Jump to content

[Επίσημο] Samsung Omnia (I900)

manos the greek
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εβαλα μια με ενα ραδιο... τι διαφορες εχουν μεταξυ τους τα ραδιο?? δηλαδη ειναι ολα καλα... ποιο ειναι το προτειμοτερο??

Βασικά διαλέγεις αυτό που θέλεις εσύ ανάλογα με τις ανάγκες σου...

Αλλο ράδιο είναι πιό καλό στη λήψη σήματος τηλεφώνου , άλλο πιο καλό στην εξοικονόμηση μπαταρίας, άλλο στο GPS κλπ.

Εγώ χρησιμοποιώ το PUIE1 το οποίο είναι το καλύτερο για GPS. Πιάνει σήμα στο λεπτό!

Τρώει όμως λίγη παραπάνω μπαταρία από τα συνηθισμένα, αλλά δε με νοιάζει... εγώ θέλω GPS.

May The Force Be With You...

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τα ράδιο, ανάλογα τι έχουν "πουσάρει" στο καθένα, κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά ΠΙΟ ΚΑΛΑ από τα άλλα.

Πχ. το PUIE1 όντως είναι φοβερό στο GPS. Εγώ, ήθελα ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ σε μπαταρία/σήμα/GPS, οπότε είχα βάλει το XICU1 (ή πως διάολο το έλεγαν, τα 'χω ξεχάσει)...

μηπως δεν εχεις αρκετη μνημη?? δεν ξερω...

παιδια εκανα φορματ περασα μια BDHJ3 για οσους ξερουν... το λοιπον... τι κοπλο μου ελεγες φιλε μου με το memaid? :)

μια ακομη ερωτηση, εβαλα μια με ενα ραδιο... τι διαφορες εχουν μεταξυ τους τα ραδιο?? δηλαδη ειναι ολα καλα... ποιο ειναι το προτειμοτερο?? και αυτα ανεβαζουν τις τιμες sar??

->Λοιπόν για τις rom και radio,ήδη σου απάντησαν. Από εμένα λοιπόν μάθε κάποιες λεπτομέρειες:

α.Ένα καλό radio και μια καλή rom , δεν είναι απαραίτητο ότι πάντα παντρεύονται μεταξύ τους. Υπάρχουν ασυμβατότητες (το γράφω απλά).

β.Ένα καλό radio και μια καλή rom, που σε μία συσκευή "πάνε κουτί και πετάνε", δεν σημαίνει ότι θα έχουν την ίδια συμπεριφορά και σε άλλη συσκευή. Οπότε ξεκινάς και δοκιμάζεις από αυτές που κατά "γενική" ομολογία είναι πιο απροβλημάτιστες!

γ. Sar... :!: ναι σαφώς μεταβάλλετε, από τη στιγμή που αλλάζουν και παράμετροι εκπομπής...

Και τώρα memaid:

->Σου φάνηκε μικρή η ram του omnia? Νομίζεις! Με το memaid "μεγαλώνει"! Προϋπόθεση ότι όλα αυτά ισχύουν μόνο για όσα προγράμματα εγκαταστήσεις μετά το memaid και ότι δεν θα κάνεις ποτέ το σφάλμα να το καταργήσεις (μετά πιθανά θα χάσεις τα πάντα/format).

Πάμε λοιπόν! Τρέχουμε το memaid και επιλέγουμε απλούστατα τα εξής βήματα: Jump to->tweaks->DLL optimizer->Εnable (δεν πειράζουμε τίποτε άλλο ποτέ εκεί!!!) και τέλος... Τώρα ότι πρόγραμμα και να εγκαθιστάς, απαιτεί ελάχιστη από τη ram σου σε σχέση με πριν, με συνέπεια αυτή να χωράει μπόλικο πράμα πια :lol: .

Μαγικό; Thank You memaid! ;)

->Λοιπόν για τις rom και radio,ήδη σου απάντησαν. Από εμένα λοιπόν μάθε κάποιες λεπτομέρειες:

α.Ένα καλό radio και μια καλή rom , δεν είναι απαραίτητο ότι πάντα παντρεύονται μεταξύ τους. Υπάρχουν ασυμβατότητες (το γράφω απλά).

β.Ένα καλό radio και μια καλή rom, που σε μία συσκευή "πάνε κουτί και πετάνε", δεν σημαίνει ότι θα έχουν την ίδια συμπεριφορά και σε άλλη συσκευή. Οπότε ξεκινάς και δοκιμάζεις από αυτές που κατά "γενική" ομολογία είναι πιο απροβλημάτιστες!

