Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Ναι προφανώς πρέπει να έχουν pos που το υποστηρίζει το go4more και μακάρι να το βάλουν περισσότερες επιχειρήσεις στο μέλλον. Πιστωτική δεν έχουν δουλέψει ποτέ αυτό το πληρώνω σε βάζουν τόκους και πληρώνεις τόκους ποτέ δεν μου άρεσε. Πάντα πληρώνουμε με χρεωστικη και πραγματικά δεν έχω ιδέα τι προσφέρει η πιστωτική.

Send From Note 3 With S8 Port Rom

Επειδή δράττομαι για άλλη μια φορά της ευκαιρίας να γράψω κάνα δυο πράγματα που αφορούν όσους διαβάζουν το συγκεκριμένο θέμα να πω πως έχω χρησιμοποιήσει την πιστωτική για αγορές από 0,01€ (χωρίς υπερβολή) έως και >1000€ και δεν έχω πληρώσει τόσο εκ πεποιθήσεως όσο και για απλούς μαθηματικούς λόγους ούτε ένα ευρωλεπτό τόκο.

Η πιστωτική δίνει όπως λέει και το όνομά της μια ορισμένη επαναχρησιμοποιούμενη γραμμή πίστωσης. Η αποπληρωμή της μπορεί να γίνει τόσο με την εξόφληση όλου του ποσού (πράγμα που προφανώς συνίσταται), είτε σε μηνιαίες δόσεις (με την ανάλογη επιβάρυνση τόκων).

Στην πράξη αν η χρήση που θα κάνεις είναι όμοια ακριβώς με αυτή της χρεωστικής σου (δηλαδή να αγοράζεις ότι ακριβώς θα αγόραζες ούτως ή άλλως) βγαίνεις μόνο κερδισμένος απλά εξοφλώντας το πλήρες υπόλοιπο μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαρισμού (όπως ακριβώς με ένα λογαριασμού ρεύματος ή τηλεφώνου ας πούμε).

Από αυτό το σημείο κάνοντας σωστή επιλογή κάρτας (ή και καρτών ακόμα) μπορείς να μεγιστοποιήσεις την επιστροφή σου. Ακόμα και με 1% επιστροφή οι 40.000€ που ανέφερες νωρίτερα αποφέρουν 400€ επιστροφή.

Μετά πιάνουμε τυχόν επιπλέον καλύψεις (ταξιδιωτική ασφάλιση, διπλασιασμός εγγυήσεως, προστασία αγορών κλπ.) και η ψαλίδα υπέρ της πιστωτικής ανοίγει ακόμα περισσότερο.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Επειδή δράττομαι για άλλη μια φορά της ευκαιρίας να γράψω κάνα δυο πράγματα που αφορούν όσους διαβάζουν το συγκεκριμένο θέμα να πω πως έχω χρησιμοποιήσει την πιστωτική για αγορές από 0,01€ (χωρίς υπερβολή) έως και >1000€ και δεν έχω πληρώσει τόσο εκ πεποιθήσεως όσο και για απλούς μαθηματικούς λόγους ούτε ένα ευρωλεπτό τόκο.

Η πιστωτική δίνει όπως λέει και το όνομά της μια ορισμένη επαναχρησιμοποιούμενη γραμμή πίστωσης. Η αποπληρωμή της μπορεί να γίνει τόσο με την εξόφληση όλου του ποσού (πράγμα που προφανώς συνίσταται), είτε σε μηνιαίες δόσεις (με την ανάλογη επιβάρυνση τόκων).

Στην πράξη αν η χρήση που θα κάνεις είναι όμοια ακριβώς με αυτή της χρεωστικής σου (δηλαδή να αγοράζεις ότι ακριβώς θα αγόραζες ούτως ή άλλως) βγαίνεις μόνο κερδισμένος απλά εξοφλώντας το πλήρες υπόλοιπο μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαρισμού (όπως ακριβώς με ένα λογαριασμού ρεύματος ή τηλεφώνου ας πούμε).

