Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Στην σιτιμπανκ που ειχα πιστωτική πριν πάει στην αλφα.. οι συνολικές δόσεις δέσμευαν όλο το διαθέσιμο υπολοιπο του πιστωτικού ορίου..

Δηλαδή αν η κάρτα είχε όριο 1000 ευρώ και έκανες μια αγορά 500 ευρώ σε 10 άτοκες δόσεις... Από την πρώτη κι όλας στιγμή το διαθέσιμο υπολοιπο έπεφτε στα 500 ευρώ και κάθε μήνα χρεώνονταν σταδιακά η κάθε δόση και αποδέσμευε το διαθέσιμο. Που νομίζω αυτό είναι και το πιο σωστό..

Στην άλφα παρατήρησα ότι δε λειτουργεί έτσι.. Πχ η κάρτα έχει όριο 1000 ευρώ και βάζω τη ΔΕΗ (600 ευρώ) σε 6 δόσεις.. Αμέσως δεσμεύονται μόνο 100 ευρώ αντί για 600 δηλαδή το ποσό μόνο της πρώτης δόσης. Οπότε μπορείς να ξοδέψεις άλλα 900 ευρώ. Αυτό δεν μου αρέσει και τόσο ο τρόπος που λειτουργεί και δεν το θεωρώ και τόσο σωστό..

Αν πχ στο παράδειγμα με τα 1000 ευρώ όριο.. την έχω φτάσει την κάρτα στο όριο πχ 999 ευρώ.. και ξαφνικά χρεωθεί κάποια δόση... το υπόλοιπο θα ξεπεράσει κατά πολύ το πιστωτικό όριο... Οπότε λογικά και η ελάχιστη καταβολή θα ανέβει πολύ και θα πρέπει να πληρωθεί όλο το ποσό πάνω του πιστωτικού ορίου..

Ποιο είναι το όριο των δόσεων;; Στο στειτμεντ ή στο web δεν μου το αναφέρει

Η alpha είναι λίγο περίεργη. Το συνολικό ποσό των δόσεων σου δεν μπορεί να ξεπερνά το πιστωτικό υπόλοιπο. Αλλά όταν έχεις άτοκες δόσεις σε αφήνει να αγοράσεις εφάπαξ. Πχ το πιστωτικό μου όριο είναι 900. Αυτή τη στιγμή το συνολικό ποσό που έχω δοσεις στην τράπεζα έως την πλήρη εξόφληση είναι 481 ευρώ (δόσεις ατοκες και μη ) και η τελευταια μηνιαία δόση ήταν 91 ευρώ. Για να αγοράσω ένα προϊόν με δόσεις πρέπει η αξία του να είναι μικρότερη από 900 - 481=419 ευρώ. Όμως εφάπαξ μπορώ να αγοράσω έως 790 ευρώ.

Ακούγεται πολύ καλή για να είναι πραγματικά όλα αυτά - δεν έχει χρέωση για καμία από τις συνηθισμένες συναλλαγές. Μήπως ξέρουμε και πώς μπορούμε να τροφοδοτήσουμε την κάρτα αυτή με μετρητά από την Ελλάδα? Η ιστοσελίδα τους αναφέρει μόνο κάτι για Γερμανία, αν δεν κάνω λάθος... :confused:

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Ακούγεται πολύ καλή για να είναι πραγματικά όλα αυτά - δεν έχει χρέωση για καμία από τις συνηθισμένες συναλλαγές. Μήπως ξέρουμε και πώς μπορούμε να τροφοδοτήσουμε την κάρτα αυτή με μετρητά από την Ελλάδα? Η ιστοσελίδα τους αναφέρει μόνο κάτι για Γερμανία, αν δεν κάνω λάθος... :confused:

μεσω εμβασματος με χρεωση μολις 1 ευρω...... επισης αν αγορασεις σε αλλα νομισματα δεν εχει χρεωσεις για μετατροπη συναλαγματος... και δωρεαν αναληψη απο atm... γενικα λα ειναι δωρεαν

Το μόνο θέμα είναι ότι το επιτόκιο είναι μηδενικό. Αλλά σου δίνει αμέσως μια Μastercard , Μπορείς να στείλεις 500 ευρώ τον μήνα από την τράπεζα σου . Έχεις κανονικό IBAN στο όνομα σου .

