Jump to content

[Επίσημο] Samsung Omnia (I900)

manos the greek
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όταν βάλω νέα rom, μετά θέλει hard reset μόνο η κάρτα μνήμης?

ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει η κάρτα μνήμης με το λειτουργικό που μόλις έβαλες;;;

Hard-reset θέλει ΠΡΙΝ το "φλασάρισμα" και ΜΕΤΑ απ' αυτό, στην κεντρική μνήμη του τηλεφώνου.

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σας.

Άκουσα ότι το omnia μπορεί να λειτουργήσει με λειτουργικό android. Και αν ναι πως?

ΠΟΥ το άκουσες, στο τελευταίο επεισόδιο του... Χάρυ Πότερ;;;

ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ το Αντρόιντ, στο ΟΜΝΙΑ. Εδώ και χρόνια πια έχει πάψει να ασχολείται κάποιος μ' αυτό το θέμα. ΔΕΝ το "σηκώνει" (σε hardware) το ΟΜΝΙΑ.

ΠΟΥ το άκουσες, στο τελευταίο επεισόδιο του... Χάρυ Πότερ;;;

ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ το Αντρόιντ, στο ΟΜΝΙΑ. Εδώ και χρόνια πια έχει πάψει να ασχολείται κάποιος μ' αυτό το θέμα. ΔΕΝ το "σηκώνει" (σε hardware) το ΟΜΝΙΑ.

Για δες εδώ:

https://sites.google.com/site/wituandroid22fixedrussian/

και εδώ

Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά ότι με το andromnia είναι δυνατόν να λειτουργήσει.

δυστυχώς από όσο ξέρω δεν λειτουργούν βασικά πράγματα ακόμα (πχ κάμερα, ή.. το ακουστικό, μικρόφωνο). Κοινώς δεν εχει δουλέψει στην πράξη . Νομίζω ειναι μικρή η μνήμη επεξεργαστής του όμνια για το αδηφάγο αν και δυνατό android..
από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Για δες εδώ:

και εδώ

Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά ότι με το andromnia είναι δυνατόν να λειτουργήσει.

Πότε ξεκίνησες ν' ασχολείσαι με το ΟΜΝΙΑ; Εγώ το 'χα 3.5 χρόνια και... "έχω κτίσει" το http://www.modaco.com !!!

Στο λέω και εσύ αν θες, πίστευε το δικό σου και ξεκίνησε το "Κυνήγι της Χαμένης Κηβωττού":

ΔΕΝ... ΠΑΙΖΕΙ... ΤΟ ΑΝΤΡΟΙΝΤ... ΣΤΟ... ΟΜΝΙΑ!!!

Το "Andromnia" ήταν ένα "wonna-be" φιλόδοξο σχέδιο, έφτασε ώς ένα επίπεδο εξέλιξης (που όπως λέει ο φίλος πιο πάνω ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΛΑ) και το ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ το project...

Είναι δύσκολο να καταλάβεις ό,τι σου έγραψα; Είναι σαν να ζητάς από ένα... Σπίτφαϊρ εμβολοφόρο/ελικοφόρο μαχητικό του Β'Π.Π. να κουβαλά... Σάιντ-γουάιντερ πύραυλο αέρος-αέρος!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΟΜΝΙΑ ΛΟΓΟ HADRWARE, είναι κατανοητό;

(Δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω στο θέμα, γιατί ορισμένοι δεν παίρνετε από λόγια... Έχω κάτι παιδιά που μου έχουν στείλει καμιά ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΡΜ για το ΟΜΝΙΑ και με ρωτούν τα ίδια και τα ίδια, γιατί προφανώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να καταλάβουν ότι το τηλέφωνό τους πια είναι ΑΠΑΡΧΑΙΟΜΕΝΟ για τα νέα δεδομένα/τεχνολογία...)

Πότε ξεκίνησες ν' ασχολείσαι με το ΟΜΝΙΑ; Εγώ το 'χα 3.5 χρόνια και... "έχω κτίσει" το http://www.modaco.com !!!

Στο λέω και εσύ αν θες, πίστευε το δικό σου και ξεκίνησε το "Κυνήγι της Χαμένης Κηβωττού":

ΔΕΝ... ΠΑΙΖΕΙ... ΤΟ ΑΝΤΡΟΙΝΤ... ΣΤΟ... ΟΜΝΙΑ!!!