γ. Sar... :!: ναι σαφώς μεταβάλλετε, από τη στιγμή που αλλάζουν και παράμετροι εκπομπής...

Και τώρα memaid:

->Σου φάνηκε μικρή η ram του omnia? Νομίζεις! Με το memaid "μεγαλώνει"! Προϋπόθεση ότι όλα αυτά ισχύουν μόνο για όσα προγράμματα εγκαταστήσεις μετά το memaid και ότι δεν θα κάνεις ποτέ το σφάλμα να το καταργήσεις (μετά πιθανά θα χάσεις τα πάντα/format).

Πάμε λοιπόν! Τρέχουμε το memaid και επιλέγουμε απλούστατα τα εξής βήματα: Jump to->tweaks->DLL optimizer->Εnable (δεν πειράζουμε τίποτε άλλο ποτέ εκεί!!!) και τέλος... Τώρα ότι πρόγραμμα και να εγκαθιστάς, απαιτεί ελάχιστη από τη ram σου σε σχέση με πριν, με συνέπεια αυτή να χωράει μπόλικο πράμα πια :lol: .

Μαγικό; Thank You memaid! ;)

Xεχεχε... Που το θυμήθηκες το memaid; Καλό ήταν!... Προσπάθησα να δω να θα πιάσει με το ΛΕΟ, αλλά... δεν, τελικά.

Ρωτώ για να μάθω την όλη διαδικασία, επειδή δεν έχω ξαναπεράσει radio.

Επιπλέον αφού λες ότι χρειάζονται drivers, θα ήθελα να μου πεις πως θα τους περάσω και από που θα τους βρω.

Τέλος δεν καταλαίνω τι λες με τη φράση να ξαναπεράσω πάλι τους drivers.

:worry::worry::worry:

ΕΧΕΙΣ "ΦΛΑΣΑΡΕΙ"... ΠΟΤΕ, έστω μια ρομ;

Εάν έχεις, τότε ΞΕΡΕΙΣ τι drivers χρειαζόταν για να "φλασάρεις". Εάν ΔΕΝ τους έχεις περάσει και στο λάπτοπ, αυτούς που πέρασες ήδη στο desktop PC (και "φλάσαρες" κάποια ρομ), τους ΙΔΙΟΥΣ πρέπει να βάλεις και στο λάπτοπ.

Η διαδικασία για το ράδιο, είναι ΟΛΟΙΔΙΑ με το όταν "φλασάρεις" ρομ:

1. Πρέπει να 'χεις κάνα 20-35% μπαταρία στο κινητό (αν κι έχω "φλασάρει" και με... 5%!).

2. Πρέπει (προφανώς) να 'χεις βάλει ΟΛΟΥΣ τους αναγκαίους drivers που χρειάζονται - δες εδώ, διάβασε τις αναλυτικότατες οδηγίες και πάρε τους drivers... http://www.bytheway.gr/showthread.php?t=6664

3. Πρέπει να ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ το ρεύμα όταν κάνεις την διαδικασία "φλασαρίσματος" (ρομ ή ράδιο), οπότε ή "φλασάρεις" σε desktop με UPS ή σε laptop (έχοντας την μπαταρία, όχι συνδεδεμένο με καλώδιο στον τοίχο).

4. Πρέπει να απενεργοποιήσεις ΟΛΑ όσα "τρέχουν" στο background (εννοώ τα "ζόρικα" σε κατανάλωση μνήμης, όπως screensaver, antivirus κτλ.)... Επίσης, δεν σε "χαλάει" να κλείσεις την σύνδεση με το διαδίκτυο.

5. Μετά, έχοντας πχ. στο desktop (κεντρική οθόνη) του PC σου το .exe αρχείο της ρομ ή του ράδιο, κάνεις διπλό κλικ πάνω, ακολουθείς τα βήματα στα μενού που εμφανίζονται (βασικά σχεδόν μόνο "Next" πατάς) και ξεκινά η διαδικασία... Όταν "φλασάρεις" ένα ράδιο, παίρνει ένα σημαντικό χρόνο (γύρω στα 4-5 λεπτά) για να τελειώσει. Όταν "φλασάρεις" μια ρομ, ανάλογα ΠΟΣΟ "ελαφριά" ή "βαριά" (με προγράμματα) είναι η ρομ, μπορεί να τελειώσει η διαδικασία από... μερικά δευτερόλεπτα (!) έως κάνα 3άρι λεπτά.