Στην σιτιμπανκ που ειχα πιστωτική πριν πάει στην αλφα.. οι συνολικές δόσεις δέσμευαν όλο το διαθέσιμο υπολοιπο του πιστωτικού ορίου..

Δηλαδή αν η κάρτα είχε όριο 1000 ευρώ και έκανες μια αγορά 500 ευρώ σε 10 άτοκες δόσεις... Από την πρώτη κι όλας στιγμή το διαθέσιμο υπολοιπο έπεφτε στα 500 ευρώ και κάθε μήνα χρεώνονταν σταδιακά η κάθε δόση και αποδέσμευε το διαθέσιμο. Που νομίζω αυτό είναι και το πιο σωστό..

Στην άλφα παρατήρησα ότι δε λειτουργεί έτσι.. Πχ η κάρτα έχει όριο 1000 ευρώ και βάζω τη ΔΕΗ (600 ευρώ) σε 6 δόσεις.. Αμέσως δεσμεύονται μόνο 100 ευρώ αντί για 600 δηλαδή το ποσό μόνο της πρώτης δόσης. Οπότε μπορείς να ξοδέψεις άλλα 900 ευρώ. Αυτό δεν μου αρέσει και τόσο ο τρόπος που λειτουργεί και δεν το θεωρώ και τόσο σωστό..

Αν πχ στο παράδειγμα με τα 1000 ευρώ όριο.. την έχω φτάσει την κάρτα στο όριο πχ 999 ευρώ.. και ξαφνικά χρεωθεί κάποια δόση... το υπόλοιπο θα ξεπεράσει κατά πολύ το πιστωτικό όριο... Οπότε λογικά και η ελάχιστη καταβολή θα ανέβει πολύ και θα πρέπει να πληρωθεί όλο το ποσό πάνω του πιστωτικού ορίου..

Ποιο είναι το όριο των δόσεων;; Στο στειτμεντ ή στο web δεν μου το αναφέρει

Ούτε σε εμένα το αναφέρει , αλλά όταν το ξεπέρασα με άφηνε να πληρώσω μόνο χωρίς δώσεις ...

Ίσως να ξέρει η εξυπηρέτηση πελατών να στο πει. Μιλάω για Alphabank.

Η alpha είναι λίγο περίεργη. Το συνολικό ποσό των δόσεων σου δεν μπορεί να ξεπερνά το πιστωτικό υπόλοιπο. Αλλά όταν έχεις άτοκες δόσεις σε αφήνει να αγοράσεις εφάπαξ. Πχ το πιστωτικό μου όριο είναι 900. Αυτή τη στιγμή το συνολικό ποσό που έχω δοσεις στην τράπεζα έως την πλήρη εξόφληση είναι 481 ευρώ (δόσεις ατοκες και μη ) και η τελευταια μηνιαία δόση ήταν 91 ευρώ. Για να αγοράσω ένα προϊόν με δόσεις πρέπει η αξία του να είναι μικρότερη από 900 - 481=419 ευρώ. Όμως εφάπαξ μπορώ να αγοράσω έως 790 ευρώ.

Δεν μπορώ να αντισταθώ και να μην μεταφέρω μια απάντηση:p:):D Ακριβώς,η Alpha σε σχέση με υπόλοιπες τράπεζες όπου σε μια συναλλαγή σε άτοκες,δεσμεύουν ποσό απο το διαθέσιμο πιστωτικό όριο και αποδεσμεύουν κάθε μήνα με την χρέωση δόσης, έχει αισθητά διαφορετικό σύστημα υπολογισμού στον τρόπο σχετικά με το διαθεσιμό ποσό για συναλλαγές σε δόσεις και το διαθέσιμο ποσό για συναλλαγές εφάπαξ.Μπορείτε να καλείτε στην εξυπηρέτηση πελατών για να σας ενημερώνουν για τα διαθέσιμα ποσά σε δόσεις και εφάπαξ.Ένα απο τα σημεία υπολογισμού είναι ακόμα και ο αριθμός εικόνας πελάτη..Δεν υπάρχει αυτη η ανάλυση στο Web Banking.

Αποκλειστικά με διαβατήριο που επιδεικνύεις σε βιντεοκλήση με μια εταιρεία που διεκπεραιώνει τη διαδικασία για λογαριασμό της N26. Και επειδή λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας αποστέλλεται ένα SMS με κωδικό στο κινητό σου ενδέχεται να έχεις πρόβλημα στην λήψη του αν έχεις Wind. Εγώ κατάφερα να το λάβω με τη 2η προσπάθεια ταυτοποίησης που έκανα άλλη ώρα. Άλλοι έχουν χρειαστεί ακόμα περισσότερες προσπάθειες.

