Jump to content

Περί τροποποίησης μηνυμάτων

FREAK_OF_NATURE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπαρχει καποιος τροπος να εμφανιζονται και οι τροποποιησεις που εχουν γινει σε ορισμενα ποστ;;δεν ενοοω την φρασουλα "τελευταια τροποποιηση απο....στις...."

πχ.εστω οτι υπαρχει ενα θεμα με 5 απαντησεις,και καποιος τις εχει διαβασει και τις 5.αυτοματα το φακελακι διπλα απο τον τιτλο του θεματος "ξεθωριαζει" σωστα;;

αν καποιος απο αυτους τους 5 τωρα,κανει μια τροποποιηση στην απαντηση του(την οποια απαντηση ομως εμεις εχουμε ηδη διαβασει) πως θα το μαθουμε;;γιατι το φακελακι παραμενει ξεθωριασμενο και τυπικα ειναι σαν να μην εχει αλλαξει τπτ..

(ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να πω)

:O:O

ειναι πραγματικα δυσκολο,καθως υπαρχουν ορισμενα μελη που μεχρι να δωσουν στην απαντηση τους μια οριστικη μορφη,κανουν 4-5 τροποποιησεις.:O

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Υπαρχει καποιος τροπος να εμφανιζονται και οι τροποποιησεις που εχουν γινει σε ορισμενα ποστ;;δεν ενοοω την φρασουλα "τελευταια τροποποιηση απο....στις...."

πχ.εστω οτι υπαρχει ενα θεμα με 5 απαντησεις,και καποιος τις εχει διαβασει και τις 5.αυτοματα το φακελακι διπλα απο τον τιτλο του θεματος "ξεθωριαζει" σωστα;;

αν καποιος απο αυτους τους 5 τωρα,κανει μια τροποποιηση στην απαντηση του(την οποια απαντηση ομως εμεις εχουμε ηδη διαβασει) πως θα το μαθουμε;;γιατι το φακελακι παραμενει ξεθωριασμενο και τυπικα ειναι σαν να μην εχει αλλαξει τπτ..

(ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να πω)

:O:O

ειναι πραγματικα δυσκολο,καθως υπαρχουν ορισμενα μελη που μεχρι να δωσουν στην απαντηση τους μια οριστικη μορφη,κανουν 4-5 τροποποιησεις.:O

ναι καταλαβαίνω τι εννοείς καμοια φορά το παθαίνω αλλά και το κάνω και εγώ:pδεν υπάρχει κάποια άμεση λύση!!!εκτός αν περιμένεις άμεση απάντηση από κάποιον του στελνεις ένα pm έχω κάνει τροποποίηση στο τελευταίο post μου εκεί που συζητάγαμε κοίτα!!!;):)
Hip Hop.

Είναι λογική η πρόταση και απόλυτα κατανοητή.

Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος για την υλοποίησή της. :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λογικά, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο mod που θα κάνει αυτή τη δουλειά.

Δεν γνωρίζω από vBulletin, απλώς μια υπόθεση κάνω.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Λογικά, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο mod που θα κάνει αυτή τη δουλειά.

Δεν γνωρίζω από vBulletin, απλώς μια υπόθεση κάνω.

Δεν υπάρχει έτοιμο mod, μπορεί ωστόσο να γίνει. Για αυτό ανέφερα ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος υλοποίησης της πρότασης. Όταν γίνεται έλεγχος για νέα μηνύματα χρησιμοποιείται το πεδίο ημερομηνίας (date) που βρίσκεται στο table των μηνυμάτων (posts). Ουσιαστικά, εμφανίζονται τα μηνύματα που δημιουργήθηκαν μετά από ορισμένη ημερομηνία δημοσίευσης (date > προηγούμενη ημερομηνία επίσκεψης του χρήστη). Ο πίνακας των τροποποιήσεων είναι ξεχωριστός. Αν γίνονταν αναζήτηση και για τις τροποποιήσεις, τότε θα επιβαρύνονταν αρκετά η διαδικασία, θα καθυστερούσε περισσότερο και λογικά θα κατέληγε σε ακόμη περισσότερα μηνύματα της μορφής «ο server είναι απασχολημένος».

Κατά την ανάγνωση ενός θέματος είναι λίγο πιο εύκολη η διαδικασία, καθώς το επιπλέον query γίνεται έτσι και αλλοιώς. Θα μπορούσε λοιπόν να προστεθούν επιπλέον εικονίδια (εκτός από τα δύο που υποδεικνύουν το αναγνωσμένο και μη αναγνωσμένο) για να υποδεικνύουν την τροποποίηση:

1) για νέα και τροποποιημένα μηνύματα

2) για παλαιότερα, πλην όμως τροποποιημένα μηνύματα

Δεν απορρίπτεται λοιπόν η πρόταση, θα δοκιμάσω αν η σκέψη μου για το β' μέρος μπορεί να γίνει πράξη από το νέο έτος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 months later...
Εγώ πάλι θα πρότεινα να καταργηθεί η δυνατότητα τροποποίησης του μηνύματος μετά από x χρονικό διάστημα (το οποίο δεν θα πρέπει να είναι και πολύ μεγάλο) καθώς τελευταία είναι αρκετές οι περιπτώσεις αυτών που δημιουργούν πρόβλημα στο φόρουμ με τα posts τους και μετά προσπαθούν να την γλυτώσουν τροποποιώντας τα μηνύματα που είχαν γράψει ήδη.Αρχίζει να γίνεται κατάχρηση αυτής της δυνατότητας και δεν είναι ό,τι το καλύτερο.

