Jump to content

Apatewna

Members
  • Δημοσιεύσεις

    76
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Apatewna's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Πιθανώς να είναι πρόβλημα λοιπόν της ελληνικής έκδοσης knoppix 3.2 (knoppel 3.2 δηλαδή). Το εν λόγω cd με βοήθησε ήδη σε μία περίσταση που ήθελα να δω NTFS σε υπολογιστή ΝΤ4 που τα είχε παίξει (με ενδιέφερε και η υποστήριξη ελληνικών) οπότε... περι εγκαταστάσεως δεν κάιγομαι και τόσο.
  2. Στο παρελθόν δοκίμασα αυτή την εγκατάσταση (σε καθαρό δίσκο) και μετά, το knoppix (knoppel 3.2) κολλούσε κάθε τρεις και λίγο, έβγασε μυστήρια σφάλματα κλπ Αν όλα πάνε καλά στη δική σου εγκατάσταση θα ήθελα να το μάθουμε. Ευχαριστώ!
  3. το cd αυτό διατίθεται σε registered members του Mandrake Club ΜΟΝΟ! το Μandrake κάνει κανονικά εγκατάσταση και χωρίς το cd αυτό, απλά πατάς <Άκυρο> όταν σου το ζητήσει στην εγκατάσταση
  4. Δεν υπάρχει ακριβώς επιλογή εγκατάστασης στο δίσκο αλλά.... http://www.freenet.org.nz/misc/knoppix-install.html Εγώ το έκανα και μετά δεν δούλευε τίποτα :)
  5. να 'μαι κι εγω! Τελικά θα το παρατήσω το Mandrake Ήδη γύρισα πίσω στον παλιό πυρήνα (2.6.3-7mdk) και εξακολουθεί να μου κάνει κάτι απίστευτα χαζά όπως : α) εξακολουθεί να ανακατεύεται στο custom fstab που έχω ορίσει (σύνδεσα usb flash disk και αγνόησε παντελώς τις ρυθμίσεις που είχα ορίσει) β) έριξε την ταχύτητα της ADSL που έχω στα 128Κ αντι των 384Κ που έχω (κουφό) γ) το xmms δεν έπαιξε από την αρχή και δεν παίζει με καμία περίπτωση δ) προβλήματα με το μίκτη ήχου (η ένταση δεν διατηρείται σταθερή εκεί που την ορίζεις και πρέπει κάθε φορά που ακους κάτι να είσαι με το μίκτη στο χέρι) ε) ξαφνικά δεν μπορεί να αναπαράγει τον ήχο σε wmv αρχεία στ) τα video-plugin στο mozilla δεν δουλεύουν σωστά (εδώ μπορεί να φταίει και ο mozilla τον οποίο όμως δεν ακούμπησα μετά το αρχικό install κάτι μήνες πριν) και είναι και άλλα μικρότερης σημασίας που δεν τα θυμάμαι. Αξιόλογο από άποψης σταθερότητας όμως δεν μου έβγαλε κανένα κρίσιμο σφάλμα απλά βρίσκομαι συχνά σε καταστάσεις στις οποίες κάτι μικρό δεν δουλεύει. Αυτό με ενοχλεί προσωπικά και μιας και πήρα φόρα κατέβασα και το Gentoo 2004.1 το οποίο έβαλα να κάνω εγκατάσταση και κάνει compile εδώ και μία μέρα (κατεβάζοντας ενημερωμένα πακέτα από το Internet) Οσον αφορά το Suse κατέβασα το LiveCD 9.1 και δεν εντυπωσιάστηκα και δεν άκουσα και καλά σχόλια σε σχετικό googling που έκανα. Τείνει λένε και αυτό να ακολουθεί την λογική των windoze και δεν σε αφήνει να κάνεις αυτό που θέλεις εσύ. Τέλοσπάντων το Gentoo σε καμια ώρα τελειώνει το compile και θα σας πω τις πρώτες εντυπώσεις σε λίγες μέρες.
  6. αντε μιας και μετακομίσαμε σε νεο server βάλτε και κανένα link για mp3 της Πέγκυ Ζήνας ναούμ...
  7. Για μένα ήταν απαραίτητη η μετάβαση στον 2.6.7 - πες το και σαν εγκατάσταση ενός νέου service pack. Ακόμα ο Η/Υ δεν είναι φορτωμένος με κρίσιμες υπηρεσίες δικτύου οπότε πρακτικά έχω ελεύθερο πεδίο δράσης. Αρχίζουν να μην μου αρέσουν οι custom kernels που έρχονται με τα εκάστοτε distributions και θα προτιμώ απο εδώ και μπρος να κάνω compile το δικό μου πυρήνα. Προσωπικά είχα προβλήματα με το supermount που έκανε ότι γούσταρε με το fstab αγνοώντας τις δικές μου ρυθμίσεις. Ο vanilla kernel ευτυχώς δεν υποστηρίζει supermount οπότε γλίτωσα και πλέον είμαι ευτυχής με το automount το οποίο έχει ωριμάσει αρκετα. Μιας και δουλεύει έτσι λοιπόν δεν πρόκειται να το πειράξω μέχρι να βγει ο 2.8 ίσως, ποιός ξέρει...
  8. Δοκιμάζω τον kernel 2.6.7 (vanilla) στο Mandrake 10 και μέχρι τώρα όλα καλά, εκτός από τον driver της Nvidia (5336) ο οποίος κάνει compile (έχοντας εγκατεστημένα τα sources του kernel) αλλά κολλάει το σύμπαν μετά στο KDE με GF_Ti_4200
  9. System > Save config περιμένεις λίγο καθώς σου γράφει "saving to flash.." και μετά σου γράφει οτι ολοκληρώθηκε. Έχω το jetspeed 500 : Hardware revision JETBOARD 1.0 Software revision 8.2.3.0 (Dec 15 2003, 15:05:26) αλλά και με το προηγούμενο software δεν είχα πρόβλημα. Ανοίγω το Jetspeed κάθε απόγευμα που μπαίνω στό ΝΕΤ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα αστάθειας. Η καλύτερη λύση μετά το Jetspeed είναι router (se Zyxel έχω δει πρόβλημα σε μοντέλα over ISDN) αλλά πέφτει κομμάτι ακριβό για το καλοκαίρι (εεε να μην πιούμε καμια παγωμένη μέρες που είναι :))
  10. ρε παλληκάρια αφού απαγορεύεται το βρισίδι στο forum τι το ζαλίζετε... :) Δοκίμασα το rdesktop στο Mandrake 10 για συνδέσεις προς 2003 terminal server (virtual machine) σε διάφορες αναλύσεις και βάθος χρώματος και δουλεύει ΟΚ (Version 1.3.1)
  11. Είναι η άποψή μου όπως το είπες και πρέπει να τη σέβεσαι. Μετά από χρόνια στο Ρ2Ρ κατέληξα στα direct download και ησύχασα.
  12. όμως ο καλός emuler είναι ο leecher! δηλαδή τράβα data και μην δίνεις τίποτα στον αγώνα των dsl να ξέρετε οτι κορυφή είναι μόνο η Cisco. Έπεται η Zyxel κλπ
  13. τυπικά δεν θα έπρεπε να δουλέψει με crossover καλώδιο. ευτυχώς ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές σχεδιάζουν τα hub έτσι ώστε να κάνουν αυτόματη αντιστροφή του καλωδίου όπου αυτή χρειάζεται! Οπότε απλά δεν θα μάθουμε ποτέ τι καλώδιο χρειάζεται στην περίπτωση του φίλου μας. Ισχύει σαφώς το ρητό "αν δουλεύει μην το πειράζεις"! Καλό σερφάρισμα!
  14. ποιό μοντέλο έχεις? αν έχει θύρες διαθέσιμες φυσικά και θα συνδέσεις όλους τους υπολογιστές και με straight καλώδιο φυσικά
×
×
  • Create New...