Το "Andromnia" ήταν ένα "wonna-be" φιλόδοξο σχέδιο, έφτασε ώς ένα επίπεδο εξέλιξης (που όπως λέει ο φίλος πιο πάνω ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΛΑ) και το ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ το project...

Είναι δύσκολο να καταλάβεις ό,τι σου έγραψα; Είναι σαν να ζητάς από ένα... Σπίτφαϊρ εμβολοφόρο/ελικοφόρο μαχητικό του Β'Π.Π. να κουβαλά... Σάιντ-γουάιντερ πύραυλο αέρος-αέρος!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΟΜΝΙΑ ΛΟΓΟ HADRWARE, είναι κατανοητό;

(Δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω στο θέμα, γιατί ορισμένοι δεν παίρνετε από λόγια... Έχω κάτι παιδιά που μου έχουν στείλει καμιά ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΡΜ για το ΟΜΝΙΑ και με ρωτούν τα ίδια και τα ίδια, γιατί προφανώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να καταλάβουν ότι το τηλέφωνό τους πια είναι ΑΠΑΡΧΑΙΟΜΕΝΟ για τα νέα δεδομένα/τεχνολογία...)

Το ξέρω αυτό, αλλά πολλοί έχουν καταφέρει να τρέξουν το "Andromnia"...

Υ.Γ. Συγκεκριμένα το χω το ομνια πάνω από 3,5 χρόνια.

Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα με το destinator 7. Δεν λειτουργεί με το omnia i900 με τις αρχικές ρυθμίσεις και οι δορυφόροι απλά αγνοούνται.... Ακολούθησα κάποιες πιθανές λυσεις που βρήκα για το ΟΜΝΙΑ, όπως αλλάζοντας το radio σε PUIE1 αλλά δεν είδα καμιά ουσιαστική βελτίωση...

:help::help:

Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα με το destinator 7. Δεν λειτουργεί με το omnia i900 με τις αρχικές ρυθμίσεις και οι δορυφόροι απλά αγνοούνται.... Ακολούθησα κάποιες πιθανές λυσεις που βρήκα για το ΟΜΝΙΑ, όπως αλλάζοντας το radio σε PUIE1 αλλά δεν είδα καμιά ουσιαστική βελτίωση...

:help::help:

Γίνε ποιο σαφής και περιέγραψε το πρόβλημα σου. Το destinator 7 βλέπει έστω το δέκτη GPS σου;

Γίνε ποιο σαφής και περιέγραψε το πρόβλημα σου. Το destinator 7 βλέπει έστω το δέκτη GPS σου;

Λοιπόν βλέπει το δέκτη μου και μου γράφει το εξής μήνυμα: "Έγινε σύνδεση του GPS" αλλά δεν βρίσκει καθόλου δορυφόρους...

Edited by mados

Το Ομνια έχει μια χαρά hardware έχε για να τρέξει βασικές λειτουργίες του android, δεν είναι π.χ. πολύ χειρότερο από ένα HTC Wildfire ή ένα Xperia X10 mini. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία (λέγε με reverse engineering) για να μπορέσουν να λειτουργήσουν βασικά κομμάτια του τηλεφώνου με android.

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Tablet: Kobo Arc 10HD

PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max

Λοιπόν βλέπει το δέκτη μου και μου γράφει το εξής μήνυμα: "Έγινε σύνδεση του GPS" αλλά δεν βρίσκει καθόλου δορυφόρους...

Ωραία! Αφαίρεσε για 2-3 λεπτά εντελώς τη μπαταρία, ρύθμισε ταχύτητα επικοινωνίας δέκτη και Dest7 στα 115200 και για να μην ξεπαγιάσεις στο κρύο περίμενε, ενεργοποίησε το Βελτιωμένο GPS (κατέβασε το αρχείο EXTRA χειροκίνητα) και ξαναδοκίμασε σε ανοικτό χώρο. Πρέπει σε <5' να δεις λήψη (για Αθήνα), αν δεν έχει λοκάρει κιόλας. Μετά ξανακλείνεις το Βελτιωμένο GPS ;) .

Το Ομνια έχει μια χαρά hardware έχε για να τρέξει βασικές λειτουργίες του android, δεν είναι π.χ. πολύ χειρότερο από ένα HTC Wildfire ή ένα Xperia X10 mini. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία (λέγε με reverse engineering) για να μπορέσουν να λειτουργήσουν βασικά κομμάτια του τηλεφώνου με android.