6. Αφού τελειώσει η διαδικασία (η μπάρα της διαδικασίας φτάσει ως το 100%) και βγει το γνωστό πια "Job Done" pop-up, το κινητό θα "μπουτάρει" 1 (ή και περισσότερες φορές) - ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ 'ΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ συνδεδεμένο με το καλώδιο - και όταν κάποτε ξαναεμφανιστεί η οθόνη του ΡΙΝ και το αφήσεις έτσι και δεν ξαναμπουτάρει ή κάτι άλλο (συμβαίνει με κάποιες ρομ και μπουτάρει ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ), τότε θα μπεις κανονικά μέσα στο μενού σου, θα ξεκινήσουν οι κλασσικές διαδικασίες να μπει αυτόματα η ημερομηνία κτλ., οπότε ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΙΣ το κινητό γιατί όλα πήγαν "τζετ".

0. Η αναβάθμιση γίνεται από winXP, δεν γνωρίζω αν πλέον υπάρχει κατι και σε win7, vista.. βρες ΗΥ με XP ή σε VMware.

1. Από εδώ θα κατεβάσεις και εγγακτασίσεις το λογισμικό. Αν δεν το βρίσκεις είναι αυτό (για XP. έκδοση 4.5)

2) Λες ότι η αλλαγή radio πρέπει να γίνει μέσω laptop έχοντας την μπαταρία, όχι συνδεδεμένο με καλώδιο στον τοίχο. Εννοείς για λόγους διακοπής ρεύματος?

οχι φιλε παρερμίνευσες!! ΚΑΙ με την μπαταρία ειναι το ΣΩΣΤΟ. Δηλαδή στο ρευμα ΚΑΙ με την μπαταρία επάνω. Οχι σκετη την μπαταρία. Ναι ο λόγος είναι να μην κοπεί το ρευμα στην μέση του φλασαρίσματος ;)

3. Η διαδικασία κρατάει λιγο, δεν θυμάμαι ακριβώς, μερικά λεπτά. Δεν ειναι "αστραπιαία". Το λειτπυργικό σύστημα για την εκδοχή των .exe φλασαρισμάτων νομίζω πρέπει να είναι ΜΟΝΟ winXP και όχι Win7, Vista (αλλιώς VMware).

4. Εννοεί αυτό που λέει.. Το κινητό θα κάνει restart (θα δεις την αρχική οθόνη της samsung). Δεν υπάρχει "παραπάνω" κίνδυνος απλά σου λέει μην βιαστείς να το αποσυνδέσεις..

5. όχι, εγώ δεν του έκανα, οταν αλλάζεις radio (και όχι rom) ολα μένουν στην θέση τους (προγράμματα και ρυθμίσεις)

Από εδώ διάλεξε την radio που θέλεις ή ΠΙΟ συγκεκριμένα εδώ

Υ.Γ. Αν δεν του εχεις βάλεις ακόμα, Βαλτου το SPB shell (εκδοση 3.5 δεν βγηκε παραπάνω για wm 6.1)

Edited by keysmith
από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Σχεδόν τα 'πε όλα ο φίλος παραπάνω, αγαπητέ mados...

Βασικά, για να ξέρεις, όλα είναι θέμα "ζαριάς" - εάν ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ τα βήματα για να "φλασάρεις".

Δηλαδή, αρκετοί θα σου που "μη, φτου-κακά, τζιζ, μη 'φλασάρεις', θα το κάψεις το κινητό". Εγώ έχω "φλασάρει" στο ΟΜΝΙΑ... άνω των 200 ρομ και σχεδόν ΟΛΑ τα ράδιο που 'χουν βγει ως τώρα!... Στο ΛΕΟ που έχω τώρα, είχε πάνω μια Android ρομ (έτσι το αγόρασα από ΗΠΑ) - φοβερή ρομ, που την ζήτησα να την έχω "καβάτζα" σε στικάκι, μετά πέρασα 2-3 ΟΜΕΓΑ που έχει κάνει εδώ ένας Έλληνας φίλος (καλές, αλλά δεν με ενθουσίασαν - γούστα είναι αυτά) και τέλος "φλάσαρα" 2-3 "ENERGY" του γνωστού "γκουρού" Αμερικανού "σεφ", οπότε έμεινα (κράτησα) την "ENERGY" με τα glossy/transparent icons (γιατί τέτοια φτιάχνω κι εγώ), ενώ πέρασα δύο ράδιο - κρατώντας αυτό που έχω στην υπογραφή μου...

Όπως λέει κι ο φίλος, ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΗΣ σε ΧΡ "φλάσαρα" (έχω δύο partitions, με ΧΡ & W7). Γίνεται και σε W7 φυσικά, αλλά είναι "καρα-δοκιμασμένο" ΑΨΟΓΑ να "φλασάρεις" σε ΧΡ...

