Jump to content

Linux: the power of a penguin

VaradeRo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καταρχην να πω ενα μεγαλο ευχαριστω για τις βοηθειες που μου δινεις και να πω πως οτι κανω το κανω με δικια μου ευθυνη και δεν προκειτε να κατηγορησω ποτε κανεναν και για τιποτα εαν συμβει κατι.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio (13 Φεβ. 2004 , 04:38)

Δοκίμασε τότε να κάνεις ως root τα ακόλουθα:

insmod scsi_mod

insmod usb_storage

μου εμφανιζει: insmod: scsi_mod: no module by that name found

και: insmod: usb_storage: no module by that name found

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio (13 Φεβ. 2004 , 04:38)

Όσον αφορά το δίσκο σου, ποιός σου είπε ότι ο kernel που έχεις δεν υποστηρίζει μεγάλους δίσκους; Ψάξε το λίγο, αν και πιστεύω ότι δεν έχει πρόβλημα.

απο: http://www.win.tue.nl/~aeb/linux/Large-Disk-1.html

For large IDE disks (over 137 GB): make sure your kernel is 2.4.19/2.5.3 or later

εγω εχω 2.4.18

Rules are made to be broken...

• Απαντήσεις 3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trivil (13 Φεβ. 2004 , 05:17)

καταρχην να πω ενα μεγαλο ευχαριστω για τις βοηθειες που μου δινεις

Αυτή είναι η φιλοσοφία του Linux, η μεταφορά της γνώσης. Απλά ταν μπορέσεις κι εσύ με τη σειρά σου βόηθα κάποιον που το χρειάζεται...

και να πω πως οτι κανω το κανω με δικια μου ευθυνη και δεν προκειτε να κατηγορησω ποτε κανεναν και για τιποτα εαν συμβει κατι.

Απλά ξεκαθάρισα τη θέση μου πριν, δεν ήταν προσωπικό...

μου εμφανιζει: insmod: scsi_mod: no module by that name found

και: insmod: usb_storage: no module by that name found

Συνεπώς αναγκαστικά πας σε Kernel recompile, δεν έχεις τα modules...

For large IDE disks (over 137 GB): make sure your kernel is 2.4.19/2.5.3 or later

εγω εχω 2.4.18

Ο γκαντέμης! :p

Σου συνιστώ να κατεβάσεις τον τελευταίο 2.4

http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.4/linux-2.4.24.tar.gz

Αφού τον κατεβάσεις, ως root, τον κάνεις extract στο /usr/src ως ακολούθως:

cd /usr/src

tar zxf /path-to-gziped-kernel/linux-2.4.24.tar.gz

μετά αφού μπείς στο αντίστοιχο directory με:

cd linux-2.4.24/

κάνεις:

make menuconfig

ή

make xconfig

αν είσαι στα X

μετά διαλέγεις αυτά που σου χρειάζονται είτε σαν modules, είτε μέσα στον Kernel

Κατά κανόνα είναι καλή ιδέα να έχεις ελαφρύ kernel

και modules που φορτώνονται όποτε χρειάζεται.

αφού σώσεις το configuration και βγείς κάνεις

make dep

make clean

make bzImage

make modules

make modules_install

και αντιγράφεις τον νέο σου kernel από εκεί που είναι στο φάκελο /boot

cp /usr/inux-2.4.24/arch/i386/boot/bzImage /boot/kernel-2.4.24

τελευταίο βήμα είναι να κάνεις edit το /etc/lilo.conf και να προσθέσεις το νέο kernel

προσθέτοντας τα ακόλουθα στο τέλος του αρχείου

image=/boot/kernel-2.4.24

label="2.4.24"

root=/dev/hda1

read-only

μετά εκτελείς

lilo

και ο Θεός μαζί σου...

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Θέλω να δοκιμάσω να προγραμματίσω με C++ και Linux. Έχω μία διανομή Suse 9 η οποία έχει διάφορα εργαλεία αλλά δεν ξέρω τι να εγκαταστήσω. Ξέρει κανείς αν υπάρχει γραφικό περιβάλλον προγραμματισμού όπως είναι το Delphi για την Pascal;

Μήπως ξέρει κανείς για ποιες εφαρμογές είναι κατάλληλη η C++ και ποια η διαφορά της από την C#;

"We don’t see things as they are, we see things as we are."

