GiorgosBt7 Δημ. November 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2013 Λοιπόν, αφού έθιξα το θέμα θα το αναλύσω λίγο περισσότερο μήπως κάποιος άλλος το χρειαστεί μελλοντικά.. Το aliexpress δεν συνεργάζεται με το paypal..οι πιο ασφαλείς επιλογές πληρωμής που έχει είναι μέσω πιστωτικής ή μέσω τραπεζικής μεταφοράς..τώρα τίθεται το θέμα ασφάλειας..αν βάλω τα λεφτά του πωλητή στον λογαριασμό του και μετά κάνει τον κινέζο τι θα κάνω? Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως καθώς το site διαθέτει ένα σύστημα ασφαλείας της εταιρίας escrow..έτσι, όταν κάνεις αγορά και επιλέξεις να πληρώσεις μέσω τραπέζης, η escrow, δημιουργεί έναν λογαριασμό μοναδικό για κάθε παραγγελία..πληρώνεις εκεί το ποσό, ο πωλητής ενημερώνεται ότι το ποσό έχει πληρωθεί και στέλνει το προϊόν.. Oταν λάβεις την παραγγελία σου μπαίνεις στο site και πατάς να απελευθερωθούν τα λεφτά ώστε να πληρωθεί κι εκείνος..αν λάβεις την παραγγελία αλλά δεν αποδεσμεύσεις τα χρήματα εντός 30 ημερών τότε αυτόματα αποδεσμεύονται..οπότε ο πωλητής πληρώνεται αλλά με ένα μήνα καθυστέρηση!αυτά όσον αφορά την ασφάλεια.. Όλα τα παραπάνω προέρχονται από πολύ διάβασμα,ψάξιμο και όχι από προσωπική εμπειρία! Στο προηγούμενό μου ποστ ήθελα να δω αν κάποιος έκανε αγορά κατ' αυτόν τον τρόπο και πως πήγε..αύριο θα πάω στην τράπεζα να πληρώσω και όταν τελειώσει η όλη ιστορία θα ξαναγράψω για το πως πήγε.. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας! Ελπίζω να μην είναι off topic! Λοιπόν τελικά όσον αφορά το aliexpress είναι έμπιστο αν επιλέξεις σωστό πωλητή! Επίσης να διευκρινήσω ότι η escrow δεν συνεργάζεται με το aliexpress απλά χρησιμοποιεί το σύστημά της! Την παραγγελία μου την ακύρωσα για προσωπικούς μου λόγους και τα λεφτά τα πήρα όλα πίσω εκτός από την προμήθεια της τράπεζας (γύρω στα 20 ευρώ..όχι ότι είναι λίγα για πέταμα) σε 7 εργάσιμες μέρες..Το site δηλώνει σε 7-10 εργάσιμες.. Άν το ψάξετε λίγο, πολλοί δεν έχουν πάρει τα λεφτά τους πίσω και έχουν προβλήματα με το aliexpress αλλά αυτό είναι θέμα πωλητή..πάντως καλύτερα να μην το προτιμήσετε όσοι φοβάστε επειδή δεν έχει paypal και είναι δύσκολο να βρεις αξιόπιστο πωλητή.. Συνεπώς μπορεί να μπλέξετε! Η επικοινωνία μου με το site ήταν άριστη και απαντούσαν με ακρίβεια σε ότι τους ρώταγα εντός 24ώρου..με τον πωλητή επίσης τέλεια επικοινωνία με βοήθησε σε όλα και απάνταγε εντός 12ώρου.. Αυτά από την εμπειρία μου..εγώ πάντως θα ξαναπαράγγελνα από τον ίδιο πωλητή αλλά μόνο με πιστωτική! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. November 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2013 Λετε οτι σε αδρανεια 20 ετων σε τραπεζικο λογαριασμο κατασχονται τα χρηματα. Αδρανης λογαριασμος ειναι κ αυτος που γινεται εισοδο στο ebanking? Aν κανεις εισοδο απλα για να δεις το υπολοιπο σου τοτε δεν θεωρειται αδρανης? Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. November 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2013 Oρισμενες προθεσμιακες που ειχαμε στην εμπορικη, δεν τις εχουν προσθεσει στο νεο ebanking της Alpha. λετε να εφαγαν τα λεφτα? Δεν μπορείς να τις προσθέσεις μόνη σου? Έχεις extra pin φαντάζομαι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