• Σου απάντησε ο φίλος.
  • Εννούσα αυτό ακριβώς, για να μη γίνει διακοπή ρεύματος την ώρα που "φλασάρεις" και... "την έκατσες" μετά!!!
  • Σου περιέγραψα παραπάνω, τι δεν κατάλαβες; Στα ράδιος, επειδή ουσιαστικά είναι ΤΟ "Α-Ω" του κινητού (οι ρομς είναι για να λειτουργεί ως PDA), η διαδικασία ΠΑΝΤΑ κρατά περισσότερο απ' τις ρομ - όμως ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από κάνα 5άρι-8άρι λεπτά (ανάλογα το ράδιο). Στις ρομς, εάν πας να "φλασάρεις" μια "UltraLite" ρομ (που ΤΕΤΟΙΕΣ εγώ έβαζα πάντα, για να την ρυθμίζω ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ εγώ!)... δεν ξεπερνούσε το ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ! Στις πολύ "βαριές" ρομ ("Premium") που είναι "κομπλέ" (έχουν "την Άρτα και τα Γιάννενα" από προγράμματα - ειδανικές γιε ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ σαν εσένα, στις συνιστώ), ΠΑΛΙ ΔΕΝ ξεπερνά τα τρία λεπτά.
  • Δεν υπάρχει κίνδυνος. Όταν λέω "θα μπουτάρει", εννοώ θα κάνει "soft-reset", δηλαδή θα σβήσει και θα ξαναξεκινήσει από μόνο του και θα επανέλθει στην εισαγωγική οθόνη (του ΡΙΝ). Σε μερικές ρομς, τις ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ (φοβερές!), επειδή έχουν κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δουλειά οι "μάγειροι" και πολλές ρυθμίσει για να δουλεύει ΑΨΟΓΑ το κινητό, πολλές φορές "μπουτάρει" 2-3 φορές το κινητό, οπότε ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το αποσυνδέσεις από το PC. (Και γιατί να το κάνεις; Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς, γενικά, να το αποσυνδέσεις).
  • Όταν "φλασάρεις" μια ρομ (το λειτουργικό, τα Windows με τα προγράμματα κτλ.), ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ (ρυθμίσεις, επαφές κτλ), ΟΛΑ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ - οπότε πρέπει να 'χεις κάνει backup. Όταν "φλασάρεις" ΡΑΔΙΟ ΟΜΩΣ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει με τα προγράμματα και το λειτουργικό; Δεν υπάρχει κανένας φόβος... Όπως σου είπα παραπάνω, ένα smartphone σαν το ΟΜΝΙΑ (ή το δικό μου, το ΛΕΟ), δουλεύει με τον συνδιασμό ΔΥΟ SOFTWARE: το "ράδιο" (υπεύθυνο για το σήμα, την τηλεφωνική λειτουργία του κινητού, το GPS κτλ) και την "ρομ" (δηλαδή το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ του κινητού, για να δουλεύει ως PDA, δηλαδή "Personal Digital Assistant" - PC "τσέπης", δηλαδή).

Για μένα, εφόσον είσαι πρωτάρης, συνιστώ να καταφύγεις σε μια ΦΟΒΕΡΗ "μαγειρεμένη" WinMo6.1 ρομ, είτε ελληνική (τις σιχαίνομαι, λόγο των ελληνικών μενού) είτε αγγλική ("τρέχουν" και καλύτερα απ' τις ελληνικές)... Υπάρχουν πολλές (ελληνικές & αγγλικές) να διαλέξεις. ΕΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΡΟΜ, ΞΑΝΑΜΙΛΟΥΜΕ (έχω να σου υποδείξω ΑΠΕΙΡΕΣ, από κολλητούς μου μεγάλους "σεφ", όπως τον Shokka9 ή τον Krazzy Radd!)... Τώρα, εάν θες να έχεις ΦΟΒΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ - και να κάνεις "υποχώρηση" σε μερικά προβληματάκια ή κολλήματα στην λειτουργία (πάρα πολύ μικρά, ανάξια για μένα να αναφερθούν), τότε ΑΡΓΟΤΕΡΑ θα σου προτείνω να βάλεις WinMo6.5 ρομς (που ΔΕΝ δημιουργήθηκαν για το ΟΜΝΙΑ, αλλά για ΠΙΟ μεταγενέστερα μοντέλα κινητών, όπως το ΛΕΟ μου), οι οποίες WinMo6.5 ρομς είναι "ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ" ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ, εμφανισιακά - στα γραφικά!

Εγώ πάντως, από τη στιγμή που έβαλα WinMo6.5 ρομ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ επέστρεψα πάλι πίσω στις 6.1...

