Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Και εγώ με κωδικούς SMS μπαίνω στην εθνική. Πολύ πιο βολικό. Αλλά δεν έχω βρει κάπου επιλογή για να μου έρχονται μειλ.

Επίσης να ρωτήσω κ κάτι άλλο. Που μπορώ να βρω κωδικό BIC για το λογαριασμό μου της Πειραιώς;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το BIC ειναι το γενικο της τράπεζας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο για καθε λογαριασμό.Το BIC της πειραιως ειναι PIRBGRAA

Δίκιο έχεις, ολόκληρο κατεβατό το όνομα ξέχασα... :O Για την Affinity Mastercard λέω.

Και γιατί λες ότι είναι χρυσή? Δεν ανήκει στην κατηγορία των χρυσών καρτών η Affinity. Απλά είναι World MasterCard.. Που συνήθως οι World MasterCard διαφημίζονται ως κάρτες για αυτούς που ταξιδεύουν πιο συχνά και συνοδεύονται από Ταξιδιωτική ασφάλιση ή και άλλα προνόμια.

Υπάρχει ή δυνατότητα να κάνω συναλλαγές στο e-banking της alpha bank χρησιμοποιώντας κωδικό που μου έρχεται στο κινητό μου και να μου στέλνουν μεηλ δωρεάν με την αλλαγή στο λογαριασμό μου;

Sent from my XT1092 using Tapatalk

OnePlus 3T, iPad mini 2

Και γιατί λες ότι είναι χρυσή? Δεν ανήκει στην κατηγορία των χρυσών καρτών η Affinity. Απλά είναι World MasterCard.. Που συνήθως οι World MasterCard διαφημίζονται ως κάρτες για αυτούς που ταξιδεύουν πιο συχνά και συνοδεύονται από Ταξιδιωτική ασφάλιση ή και άλλα προνόμια.

Μου το είπε και η υπάλληλος που κάναμε την αίτηση και μου το επιβεβαίωσαν και σε τηλέφωνό μου στα κεντρικά. Πράγματι ισχύει. Στην Αμερική π.χ οι World είναι σαν κάρτες για ανθρώπους με πιο υψηλό credit score, βγαίνουν με υψηλότερα όρια κλπ. Γι αυτό το λόγο μου είπε η υπάλληλος ότι βγαίνει με μίνιμουμ όριο 3000€.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Παιδια καλησπέρα!Ηθελα να ρωτήσω οποιος φυσικα ξερει..εχω 14.222 εκκαθαριστικο.1 δανειο eurobank αμαξιού πάντα στην ωρα του πληρωμένο.2 ενα δανειο κωτσοβολο 29 το μηνα κ αυτό παντα πληρωμένο.δεν ειμαι πουθενά εγγυητής κ δεν εχω κανενα αλλο δάνειο.Καθε χρονο κανω αιτηση Πειραιώς που εχω μισθοδοσία για πιστωτική,παντα μ την απορρίπτουν.Το ιδιο κ eurobank εκανα της military club κ εκεί μ ειπαν επειδη εχω ήδη δανεισμό απο την τραπεζα τους.Θελω να ρωτήσω ξερει κανεις καμια τραπεζα πιο ελαστική έστω κ για μικρο όριο ας πουμε 500 η 600 δεν με πειραζει που να εγκρίνει πιστωτικες;;;;οποιος μπορει κ ξέρει ας πει..ευχαριστώ

Παιδια καλησπέρα!Ηθελα να ρωτήσω οποιος φυσικα ξερει..εχω 14.222 εκκαθαριστικο.1 δανειο eurobank αμαξιού πάντα στην ωρα του πληρωμένο.2 ενα δανειο κωτσοβολο 29 το μηνα κ αυτό παντα πληρωμένο.δεν ειμαι πουθενά εγγυητής κ δεν εχω κανενα αλλο δάνειο.Καθε χρονο κανω αιτηση Πειραιώς που εχω μισθοδοσία για πιστωτική,παντα μ την απορρίπτουν.Το ιδιο κ eurobank εκανα της military club κ εκεί μ ειπαν επειδη εχω ήδη δανεισμό απο την τραπεζα τους.Θελω να ρωτήσω ξερει κανεις καμια τραπεζα πιο ελαστική έστω κ για μικρο όριο ας πουμε 500 η 600 δεν με πειραζει που να εγκρίνει πιστωτικες;;;;οποιος μπορει κ ξέρει ας πει..ευχαριστώ

Συγνώμη αλλά με τέτοιο εισόδημα δεν χρειάζεσαι κάρτα.