Εγώ πάλι θα πρότεινα να καταργηθεί η δυνατότητα τροποποίησης του μηνύματος μετά από x χρονικό διάστημα (το οποίο δεν θα πρέπει να είναι και πολύ μεγάλο) καθώς τελευταία είναι αρκετές οι περιπτώσεις αυτών που δημιουργούν πρόβλημα στο φόρουμ με τα posts τους και μετά προσπαθούν να την γλυτώσουν τροποποιώντας τα μηνύματα που είχαν γράψει ήδη.Αρχίζει να γίνεται κατάχρηση αυτής της δυνατότητας και δεν είναι ό,τι το καλύτερο.

Here, here. Το έχω παρατηρήσει κι εγώ να συμβαίνει αυτό. Το θέμα όμως είναι συνήθως η τροποίηση γίνεται για να προσθέσεις κάτι σε κάποιο μήνυμα σου, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να δημοσιεύσεις νέο μήνυμα.

Οπότε πως μπορούμε να βρούμε πόσο χρονικό διάστημα είναι αρκετό;

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

48 ώρες πρέπει να είναι αρκετές νομίζω.

Και λιγότερο.Σε ξένα φόρουμ είναι λιγότερο από 2 ώρες!

πράγματι ικανοποιητικότατο;):)

ναι αλλά έλα που καμοιά φορά θες ποιο πολύ:(

Hip Hop.

ναι αλλά έλα που καμοιά φορά θες ποιο πολύ:(

Σε αυτή την περίπτωση θα κάνεις νέο ποστ και θα κάνει merge ο moderator. Έτσι κι αλλιώς ακόμη οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της επιλογής "τροποποίηση" και "πολλαπλή παράθεση" και η χειροκίνητη συνένωση μετέπειτα, είναι καθημερινή συνήθεια :rolleyes:

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

24 ώρες είναι υπέραρκετες κατά τη γνώμη μου. Ούτως ή άλλως είναι κάπως απίθανο μέσα σε 24 ώρες να μην δημοσιευθεί καινούργιο μήνυμα σε κάποιο θέμα, οπότε θα αποφεύγεται το φαινόμενο των πολλαπλών μηνυμάτων.

Παράλληλα, σε περίπτωση που χρειαστεί, μπορεί να γίνει δημοσίευση νέου μηνύματος και να γίνει συνένωση από Moderator.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

ακομα και αν αποφασιστει πως υπαρχει δυνατοτητα τροποποιησης για διαστημα 48,24 ακομα και μιας ωρας τι διαφορα εχει ως προς την ενημερωση αλλαγης?

εννοω πως αν καποιος ποσταρει κατι στις 10:00,το διαβασουμε εμεις στις 10:15 και το τροποποιησει στις 10:45,το φακελακι παραμενει "ξεθωριασμενο"

αλλο το ζητημα ενημερωσης και αλλο το ζητημα χρονου δυνατης τροποποιησης:)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

• 5 months later...

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν κάποιες βασικές επιλογές formatting στην τροποποίηση. Πολλές φορές θέλω να αλλάξω κάτι σε μηνυμά μου και σχεδόν πάντα "αναγκάζομαι" να καταφύγω στον πλήρη editor. Νομίζω ότι μερικές από τις πιο πολυχρησιμοποιούμενες επιλογές (όπως τα bold, underline, quote, url και μερικά smilies) θα ήταν χρήσιμες στη σελίδα της άμεσης τροποποίησης.

Θα συμφωνησω και με την πρόταση του χρονικού ορίου στις τροποποιήσεις. 2 ώρες είναι αρκετές κατά τη γνώμη μου.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

CTRL+B/U/I για το formatting ανάλογα την περίπτωση

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν κάποιες βασικές επιλογές formatting στην τροποποίηση. Πολλές φορές θέλω να αλλάξω κάτι σε μηνυμά μου και σχεδόν πάντα "αναγκάζομαι" να καταφύγω στον πλήρη editor. Νομίζω ότι μερικές από τις πιο πολυχρησιμοποιούμενες επιλογές (όπως τα bold, underline, quote, url και μερικά smilies) θα ήταν χρήσιμες στη σελίδα της άμεσης τροποποίησης.

Θα συμφωνησω και με την πρόταση του χρονικού ορίου στις τροποποιήσεις. 2 ώρες είναι αρκετές κατά τη γνώμη μου.

Τι λες τώρα ρε μαν, δυο ώρες δεν φτάνουν ούτε για Ζήτω!... :worry:

Τι λες τώρα ρε μαν, δυο ώρες δεν φτάνουν ούτε για Ζήτω!... :worry:

Εμένα μου φτάνουν :p

Γράψε νέο μήνυμα ρε παιδί μου, τσιγκουνιές θα κάνουμε;

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Εμένα μου φτάνουν :p

Γράψε νέο μήνυμα ρε παιδί μου, τσιγκουνιές θα κάνουμε;

E όχι.

Όχι και να μας περάσουνε για γ*μωposters ρε marvin :(

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

E όχι.

Καθαρός ουρανός κλπ κλπ.

(Όσο και αν αυτό το μήνυμα δείχνει το αντίθετο. :D)

-Candygram.

E όχι.

+1

δεν θα κάνουμε τώρα αυτά που κοροϊδεύαμε πριν 10 χρόνια... :p

Δεν είναι το θέμα για το νέο μήνυμα, αλλά ότι πρακτικά δεν μπορείς να προσθέσεις χρήσιμες πληροφορίες στο μήνυμά σου αργότερα. Εγώ π.χ. έχει τύχει να ποστάρω ένα μήνυμα το πρωι, και το απόγευμα που γυρίζω σπίτι, να θέλω να προσθέσω ένα λινκ π.χ. ή οτιδήποτε άλλο.

"Γεια σας, το μήνυμα αυτό αποτελεί προσθήκη στο παραπάνω μήνυμα μου υπαριθμόν #.... λόγω όριου χρόνου. Ευχαριστώ"

Ε, είναι καγκουριά. Και καγκουριά να μην ήταν, τόσα χρόνια τι πρόβλημα υπήρχε? Δεν είδα το φόρουμ να καταρρέει.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Υ.Γ. http://img232.imageshack.us/img232/4711/wtfisthisvy6.jpg ------> http://img134.imageshack.us/img134/9269/sighfj0.jpg

Trobacop μη μου κλέβεις το bw, το πλερώνω.

Υ.Γ. είμαι και 'γω κατά της πρότασης Marfin.

(και κατά του γα**ποσταρίσματος)

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Υ.Γ. είμαι και 'γω κατά της πρότασης Marfin.

(και κατά του γα**ποσταρίσματος)

Marfin?

Η πρότασή μου ήταν να προστεθούν κάποιες επιλογές στην τροποποίηση, το άλλο το ανέφερα πιο πολύ για να μην είμαι off-topic. Και το έχω δει να δουλεύει στην πράξη και ούτε εκείνα τα fora κατέρρευσαν.

-Candygram.

Κανένα φόρουμ δεν θα κατέρρεε από κάτι τέτοιο. Στην δεύτερη περίπτωση που περιγράφεις όμως, είναι εντελώς κάουντερ-προντάκτιβ (αντιεργονομικό :p ).

Γράφω και σε ένα άλλο φόρουμ, όπου το περιθώριο είναι μισή ώρα. Ούτε να κλ@@εις δεν προλαβαίνεις. Ξέρω και ένα άλλο, όπου δεν υπάρχει ΚΑΝ δικαίωμα τροποποίησης. Μετά από μερικά μηνύματα το εγκατέλειψα. Ήθελα απλώς ένα ορθογραφικό να διορθώσω, ή να αλλάξω κάτι το οποίο διαπίστωσα ότι ήταν λάθος και δεν μπορούσα. Έπρεπε να κυνηγάω έναν μοντ για να αλλάξω κάτι... αν έβρισκα κάποιον ον-λάιν...

Υ.Γ. Ναι, μάρφιν, όπως γκορμπατσώφ-Gorbatsov :p

Γράφω και σε ένα άλλο φόρουμ, όπου το περιθώριο είναι μισή ώρα. Ούτε να κλ@@εις δεν προλαβαίνεις. Ξέρω και ένα άλλο, όπου δεν υπάρχει ΚΑΝ δικαίωμα τροποποίησης. Μετά από μερικά μηνύματα το εγκατέλειψα. Ήθελα απλώς ένα ορθογραφικό να διορθώσω, ή να αλλάξω κάτι το οποίο διαπίστωσα ότι ήταν λάθος και δεν μπορούσα. Έπρεπε να κυνηγάω έναν μοντ για να αλλάξω κάτι... αν έβρισκα κάποιον ον-λάιν...

Ομοίως. Δεν το βρίσκω τρομερό όμως. Στο Myphone αν μου ξεφύγει κανένα ορθογραφικό και τύχει να το δω πολλές ώρες μετά το διορθώνω γιατί είμαι ψωνάρα αλλά και να έμενε δε θα χανόταν κι ο κόσμος.

Νομίζω ότι αυτός που θέλει να είναι #$%^poster το καταφέρνει ανεξαρτήτως συνθηκών.

Υ.Γ. Ναι, μάρφιν, όπως γκορμπατσώφ-Gorbatsov :p

Διάβασα πρόταση Μarfin και προς στιγμήν νόμισα ότι σας αγοράζω όλους. :lol:

-Candygram.