Για ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΡΟΜς, είτε WinMo6.5 είτε 6.1, ρώτα με ό,τι θες και θα σε "φτιάξω". Άμα μάλιστα μένεις Αθήνα, θα βρεθούμε να σου δώσω ένα... DVD (!) με ρομς, ράδιος, εφαρμογές, παιχνίδια - 4.4GB γεμάτα από "καλούδια" για το ΟΜΝΙΑ.

Αγαπητέ φίλε andrewmaslim σε ευχαριστώ για τη λεπτομερή περιγραφή σου.

Θα ακουλουθήσω τα βήματα σου...

Το radio θα το περάσω σε winXP.

Επιπλέον θα ήθελα να σε ρωτήσω ποια είναι η ΦΟΒΕΡΗ "μαγειρεμένη" WinMo6.1 ρομ που μου λες και από που μπορώ να τη βρω.

Και τέλος ψάχνω για ελληνική κυρίως rom αλλά δεν θα με χάλαγε και η αγγλική ;)

Δεν είπα "φοβερή" (ενικός), αλλά "φοβερές" (πληθυντικός).

Υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ αγγλικές ΚΑΛΕΣ και αρκετές ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ελληνικές. Στο λινκ που σου έδωσα για τους drivers (του ByTheWay forum), εκεί υπάρχουν σχεδόν όλες οι ελληνικές και πολλές αγγλικές - που όμως για τις αγγλικές, γνώμη μου είναι να δεις το http://www.modaco.com... Εκεί μάλιστα, θα δεις και μπόλικα δικά μου άρθρα και θέματα, καθώς ήμουν πάρα πολύ ενεργό μέλος εκεί - είναι πανίσχυρη κοινότητα για Samsung & OMNIA...

Πάντως, οι ΦΟΒΕΡΕΣ αγγλικές 6.1, είναι σχετικά ΠΑΛΙΕΣ και θα κοπιάσεις να τις βρεις (στο http://www.modaco.com, νομίζω ότι θα τις βρεις πιο εύκολα). Όπως σου είπα, πρέπει να ξεκινήσεις με μια "κομπλέ" (που και να "ψαρώσεις" με τα "καλούδια" αλλά και να μη "πίξεις" ως πρωτάρεις με "γυμνές" ρομ που ΕΣΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να τις γεμίσεις με εφαρμογές)...

---

Δες για τα ράδιο, πάλι εκεί που σου είπα (http://www.modaco.com), αλλιώς να ψάξω το DVD που σου έλεγα που 'χω κάνει backup Ο,ΤΙ ΕΧΩ ΒΡΕΙ/ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ για το ΟΜΝΙΑ!... Στο υστερόγραφο του άλλου φίλου, εννοούσε να βάλεις ένα άλλο "shell", ένα άλλου είδους ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (γραφικά!), που δεν είναι των Windows (υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ τέτοια, για να ομορφήνεις το κινητό). Δεν είναι άσχημο το SBP Shell 3.5, αλλά εγώ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ήμουν λάτρης του "TouchFlo Manila Sense 2.5" (και υπάρχει και για ΟΜΝΙΑ), οπότε γι' αυτό και πήρα τώρα το ΛΕΟ, που είναι το ΔΙΚΟ ΤΟΥ περιβάλλον γραφικών (και από 'κεί το 'χουν κάνει "rip" και το βάζουν και στο ΟΜΝΙΑ)...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΡΟΜ με το SBP Shell 3.5 πάνω ή κάποιο άλλο περιβάλλον. Μη μπλέξεις ΑΜΕΣΑ στο να αλλάξεις τέτοια πράγματα, αφού είσαι πρωτάρης. Σου είπα, η "ΜΕΚΑ" του ΟΜΝΙΑ είναι το http://www.modaco.com...

Edited by andrewmaslim

Παρεμπιπτόντως τα link με τα radio δεν δουλεύουν αλλά δεν πειράζει.

Τέλος εξήγησε μου τι ακριβώς εννοείς με το Υ.Γ.

τα links δουλευουνε (τα zip οχι τα rapidshare) αλλα πρέπει να εγγραφείς.. Από εδώ πχ κατεβαζεις την διάσημη PUIE1 απλά πρέπει να εισαι εγγεγραμμένος (registered). Αλλιώς μπορείς να τεις βρείς με ένα απλό google search όπως αυτό (μπορείς να το κανεις και με άλλες radio)..