Από αυτό το σημείο κάνοντας σωστή επιλογή κάρτας (ή και καρτών ακόμα) μπορείς να μεγιστοποιήσεις την επιστροφή σου. Ακόμα και με 1% επιστροφή οι 40.000€ που ανέφερες νωρίτερα αποφέρουν 400€ επιστροφή.

Μετά πιάνουμε τυχόν επιπλέον καλύψεις (ταξιδιωτική ασφάλιση, διπλασιασμός εγγυήσεως, προστασία αγορών κλπ.) και η ψαλίδα υπέρ της πιστωτικής ανοίγει ακόμα περισσότερο.

Δεν τα γνώριζα ότι έγραψες και όντως δείχνει καλή επιλογή. Εγώ θεωρούσα ότι η πιστωτική είναι κάτι σαν δάνειο που πάντα θα δώσεις λίγα χρήματα παραπάνω σαν τόκο στην εξόφληση. Και επειδή πάντα πληρώνουμε με τα χρήματα που έχουμε και όχι με ξένα δεν είχα ασχοληθεί καθόλου. Έτσι όπως το έγραψες τώρα δείχνει πολύ καλή επιλογή. Εχουμε περίπου 15000 ευρώ σε λιπάσματα το χρόνο από τα οποία δεν κερδίζουμε τίποτα γιατί δεν έχει go4more εκεί που πληρώνουμε. Με την χρεωστική αν έχουμε 150 ευρώ επιστροφή μόνο σε αυτά είναι καθαρό κέρδος. Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

Δεν τα γνώριζα ότι έγραψες και όντως δείχνει καλή επιλογή. Εγώ θεωρούσα ότι η πιστωτική είναι κάτι σαν δάνειο που πάντα θα δώσεις λίγα χρήματα παραπάνω σαν τόκο στην εξόφληση. Και επειδή πάντα πληρώνουμε με τα χρήματα που έχουμε και όχι με ξένα δεν είχα ασχοληθεί καθόλου. Έτσι όπως το έγραψες τώρα δείχνει πολύ καλή επιλογή. Εχουμε περίπου 15000 ευρώ σε λιπάσματα το χρόνο από τα οποία δεν κερδίζουμε τίποτα γιατί δεν έχει go4more εκεί που πληρώνουμε. Με την χρεωστική αν έχουμε 150 ευρώ επιστροφή μόνο σε αυτά είναι καθαρό κέρδος. Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

Βλέπω ότι είναι 5€/1 πόντος για αγορές σε μη συνεργαζόμενης επιχειρήσεις μέσω πιστωτική κάρτας ενώ 10€/1 πόντος μέσω χρεωστικής.

2.000=5€ οπότε χρειάζεσαι 10.000€ αγορές με πιστωτική και 20.000€ (αν υποθέταμε ότι δεν ψώνιζες σε καμία συνεργαζόμενη επιχείρηση). Στην πρώτη περίπτωση δηλαδή παίρνεις 0,05% επιστροφή και στην δεύτερη 0,0025%. Προφανώς αστεία ποσά, οπότε η άποψή μου είναι πως αν το αποφασίσεις γράψε μας που ψωνίζεις ως επί το πλείστον ώστε να σου προτείνουμε κάποια κάρτα με αξιόλογη επιστροφή στις αγορές σου.

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Τι χρέωση έχει το 181818 της εθνικής από σταθερό ΟΤΕ? Θέλω να τους πάρω για μια χρεωστικη κάρτα που έχω και σε μερικές συναλλαγές με βγαζει rejected.

Πάρε στο σταθερό τους, συνήθως είναι φθηνότερα.

----- προσθήκη μηνύματος 116 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έχει κάνει αγορές κάποιος με mastercard εθνικής από coinbase η blockchain? Πήρα πριν λίγο και με λένε λόγω capital control δεν γίνεται να γίνει αγορά. Ενώ από αλλά site αγοράζω κανονικά όπως banggood gearbest. Ακόμα capital control έχουμε?