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος georgemv (13 Φεβ. 2004 , 12:26)

Πριν κάνεις recompile τον kernel κάνε

modprobe usb-storage

modprobe usb-uhci

mkdir /mnt/stick

mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/stick

δοκιμασα αλλα τιποτα. στην 2η εντολη εβγαλε το ιδιο σφαλμα, επομενως συνεχεισα τις συμβουλες του valeriou

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio (13 Φεβ. 2004 , 06:20)

μετά εκτελείς

lilo

ολα μια χαρα και κανενα σφαλμα μεχρι αυτη την εντολη, μολις την εκτελεσα μου εμφανισε:

warning: LBA32 addressing assumed

Added Linux-2.4.24 *

μετα κανω reboot και εκει που εμφανιζει το μηνυμα:

Loading Linux-2.4.24...........

αμεσως κανει και παλι restart :(

EDIT:

επανεφερα παλι το 2.4.18 με μια αλλαγη του lilo.conf, τι βηματα τωρα πρεπει να ακολουθησω; και ευχαριστω για την υπομονη σας

Μπορείτε να με βοηθήσετε δε ένα πρόβλημα που έχω ;

:worry: :confused:

Κατα λάθος έστειλα όλα τα αρχρεία του λειτουργικού Slackware9.1 στον κάλαθο και τώρα δεν τα εντοπίζει στο boot.Πως μπορώ να τα επαναφέρω στην αρχική τους θέση χωρίς FORMAT ; Σκέφτηκα μεσω windows αλλά δε βρίκα κάποιο σχετικό και καλό πρόγραμμα καθώς ο δίσκος μου ειναι REISERFS και στα xp δε δουλεύει το rsftool 7toolspartition magic και άλλα.Μπορεί κανεις να με βοηθήσει .Θέλω να επανέλθω στα λινουξ χωρίς φορματ γιατί εχώ κάνει πολλές ρυθμίσεις που δε θέλω να τις ξαναπεράσω

HELP HELP

Ubuntu Linux

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος viator (13 Φεβ. 2004 , 15:16)

Θέλω να δοκιμάσω να προγραμματίσω με C++ και Linux. Έχω μία διανομή Suse 9 η οποία έχει διάφορα εργαλεία αλλά δεν ξέρω τι να εγκαταστήσω. Ξέρει κανείς αν υπάρχει γραφικό περιβάλλον προγραμματισμού όπως είναι το Delphi για την Pascal;

Μήπως ξέρει κανείς για ποιες εφαρμογές είναι κατάλληλη η C++ και ποια η διαφορά της από την C#;

Μπορείς να δοκιμάσεις το Kdevelop (υπάρχει στην διανομή σου). Για Delphi υπάρχει το Kylix, το οποίο όμως δεν έχει πιάσει και πολύ, ενώ για να το κατεβάσεις (δωρεάν) από την Borland πρέπει να έχεις καλή σύνδεση γιατί είναι αρκετά MB!

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trivil (13 Φεβ. 2004 , 18:12)

ολα μια χαρα και κανενα σφαλμα μεχρι αυτη την εντολη, μολις την εκτελεσα μου εμφανισε:

warning: LBA32 addressing assumed

Added Linux-2.4.24 *

μετα κανω reboot και εκει που εμφανιζει το μηνυμα:

Loading Linux-2.4.24...........

αμεσως κανει και παλι restart :(

EDIT:

επανεφερα παλι το 2.4.18 με μια αλλαγη του lilo.conf, τι βηματα τωρα πρεπει να ακολουθησω; και ευχαριστω για την υπομονη σας

EDIT:

--------------------------------------------

Μιλώντας με μια φίλη που έχει περισσότερη εμπειρία, μου πρότεινε να σου πώ να γράψεις σε κάποιο σημείο του lilo.conf (δεν έχει σημασία που) lba32 και μετά να τρέξεις πάλι το lilo. Μετά restart, και βλέπουμε.

Αν δεν κάτσει δοκίμασε τα παρακάτω...

---------------------------------------------

Αποσύνδεσε το μεγάλο δίσκο και κάνε boot, άλλαξε πάλι το lilo.conf, τρέξε το lilo και δες αν σου βγάζει το ίδιο σφάλμα. Αν όχι, τότε το lilo δεν αναγνωρίζει σωστά το μέγεθος του δίσκου, συνεπώς εγκαθιστάς μια νεα έκδοση από εδώ:

http://www.ibiblio.org/pub/Linux/system/boot/lilo/!INDEX.html

Αλλιώς πάλι εδώ είμαστε...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος georget (13 Φεβ. 2004 , 18:20)

Μπορείτε να με βοηθήσετε δε ένα πρόβλημα που έχω ;

:worry: :confused:

Θα κάνουμε μια προσπάθεια...

Κατα λάθος έστειλα όλα τα αρχρεία του λειτουργικού Slackware9.1 στον κάλαθο και τώρα δεν τα εντοπίζει στο boot.Πως μπορώ να τα επαναφέρω στην αρχική τους θέση χωρίς FORMAT ; Σκέφτηκα μεσω windows αλλά δε βρίκα κάποιο σχετικό και καλό πρόγραμμα καθώς ο δίσκος μου ειναι REISERFS και στα xp δε δουλεύει το rsftool 7toolspartition magic και άλλα.Μπορεί κανεις να με βοηθήσει .Θέλω να επανέλθω στα λινουξ χωρίς φορματ γιατί εχώ κάνει πολλές ρυθμίσεις που δε θέλω να τις ξαναπεράσω

HELP HELP

Κανόνας θεμελιώδης, ΔΕΝ χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ το λογαριασμό του root εκτός για τις λίγες φορές που θέλουμε να κάνουμε ρυθμίσεις στο σύστημα.

Πάμε παρακάτω...

Όταν λες ότι έστειλες όλα τα αρχεία του Slack στον κάδο τι ακριβώς εννοείς; Τα διέγραψες π.χ. από το Gnome; Από το KDE; Όταν λες όλα, τί όλα; ό,τι υπήρχε στο /; Το σύστημα φορτώνει ή όχι; Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες στο τι έκανες, πως το έκανες και τι γίνεται τώρα στο σύστημά σου...

Να'μαι πάλι κι εγώ! :p

Ευτυχής πλέον χρήστης Linux (και όχι μόνο).

Πλέον ασχολούμαι με τη σύνδεση του, με το Ρ800.

Βρήκα αυτό το link

το οποίο περιγράφει το πως μπορεί να πραγματοποιηθεί

η σύνδεση μεταξύ τους. Ακολουθώ τα βήματα (αν και δεν

χρησιμοποιώ τις ΙΡ που δίνει ο τύπος αλλά

192.168.9.1 και 192.168.9.2. Δυστυχώς όμως κατά

την εκτέλεση του pppd call p800-local debug nodetach

παίρνω το εξής:

Perms of /dev/ttyS2 are ok, no 'mesg n' neccesary.

Connect script failed

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να βρω τί φταίει;

Ακόμα μια και οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες

πώς θα δω σε ποιό serial (ttySx) έχω τί;

Υ.Γ. Έχω βεβαιωθεί πως η συσκευή (USB)

έχει αναγνωριστεί κανονικά

Βασικά τη θέλεις να κάνεις ακριβώς; Αν θέλεις να συνδεθείς στο Internet με GPRS υπάρχει ένα πρόγραμα στο

http://easyconnect.linuxuser.hu

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio (14 Φεβ. 2004 , 00:08)

Αποσύνδεσε το μεγάλο δίσκο και κάνε boot, άλλαξε πάλι το lilo.conf, τρέξε το lilo και δες αν σου βγάζει το ίδιο σφάλμα. Αν όχι, τότε το lilo δεν αναγνωρίζει σωστά το μέγεθος του δίσκου, συνεπώς εγκαθιστάς μια νεα έκδοση από εδώ:

αρχικα να πω πως στο συστημα που τα κανω αυτα ειναι σε ενα laptop (pentium mmx 266 mhz, 32mb ram, 3gb σκληρο) τον μεγαλο δισκο τον εχω στον αλλο υπολογιστη, και θα βαλω και εκει linux αλλα αργοτερα. (για τώρα περισσοτερο αλλαζω τον kernel για να αναγνωριζει την flash memory και για να ξερω αργοτερα να το κανω και για τον μεγαλο δισκο)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio (14 Φεβ. 2004 , 00:08)

Μιλώντας με μια φίλη που έχει περισσότερη εμπειρία, μου πρότεινε να σου πώ να γράψεις σε κάποιο σημείο του lilo.conf (δεν έχει σημασία που) lba32 και μετά να τρέξεις πάλι το lilo. Μετά restart, και βλέπουμε.

Αν δεν κάτσει δοκίμασε τα παρακάτω...

το εκανα και οντως οταν εκτελω lilo δεν μου εμφανιζει πια εκεινο το warning, αλλα παλι εχω το ιδιο προβλημα :( εκει που παει να φορτωσει το linux (εμφανιζει: loading linux-2.4.24................) μπαμ κανει restart απο μονο του

(παντως βρηκα πως δεν επαιζε ρολο εκεινο το warning που εμφανιζε με το lba32 γιατι οταν εκτελουσα lilo με το kernel 2.4.18 μου εβγαζε παλι το ιδιο warning αλλα μπηκε στο linux οταν εκανα restart)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio (14 Φεβ. 2004 , 03:29)

ΟΚ... Κάνε Paste το lilo.conf να δούμε τι γίνεται...

(αφαιρεσα τις γραμμες που αρχιζαν με #)

boot = /dev/hda

vga = 788

image = /boot/vmlinuz

root = /dev/hda1

label = Linux-2.4.18

read-only

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trivil (14 Φεβ. 2004 , 03:41)

(αφαιρεσα τις γραμμες που αρχιζαν με #)

boot = /dev/hda

vga = 788

image = /boot/vmlinuz

root = /dev/hda1

label = Linux-2.4.18

read-only

Μετά την τροποποίηση πως έγινε δηλαδή; Αν έχεις πρόσβαση σε IRC έλα στο #myphone μπας και βγάλουμε άκρη από εκεί...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος viator (14 Φεβ. 2004 , 02:04)

Βασικά τη θέλεις να κάνεις ακριβώς; Αν θέλεις να συνδεθείς στο Internet με GPRS υπάρχει ένα πρόγραμα στο

http://easyconnect.linuxuser.hu

Το link που εδωσα μιλαει για συνδεση με το Sync Station

του P800. Θελω να εχω τη δυνατοτητα να μεταφερω

αρχεια απο και προς το PC. Απο εκει και περα θα δω τι

αλλο μπορω (συγχρονισμος με το PC, GPRS connection κλπ).

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio (14 Φεβ. 2004 , 00:26)

Θα κάνουμε μια προσπάθεια...

Κανόνας θεμελιώδης, ΔΕΝ χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ το λογαριασμό του root εκτός για τις λίγες φορές που θέλουμε να κάνουμε ρυθμίσεις στο σύστημα.

Πάμε παρακάτω...

Όταν λες ότι έστειλες όλα τα αρχεία του Slack στον κάδο τι ακριβώς εννοείς; Τα διέγραψες π.χ. από το Gnome; Από το KDE; Όταν λες όλα, τί όλα; ό,τι υπήρχε στο /; Το σύστημα φορτώνει ή όχι; Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες στο τι έκανες, πως το έκανες και τι γίνεται τώρα στο σύστημά σου...

Νέος χρήστης είμαι και μαθένω...Ναι , τα διάγραψα από kde αλλά σε σβηστίκαν καθώς ,πορώ απο windows xp να βλέπω κανονική τη χωριτικότητα του δίσκου και ναι ό,τι υπήρχε στο / .Το σύστημα δε φορτώνει ολοκληροτικά καθώς δε βρίσκει τα init αρχεία(Εντοπίζει τους δίσκους μόνο).Μπορώ από το Slackware live cd που έχω να τα επαναφέρω στην αρχικά τους τοποθεσία; :cry:

Ubuntu Linux

Αν δε βρεθεί λυση τουλάχιστο μπορεί να μου πει κάποιος πως κάνουμε εγκαθιστούμε προγράμματα συμπιέσμενα σε tar ; Δε βλέπω επιλογή sto ark για διατήρηση των φακέλων που υπάρχουν και μου κάνει extract μόνο τα αρχεία

Ubuntu Linux

Kalispera k apo mena.

Eimai enas kainourgio kai arxarios xristis tou Linux. Molis simera egkatestisa gia prwti fora to ManDrake 9.2 alla dystyxws den exw kamia gnwsi epi toy antikeimenou. Exw omos poly oreksi gia diabasma k gia meleti, giati 8elw na to ma8w oso pio poly mporw. Katafera na to setarw gia na syndeete sto internet, exw omos merikes (eukoles gia esas) erwtiseis.

1) Pws ginete na grapsw sta ellinika? Prepei na katebasw kati? Kai an nai pws 8a to egkatastisw?

2) Katebasa java poy exei kataliksi ...rpm.bin Ti kanoume sti synexeia?

3) Pws mporw na dw ta periexomena twn allwn sklirwn diskwn poy exw?

...kai mia teleytaia erwtisi,

4) Mesw tou GAIM mporw na synde8w kanonika gia to ICQ. Sto msn omos mou bgazei minima ?Protocol not supported?. Yparxei kapoios allo tropos na setarw to msn? Noizw oti to eixa dei sto Linux enos filou mou, opou itan kat eikona k ka8'omoiosh toy MSN tis Microsoft!!!!

Ean mporeite k exete oreksi, parakalw apantiste mou, i steilte mou PM h mail sto jimpanourgias@mycosmos.gr

Eyxaristw.

Compiling σε C++

Έφτιαξα μια εφαρμογή με το Qt Designer by Trolltech.

Πηγα στο φάκελο όπου έχω σώσει τα αρχεία της εφαρμογης και έδωσα την εντολή qmake -o Makefile metric.pro (metric είναι το ονομα του project) για να δημιουργησω το Makefile.

Μετά έδωσα την εντολή make αλλά εμφανίστηκε ένα μήνυμα λάθους.

Ξέρει κανείς τη κάνω λάθος;

linux:~/metric # ls -1

.

..

.moc

.obj

.ui

Makefile

conversionform.ui

conversionform.ui.h

conversionform.ui.h~

conversionform.ui~

main.cpp

metric.pro

linux:~/metric # make

/bin/uic conversionform.ui -o .ui/conversionform.h

make: /bin/uic: Command not found

make: *** [.ui/conversionform.h] Error 127

linux:~/metric #

linux:~/metric #

Compiling σε C++

Hello linuxades!!!

Είμαι άσχετος από linux, και χρησιμοποιουσα το mandrake απο την έκδοση 8,2 και μέτα, και προσφάτως έκανα εγκατάσταση την 9,2

Το προβλήμά μου, δεν βρίσκω πουθένά πως να βγάλω το wait for dialtone απο το modem μού για να συνδεθώ στο internet (sto 9 tin ebriska twra den kserw ti kanw lathos kai den tin briskw...)

Επίσης ποιό πιστοποιητικό ελέγχου ταυτότητας να χρησιμοποιώ για συνδεση dial-up 56k?

exo mia karta tis ASUS 9570 (tin nVIDIA).Ta linux den tin yposyhrizoun kai molis mpaino tremopaizei h othoni xoris na mporo na do tipota kai etsi den mporo na kano egkatastash tous odhgous pou katevasa apo to internet.mporei na mou pei kaneis ean mporo na kano tin egkatastasi kapos allios,oxi se grafiko perivallon?mhpos ginetai apo ekei pou leei na pathso f2 gia plhrofories kai pos?Shmeioteon exo ta SUSE 9.0 kai opos tha katalavate den gnorizo kai polla apo linux...

Linuxades help me!!

ekana compile ton kernel 2.6.3 xwris kanena provlima kai stin ekinisi pou sistimatos mou vgazeis tis 3 minimata kai kolaei

VFS: cannot open root device "307" or hda7

Please append a correct "root=" boot option

kernel panic: VFS: unable to mount root fs on hda7

pos mporo na to diorthosw

thnks

Ενα καλό site για το Linux

LinuxOS Club

το link είναι και στην επίσημη σελίδα του Linux.gr