To ΥΓ τώρα.. To SPB είναι SHELL, κέλυφος που αντικαθιστά το υπάρχων χειρότερο κέλυφος της Samsung. Το καθε "κέλυφος" ειναι ουσιαστικά η διεπαφή (interface) του κινητού, o τρόπος δλδ που κάνεις κλήσεις, βρίσκεις μια επαφή κλτ.. Αν το εγγαταστίσεις το SPB (αγοράσεις ή βρεις κάποια "δωρεάν" εκδοσή του) θα σου "μεταμορφώσει" το κινητό, θα το κανει αγνώριστο και πολύ καλύτερο (θα βρίσκεις ευκολα ονόματα, θα ανοίγεις πρόγράμματα άμεσα)

Λοιπόν φίλε keysmith παρόλο που είμαι εγγεγραμμένος πατάω αλλά μου βγάζει το μνμ "δεν έχετε προνόμια πρόσβασης σε αυτή τη σελίδα."

Τώρα σχετικά με το πέρασμα του radio, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του η συσκευή πρέπει να είναι ενεργοποιημένη ή κλειστή?

ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα 'ναι ανοικτή η συσκευή, πως θα... μπει το ΝΕΟ λογισμικό μέσα, με... αίτηση;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα 'ναι ανοικτή η συσκευή, πως θα... μπει το ΝΕΟ λογισμικό μέσα, με... αίτηση;

Μπορεί να αστειεύεσαι αλλά στις οδηγίες του radio λέει:

1) turn off the device

2) connect your device to a pc using the cable

:shoot::shoot:

Μπορεί να αστειεύεσαι αλλά στις οδηγίες του radio λέει:

1) turn off the device

2) connect your device to a pc using the cable

:shoot::shoot:

Ρε συ..., λέει όντως να κλείσεις την συσκευή... για να ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ η διαδικασία!!!

Μετά, προφανώς ανάβει η συσκευή, κατάλαβες;

Λοιπόν φίλε keysmith παρόλο που είμαι εγγεγραμμένος πατάω αλλά μου βγάζει το μνμ "δεν έχετε προνόμια πρόσβασης σε αυτή τη σελίδα."

Τώρα σχετικά με το πέρασμα του radio, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του η συσκευή πρέπει να είναι ενεργοποιημένη ή κλειστή?

Για το site omniacs ήμουν παλια γραμμένος. τώρα μπαίνω και μου λέει δεν εχεις δικαιώματα.. Δεν μπορώ να το ψάξω πιο πολύ μαλλον θέλει συγκεκρμενο αριθμό μηνυμάτων ή κατι τετοιο.. Υπάρχει και το bytheway οπότε δοκίμασε την τυχη σου εδώ. Αλλιωε φιλε google, δλδ ψάχνεις πχ τις λέξεις κλειδία "PUIE1 radio download" για να βρεις καπου αυτην την radio να την εχουν ακόμα.. Θα βγεί καπως ετσι.. Το ίδιο και με τις ρομ.

Μεγάλη αναβαθμιση ειναι να πειράζεις και τα κουμπιά shortcuts να ειναι πιο βολικά. Εγώ εχω βάλει στο πανω δεξια το CLOSE (το X δλδ) και ετσι ΔΕΝ χρειαζεται να πατάω το Χ με το δάκτυλο να κλεισει μια εφαρμογή. Εχει πρόβλημα με το Χ το ομνια γιατι μονο 1 πιξελ εχουν ενεργοποιημενο σε εκεινη την γωνια... Οπότε το βαζεις στο πλαινό πλήκτρο.. αυτο γινεται από τις ρυθμίσεις->κουμπιά καπου, αν δεν το βρεις τα λεμε

Edited by keysmith

Για το site omniacs ήμουν παλια γραμμένος. τώρα μπαίνω και μου λέει δεν εχεις δικαιώματα.. Δεν μπορώ να το ψάξω πιο πολύ μαλλον θέλει συγκεκρμενο αριθμό μηνυμάτων ή κατι τετοιο.. Υπάρχει και το bytheway οπότε δοκίμασε την τυχη σου εδώ. Αλλιωε φιλε google, δλδ ψάχνεις πχ τις λέξεις κλειδία "PUIE1 radio download" για να βρεις καπου αυτην την radio να την εχουν ακόμα.. Θα βγεί καπως ετσι.. Το ίδιο και με τις ρομ.