labrosg Δημ. November 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2013 Λετε οτι σε αδρανεια 20 ετων σε τραπεζικο λογαριασμο κατασχονται τα χρηματα. Αδρανης λογαριασμος ειναι κ αυτος που γινεται εισοδο στο ebanking? Aν κανεις εισοδο απλα για να δεις το υπολοιπο σου τοτε δεν θεωρειται αδρανης? Μονο αν κάνεις χρεωστική κίνηση (ανάληψη) θεωρείται ότι ένας λογαριασμός ενεργοποιείται. Αυτο μπορεί να είναι και μια μεταφορά, φτάνει ο λογαριασμός που χρεώνεται να είναι ο αδρανής. Παράθεση Oukitel K6000 Pro LG G3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. November 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2013 Μονο αν κάνεις χρεωστική κίνηση (ανάληψη) θεωρείται ότι ένας λογαριασμός ενεργοποιείται. Αυτο μπορεί να είναι και μια μεταφορά, φτάνει ο λογαριασμός που χρεώνεται να είναι ο αδρανής. Δηλαδή αν κάνεις μόνο καταθέσεις, μπορεί να θεωρηθεί αδρανής ο λογαριασμός? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stathis123 Δημ. November 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2013 Σε κάποιο καταστημα voda μου είπαν σχετικά με τις κάρτες vodafone bonus visa και amex ότι βγαίνουν χωρίς εκκαθαριστικό για πιστωτικό όριο 1000 ευρώ.. και ζητάνε μόνο αν θες μεγαλύτερο.. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο.. αλλά ακόμα δεν άνοιξε η φόρμα για αίτηση.. Την Παρασκευή ή από την επόμενη βδομάδα μου είπαν. εγω παλι η ενημερωση που εχω ειναι οτι χρειαζεται εκκαθαριστικο και μαλιστα το ελαχιστο εισοδημα για την εκδοση της καρτας ανερχεται σε 8000€/χρονο .. Παράθεση My Mobile Phone History: Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. November 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2013 Μονο αν κάνεις χρεωστική κίνηση (ανάληψη) θεωρείται ότι ένας λογαριασμός ενεργοποιείται. Αυτο μπορεί να είναι και μια μεταφορά, φτάνει ο λογαριασμός που χρεώνεται να είναι ο αδρανής. Χρεωστικη κινηση? ΔΗλαδη αν εχεις λεφτα σε ολες τις τραπεζες πρεπει να τρεχεις συνεχεια γυρω γυρω? Δεν αρκει η εισοδος στο ebanking? Οταν κανεις εισοδο εννοειται πως ζεις υπαρχεις , τον παρακολουθεις. Οποτε γιατι να στα παρουν. Αλλο να εχεις πεθανει 20 χρονια κ να μην τα εχει ζητησει κανεις. Επρεπε κ ενημερωση να κανεις να θεωρειται κινηση. Στο ΤΤ ετσι μου ειχαν πει. Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. November 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2013 είναι δυνατόν 20 χρόνια να μπαίνεις στο e-banking , και απλά να κοιτάς ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. November 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2013 Ναι Ειναι Πχ αν ειναι λογαριασμος του γιου σου. Του βαζεις ενα ποσο κ περιμενεις να μεγαλωσει Δεν τους αρκει δηλαδη αμα τον βλεπεις? Πρεπει να πας κ απο εκει να δουν την μουρη σου? Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. November 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2013 Ναι Ειναι Πχ αν ειναι λογαριασμος του γιου σου. Του βαζεις ενα ποσο κ περιμενεις να μεγαλωσει Δεν τους αρκει δηλαδη αμα τον βλεπεις? Πρεπει να πας κ απο εκει να δουν την μουρη σου? Δυστυχως ετσι ειναι. Μια φορα τον χρονο θα πηγαινεις να καταθετεις 5 ευρω στον λογαριασμο του γιου σου και ετσι δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pReHiStoRik Δημ. November 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2013 Δυστυχως ετσι ειναι. Μια φορα τον χρονο θα πηγαινεις να καταθετεις 5 ευρω στον λογαριασμο του γιου σου και ετσι δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Μπορεί να πάει και σε 19 χρόνια! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evi32 Δημ. November 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2013 Ελα απλα να κλεψουν θελουν παλι. Ελεος Ανανεωση προθεσμιακης θεωρειται κινηση? Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. November 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2013 Λογικά θεωρείται κίνηση αφού βγαίνουν χρήματα από τον λογαριασμό κ ξαναμπαίνουν τοκοι κτλ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TypeRS Δημ. November 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2013 Δυστυχως ετσι ειναι. Μια φορα τον χρονο θα πηγαινεις να καταθετεις 5 ευρω στον λογαριασμο του γιου σου και ετσι δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Κατάθεση από ebanking είναι το ίδιο , σωστά; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. November 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2013 Κατάθεση από ebanking είναι το ίδιο , σωστά; Λογικα ναι. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t0lias Δημ. November 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2013 Μια ερωτηση καθοτι ασχετος απο πιστωτικες καρτες...θελω να αγορασω κινητο αξιας 200ευρω μεσω πιστωτικης καρτας...με 6 δοσεις θα μου παει 207 αυρω,ΑΝ το αγορασω χωρις δοσεις κ μετα βαζω εγω στην καρτα 50 ευρω τον μηνα για 4 μηνες ΠΟΣΟ παραπανω θα χρεωθω κ αμα χρεωθω??? εχω διαβασει τοσα στο internet κ εχω καταμπερδευτει :wacko: οποιος γνωστης μπορει ας μου στειλει ενα pm για να τον "πρηξω" λιγο κ με αλλες ερωτησεις για να το καταλαβω σωστα Ευχαριστω πολυ! Παράθεση Xiaomi Mi 13 Pro 🆒 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. November 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2013 (edited) Μια ερωτηση καθοτι ασχετος απο πιστωτικες καρτες...θελω να αγορασω κινητο αξιας 200ευρω μεσω πιστωτικης καρτας...με 6 δοσεις θα μου παει 207 αυρω,ΑΝ το αγορασω χωρις δοσεις κ μετα βαζω εγω στην καρτα 50 ευρω τον μηνα για 4 μηνες ΠΟΣΟ παραπανω θα χρεωθω κ αμα χρεωθω??? εχω διαβασει τοσα στο internet κ εχω καταμπερδευτει :wacko: οποιος γνωστης μπορει ας μου στειλει ενα pm για να τον "πρηξω" λιγο κ με αλλες ερωτησεις για να το καταλαβω σωστα Ευχαριστω πολυ! Χρειαζόμαστε υποθέσεις α) το επιτόκιο είναι 18% β) η καρτα εκδίδεται την επόμενη ημέρα της αγοράς. Αν ισχύουν αυτές οι προυποθέσεις , τότε 25 ημέρες μετά πληρώνεις την πρώτη δόση 33,33 υπόλοιπο 166,67 ευρώ. μετά σου έρχονται οι τόκοι στον επόμενο λογαριασμό 200 ευρώ επί 18% επί 25 ημέρες = 2,46 ευρώ 166,66 ευρώ * 5 ημέρες = 0,41 Νέος λογαριασμός 169.54 πληρώνεις δευτερη δόση 33,33 ευρώ μετά από 25 ημέρες υπόλοιπ 169,54 τόκοι 169,53*18% * 25 ημέρες + 136,21 * 18%*5 ημέρες = 2,43 ευρώ Νέος λογαριαμός 138,63 πληρώνεις 33,33 ευρώ νέοι τόκοι 1,96 νέο υπόλοιπο 107,26 πληρώνεις 33,33 ευρώ νέοι τόκοι 1,50 νέο υπόλοιπο 75,43 πληρώνεις 33,33 νέοι τόκοι 1,033 Νέο Υπολοιπο 43,133 πληρώνεις 43,133 νέοι τόκοι 0,53 τους πληρώνεις Πληρωνεις συνολικά 10,32 ευρώ τόκους Το επιτόκιο της κάρτας σου πόσο είναι ???? Edited November 3, 2013 by Vasileios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. November 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2013 Χρειαζόμαστε υποθέσεις α) το