Συμφωνώ και επαυξάνω! Εδώ τα ZTE και κάτι χειρότερα τρέχουν σε android με υποτυπώδες hardware. Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ υπάρχουν καν drivers για τα περιφερειακά του i900 και δεν υπάρχει και κανείς να ασχοληθεί πλέον! :(

Λοιπόν θα ακολουθήσω τα βήματα σου, αλλά δεν μου λες ποια θύρα COM θα χρησιμοποιήσω.

Επίσης τη διαδικασία του βελτιωμένου GPS, θα την πραγματοποιήσω μόνο μια φορά?

Edited by mados

Ωραία! Αφαίρεσε για 2-3 λεπτά εντελώς τη μπαταρία, ρύθμισε ταχύτητα επικοινωνίας δέκτη και Dest7 στα 115200 και για να μην ξεπαγιάσεις στο κρύο περίμενε, ενεργοποίησε το Βελτιωμένο GPS (κατέβασε το αρχείο EXTRA χειροκίνητα) και ξαναδοκίμασε σε ανοικτό χώρο. Πρέπει σε <5' να δεις λήψη (για Αθήνα), αν δεν έχει λοκάρει κιόλας. Μετά ξανακλείνεις το Βελτιωμένο GPS

Λοιπόν θα ακολουθήσω τα βήματα σου, αλλά δεν μου λες ποια θύρα COM θα χρησιμοποιήσω.

Επίσης τη διαδικασία του βελτιωμένου GPS, θα την πραγματοποιήσω μόνο μια φορά?

Δεν πειράζεις τίποτα εκεί (COM), αφού το Dest7 βλέπει το δέκτη σου!!!

To βελτιωμένο GPS, στο πρότεινα έστω για να "προσανατολιστεί" γρήγορα ο δέκτης σου για την πρώτη φορά, ειδικά μετά την αλλαγή radio (η οποία μπορεί να ήταν ρυθμισμένη στο Ουζμπεκιστάν-απλά δεν το ξέρεις) και να μην ξεπαγιάσεις στο περίμενε (~30'+). Από εκεί και πέρα το χρησιμοποιείς αν και όποτε θες. Αν πχ έχεις προπληρωμένο πακέτο data άστο μόνιμα ανοικτό. Για την ώρα κατέβασε το δωρεάν μέσω του δικού σου router (είτε μέσω Wi-Fi, είτε καλωδιακά σε ActiveSync mode). ;););)

Δεν πειράζεις τίποτα εκεί (COM), αφού το Dest7 βλέπει το δέκτη σου!!!

To βελτιωμένο GPS, στο πρότεινα έστω για να "προσανατολιστεί" γρήγορα ο δέκτης σου για την πρώτη φορά, ειδικά μετά την αλλαγή radio (η οποία μπορεί να ήταν ρυθμισμένη στο Ουζμπεκιστάν-απλά δεν το ξέρεις) και να μην ξεπαγιάσεις στο περίμενε (~30'+). Από εκεί και πέρα το χρησιμοποιείς αν και όποτε θες. Αν πχ έχεις προπληρωμένο πακέτο data άστο μόνιμα ανοικτό. Για την ώρα κατέβασε το δωρεάν μέσω του δικού σου router (είτε μέσω Wi-Fi, είτε καλωδιακά σε ActiveSync mode). ;););)

Οκ, θα το ενεργοποιήσω.;);)

Σε ενημερώνω πάντως ότι δεν έχω προπληρωμένο πακέτο, αν έχει αυτό σχέση με μελλοντικές χρεώσεις που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα...

Ξέρετε ΚΑΛΥΤΕΡΑ φαίνεται ΟΛΟΙ εσείς, από μερικές εκατοντάδες... ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρήστες, στο http://www.modaco.com!

Πορευτείτε εν ειρήνη και χάστε τον καιρό σας για να βάλετε το Android να παίξει στο ΟΜΝΙΑ!!!

Εδώ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ συσκευές ANDROID (που ήταν σ' αυτές DEFAULT λειτουργικό!!!), ΔΕΝ μπορούν να παίξουν καλά τις νέες εκδόσεις του Android, αλλά εσείς είσαστε "πεπεισμένοι" ότι θα... παίζει στο ΟΜΝΙΑ!