Και με πληρωμή δανείου αυτοκινήτου από πάνω.

Να στο θέσω αλλιώς ... πόσο είναι το καθαρό σου μηνιαίο εισόδημα χωρίς αυτές τις υποχρεώσεις ?

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Εγώ έχω λιγότερο εισόδημα και έχω της eurobank για άτοκες δόσεις στις αγορές μου και για δόσεις στην εφορία ή στα τέλη κυκλοφορίας...πολύ βολική αν δε τη χρησιμοποιείς για λούσα

Sent from my Samsung SM-G930F using Tapatalk

Την Θελω για συγκεκριμενες Αγορές.άτοκες τελη ασφαλειες κ τα σχετικά.Το εαν χρειαζομαι η όχι..το κρινω Εγώ ευχαριστώ

Συγνώμη αλλά με τέτοιο εισόδημα δεν χρειάζεσαι κάρτα.

Και με πληρωμή δανείου αυτοκινήτου από πάνω.

Να στο θέσω αλλιώς ... πόσο είναι το καθαρό σου μηνιαίο εισόδημα χωρίς αυτές τις υποχρεώσεις ?

Διαβάζεις τι γράφεις; Τι πάει να πει τι την θες την κάρτα; Δεν ζήτησε χιλιάρικα όριο, ένα χαμηλό να κάνει τη δουλειά του. Και εγώ ως φοιτητής έχω της Πειραιώς με 600€ όριο και δεν χρωστάω cent, δεν έχω πληρώσω ΠΟΤΕ τόκο και πληρώνω συνήθως πριν καν βγει το statement. Μόνο και μόνο για τις τυχόν επιστροφές, πόντους κλπ αξίζει με χίλια.

Την Θελω για συγκεκριμενες Αγορές.άτοκες τελη ασφαλειες κ τα σχετικά.Το εαν χρειαζομαι η όχι..το κρινω Εγώ ευχαριστώ

Πες τα ρε φίλε... Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε το σύστημα της Αμερικής. Είσαι καλοπληρωτής κλπ, όλα καλά. Δεν είσαι, έχεις υψηλότερα επιτόκια κλπ και δεν πληρώνεις καν ή χρωστάς πολλά σε σχέση με τα πιστωτικά σου όρια σου απαυτώνουν το κέρατο σταδιακά. Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο που πρέπει να απολογηθούμε στον οποιονδήποτε για μια πιστωτική κάρτα.

Αν κάποιος δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του να του κόψουνε τα πόδια. Θα πρέπει όμως να έχει ο οποιοσδήποτε την ευκαιρία να το αποδείξει. Δεν γουστάρουν να δώσουν κλασσική πιστωτική; Ας λανσάρουν και διαφημίσουν τις λεγόμενες secured credit cards, στις οποίες προκαταβάλλει ο ενδιαφερόμενος το πιστωτικό όριο και αν και όταν αποδειχθεί ότι είναι εντάξει του επιστρέφουν τα χρήματα και τον περνάνε σε κανονική πιστωτική. Λύσεις υπάρχουν, μάλλον κάποιοι του χώρου δεν ενδιαφέρονται (κακώς).

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Μου το είπε και η υπάλληλος που κάναμε την αίτηση και μου το επιβεβαίωσαν και σε τηλέφωνό μου στα κεντρικά. Πράγματι ισχύει. Στην Αμερική π.χ οι World είναι σαν κάρτες για ανθρώπους με πιο υψηλό credit score, βγαίνουν με υψηλότερα όρια κλπ. Γι αυτό το λόγο μου είπε η υπάλληλος ότι βγαίνει με μίνιμουμ όριο 3000€.

Στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν ισχύει. Πχ και η eurobank έχει σαν world mastercard την cosmote https://www.eurobank.gr/online/home/viewServices.aspx?id=422&mid=1077&lang=gr

ενώ στην ίδια τράπεζα η gold mastercard ή η platinum mastercard είναι κανονικές mastercard και όχι world.

Απλώς πριν απορροφηθεί από την alpha bank η Citibank τις είχε μετατρέψει αυτή σε world και παρέμειναν έτσι και μετά.

Οι μόνες visa + mastercard οι χρυσές στην alpha είναι αυτές οι 2 που δίνουν και 'gold points' http://www.alphabonus.gr/goldbonus/

Αλλά ακόμα και στο site της mastercard Ελλάδας http://www.mastercard.com/gr/consumer/credit-cards.html αναφέρονται σαν ξεχωριστή κατηγορία η gold και η platinum και άλλη η world. Δεν σημαίνει δηλαδή οτι επειδή ειναι world είναι στην κατηγορία των χρυσών

Δοκίμασε της Πειραιώς για στρατιωτικούς αν είσαι που έχει επιστροφή 2% σε όλες τις αγορές. Είναι η πιο συμφέρουσα νομίζω. Αν δεν στην εγγρίνουν και εκεί μάλλον πρέπει να προσπαθήσεις μόλις τελειώσεις με κάποια δάνεια

Edited by Alex0077

Την Technocard VISA της Attica Bank την έχει βγάλει κανείς σας (μηχανικός); Τι προϋποθέσεις έχει για να εκδοθεί;

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι σε αυτή τη νέα VISA για εξόφληση εισφορών.

Την Technocard VISA της Attica Bank την έχει βγάλει κανείς σας (μηχανικός); Τι προϋποθέσεις έχει για να εκδοθεί;

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι σε αυτή τη νέα VISA για εξόφληση εισφορών.

Εγώ, πριν 3 χρόνια περίπου.

Καλουτσικο εκκαθαριστικό ήθελαν και γενικά να σε "ξέρουν" οικονομικά. Δεν ξέρω πλέον αν και πόσο έχουν δυσκολέψει τα πράγματα

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

Υπάρχει ή δυνατότητα να κάνω συναλλαγές στο e-banking της alpha bank χρησιμοποιώντας κωδικό που μου έρχεται στο κινητό μου και να μου στέλνουν μεηλ δωρεάν με την αλλαγή στο λογαριασμό μου;

Nαι, όλα αυτά που ρωτάς γίνονται, επιπλέον μπορείς μέχρι τέλους του έτους να λαμβάνεις δωρεάν sms για κάθε συναλλαγή κάρτας.

Όταν θα δηλώσεις το τηλέφωνό σου πρέπει να το έχεις δηλωμένο στην τράπεζα και συνήθως σου ζητάνε λογαριασμό για να αποδείξεις αν είναι δικό σου η βεβαίωση από κάποιο κατάστημα της wind σε περίπτωση καρτοκινητού. (οποιοδήποτε κατ/μα wind)

Εγώ, πριν 3 χρόνια περίπου.

Καλουτσικο εκκαθαριστικό ήθελαν και γενικά να σε "ξέρουν" οικονομικά. Δεν ξέρω πλέον αν και πόσο έχουν δυσκολέψει τα πράγματα

Σίγουρα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ. Η υπάλληλος στο υποκατάστημα που ρώτησα μου είπε ότι της κόβουν όλες τις αιτήσεις για την Technocard.:confused:

Και πόσοι έχουν πια "καλούτσικο" εκκαθαριστικό με τα μαύρα χάλια που έχει περιέλθει ο κλάδος μας... Απλά δεν έχω καθόλου άλλα δάνεια και έχω κάτι ακίνητα στο όνομά μου και λέω μπας και υπάρχει καμιά πιθανότητα αν και αφού δεν είμαι καν πελάτης τους ως τώρα και δεν έχω καν λογαριασμό εκεί απίθανο το βλέπω...

