Jump to content

Sony Ericsson Xperia X1

kotsianis7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολύ σωστά λες οτι αυτό είναι υποκειμενικό, γιατί αναφέρω τα εξής μετά απο 1 ημέρας χρήση της ρομ:

1) Τα πάνελς κολλάνε κάποια στιγμή (όπως αναφέρεις δεν λειτουργούν σωστά). Θεωρώ πως το κριτήριο σε αυτή την περίπτωση για την επιλογή μιας ρομ θα ήταν: ρομ καθαρή με TF3D χωρίς πάνελς για να μην είναι βαριά ή ρομ με πάνελς και χωρίς TF3D.

Η ρομ με τα δύο interfaces (panels & TF3D) αν δεν λειτουργεί σωστά ΔΕΝ έχει νόημα, ΔΕΝ θα έπρεπε να την χρησιμοποιούμε, για να μην έχουμε συνεχή κολλήματα και soft resets (πάντα κατά προσωπική γνώμη).

Θα δοκιμάσω να δω αν το πρόβλημα λύνεται με την χρήση του TF3D σαν πάνελ, οι απόψεις λένε πως το πρόβλημα λύνεται με αυτόν τον τρόπο, αλλά στην Touch-It που το εφήρμοσα δεν ήμουν και πολύ ευχαριστημένος.

2) Η ρομ μου φαίνεται καλή, φορτωμένη όμως, ξεκινά με 40κάτι ραμ αλλά εμένα μου αρέσει γιατί έχει πολλά πράγματα που θα έβαζα. Δεν μπορώ να πω πως είναι η πιο γρήγορη όμως.

3) Δεν ξέρω αν η χρήση του landscape fix χρειάζεται τελικά, γιατί τις λειτουργίες του τις έχουμε και με την εφαρμογή action screen που παίζει καλά. Βέβαια, αν θέλει κάποιος το landscape fix το απενεργοποιεί, οπότε καλό είναι να υπάρχει, αν δεν δημιουργεί προβλήματα (π.χ. όταν τρέχει, δεν λειτουργεί το κουμπί της κάμερας για φωτογραφίες - η κάμερα ανοίγει μόνο απο το tab του TF3D).

4) Κάτι που είναι άλυτο μέχρι στιγμής είναι οτι δεν μπορούμε να γράψουμε ελληνικά με το hard keyboard στον Opera. Αυτό λύνεται με την χρήση του ΙΕ ή του Iris, αλλά δεν είναι τόσο καλοί browsers σαν τον Opera.

5) Δεν αλλάζουν τα settings στο AEKmap settings ώστε να χρησιμοποιήσω QWERTZ Greek layouts γιατί η συσκευή μου είναι γερμανική. Πιστεύω αυτό να λυθεί.

Έχουν αναφερθεί αυτά στο σχετικό thread, όπως και άλλα μικρά πράγματα και πιστεύω πως με την υποστήριξη του bsp98ht θα λυθούν, ελπίζοντας πως ο φίλος μας έχει το κέφι και τον χρόνο να τα δουλέψει.

1) Νομιζω οτι ειναι σωστη η επιλογη του να παρεχονται κι οι δυο λυσεις. Ο καθενας επιλεγει να χρησιμοποιει αυτο που θελει, εστω κι αν δεν συνεργαζονται αρμονικα τα panels, TF3D.

2) Η πιο γρηγορη, εκ των πραγματων με τοσες εφαρμογες, δε θα μπορουσε να ειναι. Υπαρχουν 2-3 καλες lite για αυτη τη δουλεια, αλλα ειναι εντελως γυμνες... Σημασια εχει η σταθεροτητα μιας ROM με ενα καρο εφαρμογες, τη στιγμη που καποιος θα εγκαθιστουσε το 50-60% αυτων...

3) Εμενα με εξυπηρετει πολυ. Σε landscape κινουμαι μονο για τη συνταξη μηνυματος, συναντησης κ.λπ. , οποτε ειναι αρκουντως βολικο. Οπως λες κι εσυ μπορει ευκολα να απενεργοποιηθει.

4) Αυτο ισχυει, αλλα δε μπορει να κανει κατι επι του παροντος ο δημιουργος της ROM. Μικρο το κακο κατ'εμε.

5) Αυτο ειναι προβλημα για οσους εχουν γερμανικη συσκευη...

Συμπερασματικα, τελεια cooked rom σε καμια περιπτωση δε μπορει να υποστηριχθει οτι υπαρχει. Αλλωστε δεν ειναι αυτος ο σκοπος των cooked roms. Επιπροσθετα, καμια OEM original ROM δεν ειναι περισσοτερο σταθερη και γρηγορη, μετα την εγκατασταση τοσων skins, shells κι εφαρμογων κι αυτο το λεω εχοντας δοκιμασει τα περισσοτερα ppc phone edition της αγορας...

• Απαντήσεις 8,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδα ειμαι κατοχος Nokia εδω και πολλα χρονια..Δεν μπορει παντως να μην με συγκινησει η μεγαλη οθονη του xperia...Το σκεφτομαι....

Δυνατοτητα για ταχεια κλιση , εμφανιση φωτο καλουντος , ξεχωριστο ηχο σε επαφη απο τον προκαθορισμανο μπορουμε να βαλουμε ??? Απο μπαταρια τι λεει ????

Ευχαριστω.

Αυτα που ζητας υπαρχουν εδω και πολυ καιρο στα WM (μαλιστα, με εξτρα εφαρμογουλες μπορεις να τα παραμετροποιησεις σε πολυ μεγαλο βαθμο).

H μπαταρια του ειναι ο,τι καλυτερο σε WM. Μην περιμενεις κατι εξαιρετικο βεβαια απο αυτο το λειτουργικο, αλλα τα 1500 mah, συνεπικουρουμενα απο την πολυ καλη διαχειριση τους απο τη συσκευη, ειναι ικανοποιητικα.

Αυτα που ζητας υπαρχουν εδω και πολυ καιρο στα WM (μαλιστα, με εξτρα εφαρμογουλες μπορεις να τα παραμετροποιησεις σε πολυ μεγαλο βαθμο).

H μπαταρια του ειναι ο,τι καλυτερο σε WM. Μην περιμενεις κατι εξαιρετικο βεβαια απο αυτο το λειτουργικο, αλλα τα 1500 mah, συνεπικουρουμενα απο την πολυ καλη διαχειριση τους απο τη συσκευη, ειναι ικανοποιητικα.

Ευχαριστω πολυ.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Καλησπέρα, σας παρακαλώ χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Έχω διαβάσει τις περισσοτερες σελιδες για το καινούριο μου κινητό Sony Ericsson Xperia.

Εχω τις εξής απορίες.

Τι video converter να χρησιμοποιήσουμε για προβολή ταινιών ωστε να εκμεταλλευτούμε την ανάλυση της οθόνης τα μέγιστα. Υπάρχει κατι καλό σε free ή πρεπει να πληρωσουμε. Ποιά η άποψη σας για το Nidesoft converter? Υπάρχει κάπου δωρεαν? Το έχει κάποιος απο εσας?

Απ όσο ξέρω η συσκευη έχει WM 6.1 υπάρχει κάποιο Destinator η IGo να το υποστηρίζει?

Έχω το 7 απλά δεν ξέρω αν έχει βγει κ σπαστει κάποιο νέο (ισως 3D)

LIVE THE XPERIA

Είμαι κάτοχος του Xperia εδω και 1,5 μέρα. Είναι πραγματικό xperia για μενα γιατί πρώτη φορά χρησιμοποιώ WM.

Στο pc μου έχω vista ultimate και προσπάθησα να συνδέσω το κινητό μου. Διάβασα στις οδηγείες ότι πρέπει να έχω το κέντρο συσκευών Win mobile. Την κατέβασα αλλά ότι και να κάνω όταν συνδέω το κινητό στον υπολογιστή πάντα μου λέει ότι είναι άγνωστη συσκευή. Εγκατέστησα από το CD ότι είχε στο setup και πάλι τίποτα. Αναβάθμισα τους οδηγούς αλλά μου λέει ότι έχει τους πιο πρόσφατους οδηγούς.

Τίποτα.... αυτό εκεί.... "Άγνωστη συσκευή"....

Καμιά ιδέα για το πως μπορώ να γνωρίσω το Xpreia με το PC μπας και γίνει καμιά κατάσταση - νταραβέρι? (lol)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Wiz@rd

Πάλι τα ίδια....

Αλλα πήγα start->settings->connections->USB2PC και ενεργοποίησα το Disk Drive

Έτσι κατάφερα να δω την μνημη από το υπολογιστής μου....

Αλλα το κέντρο σύνδεσης Win Mobile ακόμα μου δείχνει ότι δεν είναι συνδεμένο...

:(

Καμιά ιδέα?

Wiz@rd

Πάλι τα ίδια....

Αλλα πήγα start->settings->connections->USB2PC και ενεργοποίησα το Disk Drive

Έτσι κατάφερα να δω την μνημη από το υπολογιστής μου....

Αλλα το κέντρο σύνδεσης Win Mobile ακόμα μου δείχνει ότι δεν είναι συνδεμένο...

:(

Καμιά ιδέα?

Βγαλε και ξανα κανε εγκατασταση το WMDC και δοκιμασε ξανα

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Ειναι δυνατον να μεταφερθουν οι επαφες μας απο Nokia σε SE Xperia ???

Φιλικά Γιάννης

υπαρχει προγραμμα που σου περναει τις επαφες του νοκια στο outlook (δεν 8υμαμαι πιο ακριβως αλλα με λιγο ψαξιμο του βρισκεις) κ απο κει κ περα περνανε αυτοματα στο xperia με το πρωτο sync

How long? Not long, 'cause

what you reap is what you sow

υπαρχει προγραμμα που σου περναει τις επαφες του νοκια στο outlook (δεν 8υμαμαι πιο ακριβως αλλα με λιγο ψαξιμο του βρισκεις) κ απο κει κ περα περνανε αυτοματα στο xperia με το πρωτο sync

Ευχαριστω.Αν μεταφερθουν απο την sim δεν τις διαβαζει το SE ???

Φιλικά Γιάννης

Βγαλε και ξανα κανε εγκατασταση το WMDC και δοκιμασε ξανα

Μπαααα.........

Το σύνδεσα με ΧΡ αλλά θα ξαναπροσπαθήσω σε vista...

Αν κάποιος άλλος γνωρίζει γιατί δεν συνδέεται με Svista ας το αναφέρει....

Ευχαριστώ!!!

Wiz@rd

Ευχαριστω.Αν μεταφερθουν απο την sim δεν τις διαβαζει το SE ???

ναι κανονικα τις διαβαζει δεν το συζηταμε αυτο

How long? Not long, 'cause

what you reap is what you sow

ναι κανονικα τις διαβαζει δεν το συζηταμε αυτο

Ευχαριστω.Οποτε λογικα θα μπορουν μετα να αποθηκευτουν και στην συσκευη.

Φιλικά Γιάννης

Μπαααα.........

Το σύνδεσα με ΧΡ αλλά θα ξαναπροσπαθήσω σε vista...

Αν κάποιος άλλος γνωρίζει γιατί δεν συνδέεται με Svista ας το αναφέρει....

Ευχαριστώ!!!

Εφοσον εχεις vista δεν επρεπε να κανεις install τιποτα απο το cd, ουτε το activesync γιατι ειναι ενσωματομενο στα vista. κανε ενα rollback συνδεσε το xperia σε usb 2.0 και πες μας τι εγινε

Απλά απο την sim θα τις διαβάσει λίγο περίεργα(οχι σωστά γραμμένες).Τουλάχιστον σε εμένα αυτό έγινε.

Το καλύτερο είναι sync μέσω outlook.

Παλαικάρια δώστε μου μια απάντηση κ καίγομαι..

Καλησπέρα, σας παρακαλώ χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Έχω διαβάσει τις περισσοτερες σελιδες για το καινούριο μου κινητό Sony Ericsson Xperia.

Εχω τις εξής απορίες.

Τι video converter να χρησιμοποιήσουμε για προβολή ταινιών ωστε να εκμεταλλευτούμε την ανάλυση της οθόνης τα μέγιστα. Υπάρχει κατι καλό σε free ή πρεπει να πληρωσουμε. Ποιά η άποψη σας για το Nidesoft converter? Υπάρχει κάπου δωρεαν? Το έχει κάποιος απο εσας?

Απ όσο ξέρω η συσκευη έχει WM 6.1 υπάρχει κάποιο Destinator η IGo να το υποστηρίζει?

Έχω το 7 απλά δεν ξέρω αν έχει βγει κ σπαστει κάποιο νέο (ισως 3D)

LIVE THE XPERIA

Παλαικάρια δώστε μου μια απάντηση κ καίγομαι..

Κατέβασε τον converter που θα βρεις μαζί με οδηγίες από εδώ:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=467112. Είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή για το Xperia και το HD που έχουν την ίδια ανάλυση οθόνης.

Αναφορικά με το πρόγραμμα πλοήγησης μπορείς να κατεβάσεις το σκιν Panosha 801 για Destinator 7 από εδώ: http://www.navimania.gr/showthread.php?t=12604. Αφού το βάλεις στο φάκελο με τα σκιν επέλεξέ το από το επιλογές-ρυθμίσεις-όψη και αίσθηση και είσαι έτοιμος.

Για το iGO ψάξε (google it) την έκδοση 8.3.2 με τον τελευταίο χάρτη της Navtec.

Εφοσον εχεις vista δεν επρεπε να κανεις install τιποτα απο το cd, ουτε το activesync γιατι ειναι ενσωματομενο στα vista. κανε ενα rollback συνδεσε το xperia σε usb 2.0 και πες μας τι εγινε

Φίλε eliasj δεν η έκδοση των vista δεν είχε το WMDC και έτσι το κατέβασα από την Microsoft... Δεν έγινε τπτ....

Σε XP στο ίδιο PC εγκατέστησα το Async και δούλεψε κανονικά....

Ξαναγύρισα στα Vista και είπα να κάνω μια τελευταία προσπάθεια.... σύνδεσα το Xperia.... και παραδόξως.... ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ.... (Μάλλον φιβήθηκε :P)

Τι να πω....! Μηχανήματα του διαβόλου....

Τέλος καλό... Όλα καλά....

:D

Wiz@rd

Παιδια υπάρχει κανενας player που να διαβάζει και υποτιτλους στην ταινία?(αντιστοιχο vlc για wm δηλ)

Ή αν όχι υπάρχει κανένας τρόπος(πρόγραμμα ενσωμάτωσης) να δουμε ταινία μαζι με τους υπότιτλους?

Παιδια υπάρχει κανενας player που να διαβάζει και υποτιτλους στην ταινία?(αντιστοιχο vlc για wm δηλ)

Ή αν όχι υπάρχει κανένας τρόπος(πρόγραμμα ενσωμάτωσης) να δουμε ταινία μαζι με τους υπότιτλους?

ειναι το tcpmp που θα βρεις στο γνωστο μαγαζακι.. διαβαζει υποτιτλους κανονικα αρκει το avi και το srt αρχειο να εχουν την ιδια ονομασια...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδα ειμαι κατοχος Nokia εδω και πολλα χρονια..Δεν μπορει παντως να μην με συγκινησει η μεγαλη οθονη του xperia...Το σκεφτομαι....

Δυνατοτητα για ταχεια κλιση , εμφανιση φωτο καλουντος , ξεχωριστο ηχο σε επαφη απο τον προκαθορισμανο μπορουμε να βαλουμε ??? Απο μπαταρια τι λεει ????

Ευχαριστω.

Η Μεγαλη οθονη?????

:blink::blink::blink:

Εξαρτάται με τι το συγκρίνει ο καθένας! :rolleyes:

ε ναι αλλα οχι κ 3 ιντσες οθονη μικρη...αν ειναι να κουβαλαμε 5 ιντσες οθονη σε μεγεθος παντοφλας ας παρουμε φορητο pc...

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia X1
  • The topic was unpinned