Μεγάλη αναβαθμιση ειναι να πειράζεις και τα κουμπιά shortcuts να ειναι πιο βολικά. Εγώ εχω βάλει στο πανω δεξια το CLOSE (το X δλδ) και ετσι ΔΕΝ χρειαζεται να πατάω το Χ με το δάκτυλο να κλεισει μια εφαρμογή. Εχει πρόβλημα με το Χ το ομνια γιατι μονο 1 πιξελ εχουν ενεργοποιημενο σε εκεινη την γωνια... Οπότε το βαζεις στο πλαινό πλήκτρο.. αυτο γινεται από τις ρυθμίσεις->κουμπιά καπου, αν δεν το βρεις τα λεμε

OK πέρασα το PUIE1 αλλά μου έσβησε όλα τα αρχεία από μόνο του.

Τι να πω...

:worry::worry:

Edited by mados

OK πέρασα το PUIE1 αλλά μου έσβησε όλα τα αρχεία από μόνο του.

Τι να πω...

:worry::worry:

ΠΟΙΑ αρχεία σου έσβησε;;;;;; ΔΕΝ σβήνει τίποτα το ράδιο, εκτός κι αν είχε ΗΔΗ κάποια επιλογή (και "τσεκαρισμένη"!), που να λέει ότι θα σου κάνει προλειπτικό "φορμάτ"! Σε κάποιες ρομ/ράδιο υπήρχε, θυμάμαι, αλλά το "ξετσεκάριζα" αυτό!

ΠΟΙΑ αρχεία σου έσβησε;;;;;; ΔΕΝ σβήνει τίποτα το ράδιο, εκτός κι αν είχε ΗΔΗ κάποια επιλογή (και "τσεκαρισμένη"!), που να λέει ότι θα σου κάνει προλειπτικό "φορμάτ"! Σε κάποιες ρομ/ράδιο υπήρχε, θυμάμαι, αλλά το "ξετσεκάριζα" αυτό!

Μου έσβησε τα πάντα.

Μάλλον έχεις δίκιο. Όσο για τις rom που λες στα σβήνει υποχρεωτικά νομίζω.

Edited by mados

Μου έσβησε τα πάντα.

Μάλλον έχεις δίκιο. Όσο για τις rom που λες στα σβήνει υποχρεωτικά νομίζω.

Σε ΠΑΛΙΕΣ ρομ, δεν είχε επιλογή να "ξετσεκάρεις". Στις σύγχρονες/νεότερες... και στα ράδιο και στις ρομ, έχει επιλογή να ΜΗΝ βάλεις την διαδικασία να σου σβήσει τα πάντα.

Παρ' όλα αυτά, ΥΠΟΘΕΤΩ, είχες ΗΔΗ κάνει backup!

Σε ΠΑΛΙΕΣ ρομ, δεν είχε επιλογή να "ξετσεκάρεις". Στις σύγχρονες/νεότερες... και στα ράδιο και στις ρομ, έχει επιλογή να ΜΗΝ βάλεις την διαδικασία να σου σβήσει τα πάντα.

Παρ' όλα αυτά, ΥΠΟΘΕΤΩ, είχες ΗΔΗ κάνει backup!

Άσε ρε φίλε τπτ λέμε :dash::dash:

Τώρα για τις rom έχω ακούσει ότι χρειάζεται πριν και μετά hard reset για να μην υπάρξει πρόβλημα στο κινητό να μην τα παίξει δηλ.

Άσε ρε φίλε τπτ λέμε :dash::dash:

Τώρα για τις rom έχω ακούσει ότι χρειάζεται πριν και μετά hard reset για να μην υπάρξει πρόβλημα στο κινητό να μην τα παίξει δηλ.

Eννοείται, κάνουμε "χαρντ" ΠΡΙΝ το "φλασάρισμα" μιας ΝΕΑΣ ρομ... και μετά αφού "φλασάρουμε" την καινούργια, ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ "χαρντ"!!!

Λοιπόν έβαλα το PUIE1 αλλά ακόμη δεν έχω δει αποτελέσματα στο σήμα GPS με το destinator 7

:mad::mad:

Σου εξήγησα... "ΜΟΝΟ" με αλλαγή ράδιο - και δίχως "tweaks" και registry editing, ΔΕΝ πρόκειται να δεις σπουδαίες αλλαγές.

Πήγαινε και ψάξε είπα στο http://www.bytheway.gr... Εκεί είχα πάει, βρήκα "κόλπα" και το έκανα "σφαίρα" στο να "λοκάρει"...

(Τώρα δεν θυμάμαι να σου πως τι έκανα, διότι τα 'χω σβήσει όλα τα του ΟΜΝΙΑ...)