Ούτε οι νέες ταυτότητες (με τους λατινικούς χαρακτήρες) γίνονται δεκτές;

Πόση ώρα κρατάει το video call? Όλη η συζήτηση γίνεται στα Αγγλικά υποθέτω. Τί σε ρωτάνε εκτός από το να τους δείξεις το διαβατήριο;

Μία ερωτηση για πιστωτική VISA ή ΜΑSTERCARD. Μέσα μαρτίου για ένα επαγγελματικό ταξίδι θέλω να ενοικιάσω ένα αυτοκίνητο στις βρυξέλλες. Μου ζητάνε για την παραλαβή και όχι την πληρωμή ως εγγύηση πιστωτική καιόχι χρεωστική στο όνομά μου. Η Πειραιώς μου λέει ότι για έκδοση με βάση το εκκαθαριστικό μου λισως απορριφθεί η αίτηση. Υπάρχει εναλλακτική λύση απο εξωτερικό?

Χρειάζομαι όριο 900 για την εγγύηση.

Ευχαριστώ

Στην ενοικίαση αυτοκινήτου , η μόνη εναλλακτική για να πληρώσεις την εγγύηση είναι η καταβολή μετρητών.

Αλλιώς πρέπει να έχεις πιστωτική για να κάνουν δέσμευση του ποσού εγγύησης. Δυστυχώς αυτό γίνεται μόνο σε πιστωτικές και όχι σε χρεωστικές.

Ούτε οι νέες ταυτότητες (με τους λατινικούς χαρακτήρες) γίνονται δεκτές;

Πόση ώρα κρατάει το video call? Όλη η συζήτηση γίνεται στα Αγγλικά υποθέτω. Τί σε ρωτάνε εκτός από το να τους δείξεις το διαβατήριο;

Επ' ουδενί. Ούτε νέο δίπλωμα οδήγησης (κακώς βέβαια). Αποκλειστικά διαβατήριο για Έλληνες (έχουν λίστα μπροστά τους και κοιτάζουν τι δέχονται ανά χώρα). Κρατάει γύρω στα 3-7 λεπτά (max) ανάλογα πόσο καλό φωτισμό έχεις και πόσο ...τρέμει το χέρι σου γιατί πρέπει να κεντράρεις μέσα σε ένα εικονικό πλαίσιο που εμφανίζεται στην οθόνη τις σελίδες που σου ζητάει για να τις καταγράψει. Ρωτάνε αρχικά να απαγγείλεις το e-mail με το οποίο άνοιξες το account, φωτογραφίζουν τη φάτσα σου, το διαβατήριο (2η και 3η σελίδα, αυτές με τα στοιχεία και την υπογραφή σου), σου ζητάνε να το κουνήσεις μπροστα στην κάμερα για να φανούν τα ιριδίζοντα στοιχεία ασφαλείας και να απαγγείλεις τον αριθμό του διαβατηρίου. Στη 2η προσπάθεια με ρώτησε εμένα και την ηλικία μου (για να καταγραφεί προφανώς η σύγκριση με την ημ/νια γέννησης). Τέλος σου στέλνει ένα SMS με έναν κωδικό (νούμερο) στο κινητό που έχεις δηλώσει και ανοίγει μια φόρμα στη σελίδα της βιντεοκλήσης που πρέπει να τον εισάγεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αγγλικά ή Γερμανικά μόνο όλα αυτά.

Στην άλφα παρατήρησα ότι δε λειτουργεί έτσι.. Πχ η τ ή στο web δεν μου το αναφέρει

Πάντως εμενα και στην αλφα δουλευει οπως αναλύεις για τη citibank. Το ιδιο και eurobank.

Το λεω πρακτικα ασχετως τι γραφουν οι λογαριασμοι και το ιντερνετ.

Στις αλλες δεν γεμισα ποτε ολο το οριο αλλα πιστευω ετσι ειναι ολες.

Επιβεβαιώνω και εγώ ότι η ALPHA έχει διαφορετικό σύστημα στον υπολογισμού του ορίου για δόσεις από ότι άλλες τράπεζες.