Καλημέρα στην παρεα!

Εχω μια ερωτηση αν γνωριζει καποιος....

Υπαρχει καρτα πιστωτικη με οριο 2.000 ευρω .

Τα 1.700 ευρω είναι πιασμένα, αρα εχει υπολοιπο 300 ευρω ακομα στο πιστωτικο οριο...

Θελω να κανω μια αγορα (καινουρια αγορα) 1.700 ευρω και να μπουν σε 12 ατοκες δοσεις, δηλαδή 1.700 / 12 = 141,67 ευρω το μηνα. Η ερωτηση μου απλη : Θα περασει η αγορα σε 12 δοσεις ή όχι ?

Ισως χαζη ερωτηση αλλα δεν γνωρίζω αν όταν θα περασει η καρτα από το μηχανημα θα αναζητησει ολο το ποσο και μετα θα το σπασει σε δοσεις ? ή θα αναζητησει τα 141,67 που θα είναι η κάθε δοση το μηνα?

Κάλεσε στην εξυπηρέτηση πελατών και ζήτα ενημέρωση για το διαθέσιμο της κάρτας σου σε δόσεις.Αν επιβεβαιώσεις ότι δεν επαρκεί το ποσό,μπορεί ο/η υπάλληλος να σου υπολογίσει πότε θα γίνει διαθέσιμο (σύμφωνα με την εικόνα της συγκεκριμένης στιγμής) ή ζήτησε στη συνέχεια να γίνει έλεγχος στα συνολικά στοιχεία σου και μπορεί να προκύψει η δυνατότητα άμεσα.Διαφορετικά μπορείς να αιτηθείς σε κατάστημα αύξηση του πιστωτικού ορίου προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά ή και σε κάποιες αρκετά σπάνια περιπτώσεις (συνήθως αν αφορά ιδιαίτερη σχέση συνεργασία τράπεζας με την επιχείρηση και την εγγύηση-όροι του προϊόντος) μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα χρέωσης με μηνιαίες δόσεις (σαν πάγια έντολη).

Γίνονται αυτόματες ανανεώσεις των πιστωτικών καρτών αφού παρέλθει η ημερομηνία τους ή χρειάζεται να υποβληθούν εκ νέου δικαιολογητικά?(κάτοχος university visa πειραιώς :) )

Αν και υπάρχουν πολλές και διάφορες περιπτώσεις,αυτό που ισχύει σαν «σύνηθες τρόπος» είναι ότι περίπου ενάμιση μήνα πριν λήξει η κάρτα,τρέχει αυτόματα η ανανέωση.Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχεις λάβει την ανανεωμένη κάρτα πριν λήξει η προηγούμενη.Μπορείς να επιβεβαιώσεις άμεσα αν έχει ανανεωθεί απο την ημερομηνία λήξης της στο web banking ή απο κατάστημα,εξυπηρέτηση πελατών..

Βεβαίως,χωρίς χρέωση μπορείς να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία Alpha alerts Λογαριασμών μέσω E-mail με επιπλέον ενεργοποιημένη την επιλογή Επιθυμώ να λαμβάνω ειδοποιήσεις και για τις κινήσεις του λογαριασμού αυτού που γίνονται με χρήση κάρτας.Επίσης δες και την κατηγορία των Alerts Συναλλαγών ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Έλεγξαν κάποιο στοιχείο και σε ενημέρωσαν ή σου έδωσαν μια απάντηση υποθετικά? Προσπάθησε να το διερευνήσεις αναλυτικά με κάποιο αίτημα πιθανόν διότι μπορεί και να υπάρχει κάποια εικόνα δανειακού ανοίγματος στο σύστημα απο λάθος!Δεν είναι καθόλου απίθανο.