Στείλε τα λεφτά στη revolut και μετά αγόρασε ότι θέλεις.κοστος αμελητέο.

Μπορώ να στείλω απο την χρεωστική μου χρήματα στην revolut η θέλει e-Banking και αυτό? Έχουν πέσει όλα τα νομίσματα αυτές τις μέρες και είναι ότι πρέπει για αγορά μερικών χιλιάδων.

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Με βγάζει αυτό

2c854182546b665fe9caefd07f3dfc8a.jpg

Οπότε πάλι δεν γίνεται να στείλω χρήματα από την mastercard στην revolut.

Μπορώ να στείλω απο την χρεωστική μου χρήματα στην revolut η θέλει e-Banking και αυτό? Έχουν πέσει όλα τα νομίσματα αυτές τις μέρες και είναι ότι πρέπει για αγορά μερικών χιλιάδων.

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Με βγάζει αυτό

2c854182546b665fe9caefd07f3dfc8a.jpg

Οπότε πάλι δεν γίνεται να στείλω χρήματα από την mastercard στην revolut.

Μόνο με έμβασμα (1€ από e-banking, κάνα 10άρικο τουλάχιστον συνήθως από κατάστημα). Η συναλλαγή που δοκιμάζεις μέσω της χρεωστικής εμπίπτει στον ίδιο περιορισμό με την άλλη που προσπαθούσες.

Μόνο με έμβασμα (1€ από e-banking, κάνα 10άρικο τουλάχιστον συνήθως από κατάστημα). Η συναλλαγή που δοκιμάζεις μέσω της χρεωστικής εμπίπτει στον ίδιο περιορισμό με την άλλη που προσπαθούσες.

Έχω 2 e-Banking εθνικής Πειραιώς τα οποία δεν είναι όμως στο όνομα μου. Ο λογαριασμός της revolut είναι σε άλλο όνομα από τα e banking. Οπότε δεν γίνεται τίποτα ούτε με έμβασμα.

Άρα άνθρακας και η revolut με τόσους περιορισμούς που έχει.

Έχω 2 e-Banking εθνικής Πειραιώς τα οποία δεν είναι όμως στο όνομα μου. Ο λογαριασμός της revolut είναι σε άλλο όνομα από τα e banking. Οπότε δεν γίνεται τίποτα ούτε με έμβασμα.

Εγώ έχω και N26 και Leupay (δεν την χρησιμοποιώ πλέον βέβαια) για τέτοιες περιπτώσεις. Ευκαιρία πάντως να βγάλεις και εσύ κωδικούς e-banking.

Καλησπέρα,

Προφανώς αστεία ποσά, οπότε η άποψή μου είναι πως αν το αποφασίσεις γράψε μας που ψωνίζεις ως επί το πλείστον ώστε να σου προτείνουμε κάποια κάρτα με αξιόλογη επιστροφή στις αγορές σου.

Πιστεύω πως την καλύτερη επιστροφή την έχει η κάρτα Dynamic της Alpha. Σε όλες (μα όλες) τις συναλλαγές δίνει 1% επιστροφή σε επιταγή για Σκλαβενίτη (παλαιότερα έδινε για Carrefour) και σε super market δίνει 2% επιστροφή.

Σαφώς και ελκυστικό είναι και το Membership Rewards για χρυσή AMEX της ίδιας τράπεζας, αλλά πάλι το 1% δεν το φτάνει.

Φιλικά,

Γιώργος Βαρδίκος

HyperHosting Web Hosting Services

http://www.hyperhosting.gr

Καλησπέρα,

Πιστεύω πως την καλύτερη επιστροφή την έχει η κάρτα Dynamic της Alpha. Σε όλες (μα όλες) τις συναλλαγές δίνει 1% επιστροφή σε επιταγή για Σκλαβενίτη (παλαιότερα έδινε για Carrefour) και σε super market δίνει 2% επιστροφή.

Σαφώς και ελκυστικό είναι και το Membership Rewards για χρυσή AMEX της ίδιας τράπεζας, αλλά πάλι το 1% δεν το φτάνει.