Δεν μπορώ να πείσω άτομα που εννοούν να πιστεύουν Ο,ΤΙ ΕΚΕΙΝΟΙ νομίζουν κι όχι ότι πραγματικά ισχύει...

Οπότε... κάντε ό,τι θέλετε.

Προς πληροφόρησή σας, γύρω στα... δέκα-δεκαπέντε threads για το Android στο ΟΜΝΙΑ (στο http://www.modaco.com) είναι ΑΝΕΝΕΡΓΑ εδώ και μήνες!

Ξέρετε ΚΑΛΥΤΕΡΑ φαίνεται ΟΛΟΙ εσείς, από μερικές εκατοντάδες... ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρήστες, στο http://www.modaco.com!

Πορευτείτε εν ειρήνη και χάστε τον καιρό σας για να βάλετε το Android να παίξει στο ΟΜΝΙΑ!!!

Εδώ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ συσκευές ANDROID (που ήταν σ' αυτές DEFAULT λειτουργικό!!!), ΔΕΝ μπορούν να παίξουν καλά τις νέες εκδόσεις του Android, αλλά εσείς είσαστε "πεπεισμένοι" ότι θα... παίζει στο ΟΜΝΙΑ!

Δεν μπορώ να πείσω άτομα που εννοούν να πιστεύουν Ο,ΤΙ ΕΚΕΙΝΟΙ νομίζουν κι όχι ότι πραγματικά ισχύει...

Οπότε... κάντε ό,τι θέλετε.

Προς πληροφόρησή σας, γύρω στα... δέκα-δεκαπέντε threads για το Android στο ΟΜΝΙΑ (στο http://www.modaco.com) είναι ΑΝΕΝΕΡΓΑ εδώ και μήνες!

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω αγαπητέ andrewmaslim...

Τόσο το android όσο και και τα winm 7 μπορούν να λειτουργήσουν στο ΟΜΝΙΑ...

καλησπερα στο φορουμ και συγνωμη εαν εχει αναφερθει παραπανω αλλα μου ειναι αδυνατον να διαβασω τοσες πολλες σελιδες , αλλα ενας γνωστος μου εχει την εν λογω συσκευη και του βγαζει οτι δεν εχει μυνημα και δεν μπορει να λαβει μυνηματα. Το κινητο του εχει 8gb μνημη του ειπε ενας γνωστος του να σβησει τα cookies και ξεκολλησει να βγαζει αυτο το μυνημα . τωρα τι μπορει να κανει; για να φυγει αυτη η ενδειξη; . απο οτι μου ειπε πρεπει να εχει μνημη ελευθερη γυρω στα 5gb . αλλα δεν ειναι και σιγουρος , πως μπορει να το ελενξει , και τι μπορει να κανει για να το φτιαξει; . ευχαριστω πολυ!!.

Το ξέρω αυτό, αλλά πολλοί έχουν καταφέρει να τρέξουν το "Andromnia"...

Υ.Γ. Συγκεκριμένα το χω το ομνια πάνω από 3,5 χρόνια.

Όσοι έχουν ασχοληθεί πραγματικά με το όλο θέμα ξέρουν ότι (δυστυχώς) το ΟΜΝΙΑ ΔΕΝ λειτουργεί σωστά με το android!Άλλο απλά να "τρέξει" αλλά το θέμα είναι να λειτουργήσει σωστά,έστω και σε ένα αποδεκτό επίπεδο!Αυτό δεν πέτυχε!

ΥΓ:Μια απορία έχω.....πώς έχεις το κινητό πάνω από 3.5 χρόνια όταν εγώ το πήρα μέσα Οκτώβρη που βγήκε επίσημα στα ελληνικά μαγαζιά (από το Πλαίσιο το πήρα τότε!)...;Από ότι θυμάμαι και στο εξωτερικό είχε κυκλοφορήσει Ιούλιο σε κάποιες χώρες έτσι όπως καταλαβαίνεις κάτι δεν λες σωστά!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Όσοι έχουν ασχοληθεί πραγματικά με το όλο θέμα ξέρουν ότι (δυστυχώς) το ΟΜΝΙΑ ΔΕΝ λειτουργεί σωστά με το android!Άλλο απλά να "τρέξει" αλλά το θέμα είναι να λειτουργήσει σωστά,έστω και σε ένα αποδεκτό επίπεδο!Αυτό δεν πέτυχε!

ΥΓ:Μια απορία έχω.....πώς έχεις το κινητό πάνω από 3.5 χρόνια όταν εγώ το πήρα μέσα Οκτώβρη που βγήκε επίσημα στα ελληνικά μαγαζιά (από το Πλαίσιο το πήρα τότε!)...;Από ότι θυμάμαι και στο εξωτερικό είχε κυκλοφορήσει Ιούλιο σε κάποιες χώρες έτσι όπως καταλαβαίνεις κάτι δεν λες σωστά!

Κοίτα φίλε runner το ΟΜΝΙΑ μπορεί να λειτουργήσει με το android.

Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά το "Andromnia".

Υ.Γ.: Το OMNIA το έχω συγκεκριμένα από τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς...

Κοίτα φίλε runner το ΟΜΝΙΑ μπορεί να λειτουργήσει με το android.

Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά το "Andromnia".

Υ.Γ.: Το OMNIA το έχω συγκεκριμένα από τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς...

Το έχω ακουστά εδώ και πολύ καιρό!!!!Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν κατάλαβες τι γράφω.Όταν εννοώ να λειτουργεί αποδεκτά εννοώ στο θέμα της ταχύτητας και ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ στο κατά πόσο λειτουργούν τα πάντα στο κινητό άψογα!Τα πάντα όταν γράφω εννοώ bluetooth,wifi κ.α. λειτουργίες του κινητού!Με το να δουλεύει θεόαργα(φαίνεται στο βίντεο κιόλας!) και ταυτόχρονα να μην υποστηρίζονται πολλές λειτουργίες του για τους χ,ψ λόγους τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ τρώει άκυρο!Για πειραματισμούς καλό είναι αλλά μέχρι εκεί!

ΥΓ: Άρα ούτε 3.5 χρόνια δεν το έχεις...! ;)

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Το έχω ακουστά εδώ και πολύ καιρό!!!!Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν κατάλαβες τι γράφω.Όταν εννοώ να λειτουργεί αποδεκτά εννοώ στο θέμα της ταχύτητας και ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ στο κατά πόσο λειτουργούν τα πάντα στο κινητό άψογα!Τα πάντα όταν γράφω εννοώ bluetooth,wifi κ.α. λειτουργίες του κινητού!Με το να δουλεύει θεόαργα(φαίνεται στο βίντεο κιόλας!) και ταυτόχρονα να μην υποστηρίζονται πολλές λειτουργίες του για τους χ,ψ λόγους τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ τρώει άκυρο!Για πειραματισμούς καλό είναι αλλά μέχρι εκεί!

ΥΓ: Άρα ούτε 3.5 χρόνια δεν το έχεις...! ;)

Καλά, το android μπορεί να λειτουργήσει, όπως μπορεί το ΟΜΝΙΑ να τρέξει τα winm7.

Καλά, το android μπορεί να λειτουργήσει, όπως μπορεί το ΟΜΝΙΑ να τρέξει τα winm7.

"Μάλλον" μπορεί να τρέξει και το... iOS! Ψάξτε το! (Τι διαβάζω, Θεέ μου; )

Οκ, θα το ενεργοποιήσω.;);)

Σε ενημερώνω πάντως ότι δεν έχω προπληρωμένο πακέτο, αν έχει αυτό σχέση με μελλοντικές χρεώσεις που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα...

Δεν υπάρχει καμία μελλοντική χρέωση! Η μόνη χρέωση δεδομένων προκύπτει από το κατέβασμα του αρχείου EXTΡΑ (μερικά kb) και του πόσο συχνά επιλέγεις να το αννανεώσεις. Συνεπώς από τη στιγμή που το απενεργοποιείς, δεν υπάρχει καμία χρέωση. Μπορείς, όπως ήδη σου είπα, να το κατεβάσ(ζ)εις ΔΩΡΕΑΝ μέσω Wi-Fi, ή καλωδίου (σε ActiveSync USB mode) από το PC σου, ή και να το αγνοήσεις τελείως. Απλά το αρχείο αυτό περιέχει τις τρέχουσες θέσεις των δορυφόρων GPS σε σχέση με το σημείο που είσαι (το γράφω απλοϊκά) και ενημερώνει το δέκτη σου, ώστε αυτός να λοκάρει πολύ γρήγορα. Αποτελεί απλά ένα βοήθημα του GPS. Πληροφοριακά και μόνο αν κάποιος το έχει μόνιμα ανοικτό, ΔΕΝ χάνει πουθενά το σήμα GPS (εφόσον υπάρχει κάλυψη GSM), διότι ο δέκτης GPS (assisted GPS) λειτουργεί με δεδομένα από το ίντερνετ και την κεραία βάσης GSM (κυψέλη) του παρόχου που λαμβάνει η συσκευή σου, με περιορισμένη βέβαια ακρίβεια εξαρτώμενη από την πυκνότητα του δικτύου, υπολογίζοντας το χρόνο που απαιτείται για να ανταλλάξει πληροφορίες με την κυψέλη και άρα την τρέχουσα απόσταση σου ;) Για να γίνω κατανοητός, απλά συνέδεσε το Ομνια σου με το ίντερνετ μέσω Wi-Fi, ή καλωδίου (σε ActiveSync USB mode) , έχε τελείως κλειστό το GPS και τρέξε το Google Maps. Σε δευτερόλεπτα θα εντοπίσει περίπου τη θέση σου και 10 υπόγεια θαμένος να είσαι!!! :p

Ξαναγράφω ότι ο βασικότερος παράγων είναι ή έλλειψη κατάλληλων drivers για τα περιφερειακά του ΟΜΝΙΑ (κάμερες,bluethooth,wi-fi, κλπ) για τα λειτουργικά αυτά και ότι δεν υπάρχει κανείς να ασχοληθεί πλέον με το θέμα αυτό (και ούτε πρόκειτε) :( . Ακόμη και το διαφορετικό γενικά chipset του ΟΜΝΙΑ (πχ cpu) , δεν υποστηρίζετε λόγω διαφορετικής αρχιτεκτονικής από τα λειτουργικά αυτά (ε,δεν τους ενδιέφερε να το κάνουν) και επίσης δεν υπάρχει κανείς να ασχοληθεί πλέον με το θέμα αυτό (και ούτε πρόκειτε) :( . Δεν είναι θέμα δυνατοτήτων του H/W, αλλά διαφορετικότητας και μη υποστήριξης αυτής από τις google και microsoft. Oι διάφορες αξιέπαινες προσπάθειες, από ανεξάρτητους χρήστες, με διάφορα σοφτγουερίστικα πειράματα, δημιούργησαν κάποια υποκατάστατα τα οποία όμως δεν κατάφεραν επαξίως να αντικαταστήσουν τις σχετικές ελλείψεις από τους κατασκευαστές (h/w & s/w),με συνέπεια να τρέχει μεν το λειτουργικό,αλλά με σοβαρότατες ελλείψεις που ήδη περιγράφηκαν. Και λόγω "αρχαιότητος" του i900, δεν αναμένετε να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή! ;)

Mα βρε παιδιά το Omnia είναι μία συσκευή που προορίζεται να τρέχει πολύ καλά το WinMobile.

Γιατί με το ζόρι να το κάνουμε Φρανκενστάιν με android?

Σαφώς και θα παίξει android (υπολογιστής είναι... Θα παίξει ότι του βάλουμε) το θέμα είναι πως και γιατί.

Αν είναι να του βάλουμε ένα λειτουργικό σύστημα και να υπολειτουργεί, να σέρνεται και να μας βγάζει το λάδι μόνο και μόνο για να πούμε ότι έχουμε android δεν έχει νόημα.

Είχα πριν το καλοκαίρι τον ίδιο προβληματισμό "Ολος ο κόσμος πάει σε android μήπως πρέπει να ακολουθήσω?"

Η απάντηση είναι απλή: Αν θες android, αγόρασε ένα κινητό με android. Έδωσα 200€ και πήρα το Samsung Galaxy το οποίο πραγματικά πετάει. Βέβαια με το android αντιμετώπισα 1002 άλλα (νέα) προβλήματα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

A! και δε σας είπα και το πιο αστείο...

Αν θα ρίξετε ένα ψάξιμο, θα δείτε οτι αρκετοί από αυτούς με το android ψάχνονται για το πως μπορούν να βάλουν την android συσκευή τους να τρέχει... Win Mobile ! (Mα γιατί δε τα αφήνουμε όλοι ήσυχα τα καημένα να κάνουν αυτό που ξέρουν?)

May The Force Be With You...