Edited by xspy

Με αιτήσεις μου σε αμφοτερες τραπεζες

Δεν παίζει ρόλο μόνο το ύψος του εισοδήματος, αλλά παίζει πολύ μεγάλο και η πηγή του. Να το πω απλά: 20.000€ εισόδημα από δημόσιο υπάλληλο, του δίνουν καλύτερη πιστοληπτική ικανότητα σε σχέση με το ίδιο εισόδημα σε ένα μισθωτό του ιδιωτικού τομέα και πάρα πολύ καλύτερη σε σχέση με ελ. επαγγελματία. Γιατί ο πρώτος θα συνεχίζει να το έχει -σχεδόν- ο κόσμος να χαλάσει, ο 2ος μπορεί να απολυθεί σε 6 μήνες και να μην το έχει και ο 3ος ακόμα και αν δεν βρεθεί στο δρόμο αύριο το πρωί και συνεχίσει να έχει το "μαγαζί" του, δεν είναι καθόλου απίθανο του χρόνου να μην έχει ούτε το μισό από αυτό το εισόδημα. Παίζει μεγάλο ρόλο και η ύπαρξη ακινήτων (ακόμα κι αν δεν προσημειώνονται).

Σήμερα έκανα μία συναλλαγή με την χρεωστική μου της Alpha Bank και ήρθε κατευθείαν μήνυμα στο κινητό μου με τα στοιχεία της συναλλαγής. Εγώ, όμως, δεν ενεργοποίησα ποτέ την υπηρεσία e-alerts της alpha bank... Τώρα που ενεργοποιήθηκε από μόνο του, θα πρέπει να "τραβάει" από τον λογαριασμό μου 1€/μήνα;;; (που είναι το κόστος της υπηρεσίας)

Σήμερα έκανα μία συναλλαγή με την χρεωστική μου της Alpha Bank και ήρθε κατευθείαν μήνυμα στο κινητό μου με τα στοιχεία της συναλλαγής. Εγώ, όμως, δεν ενεργοποίησα ποτέ την υπηρεσία e-alerts της alpha bank... Τώρα που ενεργοποιήθηκε από μόνο του, θα πρέπει να "τραβάει" από τον λογαριασμό μου 1€/μήνα;;; (που είναι το κόστος της υπηρεσίας)

Ναι ........

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Και σε μένα τα ίδια χωρίς να το ζητήσω εδώ και 2-3 βδομάδες!

Φίλος που το είχε από πριν με πληρωμή του ερχόταν μήνυμα και όταν γινόταν η μισθοδοσια μας αλλά σε μένα έρχεται μόνο σε αγορές-πληρωμες.

Στάλθηκε από το A101 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και σε μένα τα ίδια χωρίς να το ζητήσω εδώ και 2-3 βδομάδες!

Φίλος που το είχε από πριν με πληρωμή του ερχόταν μήνυμα και όταν γινόταν η μισθοδοσια μας αλλά σε μένα έρχεται μόνο σε αγορές-πληρωμες.

Στάλθηκε από το A101 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από μόνη της πλέον το ενρεγοποιήσε η αλφα και είναι δωρεάν μέχρι 31/12

Από μόνη της πλέον το ενρεγοποιήσε η αλφα και είναι δωρεάν μέχρι 31/12

Ναι εχεις δικιο. Εκανα λαθος πριν που απαντησα ναι θα χρεωθει ο φιλος. Το εχει ενεργοποιησει μονη της η Alpha στις χρεωστικές καρτες enter. Γι αυτο δεν έρχεται μήνυμα στην πληρωμη του φιλου μας. Δεν ειναι κινηση της καρτας, αλλα του λογαριασμού

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Αλλά δεν έχω βρει κάπου επιλογή για να μου έρχονται μειλ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Έκανα αίτηση για alpha aegean bonus και για μία πρόσθετη κάρτα.

Τώρα που τις παρέλαβα, τα miles δώρο έχουν πιστωθεί μόνο στην miles&bonus του κύριου κάτοχου της πιστωτικής.

Ο κάτοχος της πρόσθετης πιστωτικής κάρτας δεν δικαιούται το δώρο των μιλιών στην δική του miles&bonus κάρτα;

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.