Jump to content

Συζητήσεις για... οτιδήποτε!

t300
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://img706.imageshack.us/i/errwso.jpg/

Μέγα Λεξικο Δημητράκου, τόμος 6 σελ.2967 έκδοση 1964

Σε ευχαριστω πολυ.

Ειναι σχεδον αυτο που εψαχνα!

ΑΠλα ηθελα να λεει πολλα περισσοτερα και ισως λιγο "ιστορικα" για την λεξη.

Αν εχεις κατι ...

το google δεν βοηθαει καθολου.

Καλησπέρα.

Τυγχάνει να ξέρει κανείς κάποιο πάρκινγκ, έστω, εννοείται, και με πληρωμή στην περιοχή της Μαρίνας Ζέας;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

:heat:

Ιστορικά, απαντάται βασικά ως επίλογος σε επιστολές...(Αρχιμήδης προς Δοσίθεον, Ξενοφών Κύρου παιδεία, Πτολεμαίος Β' ο Φιλάδελφος, Επιστολές Θεμιστοκλέους κ.λ.π.), αλλά και ως καθημερινή ευχή-χαιρετισμός σε συναντήσεις...

Μερικά αποσπάσματα έργων όπου απαντάται :

Ισοκράτης προς Τιμόθεον : '' Έρρωσο, καν του δέη των παρ' ημίν, επίστελλε..''

Επιστολές Αισχύνη : ''Ευτύχει κα μη πολιτεύου μηδέ πρόσκρουε μήτε τοις πλέον σου μήτε τοις έλαττον δυναμένοις. Έρρωσο.''

Επιστολές Πλάτωνος προς Διονύσιο : ''..έρρωσο και γίγνωσκε τοσούτον ημών διημαρτηκώς, ίνα προς τους άλλους βέλτιον προσφέρη..''

Αριστοτέλης προς Φϊλιππον : ''το μεν γαρ μη αδικείν ίσως υπέρ άνθρωπον εστί, το δε πλανηθέντα διασώσασθαι επιφέρει τι καλόν και σφόδρα τούτο ευσταθούς διανοίας ίδιον εστί.Τα δ' άλλα έρρωσο..'

Για όσους δεν έχουν την δυνατότητα Ελληνικού λογισμικού windows η σκέφτονται και να γράψουν Ελληνικά φοβούμενοι ότι κάποιο λάθος θα κάνουν και θα τους ειρωνευτούν

Εδώ παρακάτω έχω ένα link που με ένα κλικ μεταφράζει το κείμενο από greeklish σε ελληνικά

http://services.innoetics.com/greeklish/

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να μάθω λεπτομερής πληροφορίες σχετικά με το πως δηλώνονται στην εφορία κέρδη από ανάπτυξη εφαρμογών για iPhone.

Ψάχνοντας στο Web δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες που να με καλύπτουν.

Τι προϋποθέτει για να μπορέσει κάποιος να πουλήσει μία εφαρμογής στο AppStore;

Πρέπει να είναι ελεύθερος επαγγελματίας;

Εγώ είμαι μισθωτός και ο προγραμματισμός είναι το hobby μου. Πως θα μπορέσω να δηλώσω αυτά τα χρήματα; Θα έχω πρόβλημα;

Edited by Madegnas

Tόσα πολλά είναι τα κέρδη που πρεπει να τα δηλώσεις;

Αν είναι π.χ. για 200 ευρώ να μπλεξεις με χαρτιά, ελέγχους, φπα, σδοε, και στο τέλος τα μισά να στα πάρει η εφορία, γιατί να κάνεις όλο αυτο το τρέξιμο;

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

• 3 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους και καλό καλοκαίρι εύχομαι!

Έτσι λοιπόν πάνω στις προετοιμασίες για το ταξίδι και εγώ θυμάμαι

ότι η παλιά μου βαλίτσα έχει χαλάσει και για να ταξιδέψω προφανώς θα

πρέπει να πάρω μία καινούργια.

Ξέρει κανείς που θα μπορούσα να βρω στην Αθήνα μία μεγάλη βαλίτσα

(γύρω στα 80cm) αλλά όχι μάρκα κτλ φθηνή αλλά σχετικά καλή.

Ευχαριστώ,

Μάνος

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Μοναστηρακι (αθηνας κτλ) θα βρεις χιλιαδες.

Αλλα προσεχε

Οπου φτηνη βαλιτσα = σιγουρη βλαβη!

Πηρα περυσι μεγαλη (μπαουλο) απο τα εκει μαγαζια με μονο 25 ευρω η οποια εσπασε στο χερουλι της 3 μερες μετα.

Πηρα πλαστικη απο Λισσαβωνα 135 λιτρα στα 62 ευρω που εσπασε στο δευτερο ταξιδι.

ΚΑι εχω πολλες ιστοριες να σου πω. Δεδομενου της μεταχειρισης που εχουν απο τις εταιριες στα ταξιδια (αεροπορικα / ακτοπλοικα) , καλυτερα κατι ακριβο να σου μεινει.

:X

και να πω και εγω με την σειρα μου οτι εχω μια επωνυμη βαλιτσα την οποια την εχω πανω απο 7 χρονια με αρκετα ταξδια στο εξωτερικο(θελοντας να δωσω εμφαση στους φιλους υπαλληλους τον αεροδρομιων που τις πετανε οπως να 'ναι) και δεν εχει παθει τιποτα μα τιποτα απολυτως! με λιγα λογια οτι πληρωνεις περνεις! με το μονο μειονεκτημα της βαλιτσας μου οτι και σδεια ειναι πολυ βαρια λογω του περιβληματος της
min kaneis tpt ayrio otan mporeis na to kaneis me8ayrio

Στην εθνικη Αθηνων Λαμιας στο ρευμα προς Πειραια στο υψος του μπουρναζιου μπαινεις στο παραδρομο που ειναι τα γραφεια του οπαπ. μετα το σκλαβενιτη κανεις δεξια κ ειναι μια αποθηκη με μπλε ταμπελες. Εγω απο εκει ψωνιζω.

οκ παιδιά, ευχαριστώ

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Έχε υπόψη, ότι όπως σε ρούχα/παπούτσια κλπ, παίζουν εκπτώσεις και σε αυτά. Αν έχεις υπομονή λίγο ακόμα, θα βρεις κάτι επώνυμο σε κάπως καλύτερη τιμή την αντίστοιχη περίοδο

Καλησπέρα σας,

Ξέρω ότι είναι λίγο κουφό θέμα για το συγκεκριμένο site απλά ψάχνω κάποιες λύσεις για την οικονομική μου κατάσταση. Καταρχάς λέγομαι Ανδρέας, είναι 32 χρονών, και τώρα που η εποχή της οικονομικής κρίσης χτυπάει την πορτα στον καθένα μας (ή τουλάχιστον στην πλειοψηφία από εμάς) ψάχνω κάποια λύση για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής μου.

Λίγα στοιχεία για μένα. Εχω ένα ενοίκιο στο όνομα μου που μου αποφέρει 370 ευρώ το μήνα και εγώ ο ίδιος μένω σε ενοίκιο μόνος μου σε άλλη περιοχή με ακριβώς το ίδιο ποσό. Η δουλειά μου, μου αποφέρει κάτι ελάχιστα πάνω από 1000 ευρώ. Ομως πληρώνω στην εφορία κοντά στα 2000 το χρόνο γιατί το κράτος σου λέει ότι αν έχεις σπίτι στο ονομά σου, τράβα μείνε:mad:.

Και σκέφτομαι 2 λύσεις. Πουλάω το σπίτι, βάζω και ένα μικρό δάνειο, βάζουν και λίγα οι δικοί μου και ότι έχω στην άκρη και αγοράζω ένα και μένω (το διαμέρισμα πρέπει να κοστολογείται κοντά στο 80.000 ευρώ) ή να πάρω ένα μικρό δάνειο και να το αποπληρώνω με το ενοίκιο που εισπράτω?

Και τέλος, αν ξέρει κάποιος, που μπορώ να απευθυνθώ? Ο φοροτεχνικός (αν πάω σε ένα τυχαίο γραφείο φοροτεχνικού πχ) θα πρέπει να πληρωθεί για μια τέτοια ερώτηση?

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, αν μπορεί αν απαντήσει καποιος με εμπειρία ή γνώση παρόμοιου θέματος.