Επιβεβαιώνω και εγώ ότι η ALPHA έχει διαφορετικό σύστημα στον υπολογισμού του ορίου για δόσεις από ότι άλλες τράπεζες.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ολους σας. Για την visa electron της Πειραιώς που εχω εγω δεν εχω καταλάβει ακομα τι παίζει αλλα που θα παει...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ολους σας. Για την visa electron της Πειραιώς που εχω εγω δεν εχω καταλάβει ακομα τι παίζει αλλα που θα παει...

Αδερφέ μην το ψάχνεις παραπάνω το θέμα. Το ποσό που σου λέει ότι είναι διαθέσιμο, είναι διαθέσιμο. Τέλος. Έχει να κάνει και με τον κάθε πελάτη (το πόσο συνεπής έχει φανεί) και με τη σύμβαση που αυτός είχε υπογράψει όταν πήρε την κάθε κάρτα. Τα παλιά τα χρόνια της "ευμάρειας" οι όροι ήταν πολύ "καλύτεροι" (εντός ή εκτός εισαγωγικών για τον πελάτη πάντα) σε σχέση με σήμερα. Όταν πρόσφατα πήγα να ανανεώσω κάρτα της πρώην ΑΤΕBank γιατί την είχα σε αχρηστία καιρό και είχα ξεχάσει το PIN μου την άλλαξαν με αντίστοιχη της Πειραιώς. Σε ερώτησή μου αν έχει συνδρομή (γιατί έτσι βλέπω στο site της Πειραιώς για τις κάρτες της-μετά τον 1ο χρόνο έχουν), η απάντηση είναι "ισχύει ότι είχατε υπογράψει με την ΑΤΕ". Εγώ φυσικά έχω πάρα πολλά χρόνια να πληρώσω οτιδήποτε ως συνδρομή και δεν κάνω και μεγάλη κίνηση. Για αυτό λέω ότι όσοι έχετε πιστωτικές από παλιά, φυλάξτε τες ως κόρες οφθαλμών. Οι όροι και τα πιστωτικά όρια που εγκρίνονταν παλιά δεν υπάρχουν πλέον...

Οι κάρτες χρυση alphabank visa και οι κλασικες amex πλέον μπηκαν και αυτες στο bonus προγραμμα όπως και η χρυσή mastercard .

Ειδικά οι 2 χρυσές έχουν και ειδικό κατάλογο http://goldvisa.gr/ που με λιγότερους πόντους μπορείς να παραγγείλεις αρκετά συμφέροντα πράγματα.

Αν ισχύει και η μεταφορά πόντων από τις american express πχ που μαζεύεις διπλάσιους πόντους προς στις χρυσές bonus , τότε συμφέρει πολύ

Οι κάρτες χρυση alphabank visa και οι κλασικες amex πλέον μπηκαν και αυτες στο bonus προγραμμα όπως και η χρυσή mastercard .

Ειδικά οι 2 χρυσές έχουν και ειδικό κατάλογο http://goldvisa.gr/ που με λιγότερους πόντους μπορείς να παραγγείλεις αρκετά συμφέροντα πράγματα.

Αν ισχύει και η μεταφορά πόντων από τις american express πχ που μαζεύεις διπλάσιους πόντους προς στις χρυσές bonus , τότε συμφέρει πολύ

Εχουν 2 διαφορετικά προγράμματα, http://www.goldvisa.gr και http://www.membershiprewards.gr. Η χρυσή VISA μαζεύει 1 πόντο για κάθε ευρώ (και έως 4 σε μεγάλους συνεργάτες) ενώ η χρυσή AMEX μαζεύει τους διπλάσιους (2 πόντους και έως 8). Σήμερα μας διπλασίασαν και τους διαθέσιμους πόντους σε κάθε κάρτα και χαιρόμουν, αλλά ξαφνικά το iphone από 110.000 πήγε στις 190.000 οπότε μούφα ο διπλασιασμός που έγινε καθώς είναι μία η άλλη. Το καλό με την χρυσή AMEX είναι το πρόγραμμα freedom όπου παίρνεις ο,τι θέλεις από μία ντουζίνα eshop (plaisio, κωτσόβολο, isquare, ηλεκτρονική κλπ) με ανταλλαγή πόντων.