Στα σούπερ μάρκετ δίνει 3% και επίσης 0,5% σε πληρωμές δημοσίου. Το μόνο μειονέκτημά της ότι είναι AMEX και δεν έχει δυστυχώς ευρεία αποδοχή. Η επιταγή εξαργυρώνεται και σε άλλα καταστήματα. Την θεωρώ καλή επιλογή αλλά δεν θα μπορούσα να έχω AMEX ως μοναδική πιστωτική.

Εγώ έχω και N26 και Leupay (δεν την χρησιμοποιώ πλέον βέβαια) για τέτοιες περιπτώσεις. Ευκαιρία πάντως να βγάλεις και εσύ κωδικούς e-banking.

Έτσι θα κάνω μέσα στη βδομάδα πάω να βγάλω e-Banking να κάνω τη δουλειά μου. Έμβασμα απευθείας στο blockchain και τέλος. 2 χρόνια λειτουργώ e-Banking συνέχεια αλλά δεν είχε χρειαστεί να φτιάξω και εγώ.

Στα σούπερ μάρκετ δίνει 3% και επίσης 0,5% σε πληρωμές δημοσίου. Το μόνο μειονέκτημά της ότι είναι AMEX και δεν έχει δυστυχώς ευρεία αποδοχή. Η επιταγή εξαργυρώνεται και σε άλλα καταστήματα. Την θεωρώ καλή επιλογή αλλά δεν θα μπορούσα να έχω AMEX ως μοναδική πιστωτική.

Δεν μιλούσα για την Dynamic AMEX αλλά για την Dynamic VISA. Παράξενο, βλέπω πως πλέον δεν την έχουν στο site τους, οπότε ισχύει για τους ήδη κατόχους μόνο, πάντως ακόμη και για ΑΜΕΧ είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα.

Φιλικά,

Γιώργος Βαρδίκος

HyperHosting Web Hosting Services

http://www.hyperhosting.gr

Απ οσο κατάλαβα, δε "συμφέρει" το go4more. Απ την αρχη του χρονου μαζευω πόντους. Με παρα πολλες συναλλαγες, ακομη και σε συνεργαζομενα, εχω μολις 2150... Δηλαδη σε ενα χρονο θα κερδισω 10€

Sent from my Letv-LeEco Le Max 2 X829 6/128 using Tapatalk!

Μάλλον εξαρτάται από τη χρήση. Εγώ παρότι δε χρησιμοποιώ την Ethnocash Plus χρεωστική μου (Go4More) παρά ελάχιστα, έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο γρήγορα μαζεύονται οι πόντοι (κυρίως από αγορά βενζίνης Shell και Σκλαβενίτη, που επισκέπτομαι ούτως ή άλλως). Επειδή πληρώνω και διάφορους λογαριασμούς, εισφορές κλπ. από το λογαριασμό μου στην Εθνική, μαζεύονται και από εκεί πόντοι.

Δεν έχω καταφέρει να συγκρίνω το Go4More με τα Yellows της Πειραιώς αλλά δεν θέλω να σπάω τις αγορές μου σε δύο κάρτες ούτως ή άλλως.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Ισως να εξέταζες την δυνατότητα να ανοίξεις λογαριασμό στη revolut σε κάποιο από τα ονόματα των λογαριασμών

Πώς εν έτη 2017 νόμιζες ότι δίνεις παραπάνω χρήματα όταν αγοράζεις μέσω πιστωτικής;

Υπάρχει πάνω από 20 χρόνια η έννοια των ατοκων αγορών.

Sent from my m1 note using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Ισως να εξέταζες την δυνατότητα να ανοίξεις λογαριασμό στη revolut σε κάποιο από τα ονόματα των λογαριασμών

Έκανα χθες revolut αλλά πάλι δεν με αφήνει να στείλω χρήματα με καρτα. Οπότε αν είναι να κάνω e-Banking στέλνω απευθείας στο kraken blockchain και τέλος δεν χρειάζεται revolut.