Δεν ισχύει αυτό! Το σωστό είναι: Σε όλα τα WM , όλα τα pixel της άνω δεξιά γωνίας εκτελούν την ίδια εργασία (τα βλέπει ως ένα), ακριβώς για να είναι εύκολο το πάτημα του Χ , ή του ok στο omnia (αν δεν το αλλάξεις με πρόγραμμα/το οk δεν κλείνει το πρόγραμμα,αλλά εκτελεί "ελαχιστοποίηση"). Δες και μόνος σου, πληκτρολογώντας *#0*# (test mode) και επιλέγοντας την touch screen ;). Θα διαπιστώσεις ότι στην επιφάνεια άνω δεξιά και μόνο, σχηματίζετε ένα τετράγωνο, όσο και να προσπαθήσεις να το αγγίξεις!

Δεν ισχύει αυτό! Το σωστό είναι: Σε όλα τα WM , όλα τα pixel της άνω δεξιά γωνίας εκτελούν την ίδια εργασία (τα βλέπει ως ένα), ακριβώς για να είναι εύκολο το πάτημα του Χ , ή του ok στο omnia (αν δεν το αλλάξεις με πρόγραμμα/το οk δεν κλείνει το πρόγραμμα,αλλά εκτελεί "ελαχιστοποίηση"). Δες και μόνος σου, πληκτρολογώντας *#0*# (test mode) και επιλέγοντας την touch screen ;). Θα διαπιστώσεις ότι στην επιφάνεια άνω δεξιά και μόνο, σχηματίζετε ένα τετράγωνο, όσο και να προσπαθήσεις να το αγγίξεις!

Το ξερω αυτό με το τεστ.. Σχηματίζεται ενα τετράγωνο αλλα πατιέται μονο το μεσα.. Εμπάσει περιπτώση ειναι γνωστό ποσο κακή αισθηση εχει το πλήκτρο Χ στο ΟΜΝΙΑ Ι (και οχι στο ΙΙ αρα δεν εχει σχεση με ΟΛΑ τα WM όπως λες καθως στο Ομνια ΙΙ με wm 6.5 βέβαια μια χαρά δουλευουν ολα τα πιξελ γύρω και πανω στο Χ με την ίδια τεστ οθόνη).

Η λυση για μενα ηταν να κανω ενα κουμπί (εγώ εκανα το πανω αλλοι κανουν το κατω) να κάνει Close (X δλδ).. Καντε το και θα με θυμηθείτε!! ;)

Το ξερω αυτό με το τεστ.. Σχηματίζεται ενα τετράγωνο αλλα πατιέται μονο το μεσα.. Εμπάσει περιπτώση ειναι γνωστό ποσο κακή αισθηση εχει το πλήκτρο Χ στο ΟΜΝΙΑ Ι (και οχι στο ΙΙ αρα δεν εχει σχεση με ΟΛΑ τα WM όπως λες καθως στο Ομνια ΙΙ με wm 6.5 βέβαια μια χαρά δουλευουν ολα τα πιξελ γύρω και πανω στο Χ με την ίδια τεστ οθόνη).

Η λυση για μενα ηταν να κανω ενα κουμπί (εγώ εκανα το πανω αλλοι κανουν το κατω) να κάνει Close (X δλδ).. Καντε το και θα με θυμηθείτε!! ;)

Μα ακριβώς αυτό εννοούσα. Ολόκληρο το τετράγωνο (και άρα όλα τα pixels που το αποτελούν), αφορά μία και μόνο εντολή! Για αυτό και στην πράξη απαιτείται διαφορετικό καλιμπάρισμα από τα λοιπά σημεία της οθόνης (αρκεί να το ξέρεις,αφου κανείς δεν σε ενημερώνει επίσημα :happy: ). Εμένα πάντως δεν έχει καμία κακή αίσθηση! Σε άλλες WM συσκευές (artemis,assus,κλπ), τα ίδια. Δεν έχω OmniaII καρντιά μου... :p . Πιθανά να άλλάζει εκεί κάτι, είτε στο τεστ s/w, είτε στα WM6.5... δεν το ξέρω! Προσωπικά στο πλήκτρο που περιγράφεις (με απλό πάτημα), έχω αναθέσει τον task manager (της Samsung), οπότε κάνω εύκολα, είτε κλείσιμο εφαρμογών (μία-μία, ή όλες μαζί) ,είτε εναλλαγή αυτών, είτε να αλλάξω κομμάτι mp3, ενώ ας πούμε δουλεύω την πλοήγηση, κλπ. Αυτό είναι απλά θέμα γούστου και αναγκών του καθενώς, όπως και το να αντικαταστήσεις το οκ του omnia (minimize) με το χ της htc (close). ;)

Στο ίδιο πλήκτρο με παρατεταμένο πάτημα ενεργοποιώ ηχογράφηση φωνής, ή συνομιλίας (dictaphone)!