Φιλικά,

Γιώργος Βαρδίκος

HyperHosting Web Hosting Services

http://www.hyperhosting.gr

Εχουν 2 διαφορετικά προγράμματα, http://www.goldvisa.gr και http://www.membershiprewards.gr. Η χρυσή VISA μαζεύει 1 πόντο για κάθε ευρώ (και έως 4 σε μεγάλους συνεργάτες) ενώ η χρυσή AMEX μαζεύει τους διπλάσιους (2 πόντους και έως 8). Σήμερα μας διπλασίασαν και τους διαθέσιμους πόντους σε κάθε κάρτα και χαιρόμουν, αλλά ξαφνικά το iphone από 110.000 πήγε στις 190.000 οπότε μούφα ο διπλασιασμός που έγινε καθώς είναι μία η άλλη. Το καλό με την χρυσή AMEX είναι το πρόγραμμα freedom όπου παίρνεις ο,τι θέλεις από μία ντουζίνα eshop (plaisio, κωτσόβολο, isquare, ηλεκτρονική κλπ) με ανταλλαγή πόντων.

Σε ποια καρτα σου διπλασιασαν τους bonus ποντους?

Αγορα απο πρατηριο καυσιμων στις 25/02/16

Χρεωση σε καρτα Eurobank Visa

Χρησιμοποιησαν τερματικό pos της Τράπεζας Πειραιώς

Μεχρι σήμερα 29/02/16 δεν φαινεται τιποτα στο ebanking της Eurobank

Ουτε καν μειωση του πιστωτικου οριου.

καμια ειδοποιηση με mail ή sms

Δικαιολογειται ;

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Σε ποια καρτα σου διπλασιασαν τους bonus ποντους?

Και στις 2, ορίστε και η επιστολές που έλαβα και στις 2 κάρτες:

http://www.alphabankcards.gr/Portals/2/abVisa1.pdf

http://www.alphabankcards.gr/Portals/2/AlphaBank_AMEX.pdf

...το θέμα είναι πως ο διπλασιασμός πόντων δεν είχε κανένα αντίκτυπο καθώς και στις εξαργυρώσεις έγινε αύξηση ~90% στην αξία των πόντων :(

Φιλικά,

Γιώργος Βαρδίκος

Εννοουσα οτι και στις amex και στις χρυσες έχεις πλέον προσβαση και στα 2 προγράμματα.. Και στο bonus αλλά και στο membershipawards/χρυση visa http://alphabankcards.gr/?TabId=136&xmid=17550

Αν έχεις μια κάρτα amex (πχ την blue ή την premium που μαζεύεις πόντους Χ8, Χ4, Χ2 δηλαδή πιο εύκολα ) και έχεις και μια κάρτα χρυσή visa ή mastercard.. Αν μεταφέρεις τους bonus ποντους από την amex blue ¨η premium στην χρυσή. μπορείς πιο εύκολα να κερδίσεις από τον κατάλογο αυτό... αφού γενικά έχει καλύτερα προιοντα σε σχέση με τους πόντους που απαιτούνται

Πχ στο προγραμμα bonus μπορεις να πάρεις το Samsung galaxy s6 με 225.000 πόντους... ενώ στον κατάλογο με τις χρυσές όπως είπες μπορείς να πάρεις το iphone 190.000 και γενικά νομίζω έχει προιοντα πιο χρησιμα για να εξαργυρώσεις πόντους αν εξαιρέσεις την εξαργύρωση στην aegean

Edited by Alex0077

Μετέφερε τους πόντους σε απλή bonus ή στην amex premier και είσαι μια χαρά. ..

Δεν είναι έτσι, καθώς για το Galaxy S6 πχ το απλό bonus πρόγραμμα χρέωνε 225.000 πόντους ενώ το δικό μας 110.000. Στην ουσία σχεδόν εξομάλυναν τους πόντους εξαργύρωσης στα 2 προγράμματα για τις κοινές συσκευές.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πχ στο προγραμμα bonus μπορεις να πάρεις το Samsung galaxy s6 με 225.000 πόντους... ενώ στον κατάλογο με τις χρυσές όπως είπες μπορείς να πάρεις το iphone 190.000 και γενικά νομίζω έχει προιοντα πιο χρησιμα για να εξαργυρώσεις πόντους αν εξαιρέσεις την εξαργύρωση στην aegean

Όχι μόνο έχει πιο χρήσιμα προϊόντα στο πρόγραμμα των χρυσών, αλλά στην χρυσή AMEX έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις και προϊόντα εκτός καταλόγου από πολλά γνωστά e-shop και να σουν πουν αντιστοίχιση σε πόντους. Ετσι πήρα το iPhone 6S 128GB με ~140.000 πόντους πριν 4 μήνες.