βρισκεις πρωτα ποσο μπορεις να το δωσεις.μετα τιμη απο αυτο που θες να παρεις και μετα πας σε τραπεζες και προσπαθεις να παρεις δανειο με εξτρα χρονια ωστε να εχεις μικρο ποσο καθε μηνα......

Για μένα δεν αλλάζεις ιδιοκτησίες απλά για να γλειτώσεις 2000 ευρώ το χρόνο. Θα στα φάνε οι τράπεζες με τους τόκους.

Τα 2000 ευρώ να δεις μήπως μπορείς να τα μειώσεις στην εφορία. Το ενοίκιο νομίζω πρώτης κατοικίας μειώνει το εισόδημα (που έχεις από το ακίνητο το άλλο) και θα έπρεπε να μένει μόνο το εισόδημα της δουλειάς σου. (κοντά στο αφορολόγητο δηλαδή) εκτός αν έχεις θέμα με τεκμήρια διαβίωσης.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Το θέμα είναι ότι το κράτος σου λέει, έχεις σπίτι, να μείνεις εκεί που το έχεις, άσχετο αν σε βολεύει σε θέμα δουλειάς και απόστασης ή θέμα περιοχής. Εγω το έχω το ακίνητο στην Πλ. Βικτωρίας και δεν έχω σκοπό να μείνω εκεί... Τώρα το εισόδημα του μισθού μου είναι όντως κοντά στο αφορολόγητο. Απλά δεν ξέρω αν με συμφέρει γενικά να πάρω με δάνειο ένα δεύτερο για να μην πληρώνω τσάμπα ενοίκιο που στο κάτω κάτω δεν θα γίνει και δικό μου το σπίτι που μένω. A και κάπου ρώτησα για φοροτεχνικό, και μια συμβουλή αφού θα πρέπει να κλείσω ραντεβου πρώτα η χρέωση θα είναι 100 ευρώ η ώρα!!! Αν έχουν τον θεό τους... Edited by TheSmiths

• 3 weeks later...

Έκανα μια έρευνα στο ίντερνετ και βλέπω οτι οι περισσότερες θάλασσες της Αθήνας είναι πανβρώμικες..δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώσεις σε μια πλαζ πχ προκειμένου να είσαι άνετα αλλά να κινδυνεύεις να κολλήσεις κολοβακτηρίδια, ή ποιος ο ρόλος των blue flags αφού στη λίστα είναι σχεδόν όλες οι παραλίες :mad::mad:

http://ellispoint.gr/index.php?option=com_resource&controller=article&article=4213&category_id=4&Itemid=21

Bazinga!!!

οι μπλε σημαιες δινονται αν πληρουνται καποιες οργανωτικες προυποθεσεις (οργανωμενη πλαζ-ναυαγοσωστες) και καποιοι ελεγχοι που γινονται απο πλευρας καθαριοτητας των νερων..

παντως παρα πολλες παραλιες επειδη δεν εχουν πχ ναυαγοσωστη δεν παιρνουν μπλε σημαια...

ετσι αν καποια παραλια δεν εχει μπλε σημαια δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν ειναι καθαρη...

Είναι πολλά κριτήρια,πολλοί φορείς και υπάρχουν και διαφημιστικοί-τουριστικοί λόγοι της κάθε περιοχής (καθώς παίζονται οικονομικά συμφέροντα) και επίσης κριτήρια όπως το βάθος της θάλασσας,ρεύματα,αν είναι πέρασμα για καράβια κλπ .

Γενικά πάντως με κοινή λογική, κοντά σε οικισμούς πως περιμένει κανείς καθαρά νερά :X

• 2 weeks later...
καλησπερα με το σχεδιο καλικρατης που λενε οτι θα ενταχθουνε δημοι σε αλλους κ θα καταργηθουν. θα αλλαξει και που θα ψηφιζουμε;

Μας κοροιδεύουν. Αγορά ενός ζευγαριού γυαλιών μαζλι με τους φακούς. Κόστος 190 ευρώ.

Μου λένε με την έκπτωση πάνε 140. Ωραία λέω. Να διαλέξω και το δεύτερο;

Αααα. Αν θέλετε να χρησιμοπoιήσετε την προσφορά δεν ισχύει η έκπτωση.... Απατεώνες....

Edited by t300

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

• The title was changed to Συζητήσεις για... οτιδήποτε!
  • The topic was pinned