειδή το έψαξα το θέμα αρκετά (το καλύτερο antivirus το οποίο συνάμα είναι και προσιτό εμπορικό προϊόν για τους απλούς χρήστες) σας παραθέτω τις απόψεις μου: Ξεκίνησα έχοντας ως κύριο γνώμονα την ασφάλεια του απλού χρήστη από ιούς χωρίς να απαιτείται μεγάλη τεχνική κατάρτιση. Όταν λέω ασφάλεια εννοώ να μην περνάει τίποτα! (όνειρα απατηλά) Η αχίλλειος πτέρνα του Norton Antivirus και του McAfee είναι μία : στηρίζουν το interface τους σε ActiveX controls. Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτό θα το πω με απλά λόγια: η πρώτη στραβή που θα κάτσει στον Internet Explorer θα "χτυπήσει" και το antivirus. Δοκιμάστε και το εξής απλό : πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του Internet Explorer και στο πεδίο Ασφάλεια ανεβάστε τη ρύθμιση στο μέγιστο - κι αν δείτε Notron ή McAfee να δουλεύει μετά να με (δ)έσετε! Όσο για το F-Secure, έχω δει να μην τερματίζουν υπολογιστές μετά την εγκατάσταση του, να μην πιάνει το Blaster με όλες τις ενημερώσεις εγκατεστημένες, να τρελαίνεται το σύστημα σε ακαθόριστες χρονικές στιγμές, να κρασάρει ο εαυτός του πάλι σε άσχετες στιγμές. Επίσης δεν ξέρω πόσοι το έχετε δοκιμάσει για αρκετό καιρό αλλά από ότι το είχα δει σε δικό μου Η/Υ (Athlon xp 2600 / Gigabyte 7n400Pro2 / 512 / 80G / GF4Ti4200) σερνόταν κάργα! ΔΕΝ έχει όμως το μειονέκτημα που ανέφερα παραπάνω για τα άλλα antivirus. Η συνολική μου άποψη για το καλύτερο antivirus είναι : βάλτε Linux όπως έκανα κι εγώ και βρήκα την υγεία μου. Είναι πραγματικά άθλιο να καθαρίζεις μεν ιούς και tojan από Η/Υ άσχετων αλλά όχι να παθαίνεις τα ίδια και στο δικό σου Η/Υ! Έχουν βγεί και antivirus για Linux τα οποία και απλά τα αγνοώ για τρεις λόγους: α) Το linux αυτό τον καιρό ΔΕΝ χτυπιέται τόσο από ιούς (άποψη διεθνώς πολλών ΙΤ διαχειριστών) β) Αν το λειτουργικό σύστημα έχει τρύπες τι να το κάνεις το antivirus? Είδα το Blaster να χτυπάει τη Registry και το Norton να παίρνει μπρος κατόπιν εορτής! γ) μετά από 11 χρόνια Microsoft, απέκτησα αρκετή πείρα και αποφάσισα πλέον οτι δεν θέλω άλλο να ασχολούμαι με $@%^#^$. Εμπιστεύομαι τον πιγκουίνο! Υ.Γ Δεν θέλω να ξεκινήσω flame σχετικά με σύγκριση windows-linux. Όσοι θέλετε μπορείτε να αγνοείσετε τα σχόλια μου σχετικά με το λειτουργικό σύστημα που προτιμώ. Ως τεχνικός Η/Υ όμως θεωρώ υποχρέωση να ενημερώνω και να φροντίζω να ξυπνώ συνειδήσεις!
  22. πάρε και μια δεύτερη κάρτα δικτύου, μη μασάς! αν πάρεις hub υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μείνει στο ράφι (εκτός κι αν είσαι παλαβός σαν κι εμένα που θέλω να ρίξω UTP καλώδιο σε όλα τα δωμάτια :D )
  23. ότι και να είναι κάνε ένα καλό και ΜΗΝ χρησιμοποιείς την θύρα USB. Η intracom δεν κατάφερε ακόμα να συγκροτήσει καλό συνδυασμό USB+driver για να δώσει σωστό αποτέλεσμα σε USB συνδεσμολογία . Συνδέσου με ethernet να σωθείς!!!
×
×
  • Create New...