Φιλικά,

Γιώργος Βαρδίκος

Τους bonous της κάρτας πως τους εξαργιρονούμε ξέρει κάποιος?
Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα

Ελπίζω κι εγώ να είναι παρανόηση. Ο καθένας λέει και τα δικά του και δεν είναι να τα παίρνεις όλα τοις μετρητοις τι να σου πω. Δεν ξέρω και πως θα μπορούσε να είναι εφικτός τέτοιος έλεγχος από τις τράπεζες αφού π.χ. μπορεί να κάνουμε εμβάσματα την ίδια μέρα και ώρα με απόσταση λίγων λεπτών. Ένα έμβασμα θα προλάβει να εγκριθεί πρώτο και για το 2ο πως θα μπορέσει να γίνει ο έλεγχος αφού πρέπει ουσιαστικά να έχουν ενημέρωση ακαριάια και σε πραγματικό χρόνο; http://tinyurl.com/z6uzcgh

Έτσι είναι. Προφανώς κάτι έπαιξε με κοινό λογαριασμό..

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ.. Η μόνη εξήγηση είναι ότι είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο e-banking.. Πάντως συνέβη.

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αυτά τα 570€ δεν τα "χρωστάς". Τουλάχιστον όχι ακόμα. Είναι δόσεις, άρα προκύπτει ως επιπλέον οφειλή ένα ποσό κάθε μήνα που περνάει. Το λάθος που κάνεις, είναι ότι τα αθροίζεις όλα μαζί και θεωρείς ότι τα χρωστάς τώρα, ενώ οι δόσεις δεν μειώνουν -αθροιζόμενες όλες μαζί- το διαθέσιμο υπόλοιπο παρά μόνο κάθε μήνα που γίνεται απαιτητή καθεμιά, το μειώνει κατά το ποσό της μέχρι να πληρώσεις κάτι οπότε αυξάνεται κατά αυτό το "κάτι" και πάλι το διαθέσιμό σου. Κατά τα άλλα ισχύει αυτό που σου έγραψε ο gkamared.

Δεν ισχύει αυτό που λες. Όταν κάνεις μια αγορά 500€, άσχετα με τον αν το ποσό μπει σε δόσεις, ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ και μειώνεται από την αγοραστική δύναμη της πιστωτικής. Απλά γίνεται μηνιαία χρέωση. Το πιο λογικό είναι ότι έχεις μεγαλύτερο ποσό για πίστωσης.

Το τρέχον υπόλοιπο είναι αυτό που σου είπαν παραπάνω, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί αυτό τον μήνα.

Δεν ισχύει αυτό που λες. Όταν κάνεις μια αγορά 500€, άσχετα με τον αν το ποσό μπει σε δόσεις, ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ και μειώνεται από την αγοραστική δύναμη της πιστωτικής. Απλά γίνεται μηνιαία χρέωση. Το πιο λογικό είναι ότι έχεις μεγαλύτερο ποσό για πίστωσης.

Ε τώρα θα το συζητήσουμε κι άλλο αυτό; Τόσες μέρες και σε τόσα μηνύματα αναλύθηκε και συζητήθηκε! Σε εμένα και σε αρκετούς άλλους ισχύει όπως ακριβώς το έγραψα. Δεν δεσμεύεται τίποτα όταν χρεώνονται άτοκες δόσεις, παρά μόνο το ποσό της εκάστοτε τρέχουσας δόσης. Απλά προφανώς όχι για όλες τις τράπεζες/κάρτες/πελάτες.

Τους bonous της κάρτας πως τους εξαργιρονούμε ξέρει κάποιος?

Oταν πας να κανεις συναλλαγη σε συνεργαζομενη επιχειρηση και πληρωνεις με καρτα bonus ζητας να σου γινει η εξαργυρωση των ποντων.πχ στην bp/βασιλοπουλο οταν πας να πληρωαεις ,ζητας να σου κανουν εξαργυρωση ποντων.(στο τερματικο βγαζει ενδειξη για εξαργυρωση ποντων και συνηθως ρωτανε τον πελατη)

Στην AEGEAN μπορεις να κανεις εξαργυρωση μεσω του site τους.δεν εω προχειρο το Link να στο δωσω αλλα με λιγο ψαξιμο στο site μπορεις να το βρεις.