επιτόκιο είναι 18% β) η καρτα εκδίδεται την επόμενη ημέρα της αγοράς. Αν ισχύουν αυτές οι προυποθέσεις , τότε 25 ημέρες μετά πληρώνεις την πρώτη δόση 33,33 υπόλοιπο 166,67 ευρώ. μετά σου έρχονται οι τόκοι στον επόμενο λογαριασμό 200 ευρώ επί 18% επί 25 ημέρες = 2,46 ευρώ 166,66 ευρώ * 5 ημέρες = 0,41 Νέος λογαριασμός 169.54 πληρώνεις δευτερη δόση 33,33 ευρώ μετά από 25 ημέρες υπόλοιπ 169,54 τόκοι 169,53*18% * 25 ημέρες + 136,21 * 18%*5 ημέρες = 2,43 ευρώ Νέος λογαριαμός 138,63 πληρώνεις 33,33 ευρώ νέοι τόκοι 1,96 νέο υπόλοιπο 107,26 πληρώνεις 33,33 ευρώ νέοι τόκοι 1,50 νέο υπόλοιπο 75,43 πληρώνεις 33,33 νέοι τόκοι 1,033 Νέο Υπολοιπο 43,133 πληρώνεις 43,133 νεόι τόκοι 0,53 τους πληρώνεις :p χαχααααα καλα εισαι ωραίος σε τράπεζα δουλεύεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. November 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2013 (edited) :p χαχααααα καλα εισαι ωραίος σε τράπεζα δουλεύεις όχι γιαυτό έκανα πολλές τροποποιήσεις μέχρι να βρω τα σωστά νούμερα Τώρα όμως διάβασα ότι του κάναν 6 δόσεις αλλά αυτός θέλει να πληρώσει σε 4.... Αλλά δεν έχω όρεξη για νέους υπολογισμούς. Edited November 3, 2013 by Vasileios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. November 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2013 Γενικώς δεν συμφέρει με τιποτα να αφήνεις απλήρωτες κάρτες περαν της προθεσμίας εξόφλησης και μάλιστα για τέτοιου είδους αγορές κινητά κλπ Αν δεν εχεις, μάζεψε τα και παρτο αργότερα, θα είναι και πιο φτηνό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t0lias Δημ. November 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2013 όχι γιαυτό έκανα πολλές τροποποιήσεις μέχρι να βρω τα σωστά νούμερα Τώρα όμως διάβασα ότι του κάναν 6 δόσεις αλλά αυτός θέλει να πληρώσει σε 4.... Αλλά δεν έχω όρεξη για νέους υπολογισμούς. Απλα ηθελα να ξερω ποιο απο τα 2 συμφερει περισσοτερο,ποσο παραπανω δηλ πληρωνεις με τον ενα τροπο η με τον αλλο....σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου!!! *το επιτοκιο ειναι σχεδον 15% Παράθεση Xiaomi Mi 13 Pro 🆒 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Popheart Δημ. November 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2013 Καλημερα,εκανα μια αγορα απο αμερικη 17 δολλαρια μεσω της χρεωστικης μου! ηθελα να ρωτησω αν κραταει προμηθεια η τραπεζα και αν ειναι το λεγομενο εξοδο συναλλαγματος και ποσο ειναι!ευχαριστω!στην πειραιως ειμαι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. November 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2013 Καλημερα,εκανα μια αγορα απο αμερικη 17 δολλαρια μεσω της χρεωστικης μου! ηθελα να ρωτησω αν κραταει προμηθεια η τραπεζα και αν ειναι το λεγομενο εξοδο συναλλαγματος και ποσο ειναι!ευχαριστω!στην πειραιως ειμαι Για τις χρεωστικές της Πειραιώς είναι 2% με μέγιστο τα €6. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Popheart Δημ. November 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2013 Για τις χρεωστικές της Πειραιώς είναι 2% με μέγιστο τα €6. δηλαδη για μια αγορα 789 δολλαρια ποσο θα μου κρατησει η τραπεζα? 6 ευρω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. November 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2013 6 ευρώ είναι το μέγιστο . Το ελάχιστο είναι 0 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts