Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Παιδια αυτό είναι μονο αν εχεις πιστωτικη της αλφα η κ χρεωστικη?

Γενικότερα αν έχεις κάρτα bonus. Είτε χρεωστική, είτε πιστωτική. Δεν είναι όλες οι χρεωστικές της στο πρόγραμμα Bonus. Το γράφει πάνω η κάρτα.

Google Pixel 9 Pro XL

Καλησπέρα παιδιά!!

H alpha bank έχει βγάλει καινούργιο bonus app από το playstore.

Με κάθε καινούργια εγκατάσταση κερδίζετε 2.000 πόντους ενώ με κάθε σύσταση φίλου παίρνετε άλλους 1000 πόντους.

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.alpha.bonusapp

Η προσφορά ισχυεί με όποια κάρτα bonus έχετε. Είτε είναι πιστωτική, είτε είναι χρεωστική

Επίσης,όποιος θέλει ας βάλει τον κωδικό σύστασης 00C3C

Τέλος, Αν θεωρηθεί από τους διαχειρηστές ότι είναι διαφήμιση ας διαγραφεί η τελευταία πρόταση.

Είσαι ωραίος πήρες τους πόντους και από μένα.

Edited by al3x1k0

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Καλησπέρα παιδιά!!

H alpha bank έχει βγάλει καινούργιο bonus app από το playstore.

Με κάθε καινούργια εγκατάσταση κερδίζετε 2.000 πόντους ενώ με κάθε σύσταση φίλου παίρνετε άλλους 1000 πόντους.

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.alpha.bonusapp

Η προσφορά ισχυεί με όποια κάρτα bonus έχετε. Είτε είναι πιστωτική, είτε είναι χρεωστική

Επίσης,όποιος θέλει ας βάλει τον κωδικό σύστασης 00C3C

Τέλος, Αν θεωρηθεί από τους διαχειρηστές ότι είναι διαφήμιση ας διαγραφεί η τελευταία πρόταση.

+1000 κι από εμένα

πιστευεις οτι ειναι ακριβως το ιδιο;
Όχι.

Πιστεύω ότι είναι η Revolut καλύτερη.

Απόλυτη διαφάνεια και έλεγχος από εμένα στον λογαριασμό μου.

Και για δόσεις που λέει ο φίλος, προσωπικά ποτέ δεν το χρησιμοποίησα ούτε στην Ελλάδα, οπότε προφανώς δεν είναι κάτι που χρειάζονται όλοι.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Όχι.

Πιστεύω ότι είναι η Revolut καλύτερη.

Απόλυτη διαφάνεια και έλεγχος από εμένα στον λογαριασμό μου.

Και για δόσεις που λέει ο φίλος, προσωπικά ποτέ δεν το χρησιμοποίησα ούτε στην Ελλάδα, οπότε προφανώς δεν είναι κάτι που χρειάζονται όλοι.

οπως το βλεπει ο καθενας.

εγω προτιμω σε καθε συναλλαγη μου με καρτα να εχω οφελος απο 0,5% εως 20%.

φανταζομαι εσενα δεν σε ενδιαφερει κατι τετοιο.

ο καθενας εχει την οπτικη του.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχει να κάνει με πολλά και προφανώς έχει με την οπτική αλλά και τις συνήθειες του καθενός. Όπως και την ποσότητα και πυκνότητα των αγορών του. Πόσο αγοράζεις και από που. Τα 20% ας πούμε είναι συνήθως προσφορές κατά διαστήματα σε καταστήματα ηλεκτρονικών. Και αυτά σε μεγάλες αλυσίδες που οι τιμές είναι ήδη +20% πάνω από skroutz. Και όχι μόνο στα κινητά! Οπότε αυτή η έκπτωση είναι σαν να μην υπάρχει. Και χειρότερη ακόμα καθώς το 20% αυτό μπορείς να το φας μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα. Ενώ αν αγόραζες από σκρουτζ το 20% αυτό μένει στην τσέπη για να το φας όπου θες. Τώρα το 1% που δίνεται στα καύσιμα πχ κατά κύριο λόγο, και τείνουν μάλιστα να εξισώσουν τις πιστωτικές με τις χρεωστικές σε αυτό το ποσοστό, πάλι έχει να κάνει με το πόσο βάζεις και πόσο συχνά. Το να κερδίσω ένα γέμισμα το χρόνο πχ, δεν αξίζει τον κόπο.1 γέμισμα είναι καλοδεχούμενο, αλλά αντικειμενικά δεν θα σώσει κανέναν μας. Προσπαθώ να μιλήσω με μέσους όρους. Ίσως το μόνο που αξίζει είναι τα σουπερ μαρκετ, αν πηγαίνεις σε ένα συγκεκριμένο και συνδυαστικά με την επιστροφή στην κάρτα και τις προσφορές/κουπόνια του, κάτι κερδίζεις. Φυσικά οτιδήποτε παραπάνω από το τίποτα είναι κάτι. Αλλά εδώ μπαίνει το κομμάτι, πόσο κερδίζεις και αν αξίζει ο κόπος για να το έχεις αυτό.

Παράδειγμα, ας πούμε ενα προϊον σε μεγάλη αλυσίδα έχει 1000 και σε ένα σκρουτζομάγαζο έχει 999 δλδ -1%. Που θα πήγαινε η πλειοψηφία? (υπόθεση ότι δεν υπάρχουν επιστροφές από κάρτες). Για να μην πω το 100%, ένα μεγάλο ποσοστό πάνω από 80-90% θα πήγαινε στην αλυσίδα. Για διάφορους λόγους αλλά εκεί θα πήγαινε.

Οι δόσεις ωστόσο είναι άλλο πράγμα και κατά την άποψη μου, με βάση τον μέσο όρο πλέον στην Ελλάδα και τα εισοδήματα, είναι σημαντικό πλεονέκτημα καθώς μπορείς να αγοράσεις κάτι νωρίτερα με την αποταμίευση που θα έκανες για να το πάρεις να πληρώνεις τις δόσεις.

Google Pixel 9 Pro XL

η revolut είναι καλύτερη αε κάποιους τομείς ενώ σε άλλους είναι οι εγχώριες κάρτες..... είναι διαφορετικα προϊόντα για διαφορετικές χρήσεις.....

τώρα αν κάποιος έχει μια μοναδική χρήση βολεύεται και με revolut αλλα αυτό δεν είναι η γενική περίπτωση

Sent from my L200 using Tapatalk

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Κάθε φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2017 να καλύπτει το 10% του εισοδήματός του με δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών συναλλαγών, για να δικαιούται την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ.

Σε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού θα επιβαρυνθείτε με επιπλέον φόρο 22% επί του «ακάλυπτου» ποσού.

Για μένα αυτό είναι το πρόβλημα που δεν μπορώ να έχω βασική άλλη κάρτα εκτός Ελληνικής.

Έχει να κάνει με πολλά και προφανώς έχει με την οπτική αλλά και τις συνήθειες του καθενός. Όπως και την ποσότητα και πυκνότητα των αγορών του. Πόσο αγοράζεις και από που. Τα 20% ας πούμε είναι συνήθως προσφορές κατά διαστήματα σε καταστήματα ηλεκτρονικών. Και αυτά σε μεγάλες αλυσίδες που οι τιμές είναι ήδη +20% πάνω από skroutz. Και όχι μόνο στα κινητά! Οπότε αυτή η έκπτωση είναι σαν να μην υπάρχει. Και χειρότερη ακόμα καθώς το 20% αυτό μπορείς να το φας μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα. Ενώ αν αγόραζες από σκρουτζ το 20% αυτό μένει στην τσέπη για να το φας όπου θες. Τώρα το 1% που δίνεται στα καύσιμα πχ κατά κύριο λόγο, και τείνουν μάλιστα να εξισώσουν τις πιστωτικές με τις χρεωστικές σε αυτό το ποσοστό, πάλι έχει να κάνει με το πόσο βάζεις και πόσο συχνά. Το να κερδίσω ένα γέμισμα το χρόνο πχ, δεν αξίζει τον κόπο.1 γέμισμα είναι καλοδεχούμενο, αλλά αντικειμενικά δεν θα σώσει κανέναν μας. Προσπαθώ να μιλήσω με μέσους όρους. Ίσως το μόνο που αξίζει είναι τα σουπερ μαρκετ, αν πηγαίνεις σε ένα συγκεκριμένο και συνδυαστικά με την επιστροφή στην κάρτα και τις προσφορές/κουπόνια του, κάτι κερδίζεις. Φυσικά οτιδήποτε παραπάνω από το τίποτα είναι κάτι. Αλλά εδώ μπαίνει το κομμάτι, πόσο κερδίζεις και αν αξίζει ο κόπος για να το έχεις αυτό.

Παράδειγμα, ας πούμε ενα προϊον σε μεγάλη αλυσίδα έχει 1000 και σε ένα σκρουτζομάγαζο έχει 999 δλδ -1%. Που θα πήγαινε η πλειοψηφία? (υπόθεση ότι δεν υπάρχουν επιστροφές από κάρτες). Για να μην πω το 100%, ένα μεγάλο ποσοστό πάνω από 80-90% θα πήγαινε στην αλυσίδα. Για διάφορους λόγους αλλά εκεί θα πήγαινε.

Οι δόσεις ωστόσο είναι άλλο πράγμα και κατά την άποψη μου, με βάση τον μέσο όρο πλέον στην Ελλάδα και τα εισοδήματα, είναι σημαντικό πλεονέκτημα καθώς μπορείς να αγοράσεις κάτι νωρίτερα με την αποταμίευση που θα έκανες για να το πάρεις να πληρώνεις τις δόσεις.

θα σου απαντησω με συγκεκριμενα παραδειγματα.

2000 ευρω πετρελαιο με 5% επιστροφη

2500 ευρω βενζινη με 3% επιστροφη

4000 ευρω σουπερ μαρκετ με 4% επιστροφη

ρουχισμος καλλυντικα απο attica περιπου 2000 ευρω με 10% επιστροφη

πακετο καλοκαιρινων διακοπων 1500 ευρω με 6% επιστροφη

και πολλα πολλα ακομα καθημερινα μικροεξοδα.

συν το πολυ βασικο θεμα του χτισιματος αφορολογητου.

για μενα με πολυ συντηρητικους υπολογισμους το οφελος μου απο χρηση καρτων εγχωριου τραπεζικου συστηματος ειναι τουλαχιστον 850 ευρω.

γιαυτο εγραψα παραπανψ οτι ειναι θεμα οπτικης.

Edited by pexths
[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι συζητάτε ρε παιδιά? Αφορολόγητο και μισθοδοσία είναι οι δύο βασικοί λόγοι και η συζήτηση τελειώνει εκεί. Καλές οι revolut και η N26 γι αυτά που προσφέρουν, αλλά είναι για συγκεκριμένα πράγματα, όχι ως βασικές κάρτες.

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Καλημέρα δεν θυμάμαι αν έχει γραφτεί πιο πίσω αλλά πληροφοριακά πήγα στην Alpha για να κάνω αίτηση για την Energy Mastercard και μου είπαν ότι η συγκεκριμένη κάρτα καταργείται, δεν μπορούν να μου την εκδόσουν και όσοι την έχουν θα μετατραπεί σε Bonus Mastercard.

Η REVOLUT έγινε επίσημα τράπεζα και ακόμα ασχολείστε με συμβατικές τράπεζες;

Δεν συμμετέχει στο χτίσιμο του αφορολόγητου

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Καλημέρα δεν θυμάμαι αν έχει γραφτεί πιο πίσω αλλά πληροφοριακά πήγα στην Alpha για να κάνω αίτηση για την Energy Mastercard και μου είπαν ότι η συγκεκριμένη κάρτα καταργείται, δεν μπορούν να μου την εκδόσουν και όσοι την έχουν θα μετατραπεί σε Bonus Mastercard.

Πότε θα γίνει η κατάργηση δηλαδή; Και γιατί δεν μπορούν να την εκδόσουν ενώ στο site της Alpha έχει τη δυνατότητα για να κάνεις αίτηση;

καλησπέρα προσπαθούσα εχτές να βάλω την κάρτα στο ατμ της Πειραιώς και δεν έμπαινε μέσα. δεν το περίμενα, τέλος πάντων λέω έχει χαλάσει το μηχάνημα. πάω στην εθνική την βάζω μέσα και μου λέει η κάρτα δεν υποστηρίζεται και μου την πέταξε εξω. τέλος πάντων πάω σήμερα στο σύνταγμα και πάλι τα ίδια δεν παίρνει την συγκεκριμένη κάρτα. ο αδελφός μου με την δική του κάρτα κανονικά την παίρνει. και μπαίνει μέσα. ! δοκίμασα και σε ένα κατάστημα στο Μαρκόπουλο τίποτα. δεν μπαίνει στο μηχανημα , το ίδιο και ο αδελφός μου. μου λέει κάτι την μπλοκάρει. καλά τόσο έξυπνα είναι τα ατμ ! δεν υπάρχει! λέτε να έχει απόμαγνητιστει ! . και καλά πως δεν την παίρνει το μηχανημα μέσα και μετά να μου βγάλει πρόβλημα? . δεν πάμε καλά. . μου έλεγε ένας γνωστός μου ότι μπορεί επειδή κινητό με κάρτα κοντά ονα έχει γίνει. καλά πως έγινε αυτό? . αφού στο συρτάρι είχα το πορτοφόλι με μια ακόμη κάρτα εθνική και στο συρτάρι άλλες κάρτες ζηπρώτη φορά μου τυχαίνει κάτι τέτοιο. η κάρτα είναι χρεωστική visa την είχε βγάλει εδώ και ένα μήνα ο πατέρας μου.

καλησπέρα προσπαθούσα εχτές να βάλω την κάρτα στο ατμ της Πειραιώς και δεν έμπαινε μέσα. δεν το περίμενα, τέλος πάντων λέω έχει χαλάσει το μηχάνημα. πάω στην εθνική την βάζω μέσα και μου λέει η κάρτα δεν υποστηρίζεται και μου την πέταξε εξω. τέλος πάντων πάω σήμερα στο σύνταγμα και πάλι τα ίδια δεν παίρνει την συγκεκριμένη κάρτα. ο αδελφός μου με την δική του κάρτα κανονικά την παίρνει. και μπαίνει μέσα. ! δοκίμασα και σε ένα κατάστημα στο Μαρκόπουλο τίποτα. δεν μπαίνει στο μηχανημα , το ίδιο και ο αδελφός μου. μου λέει κάτι την μπλοκάρει. καλά τόσο έξυπνα είναι τα ατμ ! δεν υπάρχει! λέτε να έχει απόμαγνητιστει ! . και καλά πως δεν την παίρνει το μηχανημα μέσα και μετά να μου βγάλει πρόβλημα? . δεν πάμε καλά. . μου έλεγε ένας γνωστός μου ότι μπορεί επειδή κινητό με κάρτα κοντά ονα έχει γίνει. καλά πως έγινε αυτό? . αφού στο συρτάρι είχα το πορτοφόλι με μια ακόμη κάρτα εθνική και στο συρτάρι άλλες κάρτες ζηπρώτη φορά μου τυχαίνει κάτι τέτοιο. η κάρτα είναι χρεωστική visa την είχε βγάλει εδώ και ένα μήνα ο πατέρας μου.

Μάλλον απομαγνητίστηκε η καρτα.

Μάλλον απομαγνητίστηκε η καρτα.

ωραια , πες οτι ειναι αυτο διοτι μαλλον αυτο ειναι αλλα δεν μπορουμε ποτε να ξερουμε τι φταιει για να γινει αυτο.

και ειναι κακιστο. επρεπε να υπηρχε τροπος προστασιας ιδιαιτερα των καινουργιων καρτων.

edit

τελικα επικοινωνησε ο πατερας μου με την πειραιως και μου ειπανε οτι επειδη ειχε παρει ο γιος σας για να ρωτησει για την καρτα σας και δεν εισασταν εκει εσεις για αυτο και μπλκαραμε την καρτα σας . και την ξεμπλοκαρε , ευτυχως περασε μια online πληρωμη που πριν δεν περνουσε αλλα δεν το εχω δοκιμασει σε ατμ για να δω εαν την παιρνει επιτελους μεσα ή οχι.

Edited by JOHNMEGARYTHMOS

Πότε θα γίνει η κατάργηση δηλαδή; Και γιατί δεν μπορούν να την εκδόσουν ενώ στο site της Alpha έχει τη δυνατότητα για να κάνεις αίτηση;

Το πότε να σου πω την αλήθεια ούτε αυτοί ήξεραν ακριβώς να μου το πούνε. Το μόνο που μου λέγανε ήταν να μου εκδόσουν την Bonus Mastercard απευθείας και όχι την συγκεκριμένη αφού σε λίγο καιρό θα καταργηθεί.

Μόλις βγήκε και iOS για iPhone έκδοση για τη νέα εφαρμογή bonus της alpha bank !

Οποίος θέλει μπορεί να βάλει 00DFB σαν referral code όταν την κατεβάσει

Bonus by Alpha Bank by Alpha Bank A.E. https://itunes.apple.com/gr/app/bonus-by-alpha-bank/id1439181895?mt=8

Δεν συμμετέχει στο χτίσιμο του αφορολόγητου

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Η Ν26 συμμετεχει; Μιας και την εχω κανει βασικη μου καρτα εδω και λιγο καιρο, και ηθελα να την εχω σχεδον αποκλειστικη για το 2019

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

πως να συμμετέχει;;;; αφού εινι γερμανική κάρτα

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Ίσως να μετράει το "γέμισμα" της

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Δεν ήξερα οτι δε συμμετεχουν γενικά οι του εξωτερικού. Βέβαια είναι δηλωμενη με ΑΦΜ κτλ, για αυτό ρωτησα

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Ίσως να μετράει το "γέμισμα" της

Δεν λογίζονται στο αφορολόγητο τα εμβάσματα εξωτερικού.