----- προσθήκη μηνύματος 66 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πώς εν έτη 2017 νόμιζες ότι δίνεις παραπάνω χρήματα όταν αγοράζεις μέσω πιστωτικής;

Δεν το είχα ψάξει ποτέ για πιστωτική. Ποτέ δεν χρωστάμε πουθενά και με την πιστωτική με είχε κολλήσει η ιδέα ότι θα πληρώνω σίγουρα κάποιους τόκους αφού θα αγοράζω με χρήματα που δεν είναι δικά μου.

Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, όταν μιλάμε για πιστωτικές οι περισσότεροι έχουν στο νου τους τα δεκασέλιδα με τους ακατανόητους όρους με μικρά γράμματα που υπογράφεις με την τράπεζα. Δεν έχω δει ούτε μία τράπεζα να εκδώσει ένα ενημερωτικό που να εξηγεί με απλά λόγια (και χωρίς να τρομάζει τους πελάτες της) το πώς λειτουργεί μια πιστωτική κάρτα - π.χ. ότι αν πληρώνεις όλο το ποσό της δόσης δεν επιβαρύνεσαι καθόλου, αν πληρώσεις την ελάχιστη οφειλή θα έχεις επιβάρυνση κλπ.

Εγώ ότι έμαθα για πιστωτικές το έχω μάθει σε αυτό το θέμα (αν όχι όλα, τα περισσότερα). Παρόλα αυτά, δεν είχα ποτέ και δεν έχω πιστωτική.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Πήγα σήμερα έβαλα 142 ευρώ πετρέλαιο σε πρατήριο που έχει go4more εξαργύρωσα 2592 πόντους και πήρα ακόμα 1218 πόντους από τα 136 ευρώ που πλήρωσα. Not bad.

King δεν μπορείς να στείλεις με χρεωστική , λεφτά στην revolut.παλιά γινόταν.

Κάποιος που να δουλεύει τα yellows της Εθνικής;

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

King δεν μπορείς να στείλεις με χρεωστική , λεφτά στην revolut.παλιά γινόταν.

Κάποιος που να δουλεύει τα yellows της Εθνικής;

Της Πειραιώς είναι τα yellows. Μια βλακεια και μισή είναι. Κάνουμε πόσο καιρό συναλλαγές με χρεωστικη Πειραιώς και έχουμε πολύ λίγους πόντους.

Το ξέρω, απλά αξίζει να την ενεργοποιήσωτην υπηρεσία; θέλει άλλη κάρτα;

Αν χρησιμοποιείς κάρτα Πειραιώς, ενεργοποίησέ τα - μόνο κέρδος θα έχεις. Απλά δεν είναι πολύ ανταγωνιστικές οι παροχές, σε σχέση με άλλα προγράμματα επιβράβευσης.

Την ενεργοποιείς προφανώς απλά δίνει ψυχουλα. Με το go4more της εθνικής καλά που έβαλε ένα πρατήριο στο χωριό μου και κάνουμε 8 με 10 χιλιάδες ευρώ το αγορές από εκεί οπότε γλιτώνουμε αρκετά με τους πόντους. Αρκετά χρήματα με χρεωστικη Πειραιώς δίνουμε και σε γεωπόνο(10+ χιλιάδες το χρόνο)αλλά δεν έχει ούτε go4more ούτε δίνει yellows οπότε το σημαντικό είναι να αυξηθούν τα καταστήματα που υποστηρίζουν τις 2 υπηρεσίες γιατί για την ώρα είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Δηλαδή παίζει ρόλο το pos που έχει το κάθε κατάστημα;Ή μαζεύεις από παντού και τους εξαργυρώνεις σε συγκεκριμένα μαγαζιά;

Δηλαδή παίζει ρόλο το pos που έχει το κάθε κατάστημα;Ή μαζεύεις από παντού και τους εξαργυρώνεις σε συγκεκριμένα μαγαζιά;

Παίζει ρόλο το pos και τους εξαργυρώνεις πάλι σε αντίστοιχο pos